מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משרד התמ"תליה25/05/2009
יש לי שאלה פשוטה. אם מעסיק מבקש אישור לפטר אישה בהריון, האם משרד התמ"ת מודיע לאישה על ההחלטה או רק למעביד??
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לליה
עו``ד ליאת שטיין26/05/2009ליה שלום,
ההחלטה נמסרת לשני הצדדים - לעובדת ולמעביד.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריוןלי25/05/2009
שלום רב
אני בהריון שבוע 27 מתחילה שמירת הריון עד למועד הלידה. מספר שאלות:
1. בהנחה שהמשכורת נטו שלי עומדת על 9000 ש"ח כמה כסף אקבל מביטוח לאומי עבור חודש שמירת הריון?
2. האם דמי הלידה יחושבו לפי המשכורת שלי לפניי שמירת ההריון או לפי הסכום שאקבל מביטוח לאמי?
3. האם המעביד שלי מפסיק את תשלומי המשכורת שלי עם יצאתי לשמירת הריון?
תודה מראש
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון
עו``ד ליאת שטיין26/05/2009מאיה שלום,
1. גובה הגמלה מוגבל עד למקסימום השכר הממוצע במשק (כ 7500 ש"ח ברוטו).
2. לפי השכר שלך בפועל (לפני שמירת ההריון).
3. כן, מאחר ומי שמשלם לך בגין תקופה זו הינו המוסד לביטוח לאומי (בהנחה שמכיר בשמירה).
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים בהריוןמישל24/05/2009
שלום רב,
אני בת 28, בהריון בחודש שישי, עובדת בחברה כמעט 3 שנים והיום הודיעו לי שהחברה נסגרת ב1/06/2009.
מה הזכויות שלי במקרה הזה? האם מגיעים לי פיצויים מוגדלים, האם מגיע לי משהו מביטוח לאומי?(איזה קצבה עד הלידה?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים בהריון ללא היתר
עו``ד ליאת שטיין26/05/2009מישל שלום,
על המעסיק חל איסור לפטר אותך בשלב זה לאור הריונך, אלא באם יקבל היתר לכך מהממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת.
יחד עם זאת, ייתכן ויאשרו את הפיטורים בנסיבות אלה, אולם מאחר והליך קבלת ההיתר אורך זמן ממושך בדרך כלל, וחל לרוב מאותו יום ואילך, הרי שיש לך רק מה להרוויח..
משכך, כבר בשלב זה יש לפנות למעסיק (רצוי ע"י עו"ד) במכתב התראה מתאים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא רופא תעסוקתי- דחוף מאוד!מריה24/05/2009
שלום!
אני בשבוע 22 להריוני... עבדתי במשרה חלקית בחברה במשך 3.5 שנה בתפקיד שלא מתאים להריון... יש לי כאבי גב וכל העבודה בהליכה ועמידה ממושכת. ב 19/5 פניתי לרופא תעסוקתי והיא נתנה לי אישור למעביד ש" העובדת אינה מסוגלת להמשיך בעבודתה בתור..., וזקוקה בעבודה באופי משרדי/פקידותי- עד סוף ההריון".
שאלתי היא- כמה זמן המעביד יכול להחזיק אותי ב"אוויר" ולחפש לי עבודה משרדית כי סה"כ אני מפסידה בעניין הזה??
האם יש חוק האומר מה הם זכויותיי בעניין?
הבנתי שאחרי זמן מה אוכל לפנות לביטוח לאומי ולבקש לשלם לי ,בתנאי שאני לא מקבלת מענה ממעסיקי?? האם זנ נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בשכר עקב מצב בריאותי
עו``ד ליאת שטיין26/05/2009מריה שלום,
על המעסיק חלה החובה להמשיך ולשלם לך שכר, אלא אם יפנה לממונה על עבודת נשים ויקבל היתר.
עקרונית, כל עוד לא ניתן היתר, תהיה חובה על המעסיק לשלם לך שכר.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
מריה26/05/2009אבל אני עבדתי במשרה חלקית, איך בדיוק המעסיק יכול לשלם לי על השבועים שאני לא עובדת- כשאני מחכה להחלטה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדשה בפורוםיפית24/05/2009
שאלתי היא כזאת אני התחלתי לפני חודשיים טיפולי פוריות ויוצא שאני נעדרת מהעבודה לפחות 8-10 שעות בחודש השאלה האם הבוס שלי אמור לשלם לי על זה אני מקבלת משכורת לפי שעות וכרגע שאני הולכת לטיפול זה על החשבוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלתי
יפית25/05/2009האם הזרעות נחשבות לטיפולי פוריות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה לא נענתי
יפית26/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב דמי לידה מ12 חודשיםרינת22/05/2009
שלום
אני אמורה ללדת בתחילת אוגוסט. החודשים לחישוב דמי לידה הם מהחודש מאי , יוני, ויולי....
עד עכשיו במשך מס. שנים היו לי משכורות טובות (אשת מכירות) ואילו עכשיו לאור המצב
במשך - המיתון ולאור הירידה המשמעותית במכירות - המשכורות שלי צונחות משמעותית.
מה עליי לעשות?? והאם אפשר לחשב לי את הדמי לידה מהמשכורות האחרות במהלך השנה....
אני ממש אובדת עצות כי הירידה היא מאוד משמעותית וזה רק הולך לפגוע בי. בתקופה שאשב בבית.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי הלידה כשהשכר ירד עקב מכירות
עו``ד ליאת שטיין26/05/2009רינת שלום,
זהו אופן החישוב שנקבע בחוק הביטוח הלאומי, ומשכך, על אף הצער שבדבר, גם דמי הלידה שלך יחושבו באופן הנ"ל.
הרי לו היו המשכורות עולות בתקופה זו היית רואה את זה תקין, נכון...?
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופן חישוב תשלומי דמי לידהrinat21/05/2009
אני עובדת במשרה חלקית במקום עבודה והוצעה לי עבודה זמנית למשך חודש וחצי בתקופה הסמוכה ללידה.
ידוע לי שהחישוב לזכאות דמי לידה מתבצע על פי שלושת חודשי העבודה האחרונים, ורציתי לדעת האם אהיה זכאית לדמי הלידה למרות העובדה שלא מלאו 3 חודשים לעבודתי במקום החדש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
עו``ד ליאת שטיין26/05/2009רינת שלום,
עלייך לפנות בעניין זה למוסד לביטוח לאומי על מנת שיבחנו את נתונייך הספציפיים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכת חופשת לידהמוריה21/05/2009
שלום,
יצאתי לחופשת לידה חודש לפני הלידה ואני מעוניינת להאריכה ב-3 חודשים לערך.
לפני יציאתי לחופשה עבדתי שנה ו-4 חודשים במקום העבודה. אינני בטוחה שארצה לחזור לאותו מקום עבודה בתום הארכה הן בגלל מיקומו והן בגלל אופי התפקיד אך כדי לא לאבד את הזכות לשוב לעבודה ברצוני לבקש מהמעסיק חל"ת.
הבנתי שבמקרה שלי בגלל שצברתי ותק של פחות מ-24 חודשים איני יכולה להודיע על יציאתי לחל"ת אלא יש צורך לבקש רשות מהמעסיק.
מס' שאלות בנושא שאשמח לתשובתכם:
1) כמה זמן לפני תום חופשת הלידה יש צורך להגיש את הבקשה לחל"ת ומה הנוהל לכך (בקשה בכתב/טלפון, לבקש אישור בכתב מהמעסיק על התנאים שהוסכמו)?
2) האם אוכל להתפטר בתום החל"ת בטענת "התפטרות לצורך טיפול בילד" או שמא אישור החל"ת מונע ממני להתפטר בגלל שהתחייבתי לחזור לעבודה במועד מסויים?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חל"ת - זכאות והודעה מוקדמת חופפת
עו``ד ליאת שטיין26/05/2009מירב שלום,
עקרונית, ככל שהשלמת שנה במקום העבודה, הרי שעומדת לך הזכות לצאת לחל"ת, ואינך נתונה לחסדי המעסיק בעניין זה (בעבר היה מדובר ב 24 חודשים, אולם סעיף זה לחוק תוקן ל 12 חודשים)
התקופה אותה הינך רשאית ליטול הינה רבע מותק העבודה שלך במקום.
באם תרצי להתפטר במהלך החל"ת מבלי לחזור בפועל למקום העבודה, הרי שיהיה עלייך להודיע לכל הפחות חודש טרם סיומה, על מנת שתקופת ההודעה המוקדמת תוכל לחפוף אותה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת לידה ודמי לידהעדי21/05/2009
שלום,
אני מצטערת, ניסיתי לקרוא כאן אבל לא ממש מצאתי..
אני לא מבינה איך מחשבים את דמי הלידה-פשוט ממוצע 3 חודשים אחרונים לפני מועד העזיבה? לא מכפילים במשהו?
לגבי חופשת לידה בתשלום,איך מחשבים? האם זה אותו דבר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גובה התשלום בחופשת לידה
עו``ד ליאת שטיין26/05/2009עדי שלום,
בחופשת הלידה משולם לך שכרך במלואו, במקום ע"י המעסיק - ע"י המוסד לביטוח לאומי (עד למקסימום של כ 37,000 ש"ח לחודש).
לכן אין כל חישוב שצריך לעשות בעניין זה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי דמי לידה?
עדי26/05/2009תודה על התשובה, אבל מה קורה אם אני עובדת במשמרות והמשכורת לא קבועה (כ 1000 בחודש)?
ומה לגבי דמי לידה עושים ממוצע 3 חודשים ומכפילים??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדמי לידה
עו``ד ליאת שטיין27/05/2009עדי שלום,
דמי לידה ותשלום בחופשת הלידה אחד הם.
אכן, עושים ממוצע של 3 החודשים האחרונים, וזה בסיס השכר הקובע.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת לשאלה
קרן27/05/2009ואם עזבתי את מקום עבודתי חצי שנה לפני מועד הלידה, אבל יש לי את מלוא 15 החודשים מתוך 22 חודשים שצריך על מנת לקבל את דמי הלידה. איך מחושבים כאן דמי הלידה? ממוצא של שנה או גם 3 חודשים שלפני העזיבה?
תודה וסליחה שנדחפתי :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לקרן
עו``ד ליאת שטיין27/05/2009קרן שלום,
תרגישי בנח...
גם במקרה זה מחושבים שלושת החודשים האחרונים לעבודתך.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחופשת לידה בהתמחות (סטאז')
אביבה קלר07/06/2009שלום ליאת,
האם חופשת לידה בזמן התמחות לעריכת דין נספר??
כלומר, אם אני יוצאת לחופשת לידה בזמן ההתמחות ה3 חודשים נספרים??
תודה רבה,
אביבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחופשת לידה בהתמחות
עו``ד ליאת שטיין09/06/2009אביבה שלום,
ככל הידוע לי - כן, אולם עלייך לבדוק זאת באופן מדוייק מול לשכת עורכי הדין, בייחוד לאור השינויים הרבים שנעשו לאחרונה בעניין תקופת ההתמחות (הארכתה, וכדומה).
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה או שמירהחופית21/05/2009
שלום רב
עקב הריון תאומים אני אמורה להיות בשמירת הריון כחודשיים לפני מועד הלידה המתוכנן.
משכורתי היא גבוהה וכמו שהבנתי על שמירת ההריון אני אמורה לקבל מהביטוח הלאומי רק חלק מהשכר ולא את כולו.
כמו שהבנתי השכר בחופשת הלידה הוא על בסיס 3 החודשים האחרונים שלפני הלידה.
האם שכרי בחופשת הלידה ייפגע כתוצאה מהחודשיים של השמירה?
כמו כן האם יותר כדאי לי לבקש מהרופא חופשת מחלה לתקופת השמירה(צבורה לרשותי יותר מ100 ימים) ובכך למנוע את הפגיעה בהכנסתי לחודשיי השמירה? וכמו כן לחישוב חופשת הלידה?
בברכה
חופית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב דמי לידה לאחר שמירה
עו``ד ליאת שטיין26/05/2009חופית שלום,
הגימלה בגין תקופת שמירת ההריון תהיה עד למקסימום השכר הממוצע במשק, כאשר בגין ימי מחלה את מקבלת על פי שכרך בפועל, באחוזים על פי חוק, אלא אם קיים נוהג אחר במקום עבודתך (ביום הראשון 0, בימים השני + שלישי 37.5%, ומהיום הרביעי ומעלה 75%).
דמי הלידה לא יקחו בחשבון את תקופת השמירה, אלא את שלושת החודשים שקדמו לכך, כך שאין לך מה לחשוש בעניין זה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלת שוב מאחר ולא נעניתימירית20/05/2009
שלום רב,
אני עובדת במשרה שבה התשלום הוא שעתי ועל כן המשכורת משתנה מחודש לחודש.
למיטב הבנתי תשלום חופשת הלידה במשך 3 החודשים שלאחר הלידה הוא ממוצע של 3 החודשים שלפני הלידה.
רציתי לברר :
1. מה קורה במידה ואני מחליטה לא לעבוד כלל בחודש בתשיעי? ע"פי מה ישלמו לי?
2. יש באפשרותי לפדות ימי חופשה ובכך להגדיל את המשכורת החודשית. האם במקרה זה יחושב הממוצע החודשי כשהסכום על ימי החופשה נכלל בתוכו או לא?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
עו``ד ליאת שטיין26/05/2009מילי שלום,
עקרונית חודשים בהם היתה ירידה בעבודה עקב ההריון, לא נלקחים בחשבון בחישוב דמי הלידה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים לפני טיפולי הפריהליאת20/05/2009
שלום רב, אני עומדת להתחיל טיפולי הפריה בעוד כחודש. בלא קשר לכך המעסיק שלי בישר לי היום כי הוא עומד לסגור את הפעילות שבה אני מועסקת ולכן הוא מוציא לי בשבוע הבא מכתב פיטורים עם חודש הודעה מראש - כלומר מכתב פיטורים שיציין שאני מועסקת עד סוף חודש יוני. המעסיק לא יודע שאני עומדת להתחיל טיפולי הפריה. נקלעתי למצב בעייתי שכנראה שבמהלך הטיפולים אשאר ללא עבודה. מה עלי לעשות? אם אני מתחילה טיפולי הפריה בחודש בקרוב (חודש ההודעה מראש על הפיטורים) האם הפיטורים בתוקף? אשמח לתשובה בהקדם. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים לפני טיפולי פוריות
עו``ד ליאת שטיין26/05/2009חן שלום,
הפיטורים חוקיים ולפיכך בתוקף, אולם אם (ובתקווה) שהטיפולים ישאו פרי ותיכנסי להריון לפני שתסתיים תקופת ההודעה המוקדמת, הרי שתהייה לך הגנה נגדם.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה דחוף את עזרתכם !!!!!ורד20/05/2009
אני בחופשת לידה אמורה לחזור לעבוד ב 14/06
קיבלתי מכתב מהתמ"ת שהמעסיק ביקש להוריד לי בשכר
האם אפשר להוריד בשכר במשך ה 60 יום ?
אינני רוצה להמשיך לעבוד בחברה במידה ויהיה פגיעה בשכרי
מה עלי לעשות ????
תודה מראש
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשה לממונה לקבלת היתר לאחר לידה
עו``ד ליאת שטיין26/05/2009ורד שלום,
ראשית - אל בהלה...
אכן חלה הגנה על תנאי העסקתך לפחות משך 60 הימים הראשונים מתום חופשת הלידה + 30 ימי הודעה מוקדמת, בהם חל איסור לפגוע בתנאייך ללא אישור מהממונה על עבודת נשים.
במידה והמעסיק יגיש בקשה להיתר, מומלץ ביותר לשכור את שירותיו של עו"ד המתמחה בתחום על מנת להגיש תגובה משפטית ראויה לבקשה, אשר בכוחה לשפר את הסיכויים לאי מתן היתר.
ההליך אצל הממונה יחל כאשר תזומני באמצעות הדואר לשיחת שימוע אצל הממונה (לאחר שהמעסיק יהיה גם הוא בשיחה כזו), ועל סמך הבקשה, התגובה והעדויות תקבל הממונה החלטה האם להתיר או לא להתיר את ההרעה.
מכאן, שהליך מקדמי זה הינו חשוב ביותר לצורך הקמת הזכאות הביסית לזכויות ולהגנה, ואין להקל בו ראש, והזמן לייעוץ המשפטי הינו לפני השימוע, ולא לאחריו.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין לאישה העוברת טיפולי הפריהחסוי20/05/2009
שלום אני גננת משלימה 18 שעות קבועה יש לי 5 שנות וותק (משרד חינוך) עקב הקיצוצים וסגירת גנים בכפר (הגן שאני עובדת בו לא נסגר אבל יש גננות יותר וותיקות ממני שנסגר הגן שלהם )התקשרו אילי בשל פיטורין מנהליים האם יש חוק איסור פיטורין לאשה העוברת טיפולי הפריה חוץ גופית בכלל ולא רק בגלל העדרותה מהעבודה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי פוריות ופיטורים
עו``ד ליאת שטיין20/05/2009שלום לך,
באם הינך נכנסת בגדר החוק (ובעיקר - טיפולים לקראת ילד ראשון - שני), ויידעת את המעסיק על הטיפולים, ונעדרת לצורך הטיפולים בהעדרות המגובה באישור רפואי לצורך טיפול, הרי ככל שתעני על כל תנאי החוק, תחול עליך הגנה החל מיום ההעדות לצורך הטיפולים משך 150 ימים לאחר מכן (מובן שאם תיכנסי להריון מהלך תקופה זו, תורחב ההגנה בהתאם לכך).
כל פגיעה בתנאי העסקתך ו/או פיטוריך - טעונים היתר מהממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת, תהא הסיבה לה אשר תהא.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין לאחר חופשת לידהאמא טרייה19/05/2009
שלום רב,
האם המעסיק יכול לפטר אותי מייד לאחר חופשת הלידה ובתוך 60 הימים האוסרים על הפיטורין או שזוהי עבירה על החוק? לא ברור לי האם אפשרי לפטר בתקופה זו ובכך להסתכן מבחינתו בתשלום 60 ימים אלו או שזהו איסור מוחלט לפיטורין. במידה ואני ומעסיקי מחליטים יחד על פיטורין (בהסכמתי) האם זה אפשרי וחוקי מייד לאחר חופשת הלידה וטרם חלוף 60 הימים? אשמח לתשובה מהירה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים או התפטרות
עו``ד ליאת שטיין20/05/2009שלום לך,
לא קיים מונח כזה "פיטורים בהסכמה", שכן יש התפטרות (ביוזמת העובדת) או פיטורים (ביוזמת המעסיק).
התפטרות הינה חוקית בכל עת (באופן כללי), בעוד פיטורים בתקופה זו אסורים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז-
אמא טרייה20/05/2009אם כך אז אין מנוס ואם אני ומעבידי לא מעוניינים שאחזור לעבודה עלי להתפטר לצורך גידול הילד ושזכויותיי תיפגענה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיטורים או התפטרות
עו``ד ליאת שטיין26/05/2009התפטרות היא אופציה בה אינך חייבת לנקוט, אלא אם את רוצה בכך. מכל מקום, המעסיק מנוע מלפטר אותך בתקופה זו.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)