מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דמי אבטלה + פיצוייםr05/05/2009
שלום !
ילדתי לפני כחצי שנה ופניתי ללשכת העבודה כדי למצוא עבודה התואמת את מצבי העכשווי (אמא וסטודנטית), בלשכת העבודה אמרו לי כי אני חייבת לאחר שבועיים לקבל כל עבודה שהם מציעים כלומר עבודות במשרה מלאה , אחרת זה ייחשב לי כ"סירוב" ואני לא יהיה זכאית לקבל דמי אבטלה.
ברצוני לדעת מהם זכויותיי.
בנוסף, לאחר שילדתי התפטרתי מעבודתי עקב צורך לטפל בתינוקת וביקשתי את תשלומי הפיצויים המגיעים לי לפי חוק , אך החברה התפרקה ולא שולמו לי הפיצויים, מה אני יכולה לעשות בעניין ?
תודה מראש
ויום טוב,
ריבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברה שהתפרקה
עו``ד ליאת שטיין06/05/2009ריבי שלום,
לגבי דמי האבטלה - המידע אשר קיבלת נכון, ועלייך לפעול בהתאם.
לגבי פיצויי הפיטורים - אם החברה נמצאת בהליכי פירוק, עלייך להזדרז ולפנות באמצעות עו"ד למפרק לצורך אישור תביעתך על מנת שהמוסד לביטוח לאומי ישלם לך את פיצויי הפיטורים במקום המעסיק.
לפרטים נוספים תוכלי לפנות אלי שוב.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חל"ת לאחר חופשת לידהקרן05/05/2009
שלום,
אני עובדת במקום עבודתי שנה ו-8 ואצל אותו מעסיק שנה.
אוטוטו מסתיימת לי החופשת לידה ואני מעוניינת להאריך אותה בחופשה ללא תשלום.
מה הזכויות שלי? האם מגיע לי לפי החוק לדרוש חל"ת?
אודה על תשובה בהקדם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורך חל"ת
עו``ד ליאת שטיין06/05/2009קרן שלום,
החל"ת המגיע לך הינו כרבע ממספר החודשים שבהם עבדת אצל המעביד לפני חופשת הלידה, אך לא יותר מ-12 חודשים מיום הלידה, וחלק של חודש לא יבוא במניין.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי החוקיות לגבי החזרה לעבודה לאחרמיטל05/05/2009
חופשת לידה
שלום אני עובדת מעל שנה בגוף גדול שאלותיי הן מה החוק לגבי חזרה לעבודה לאחר חופשת לידה כמה ימים הם חייבים להעסיק אותי
האם החזרה לעבודה הינה תחת אותן שעות? כיוון ששינו את שעות העבודה ל6 במקום 7
האם אני יכולה לבקש לעבוד רק בקרים בתקופה מסויימת המשמרות הן פעמיים בשבוע ערב ואני לא אוכל לעבוד ערב בגלל התינוק פעמיים בשבוע ערב זה היה לפני היציאה לחופשה
בנוסף לכך פיטרו את רוב הבנות ממקום העבודה בטענה שעבודתן לא ריווחית זה מוקד מה קורה לגבי זה האם אני יכולה לדרוש העברה לתפקיד אחר כל תשובה שתינתן לי תעזור לי לכלכל את צעדיי וגם לדעת מה להגיד למדור השכר בבקשה לחזור אליי במהרה תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגנה על עובדת לאחר לידה
עו``ד ליאת שטיין06/05/2009מיטל שלום,
את זכאית לחל"ת באורך רבע מתקופת עבודתך, ועד למקסימום שנה.
3. את מוגנת מפיטורים לתקופה בת 90 ימים (60 ימים + 30 ימי הודעה מוקדמת).
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה לעבודה לאחר חופשת לידה
ליאור08/06/20091. חופשת לידה כוללת 98 יום, האם זה כולל שישי שבת? כיצד אדע לחשב באיזה תאריך לחזור אם ילדתי ב- 30.3?
2. במידה ועבדתי 8 שעות קודם והרווחתי משכורת גלובלית, האם בחזרתי לעבודה אני זכאית שלעת הנקה? זאת אומרת- 7 שעות ביום עד גיל שנה של התינוק באותה משכורת גלובלית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצויים במקרה של התפטרות בתום חופשתשיר05/05/2009
שלום רב!
בימם אלו ממש הנני מסימת את חופשת הלידה ולפני מס' שבועות הודעתי על התפטרותי למעביד שלי. כידוע לי הנני זכאית לקבל פיצויים, אך שאלתי היא האם יש פער או שוני, בגובה הפיצויים אותם עלי לקבל במידה ואני הודעתי על התפטרותי? האם המעביד יכול לשלם פחות פיצויים במידה ואני היא זאת שהתפטרה ולא פוטרתי?? או שבכל מקרה הפיצויים שעליו לשלם הינם בגובה נתון בהתאם למשכורתי ולזמן שעבדתי במקום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גובה פיצויי הפיטורים
עו``ד ליאת שטיין06/05/2009שיר שלום,
ברגע שקמה לך הזכאות לפיצויי פיטורים, הרי שאין כל השלכה לעובדה אם פוטרת או התפטרת על גובה הפיצויים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר חפשת לידהיערית04/05/2009
שלום,
מתי עליי למסור מכתב למעסיק במקרה שברצוני להתפטר לצורך טיפול בילדה לאחר חפשת לידה?
מה עליי לכתוב במכתב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מועד התפטרות ונוסח מכתב
עו``ד ליאת שטיין06/05/2009יערית שלום,
נהיר כי אינני יכולה לתת תשובה לשאלה זו, שכן הדבר תלוי במועד ההתפטרות הרצוי לך.
מכל מקום, מומלץ כי מועד ההודעה על ההתפטרות יהיה 30 ימים טרם מועד סיום העבודה בפועל, בשל חובת ההודעה המוקדמת.
לגבי נוסח המכתב, צריך שתהיה בו סיבת ההתפטרות (התפטרות לצורך טיפול בילד), תאריכים (ההודעה + מועד סיום יחסי עובד מעביד, וכדומה), ודרישה לתשלום הכל על פי חוק.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון תאומיםענת04/05/2009
שלום רב
ב15.3.09 יצאתי לשמירה (שבוע 24 להריון).
בתחילת אפריל קיבלתי תלוש משכורת מלא על חודש מרץ, בו מצויין כי נוצלו 17 ימי מחלה (כנראה על חשבון ימי השמירה שהייתי מה-15 לחודש עד הראשון לאפריל).
האם ביטוח לאומי משלם לי את כל משכורת אפריל,שכן כבר הייתי באמצע שמירה??
מנהלת כ"א במקום העבודה (חברה למתנסים)טענה שכן,אך רשום בטופס של ביטוח לאומי כי יש להיות 30 ימים בשמירה שמשולמת ע"י העבודה.....ורק אז להגיש טפסים.
לא ברור העניין.כרגע אנחנו ב-4.5.09 ואיך מחושב התשלום מה-1.4
תודה מראש
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון
עו``ד ליאת שטיין06/05/2009ענת שלום,
בעקבות התיקון לחוק, הרי שאת רשאית להחליט האם את מנצלת ימי מחלה, או משתמשת בזכאותך לקיצבת שמירת הריון החל מהיום הראשון של השמירה (ובתנאי שמלאו לך לפחות 30 ימים).
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין שבועיים לפני ההריוןאיילת04/05/2009
שלום,
פוטרתי עקב ציצומים לאחר 4 שנות עבודה ושבועיים מיום הפסקת העבודה נכנסתי להריון.
אני מבינה שזה חוקי כי לא הייתי בהריון בזמן הפיטורין אולם למרות ניסיהנותי לא הצלחתי מאז להתקבל לשום עבודה וזה כמובן הולך ונהיה יותר חסר סיכוי ככל שהבטן גדלה.
שאלותיי הן:
1. האם הפיטורין אכן חוקיים?
2. האם מגיעים לי דמי לידה? אני אסיים לקבל דמי אבטלה כשלושה וחצי חודשים לפני הלידה
כלומר שקיבלתי משכורות ממקום עבודתי ומביטוח לאומי 15 חודשים מתוך 22 כרפי שהחוק מגדיר.
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מועד ההודעה
עו"ד אסף אוסלקה06/05/2009על מנת לענות לשאלתך עלי לדעת האם כשידעת כי את בהריון עבדת בתקופת ההודעה מוקדמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות לאחר לידהשרון04/05/2009
עבדתי כ-3 שנים לפני הלידה. כעת אני בחל"ת לאחר חופשת הלידה המשולמת על ידי ביטוח לאומי. האם מגיע לי איזשהוא מענק לידה מהמעביד (סוג של הבראה) או רק מביטוח לאומי?
מהן זכויותי באם אני מתפטרת מעבודתי (בתוך 9 החדשים מיום הלידה)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות לאחר לידה
עו``ד ליאת שטיין06/05/2009שרון שלום,
לא מגיע לך מענק לידה מהמעסיק, אלא מביטוח לאומי בלבד. מבחינת המעסיק, תקופת חופשת הלידה ממשיכה לצבור זכויות ככל זמן אחר.
תוכלי להתפטר בדין פיטורים ממקום העבודה, אולם הזכות לעשות כן ולהיות זכאית לפיצויי פיטורים עומדת לך עד תשעה חודשים מיום הלידה - לתשומת ליבך, ורק אם מטרת ההתפטרות הינה לצורך טיפול בילד.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב גימלה לשמירת הריון ודמי לידהגליה04/05/2009
שלום...וסליחה על אורך ההדועה...אני פשוט בבעיה
במסמך מסודר שקיבלתי מביטוח לאומי בוצע חישוב של 3 חודשי העסקה וזה בכדי לשלם לי את דמי הלידה ואת הגימלה לשמירת ההריון: חודשים ספטמבר + אוגוסט + יולי ....אבל.... מצאתי כי ב"ל
טעה במשכורת של חודש יולי [המעמביד הצהיר על 4900ש"ח וב"ל משום מה כתב 2700ש"ח] ...לפיכך הועברו לחשבוני סכומים נמוכים ממה שמגיע לי על פי חוק. שאלתי היא כזו:
1. האם יש באפשרותי לערער לביטוח לאומי על הנ"ל, על אף שבמכתב רישמי כתב כי ההחלטה היא סופית ואם יש לי הסתייגות עלי לפנות לבית הדין לענייני עבודה? [ מדוע שאפנה לבית הדין לענייני עבודה? זה זמן וזה כסף....והרי הם טעו בחישוב השכר??? ]
2. בעניין אחר: שלחתי למעסיק מכתב בו אני לא ממשיכה בעבודתי משום הצורך לטפל בילד.המעסיק אמר לי כי יפריש לי אותם רק בתום חופשת הלידה. לפני כן אסור לו על פי חוק. האם נכון הדבר?.......מאז המכתב עבר חודש וטרם קיבלתי את פיצויי הפיטורין למרות שיחות טלפוניות בנושא עם המעסיק שמבטיח מחר מחר....מה עלי לעשות?
תודה ושוב סליחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
עו``ד ליאת שטיין06/05/2009מירב שלום,
ככל שיש טעות מהסוג שציינת, מומלץ לשוב ולפנות למוסד לביטוח לאומי על מנת לנסות ולפתור את העניין בפשטות. אם זה לא יעזור, לא יהיה לך מנוס, אלא לפנות למוסד לביטוח לאומי.
לעניין הפיצויים - על המעסיק חובה לשלמם תוך 15 ימים, וכל אמירה לפיה הוא מנוע מלעשות כן קודם לכן, מוטלת בספק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות המעביד שהעובדת שלו בהריון.לילך04/05/2009
שלום,
אני בעלת פעוטון. לפני כשלושה חודשים עובדת שלי בישרה כי היא בהריון.
עם כל השתתפותי בשמחתה, בזמן האחרון אותה עובדת כבר לא מצליחה להתמודד עם דרישות משרתה כסייעת (שיהיה לה לבריאות והרבה פירגון) ואני מוצאת את עצמי עושה עבודה כפולה.
בימים בהם היא נעדרת, אני נאלצת לשכור עובדת אחרת, שלא תמיד מקלה על העבודה, שכן אין תחליף למישהי שמכירה את העבודה והילדים מכירים וקשורים אליה .
בימים אלו אני מוצאת את עצמי מותשת ומרגישה קצת מנוצלת, אותה עובדת באה בדרישה לקבל שכר של 40 שעות. (ביררתי ואני יודעת שזה החוק)
עם כל הכבוד שיש לי לאותה עובדת, אני מרגישה שאין כאן הגיון שהמעביד צריך "להענש" מכל הכיוונים כי העובדת בהריון.
אשמח לדעת האם יש מקרים חריגים, בהם יש הקלה על המעביד או אולי סבסוד מהמדינה.
אני מקווה שהודעתי לא תפגע באף אחת ובאמת המון בריאות לכולן, אך הגן שלי קטן וכל הוצאה או אפילו לא הוצאה, פשוט העדר אותה עובדת, פוגעת בכל הגן, אם זה בי , בעובדת השניה ואפילו בילדים שמתקשים להתחבר כל פעם לעובדת אחרת.
ואני פשוט מותשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות מעביד
עו``ד ליאת שטיין06/05/2009לילך שלום,
ניתן להבין את הקושי עמו את מתמודדת.
יחד עם זאת, ככל שהרצון לפטר נובע מהיות העובדת בהריון, גם אם בעקיפין, הרי שפיטורים אלה אסורים.
מכל מקום, באפשרותך להגיש בקשה להיתר לפיטורים אשר תידון בפני הממונה על עבודת נשים. עלייך לקחת בחשבון כי לצורך בקשה כזאת מומלץ מאוד לשכור עו"ד אשר יכין בקשה מתאימה, וכן עלייך לדעת מראש כי הליך זה הינו לרוב ממושך וארוך, והתוצאה בסופו אינה בהכרח פיטורים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת לידהליאורה03/05/2009
שלום רב
ב-1/3 יצאתי לחופשת לידה מוקדמת וב-23/3 ילדתי.
אני עובדת במקום העבודה מדצמבר 2007.
יש לי מס' שאלות:
1. עד מתי אמורה להיות חופשת הלידה שלי?
2. לכמה זמן אני יכולה לצאת לחל"ת?
3. ממתי יכול המעביד לפטר אותי?
אודה לתשובות
ליאורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות ליולדת
עו``ד ליאת שטיין06/05/2009ליאורה שלום,
1. עלייך למנות 14 שבועות החל מהיום בו יצאת לחופה.
2. את זכאית לחל"ת באורך רבע מתקופת עבודתך, ועד למקסימום שנה.
3. את מוגנת מפיטורים לתקופה בת 90 ימים (60 ימים + 30 ימי הודעה מוקדמת).
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי לידהחי03/05/2009
כדי לקבל דמי לידה עבור 14 שבועות יש לשלם ביטוח לאומי לפחות עשרה חודשים(מתוך 14 ).אם היולדת עבדה מרבית החודש העשירי (ברצף)ושולם על ימי עבודתה דמי ביטוח לאומי,האם תהא זכאית לתשלום דמי לידה מלאים ( 14 שבועות)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי לידה
עו``ד ליאת שטיין06/05/2009חי שלום,
ככל הנראה שאלה זו מצריכה תשובה מעמיקה במסגרת ייעוץ פרטני, שכן יש לבחון את הנתונים הספציפיים, אולם באופן כללי אשיב כי בממולמו דמי ביטוח (גם אם רק בגין עבודה בחלק מהחודש), הרי שעל פי פרשנות לשונית של סעיף חוק זה, מתקיים התנאי המצויין בו.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממש מבולבלתיפעת03/05/2009
טרם לידתי עבדתי בחברה כשנה ושלושה חודשים. כעת ביקשתי להאריך את החופשה.
1. כמה זמן לחל"ט אני זכאית?
2. האם החברה מחוייבת לאשר לי חל"ט או שמא יכולים לקבוע שלא?
3. במידה ואני לא מעונינת לחזור לאותו תפקיד , אלא לתפקיד אחר בחברה - האם החברה מחוייבת לי למציאת כל תפקיד אחר או רק לאותו תפקיד שמילאתי טרם הלידה?
במידה ואין החברה מחוייבת לי - באיזה תנאים כן אני זכאית לשינוי תפקיד? האם שעות שאינן נוחות לי עם הילדה הינן סיבה מספקת לחברה , על מנת להיות מחוייבת לי לתפקיד אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנסה לעשות לך קצת סדר בבלבול :-)
עו``ד ליאת שטיין06/05/2009ליפעת המבולבלת שלום,
מאחר והשלמת שנת עבודה מלאה, הרי שאת זכאית לצאת לחל"ת ללא כל תלות ברצון ו\או אישור המעסיק, לתקופה עד למקסימום של רבע מתקופת עבודתך.
מעבר לכך, אין המעסיק מחוייב בשיוני שעות העבודה בהתאם לצרייך, אלא עלייך לשוב לאותה מתכונת עבודה בדיוק. ככל שתבחרי להתפטר מהלך 9 חודשים מיום הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי גם זכאית לתשלום פיצויי פיטורים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות לאחר התפטרותדורית03/05/2009
שלום, התחלתי לעבוד בינואר 2008, ויצאתי לחל"ד באוקטובר 2008. הארכתי את חופשת הלידה ואני מעוניינת להתפטר. אני יודעת שאני יכולה להתפטר בתקופת תשעת החודשים מיום הלידה, אך רציתי לדעת מה בנוגע לזכאות לאבטלה. לאחר בירור מנין ימי העבודה לפני הלידה התברר כי צברתי 298 ימים והזכאות היא לאחר 300ימים. האם אני יכולה לחזור לעבודה למס' ימים להשלים את הימים החסרים, להתפטר ולהיות זכאית לאבטלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות לאחר התפטרות
עו``ד ליאת שטיין06/05/2009דורית שלום,
שאלתך מוכיחה עד כמה בירור מוקדם הוא חשוב ומשמעותי.
ככל שאכן אלה הנתונים, הרי שאכן באפשרותך לשוב למספר ימים ולהתפטר.
יחד עם זאת, עלייך לקחת בחשבון כי התפטרות זו, על אף שהיא מזכה בפיצויי פיטורים, טעונה תקופת המתנה בת 90 ימים טרם קבלת דמי אבטלה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב מעיק בעבודה - מה עושים?טליה02/05/2009
שמי דנה ואני בחודש 6 להריון לאחרונה אני סובלת מהתנכלויות בעבודה (חברה גדולה):
1. השמצות בקשר להעדריות הקשורות להריון.
2.איומי הבוס כי לכל הריון יש גם סוף.
3. SMS כגון את לא חושבת שזה מוגזם?
כל היחס הזה גורם לי ללחץ קשה.
מה אני יכולה לעשות?למי לפנות? מה החוק אומר?
ב. המעביד רוצה לשנות לי את שעות העבודה מ10:00 עד 18:00 במקום 8:00 עד 16:00.
והשינוי זה קשה לי פיזית כיוון שאני עייפה בערב. האם אני חייבת לקבל את ההחלטה?האם זה נחשב הרעה בתנאי עבודה?
4.עקב המצב הכלכלי רוצים לשנות לכולם את מבנה השכר פחות עמלות האם הם יכולים לכפות שינויי שכר מקיף החל ע כל העובדים גם עלי? או שאני חריגה כיוון שאני בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בתנאים בהריון
עו``ד ליאת שטיין06/05/2009דנה שלום,
אתחיל דווקא מהסוף - כן, את חריגה, אולם בפן החיובי של הדבר, שכן כעובדת בהריון את נהנית מהגנות מיוחדות שאינן חלות על יתר העובדים.
באם חפץ המעסיק להרע את תנאי העסקתך, הרי שיהיה חייב ראשית לפנות לממונה על עבודת נשים לצורך כך.
העובדה כי ההרעה הכספית הינה רוחבית, עלולה להקל על המעסיק, וסביר להניח כי בגין נסיבות אלה יינתן ההיתר (מה גם שמדובר רק בהרעה ולא בפיטורים).
מכל מקום, על המעסיק חל איסור ברור לפגוע בתנאייך בהיותך בהריון, אלא באישור הממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת, וככל שירצה להחיל שינוי כזה או אחר, יהיה עליו ראשית להגיש בקשה מתאימה, כאמור. מיום הגשת הבקשה ועד ליום מתן ההחלטה עשוי לחלוף זמן רב, ועד למתן ההחלטה חל איסור לפגוע בשכר (אלא אם ניתן ההיתר רטרואקטיבית, אך זאת נעשה במקרים חריגים מאוד ובודדים).
חשוב להדגיש כי יש לדבר השלכות כספיות רבות, לרבות על דמי הלידה ודמי האבטלה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, האם האמור מתייחס גם לשיפט
דנה10/05/2009לשיפטינג של שעות העבודה מ 08:00 עד 16:00 השעות הנוכחיות ל 10:00 עד 18:00 השעות החדשות שהמעביד רוצה לשנות (מדובר באותם מס' שעות אך שעות בשעות הערב קשה לי לעבוד עקב עייפות)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה נוספת לדנה
עו``ד ליאת שטיין12/05/2009דנה שלום,
מדובר בשאלה פרשנית - האם עניין זה הינו בגדר הרעה או לא, אם כי לפי תפיסתי מדובר בהרעה אסורה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)