מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפטרות כדין מפוטרתמיי03/08/2009
שלום ליאת,
אני עוברת דירה לגדרה (ואילו עד כה גרתי במושב צפונית ללוד) ואני גם בחופשת לידה.
המשרד בו עבדתי לפני הלידה, העתיק את מקומו מראשל"צ לנתניה, יום אחרי הלידה.
הבוס שלי רוצה שאחזור לעבוד בנתניה.
האם אני יכולה להתפטר ולהיחשב למפוטרת:
1. עקב הרעת תנאים - המשרד עבר לנתניה.
2. עקב מרחק בין מקום המגורים למקום עבודתי. מה מינימום המרחק שאמור להיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העתקת מקום העבודה - מרחק
עו``ד ליאת שטיין05/08/2009מיי שלום,
טעות נפוצה היא לסבור כי די במררחק על מנת להתפטר בדין מפוטר, אולם לא כך הוא הדבר. תוכלי לראות בהרחבה על עניין זה במאמר מפורט באתרי, שכן נדרש כי אופן ההגעה יהיה מסורבל וארוך, וכדומה, ויש לבחון כל מקרה לגופו.
על פניו, נשמע כי במקרה שלך יתקיימו התנאים, אם כי ייתכן ויש דרכים פשוטות יותר להשיג את אותה התוצאה - זאת אוכל לבחון רק בפגישת ייעוץ מסודרת.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות. עזרה בבקשהבר03/08/2009
שלום
1. האם בזמן שמירת הריון מופרשים עבורי כספים לקרן השתלמות, קרן פיצויים וקרן פנסיה?
2. האם בזמן חופשת לידה מופרשים עבורי כספים לקרן השתלמות, קרן פיצויים וקרן פנסיה? האם בזמן חופשת לידה אני צוברת ימי מחלה וימי חופש?
3. אם החלטתי להתפטר בשביל לטפל בילד הנולד ונצברו לזכותי 10 ימי חופש, האם אני זכאית לפדות אותם בכסף?
תודה רבה
טל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות בעניין שמירת הריון וחל"ת
עו``ד ליאת שטיין05/08/2009טל שלום,
1. כן, בתנאי שמלאו לך 6 חודשים במקום העבודה.
2. כנ"ל.
3. כן, בין אם פוטרת או התפטרת.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוטרתי 60יום לאחר תום חופשת הלידהקרן03/08/2009
במהלך חופשת הלידה הבוס שלי הזמין אותי לשיחה שבה הגדיר מחדש את תפקידי נגד רצוני.
וטען שבשל היותי אמא אני לא אסתדר עם העבודה כמו בעבר, לאחר שהתנגדתי לשינוי הוא אמר שהוא לא מתכוון לפטר אותי,ואם אני רוצה אני מוזמנת לעזוב. לאחר מספר שיחות עימו חזרתי לתפקיד לאחר שבוצע בו מספר שינויים, וכעבור 60 יום החליט לפטר אותי להשאיר את המחליפה שלי. לכאורה כבר במהלך חופשת הלידה היו סימנים המעידים על העתיד שלי בחברה.
האם הפיטורין נעשו כדין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים 60 ימים מסיום חופשת לידה
עו``ד ליאת שטיין05/08/2009קרן שלום,
מאחר ובפועל פוטרת רק בתום 60 ימים מיום חזרתך מחופשת הלידה, הרי שהמעסיק נהג כדין. רק אם יעלה בידך כי כוונתו היתה מראש לא לאפשר לך לחזור באמת בגלל הורותך, הרי שיש לך עילת תביעה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים בזמן שמירת הריוןשירה שביב03/08/2009
פוטרתי ממקום עבודתי לאחר שהודעתי למעביד שלי שאני יוצאת לשמירת הריון. באותו יום שהגעתי להחתים את הטפסים, הוא קרא לי לחדרו ואמר לי שהחליט לפטר אותי. הבעיה היא שעבדתי שם ארבעה וחצי חודשים ולכן החוק לא מגן עלי.. מלבד זאת, הוא היה נוהג לצעוק עלי, להעליב ולהשפיל אותי לעיניי כולם ולומר לי משפטים כמו "עוד מעט נצטרך מנוף כדי להזיז אותך..."
אנא עזרתכם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים בהריון
עו``ד ליאת שטיין05/08/2009שירה שלום,
שאלותייך מורכבות וספציפיות מאוד, ולא ניתן להשיב עליהן בצורה כללית כך על גבי הפורום.
נראה כי את זקוקה לפגישת ייעוץ פרטנית בעניין זה.
אשמח לסייע בפרטים נוספים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי הבראה בחל"ד / חל"תמוריה03/08/2009
שלום,
מצאתי התייחסויות סותרת בנוגע לסוגייה הנ"ל, אשמח לתשובתך:
במידה ודמי הבראה משלומים בזמן שהעובדת נמצאת בחופשת לידה מתי על המעסיק לשלם לה את הכספים- במועד הרגיל שבו הם משולמים למרות שהעובדת בחופשת לידה או כאשר היא חוזרת מהחופשה?
וכנ"ל לגבי חל"ת- במידה ואלו משלומים כשהעובדת בחל"ת מתי ישולמו כספי ההבראה?
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מועד לתשלום דמי הבראה
עו``ד ליאת שטיין05/08/2009מוריה שלום,
עקרונית המעסיק רשאי לקבוע מועד כללי לתשלום בחברה, או אשר עליו לשלם כאשר תמלא שנה לכל אחד מהעובדים - לשיקולו.
אולם, כאשר מדובר בחל"ת, במהלכה מושהים יחסי העבודה, הרי שיהיה זה מוזר ביותר לשלם בתקופה זו.
אגב, תקופת החל"ד אף צוברת ותק נוסף לתשלום דמי ההבראה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מוריה05/08/2009אם הוא לא משלם בזמן החל"ד והחל"ת מתי הוא כן משלם? כשחוזרים לעבודה? במועד תשלום דמי ההבראה שנה לאחר מכן? יש לכך איזושהי התייחסות בחוק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחיבה02/08/2009
לפני שבועים היא לידה מוקדמת שבוע 22 הריון תאומים
ועכשיו אני בחופשת מחלה עד יום רביעי השבוע ?
אני רוצה לדעת אם אפשר לאריך חופשת מחלה עד סוף חודש ?
ומי משלם על חופשת מחלה ? כי לפני זה היתי בשמירת הריון ?
ומתי אני צריכה להודיע לבטוח לאומי שהיא לי לידה מוקדמת ?
ועכשיו מעסיק יוכל לפטר אותי ?
ואני יקבל פצויים ?
ואבטלה ?
וכמה זה פצוייום ?
וכמה זמן זה אבטלה וכמה משלמים ?
והם אני מתפטרת מגיע לי פצויים ואבטלה ?
תודה מראש וסליחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה מוקדמת \ הפלה
עו``ד ליאת שטיין05/08/2009שלום לך,
ראשית אני משתתפת בצערך.
על פי חוק, לידה מוגדרת כלידת ולד חי, או לידה לאחר 26 שבועות של הריון.
כך, ככל שההפלה היתה לפני שבוע 26 הרי שאינך זכאית לזכויות.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה דחופה פיצויי התפטרות לאחר לידסיגל אמברטוט02/08/2009
התפטרתי לאחר לידה לצורך טיפול בילד לאחר שעבדתי בעבודה בקביעות 10 שנים 15 יום מסיום יחסי עובד מעביד נסתיימו (בתאריך 16.07.09 תמה חופשת הלידה לאחר הארכה ע"י ביטוח לאומי בעקבות ניתוח של הילד בגיל חודש הארכה של כ 17 יום) לפי מה שנאמר לי הוא חייב לתת לי את כל מה שמגיע לי בתום ה 15 יום התקשרתי בסוף שבוע שעבר להנהלת חשבונות ונמסר לי שרק מתי שהיא תעבוד על משכורות אקבל את המגיע לי שזה יכול להמשך עד סוף השבוע 7 יום מעל מה שצריך מה אני צריכ לעשות אנא חזרו אלי דחוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשלום פיצויי פיטורים במועד
עו``ד ליאת שטיין04/08/2009סיגל שלום,
ככל שהסכומים ישולמו, הרי שאין באיחור בן 7 ימים כדי לשנות דבר. באם לא ישולם הסכום, יש לפעול נגד המעסיק.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588
הנציב 14 ת"א
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובדת מדינה לאחר לידה- הארכת חל"תמיה02/08/2009
שלום רב. מתנצלת אם ישנה הודעה דומה בפורום, לא הצלחתי למצוא-
אני עובדת מדינה.
אני אחרי לידה, בני בן 4.5 חוד'. הארכתי את החל"ד (חל"ת). במקור בישקתי הארכה לשנה (כפי שלהבנתי אני זכאית), אולם לבקשת המעסיק הסכמתי לחזור באמצע אוק' (כשבני יהיה בן 6.5 חוד').
הבוקר ביקשתי בכל זאת להאריך את החופשה עד מרץ, קרי לשנה.
מנהלי לא החזיר לי תשובה (ביקש לבדוק), אולם אמר כי להערכתו התשובה תהיה שלילית- שכן להבנתו יש ליחידה שלי אמירה בנוגע לחל"ת, ולדעתו היחידה תתנגד.
האמנם?- האם הם יכולים להשפיע?- אני מבינה את חוסר הנוחות שבה הם נמצאיפ, אבל בכל זאת, זו זכותי, לא?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חל"ת
עו``ד ליאת שטיין04/08/2009מיה שלום,
ככל שמלאה לך שנת עבודה מלאה, הרי שאת זכאית לצאת לחל"ת שאורכה כרבע מתקופת העבודה שלך בפועל ועד למקסימום שנה. אינך זקוקה להסכמת המעסיק לכך.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588
הנציב 14 ת"א
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעת הנקהרונית31/07/2009
שלום
ילדתי לפני 5 חודשים וחזרתי למקום עבודתי (כשנתיים)
1. עד איזה גיל מגיעה לי שעת הנקה?
2. במידה ואני צריכה להישאר מפאת לחץ- האם המעביד חייב לשלם לי אותה?
3. תחילת העבודה- היא משעה 7:45 עד 17:00 - ואני תמיד מגיעה חצי שעה מאוחר יותר
האם זה מתקזז.- כלומר הם יכולים להוריד לי את האיחור משעת ההנקה- במידה וכן משלמים את אותה שעת הנקה- או שזה לא קשור ששעת ההנקה חייבת להיתקבל במלואה בלי קשר לאיחור.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעת הנקה
עו``ד ליאת שטיין04/08/2009רונית שלום,
לשעת הנקה זכאית עובדת במשרה מלאה, לתקופה בת 4 חודשים מיום סיום חופשת הלידה.
לא ניתן להתנות על זכות זו, ולכן אל לך להישאר בשעה זו.
אם תבוצע הפחתה בשל האיחור, הרי שהדבר ייעשה כדין, ואין כל קשר בינה ובין שעת ההנקה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר לקבל תשובה, ותודה מראשרחל31/07/2009
קיבלתי משכורת עם דמי הבראה וכדומה רחל
23.07.09 14:19
שלום וברכה רציתי לדעת אם קיבלתי ב3 החודשים לפני הלידה תוספות כגון הבראה ,ספרות מקצועית, קיטנות,, הפרשים ,בונוס,שכר לימוד ,האם זה גם נכלל בתביעת דמי לידה
והאם אני אקבל בדמי לידה את כל הסכום המשכורת ברוטו כולל התוספות כמו שקיבלתי לפני הלידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב דמי לידה
עו``ד ליאת שטיין04/08/2009רחל שלום,
חלק מהתוספות באות בחשבון, בעוד חלק אחר לא, ויש לבחון את תלוש השכר על מנת לדעת את הפילוח המדוייק.
אני ממליצה לך להפנות שאלות אלה למוסד לביטוח הלאומי, שהינו האוטוריטה בתחום זה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב דמי לידהנטלי31/07/2009
שלום,
ילדתי ב- 1/07/09, יום העבודה האחרון שלי היה 29/06/09 והתחלתי לעבוד באוקטובר 08 (לא זכור באיזה יום בדיוק).
המשכורות שלי היו :
ברוטו מרץ 2807.40
אפריל 1830.9
מאי 2319.1
יוני 3102.8
נטו מרץ 2663.2
אפריל 1735.7
מאי 2199.9
יוני 2965.6
אנא הייתי רוצה לדעת מה הסכום של דמי לידה שמגיעים לי?
ועבור אילו משכורות נעשה החישוב וכיצד הוא נעשה.
אנא אם זה אפשרי לשלוח את התשובה במהירות.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב דמי לידה
עו``ד ליאת שטיין04/08/2009נטלי שלום,
עלייך לפנות לייעוץ פרטני בעניין זה על מנת שניתן יהיה לערוך חישובים מדוייקים על פי נתונייך הספציפיים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין אחרי לידה+ שעות עבודהבדרך לפיטורין30/07/2009
שלום רב,
ילדתי לפני 5 חודשים. הארכתי חל"ת עד 6 חודשים. רוצים לפטר אותי אבל יודעים שצריך את ה90 יום (60+30) ועל כן מאיימים שאם אחזור ל90 יום אצטרך לעבוד כמקודם. אני יודעת שיש שעת נקה עד 7 חודשים מה קורה ב60 יום הנותרים? עבודה על פי 8.5 שעות ביום? יש לציין כי עבדתי גם במשך חופשת הלידה מהבית, כאשר התבקשתי ויש לי מחשב נייד, טלפון ואוטו בכל התקופה.
בתקופת העבודה לפני הלידה הייתי עובדת גם שעות ארוכות מהבית ללא כל תמורה נוספת כמובן.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעות עבודה
עו``ד ליאת שטיין31/07/2009שלום לך,
קרונית חל איסור להשיב עובדת לעבודתה מבלי לתת לה אפשרות אמיתית להמשיך ולעבוד (כלומר - כשהפיטורים צפויים מראש).
יחד עם זאת, בתקופה זו עלייך לעבוד כפי שעבדת קודם ללידה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המרת ימי מחלה בשעות בדיקותאלינור30/07/2009
שלום
הייתי ב- 3 ימים מחלה עקב כאבי בטן ולחצים כתוצאה מההריון ברצוני לדעת האם ניתן להמיר את הימי מחלה(בהתחשב בעובדה שיש לי ימי מחלה) ב 40 שעות שמגיע במהלך תקופת ההריון ששעות אלו לא נוצלו ואני בחודש השביעי .מבלי שהמשכורת תפגע.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המרת ימי מחלה בשעות בדיקות
עו``ד ליאת שטיין31/07/2009אלינור שלום,
דרך מחשבה יצירתית, אולם אינה מוכרת ע"י החוק...
יחד עם זאת, אם תקבלי את הסכמת המעסיק לכך, אין כל מניעה לעשות כן.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי תפקיד לאחר חל"ד + חל"תD30/07/2009
שלום ליאת,
אני מנהלת בחברה תפקיד בכיר.
למהלך החל"ד + חל"ת חל"ת = חודש ימים) הביאו לי מחליף לחלק מתחומי האחריות. המחליף הוחתם לחוזה זמני עד תום החל"ת שהיה ידוע מראש.
כעת, המחליף (בשיתוף עם מנהלת המחלקה) מעוניין להישאר למספר חודשים נוספים באותו תחום אחריות אותו הוא ניהל במהלך היעדרי.
תחום אחריות זה הינו מרכזי בתפקידי, והוצג לי כאילו המחליף נשאר "לעזר" (הוא ימשיך לדווח למנהלת המחלקה - ז"א הופך למקביל אליי בחלק מהתפקיד שלי).
אני הודעתי למעביד כי אני מעוניינת לחזור בדיוק לאותו תפקיד / אותם תחומי אחריות ואותו היקף מישרה כמו שהיו טרם צאתי לחל"ד.
זהו ילדי השני ועד כה העבודה לא נפגעה כלל ועיקר מהשילו עם האימהות.
האם מדובר בפגיעה? מהן זכויותיי במקרה זה? למה מחוייב המעסיק?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעה בתנאים - שינוי תפקיד
עו``ד ליאת שטיין31/07/2009שלום לך,
על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך (יש לבחון במקרה שלך אם אכן מדובר בשינוי מהותי בתפקיד או לא - כל מקרה לגופו של עניין), וכבר נפסק בעניין זה לא פעם כי שינוי זה עשוי להיות הפלייה אסורה.
במידה ויתברר כי מדובר בשינוי מהותי, הרי שמומלץ לך לפנות לייעוץ פרטני על מנת להוציא למעסיק מכתב התראה בעניין הזה, על מנת למנוע הרעה זו.
לעיתים, די במכתב התראה על מנת להשיב את המעסיק לעשתונותיו.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מענה לשאלותכרמית29/07/2009
הי
יש פה קבוצת שאלות בעמוד 2 מתאריכים 21-24.7 שלא קבלה התייחסות \לעומת שאלות מ-27.7 שכן קבלו התייחסות
כנראה מחוסר תשומת לב
נודה להתייחסותכם
מעריכים את עבודתכם!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב דמי לידה
לילי29/07/2009ישלי 4 חודשי עבודה על סך 2500 ש"ח עזבתי את העבודה כי הפלתי בעבודה אסור לי לעבוד פיזית הריון בסיכון שאלתי אחרי 4 חודשים התחלץי מקום חדש אני יהי בעבודה עוד חודשים יהיה לי 7 תלושים אך התלושים מאוד נמוכים 1500 שאלה" איך מחשבים את דמי הלידה שלושה חודשים אני יודעת אך מה אם הסכום מותר לי לעבוד משרה חלקית יש לי שמירתץ הריון אך הייתי רק חודש בעבודה ולא רציתי להפסיד ראת הדמי לידה מה אפשר לעשות כדי שהדמי לידה לא יהו פחותיים אני לא מוצאת עבודה בנסיבות האלו גם הריון וגם חלקית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ליהל
עו``ד ליאת שטיין31/07/2009יהל שלום,
נראה כי יש לבחון את מצבך ונתונייך לעומק על מנת לנסות ולברר האם ניתן לעשות דבר מה.
עקרונית, היה עלייך לפעול מייד עם גילוייה של ההגבלה הרפואית, שכן ייתכן והיית זכאית לגמלת שמירת הריון חלקית.
מכל מקום, חישוב דמי הלידה נעשה על פי 3 החודשים האחרונים לעבודתך.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למיכל
עו``ד ליאת שטיין31/07/2009ראי נא תשובות לשאלותייך.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)