מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מכתב התפטרותיערית15/06/2009
במקרה שאני מוסרת מכתב התפטרות לאחר חופשת לידה לצורך טיפול בילד באיחור קל .
חפשת הלידה מסתיימת ב30/06 ומסרתי את המכתב היום 15/06 מה עלול לקרות? האם עלולה להווצר בעיה עם זה? (היחסים ביני לבין המקום עבודה דיי מתוחים).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו לי...דחוף לי
יערית18/06/2009ברצוני להוסיף כי איחרתי במועד בגלל שאימי מאושפזת במצב מאוד קשה והנושא ברח לי מהראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי מתן הודעה מוקדמת
עו``ד ליאת שטיין23/06/2009יערית שלום,
איחור זה עשוי לגרור אחריו תשלום למעסיק בגין אי מתן הודעה מוקדמת כנדרש, אלא אם תתייצבי לעבודה בשבועיים אלה, או שתגיעי להסכמה עם המעסיק בדבר ויתור הדדי על תקופפה זו.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיום חפשת הלידהיערית15/06/2009
שלום,
ילדתי ב 24.03.08 מתי מסתיימת לי חפשת הלידה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מועד סיום חופשת לידה
עו``ד ליאת שטיין15/06/2009יערית שלום,
חופשת הלידה הרגילה אורכת 14 שבועות, אלא אם מדובר בחריגים (לידת תאומים / שלישייה, וכדומה), ובמקרה שלך 14 שבועות מסתיימים ביום 30.06.09.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות עובדת בזמן טיפולי פוריות וליortal15/06/2009
שלום,
אני עובדת במקום עבודתי כשנתיים וחצי, עד לפני 4 חודשים קיבלתי משכורת בזמן לפעמים באיחור של יום או יומיים מה-10 לחודש, ב-4 חודשים האחרונים אני וכל העובדים כמובן, מקבלים משכורת באיחור רציני, לפעמים ב-20 לחודש, יש לנו הרגשה שזה הולך לכיוון של פשיטת רגל או פיטורין.
אני לפני כחודש התחלתי טיפולי פוריות, וכל העניין הזה של האיחור במשכורת ואי הידיעה מתי נקבל משכורת אם בכלל מהווה בעיה, כמובן בחשבון הפרטי שלי. אני רוצה לדעת כמה דברים
1. אם אני מתפטרת ועוברת לעבודה חדשה האם כשאכנס להריון אקבל את הזכויות המגיעות לי לאחר הלידה?
2. אם יש פה פשיטת רגל מה אנחנו מקבלים מבכינת זכויות, פיצויים וכו'?
3. אם אבקש שיפטר אותי האם מגיע לי פיצויים וכדומה?
אני ממש בדילמה אם לעזוב למקום עבודה אחר או להישאר מקווה שתוכלו לעזור לי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ פרטני
עו``ד ליאת שטיין15/06/2009אורטל שלום,
שאלותייך מורכבות וספציפיות מאוד, ולא ניתן להשיב עליהן בצורה כללית כך על גבי הפורום.
עלייך לפנות לשיחת ייעוץ פרטנית על מנת להבין את ההשלכות של ההחלטות העומדות בפנייך, ורק לאחר מכן לקבל החלטה מתאימה.
אשמח לסייע בפרטים נוספים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת מחלה שקדמה לחופשת הלידהאיילת15/06/2009
שלום,
בשבוע 37 להריוני ניתן לי חופש מחלה ע"י הגיניקולוג שלי למשך 18 ימים,בעבודה לא מכבדים את החופש מחלה ולא מוכנים לשלם לי אותו בתואנה שרופא נשים לא נותן חופש מחלה אלא רק רופא משפחה, רופאת המשפחה לא מוכנה להמיר את החופש מחלה חתום בשמה כיוון שבקופ"ח קיבלו הוראה שחופש מחלה לאישה בהריון ניתן רק ע"י הגיניקולוג, מה עלי לעשות??? האם חופש מחלה מהגיניקולוג לא מוכר כחופש מחלה לצורכי תשלום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשלום בגין ימי מחלה
עו``ד ליאת שטיין15/06/2009איילת שלום,
הטענה של המעסיק אינה ברורה.
כל רופא באשר הוא רופא, מוסמך לתת ימי מחלה.
ההגבלה המקובלת, אשר ככל הנראה בלבלה את המעסיק, הינה כי רופא משפחה אינו יכול לאשר שמירת הריון, אולם ברור שזה לא המקרה.
עקרונית, נראה כי מגיע לך תשלום בגין ימים אלה, ככל שיש לך צבירה מספקת של ימי מחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי הבראה ופיצוייםאנסטסיה14/06/2009
עבדתי 6 חודשים בפועל ויצאתי ל7 חודשי שמירת הריון (עד הלידה) ועוד 3 חודשים של חופשת לידה שבסיומה התפטרתי לצןרך טיפול בילד. המעביד לשעבר טוען שלא מגיע לי פיצויים והבראה, כיוון שתקופת השמירה נחשבת כחופשה ללא תשלום. קראתי בחוק עבודת נשים (סעיף 7 ג 1 ) שתקופת שמירת ההריון לא תפגע בזכויות תלויות וותק. אז רציתי לברר האם כן מגיע לי גם פיצויים וגם הבראה ואם כן בעבור איזו תקופה? כי התחלתי לעבוד בדצמבר 2007 והתפטרתי באפריל 2009 שזה 16 חודשים בסה"כ. המון תודה מראש ממני ובני הפעוט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ותק לעניין דמי הבראה ופיצויים
עו``ד ליאת שטיין15/06/2009אנסטסיה ובנה הפעוט שלום :-)
אכן, הצדק עימך, שכן כל התקופה (שמירת הריון + חופשת לידה) נחשבת לותק הן לעניין פיצויי הפיטורים, והן לעניין ההבראה.
באם המעסיק יסרב לשלם, יהיה עלייך לפנות לייעוץ פרטני.
אשמח לסייע בפרטים נוספים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד. אבטלה לאחר התפטרות אחרי ח. לידהחגית14/06/2009
עבדתי במקום מסוים במשך שנתיים וחצי במישרה מלאה (אינני יודעת אם חשוב לציין אך עיקר עבודתי היה בשעות אחר הצהריים והערב ואין במקום אפשרות למישרה יומית). באוקטובר 2008 ילדתי את בני הבכור והחלטתי להישאר איתו בבית עד שיהיה בן שנה. התפטרתי ממקום העבודה כיוון שהייתי זקוקה לפיצויי הפיטורים...
התחלתי ללכת ללישכת התעסוקה לפני כחודש וחצי. היום קיבלתי הודעה מהביטוח הלאומי שאינני זכאית לדמי אבטלה כיוון ש"הפסקת לעבוד מרצונך מבלי שהוכח שהייתה הצדקה לכך לפי סעיף 166 לחוק". האמנם אינני זכאית? מדוע? לפי מה שמפורסם באינטרנט אני זכאית, כיוון שהתפטרות לצורך טיפול בילד נחשבת כפיטורים. מה גם שאני מתייצבת בלישכה ומקבלת הצעות עבודה כנדרש!
אשמח לתשובתכם המהירה,
תודה
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבטלה לאחר התפטרות לטיפול בילד
עו``ד ליאת שטיין15/06/2009חגית שלום,
על מנת להינות מהאופציה לחתום בלשכה ולקבל דמי הבראה, חובה עלייך לעבור תקופת המתנה בת 90 ימים, שכן אומנם התפטרות לצורך טיפול בילד היא התפטרות המזכה בפיצויי פיטורים מהמעסיק, אולם עדיין מדובר בהתפטרות, ומבחינת המוסד לביטוח לאומי, עלייך לעבור תקופת המתנה בת 90 ימים, כאמור.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה חדשה וטיפולי הפריהליאת14/06/2009
שלום רב, אני עומדת להתחיל עבודה חדשה ובמקביל עומדת להתחיל טיפולי הפריה בעוד כחודשיים(הריון ראשון).
האם עלי לצבור ותק בעבודה על מנת שלא יוכלו לפטר אותי, או בגלל שמדובר בהפריה אסור למעסיק לפטר אותי מהיום הראשון לעבודתי?
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי פוריות - ההגנה ומועד ההודעה
עו``ד ליאת שטיין15/06/2009רוית שלום,
באם הינך נכנסת בגדר החוק (ובעיקר - טיפולים לקראת ילד ראשון - שני), ויידעת את המעסיק על הטיפולים, ונעדרת לצורך הטיפולים בהעדרות המגובה באישור רפואי לצורך טיפול, הרי ככל שתעני על כל תנאי החוק, תחול עליך הגנה החל מיום ההעדות לצורך הטיפולים משך 150 ימים לאחר מכן (מובן שאם תיכנסי להריון מהלך תקופה זו, תורחב ההגנה בהתאם לכך).
מומלץ ליידע את המעסיק על הטיפולים, וזאת בסמוך להודעה על העדרות צפוייה המגובה באישור רפואי לצורך טיפול. מומלץ כי שיחה זו תהייה מוקלטת, או לפחות שההודעה על הטיפולים וההעדרות לצורך הטיפול תהיה בכתב.
מומלץ להודיע סמוך ביותר להעדרות.
כל פגיעה בתנאי העסקתך ו/או פיטוריך - טעונים היתר מהממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת, תהא הסיבה לה אשר תהא.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לדמי לידהנעמי14/06/2009
שלום,
אני עובדת כ-6 שנים במקום עבודה משרה מלאה 8.5 שעות ביום
שאלתי אם אני רוצה בחודש האחרון לפני הלידה לעבוד פחות שעות כ 6 שעות
בידעה שהשכר שלי יהיה נמוך יותר באותו חודש איך הדבר ישפיע על דמי הלידה
האם יחשבו לי את החודש הזה עם המשכורת הנמוכה יותר או יתייחסו לשאר החודשים שהשכר גבוהה יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי לידה - בגין חודשי עבודה מלאים
עו``ד ליאת שטיין15/06/2009נעמי שלום,
עקרונית החישוב נעשה על בסיס שלושת החודשים המלאים האחרונים, להוציא הפחתות חד פעמיות שנעשו עקב ההריון.
מכל מקום, הייתי ממליצה לך לבחון את העניין מראש מול המוסד לביטוח לאומי.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימי מחלה וחופשה בזמן הריוןויקי13/06/2009
שלום רב,
אני בחודש השני להריוני ובעבודה יודעים על ההריון.
בעקבות כך יש לי לחץ דם נמוך עייפות ותשישות אשר בעקבותם אני מחסירה ימי עבודה.
חשוב לציין כי אני עובדת במקום עבודתי 4 חודשים.
שאלתי: מה אומר החוק לגב ימי מחלה וחופשה במהלך ההריון והאם יש משמעות לכך שאני נמצאת פחות מחצי שנה במקום עבודתי? (כמובן שאני מחסירה ימים רק באישור רופא).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון טרם מלאו 6 חודשים
עו``ד ליאת שטיין15/06/2009ויקי שלום,
לגבי חופשה ומחלה - את זכאית לקבל ככל עובד אחר, אלא אם תצאי לשמירת הריון (ואז המוסד לביטוח לאומי ישלם לך את שכרך עד למקסימום המוכר), וכן את זכאית ל 40 שעות בעבור בדיקות הריון.
לעניין ההגנה - אומנם אינך חוסה תחת הגנת חוק עבודת נשים בכל הנוגע לחובה לקבלת היתר טרם פיטורים, אולם ככל שתפוטרי עקב הריונך ו\או בקשר אליו, הרי שחל איסור על פיטורים אלה בנסיבות, והפיטורים עשויים להיות פיטורים אסורים הנושאים בכנפם סנקציות כספיות ופיצוי מהמעסיק עקב כך.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מורה בתיכון-דחוףמורן12/06/2009
שלום וברכה
אני כעת שמונה שבועות לאחר לידה, אני מורה בתיכון ותפקידי כולל הגשה לבגרות.
האם המנהלת רשאית להתקשר אלי ולשאול מדוע לא הגעתי לבגרות שנערכה (מבינתה שאגיע עם התינוקת הקטנה) האם עלי להגיע לישיבות סוף שנה? האם למנהלת מותר לומר שהיא שונאת "שכובלים" אותה עם נושא ההריון ואם לא הייתי לאחר לידה היא הייתה מפטרת אותי!
אשמח לשמוע תשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלייה אסורה
עו``ד ליאת שטיין15/06/2009מורן שלום,
ברור שהאמירות המצערות הללו אינן עולות בקנה אחד עם הדין.
מומלץ להקליט שיחות אלה, למקרה בו אכן תפוטרי בתום חופשת הלידה, על מנת להוכיח את עילת הפיטורים האמיתית.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים לאחר חופשת לידהנועה12/06/2009
שלום רב
חזרתי מחופשת לידה ולאחר 52 ימים הודיעו לי על פיטורי. האם ע"פ חוק המעסיק צריך לשלם לי 60 ימים + 30 ימי הודעה מוקדמת ? בנוסף, מיד לאחר חזרתי מחופשת הלידה הופחת שכרי ב-5% (לאחר אישור משרד התמ"ת) . ידוע לי כי ההחלטה על פיטורי נעשתה עוד בזמן חופשת הלידה שלי וכי המעביד החזיר אותי לעבודה רק מאחר "וחייב זאת ע"פ החוק" האם האישור להורדת משכורתי בתוקף (מאחר וקיבלו אותו מתוך הנחה שאני נשארת כעובדת בארגון). מיותר לציין כי ההפחתה בשכר פוגעת לי בפיצויי הפיטורים, ובערך ימי החופש שנשארו ליאותם אקבל בכסף בתום עבודתי.
האם תהליך הורדת השכר חוקית ? האם יש לי מה לעשות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים
עו``ד ליאת שטיין15/06/2009נועה שלום,
על המעסיק לשלם לך בגין 60 ימים + 30 ימי הודעה מוקדמת, בתנאי שמלאה לך שנת עבודה אחת, ובתנאי שאין החלטת ממונה המאפשרת אחרת.
מאחר ויש אישור משרד התמ"ת להפחתה- הרי שהיא חוקית.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בעבודה חדשהד11/06/2009
אני בחופשת לידה עם בני
אני לא מתכוונת לחזור לעבודה (התפטרתי כי החברה התפרקה).
שאלתי היא:
כשארצה להיכנס שוב להריון
בערך עוד שנה
כדי לקבל כסף מביטוח לאומי בחופשת לידה (3 חודשים) אני צריכה לעבוד בחברה או שגם אם אני בבית אני אקבל כסף מביטוח לאומי? (חוץ מדמי הלידה.)
אם אני חייבת לעבוד כדי לקבל, האם יש מינימום זמן שאני צריכה לעבוד בחברה כדי להיכנס להריון
או שאני יכולה להיכנס להריון ברגע שהתחלתי לעבוד שם ואז הם לא יכולים לפטר אותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון במקום חדש וזכאות לדמי לידה
עו``ד ליאת שטיין15/06/2009שלום לך,
שאלתך לא ממש ברורה, אולם אנסה להשיב-
לעניין דמי הלידה - מצ"ב הנוסח על פי חוק הביטוח הלאומי:
דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
בנסיבותייך הייחודיות - מומלץ כי תבדקי זאת ספציפית עם המוסד לביטוח לאומי.
לעניין התקופה המינימלית להגנה בהריון - תזכי להגנה טוטאלית מכח חוק עבודת נשים, החל מהמועד בו ימלאו לך 6 חודשי עבודה במקום.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדמי לידה
תמר25/06/2009
שלום ,
בעניין דמי הלידה -
אם עבדתי כ-9 חודשים שלפני היום הקובע- מהי הזכאות שלי לדמי לידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיצוץ הקף משרה אחרי לידה -עי המעבידתמר11/06/2009
שלום,
45 יום אחרי הלידה הודיע לי המעביד שבשל קיצוצים עליו לקצץ את הקיף המשרה שלי ל 50%.
מספר עובדים נוספים קבלו הודעה דומה.
האם חוק הגנת היולדת מגן עלי? האם יש לי מה לעשות?
אבקש את עזרתכם הדחופה,
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בתנאי ההעסקה - לאחר לידה
עו``ד ליאת שטיין15/06/2009תמר שלום,
חלה הגנה על תנאי העסקתך לפחות משך 60 הימים הראשונים מתום חופשת הלידה, בהם חל איסור לפגוע בתנאייך ללא אישור מהממונה על עבודת נשים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים בזמן חופשת לידהג'ני11/06/2009
שלום רב,
אני עובדת ברשת גדולה בארץ. כבר 4.5 שנים. המעסיק שלי הודיע על כך שאני לא יכולה לחזור לעבודה בתום חופשת הלידה... אמר שישלם כל מה שאדרוש מימנו. אמרתי לו שגם לא היתכוונתי לחזור לעבודה והכנתי מיכתב. במהלך השיחה הוא הקליט אותי.
1. האם יש דבר ליזכותו ביגלל שאמרתי שרציתי לתת מיכתב? (למרות שהוא פיטר אותי קודם ורק אח'כ אמרתי שגם ככה רציתי לעזוב).
2. מה אני יכולה לידרוש מימנו בעת העזיבה, חוץ מפיצויים ותשלום מראש של שלושת החודשים?!
3. האם אני יכולה ישר לגשת ללישכה ולקבל דמי אבטלה?
4. האם אני יכולה לידרוש לקבל דמי הבראה?
או שכדאי להתחיל בהליכים מישפטיים נגד החברה?!
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות לג'ני
עו``ד ליאת שטיין15/06/2009ג'ני שלום,
עקרונית הראציונל עליו מושתת החוק הינו לא ליתן הודעה מוקדמת של כל התקופה, אלא לתת לעובדת ששבה מחופשת לידה הזדמנות אמיתית להשתלב חזרה בעבודתה.
יחד עם זאת, בפועל אין אכיפה חזקה על עניין זה, וככל שהמעסיק משלם עבור תקופה זו, הרי שזה מתקבל בהבנה (למעט פיטורים בהם מציין המעסיק במפורש כי הפיטורים נובעים מהמצב החדש, ובמילים אחרות - הפלייה מחמת הורות).
נהיר כי העובדה שאת מוקלטת כשאת מצהירה שממילא רצית להתפטר יכול לפעול לרעתך (מפחית את עוצמת הפגיעה).
את רשאית לפנות מיד עם סיום יחסי עובד-מעביד ללשכת התעסוקה.
מגיע לך דמי הבראה בגין חופשת הלידה וכן בגין תקופה זו (כמו כן, הותק לפיצויים כולל אף הוא תקופה זו).
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה קשה מדיי בהריוןמיכאלה11/06/2009
שלום רב,
אני באמצעו של החודש הרביעי להריוני ועובדת כמנהלת בחברה מובילה ונותנת שירותים. שעות העבודה שלי משתנות ויכולות להיות בין 8-17, וגם בין 7-20.
בעוד כחודש ישנה פעילות שתמשך כשבוע ימים ברצף שאני אמורה להוביל שתדרוש ממני נסיעה של ארבע שעות ביום ועוד פעילות של כשמונה שעות בפרזנטציה והובלה של לקוחות.
אני מאוד חוששת שהמעמס הזה באמצע חודש חמישי מאוד יקשה עליי ויפגע בי.
האם ישנו חוק שמונע מעמס שכזה או שעות נוספות ונסיעה חריגה על עובדת בהריון?
אני בהריון תקין(טפו טפו טפו) אבל עייפה ותשושה ומאוד לחוצה מהשפעה של ביצוע הפעילות הנ"ל.
אודה לעזרתכם.
מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה קשה בהריון
עו``ד ליאת שטיין15/06/2009מיקי שלום,
החוק קובע כי חל איסור להעביד עובדת בהריון החל מהחודש החמישי בשעות נוספות, אלא אם התקבלה הסכמת העובדת בכתב לכך.
בכל מקרה אחר של עומס וקושי - תוכלי לפנות לרופא בעניין זה על מנת שייתן לך ימי מחלה מתאימים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)