פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נואשת.... אנא עזרה דחופה!!!!
    רבקה
    09/05/2009

שלום רב!

אני בהריון, שבוע 20 , עובדת כגננת בצהרון כחמישה חודשי עבודה. לקראת סוף חודש חמישי לעבודתי חליתי עקב שינוי חום גוף קיצוני מגבוה לנמוך מאוד, דלקת בדרכי השתן, דלקת בשקדים, כאבי גב תחתון עזים בצד שמאל, כאבי בטן תחתונה ואף כאבי רגליים (רגללים וכפות רגליים). עד עכשיו לא חזרתי לעבודה, מכיוון שכל פעם צץ משהו אחר, כגון לחץ דם נמוך, כדוריות דם לבנות, המגלובין נמוך (10 וזאת לאחר הכפלת כמות כדורי ברזל + נוזל עירוי ששמים לי בבתי חולים), סחרחורות והתעלפויות מרובות לאחרונה והמלצה להתחיל טיפולי פיזיותרפיה. נשלחתי מרופא נשים, מיון דחוף,רופאת משפחה למיון כ 4 פעמים ומתוכם אושפזתי פעמיים ( כל פעם בערך שלושה ימי אשפוז). ברצוני לדעת מספר דברים:
    1. האם אני אהיה זכאית לשמירת הריון מטעם ביטוח לאומי במידה והרופא יאשר זאת ( רופאת נשים המליצה עוד על שבועיים ימי מחלה לפחות לעת עתה ולא תהיה לה בעיה להמליץ על שמירת הריון).
    2. האם המעסיקה יכולה לפטר אותי? (היא טוענת שכן משום שחופשי המחלה שלי הסתיימו אצלה ובכך נגמרו יחסי עובד מעביד וכי אם לא אחזור זמהרה מבחינתה התפטרתי)?
    3. האם חופש מחלה/שמירת הריון נחשבים לוותק בעבודה? כלומר אם חופשי המחלה שלי אני אגיע כבר לחודש שישי מבחינת ימי עבודה, כי אם כן הבנתי שהיא לא תוכל לפטר אותי, כי אסור לה לפטר אותי אחרי שישה חודשי עבודה?

המון במון תודה וסליחה על הצפת שאלות.
    שיהיה שבוע מקסים ושוב תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נואשת.... אנא עזרה דחופה!!!!

הוספת תגובה

• פיטורים בהריון

עו``ד ליאת שטיין
    09/05/2009

רבקה שלום,
    ראישת, אל לך להיות נואשת, אלא חכמה בהתנהלותך...

שאלותייך חשובות מאוד, והתנהלותך בעניין זה תשליך על זכויותייך. לאור המורכבות, לא אוכל ליתן תשובות מדוייקות במסגרת הפורום, אלא במסגרת ייעוץ פרטני, אולם אנסה להשיב בכלליות:
    1. כן - ככל שרופאת נשים תקבע שמירת הריון, ייתכן שהמוסד לביטוח לאומי יכיר בכך וישלם לך גימלה מתאימה (ובתנאי ששמירת ההריון ארכה יותר מ 30 ימים).

2. ככל שלא מלאו לך 6 חודשים, הרי שחוק עבודת נשים לא מגן עלייך, למעט פיטורים עקב הריון (דבר אשר נדמה כי בכל מקרה נכון במקרה זה), ובטח שלא ניתן לטעון כי התפטרת עקב היותך בימי מחלה לאחר שסיימת את המכסה.

3. כן, ימים אלה נחשבים כותק.

אירנה שלום,
    הפסיקה עודנה חלוקה בעניין המועד הקובע - האם מועד ההתפטרות, או שמא מועד ניתוק היחסים בפועל.
    יחד עם זאת, הנטייה הכללית היא למנות את מועד ההתפטרות ולא ניתוק היחסים.
    בכל מקרה הייתי ממליצה לך במקרה זה לפנות לייעוץ פרטני על מנת לבחון את נתונייך הספציפיים ולהפיק את המירב ממצבך.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון המון תודה

רבקה
    10/05/2009

ראשית ברצוני להודות לך על התייחסותך המהירה לשאלותיי.... אז המון המון תודה.
    האם אפשר להיות איתך בקשר להסבר קצת יותר מורחב ופרטני?

תודה ושיהיה לך שבוע מקסים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה :-)

עו``ד ליאת שטיין
    12/05/2009

רבקה שלום,
    שמחתי לסייע,
    ואשמח להמשיך ולסייע - פרטי ההתקשרות עימי מצויינים מטה

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות
    מיכל
    09/05/2009

שלום,
    אני מתכוונת להודיע למעסיקי על התפטרותי לצורך טיפול בילד (מצאתי עבודה בחצי משרה וזאת לאחר שלפני חזרתי לעבודתי הנוכחית ביקשתי לחזור לחצי משרה ונענתי בשלילה).
    אני מתכוונת להודיע מחר, שזה עדיין בתוך תשעת החודשים שמגיעים לי עדיין פיצויים, אך חודש ההודעה מראש מסתיים כמה ימים לאחר סיום 9 החודשים.
    איך זה עובד במקרה כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות

הוספת תגובה

• המועד הקובע בהתפטרות לטיפול בילד

עו``ד ליאת שטיין
    09/05/2009

מיכל שלום,
    הפסיקה עודנה חלוקה בעניין המועד הקובע - האם מועד ההתפטרות, או שמא מועד ניתוק היחסים בפועל.
    יחד עם זאת, הנטייה הכללית היא למנות את מועד ההתפטרות ולא ניתוק היחסים.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קניית עסק
    אלון
    09/05/2009

ברצוני לרכוש מעבדה ,ללא רכישת החברה המפעילה.שנכנסה לקשיים, בתנאי הרכישה סוכם ביננו כי אני רוכש רק את המקום והציוד ללא עובדים.
    התברר לי כי בין העובדים ישנה עובדת בהריון. האם ישנו מצב בחוק שעלול "לחבר" אותה אלי או שכל ההתדיינות שלה היא אך ורק מול החברה שמעסיקה אותה.

לקביעת תור
    סגירה
    קניית עסק

הוספת תגובה

• רכישת עסק ו"אימוץ" העובדים

עו``ד ליאת שטיין
    09/05/2009

אלון שלום,
    "אימוץ" העובדים הקיימים מחיל עלייך את כלל הזכויות להם הם זכאים, לרבות זכויות אותה עובדת בהריון.
    לפיכך, מומלץ ביותר להכליל בההסכם סעיפים המחילים על החברה המוכרת את כלל הזכויות בגין העובדים (כאשר הם יהיו מחוייבים כלפייך כצד ג', ולא ישירות מול העובדים, בכל מקרה), וכן להוציא לעובדים הודעה מתאימה מייד עם חילופי הבעלים.
    בנסיבות אלה, מומלץ לערוך את ההסכם ע"י עו"ד המתמצא היטב גם בדיני עבודה.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק רציתי לומר תודה לעו"ד ליאת שטיין
    רחלי
    08/05/2009

עו"ד שטיין!

לפני כחודש שאלתי אותך שאלה חשובה מאוד בעניין זכויותיי, ולהפתעתי, לאחר שלא מצאתי תשובות ברורות לשאלתי בשום מקום, ענית לי בהרחבה ובברור, ועכשיו גם מסתבר שמקצועית מאוד.
    בזכותך ובזכות תגובתך והידע שנתת לי (אגב, הייתי גם באתר שלך באינטרנט שממנו לקחתי גם מידע), ניצלה משרתי ואני מוגנת עכשיו לתקופה ארוכה.

אז רק רציתי לומר תודה ענקית, אין כמוך, ואני אזכור לעתיד כי בכל עניין בו אזדקק לעו"ד אפנה מייד אלייך, לאחר שהוכחת את עצמך מעל ומעבר!

המון תודה,
    רחלי.

הוספת תגובה

• אני שמחה מאוד לשמוע :-)

עו``ד ליאת שטיין
    09/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חישוב שכר
    גבי
    08/05/2009

שלום רב,
    אני עובדת שעתי סביב חצי משרה. פוטרתי לאחר חופשת הלידה והמעביד התחייב לשלם לי את השכר הנדרש. השאלה איך לחשב את השכר -
    מתוך שלושת החודשים שלפני הלידה עבדתי חודשיים חצי משרה וחודש אחד 0.2 משרה + השלמתי את השכר בפדיון ימי חופש כך שבפועל קיבלתי שכר של חצי משרה.
    האם השכר הממוצע צריך לקחת בחשבון את ימי החופש כלומר שכר של חצי משרה או ממוצע של 0.5, 0.5 ו 0.2?
    תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    חישוב שכר

הוספת תגובה

• חישוב שכר

עו``ד ליאת שטיין
    09/05/2009

גבי שלום,
    על מנת למצוא את המפתח לחישוב שכר כאשר השכר משתנה, יש לבצע ממוצע על פי 12 החודשים האחרונים.
    באם השכר קבוע, וחלה הפחתה חד פעמית, הרי שאין להתחשב בחודש זה.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוטרתי וחודש אחרי גיליתי שאני בהריו
    אלה
    07/05/2009

שלום,

פוטרתי ב-17 למרץ ורק לפני שבוע גיליתי שאני בהריון (שבוע ה-7)
    אני לא יכולה למצוא עבודה כי אני חייבת ליידע את המעביד שאני בהריון, אם לא, לא אהיה מוגנת מפני הפיטורים לפי החוק.
    מה הזכויות שלי?
    האם מקום העבודה שממנו פוטרתי חייב להחזיר אותי?
    האם יש לי זכות לקבל דמי לידה?

אנא עזרתכם
    תודה מראש,
    אלה

הוספת תגובה

• גילוי הריון לאחר פיטורים

עו``ד ליאת שטיין
    09/05/2009

אלה שלום,
    ככל שהפיטורים נעשו בהיותך בהריון, הרי שחל איסור על המעסיק לפטרך ללא היתר הממונה, ולמעשה הפיטורים לא יכולים להיכנס לתוקף. יחד עם זאת, עלייך ליידע אותו בדחיפות ולהתחיל לטפל בזכויותייך מולו, על מנת שלא ניתן יהיה לתלות את האשמה גם בך. מומלץ לפנות לטיפול משפטי.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר לידה
    מיכאלה
    07/05/2009

אני עובדת חברה 3 שנים, אני עובדת לפי פרויקטים . במהלך ההריון לא נמצאו לי פרויקטים באזור מגורי ולכן החברה שילמה לי משכורת (מכח החוק) וזאת למרות שהייתי בבית וזה היה במשך 6חודשים. לאחר שילדתי קיבלתי דמיי הלידה לפי שלושה חודשים אחרונים. כעת כשנגמרו 3 חודשיי חופשת הלידה החברה רוצה שאעבוד שוב מחוץ לאזור מגורי מה שמקשה עליי מאוד.

שאלתי היא:

האם החברה חייבת לשלם לי משכורת (למשך חודשיים כשאינני עובדת) וזאת מכיוון שלא מפטרים אישה לאחר חופשת לידה?

(כפי שציינתי החברה שילמה לי גם בתקופת הריוני כשלא היה להם פרויקט עבורי והייתי בבית.)

לקביעת תור
    סגירה
    לאחר לידה

הוספת תגובה

• תשובה למיכאלה

עו``ד ליאת שטיין
    09/05/2009

מיכאלה שלום,
    היות ואת נהנית מאותה הגנה בדיוק ממנה נהנית בתקופת הריונך, הרי שנראה כי אין די שונה בין אותה תקופה לתקופה עליה את מדברת כעת.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש דבר כזה פיטורין בהסכמה?
    דורית
    07/05/2009

אני לאחר הארכת חופשת לידה, רציתי לדעם אם פיטורין בהסכמה זה מצב אפשרי? האם זה קביל מבחינת ביטוח לאומי? האם ביטוח לאומי יכולים לחייב אותי או את המעביד להמשיך יחסי עובד/ מעביד שעל פי חוק וזכויות של חופשת לידה על כל המשתמע מכך?תודה

הוספת תגובה

• פיטורים או התפטרות

עו``ד ליאת שטיין
    09/05/2009

דורית שלום,
    שאלתך אינה ברורה דייה, אולם עקרונית אין מונח כזה "פיטורים בהסכמה", שכן יש התפטרות (ביוזמת העובדת) או פיטורים (ביוזמת המעסיק).

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות
    נינה
    07/05/2009

אני עובדת בחברה מפבואר 2008, במרץ 2009 , עבודה במשמרות מ9-14 ןמ 17-22 מתוקף תפקידי בחברה, אני דיי מחויבת למשמרות הערב, לעיתים היתי צריכה לעבוד מ7 בבוקר ועד 22 בלילה. כרגע אין לי אפשרות לעבוד בשעות אלו.כרגע אני בחופשת לידה, אני אמורה לחזור ביוני לעבודה ובימים אלו הודעתי בע"פ שאני לא חוזרת מכיון שאני רוצה להישאר בבית ולטפל בתינוק, האם אני זכאית לדמי אבטלה בתקופה שאני נשארת בבית, למרות שזאת עבודה במשמרות ולא עבדתי כול השנה במשרה מלאה אלא משמרות, לעיתים גם מפוצלות? ולכמה חודשים אני זכאית לאבטלה?

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות

הוספת תגובה

• זכאות לקצבאות

עו``ד ליאת שטיין
    09/05/2009

אלן שלום,
    התשובה לשאלתך נשענת רובה ככולה על נתונייך האישיים, לפיהם נגזרת זכאותך לקצבאות המוסד לביטוח לאומי.
    משכך, עלייך לפנות אליהם ולברר שאלות אלה על פי נתונייך הספציפיים.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה למעביד על טיפולי הפריה
    ליאת
    07/05/2009

אני אמורה להתחיל טיפולי הפריה בעוד כחודש. מקום עבודתי נמצא בקשיים ואני חוששת שבעוד כחודש יהיו פיטורים כוללים (נאמר לנו שיתכן שזה מה שיקרה). האם כדאי לידע את המעביד שלי שאני מתחילה טיפולי פוריות כבר עכשיו (אני יכולה להציג אישור מרופאת המשפחה) כדי לנסות ולדחות את האפשרות שיפטרו אותי?

הוספת תגובה

• טיפולי פוריות - הודעה למעסיק

עו``ד ליאת שטיין
    09/05/2009

עדי שלום,
    באם הינך נכנסת בגדר החוק (ובעיקר - טיפולים לקראת ילד ראשון - שני), הרי שמומלץ ליידע את המעסיק על הטיפולים, וזאת בסמוך להודעה על העדרות צפוייה המגובה באישור רפואי לצורך טיפול. מומלץ כי שיחה זו תהייה מוקלטת, או לפחות שההודעה על הטיפולים וההעדרות לצורך הטיפול תהיה בכתב.
    מומלץ להודיע סמוך ביותר להעדרות, או אף יום אחריה, ככל שניתן.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורים לאחר לידה
    גבי
    07/05/2009

שלום רב,
    האם בתקופת ה30 יום של הודעה מראש המעביד יכול לשנות את תנאי ההעסקה כמו לשנות היקף עבודה?
    ושאלה נוספת לגבי כל התקופה (60+30) - אם עובדים על בסיס שעתי והמעביד אינו מספק עבודה האם חייב לשלם לי את השכר המתאים? האם יכול לחייב אותי לפדות ימי חופש?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורים לאחר לידה

הוספת תגובה

• הגנה לאחר לידה

עו``ד ליאת שטיין
    09/05/2009

גבי שלום,
    ההגנה החלה עלייך כאישה לאחר לידה הינה למשך 60 ימים (במקרה של פיטורים יש 30 ימים נוספים בהם נמשכים יחסי העבודה, מכח הודעה מוקדמת). מכאן, משתמו 60 הימים, הרי שלא חלה עוד הגנה מיוחדת, וחלים עלייך אותם החוקים החלים על יתר העובדים, בעניין זה.
    ככל שיש לך הרעה בתנאים, עומדת לך הזכות להתפטר עקב כך תוך זכאות לקבלת פיצויי הפיטורים (בכפוף למילוי הפרוצדורה הנדרשת טרם ההתפטרות).

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורים של גבר לפני חופשת לידה
    אבו איה
    06/05/2009

שלום,
    אני אבא לתינוקת שנולדה לפני כחמישה שבועות, והייתי אמור לקחת חופשת לידה החל משבוע הבא, והיום קיבלתי הודעה על פיטורים. אני עובד קבוע בחברה, זה קרוב לשנתיים
    רציתי לדעת קודם כל האם זה חוקי.
    פרט לזה רציתי לדעת אם עדיין יש לי זכות לקחת חופשת לידה, באיזה תנאים, והאם זה משתלם בשלב הזה (או שזה בא על חשבון פיצויי פיטורים וכדומה).

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה

אבו איה
    10/05/2009

בנוסף, אשמח לדעת אם זה חוקי לתת חלף הודעה מוקדמת לפני חופשת לידה, והאם מבחינת ביטוח לאומי, אדם שפוטר בזמן שלפני חופשת הלידה זכאי לחופשת לידה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מידע לגבי פיטורים
    מיכל
    06/05/2009

שלום רב,
    אני עובדת במקום עבודה כבר כמעט שנתיים. העבודה שלי עוסקת במכירות והמנהל שלי מצפה ממני לעשות "ציד" אחרי לקוחות כדי למכור. אני בהריון כבר שבוע19 אני בקושי זזה. לא מסכימים לי לשבת ואם כן אז כבר עושים לי פרצופים ומתלוננים עליי שאני לא עושה כלום. אני סובלת ממש מהגב,הרגליים,הראש. ואף אחד לא מתחשב בי. עושים לי את "המוות" כדי שאני יתפטר ולא הנמהל שלי יפטר אותי כי הוא פוחד. מה לעשות? אני כבר מיואשת. האם כדי לי להתפטר וזהו?

לקביעת תור
    סגירה
    מידע לגבי פיטורים

הוספת תגובה

• פיטורים בהריון

עו``ד ליאת שטיין
    06/05/2009

מיכל שלום,
    נהיר כי באם תכנעי ותתפטרי, הרי שמעבר לעובדה כי תמלאי אחר רצונם של המנהלים, תאבדי זכויות רבות ומהותיות, העשויות להסתכם בסכומים לא מבוטלים (לרבות דמי לידה, דמי אבטלה, פיצויי פיטורים וכדומה). משכך, נהיר כי עלייך להיות חזקה יותר, ובאם התנהגותם תעבור את גבולות הטעם הטוב, תוכלי לפנות לייצוג פרטני במקרה שלך.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורי לאחר לידה
    אורית
    06/05/2009

שלום רב,

ילדתי ב10/08 חופשת הלידה הסתיימה בינואר. במהלך החופשת לידה קיבלתי מכתב פיטורין. עד כה מעבידי שילם לי עבור 46 ימים ולא 60 יום כמו שהבנתי שמגיע עפ"י חוק. ששאלתי אותו מדוע שולמו לי 46 ימים תשובתו היתה "60 יום הכוונה ימים קלנדאריים. מחשבים גם שישי ושבת אך הכוונה לתשלום לפי הבסיס היומי". מה כוונתו? והאם זה בסדר וחוקי? ומדוע לו שולמו לי 60 ימים.

ועוד שאלה ברשותך... גם הודעה מוקדמת שולם לי עבור 17 ימים. וששאלתי מדוע לא 30 יום תשובתו היתה" יום הודעה מוקדמת שולמה לפי בסיס יומי ". האם זה חוקי ? מה הם החוקים? ומה מגיע לי? סליחה מראש שהשאה ארוכה ומורכבת אבל אני מבולבלת ולא רוצה להרגיש שמרמים אותי.. כי ההיסטוריה בינינו לא כל כך טובה לצערי מהרגע שנכנסתי להריון. תודה רבה..

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורי לאחר לידה

הוספת תגובה

• פיטורים לאחר לידה

עו``ד ליאת שטיין
    06/05/2009

אור שלום,
    המעסיק טועה, שכן התשלום צריך להיות בגין אותה תקופה מלאה, כלשון החוק (60 ימים, ו30 ימי הודעה מוקדמת).

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ימי מחלה - בזמן טיפולי הפריה
    אושרת
    05/05/2009

שלום,

התחלתי טיפול הפריה יש ימים שאני מאחרת כחצי שעה בבוקר וכמובן שיש את הימים שאותם החסרתי לאחר השאיבה ולאחר ההחזרה .
    בתלוש השכר ראיתי כי בכל זאת המעסיק הוריד לי שעות, ההסבר שלו היה שבכל מקרה
    מתייחסים לימים אלה כמו ימי מחלה רגילים, כלומר יום הראשון לא משלמים, 50% ליום השני והחל מהיום השלישי 75% .
    האם אכן כך אמור לעשות?

הוספת תגובה

• ימי חוסר בעקבות טיפולי פוריות

אושרת
    06/05/2009

טרם קבלתי תשובה לשאלתי האם יש סיבה מיוחדת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה