מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיטורין בגמר חופשת לידהמאיה07/06/2009
שלום,
אני בשבוע השני לחופשת הלידה. שבוע שעבר נפגשתי עם מעסיקי אשר הסביר לי עקב המיתון ישנם צימצומי כ"א בארגון (ידוע), ושאל אותי מה דעתי על חזרה/עזיבה בתום חופשת הלידה...בסופו של עניין, הוסכם ביננו כי אעזוב את החברה והוא ייתן מכתב פיטורין (עקב קיצוץ בכ"א) + פיצויים.
נשאלת השאלה:
1. האם יש לי אפשרות לחתום בלשכה מיד עם תום חופשת הלידה בהצגת מכתב פיטורין מהמעסיק?
או שמא אני צריכה להמתין תקופה מסויימת?
2. הם הוא יכול לתת לי את מכתב הפיטורין במהלך חופשת הלידה ? או רק אחריה? אם כן, איזה תאריך צריך מכתב הפיטורין לשאת?
3. באיזה שלב לגשת לביטוח לאומי? עם מתן המכתב/ לאחר חופשת הלידה.
4. סיכמנו כי הוא לא ישלם בגין חודשי ההתראה, האם יש עם זה בעיה מבחינת ביטוח לאומי?
5. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים בתום חופשת לידה
עו``ד ליאת שטיין09/06/2009מאיה שלום,
עקרונית את זו שמותרת כאן - על זכותך לקבלת תשלום בגין 90 ימי עבודה - קחי זאת לתשומת ליבך!
לשאלותייך:
1. בלשכת התעסוקה עלייך להתייצב מייד עובר למועד סיום יחסי עובד-מעביד.
2. עקרונית על פי חוק יכולים הפיטורים להיכנס לתוקף רק בתום 60 ימים מתום חופשת הלידה (+ תשלום בגין 30 ימי הודעה מוקדמת).
3. ראי תשובתי בסעיף 1.
4. הבעיה היא של המעסיק, אשר יהיה חשוף לתביעה ממך בעניין זה.
5. בבקשה :-)
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיצור יום עבודה בהריוןדנה07/06/2009
שלום
אני בהריון
חודש 7 שבוע 27
עובדת במשרה מלאה.
הייתי אצל הרופא כעת, והוא נתן לי אישור לעבוד רק 4 שעות ביום, בגלל דופק לא סדיר וצירים.
בנוסף הפנה אותי לקרדיאולוג
ויתכן כי יתן לי בהמשך אישור לשמירת הריון.
שאלה- אם אני עובדת במשרה מלאה (8.5), וכעת האישור הרפואי לא מאפשר לי לעבוד יותר מ 4 שעות.
4.5 השעות הנותרות יורדות לי מימי המחלה הצבורים שלי ?
יש דבר כזה שמירת הריון חלקית בביטוח לאומי ? כי הם אמרו לי שלא...(ביטוח לאומי...)
מה קורה כשנגמרים לי ימי המחלה ???? (יש לי כעת 15 ימים בערך...)
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון חלקית
עו``ד ליאת שטיין09/06/2009שירה שלום,
עקרונית קיימת אפשרות זו של שמירת הריון חלקית, ועלייך להתעקש ולפנות בעניין למוסד לביטוח הלאומי, שכן הוא זה אשר משלם לך קצבה זו (ולא המעסיק).
לרוב המוסד לביטוח לאומי טוען כי הוא לא מכיר בכך, אולם יש לא מעט פסקי דין בהם כפה בית הדין על המוסד לביטוח לאומי להכיר בכך, ולכן שווה להילחם על זכותך בעניין.
בימי המחלה תוכלי להשתמש במידה וזה לא יוכר לבסוף כשמירת הריון חלקית.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם הפקידה בביטוח הלאומי אמרה לי
דנה09/06/2009שאין דבר כזה שמירה חלקית
מלבד להלחם משפטית (שאת זה אני לא אעשה....) יש לי עוד עם מי לדבר ?
כלומר מה הכוונה להילחם מול ביטוח לאומי ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשירה
עו``ד ליאת שטיין10/06/2009הכונה היא משפטית, כמובן, אלא אם את מכירה פתרון קסם אחר...
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התרעה על פיטורין במהלך הריוחן07/06/2009
בחוזה העבודה שלי מוגדרת תקופה של 45 ימים מזמן ההודעה על פיטורין ועד לפיטורין בפועל. האם ההודעה על תחילת התקופה הנ"ל בזמן הריון (חודש חמישי) דינה כהודעה על פיטורין בזמן הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורי עובדת בהריון ללא היתר
עו``ד ליאת שטיין09/06/2009חן שלום,
ככל שמלאו לך 6 חודשי עבודה, על המעסיק חל איסור לפטר אותך בשלב זה לאור הריונך, אלא באם יקבל היתר לכך מהממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת, וזאת ללא כל קשר לתקופת ההודעה המוקדמת.
משכך, כבר בשלב זה יש לפנות למעסיק (רצוי ע"י עו"ד) במכתב התראה מתאים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סגירת תיק עצמאית לאחר לידהיפעת07/06/2009
ליאת שלום רב,
הבנתי בברור מול בטל"א שבמידה ואני מעונינת לסים עבודתי לאחר הלידה, ולסגור את התיק על מנת לטפל בילדה אהיה זכאית לדמי אבטלה (כמו התפטרות לשכירה).
שאלתי היא- אחרי כמה זמן אוכל לפתוח שוב תיק עצמאית ועדין להיות זכאית לדמי אבטלה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצמאית ודמי אבטלה
עו``ד ליאת שטיין09/06/2009יפעת שלום,
מומלץ מאוד לקבל את הדברים שנאמרו לך בכתב, שכן עקרונית אין הדבר עולה בקנה אחד עם חוק הביטוח הלאומי, ומשכך אין תשובה מתאימה לשאלתך.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לעבודהאולגה06/06/2009
אני ילדתי ב 22/05/09
כמובן משלמים לי דמי לידה 3 חודשים
שאלה: אם אני רוצה ללכת לעבוד בסופי שבוע כמובן במקום עבודה חוקי
רק שישי שבת למשל
האם ניתן? למרות שעוד לא עברו 3 חודשים מהלידה?
מבחינה חוקית זה מותר ( אני עדיין אקבל את הדמי הלידה שלי? )
תודה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלילת ו/או הפחתת דמי לידה עקב הכנסה
עו``ד ליאת שטיין09/06/2009אולגה שלום,
התנאי לקבל את דמי הלידה הינו שאין לך הכנסות.
ככל שתעבדי, יקוזזו הסכומים שישולמו לך מדמי הלידה להם תהיי זכאית - עלייך לקחת זאת בחשבון.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין לאחר חופשת לידהמירי06/06/2009
שלום,
האם המעסיק יכול לפטר בתום חופשת לידה ולשלם 60+30 ?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים בתום חל"ד ומתן הודעה מוקדמת
עו``ד ליאת שטיין09/06/2009נטע שלום,
עקרונית הראציונל עליו מושתת החוק הינו לא ליתן הודעה מוקדמת של כל התקופה, אלא לתת לעובדת ששבה מחופשת לידה הזדמנות אמיתית להשתלב חזרה בעבודתה.
יחד עם זאת, בפועל אין אכיפה חזקה על עניין זה, וככל שהמעסיק משלם עבור תקופה זו, הרי שזה מתקבל בהבנה (למעט פיטורים בהם מציין המעסיק במפורש כי הפיטורים נובעים מהמצב החדש, ובמילים אחרות - הפלייה מחמת הורות).
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה על פיטורים אחרי חופשת הלידהרחל05/06/2009
אני עובדת במקום עבודתי 4 שנים ועכשיו לאחר חופשת הלידה אני אמורה לחזור והבנתי שמקום
עבודתי לא מובטח.
לפי מה שנכתב פה אני זכאית ל 60 יום + 30 יום הודעה מוקדמת.
האם מותר למעסיק לפטר אותי בתחילת 60 הימים או רק בסיומם ואז לתת את 30 ימי ההודעה המוקדמת או
שהוא יכול לפטר אותי כבר עם חזרתי לעבודה אבל הוא חייב לתת לי 90 יום (שמשתמע מזה כאילו יש לי 90 יום התראה מוקדמת)
דחוף כי בעוד שבוע אני צריכה לחזור לעבודה
תודה מראש על התשובה
שבת שלום
רחל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה בפועל בתקופה המוגנת לאחר לידה
עו``ד ליאת שטיין09/06/2009רחל שלום,
עקרונית הראציונל עליו מושתת החוק הינו לא ליתן הודעה מוקדמת של כל התקופה, אלא לתת לעובדת ששבה מחופשת לידה הזדמנות אמיתית להשתלב חזרה בעבודתה.
יחד עם זאת, בפועל אין אכיפה חזקה על עניין זה, וככל שהמעסיק משלם עבור תקופה זו, הרי שזה מתקבל בהבנה (למעט פיטורים בהם מציין המעסיק במפורש כי הפיטורים נובעים מהמצב החדש, ובמילים אחרות - הפלייה מחמת הורות).
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לדמי לידה (אם המונח נכון..)רחל04/06/2009
שלום
עד שבוע שעבר הייתי מובטלת עקב מעבר צפונה וחיפוש עבודה
אני נמצאת בתחילת ההריון
השבוע התחלתי לעבוד (סיפרתי למעסיק על קח משום ההגינות)
אני אמורה ליסוע לחודשיים כך שבעצם לא יהיה לי רצף של חצי שנת עבודה לצורך קבלת דמי לידה סה"כ זה יהיה בערך6 חודשי עבודה (או חמישה תלוי באיזה שלב אלד) אבל עם הפסקה באמצע
ושאלתי
האם ימי החתימה נחשבים לי גם? והאם זה שתהייה הפסקה זה פוגע? בקיצור מה יגיע לי אם יגיע...
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לדמי לידה
עו``ד ליאת שטיין09/06/2009רחל שלום,
לעניין הזכאות ל דמי הלידה - מצ"ב הנוסח על פי חוק הביטוח הלאומי:
דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
בנסיבותייך הייחודיות - מומלץ כי תבדקי זאת ספציפית עם המוסד לביטוח לאומי.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר חופשת לידהאביטל04/06/2009
אני כעת נמצאת בחופשת לידה ומתכננת להתפטר לצורך גידול הילד. נניח והתפטרתי ולאחר חודש החלטתי שאני כן מעוניינת לצאת לעבודה, האם מותר לי/ אסור לי כי הרי הודעתי שסיבת ההתפטרות היא לצורך גידול הילד?, מה קורה במקרה כזה? אם מקום העבודה הישן שלי מגלה האם עשויים לקחת לי את הפיצויים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות
עו``ד ליאת שטיין09/06/2009אביטל שלום,
ראי את התשובה הקודמת שהשבתי לך בעניין זה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר חופשת לידהאביטל04/06/2009
אני מתכננת להתפטר לאחר חופשת הלידה. אני מודעת לכך שהתפטרות דינה פיטורין במידה ואני מתכננת להישאר בבית לצורך גידול הילד או במידה ואני מוצאת עבודה המאפשרת לי להיות יותר זמן עם הילד. אני מעוניינת לדעת, האם התפטרות דינה כפיטורין גם אם מצאתי עבודה זמנית למשך חצי שנה, האם גם אז אני זכאית לפיצויים או שלא? לא מצאתי שום התייחסות בחוק לגבי שאלתי.
אשמח לקבל תשובה בקרוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מועד לעבודה - התפטרות לטיפול בילד
עו``ד ליאת שטיין09/06/2009אביטל שלום,
לעניין מועד התחלת העבודה במקום אחר - ככל שמדובר יהיה בתנאים משופרים אשר יסייעו לך בטיפול בילד (אפשרות להוציא אותו מהגן בזמן מסויים, למשל), הרי שתוכלי לעשות כן מיידית. לעבודה אשר אינה מקלה על הטיפול בילד תוכלי לעסוק רק תקופת מה לאחר מכן, כאשר החוק לא מגדיר מהו משך אותו הזמן, אלא נדרש שיהיה זמן סביר.
אין כל התייחסות למשרה זמנית או קבועה - הקריטריונים הם אלו שהצגתי בפנייך.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין בטיפולי פוריותשירית04/06/2009
שלום,
האם יש לי איזושהי הגנה מפני פיטורין במידה ואני בטיפולי פוריות לקראת ילד שלישי?
אודה לתגובתך.
שירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי פוריות - ילד שלישי
עו``ד ליאת שטיין09/06/2009שירית שלום,
למרבה הצער, ההגנה בחוק הינה על טיפולים לילד ראשון ושני, אלא אם מדובר בילד ראשון או שני בזוגיות חדשה (על אף שאינו ילד ראשון כרונולוגית).
ככל שאין זה המקרה, הרי שלא חלה ההגנה של חוק עבודת נשים, אולם ככל שהפיטורים נעשים על רקע הפלייה (פיטורים בגלל הטיפולים), הרי שחל חוק שיויון הזדמנויות ותום לב באופן כללי, ובמקרה זה אסורים הפיטורים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות בזמן חל"תרונית04/06/2009
שלום רב,
אני נמצאת כעת בחל"ת לאחר חל"ד. ברצוני להתפטר ממקום העבודה עוד לפני סיום החל"ת.
ידוע לי כי התפטרות עד 9 חודשים מהלידה תחשב כפיטורין לצורך קבלת פיצויים. יש לי מס' שאלות:
1. האם כאשר מדובר בתקופת חל"ת (אני בחל"ת עד ספטמבר) עלי לתת התראה של 30 יום? הבעיה היא שהתינוקת כבר בת יותר מ-8 חודשים ואני לא רוצה לאבד את זכויותי.
2. האם קיימת בעייתיות במקרה זה בהתחלת עבודה במקום עבודה חדש באוקטובר הקרוב?
3. משלם הפיצויים הוא המעביד, נכון? (כלומר- לא ביטוח לאומי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות בחל"ת ומועד לעבודה חדשה
עו``ד ליאת שטיין09/06/2009רונית שלום,
1. באם תרצי להתפטר במהלך החל"ת מבלי לחזור בפועל למקום העבודה, הרי שיהיה עלייך להודיע לכל הפחות חודש טרם סיומה, על מנת שתקופת ההודעה המוקדמת תוכל לחפוף אותה. באם את קרובה לתום תקופת הזכאות, הרי שמומלץ לא להשתהות על מנת שלא להסתכן ולפספס.
2. לעניין מועד התחלת העבודה במקום אחר - ככל שמדובר יהיה בתנאים משופרים אשר יסייעו לך בטיפול בילד (אפשרות להוציא אותו מהגן בזמן מסויים, למשל), הרי שתוכלי לעשות כן מיידית. בעבודה אשר אינה מקלה על הטיפול בילד תוכלי לעסוק רק תקופת מה לאחר מכן, כאשר החוק לא מגדיר מהו משך אותו הזמן, אלא נדרש שיהיה זמן סביר.
3. נכון.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי שעות עבודה לאחר חופשת לידהבננה04/06/2009
שלום, אני עובדת כ שנה +8 חוד' אצל אותו המעסיק. חזרתי מחופשת לידה השבוע(ללא הארכה של החופשה) ומעסיקי הודיע לי כי יש לו משרה אצל לקוח אחר עבורי אך בשעות אחרות - במקום 7-16 (כך עבדתי מתחילת עבודתי אצלו) הוא מעוניין שאעבוד 7:30-17:00 ובנוסף משמרת פעם אחת בשבוע מ-7:00 עד 19:00.
בחוזה העבודה שלי לא מצויינות שעות העבודה כלל.
לציין כי אני אמא ל3 ילדים והשעות החדשות הן פשוט משימה בלתי אפשרית בשבילי. האם מותר לו לשנות לי את השעות באופן כללי ובפרט כשאני אחרי חופשת לידה ? במידה ולא- האם לאחר 60 יום כן יהיה מותר לו לעשות זאת?
תודה רבה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בתנאים לאחר חופשת לידה
עו``ד ליאת שטיין09/06/2009שלום לך,
בתקופה בת את מוגנת (60 ימים מחזרתך לעבודתך) חל איסור לשנות את תנאי העסקתך, לרבות שעות העבודה. בתום 60 ימים אלה יהיה רשאי המעסיק לשנות את תנאייך, אולם הדבר עשוי להחשב הרעת תנאים המקימה זכאות להתפטר בדין מפוטר (בכפוף לקיום הפרוצדורה הנדרשת בעניין זה), תוך קבלת פיצויי הפיטורים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלמת דמי לידהמוריה04/06/2009
שלום רב,
אני מועסקת במקום העבודה החל מנובמבר 2007 ויצאתי לחופשת לידה במרץ השנה. לאחר תום החופשת לידה בכוונתי לצאת לחל"ת לתקופה של 3 חודשים ולאחר מכן ככל הנראה אתפטר.
לפי הבנתי מכיוון שצברתי ותק של שנה ומעלה אני זכאית לתשלום דמי הבראה. אינני יודעת במדוייק באיזה חודש אלו משלומים.
הבנתי שיש "השלמת דמי לידה". האם ניתן להגיש לביטוח לאומי תביעה לתשלום "השלמת דמי לידה" בעקבות תשלום דמי ההבראה והאם משנה מתי אלו שולמו- בחל"ת או לאחר הפיטורין?
כמו כן, הבנתי שייתכן ואהיה זכאית לדמי אבטלה. האם נכון הדבר ומה הקריטריונים לכך?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השלמות והפרשות לדמי לידה
עו``ד ליאת שטיין09/06/2009מירב שלום,
על פי חוק חישוב דמי הלידה נעשה על בסיס השכר בשלושת החודשים המלאים שקדמו ללידה. יחד עם זאת, ייתכן ותהיי זכאית להפרשים, במקרים אלה:
עובדת שכירה שקיבלה דמי לידה, גמלה לשמירת היריון או דמי אימוץ, עשויה להיות זכאית לתשלום הפרשים לקצבה שקיבלה. עשויה להיות זכאית מי שבתוך 11 חודשים מהיום הראשון לזכאות לדמי לידה, לדמי האימוץ או לגמלה לשמירת היריון - קיבלה מהמעסיק שלה הפרשים או תשלום נוסף (כגון דמי הבראה, דמי ביגוד או בונוס), העולה על רבע מהשכר החודשי הרגיל שלה.
לצורך בדיקת הזכאות יש לפנות למחלקת אמהות בסניף הביטוח הלאומי הקרוב למקום מגורייך, להגיש מכתב בקשה לתשלום הפרשים, בצירוף תלוש השכר שבו מצויין התשלום הנוסף ששולם.
בברכה,
חן שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה מוקדמת ממעבידהדר04/06/2009
בוקר טוב,
אני ממתינה לתשובה ממשרד התמ"ת בקשר לפיטוריי-אני נמצאת בתחילת חודש 9,במידה והתשובה הינה חיובית והמעביד רשאי לפטר אותי יום לפני הלידה,אני זכאית לחודש הודעה מוקדמת,אך אם אני יולדת אני אקבל דמי לידה מביטוח לאומי,האם עדיין אני זכאית ל30 יום הודעה ממעסיקי או שזה מתבטל בשל החפיפה בין השניים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה מוקדמת ממעביד
הדר06/06/2009שלום עו"ד שטיין ליאת,
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה מוקדמת ממעביד
הדר10/06/2009אודה למענה לשאלתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)