מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חל"תtuly8201/05/2009
שלום,
אני מעוניינת לדעת מהם החסרונות בלקיחת חל"ת לאחר החל"ד.
כיצד מס' חודשים של חל"ת יכול להשפיע על צבירת ימי חופשה, מיסים, חזרה לעבודה וכו'...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חל"ת
עו``ד ליאת שטיין06/05/2009שלום לך,
בחל"ת לא נצברות כל זכויות סוציאליות (למעט 14 הימים הראשונים מהתקופה).
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות במהלך חופשת לידהיעלה אור30/04/2009
שלום רב.אני נמצאת כעת בחל"ד,.לפני הלידה אמרתי שאחזור בזמן אך
הבנתי שארצה להאריך בעוד 4 חודשים והודעתי על כך למעסיק(ותק של 3 + שנים). השאלות:
-במידה ובמהלך זמן זה אחליט להתפטר מיוזמתי,האם בטלה ההודעה מראש של יום על כל חודש עבודה?(כלומר-האם ינכו את הימים האלה או ידרשו אותם איכשהו)
-אם אני מתפטרת על מנת לטפל בתינוק,אז מגיעים לי פיצויים.האם זה אומר שאסור לי למצוא עבודה אחרת,אפילו חלקית,?(במקרה שהמעסיק ימרח את תשלום הפיצויים,ואז יברר ויגלה שאני עובדת,וינסה על סמך זה לא לשלם. זה נשמע הזוי..אבל איום ממשי במקרה שלי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך השאלה-
יעלה אור01/05/2009אני אחדד את השאלה..
אם אתפטר למטרת טיפול בתינוק ואקבל פיצויים,מהן המגבלות שחלות עלי עלמנת שלא להתבע ע"י המעסיק(ראיתי שכתבת זאת למישהי). האם עזרה בעסק משפחתי ללא תלוש שכר זה נחשב הפרה?
אם אני מוצאת עבודה חלקית המאפשרת שהות רצופה עם התינוק,כדוגמת פעוטון?? את מבינה למה אני חותרת? מהו הקו שאסור לי לחצות אחרי קבלת הפיצויים,וחשוב מאוד-לכמה זמן כביכול אסור לי לעבוד?
מצטערת עם הרחבתי מידי,שבת שלום ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפטרות לשם טיפול בילד ועבודה חדשה
עו``ד ליאת שטיין06/05/2009מיכל שלום,
עובדת לאחר לידה ראשית להתפטר לצורך טיפול בילד, גם אם היא מתחילה לעבוד במקום אחר, ובתנאי שבתנאי העבודה של המקום החדש יש כדי להקל עליה את הטיפול בילד (שעות עבודה קצרות יותר, לדוגמא).
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצויי פיטוריםשיר30/04/2009
אני עבדתי שנה וחודש וקיבלתי מכתב פיטורין עדיין לא קיבלתי את הפיצויים שלי והמעסיק אמר לי שהוא מביא לי פיצויים ע"פ ממוצע של שלושה חודשים אחרונים.
השאלה שלי איך מחשבים את הפיצויים שמגיעים לי על פיטורין בזמן הריון ושנה בעבודה? ומה אני אמורה לקבל בתוך הפיצויים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב פיצויי פיטורים
עו``ד ליאת שטיין05/05/2009שיר שלום,
פיצויי פיטורים מחושבים על פי שכר בסיס מלא אחרון כפול ותק.
ככל ששכרך השתנה מחודש לחודש, יש לערוך ממוצע של 12 החודשים האחרונים ולכפול אותו בותק.
בנוסף, תהיי זכאית לדמי הבראה ופדיון ימי החופשה שנצברו לך, אם נצברו.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלת שוב - שעת הנקהשרונית30/04/2009
מה מוגדר משרה מלאה?
חזרתי לפני שבועיים - כמעט לעבודה אחרי חופשת לידה.
בהתחלה נאמר לי פה בעבודה כי אני לא זכאית לשעת הנקה בגלל שזה שייך להסכם קיבוצי ואנחנו פה עובדים עם הסכם אישי/פרטי.
עכשיו אומרים לי שלא מגיעה לי שעת הנקה כי אני לא עובדת 9 שעות אלא 8 וחצי שעות.
האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עונה שוב - שעת הנקה
עו``ד ליאת שטיין05/05/2009שרונית שלום,
ההבחנה היא קלה מאוד - משרה מלאה מוגדרת כ 186 שעות בחודש. אם את עונה על תנאי זה, הרי שאת עובדת משרה מלאה, והזכות מגיעה לך.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות בהריוןחסוי30/04/2009
שבוע הבא אני נכנסת לחודש חמישי וכבר הודעתי למעסיק שלי על ההריון.
הבנתי שאסור לו לחייב אותי לעבוד שעות נוספות החל מחודש חמישיץ
שאלתי היא, אם אני כן עובדת שעות נוספות וחלילה קורה משהו מה ההשלכות של כך (אם בכלל)?
האם זכויותי נפגעות?
האם אני מכוסה מבחינת ביטוח?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעות נוספות בהריון
עו``ד ליאת שטיין30/04/2009טל שלום,
ההוראה באה רק להקל, ואין היא איסור גורף, אלא רק לפי רצונה של העובדת עצמה.
משכך, אל לך לחשוש, אין איסור חוקי גורף על עבודה בשעות נוספות לעובדת בהריון, אלא בנסיבות ספציפיות.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר חופשת לידהאמאל-230/04/2009
ילדתי בסוף דצמבר 2008.
אני בחופשת לידה (יחד עם חל"ת) עד 1.6.
ברצוני להתפטר על מנת להיות עם הילד.
אני מבינה כי הנני זכאית לתשלום פיצויים.
ממתי מגיע לי דמי אבטלה, אם בכלל?
במהלך חופשת הלידה עברתי למקום מגורים המרוחק כ-32 ק"מ ממקום עבודתי (כמובן לכל כיוון) האם לכך יש השפעה?
כמוכן, במידה וארצה לשוב לעבוד, מהם החוקים בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר לידה
עו``ד ליאת שטיין30/04/2009שלום לך,
בהחלט תוכלי להתפטר בדין פיטורים, אולם הזכות לעשות כן ולהיות זכאית לפיצויי פיטורים עומדת לך עד תשעה חודשים מיום הלידה - לתשומת ליבך, ורק אם מטרת ההתפטרות הינה לצורך טיפול בילד.
אם תחליטי לעשות זאת, יהיה עלייך למסור מכתב מתאים למעסיק.
לצורך קבלת דמי אבטלה יהיה עלייך לחתום בלשכה ולהמתין 90 ימים, ורק לאחריהם תוכלי לקבל את הקצבה, אלא אם תוכיחי למוסד לביטוח לאומי כי אין זה סביר להמשיך לעבוד במקום העבודה הקודם (למשל: בעקבות המעבר שציינת)
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי חזרה לעבודה??
אמאל-230/04/2009האם עלי לעמוד בתנאים מסויימים לאחר ההתפטרות וקבלת הפיצויים על מנת לחזור לעבוד באיזור המגורים החדש?
כמו כן, האם בעקבות המעבר ייתכן כי לא אצטרך להמתין 90 יום לקבלת דמי האבטלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימי חופשטל30/04/2009
אחרי חודשיים חל"ת לקחתי חודש פידיון ימי חופש , האם החודש הזה נצברים לי ימי חופש ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חל"ת
שאלתך לא ברורה דיה, אולם באופן עקרוני בחל"ת לא נצברות זכויות סוציאליות.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכיות בחופשת לידהחופית29/04/2009
שלום רב
שמי חופית ואני עומדת ללדת בקרוב.
כחלק מתנאי העסקתי אצל המעביד הנוכחי אני מקבלת גם רכב צמוד, ומשלמת רק את זקיפות המס בעניין.
האם כחלק מחופשת הלידה אני זכאית להישאר עם הרכב או שהמעביד יכול לדרוש את הרכב במהלך החופשה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכב בחופשת לידה
עו``ד ליאת שטיין30/04/2009שלום לך,
העניין הזה שנוי במחלוקת, ואין הכרעה ברורה בפסיקה בעניין.
יחד עם זאת, לא אחת מתקבלת טענת המעסיק כי הרכב הינו לצרכי עבודה ומשכך בחופשה אינו מועמד לרשות העובד.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין בהריון דחוףטל29/04/2009
שלום,
אני בחודש חמישי להריוני, עובדת כ-14 חודשים במקום העבודה, לאחר שהם גילו שאני בהריון הם נתנו לי מכתב שבו מפרטים את חוסר שביעות מהיחסי אנוש שלי כלפי עובדים אחרים בחברה והודיעו לי שהם הולכים להשיג היתר ממשרד התמת בשל כך.
עד כמה משרד התמת יקבל את התירוץ העלוב הזה?
במידה ויצליחו לקבל היתר, האם אני רשאית לדמי לידה מב"ל ועפ"י איזה חישוב מב"ל לפי התלושים לפני שפיטרו אותי?
האם אני רשאית להחתים אבטלה וכמה אחוזים מהשכר אקבל?
במידה ומשרד התמת יתן להם היתר אני אצטרך ייצוג משפטי אני לא מתכוונת לוותר להם
תודה רבה על התייחסותך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשה להיתר ושימוע אצל הממונה
אכן מקומם.
במידה והמעסיק יגיש בקשה להיתר, מומלץ ביותר לשכור את שירותיו של עו"ד המתמחה בתחום על מנת להגיש תגובה משפטית ראויה לבקשה, אשר בכוחה לשפר את הסיכויים לאי מתן היתר לפיטורים.
ההליך אצל הממונה יחל כאשר תזומני באמצעות הדואר לשיחת שימוע אצל הממונה (לאחר שהמעסיק יהיה גם הוא בשיחה כזו), ועל סמך הבקשה, התגובה והעדויות תקבל הממונה החלטה האם להתיר או לא להתיר את הפיטורים.
מכאן, שהליך מקדמי זה הינו חשוב ביותר לצורך הקמת הזכאות הביסית לזכויות ולהגנה, ואין להקל בו ראש, והזמן לייעוץ המשפטי הינו לפני השימוע, ולא לאחריו.
לעניין הקצבאות - יש לבחון זאת על פי נתונייך האישיים, אולם לאור שבוע ההריון המוקדם, לצערי אני חוששת כי באם ינתן היתר לפיטורים, לא תהיי זכאית להן, ומכאן חשיבות נוספת לאי מתן ההיתר.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לחופשת לידהאורלי28/04/2009
שלום אני אמא לשתי בנים הגדול בן 3.5 ומאז הלידה של הראשון לא עבדתי ביכלל.בחודש 8.2008 התחלתי לעבוד,עבדתי חודש במקום מסויים ועזבתי.בחודש 9.2008 התחלתי עבודה חדשה עם מעסיק חדש,באמצע חודש 9 הבנתי שהתחלתי הריון חדש.היום אני נימצאת בחודש תשיעי ואמורה ללדת עד ה25.5.2009 כאשר אני אצתרך ללדת יהיו ברשותי 10 חודשי עבודה,האם אני זכאית לחופשת לידה מלאה?(הגב לא הבנתי את המוסג 10 חודשים מתוך 14 החודשים שליפני היום הקובע)לפי החוק אני אמורה לקבל או לא?
עוד שאלה על הדרך אם כן אני זכאית ואחרי חופשת הלידה לא אוכל לחזור למקום בו עבדתי תיהיה לי אפשרות לחתום אבטלה לפי החוק? תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לחופשת לידה
אורלי29/04/2009עדיין לא קיבלתי תשובה אני מחכה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ
עו``ד ליאת שטיין30/04/2009אורלי שלום,
לא אוכל במסגרת הפורום להשיב לך באופן פרטני, שכן יש צורך לבדוק את מכלול הנתונים האישיים שלך לצורך כך, ודבר זה נעשה רק במסגרת פגישת ייעוץ פרטני, על בסיס הנתונים הספציפיים המלאים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב דמי לידההדר27/04/2009
עו"ד ליאת שלום,
לגבי חישוב דמי לידה,אני מבינה כי החישוב נעשה לפי ממוצע של 3 משכורות אחרונות,
אני כרגע נמצאת בהליך מול משרד התמ"ת,שאלתי היא במידה ומאשרים למעבידי לפטר אותי,
לדוגמא: חודש מאי אני מקבלת כ-30 יום הודעה מוקדמת,בחודש יוני אני מחוסרת עבודה ובחודש יולי אני צריכה ללדת,כיצד נעשה החישוב מול ביטוח לאומי,אם לא עבדתי חודש שלם לפני הלידה מכיוון שפוטרתי?האם החישוב יעשה לפי חודשים-מרץ,אפריל ומאי (מכיוון שלא עבדתי ביוני) או שדבר זה עלול לפגוע בדמי הלידה מכיוון שבממוצע תהיה חסרה משכורת אחת.
למרות שלפי הדרישות שלהם אכן יש לי 10 חודשים מתוך 14.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב דמי לידה
עו``ד ליאת שטיין27/04/2009מיכל שלום,
הסירי דאגה מליבך - החישוב נעשה על בסיס חודשי עבודה (ולא על תקופה בה לא עבדת), בכפוף למילוי תנאי הזכאות, כאמור.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחישוב דמי לידה
מיכל28/04/2009היי,
סליחה,אך לא כ"כ הבנתי - הזכאות לדמי לידה נעשית עפ"י חישוב שכר בשלושת החודשים שקודמים ליום הקובע,אך אם חסרה לי משכורת של החודש האחרון (בגלל פיטורים) האם יסתכלו על חודשים קודמים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיכל
עו``ד ליאת שטיין30/04/2009התשובה חיובית.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטוריןהריונית לשעבר27/04/2009
התחלתי לעבוד במקום עבוד ב -3/2008
יצאלתי לחל"ד ב - 11/2008
חל"ד הסתיימה ב - 2/2009
הארכתי את החל"ד עד 4/2009, ותהפטרתי.
יש לי 8 חודשי עבודה מלאים. ועוד 5 ימים של חודש נובמבר.
האם אני זכאית לפיצויים כלשהם?
החל"ד נחשב כוותק לא? וגם ההארכה של החל"ד לא?
תודה מראש וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצויי פיטורים
עו``ד ליאת שטיין27/04/2009שלום לך,
עקרונית, על פי הנתונים שמסרת, לא מלאה לך שנת עבודה.
על פי חוק, התנאי הראשון לזכאות לפיצויי פיטורים הינו השלמת שנת עבודה מלאה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחוק הוא לא לפי 11 חודשי עבודה??
הריונית לשעבר28/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקופת מינימום זכאות לפיצויי פיטורים
עו``ד ליאת שטיין30/04/2009לא...
החוק הוא לפני שנת עבודה מלאה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה למעביד על תחילת טיפולי פוריותליאת27/04/2009
מתי מומלץ להודיע למעביד שאני מתחילה טיפולי פוריות? אני עובדת כיום בחברה לא כל כך יציבה וקיימת סכנת פיטורים. אני עומדת להתחיל בחודש הקרוב בטיפולי פוריות- במידה ואני מודיעה למעביד שאני מתחילה טיפולי פוריות האם הוא יכול לפטר אותי בכל זאת בשל המצב הכלכלי של החברה?
האם אני צריכה להביא אישור רפואי למעביד על כך שאני מתחילה טיפולי פוריות ? (מדובר בילד ראשון). אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי פוריות - הסבר מקיף
עו``ד ליאת שטיין27/04/2009לי שלום,
באם הינך נכנסת בגדר החוק (ובעיקר - טיפולים לקראת ילד ראשון - שני), הרי שמומלץ ליידע את המעסיק על הטיפולים, וזאת בסמוך להודעה על העדרות צפוייה המגובה באישור רפואי לצורך טיפול. מומלץ כי שיחה זו תהייה מוקלטת, או לפחות שההודעה על הטיפולים וההעדרות לצורך הטיפול תהיה בכתב.
ככל שתעני על כל תנאי החוק, הרי שתחול עליך הגנה החל מיום ההעדות לצורך הטיפולים משך 150 ימים לאחר מכן (מובן שאם תיכנסי להריון מהלך תקופה זו, תורחב ההגנה בהתאם לכך).
כל פגיעה בתנאי העסקתך ו/או פיטוריך - טעונים היתר מהממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת.
באם מדובר בהורדה גורפת, ייתכן ויקל הדבר על קבלת ההיתר (שכן קל יהיה למעסיק להוכיח שזה לא קשור בטיפולים), אולם פגיעה כאמור מחוייבת בקבלת היתר, תהא הסיבה לה אשר תהא.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות סוציאליות בשמירת הריוןגלי27/04/2009
שלום רב,
אני נמצאת בשבוע ה-34 בהריון תאומים. לפני חודש וחצי יצאתי לשמירת הריון ( אני מניחה שאקבל את האישור מבט"ל בקרוב).
הבנתי כי לפי תיקון 24 לחוק עבודת נשים המעסיק מחוייב לשלם לי הפרשות סוציאליות לפנסיה וקרן השתלמות בתקופה זו, בתנאי כי גם אני אפריש את חלקי.למעסיק אין כל התנגדות לכך, אולם לא ברור לו כיצד עליו לעשות זאת מאחר ואינני מקבלת תלוש שכר.
המעסיק ביקש ממני כי אפנה לקרן הפנסיה שלי על מנת לברר מהי הפרוצדורה.
בקרן הפנסיה הובהר לי כי עלי להגיש תביעה עבור אובדן כושר עבודה על כל הפרוצדורה המשתמעת מכך והקרן תשלם למעשה את חלקו של המעסיק ואת חלקי באם התביעה תאושר.
כמה שאלות:
-האם אכן יש חובה למעסיק להפריש את חלקו לפנסיה על פי השכר שקיבלתי טרם שמירת ההריון?
-איך עושים זאת בפועל? האם העדר תלוש משכורת מונע ממנו לשלם זאת?
-איך החוק מגן על עניין שמירת הרצף הביטוחי של העובדת הנמצאת בשמירת הריון או בחופשת לידה? המעסיק טוען כי לעניין חופשת לידה התשלומים על ידו מועברים רטרואקטיבית לאחר חזרתי לעבודה. מכיוון שהתקופהמאז יציאתי לשמירת הריון ועד חזרתי לעבודה לאחר חופשת הלידה תהיה בסביבות חצי שנה- האם הדבר פוגע ברצף ביטוחי זה?
תודה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות לקרנות בשמירת הריון וחל"ד
עו``ד ליאת שטיין27/04/2009גלי שלום,
על המעסיק להפריש בתקופה זו, בדיוק מהסיבה שלא רצה המחוקק כי אי הפרשה תפגע ברצף הזכויות.
על מנת לברר כיצד מפרישים פיזית \ פרוצדוראלית- מומלץ לפנות לסוכן הביטוח, שאמור להדריך אתכם בכך.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המתנהסיון27/04/2009
במידה והתפטרתי לצורך גידול הילד למיטב הבנתי צריך להמתין 90 יום לקבלת אבטלה. זאת אומרת שצריכים לחתום בלשכה 180 יום? כלומר 90 יום לפני ועוד 90 יום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקופת המתנה לחתימה בלשכה
עו``ד ליאת שטיין27/04/2009סיון שלום,
יש לחתום 90 ימים לפני + תקופת הזכאות האישית (משתנה בין אחד לאחר).
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)