מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זכאות לביטוח מנהלים במהלך חופשת הלימור21/01/2009
שלום רב אני נמצאת בחופשת לידה מוארכת מחודש יוני 2008 היום קבלתי מכתב מסוכנות הביטוח שעלי להעביר כסף עבור הביטוח מנהלים לתקופה שאיננה עובדת על מנת שהפוליסה תשאר בתוקף! המעסיק לא אמור לשלם את החלק שלו לפחות ל-3 חודשים ראשונים מחופשת הלידה?? (אני עובדת שם שנתיים) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות לביטוח מנהלים
עו``ד ליאת שטיין24/01/2009מור שלום,
לגבי חופשת הלידה - על המעסיק להעביר את חלקו.
לגבי חופשה ללא תשלום- אין לו חובה כזאת, אולם אם ברצונך לשמור על זכויותייך, עלייך להפריש בעצמך.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרותעידית21/01/2009
שלום הנני מתכוונת להודיע למעסיק 30 יום לפני תום חופשת על הלידה שהני מתכוונת להתפטר. האם יש לרשום מכתב התפטרות? האם ישנו נוסח כלשהו או שעלי רק לרשום "שאני מתפטרת לצורך גידול הילד? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה על התפטרות
עו``ד ליאת שטיין24/01/2009נועה שלום,
מומלץ מאוד שהודעת ההתפטרות תהייה בכתב, וכן עילת ההתפטרות.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים אחרי חופשת לידהאביבית21/01/2009
היי, הייתי מועסקת שנה בחברת כח אדם במקום עבודה מסויים , אני אמורה לחזור למקום העבודה בעוד שבועיים, אך מקום העבודה הודיע לחברת כח האדם שהם לא צריכים את שירותיי יותר, ברור לי כי אסור לפטר אותי, מחברת כח האדם נמסר לי כי בידי שתי אפשרויות: האחת להתפטר ולקבל פיצויים מלאים, והשנייה,: שהם ימצאו לי מקום עבודה אחר. השאלה שלי כזאת, האם מקום העבודה שהם ימצאו לי חייב להיות בעל אותו האופי של מקום העבודה הקודם( מבחינת מקום, שכר, שעות ומספר ימי עבודה) או שתנאים אחרים מצביעים על הרעת תנאים מחכה לתשובה תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים אחרי חופשת לידה
עו``ד ליאת שטיין21/01/2009אביבית שלום,
אכן על המקום החדש לעמוד באותם התנאים בהם היה מקום העסקתך הקודם, מבחינת קרבה, שכר, שעות, וכו'.
באופן כללי שינוי כזה היה מכונה הרעת תנאים.
במקרה שלך, בעודך שבה מחופשת לידה, שינוי שאינו עומד בתנאים לא די בכך שמהווה הרעת תנאים, אלא שהוא אסור על פי דין.
בברכה,
ליאת שטיין,עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לעבודה לאחר חל"תלירון21/01/2009
שלום לך, אני עובדת בחברת ביטוח מזה 5 שנים .בספטמבר ילדתי והייתי אמורה לחזור באמצע דצמבר והארכתי את חופשת הלידה עד ל 1.4 יש לציין כי הביאו לי מחליפה לתפקידי אני עובדת כחתמת. לאחר תקופה החלטתי כי אני מעוניינת להקדים את חזרתי ל 1.3 והודעתי על כך למנהלת שלי. הנ"ל לא קיבלה זאת ברוח טובה וציינה בפניי כי הצוות הנוכחי מעדיף את המחליפה שלי ושהיא מעבירה אותי לצוות אחר. אין לי מושג מה יהיה תפקידי בצוות החדש ומה יהיה מקומי פיזי כי אין שם מקום וכנראה יאלתרו משהו חשוב לציין כי אני הולכת להחליף מישהי שיוצאת לחופשת לידה. בעיקרון המחליפה שלי נהייתה קבועה ואני אהפוך למחליפה. האם ההתנהלות הנ"ל תקינה??? אודה לתשובתך ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי תנאים לאחר חל"ת
עו``ד ליאת שטיין21/01/2009לירון שלום,
עקרונית חל איסור על המעסיק לפגוע בתנאייך מהלך 60 הימים מיום שובך מהחל"ת.
יחד עם זאת, ככל שלא מדובר בהרעה מהותית (בעניין זה יש לבחון כל מקרה לגופו, כאשר לרוב המדד הוא פגיעה כספית), הרי שפעמים רבות מתקבלים בהבנה שינויים לא מהותיים עקב אילוצי המעסיק.
בברכה,
ליאת שטיין,עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להתכתבותינו חזרה לאחר חל"ת
לירון21/01/2009עו"ד ליאת צהריים טובים, תודה רבה על תגובתך המהירה.... אך צר לי לא כל כך הבנתי את תגובתך האם הנ"ל תקין? כי לפי הבירורים שעשיתי הבנתי כי אסור למעסיק לפגוע לי לא בהיקף המשרה, לא בתפקידי ולא במיקום.... אודה לך שוב לתגובתך....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
עו``ד ליאת שטיין24/01/2009לירון שלום,
השבתי לך באופן כללי, לאור העובדה כי כל מקרה לגופו, ולא ניתן להשיב על גבי הפורום באופן ספציפי למקרה שלך, הואיל וחסרים פרטים רבים אותם יש לבחון.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין לאחר חופשת לידה - דחוףשרון21/01/2009
שלום, אני ילדתי באוקטובר האחרון ואני אמורה לחזור השבוע לעבודה. ביקשתי להאריך את חופשת הלידה עד אפריל. אני עובדת בחברה 3 שנים, 9 שעות ביום - משעה 9:00 עד 18:00. ביקשתי מהמעביד שלי לשנות את השעות שלי, בשל העובדה שאני צריכה להוציא את הילד מהגן בשעה 16:00, ל- 3 פעמים בשבוע 7:30-15:30 ועוד פעמיים מ- 7:30-18:00 ככה שאת מכסת השעות השבועיות שלי (45) אני אעשה. אני מחכה לתשובה ממנו. רציתי לשאול אם הוא חוזר אלי בתשובה כי השעות לא מתאימות לו והוא צריך שאני המשיך לעבוד בשעות החוזה המקורי שלי 9:00-18:00 1. האם זה חוקי? 2. אם אני לא מסכימה האם זה נחשב לפיטורים או ההתפטרות? אשמח לתשובה בהקדם האפשרי תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים או התפטרות?
עו``ד ליאת שטיין21/01/2009שרון שלום,
עקרונית בשובך מחופשת הלידה, הינך נדרשת לשוב לאותה מתכונת עבודה. ככל שהמעסיק יבוא לקראת ויסכים לשינוי יהיה זה נהדר, אולם הוא לא מחוייב לעשות כן.
באם לא תוכלי לשוב לתנאים הישנים על אף שתתבקשי לעשות כן, יחשב הדבר כהתפטרות, אולם התפטרות זו מוכרת כפיטורים לצורך קבלת פיצויי פיטורים, ולעיתים אף לצורך קבלת דמי אבטלה.
בברכה,
ליאת שטיין,עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעידית21/01/2009
שלום רב, לקוח מהאתר של ביטוח לאומי: "מובטל שמלאו לו 28 שנים ועדיין לא מלאו לו 35 שנים ואין עמו שלושה תלויים - ישולמו לו דמי אבטלה לתקופה של 100 ימים לכל היותר " ברצוני לדעת מה הכוונה במאה ימים? כמה זה בחודשים? תודה מראש ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
עו``ד ליאת שטיין21/01/2009מעיין שלום,
מן הסתם מדובר בכשלושה וחצי חודשים, כאשר החישוב אכן נעשה על בסיס יומי.
בברכה,
ליאת שטיין,עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה, אני חייבת תשובה בדחיפותטלי20/01/2009
כתבתי כבר את השאלה אך לא קבלתי תשובה: במידה ואני רוצה להאריך את חופשת הלידה מעבר לזמן בו משולמת לי משכורת, האם אני צריכה להודיע לכמה זמן אני רוצה להאריך אותה, או שאני יכולה לחזור כשארצה? הבעיה היא שמחליפתי רוצה לקבל תשובה עד מתי היא צריכה להשאר, אך אני עוד לא יודעת מתי אחזור. מעסיקיי טוענים כי לפי החוק אני צריכה להודיע חודש לפני מועד חזרתי. מה לפי החוק? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חל"ת
עו``ד ליאת שטיין21/01/2009טלי שלום,
ודאי שעלייך ליידע את המעסיק מהו מועד שובך מהחל"ת.
בכל מקרה שתחליטי לקצר את החופשה, על המעסיק יהיה לקבלך במועד החדש שתבחרי, בכפוף להודעה מוקדמת של 4 שבועות.
בברכה,
ליאת שטיין,עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת מחלה בזמן היריוןמיטל20/01/2009
אני בשבוע 33.2 לקראת הסוף ברצוני לדעת לגבי הסוגיה הבאה אני קיבלתי ביום ראשון האחרון 31 ימי מחלה מהרופא נשים שלי שאלתי האם ניתן לנצל את ימי המחלה עד תום ? שאלה זו נובעת מחשש שלא ישולמו בעבורם שכר משום שאיני עובדת ותיקה באפריל שנה ונכנס חוק חדש שבו ימי המחלה מחושבים כמו ח.שנתית כרגע אני בחובה 12 שעות מיותר לציין שהדבר מוצדק בריאותית . שאלה נוספת לגבי הדמי לידה שמשולמים עפ"י תלושי שכר בחודשיים האחרונים חלה ירידה בשכר עקב קיצוץ בשעות מבחינת ביטוח לאומי ניתן למסור להם תלושי שכר לחודים קודמים? מחכה לתשובה תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות בהריון
עו``ד ליאת שטיין20/01/2009מיטל שלום,
שאלתך מבולבלת ולא ברורה.
ימי מחלה תוכלי לממש על פי זכאותך (על פי הותק - יום וחצי לחודש בכללי).
הביטוח הלאומי משלם דמי לידה לפי שלושת החודשים האחרונים, אלא אם היה שינוי חריג. סביר להניח כי יהיה קשה להציג את השינוי בהפחתת השעות כשינוי חריג, אולם לעולם אין לדעת.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבירת ימי חופשה במהלך חופשת לידהאתי19/01/2009
שלום. ילדתי באמצע חודש מאי 2008. עבדתי באותו משרד מחודש 4/07 ועד 12/08. לעניין חישוב 200 ימי העבודה - אני הייתי בחופשת לידה מ- 18/5/08 עד 4/11/08 (הארכתי חל"ת). האם אני זכאית לימי החופשה שהיו אמורים להצבר לי במהלך חופשת הלידה. עפ"י המעביד, אינני זכאית להם. אודה לתשובה דחופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות במהלך חל"ד
עו``ד ליאת שטיין19/01/2009אתי שלום,
עקרונית החוק והפסיקה אינם די ברורים בסוגייה זו, אולם לפי פסקי דין בעניין, הרי שבחופשת הלידה ממשיכים לצבור ימי חופשה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן אחרי לידה ניתן לפטרצ'אמפה19/01/2009
שלום ,ילדתי לפני כמעט 7 חודשים ,חזרתי לעבודה אחרי הארכת חופשת הלידה בחודש, ישנם צמצומים בחברה ויש לי הרגשה שעומדים לפטר אותי, האם זה אפשרי מבחינתם? ואם כן כמה זמן מראש הם צריכים להודיע לי? שאלה נוספת היא - נאמר לי שמתכוננים להוריד לי במשכורת הבאה 400 ש"ח,האם מותר להם להוריד לי את השכר בתקופה הנוכחית? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגנות לאחר לידה
עו``ד ליאת שטיין19/01/2009שלום לך,
בשלב זה לא חלות עלייך כל הגנות מפני פיטורים ו/או פגיעה בשל הריונך, אולם עדיין עומדת לך הזכות להתפטר לצורך טיפול בילד תוך קבלת הפיצויים, באם תרצי בכך.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעת הנקהלילך19/01/2009
אשמח לדעת האם שעת ההנקה המגיעה לעובדת לארח חופשת הלידה תקפה במקרים הבאים: א. חזרה לעבודה לאחר 20 שבועות ולא מיד בתום חופשת הלידה ב. התחלת עבודה במקום חדש ג. לכמה זמן שעת ההנקה תקפה? יש האומרים עד 7 חודשים מיום הלידה ויש כאלה האומרים עד שנה. ידוע לי שזה ל-4 חודשים למי שעובדת במשרה מלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזכאות לשעת הנקה
עו``ד ליאת שטיין19/01/2009לילך שלום,
אישה לאחר לידה, העובדת במשרה מלאה (אין רלוונטיות להיות המקום מקום עבודה חדש), זכאית לשעת הנקה למשך 4 חודשים מתום חופשת הלידה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכת חופשת לידה ופיטוריןריטה19/01/2009
הודעתי למעסיקי על הארכת ח.לידה, ע"ח ימי חופשה שצברתי. במידה וירצו לפטר אותי לאחר החזרה לעבודה, האם עליהם להמתין 60 יום + 30 ימי הודעה מוקדמת מהיום בו אני חוזרת לעבודה, או שימי הארכת החופשה נכללים במניין הימים הנ"ל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארכת חופשת לידה
עו``ד ליאת שטיין19/01/2009לאור ההארכה, ההודעה המוקדמת יכולה לחפוף ל 60 הימים (כך למעשה עומדים לך 60 ימים במקום 90).
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הריון -שאלה דחופה!Zbi19/01/2009
יצאתי ממקום עבודתי לצורך בדיקה בהריון בשעת אחה"צ ושבתי אל המשרד בשעה 21. מאחר ולמיטב ידיעתי היעדרות זו אמורה להיות משולמת לי, החתמתי כרטיס עובד ליציאה בשעה 21 והבאתי אישור מהרופא אשר ביצע את הבדיקה. הבוס שלי טוען כי זוהי רמיה ועילה לפיטורין ושההריון אינו מגן עלי מפני פיטורין בגין כך. אני מבקשת לדעת אם אכן כך??? גם אם החוק אינו מאפשר לי כפי שחשבתי להיעדר לצורך הבדיקה על חשבון שעות העבודה בתשלום, האם מעשה זה בתום לב נחשב פלילי ועילה לפיטורין??? אנא תשובתך בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים
על פי מה שתארת נראה כי ממילא אין מדובר בחוסר תום לב לאור הסברך (לכל היותר טעות תמימה), אשר ודאי שאינה מצדיקה את פיטורייך.
ככל שהעניין יסתבך, יהיה עלייך לפנות לייעוץ פרטני.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצוייםיפית19/01/2009
שלום רב, אני סיימתי את חופשת הלידה והתפטרתי. חישבו לי פיצויים לפי חודש עבודתי האחרון כשחודש זה לא עבדתי מלא כי חשתי לא טוב בסוף ההריון. בנוסף משולם לי השכר עפי שעות ובונוס והם שילמו רק לפי הבסיס. אני עובדת שם כשנתיים איך לחשב פיצויים תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב פיצויי פיטורים
עו``ד ליאת שטיין19/01/2009יפית שלום,
אם בשכר האחרון חלה ירידה חד פעמית, הרי שנהיר כי אין לערוך את החישוב על פיו.
בנוסף, ככל שאת מקבלת בונוסים, הרי שיש לבחון טיבם - האם עליהם להיות מחושבים כחלק מהפיצויים או לא (באתר הבית שלי יש מאמר בדיוק בנושא זה), ואם כן, יש לערוך ממוצע של 12 החודשים האחרונים ולהוסיפם.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנסיה בחופשת לידהgigi3119/01/2009
שלום רב רציתי לדעת האם במשך החופשת לידה אני צריכה לשלם החלק שלי בביטוח מנהלים או פנסיה? קיבלתי טלפון במשך החופשת לידה שאני צריכה לשלם החלק שלי כי המעביד שלי אשלם רק את החלק שלו מוזר לא? לציין שאני עובדת במשרה מלאה שנתיים וחודששים כולל החופשת לידה תודה ביום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות לפנסיה בחופשת לידה
אין הדבר מוזר כלל וכלל, שכן בשיגרה המעסיק מנכה א ההפרשות ישירות משכרך, אולם בתקופת חופשת הלידה אינך מקבלת שכר אלא קצבה מהמוסד לביטוח לאומי, ומשכך עלייך להפריש ישירות לפנסיה.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)