פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרעה בתנאי השכר בעקבות המצב במשק
    שמחה
    21/02/2009

שלום, אני עובדת במוסד גדול שהחליט על הורדת השכר ב-10% לכלל העובדים בשל המצב במשק. אני נמצאת בחודש השישי להריוני והורדת שכר זו תפגע בגמלה שעלי לקבל מביטוח לאומי, משום שהיא מחושבת לפי שלושת החודשים האחרונים. האם מהלך זה חוקי? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פגיעה בתנאים - עובדת בהריון

עו``ד ליאת שטיין
    22/02/2009

שמחה שלום,
    בנסיבות אלה למעסיק אסור לפטרך, להפחית משכרך ו/או לפגוע בו ללא קבלת היתר מפורש מהממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת.
    יחד עם זאת, ככל שההפחתה היא גורפת, הרי שייתכן ויאשרו את ההפחתה בנסיבות אלה, אולם מאחר והליך קבלת ההיתר אורך זמן ממושך בדרך כלל, וחל מאותו יום ואילך, הרי שיש לך רק מה להרוויח בהתנגדות להרעה...

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בשבוע 38 נמצאת בבית עקב ח.מחלה
    מיטל
    21/02/2009

אני עובדת מאפריל 2008 כמעט שנה ומצאתי את עצמי בחופשת מחלה כבר 32 ימים ואני כנראה אמשיך להיות בחופשת מחלה כמובן עקב בעיה רפואית מוצדקת תפרחת הריון קשה גרד בכל הגוף מצב שלא ניתן לעבוד בו כיווון שצריך טיפול של משחות אמבטיות אפילו הגעתי למיון עור . שאלתי היא כזאת מה קורה אם אני ממשיכה להיות בבית עקב המצב האם אני זכאית לאיזשהו שכר ממקום העבודה או שמא אני צריכה לפנות לביטוח לאומי ? מה קורה אם באיזשהו שלב מצבי מששתפר אני חוזרת האם זה מחושב באופן יחסי? ושאלה אחרונה עד כמה שידוע לי לגבי חופשת הריון אם שולמו חצי שנה קודם דמי ביטוח לאומי אז ישנה זכאות מלאה האם הדבר קיים גם עקב הנסיבות צויינו? אשמח להכוונה מלאה תודה על העזרה ושבוע טוב

הוספת תגובה

• חופשת מחלה

עו``ד ליאת שטיין
    21/02/2009

מיטל שלום,
    אומנם אין זה נשמע כמצדיק הכרה בשמירת הריון, אלא כמחלה (עד לגובה ימי המחלה הצבורים העומדים לך), אולם ככל שתוכר לך שמירת הריון עקב כך, הרי שתהיי זכאית לתשלומים מהמוסד לביטוח לאומי.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שוב ענית לי אך מה לגבי ח. לידה

מיטל
    21/02/2009

אם אני נשארת בבית כמה משולם לי שלושה וחצי חודשים ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמי לידה

עו``ד ליאת שטיין
    22/02/2009

מיטל שלום,
    שאלתך בעניין זה אינה ברורה - ככל שכוונתך לשאול האם תהיי זכאית לתשלום דמי לידה על אף ימי מחלה אלה, הרי שהתשובה חיובית (ככל שיתר התנאים לקבלת דמי הלידה התמלאו ללא קשר למחלתך).

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנאי עבודה ושאלה קטנה
    חסוי
    21/02/2009

אני חוזרת לעבודה לאחר הארכת חופשת הלידה בחודש. עד יום יציאתי לחופשת הלידה עבדתי אצל המעביד 3 שנים. השאלה: החברה שבה אני עובדת היא חברת פרוייקטים ועד עכשיו עבדתי בפרוייקט בקריית גת שממש לקראת סיום. האם המעביד יכול לבקש ממני לשנות את מקום העבודה שלי למרכז הארץ (יאריך את זמן הנסיעה לעבודה) ובכך לשנות את תנאי העבודה? האם הוא מחוייב לעשות מאמצים למצוא לי עבודה בחברה במקום קרוב יותר לביתי? לא בטוחה שמתאימה לי נסיעה של שעה כל בוקר ושעה חזרה כל צהריים - גוזל זמן להיות עם הילדה ומהווה בעיה להוציא אותה מהמטפלת בשעה מאוחרת... שאלה נוספת: האם תקופת חופשת הלידה (כל ה 4 חודשים) יכללו בתקופת העבודה שלי בחברה או שאני ממשיכה לספור את תקופה העבודה רק מיום חזרתי? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תנאי עבודה ושאלה קטנה

הוספת תגובה

• תנאי עבודה וחישוב בוותק

עו``ד ליאת שטיין
    21/02/2009

חופית שלום,
    על המעסיק לשמור על תנאייך למשך 60 ימים לפחות.
    לאחריהם, יוכל לנהוג כרצונו.

חופשת הלידה נחשבת בוותק, החופשה ללא תשלום תחשב בחצייה.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מובטלת בהריון...
    מורן
    20/02/2009

שלום, אני בחודש שלישי להריוני, וכגע לצערי גם בלי עבודה. כל העבודות שחיפשתי פעלתי לפי החוק וסיפרתי על ההריון, וברגע ששמעו סגרו לי את הדלת (ולא אחת). הבנתי שעניין הגילוי הוא תחום מעט "אפור", איך אוכל להתקבל לעבודה מבלי להסתכן בתביעה או כל סיכון אחר? יש מה לעשות במצבים כאלו??

לקביעת תור
    סגירה
    מובטלת בהריון...

הוספת תגובה

• מועד יידוע על הריון

עו``ד ליאת שטיין
    21/02/2009

מירי שלום,
    שאלתך זו נבחנה בפסיקה לא אחת, ונפסק כי אין זה חוסר תום לב שלא לספר למעסיק (גם הפוטנציאלי) בשלב זה.
    על פי חוק עלייך לספר למעסיק (גם פונציאלי) על הריונך החל מחודש חמישי להריון בלבד, והדבר מתיישב עם עמדת הפסיקה.
    כמובן שהכל שאלה כיצד את מרגישה בעניין.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש לי זכויות?
    רומי
    20/02/2009

שלום אני נמצאת בסוף חודש שלישי אני אקדמאית אך מאז תום לימודיי עבדתי בעבודות זמניות ובמלצרות בהן לא ניתן תלוש אני עובדתי רק 4 שעות ביום ובמיוחד מאז ההריון אינני מסוגלת לעבוד יותר מזה וגם כשאתחיל לחוש טוב יותר איני יכולה להתחיל כרגע קריירה בגלל ההריון.. יש לציין שאיני נשואה ולצערי כנראה אצטרך להביא ילד לעולם לבד ללא כל תמיכה האם יש זכויות בזמן הריון ובעיקר ברצוני לדעת מה יהיו זכויותיי לאחר הלידה בעזרת האל? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    האם יש לי זכויות?

הוספת תגובה

• זכויות

עו``ד ליאת שטיין
    21/02/2009

רומי שלום,
    ככל שאינך מועסקת כעת, ולא תהיי מועסקת מהלך ההריון, הרי שלצערי אין לך זכויות מיוחדות, לפחות לא בתחום דיני העבודה, מטבע הדברים.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורין לאחר לידה
    דינה
    20/02/2009

שלום רב! ילדתי לפני חודשיים ואני מעוניינת להתפטר ממקום עבודתי על מנת להמשיך לטפל בילדי. אני עובדת חמש שנים במקום עבודה זה ויש לי מספר שאלות: האם קיימת סיבה כלשהי אשר מעסיקי יכול להשתמש בה כדי לא לשלם לי פיצויים (זאת במידה ואני עוזבת בגלל הסיבה טיפול בילד)? האם אני צריכה לתת הודעה מראש? האם מוגדרת תקופה מסויימת בה אסור לי לעבוד במקום עבודה חדש, במידה והכרזתי בפני מעסיקי כי אני עוזבת בגלל טיפול בילד וקיבלתי פיצויים? במידה ואני מתפטרת, האם יש לי זכאות לדמי אבטלה או אולי הבטחת הכנסה? אני מודה מראש על תשובתכם. יום טוב, דינה

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין לאחר לידה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר לידה

עו``ד ליאת שטיין
    21/02/2009

דינה שלום,
    באפשרותך להתפטר מהלך 9 חודשים לאחר הלידה (תוך מתן תקופת הודעה מוקדמת על פי חוק ו/או הסכם), ולהיות זכאית לפיצויי פיטורים מלאים.
    ייקשה על המעסיק לחמוק מפיצויים אלה - אלא אם תתחילי במיידי לעבוד במקום אחר, ובו התנאים זהים (לא נקבעה בחוק ו\או בפסיקה תקופה מוגדרת - יידרש זמן סביר לכך).
    מבחינת הביטוח הלאומי - תהיי זכאית לדמי לידה רק בתום תקופת המתנה בת 90 ימים (אלא אם תוכיחי שהתפטרת בנסיבות מיוחדות - שעות עבודה מטורפות שלא איפשרו טיפול בתינוק, וכדומה).

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורין אחרי חופשת לידה
    קרין
    19/02/2009

שלום רב,התחלתי לעבוד במקום עבודתי הנוכחי בחודש שני, בידיעת המנהלת שלי, כשעל פי החוזה אני מועסקת "לתקופה מוגבלת", תקופה שהסתיימה בסוף 2008. יצאתי לחופשת לידה בסוף אוקטובר, וביקשתי להאריך עד סוף אפריל. בקשתי התקבלה, והיה ברור לכולם שאני חזורת לעבוד. כעת המנהלת הודיעה לי שאינה מעוניינת שאחזור לעבוד, משיקולים מערכתיים. יכולה להבין אותה, אבל תוהה איפה זה מתנגש עם הזכויות שלי (או שאין לי כאלו, היות וזה מראש היה חוזה שהוגדר כזמני?). האם אני זכאית לדמי אבטלה? האם היא צריכה לפטר אותי רשמית? או שמא אני צריכה להתפטר?

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין אחרי חופשת לידה

הוספת תגובה

• פיטורים לאחר חופשת לידה

עו``ד ליאת שטיין
    21/02/2009

קרין שלום,
    המעסיקה עוברת על החוק בעניין זה, שכן חלה חובה על החזרת אישה לאחר לידה לעבודתה, למשך 60 ימים נוספים לכל הפחות (במקרה שלך, מאחר והארכת את חופשת הלידה, הרי שאין איסור כי ההודעה המוקדמת לא תחפוף תקופה זו, ולכן אין זה 90 ימים, אלא רק 60).
    כך, מעבר לחובה לשלם לך בגין תקופה זו, הרי שהפיטורים ללא החזרתך בפועל עשויים להחשב כפיטורים אסורים המזכים כשלעצמם בפיצוי כספי נוסף (לאור ראציונל החוק), ועלייך לפנות לייעוץ משפטי פרטני על מנת לפעול בעניין.
    נהיר כי אל לך להתפטר, שכן בהתפטרות, בניגוד לפיטורים, תפסידי את זכויותייך כפי שפירטתי לעיל, כמו כן לא תוכלי לחתום אבטלה מיידית, אלא בחלוף תקופת המתנה כחוק.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנאי העסקת מטפלת
    יעל
    19/02/2009

שלום רב, אני מעסיקה 5 ימים בשבוע 5 שעות ביום ושכר חודשי קבוע. האם מדובר במשרה מלאה/חלקית? ברצוני לשלם את התנאים הנדרשים: ביטוח לאומי - מובנה באתר שלהם והנני משלמת כפי שצריך. ימי הבראה-קראתי שבשנה הראשונה עבור משרה מלאה משלמים 5 ימים לפי תעריף מסויים. כמה ימי הבראה עלי שלם בהתאם למשרה של 5 שעות ביום 5 ימים בשבוע? ימי חופש- קראתי שעבור 5 ימים בשבוע ומשרה מלאה נדרש לתת 10 ימי נטו (14 ימי ברוטו כולל שיש שבת). כמה ימי חופש עלי לתת בהתאם למשרה של 5 שעות ביום 5 ימים בשבוע?

לקביעת תור
    סגירה
    תנאי העסקת מטפלת

הוספת תגובה

• תנאי העסקה חלקיות משרה

עו``ד ליאת שטיין
    21/02/2009

יעל שלום,
    אין מדובר במשרה מלאה, אלא על פי הנתונים שהצגת, בכ 55-60% משרה.
    בהתאם לאחוזים אלה, יהיה עלייך לשלם את הזכויות הסוציאליות המתאימות (כאשר נסיעות יהיה עלייך לשלם באופן מלא ולא חלקיף בהתחשב בעובדה כי מדובר בעבודה כל יום).

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאריך ההתפטרות
    שירה
    18/02/2009

ברצוני להתפטר למען טיפול בתאומים שנולדו לי ב- 30.8.08 מהו התאריך בו עלי להודיע שברצוני לסיים עבודתי במכתב הפיטורים?

לקביעת תור
    סגירה
    תאריך ההתפטרות

הוספת תגובה

• מועד התפטרות

עו``ד ליאת שטיין
    19/02/2009

ליאת שלום,
    נהיר כי אינני יכולה לתת תשובה לשאלה זו, שכן הדבר תלוי במועד ההתפטרות הרצוי לך.
    מכל מקום, מומלץ כי מועד ההודעה על ההתפטרות יהיה 30 ימים טרם מועד סיום העבודה בפועל, בשל חובת ההודעה המוקדמת.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיון להתקבל לעבודה בהריון
    דנה
    18/02/2009

שלום רב, לאחרונה פוטרתי ממקום עבודתי (שבו עבדתי חודשיים בלבד) ולמעשה הייתי בחודש הראשון להריוני. בימים אילו אני מנסה להתקבל לעבודה חדשה, עברתי מספר שלבים אך אני מעט חוששת לספר עדין על ההריון- האם אני מחוייבת ליידע אותם טרם קבלתי לעבודה? תודה בראש

הוספת תגובה

• מועד הודעה על ההריון

עו``ד ליאת שטיין
    18/02/2009

דנה שלום,
    שאלתך זו נבחנה בפסיקה לא אחת, ונפסק כי אין זה חוסר תום לב שלא לספר למעסיק (גם הפוטנציאלי) בשלב זה.
    על פי חוק עלייך לספר למעסיק על הריונך החל מהחודש החמישי בלבד, והדבר מתיישב עם עמדת הפסיקה.
    כמובן שהכל שאלה כיצד את מרגישה בעניין.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר לידה
    ברינה קרן
    18/02/2009

ילדתי את בני בתאריך 26\11\2008 ואני מעוניינת לדעת מתי עלי למסור מכתב פיטורים למקום עבודתי במידה ואני מתפטרת לצורך הטיפול בבני אני עובדת במקום עבודתי כבר 12 שנים אני גרה בבית שמש ועובדת בירושלים לכן בגלל השעות הרבות והמרחק אני נאלצת להפסיק את עבודתי ולמצוא עבודה קרוב לבית אשמח לתשובה מידית תודה קרן

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות לאחר לידה

הוספת תגובה

• מועד הודעה על התפטרות

עו``ד ליאת שטיין
    18/02/2009

שלום,
    על פי החוק חובה על כל צד המודיע על סיום יחסי עובד-מעביד ליתן לצד שכנגד הודעה מוקדמת בת חודש ימים (להוציא חריגים). ככל שלא תעשי כן, ותתפטרי מהיום למחר, יהיה רשאי המעסיק להיפרע ממך סך של חודש תשלום מלא בגין אי מתן הודעה מוקדמת כאמור.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיזוז יתרה שלילית של ימי חופשה
    שרון
    18/02/2009

אני עובדת 4.5 שנים במקום עבודתי. אני נמצאת כעת בעיצומה של חופשת לידה ושוקלת לא לחזור למקום העבודה. יש לי יתרה שלילית של 27 ימי חופשה ורציתי לדעת האם הבוס שלי רשאי לקזז לי את הסכום מתשלום הפיצויים שמגיעים לי. לפני שיצאתי לחופשת הלידה הוא אמר לי שהוא לא משלם לי את דמי ההבראה שמגיעים לי ושהוא מקזז את הסכום שמגיע לי מיתרת החוב של ימי החופש. (האם זה חוקי??) חשוב לציין שצבירת ימי החופשה השלילית לא נעשתה ביוזמתי. ואם זה היה תלוי בי הייתי מעדיפה שבכל פעם שלקחתי יום חופש היו מנכים לי את ערכו בכסף בתלוש המכורת. חלק גדול מימי החופשה היה בערבי חג בהם המשרד לא עבד וחוייבנו לקחת יום חופש שירד במלואו משכרנו. (האם ניתן לחייב עובד שאין לו יתרה של ימי חופשה לצאת לחופש?)

הוספת תגובה

• יתרה שלילית של ימי חופשה

עו``ד ליאת שטיין
    18/02/2009

שרון שלום,
    עקרונית לא ניתן לחייב עובד לצאת לחופשה כפוייה תוך שהוא נכנס לצבירה שלילית של ימים.
    בנסיבות אלה, תוכלי לעמוד על סירובך לניכוי הסכומים בגין כך.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודה בקרבת מכונות פולטות קרינה
    לילך
    18/02/2009

שלום רב לפורום, שמחה לראות שקיים פורום כזה ומקווה שתוכלו לענות גם לשאלתי. אני עובדת בעבודה הכרוכה בין היתר בעבודה ליד מכונות פולטות קרינה, כגון מכונות שיקוף, מכונות CT וכו'... עבודה בקרבת המכונות הנ"ל אינה המהות הבלעדית בעבודה וכי קיימת אלטרנטיבה בה אוכל לעבוד באזורים מרוחקים, אולם לשם כך אני זקוקה להסכם עם המעסיק. מיותר לציין כי אינני מעונינת לעבוד ליד אותן מכונות במהלך הריון. כיצד עלי לנהוג? האם אני חייבת אישור רופא על מנת להמנע מעבודה בהריון ליד המכונות הנ"ל או שהמעסיק חייב לכבד זאת גם ללא אישור רופא? תודה מראש, לילך

הוספת תגובה

• עבודה במקום מסוכן בהריון

עו``ד ליאת שטיין
    18/02/2009

לילך שלום,
    עקרונית חל איסור להעסיקך שם רק במידה ואכן יש סכנה בריאותית מוכחת (קרינה, וכדומה). נכון לעכשיו, ככל שהמעסיק טוען כי אין כל סכנה בדבר על פי התקנים - בקשי לראות את הדוחו"ת ובדקי את העניין. באם יהיו בידך הוכחות הסותרות את טענת המעסיק, אז תהיה לך הזכות לדרוש שלא לעבוד שם.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורין הריון אבטלה
    איריס
    18/02/2009

שלום, קוראים לי איריס אני בת 39 סגרו את המשרד שלי במפתיע בנובמבר וכולם פוטרו ......בדצמבר התחלתי לחתום וגם גיליתי שאני בהריון (אחרי ניסיונות של שנה) דיווחתי ללשכה ואמרו לי שאין מניעה להעסיק אותי.... אבל בכל אופן אין כרגע עבודות בשבילי. מגיעים לי 138 יום לחתום וכשאסיים באמצע מאי ישארו לי בערך 4 חודשים ללידה ואפילו אם אמצא סתם עבודה זמנית עם משכורת מינימום (עכשיו אני מקבלת בלשכה את הסכום הכי גבוהה שאפשר) לא יהיו לי 6 חודשים כדי לקבל חופשת לידה.....אז מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין הריון אבטלה

הוספת תגובה

• תשובה

עו``ד ליאת שטיין
    18/02/2009

איריס שלום,
    לצערי הרב זהו החוק כיום, ואין פתרון קסם אשר יסדיר את תקופת הזכאות שלך...

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורין הריון אבטלה-המשך

איריס
    20/02/2009

ליאת שלום, ותודה על התגובה....בהמשך לשאלתי האם כדאי להפסיק לחתום ולמצא משהו זמני ל6 חודשים כדי להיות זכאית לכספי חופשת לידה? תודה איריס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

עו``ד ליאת שטיין
    21/02/2009

איריס שלום,
    לצערי שאלה זו אינה משפטית, אלא שאלה של כדאיות, אותה יש לבחון על רקע מכלול הנסיבות (גובה השכר, אפשרויות התעסוקה הפוטנציאליות, נוחותך והעדפתך האישית, וכדומה).

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויות בן זוג של יולדת - דחוף
    חני
    17/02/2009

הי. בשבוע הבא , אני עומדת ללדת בקיסרי תאומים ורציתי לשאול האם לפי החוק , מגיעה לבעלי חופשה על חשבון ימי מחלה בגין "עזרה / טיפול בבן זוג " או משהו כזה , על מנת שיעזור לי בפועל ? אם כן, איזה אישור הוא אמור להביא וממי ? אגב, בעלי עובד במקום מסודר כך שכל החוקים , אם יש כאלה , בהחלט יחולו עליו . תודה רבה.

הוספת תגובה

• זכויות בן הזוג

עו``ד ליאת שטיין
    18/02/2009

חני שלום,
    פרט ליום הלידה, הרי שאין לבן הזוג זכויות מיוחדות (אלא אם תבחרו שהוא יממש חלק מהזכויות העומדות לך, כגון חלק מחופשת הלידה, למשל).

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויות בן זוג של יולדת לצורך עזרה

חנ
    19/02/2009

הי, שאלתי זו הופנתה אלייך משום שבכל זאת תגובת אנשים בסביבתי ובמקום עבודתו של בעלי אומרים שמגיעים לו 5 ימים על חשבון ימי מחלה (עקב טיפול בבת זוג ) וזאת במידה והוא מביא אישור מבית החולים שבת זוגו ילדה וזקוקה לעזרה. קראתי משהו דומה גם באחד מספרי החוקים ( שם כתוב בכלל שמותר לו להיעדר 7 ימים ) עד כמה זה נכון ? דחוף תודה רבה חני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה