פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבטלה לאחר חל"ת
    קרן
    24/02/2009

לאחר חופשת לידה ביקשתי חל"ת של שלושה חודשים אשר אושר לי על ידי מעבידי. כשבוע לפני החזרה המיועדת לעבודה אושפז ילדי וכעת אני נאלצת להתפטר על מנת להמשיך ולטפל בו בבית. האם אני זכאית לדמי אבטלה ובאילו תנאים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבטלה לאחר חל"ת

הוספת תגובה

• התפטרות ותקופת המתנה

עו``ד ליאת שטיין
    25/02/2009

נועה שלום,
    לתשומת ליבך - עלייך להרשם במשרד התעסוקה כבר מהיום הראשון לסיום חופשת הלידה.
    התפטרות כזו (ככל שלא תפוטרי) תזכה אותך בדמי אבטלה רק בתום תקופת המתנה בת 90 ימים, אלא אם תצליחי לשכנע את המוסד לביטוח לאומי כי מדובר בהתפטרות מוצדקת, ואז ימחלו לך על תקופת ההמתנה ויתייחסו לכך כמו לפיטורים.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויות לאישה בהריון שהיא עצמאית
    ליאת
    24/02/2009

מהם הזכויות של אישה עצמאית שהיא בהריון!!!!!!!!!!!!!!

הוספת תגובה

• זכויות עצמאית

עו``ד ליאת שטיין
    25/02/2009

ליאת שלום,
    דווקא בעניין זה העצמאיות פחות מקופחות מכל תחום אחר, לשמחתך.
    בכפוף לתנאי הזכאות הרגילים (מס' חודשי עבודה והפרשות לביטוח הלאומי), תהיי זכאית לחופשת לידה מלאה מהמוסד לביטוח לאומי, וחלילה, אם תצטרכי, גם לגימלת שמירת הריון.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורדת שכר בזמן חופשת לידה
    אירינה
    24/02/2009

שלום רב, אני ילדתי ב26/12/2008 וכרגע בחופשת לידה. בגלל מצב הכלכלי בחברה לכל העובדים מורידים מ1.03.09 את המשכורת ב7.5%. אני חוזרת לעבודה בתחילת אפריל, האם מותר על פי החוק שהמעסיק יוריד לי גם משכורת מאפריל?

לקביעת תור
    סגירה
    הורדת שכר בזמן חופשת לידה

הוספת תגובה

• פגיעה בתנאים - לאחר חופשת לידה

עו``ד ליאת שטיין
    25/02/2009

אירינה שלום,
    חלה הגנה על תנאי העסקתך לפחות משך 60 הימים הראשונים מתום חופשת הלידה + 30 ימי הודעה מוקדמת, בהם חל איסור לפגוע בתנאייך ללא אישור מהממונה על עבודת נשים.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח מנהלים בשמירת הריון+ח.לידה
    יסמין
    23/02/2009

שלום רב, אני בשבוע 35 ויצאתי לשמירת הריון ב-23.1.09. התחלתי לעבוד באפריל 2008 והמעסיק התחיל להפריש לי ביטוח מנהלים לאחר 3 חודשים (יולי 2008). ביקשתי ממעסיקי להמשיך להפריש ביטוח מנהלים גם בתקופת שמירת ההריון (כחודשיים) וגם בתקופת ח. הלידה (3 חודשים). לטענתו, החוק מחייב רק אם העובדת עבדה לפחות חצי שנה לפני שנכנסה להריון ומכיוון שאני עבדתי רק כ-4 חודשים לפני שנכנסתי להריון הוא לא מוכן להמשיך להפריש לי לביטוח מנהלים ב-5 חודשים אלו. אשמח לקבל תשובות לשאלות הבאות: 1. האם צודק מעסיקי בפירוש החוק ואכן אין הוא מחוייב להמשיך את הביטוח מנהלים? האם התנאי לעבודה במשך חצי שנה לפני תחילת ההריון תקף הן לשמירת הריון והן לחופשת לידה לעניין ביטוח המנהלים? 2. האם יש ביכולתי להמשיך להפריש באופן עצמאי על מנת לא לאבד את הרציפות של הביטוח מנהלים? (אציין כי אני מפרישה 5% ומעסיקי כ-18.5%) 3. האם העובדה שבמשך חמישה חודשים לא יופרשו לי כספי המעביד לביטוח מנהלים תפגע בדרך כלשהי בפיצויים להם אהיה זכאית במידה ואתפטר בסיום חופשת הלידה? בתודה מראש, יסמין

הוספת תגובה

• אשמח לקבל תשובה, תודה :-)

יסמין
    24/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם את לא עונה כי השאלה לא ברורה?

יסמין
    27/02/2009

אודה לכל התייחסות, תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת הריון + חופשת לידה
    שרית נחום
    23/02/2009

שלום רב , בתאריך 09/09/2008 יצאתי לשמירת הריון שאושרה לי על ידי הביטוח הלאומי . כמו כן ב 17/12/2008 ילדתי את ביתי , אני צריכה לחזור לעבודה ב 26/03/2009 אך החלטתי להישאר בכדי לטפל בילדתי . האם המעסיק צריך לשלם לי פיצוים ( התחלתי לעבוד ב 01/11/2006 ) עד ל 09/09/2008 שזה היום שיצאתי לשמירה או עד 25/03/2009 שזה היום שבו מסתיימת החופשת לידה . אודה לתשובתכם שרית

לקביעת תור
    סגירה
    שמירת הריון + חופשת לידה

הוספת תגובה

• אופן חישוב הותק לפיצויים

עו``ד ליאת שטיין
    24/02/2009

שרית שלום,
    שתי התקופות שציינת באות במניין הותק לפיצויים, כך שמועד סיום יחסי עובד מעביד בפול יהיו המועד לפיו ייערך החישוב לזכאות.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבלת היתר פיטורים בהריון
    דנה
    23/02/2009

אני בשבוע 32 להריון. החברה שאני עובדת בה כ- 8 שנים נרכשה ע"י חברה אחרת אך ללא העובדים. כל העובדים קבלו מכתבי פיטורים. אני אולצתי לשבת בבית על חשבון ימי החופשה שלי עד אשר יקבלו את היתר הפיטורים ממשרד התמת. אילו זכויות מגיעות לי בתור אישה בהריון או אולי אפילו אישה בחופשת לידה. (עד אשר יקבלו היתר ממשרד התמת יש מצב שאני אלד כבר). האם אני יכולה לדרוש מהמעביד תשלום עבור - 60 יום שלאחר חופשה הלידה? תודה, דנה.

לקביעת תור
    סגירה
    קבלת היתר פיטורים בהריון

הוספת תגובה

• היתר לפיטורים

עו``ד ליאת שטיין
    24/02/2009

דנה שלום,
    ראשית אין המעסיק רשאי לאלץ אותך לשבת בבית על חשבון כל ימי החופשה שלך, אלא רק על חשבון חלקם המצומצם.
    זאת ועוד, ככל שלא התקבל היתר מהממונה, הרי שאת עובדת לכל דבר ועניין וזכאית לכל הזכויות מהמעסיק, אלא אם יוחלט אחרת ע"י הממונה, שנכון לעכשיו את זכאית אף לתשלום עבור 90 ימים לאחר לידה (60 ימים + 30 ימי הודעה מוקדמת שלא יכולים להיות חופפים).

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופשת לידה לסטודנטית
    שני לרוש
    23/02/2009

שלום אני סטודנטית לכימיה. שנה הבאה אני מתחילה תואר שני וב"ה צריכה ללדת ממש לפני תחילת הלימודים. רציתי לדעת האם המנחה שמעסיק אותי מחוייב לתת לי חופשת הריון כנקבע בחוק. או שאיני נחשבת כמועסקת שלו והאוניברסיטה היא שקובעת את הכללים. אשמח לתשובה תודה שני.

לקביעת תור
    סגירה
    חופשת לידה לסטודנטית

הוספת תגובה

• חופשת לידה

עו``ד ליאת שטיין
    24/02/2009

שני שלום,
    כלל אין זה משנה אצל מי את נחשבת מועסקת, שכן הזכות מוקנית לך מכח חוק והיא חלה על כלל המעסיקים באשר הם.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמי אבטלה וחופשת לידה
    מיכל
    22/02/2009

שלום, אני פוטרתי מעבודתי ללא ידיעת המעסיק כי אני בהריון ( תחילת הריון ) אין ברצוני להמשיך לעבוד שם. האם אני יכולה לחתום אבטלה עכשיו וגם אח"כ לקבל מביטוח לאומי את חופשת הלידה?האם אחד סותר את השני? (אני עומדת בקריטריון של חופשת לידה וכמו כן אני יכולה לחתום אבטלה כי פוטרתי לאחר שנה ו- חודשים). תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דמי אבטלה וחופשת לידה

הוספת תגובה

• דמי אבטלה

עו``ד ליאת שטיין
    24/02/2009

מיכל שלום,
    על אף אי ידיעה (לכאורה) של המעסיק, עדיין מדובר בפיטורים אסורים, ועל המעסיק לפנות כעת למשרד התמ"ת לקבל אישור (תקופה זו אורכת זמן מה, וממילא אין לך מה להפסיד).
    במידה ולא תעמדי על זכותך, הרי שתהיי רשאית לחתום ולקבל דמי אבטלה, ככל שאת עומדת בקריטריונים הנדרשים, וככל שהדבר לא יחפוף את מועד חופשת הלידה, הרי שככל שהשלמת זכאותך לכך (על אף שקשה לי להאמין), תהיי זכאית לכך בנוסף, שכן הדברים אינם עומדים בסתירה זה לזה.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות בתקופת חל"ת
    שירה
    22/02/2009

הייתי בחופשת לידה עד סוף ינואר 2009. מפברואר ועד תחילת מאי אושרה לי חופשה ללא תשלום. ברצוני להתפטר לצורך טיפול בתינוק, מה עלי לכלול במכתב ההתפטרות? מהו התאריך אותו עלי לציין כתאריך סיום העסקתי?

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות בתקופת חל"ת

הוספת תגובה

• מועד ההתפטרות ונוסח מכתב

עו``ד ליאת שטיין
    24/02/2009

שירה שלום,
    אישה לאחר לידה זכאית להתפטר מהלך 9 חודשים מיום הלידה לצורך טיפול בילד תוך שיש לה זכאות לקבלת פיצויי פיטורים.
    תקופת ההודעה המוקדמת צריכה להיות 30 ימים, אלא אם נקבע מועד ארוך יותר במסגרת הסכם העבודה ו/או ההסכם הקיבוצי.
    לגבי נוסח המכתב, צריך שתהיה בו סיבת ההתפטרות (התפטרות לצורך טיפול בילד), תאריכים (ההודעה + מועד סיום יחסי עובד מעביד, וכדומה), ודרישה לתשלום הכל על פי חוק.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ימי מחלה
    נינה
    22/02/2009

אני עובדת במקום עבודתי כבר שנה, כרגע אני בשבוע 37+5 בחודשיים האחרונים הייתי חולה כ9 ימים שלא ברצף עקב כאבים והתכוצויות בזמן ההריון, ביום א האחרון קיבלתי ימי מחלה עד יום שיש למנוחה בבית עקב לחץ דם גבוה והיום כשהגעתי לרופא לביקורת קיבלתי עוד שבוע למנוחה, עדין בגלל לח"ד. על כמה ימים ישלמו לי במקום עבודתי? אני יודעת שלאישה בהריון מגיעים עוד 40 שעות העדרות לבדיקות וכדומה, האם ימי מחלה נכללים בהם? האם אני זכאית לפנות לביטוח לאומי לאיזו השלמה אם לא ישלמו לי במקום עבודתי? ושאלה אחרונה האם כשאני מגישה לביטוח לאומי תלושי משכורת של החודשים האחרונים לחישוב דמי לידה , אני יכולה לתת תלושים של יותר מ3 חודשים, מכיון שבחודשים אלו רוב הזמן הייתי במחלה והם לא משקפים את משכורתי? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ימי מחלה

הוספת תגובה

• ימי מחלה בהריון

עו``ד ליאת שטיין
    24/02/2009

אלן שלום,
    ככל שלא מדובר בימים רצופים, הרי שלא ניתן יהיה להכיר בכך כשמירת הריון, אלא כימי מחלה, ומשכך אין המוסד לביטוח לאומי משלם בגין ימים אלה, אלא הם משולמים ע"י המעסיק במסגרת תשלום בגין ימי מחלה (ככל שאת זכאית לתשלום בגין אותם ימים).
    40 השעות המדוברות נועדו לבדיקות ולא לימי מחלה, אולם אם המעסיק שלך יסכים להתחשב בזה כך - הרווחת.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר לידה
    הילה
    22/02/2009

היי, ילדתי ב29.11.08 והודעתי למעסיק לפני כשבועיים על התפטרותי לצורך גידול הילדה החל מהיום (תום חופשת הלידה- יצאתי 3 שבועות לפני הלידה לחופשת לידה) הם לא דרשו חודש של הודעה מראש , הייתי היום בלשכה אך נאמר לי כי אני שם כדי לדרוש עבודה ואין דבר כזה להישאר בבית ע"מ לגדל ילד... האם זה נכון? מה הפרוצדורה שעליי לעשות במידה והם אכן יציעו לי עבודה? כמו כן מה שם הטופס עליי למלא לביטוח לאומי? והאם 90 יום נספרים מיום ההתייצבות בלשכה או מיום ההתפטרות? אודה על תשובתך..

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות לאחר לידה

הוספת תגובה

• התפטרות לצורך טיפול בילד - המל"ל

עו``ד ליאת שטיין
    24/02/2009

הילה שלום,
    יש הבדל בין מה שמקנה ההתפטרות לצורך טיפול בילד מול המעסיק אל מול המוסד לביטוח לאומי. בגין התפטרות זו המעסיק מחוייב לשלם פיצויי פיטורים, אולם המוסד לביטוח לאומי אינו מחוייב לשלם לך קיצבה כל עוד את בוחרת של לעבוד מטעם זה.
    אם יציעו לך עבודה תהיי מחוייבת לקבל אותה, אחרת תחשבי כמסרבת, ותישלל ממך הקיצבה.
    90 הימים מתחילים להימנות מיום ההתייצבות בלישכה.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות אחרי לידה
    נורית
    22/02/2009

שלום, בימים אלו אני מתפטרת ממקום עבודתי כדי לטפל בתינוק. שאלותיי: 1. אני מבינה שאני זכאית לקבלת פיצויי פיטורין. אני עובדת מעל שנתיים במקום הנוכחי האם הכוונה היא לקבלת 2 משכורות (משכורת לכל שנה?) 2. האם התשלום (כדין מפוטר) נגזר מתוך פיצויי הפנסיה או שמדובר בשווי של המשכורת (כפי שרשמתי בשאלה 1)? 3. האם אני זכאית לקבל כסף על ימי חופשה שלא ניצלתי אותם? והאם המעביד מחוייב לשלם לי אותם או שזה משהו שנחשב לזכות שלו? 3. חופשת הלידה שלי מסתיימת שבוע הבא. האם אני צריכה להתריע מראש על התפטרותי? תודה ויום טוב, רויטל

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות אחרי לידה

הוספת תגובה

• התפטרות

עו``ד ליאת שטיין
    24/02/2009

שלום לך,
    התשובות לכל שאלותייך חיוביות- ככל שאינך חתומה על ס' 14, הרי שאת זכאית לקבל פיצויי פיטורים, בגובה 2 משכורות, על פי נתונייך.
    בגין ימי חופשה שנותרו לך תהיי זכאית לקבל תשלום (הנקרא פדיון ימי חופשה), וכן חלה חובת הודעה מראש, אשר אורכה הינו 30 ימים.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות אחר לידה לצורך הורדת שעות
    תרצה
    22/02/2009

האם התפטרות אחר לידה ממשרה של 43 ש"ש ומעבר למשרה של 35 ש"ש נחשבת הורדה משמעותית של שעות ומזכה בפיצויי פיטורין? תודה!

הוספת תגובה

• עוד הבהרה

תרצה
    23/02/2009

עזבתי את מקום העבודה, ועברתי למקום עבודה אחר ללא ניהול מו"מ על הפחתת שעות, כי ידעתי שהמעביד לא יסכים להוריד שעות (עובדת אחרת ניסתה ולא הצליחה) השאלה מה עם הפיצויים במקרה כזה. אנא תעני לי זה דחוף מאד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

עו``ד ליאת שטיין
    24/02/2009

תרצה שלום,
    שאלתך לא ברורה לגמרי, אולם אנסה להשיב.
    אם הבנתי נכון, התפטרת לצורך טיפול בילד, כאשר התחלת עבודה חדשה במיידי, אשר חייבה פחות שעות.
    ככל שזה הקל עלייך את הטיפול בילד (שעות הבאתו והוצאתו מהפעוטון, למשל), הרי שין זה גורע מזכותך לקבלת הפיצויים, כאשר יש לבחון את המקרה לעומקו ועל פי נתוניו הספציפיים , כמובן.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר לידה+דמי אבטלה
    אביטל
    21/02/2009

קראתי שהתפטרות לצורך טיפול בילד מזכה אותי בדמי אבטלה לאחר 90 יום. אולם לא הצלחתי להבין ואשמח לקבל עזרה בעניין איך מחשבים את גובה דמי אבטלה בהנחה שאני בת 29 ולמשך כמה זמן אני זכאית להם? בתודה מראש, אביטל

הוספת תגובה

• חישוב ותקופת ודמי אבטלה

עו``ד ליאת שטיין
    22/02/2009

אביטל שלום,
    לתשומת ליבך- עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה מייד עם סיום יחסי עובד- מעביד על מנת שתקופת ההמתנה תתחיל להימנות.

תקופת הזכאות וגובה הקצבה היא אינדיבידואלית המושפעת מגיל, מס' הילדים, האם בן הזוג עובד, וכדומה - תוכלי לברר זכאותך הספציפית במוסד לביטוח לאומי (אפילו טלפונית).

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בתנאי העסקה והורדת ימי חופש
    קרן
    21/02/2009

אני עובדת בחברה בתפקיד בכיר מאוד הדורש ממני כבר שנתיים וחצי הרבה אחריות מקצועית וניהולית. החברה מאוד מרוצה מעבודתי ולאחרונה קיבלתי בונוס ומכתב הערכה, למרות המצב הכלכלי. נתון נוסף - אני אמא צעירה לילדה בת 4, ובקרוב אהיה שוב לעוד ילדה. בשנת 2008 עברתי ניתוח של הוצאת אבן מהכליה ומספר חודשים אח"כ נכנסתי להריון. בגלל היותי עובדת גלובלית, לא מצאתי טעם, במשך כל השנה להוציא חופשות מחלה בכל פעם שהרגשתי לא טוב ויצאתי מוקדם בכל פעם שלא חשתי בטוב. עם זאת במהלך שנה זו החברה עברה 3 ביקורות מאוד גדולות בהצלחה רבה בזכותי, זאת למרות מצבי הבריאותי - אחת הסיבות הן שעבדתי המון מהבית (ללא דיווח) והשלמתי את כל החסר ומעבר. בינואר השנה (2009 ) פנו אלי ממשאבי אנוש ואמרו לי שבמהלך 2008 חסרו לי כ 120 שעות עבודה לאורך כל השנה ולכן יורידו לי 14 ימי חופשה. בנוסף החל מהיום (אני כבר בחודש שישי)אני מחוייבת לעבוד 9 שעות מהמשרד וזה לא מעניין כמה שעות אני משלימה בבית. שוב אני מזכירה - אני עובדת גלובלית, בנוסף שאלתי האם לא מרוצים מהתפוקה שלי / מהעבודה שלי / מהביצועים שלי וכו' - התשובה היתה חד משמעית שמאוד מאוד מאוד מרוצים ועדות לכך היא הבונוס שקיבלתי (ניתן לספור על כף יד אחת את מספר העובדים בחברה שקיבלו בונוס/העלאת שכר). כעת יש לי 2 שאלות: 1. האם מותר להם בדיעבד (על שנה קודמת) לקזז לי ימי חופשה ללא התראה כל שהיא? 2. האם העובדה שכרגע מחייבים אותי לעבוד 9 שעות ביום במשרד זה לא נחשב לשנוי בתנאי העסקה זאת לאחר ששנה שלמה אני לא עובדת כך.

הוספת תגובה

• הרעת תנאים

עו``ד ליאת שטיין
    22/02/2009

קרן שלום,
    עקרונית המעסיק רשאי לדרוש כי תבצעי את מלוא שעותייך בפועל.
    יחד עם זאת, ככל שבמשך תקופת העבודה עבדת מהבית שעות רבות, ולא נשמעה כל טענה מהמעסיק בעניין זה, הרי ששינוי בתנאים אלה (ככל שאכן מדובר בשינוי - יש לבחון את שהיה בעבר באופן מעמיק), הרי שייתכן ומדובר יהיה בהרעת תנאים, ועלייך לפעול בעניין זה בהקדם.
    לעניין ימי החופשה - ככל שאכן אלו היו תנאי ההעסקה, והיה מוסכם כי חלק מהשעות תוכלי לבצע מביתך, הרי שאין למעסיק זכות להפחית לך בגין ימים אלה.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה