פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מורה בחופשת לידה בחודשי יולי אוגוסט
    רינת
    04/02/2009

שלום רב, הנני מורה ואני מועסקת בהיקף של 19 שעות בחודש תאריך הלידה המשוער שלי הוא בסוף חודש יוני. ככל מורה אני מקבלת שכר גם עבור חודשים יולי אוגוסט ללא קשר ללידה והיריון. האם בחודשים הללו אני אקבל גם את דמי הלידה שלי וגם את משכורת המורה או שמא אין "כפל תשלומים" ואז אני אקבל בחודשים הללו רק משכורת או דמי לידה ובכך "החמצתי" אחת מזכויותיי אודה לתשובה בברכה, רינת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חופשת לידה ותשלומים

עו``ד ליאת שטיין
    06/02/2009

רינת שלום,
    בתקופת חופשת הלידה אין המעסיק משלם שכר, אלא המוסד לביטוח לאומי משלם לך בגין חופשת הלידה.
    מכאן - שאין כפל תשלומים.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מורה לשעבר

ליאת
    08/02/2009

עד לפני מספר שנים הייתי מורה יתכן שהחוק השתנה אך אז בהחלט היה כפל שכר למורה שהיתה בחופשת לידה ביולי אוגוסט מצד אחד משרד החינוך שילם יולי אוגוסט כמו לכל מורה שעבד באותה שנת לימודים ומצד שני ביטוח לאומי. אנו המורות בהחלט נהננו מזאת ורבות מאיתנו ניצלו את המצב ותכננו הריון שיסתיים בסוף יוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר חופשת הלידה- דחוף!
    לירון
    04/02/2009

התחלתי לעבוד בספטמבר 2007 וביולי 2008 ילדתי. הודעתי למעביד שאני לא רוצה לחזור לאותה היקף משרה (10 שעות ביום) ואם יש אפשרות להחזיר אותי למשרה חלקית אני כן מעוניינת לחזור המעביד אמר שישקול זאת ולאחר מכן הודיע לי שכן וקבענו תאריך לחזרה לעבודה. יום לפני התאריך התקשרה אליי הפקידה והודיעה לי כי אין לי כרגע למה לחזור כי "יש שינויים במשרד" ואמרה לי להמתין לאחר שהמתנתי כשבועיים ובזמן הזה ניסיתי ליצור עם המנהל קשר אך לא נענתי כל הזמן הזה ולא קיבלתי תשובות דיברתי עם אחת הפקידות והיא אמרה לי שזה יקח זמן והוא יעדכן אותי אמרתי לה שאני לא יכולה להמשיך להמתין כך ולכן אני חייבת להתפטר כי מצאתי עבודה שיכולה להתאים לי לשעות היא אמרה לי תעשי את זה בינתיים ונראה מה יהיה נעדכן אותך... הגשתי מכתב התפטרות והתחלתי לעבוד ולאחר שבוע התקשרו אליי ושאלו אותי אם אני יכולה להגיע לשיחה אמרתי שלא כי זה כבר לא רלוונטי ומאותו יום 02/12/08 עד היום לא קיבלתי פיצויים וכל הזמן מספרים לי סיפור אחר וכך מושכים את הזמן. למה אני זכאית ומה עליי לעשות? תודה

הוספת תגובה

• הגשת תביעה

עו"ד אסף אוסלקה
    05/02/2009

במידה ופוטרת את זכאית לפיצויים. במידה והתפטרת לצורך טיפול בילד או לחלופין מצאת משרה שמאפשרת לך לטפל בילד זכותך להגיש תביעה לפיצויי פיטורים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנאים נלווים בזמן חופשת הלידה
    רחלי
    03/02/2009

שאלה דחופה! בחוזה שלי מוגדר שיש לי רכב חברה, פלאפון ואינטרנט מהיר (שכן חלק מהזמן אני עובדת מהבית). להלן הנוסח המדוייק: א. החברה תעמיד לרשותך לצורך תפקידך בחברה רכב. הרכב יועמד לרשותך ולשימושך בתקופת עבודתך בחברה. ב. החברה תישא בהוצאות הרכב לרבות דלק, ביטוח חובה, ביטוח מקיף, תחזוקה, תיקונים. ג. מוסכם עליך כי אתה תישא בחיובי המס בגין גילום הרכב בשכרך. ד. השימוש ברכב יהיה בכפוף לנהלי החברה בדבר אחזקת רכב כפי שיונהגו על ידי הנהלת החברה מעת לעת. ה. החברה תעמיד לרשותך טלפון סלולרי, לשימושך לצורך תפקידך בחברה ולצורכיך הפרטיים. ו. החברה תישא בהוצאות אחזקת הטלפון. ז. החברה תסבסד ארוחות במספר מסעדות בקרבת משכנה של החברה, על פי הנהלים והנוהג בחברה וכפי שתקבע הנהלת החברה מעת לעת. ח. החברה תממן חיבור אינטרנט מהיר מהבית לצורך עבודתך. יש לי מספר שאלות - 1. האם זכויות אלו נשמרות גם בתקופת חופשת הלידה? 2. המעסיק נמצא בקשיים וביקש ש'אשתתף' במאמץ להקטין עלויות החברה (לאחרים קוצצה המשכורת ב - 30 עד 50 אחוז). האם מותר להם לעשות את זה? 3. האם יכולים לקחת את הרכב, או לחייב אותי בעלויות הדלק לאור הכתוב לעיל מתוך החוזה? שהרי תקופת חופשת הלידה נחשבת כעבודה, לא? 4. האם בחזרתי לעבודה אחרי חופשת הלידה יכולים להוריד לי מהמשכורת באחוז מסויים כפי שעשו לשאר העובדים החודש? האם יכולים למנוע את אחד התנאים לעיל (רכב, פלאפון, אינטרנט) ו/או להגביל השימוש בסכום מסויים? אני צריכה להחזיר תשובה למנכ"ל... תודה מראש, רחלי

הוספת תגובה

• חופשת לידה וההגנות בחוק

עו``ד ליאת שטיין
    06/02/2009

רחלי שלום,
    עקרונית בתקופת חופשת הלידה עומדים לך כל התנאים, אולם שימי לב לנוסח החוזה אשר מכפיף את הזכאות לשימוש ברכב לנהלי החברה!
    לעניין הרעת התנאים - בשובך מחופשת הלידה, ולמשך 60 ימים לאחריה, חל איסור על המעסיק לפגוע בתנאייך, אלא באישור של הממונה על עבוד נשים, או בהסכמתך.
    לאחר תקופה זו ההתייחסות אלייך תהיה כאל יתר העובדים מן המניין.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות נוספות על התנאים הנלווים

רחלי
    06/02/2009

הרכב אמנם כפוף לנהלי החברה אולם בלידה הקודמת שעבדתי באותה חברה קיבלתי את הרכב במלואו לתקופה של חופשת הלידה, ובנוסף אין איזכור בנהלי החברה על הנושא - הוא התעורר רק כעת לאור הקשיים במשק שגם החברה חווה (קיצצו משכורות לעובדים אחרים). האם הרכב במקרה זה, כולל דלק וכל ההוצאות האחרות לצורך העניין נחשב כשכר? ומה לגבי הוצאות הטלפון הנייד שכוסו עד היום במלואן? ואינטרנט מהבית? בנוסף, ביקשו ממני לעזור להם בשיחות טלפון ללקוחות ואימיילים מהבית בזמן החופשה - אין לי בעיה עם זה אבל זה תלוי ברצון טוב שלי, לא? האם אוכל להתנות את התנאים הנלווים בזמן החופשה בכך שאעזור להם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיול לחול
    ליאת
    03/02/2009

שלום רב, אני עובדת במקום עבודתי מזה כשנה וארבעה חודשים הנני בתחילת חודש שמיני ולפני כ3 שבועות יצאתי לשמירת הריון עקב סימפולזיוליס קשה , בסוף השנה שעברה נאמר לנו במקום העבודה שבמידה ונגיע לאיזה יעד מכירה נקבל טיול לחול ואכן בסוף דצמבר שעדיין עבדתי המחלקה שבו אני עובדת עברה את היעד וקיבלה טיול לסרינלקה שאלתי כזו: האם הטיול מגיע לי? זו מתנה מהחברה שבה אני עובדת אבל חייבת לציין שעמלתי במשך כל השנה כמו כל שאר העובדים האם אני אמורה לדרוש דחיה לטיול או תשלום כספי עבורו ו/או נופש זוגי בארץ לשבוע במקומו יש לציין שאהיה אם חד הורית עתידית עוד חודשיים הטיול יתקיים החודש כמובן שאת התאריך ומיקום הטיול גילתי בדרך לא דרך אף אחד ממקום עבודתי לא טרח להודיע לי ולדבר עימי על הנושא אשמח לקבל תגובה יום מחייך ותודה

לקביעת תור
    סגירה
    טיול לחול

הוספת תגובה

• טיול לחו"ל וחלופות

עו``ד ליאת שטיין
    06/02/2009

לעאת שלום,
    למרבה הצער, הרי שממילא עקב מצבך הרפואי אין ביכולתך לצאת לטיול זה, וכן אין כל הוראה בחוק המחייבת את המעסיק להעמיד לך חלופה אחרת, כפי שציינת.
    מכאן - שעקרונית הכל נתון למו"מ שכן עניין זה אינו מעוגן בחוק, ועל פניו המעסיק אינו חב לך דבר.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי מיקום העבודה
    נטע
    03/02/2009

היי, אני עובדת כבר שנתיים וחודשיים במקום עבודתי. הסיבה בגללה התחלתי לעבוד הינה מאחר והיה לי נוח להגיע וזאת מאחר ואין לי רישיון נהיגה. בע"ה אני מיועדת ללדת בחודש מאי ,המחלקה בה אני עובדת מיועדת להסגר בעוד כחודש ולא ידוע גם לא למעסיק מה לעשות איתי. מה שאני כן יודעת הוא שמקום עבודתי בעוד כחודש וחצי יועבר להרצליה או לפ"ת כאשר הוא כרגע בחולון. מעבר ליחס הלא נעים לו אני זוכה בשבועות האחרונות (ואני לגמרי מתעלמת מהנושא הזה), האם ישנן זכויות הקשורות לנושא מעבר פתאומי של מקום העבודה - מידע שלא נמסר לי מהמעסיק אלא מגורם אחר וממש במקרה... הנסיעה למקום החדש תאלץ להיעשות לפחות ב- 3 אוטובוסים וכל זאת בשלבים מתקדמים של ההריון \ תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי מיקום העבודה

הוספת תגובה

• שינוי תנאי עבודה

עו"ד אסף אוסלקה
    05/02/2009

אם כוונתך לקושי רפואי אזי כנגד אישור רפואי את יכולה לנצל שמירת הריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיצוץ שעות למורה
    יפעת
    02/02/2009

שלום, אני מורה לחינוך מיוחד. מועסקת ע"י משרד החינוך. עובדת באותו בי"ס מתאריך 17.04.07 עד היום בו ילדתי ה-01.12.08. אין לי עדיין קביעות במערכת (משרד החינוך נוהג לפטר במשך 3 השנים הראשונות, כדי שלא תהיה קביעות ויהיו חייבים לאותה מורה עבודה. עבדתי 22 ש"ש בחטיבת ביניים, שפירושו יותר ממשרה מלאה (משרת אם בחטיבה היא 19 ש"ש). ב-08.03.09 אני אמורה לחזור מחופשת הלידה, אך אנני יכולה לחזור לבי"ס שעבדתי בו כי השנה החלפתי מורה קבועה שיצאה לחופשת לידה וחזרה ללמד באותה כיתה. היום התקשרו אלי והציעו לי לעבוד בתום חופשת הלידה בבי"ס יסודי משרה של 12 ש"ש שזה בעצם חצי משרה (כי משרת אם ביסודי היא 24 ש"ש). לטענתם, מכוון שאין לי קביעות במערכת הדבר חוקי, וזה רק מה שהם יכולים להציע לי. שאלתי: האם אכן הדבר חוקי? מה עלי לעשות??

לקביעת תור
    סגירה
    קיצוץ שעות למורה

הוספת תגובה

• למה לא קיבלתי תשובה??????????

יפעת
    08/02/2009

שלום, מחכה לתגובתכם, תודה יפעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכאות לפיצוי עקב התפטרות אחרי לידה
    סוסלוב מרינה
    02/02/2009

שלום ליאת!! כיום אני בשבועה 36 ,מתאריך 19/01/2009 בשמירת הריון. התחלתי לעבוד בעבודה מ13/04/2008. (לפניכן עבדתי כשלוש שנים במקום אחר עד 12/04/2008) תעריך המשוער ללידה 06/03/09. 1. לאחר חופשת לידה אני רוצה להתפטר בגין לשמור על התינוקת שלי. האם מגיע לי פיצוים, ועם תקופת השמירת הריון משלימה לי את החודש וחצי החסר עד לשנה של ותק? 2. כמה שאני יודעת אני לא חייבת לחזור לעבודה ומייד לאחר סיום חופשת לידה יכולה להתפטר בגין סיבות הנ''ל , האם זה נכון? 3. בחוזה שחתמתי עלו בתחילת עבודה רשום שלאחר 6 חודשים אני חייבת להודיע מראש על התפטרות לפני 45 יום+ 72 שעות זמן הגעה של המכתב בואר. האם זה אומר שאני צריכה להודיעה להם לפני 48 ימים לפני סוך חופשת לידה?

הוספת תגובה

• התפטרות לצורך טיפול בילד

עו``ד ליאת שטיין
    02/02/2009

מרינה שלום,
    1. ראשית, תקופת שמירת ההריון נחשבת לותק. שנית, גם תקופת חופשת הלידה נחשבת לותק, כך שלא צריכה להיות לך בעיה.
    2. נכון.
    3. כן.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טופס מענק לידה ומענק אשפוז

סוסלוב מרינה
    02/02/2009

תודה רבה ליאת על ההסבר הקודם! ועוד שאלה קטנה ,בטופס מענק לידה ומענק אשפוז של ביטוח לאומי בסעיף : התעסקות היולדת ובסעיף התעסקות הבעל בסוף השורה כתוב- ר"ב אישור מהמעביד למה הכוונה, ר"ב אישור מהמעביד ? ליד שם המעביד האחרון וכתובתו ,באיזה אישור מדובר בדיוק? ותודה מראש על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר חופשת לידה
    חנה
    02/02/2009

אני עובדת במקום עבודתי 4 שנים חזרתי לאחר חופשת לידה של 6.5 חודש (הארכתי). אשמח לדעת עד מתי ניתן להודיע על התפטרותי ולקבל פיצויים? האם במידה ואני אמצא עבודה אחרת לאחר קבלת הפיצויים זה יפגע בדרך כלשהי? האם ניתן לחתום אבטלה וקבל דמי אבטלה? אם התפטרתי ואז חזרתי לעבוד אחרי חודשיים האם אני עדיין זכאית לקבל דמי אבטלה על החודשיים שלא עבדתי?

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות לאחר חופשת לידה

הוספת תגובה

• זכויות עובדת לאחר לידה

עו``ד ליאת שטיין
    02/02/2009

חנה שלום,
    1. עד 9 חוד' מיום הלידה תוכלי להתפטר לצורך טיפול בילד ולקבל פיצויי פיטורים.
    2. כן, אלא אם מדובר בתנאים נוחים יותר לטיפול בילד (קרוב יותר הביתה, שעות עבודה קצרות יותר, וכדומה).
    3. אם תתפטרי תאלצי להמתין תקופת המתנה בת 90 ימים בטרם תהיי זכאית לדמי אבטלה.
    4. לא - ראי תשובתי בסעיף הקודם.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זו הרעה בתנאים?
    לילה
    02/02/2009

בוקר טוב, הינני עובדת הייטק ונמצאת בחברה הנוכחית מזה כשנתיים וחצי בתפקיד מכירות ללקוחות גדולים באירופה. זהו תפקיד שטח שדורש הרבה נסיעות. כמו כן, הינני בתחילת החודש השישי להריוני. לאור שינויים בהנהלה בחברה נודע לי הבוקר שההנהלה החליטה לשנות את תפקידי באופן הבא: את עבודת השטח עם הלקוחות יעשה מישהו אחר (בחור) ואני אתן את התמיכה האחורית במשרד. מבחינתי זוהי הרעת תנאים שכן לא לכך באתי מלכתחליה, כמו כן יש לי מספר לקוחות בתהילכי מכירה אשר אינני רוצה להעביר את האחריות עליהם למישהו אחר. ראוי לציין שתהליך המכירה של הלקוחות שלי הינו ארוך מאוד ולוקח כשנתיים. האם אני יכולה לטעון להרעת תנאים עקב הריון? אני רואה בתפקיד החדש המוצע לי פגיעה במעמדי המקצועי אותו אני בונה כבר יותר מ-11 שנים אם הרבה הצלחות והמלצות. מה עלי לעשות? באם לא יקבלו את טענותי האם אני יכולה לדרוש פיצויי פיטורים מלאים לאור הרעה בתנאים? איך אני מוכיחה זאת? בתודה רבה מראש, מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    האם זו הרעה בתנאים?

הוספת תגובה

• הרעת תנאים

עו``ד ליאת שטיין
    02/02/2009

מיכל שלום,
    הרעת תנאים עת לא מדובר בהפחתה בשכר הינה סוגייה מורכבת, ולא ניתן לתת תשובה מקצועית במסגרת הפורום, שכן יש לרדת לעומקם של דברים ולבחון את מכלול הדברים.
    אוכל לומר כי על פניו הדבר נשמע כהרעה, אולם כאמור יש לבחון המקרה הספציפי לעומקו, ואוכל לסייע רק בייעוץ פרטני.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היקף משרה- אם לתאומים
    ענת
    02/02/2009

שלום, אני עובדת כמזכירת הנהלה במכללה במשרה מלאה של 8.5 וחזרתי מחופשת לידה של תאומים. היקף המשרה המלאה במכללה הוא 42.5. מהו היקף המשרה המקסימלי לאישה עובדת שהיא אם? האם יש זכויות או הטבות מיוחדות לאם תאומים? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    היקף משרה- אם לתאומים

הוספת תגובה

• אם לתאומים

עו``ד ליאת שטיין
    02/02/2009

ענת שלום,
    כאם לתאומים גם אני מצטערת שאין זכויות או הטבות מיוחדות לאם לתאומים...
    אין היקף משרה מקסימלי לאם, וודאי שלא לאם לתאומים - חלים עלייך חוקי העבודה הרגילים, למעט הזכויות הרגילות של אישה לאחר לידה.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולי פוריות
    טלטלטל
    02/02/2009

שלום הבנתי שכאשר אישה בטיפולי פוריות אז אסור לפטר אותה. מה נחשב כטיפולי פוריות? האם מדובר רק ב IVF? האם טיפולים של תרופות / זריקות / מעקב זקיקים גם נחשב כטיפול פוריות? מה עלי לעשות על מנת להנות מזכויות אלו? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפולי פוריות

הוספת תגובה

• טיפולי פוריות

עו``ד ליאת שטיין
    02/02/2009

שלום לך,
    כל מה שציינת נחשב כטיפולי פוריות, אולם חשוב לדעת כי נדרשת גם היעדרות עקב טיפולי פוריות אלה.
    על מנת להיות מוגנת, עלייך ליידע את המעסיק על הטיפולים.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכאות לפיצויי פיטורין
    ליאת
    02/02/2009

תודה רבה על התשובות המהירות בפורום. רציתי הבהרה לגבי שאלה ששאלתי בעבר לגבי זכאות לפיצויי פיטורין בעקבות התפטרות לאחר לידה, אצל מעסיקי האחרון עבדתי מנובמבר 2007 ועד אוגוסט 2008 חלק מהתקופה תשלום לפי שעות עבודה בפועל וחלק מהתקופה בחוזה חודשי סה"כ 10 חודשי עבודה לאחר מכן יצאתי לשמירת הריון וחופשת לידה שאמורה להסתיים בסוף פברואר. בתשובתך הקודמת כתבת לי שאני זכאית לפיצויי פיטורין זה לא ברור לי לאור העובדה שבתשובותיך לנשים אחרות את מדגישה את העובדה של הצורך לעבוד שנה לפחות (האם שמירה חופשת לידה מצטרפות?). האם יש תקופת הודעה מוקדמת על התפטרות לפי תקופת העסקה שלי. ושוב תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    זכאות לפיצויי פיטורין

הוספת תגובה

• חישוב תקופת העבודה וההודעה המוקדמת

עו``ד ליאת שטיין
    02/02/2009

ליאת שלום,
    התשובה בגוף השאלה... תקופת שמירת ההריון וחופשת הלידה באות בחשבון לצורך חישוב תקופת ההעסקה.
    לגבי הודעה מוקדמת- ככל שעבדת במשרה מלאה במשכורת חודשית, הרי שעלייך לתת למעסיק הודעה מוקדמת בת חודש ימים (אלא אם קיים ביניכם הסכם עבודה אישי ו/או קיבוצי הקובע תקופה ארוכה יותר), שכן מלאה לך למעלה משנת עבודה, כאמור.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף - חישוב מס' ימי הודעה מוקדמת
    שלי
    01/02/2009

בהמשך לשאלה ששאלתי כאן בעבר וקיבלתי תשובה חלקית מדיי: ב-1 ביוני 2008 התחלתי לעבוד במשרה מלאה במשכורת חודשית. הייתי בחופשת לידה בין 22 באוקטובר 2008 ל-28 בינואר 2009. בכוונתי להתפטר מחר/מחרתיים (2 או 3 בפברואר). לפי החישוב שלי, עליי לתת הודעה מוקדמת של 14 יום (6+2.5+2.5+2.5). האם החישוב שלי נכון? אני לא בטוחה אם עליי לקחת בחשבון את תקופת חופשת הלידה. כמו כן איני בטוחה אם עליי לקחת בחשבון את חודש פברואר.

הוספת תגובה

• תקופת ההודעה המוקדמת

עו``ד ליאת שטיין
    02/02/2009

שלי שלום,
    על פי הנתונים שהצגת, הרי שעלייך לתת למעסיק הודעה מוקדמת בת חודש ימים (אלא אם קיים ביניכם הסכם עבודה אישי ו/או קיבוצי הקובע תקופה ארוכה יותר), שכן מלאה לך למעלה משנת עבודה (חופשת הלידה באה בחשבון).

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לך טעות בקריאת התאריכים!

שלי
    03/02/2009

התחלתי לעבוד אצל המעסיק הנוכחי ביוני 2008. זה לפני פחות משנה! אנא בידקי תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חל"ת לאחר לידה - רצף ?
    חני
    01/02/2009

שלום. אני אמורה ללדת תאומים בניתוח אלטקיבי. אני אמורה לחזור לעבודה לאחר חופשת הלידה בדיוק שבוע לפני סוף שנת הלימודים ( אני מתגברת כיתות בבית ספר ) . שאלתי היא : האם אני יכולה לחזור לעבודה ( על מנת לקבל את המגיע לי ביולי אוגוסט - ביגוד , הבראה וכו' ) ואז בספטמבר לצאת לחל"ת ? או שבמידה ואני רוצה לצאת לחלת אני חייבת לעשות זאת ברצף לאחר חופשת הלידה ? לתשובתך אודה בברכה.

לקביעת תור
    סגירה
    חל"ת לאחר לידה - רצף ?

הוספת תגובה

• חל"ת - לאחר לידה

עו``ד ליאת שטיין
    01/02/2009

חני שלום,
    על החל"ת להיות ברצף, אלא אם המעסיק יתן את הסכמתו לכך.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלת רצף המשך

חני
    02/02/2009

כן , הבנתי . אך פה מדובר על 5 ימי עבודה לפני החופש הגדול.(שממילא אני לא עובדת בו והחודשיים של החופש הגדול הם על חשבון פידיון ימי חופש שצברתי) . איך בכל זאת אני יכולה "להרויח" / "לדלג" על השבוע הזה לפני תחילת החופש הגדול שממילא אני בחופשה בחודשיים האלו ובספטמבר לא לחזור אלא לקחת חל"ת ? זה נורא בעייתי. מדובר סך הכל על5 ימים. בבקשה תשובתך. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

עו``ד ליאת שטיין
    02/02/2009

חני שלום,
    אם השיקול הוא לא לאבד את זכויותייך הסוציאליות, הרי שממילא את זכאית להן, גם בהיותך בחופשת לידה ו/או חל"ת.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חישוב דמי לידה
    חני
    01/02/2009

1. כיצד יחשבו את דמי הלידה ( 119 יום ?) לידת תאומים ? 2. לא הייתי בשמירת הריון אך השתמשתי בחודש( וקצת ) האחרון שלפני הלידה בימי המחלה הרבים שהיו לרשותי. האם זה אמור לפגוע בדמי הלידה שאקבל ? תודה על ההיענות.

לקביעת תור
    סגירה
    חישוב דמי לידה

הוספת תגובה

• חישוב דמי הלידה

עו``ד ליאת שטיין
    01/02/2009

1. דמי הלידה מחושבים על פי שכרך - על פי ממוצע 3 חודשי העבודה שקדמו ללידה.
    2. לא אמור לפגוע.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה