מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זכאות לפיצוי עקב התפטרות אחרי לידהליאת01/02/2009
אצל מעסיקי הנוכחי עבדתי מנובמבר 2007 עד מאי 2008 בעבודה ע"פ שעות מיוני 2008 המשכתי אצל אותו מעסיק בחוזה לפי שכר חודשי. מאוגוסט 2008 יצאתי לשמירת הריון ובהמשך לחופשת לידה שתסתיים ב-23/2/2009. 1. האם אני זכאית לפיצויים במקרה של התפטרות לצורך טיפול בתינוק. 2. האם אהיה זכאית לדמי אבטלה בתום 90 ימי המתנה.(לפני מעסיק זה עבדתי אצל מעסיק אחר מספר שנים). 3.שמעתי שיש מצבים מיוחדים בהם ביטוח לאומי מוותר על 90 ימי ההמתנה מהם? האם דרישת המעסיק לעבוד בשעות אחה"צ בהם יש קושי להשיג מטפלות מהווה עילה להגשת בקשה לויתור על 90 הימים. 4. אני אחות במקצועי (בת 37) עד כמה יכולים לכפות עלי לקבל עבודה אחרת (כאחות או במקצוע אחר) במהלך ימי האבטלה. סליחה על האורך ותודה מראש על התשובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לצורך טיפול בילד
עו``ד ליאת שטיין01/02/2009ליאת שלום,
שאלותייך ארוכות, אנסה להשיב על מרביתן:
1. כן, תהיי זכאית לפיצויי פיטורים ובתנאי שההתפטרות תהיה מהלך 9 החודשים מיום הלידה.
2.עקרונית כן.
3. דרישה זו עשויה להיות מתאימה, בתקווה שהמוסד לביטוח לאומי אכן יכיר בכך.
4. ישנם מס' ימים בהם חובה לשלוח אותך לתפקיד על פי הכשרתך בלבד, ולאחריהם תהיי כשירה לכל משרה - לעניין זה ראי הנחיות המוסד לביטוח לאומי באתר האינטרנט שלהם.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובותיך
ליאת01/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה :-)
עו``ד ליאת שטיין02/02/2009
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי אבטלהמאיה31/01/2009
אני התפטרתי מעבודה של 7 וחצי שנים לצורך גידול בילד ,ידוע לי שבתום 90 ימי המתנה הינני זכאית לחתום אבטלה , ממתי מתחילים 90 הימים ?כמה זמן אני זכאית לחתום אבטלה ? 3או 6 חודשים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מועד חתימה ותקופת הזכאות לדמי אבטלה
עו``ד ליאת שטיין31/01/2009מאיה שלום,
עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה מייד עם סיום יחסי עובד- מעביד על מנת שתקופת ההמתנה תתחיל להימנות.
תקופת הזכאות היא אינדיבידואלית המושפעת מגיל, מס' הילדים, האם בן הזוג עובד, וכדומה - תוכלי לברר זכאותך הספציפית במוסד לביטוח לאומי (אפילו טלפונית).
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר חופשת לידהטלי29/01/2009
שלום רב, ילדתי בתאריך 19/5/2008 וחופשת הלידה שלי הסתיימה בתאריך 5/10/2008 . יצאתי לחל"ת בהסכמה טלפונית מול המעסיקה שלי. האם יש לי אפשרות להתפטר היום והאם מגיעים לי פיצויים מלאים? בתודה טלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לצורך טיפול בילד - פיצויים
עו``ד ליאת שטיין31/01/2009טלי שלום,
החוק מאפשר התפטרות בתקופה של עד 9 חודשים מיום הלידה, כך שעקרונית את יכולה עדיין להתפטר בעילה זו (ללא קשר לחל"ת, אגב).
הזכאות הינה לפיצויים מלאים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה ופיטוריןלירון29/01/2009
שלום! שאלתי היא: לפני כחודש התחלתי לעבוד בעבודה זמנית עם אופציה להמשיך. אך קודם החתימו אותו לחוזה של שלושה ואמרו לי שאם הזמן יש אפשרות לשאר במקום העבודה., אני בהריון בשבוע ה-10 ועדין לא הודעתי כי אני מפחדת שלא ישאירו אותי בעבודה ואני ישב בבית עד לאחר הלידה. האם מותר להם לפטר אותי במידה ואני מודיעה שאני בהריון? עד מתי מותר לי להסתיר את ההריון מפני המנהלת? להזכירכם: אני חתומה בנתיים לשלושה חודשים.... מה אני עושה? עזרתכם בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
עו"ד אסף אוסלקה29/01/2009מותר לפטר אותך מבלי שיש קשר להריונך, שאם הפיטורים בגלל הריונך אזי זו אפליה אסורה. רק לאחר 6 חודשי עבודה חל איסור גורף של פיטורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מענק לידהמורן29/01/2009
שלום, ילדתי לפני כשנתים את ביתי הבכורה פוטרתי ממקום עבודתי והייתי שנה בבית אם הילדה בהגיעה לגיל שנה נכנסה הילדה לגן לאחר מכן התחלתי לעבוד במקום מסוים במשך ארבעה חודשים עזבתי נכנסתי להריון נוסף והתקבלתי למרות זאת לעבודה כמו כן עבדתי באותו המקום שלושה חודשים לאחר שראיתי כי שעות העבודה אינן נורמליות החלטתי לעזוב מרצוני מה שאומר שלאחר שנה שהייתי בבית יש ברשותי 8 תלושי משכורת רציתי לדעת האם אוכל לקבל את מענק הלידה המגיעה מביטוח לאומי. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי לידה - זכאות מביטוח לאומי
עו``ד ליאת שטיין31/01/2009מורן שלום,
אני מניחה שהתכוונת לדמי לידה, שכן מענק לידה אינו מותנה בתקופת עבודה כלשהי, אלא בלידה בבית חולים מוכר.
לעניין דמי הלידה - מצ"ב הנוסח על פי חוק הביטוח הלאומי:
דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
בנסיבותייך הייחודיות - מומלץ כי תבדקי זאת ספציפית עם המוסד לביטוח לאומי.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבטלהעידית29/01/2009
שלום, עוד חודשיים אני מסיימת את חופשת הלידה, בסוף החופשה מתכוונת להודיע על התפטרותי. האם עלי להתייצב בלשכת התעסוקה 30 יום אחרי שהודעתי למעסיק (חודש לאחר חופשת הלידה) או מיד בתום חופשת הלידה? כאשר את כותבת בסיום יחסי עובד מעביד הכוונה בסיום 30 ימי ההודעה המוקדמת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר לידה
עו"ד אסף אוסלקה29/01/2009מי שמתפטרת עקב טיפול בילד זכאית לדמי אבטלה לאחר 90 יום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרעת תנאים לאחר חופשת לידה - דחוףדנית28/01/2009
שלום, בימים הקרובים אני אמורה לחזור לעבודה לאחר חופשת לידה שהתארכה (חל"ת). נאמר לי ע"י מעסיקי כי נוכח המצ"ב הוחלט לקזז אחוז מסויים משכר העובדים. האם המעמד שלי (אישה לאחר חופשת לידה) פוטר אותי מגזירה זאת? או שאני מחוייבת לקבל על עצמי את ההחלטה עם חזרתי. מה ניתן לעשות? אודה לכם עלתשובתכם הזריזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בתנאי ההעסקה
עו``ד ליאת שטיין31/01/2009דנית שלום,
בנסיבות אלה למעסיק אסור לפטרך, להפחית משכרך ו/או לפגוע בו ללא קבלת היתר מפורש מהממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת, לפחות לתקופה של 60 ימים מיום חזרתך.
יחד עם זאת, ככל שההפחתה או הפיטורים הם גורפים, הרי שייתכן ויאשרו את ההפחתה בנסיבות אלה, אולם מאחר והליך קבלת ההיתר אורך זמן ממושך בדרך כלל, וחל מאותו יום ואילך, הרי שיש לך רק מה להרוויח..
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין במהלך טיפולי פוריותמ.28/01/2009
שלום, אם שני בני זוג עוברים טיפולי פוריות ולא הודיעו למקום העבודה על כך ובזמן הזה מפטאים אחד מהם, אם אומרים אז שהם בטיפולי פוריות האם עדיין ניתן לפטר אותם או גם החוק מגן עליכם גם ללא הודעה למקום העבודה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים בזמן טיפולי פוריות
עו``ד ליאת שטיין31/01/2009שלום לכם,
ראשית, נהיר כי אי הידיעה בדבר הטיפולים פוגעת בכם קשות, אם כי ניתן לטעון (בהוכחה שיש אחיזה לדברים) כי ניתן היה לדעת זאת (על פי אישורי המחלה בזמן ההיעדרות לצורך הטיפולים, למשל).
זאת ועוד, לא די בטיפולים בלבד, אלא נדרשת גם העדרות לצורך טיפולים.
מכל מקום, על המעסיק ממילא חל איסור לפטר מרגע ידיעתו על הטיפולים (גם אם לאחר הודעת הפיטורים), אלא באישור מפורש מהממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי תפקיד לאחר חופשת לידהקרן28/01/2009
שלום, ברצוני לשאול מספר שאלות, חזרתי לעבודה אחרי 6 חודשים בבית (חופשת לידה+ חל"ת), במהלך החופשה שלי המחלקה בה עבדתי נסגרה, החזירו אותי רק בגלל שהחוק חייב וכרגע ממציאים לי עבודה רק בכדי להעביר לי את הימים. מצד אחד זה ממש עדיף על לשבת בבית כי ככה הראש פחות פנוי לדאגה של האבטלה שיכולה לבוא בעוד חודש, במהלך התקופה שבה אני פה שזה כבר חודש וחצי מנסים למצוא לי פה תפקיד אחר, התפקידים הפנויים כרגע הם לא ברמת השכר שלי ולא ברמת הידע שלי , הם נמוכים משמעותית, אך אני מודעת לכך שכיום יש בעייה בחוץ ושעדיף לי לחפש עבודה תוך כדי זה שאני ארוויח קצת פחות מהיום מאשר לשבת בבית ולחתום אבטלה ולקבל הרבה פחות. שאלתי היא, אם מוצאים לי תפקיד במהלך שלושת החודשים בהם החברה צריכה לשלם לי שכר כפי שהיה לי לפני הלידה, האם יש להם את האפשרות לפגוע לי בשכר מידית או שהם חייבים עדין לשלם לי את השכר הקודם בתקופה הזאת? ובנוסף רציתי לדעת אם יש משהו שמגן עלי מפני מצב בו בכדי ליצר לי עבודה נותנים לי עבודות "שחורות" שהם ממש לא ברמת התפקיד הקודם שלי? אני עושה את העבודה בהבנה שהצד השני מנסה לעזור לי אבל עם זאת אני מרגישה שאני מאבדת את המעמד שרכשתי לעצמי בשנות עבודתי בחברה, האם ישנה דרך שבה אוכל לטפל בנושא מבלי לקבל מכתב פיטורין והאם החוק עומד מאחורי בנושא זה? תודה מראש על ההתיחסות, הפורום עוזר לי מאוד בימים קשים אלו בהם חזרתי למעגל העבודה בתקופה בה התחום בו אני עובדת נמצא בקיפאון (שוק ההון)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות בתום תקופת ההגנה
עו``ד ליאת שטיין31/01/2009קרן שלום,
ראשית אני שמחה לשמוע שהפורום מסייע לך - מושקעים הרבה מאמצים מצדי לצורך כך...
לשאלתך- התקופה בה את מוגנת מפני הרעה ופיטורים הינה 60 ימים בלבד מיום שובך (לאור העובדה שהיית גם בחל"ת).
כל אשר יקרה לאחר מכן אינו מוגן עוד, ואינו רלוונטי להריונך ו/או לידתך, ודינך ככל עובד אחר.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר חופשת לידה- פיצוייםאלמונית28/01/2009
שלום רב, אני חתומה על סעיף 14 האומר שהנני זכאית לפיצויים גם אם אני מתפטרת, אבל לא כמו במקרה של פיטורין אקבל רק את החלק שנוכה משכרי עבור הפיצויים ולא את החלק של המעביד. במידה ואני מתפטרת לאחר חופשת הלידה שלי לצורך טיפול בילדה שלי, האם אני זכאית לפיצויים מלאים, כלומר, לחלק שנוכה משכרי ולחלק שהפריש המעביד בכל חודש לקרן פיצויים זו? תודה, יום נעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצויים ולידה
עו"ד אסף אוסלקה29/01/2009אם תתפטרי לצורך טיפול בילד את זכאית גם לחלק מעביד בהפרשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי תפקיד בזמן הריוןשרונה28/01/2009
הנני מנהלת רכש, במקום העבודה טרם יודעים על ההריון, ישנם שמועות על פיטורין, האם יכול המעביד במידה ומעוניין לפטר אותי (ויידוע לא כי אינו יכול), על שינוי בהגדרת תפקיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
עו``ד ליאת שטיין31/01/2009שרונה שלום,
השבתי לך על שאלה זו, לאחר שנשאלה פעמיים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי סטטוס אחרי חופשת לידהשרונה28/01/2009
אם הנני בהריון ועובדת מזה כ6 שנים בחברה, וטרם יודעים כי הנני בהריון, וישנם שמועות של פיטורים סביבי, האם יכול המעביד לאחר שיבין כי איננו יכול לפטר אותי , לשנות לי תפקיד, שכר, רכב וכו'', (ז"א להרע לי תנאים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בתנאי ההעסקה - עובדת בהריון
עו``ד ליאת שטיין31/01/2009שרונה שלום,
בנסיבות אלה למעסיק אסור לפטרך, להפחית משכרך ו/או לפגוע בו ללא קבלת היתר מפורש מהממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת.
יחד עם זאת, ככל שההפחתה או הפיטורים הם גורפים, הרי שייתכן ויאשרו את ההפחתה בנסיבות אלה, אולם מאחר והליך קבלת ההיתר אורך זמן ממושך בדרך כלל, וחל מאותו יום ואילך, הרי שיש לך רק מה להרוויח..
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר חל"ד לצורך טיפול בילדשלי28/01/2009
המעסיק שלי מפריש לקופת תגמולים ופיצויים. אם אתפטר לאחר חופשת הלידה שלי לצורך טיפול בילדה, אך טרם חלפה שנה מאז התחלתי לעבוד אצל אותו מעסיק, האם קמה לי זכות כלשהי לקבל את מה שנצבר בקרן הפיצויים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לפיצויי פיטורים
עו``ד ליאת שטיין31/01/2009שלי שלום,
התנאי הבסיסי לקבלת פיצויי פיטורים (לרבות סכומים שהופרשו לפוליסה בגין רכיב הפיצויים) הינה עבודה במשך שנה אחת לפחות.
ככל שלא תעמדי בתנאי זה, הרי שלא תהיי זכאית.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לפטר אותי?שלי כהן27/01/2009
שלום רב אני בחודש השישי להריון והתחלתי לעבוד בחברה מהחודש הראשון. המעסיקים ידעו כי אני בהריון. ברצוני לשאול מהן הזכויות שלי מצד המעסיק.האם הוא יכול לפטר אותי? אני עובדת יומית ומקבלת שכר שעתי , עבודה במשמרות במחלקת הטלמיטנג. אשמח לתשובה בהקדם האפשרי. בברכה, שלי כהן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים
עו"ד אסף אוסלקה27/01/2009עם חלפו 6 חודשים מהיום בו התחילה עבודתך את מוגנת מפני פיטורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת שכר בזמן הריוןליבי27/01/2009
שלום, אני עובדת בחברת הייטק מזה 11 שנה. בהריון (שלישי) חודש שביעי. 1.החודש החליטה החברה להוריד באופן גורף משכורות לכל עובדי החברה + הורדה במספר ימי החופש. האם יש לי דרך חוקית להתנגד? 2.במידה ואין לי אפשרות התנגדות - האופציה השניה שהם מציעים זה - פיטורים. אם אני בוחרת באופציה זו, מה הזכויות שמגיעות לי בזמן הריון? תודה מראש על התשובה. ליבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בתנאי ההעסקה עובדת בהריון
עו``ד ליאת שטיין27/01/2009ליבי שלום,
בנסיבות אלה למעסיק אסור לפטרך, להפחית משכרך ו/או לפגוע בו ללא קבלת היתר מפורש מהממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת.
יחד עם זאת, ככל שההפחתה היא גורפת, הרי שייתכן ויאשרו את ההפחתה בנסיבות אלה, אולם מאחר והליך קבלת ההיתר אורך זמן ממושך בדרך כלל, וחל מאותו יום ואילך, הרי שיש לך רק מה להרוויח..
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)