פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צבירת ימי חופשה בזמן שמירת הריון.
    אור
    15/02/2009

שלום רב, חזק ואמץ על הפורום המדהים :-) ברצוני בבקשה לדעת האם בזמן שמירת הריון נצברים ימי חופשה וימי מחלה? כייצד מקובל להעביר למעסיק את ההפרשות שלי לביטוח מנהלים? האם כל אחד מעביר לחברת הביטוח את חלקו? תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זכויות סוציאליות בזמן שמירת הריון

עו``ד ליאת שטיין
    15/02/2009

ראשית תודה רבה, אנחנו חובבי מחמאות מושבעים... :-)
    ולשאלתך - בזמן שמירת ההריון ממשיכה לחול צבירת הזכויות הסוציאליות .
    אופן הפרשת הכספים לביטוח המנהלים משתנה ממקום למקום, ויש לבדוק את זה ספציפית עם המעסיק ו/או סוכן הביטוח.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורים עקב טיפול בתינוק
    r
    15/02/2009

שלום ! ילדתי לפני כ 4 חודשים והודעתי למעסיק אצלו אני עובדת כמקובל על התפטרות לצורך טיפול בתינוק, ציינתי כי ההתפטרות תכנס לתוקף עם תום חופשת הלידה וכי אני מבקשת לקבל את הפיצויים המגיעים לי. ברצוני לשאול בתוך כמה זמן על המעביד להעביר לי את תשלומי הפיצויים, ומה קורה עם החברה עומדת בפני תהליכי סגירה / פשיטת רגל ? שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורים עקב טיפול בתינוק

הוספת תגובה

• חברה בפירוק

עו``ד ליאת שטיין
    15/02/2009

שלום לך,
    על המעסיק לשלם לך את פיצויי הפיטורים תוך 15 ימים מיום סיום יחסי עובד-מעביד.
    אם החברה תהיה בפני סגירה הרי שהמצב מורכב יותר, וכדאי לפנות לעו"ד, שכן רק אם החברה תפורק, המוסד לביטוח לאומי ישלם במקום החברה עד לסך של כ 75,000 ש"ח.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צברת ימי חופשה
    הדס
    14/02/2009

חזרתי לעבודה לאחר חופשת לידה בת 3.5 חודשים האם צברתי ימי חופשה בתקופה הנ"ל?

לקביעת תור
    סגירה
    צברת ימי חופשה

הוספת תגובה

• זכויות סוצאליות בחופשת לידה

עו``ד ליאת שטיין
    15/02/2009

הדס שלום,
    בחופשת הלידה ממשיכות להיצבר הזכויות הסוציאליות.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אהיה זכאית לדמי לידה
    מירה
    14/02/2009

שלום רב, התחלתי לעבוד ביום 24.2.08 לתקופה של שנה. אסיים את עבודתי ביום 26.2.09 (לאחר 12 חודשי עבודה מלאים ורצופים). בסיום עבודתי אהיה בחודש חמישי להריוני ואתחיל לחתום אבטלה. שאלתי היא אם אהיה זכאית לדמי לידה על אף שהפסקתי את עבודתי בחודש חמישי ועל אף שחתמתי אבטלה עד סמוך למועד הלידה. אני מבולבלת מכיוון שמצד אחד נכתב כאן כי סופרים אחורנית החל מיום הפסקת העבודה ובודקים אם עבדתי 10 מתוך 14 חודשים - כאשר בתנאי זה אני עומדת. מצד שני נכתב כי אפשר לצאת לחופשת לידה רק כ- 40 יום לפני יום הלידה המשוער - ובתנאי זה אינני עומדת. האם רק מי שיוצאת לחופשת לידה כ- 40 יום לפני יום הלידה המשוער זכאית לדמי לידה או שמא מיי שעבדה 10 חודשים מתוך 14 חודשים קודם להפסקת העבודה תהיה זכאית לדמי לידה רק כשתגיע לתקופה של 40 יום לפני יום הלידה המשוער? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    האם אהיה זכאית לדמי לידה

הוספת תגובה

• זכאות לדמי לידה

עו``ד ליאת שטיין
    15/02/2009

מירה שלום,
    ככל שאת עומדת בתנאי של 10 מתוך 14 חודשים, הרי שתהיי זכאית לכך, שכן ה 40 ימים אינם רלוונטיים אלייך, אלא נוגעים לעניין זכותה של עובדת בהריון לצאת לחופשת לידה מוקדמת (כאשר ממילא אין מדובר ב 40 ימים, אלא ב 6 שבועות).
    מצב לשון החוק במדוייק:
    דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
    10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
    15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר מקום העבודה בזמן חופשת הלידה
    שרון
    14/02/2009

שלום, עבדתי בחברת הייטק כשנתיים לפני הלידה. כרגע אני נמצאת בחופשת לידה אשר עתידה להסתיים ב- 15/03/08. כשבוע לאחר לידתי חברה גדולה יותר קנתה את החברה שלי והעתיקה את מקום העבודה למקום המרוחק כ- 38 ק"מ מביתי. מקום העבודה הקודם היה מרוחק 3.5 ק"מ מביתי. האם דבר זה נחשב להרעה בתנאי העבודה וניתן להתפטר בעקבות זה ועדיין לקבל דמי אבטלה לאחר מכן? תודה.

הוספת תגובה

• התפטרות בדין מפוטר - המל"ל

עו``ד ליאת שטיין
    15/02/2009

שרון שלום,
    עקרונית הקריטריונים של מוסד לביטוח לאומי בעניין ההכרה בהתפטרות בדין מפוטר אינם ברורים דיים, אולם בנתוני המקרה שלך נראה כי יש סיכוי גבוה כי התפטרות זו תוכר כפיטורים, ושווה להתעקש עימם.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על ימי מחלה בעת טיפולי פוריות ו-IVF
    לימונית
    13/02/2009

שלום רב, ברצוני להבין משהו בקשר לימי המחלה בגין טיפולים. אני יודעת שמגיעים ימי מחלה בגין הטיפולים, בהתאם לימי שבוע העבודה של העובדת. אבל... חלק מההעדרויות הן לשעות בלבד, לצורך בדיקות הדם והזקיקים עד לטיפול עצמו - שהוא שאיבה, ולאחר יומיים - שלושה (ולפעמים חמישה) - החזרה של העוברים. למעשה, רק מיום השאיבה, יש בד"ד המלצה למנוחה, ואח"כ גם מההחזרה, למשך 3 ימים נוספים, כך שזה יוצא כ-6 ימי מנוחה רצופים, אבל לפניהם יש מספר פעמים שנעדרים בשביל בדיקות המעקב. אני יודעת שלפי חוק עבודת נשים יש היתר לקחת ימים אלו על חשבון ימי המחלה, עד 16 יום לטיפול אחד, כאשר בפועל מבצעים עד כ-4 טיפולים בשנה. יש בנות שלא נחות לאחר הטיפולים של השאיבה וההחזרה, אלא רק בימים הטיפול עצמם. מכיוון שבמחלה רגילה, על היום הראשון אין תשלום, ועל הימים הבאים יש אחוזים כאלה ואחרים, שאלתי היא - האם וכיצד מחשבים ימי מחלה בודדים או שעות מחלה בודדות (שמגיעות על פי החוק)? בתודה מראש, לימונית

הוספת תגובה

• מקפיצה

לימונית
    16/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון תלושי שכר בדיעבד
    חני
    12/02/2009

שלום, אני כרגע בחל"ת. הגשתי התפטרות לצורך טיפול בילד. נודע לי שהמעביד שלי עשה עדכון בתלושי השכר של שנה קודמת בטענה שלא דווחו כל ימי החופשה וימי המחלה שלי. יש לציין כי יש אצלי את כל התלושים. האם זה חוקי?

לקביעת תור
    סגירה
    עדכון תלושי שכר בדיעבד

הוספת תגובה

• עדכון תלושי שכר

עו``ד ליאת שטיין
    15/02/2009

חני שלום,
    על פניו הרי ששינוי זה אינו חוקי, ודאי וודאי לאור העובדה כי נעשה ללא הסכמתך ו/או ידיעתך על כך.
    זאת ועוד, ככל ששולמו לך ימי חופשה ו/או מחלה, הרי שלטעון כעת כי הדברים שולמו לך ביתר עקב טעות עלולה להיות טענה חסרת תום לב שלא תתקבל ע"י בית הדין לעבודה.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון תלושי שכר

חני
    19/02/2009

תודה רבה על תשובתך. יתכן ואזדקק לעזרתך ליצג אותי בעתיד. שומרת את פרטיך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה :-)

עו``ד ליאת שטיין
    21/02/2009

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אישור רופא תעסוקתי לחצי משרה בהריון
    דנה
    12/02/2009

שלום רב, אני בשבוע 15 להריון, עובדת במשרה מלאה ,היום רופא תעסוקתי החליט שעליי לעבוד חצי משרה ביום בלבד. האם זה מוכר בביטוח לאומי אם זו לא חופשת לידה? הרופא אמר משהו על ניכוי ימי מחלה, מה זה אומר? האם אקבל שכר חלקי ללא השלמה? מה קורה כשנגמרים ימי המחלה? למי צריך להגיש את האישור? אודה לעזרה והסבר בנושא. תודה רבה ויום נעים.

הוספת תגובה

• שמירת הריון חלקית

עו``ד ליאת שטיין
    15/02/2009

דנה שלום,
    אכן קיימת אפשרות זו של שמירת הריון חלקית, ועלייך לפנות בעניין למוסד לביטוח הלאומי, שכן הוא זה אשר משלם לך קצבה זו (ולא המעסיק).
    לרוב המוסד לביטוח לאומי טוען כי הוא לא מכיר בכך, אולם יש לא מעט פסקי דין בהם כפה בית הדין על המוסד לביטוח לאומי להכיר בכך, ולכן שווה להילחם על זכותך בעניין.
    בימי המחלה תוכלי להשתמש במידה וזה לא יוכר לבסוף כשמירת הריון חלקית.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה מראש על התפטרות
    מיטל
    11/02/2009

שלום רב, עבדתי אצל מעסיקי מאפריל 2007, ילדתי ב14.10.08 וחופשת הלידה שלי הסתיימה ב19.1.09. כרגע אני בחל"ת כיוון שחשבתי להכניס את הילד למעון, לא היה מקום, אח"כ התפנה מקום אך המצפון שלי ניצח והחלטתי להישאר איתו בבית. שאלתי היא אם אני מתפטרת, מרגע שאני נותנת מכתב אני צריכה לתת גם התרעה של 30 יום עד קבלת הפיצויים? לאחר מכן רק אחרי 90 יום אוכל להתחיל לחתום בלשכת התעסוקה ולקבל דמי אבטלה? מהו נוסח המכתב שאני צריכה לתת למעסיק המודיע על התפטרותי לצורך טיפול בילד? תודה מראש.......

לקביעת תור
    סגירה
    הודעה מראש על התפטרות

הוספת תגובה

• נוסח מכתב התפטרות

עו``ד ליאת שטיין
    12/02/2009

מיטל שלום,
    נראה כי את יודעת את החוק, ורק צריכה לוודא... - התשובות לכל שאלותייך חיוביות, ולגבי נוסח המכתב, צריך שתהיה בו סיבת ההתפטרות (התפטרות לצורך טיפול בילד), תאריכים (ההודעה + מועד סיום יחסי עובד מעביד, וכדומה), ודרישה לתשלום הכל על פי חוק.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיצוץ שכר בתחילת הריון
    שולמית
    11/02/2009

היום הודיע לי המעסיק על קיצוץ של 10%במשכורת, הוא טען שזהו קיצוץ לכל העובדים בחברה החברה שמרויחים מעל לסכום מסוים. אני בתחילת החודש הרביעי להריון ועדיין לא הודעתי למעביד רשמית על הריוני. האם זה יעזור לי אם עכשיו אני אודיע לו, או שמכיוון שהוא לא ידע אין לו בעיה לקצץ בשכרי?

לקביעת תור
    סגירה
    קיצוץ שכר בתחילת הריון

הוספת תגובה

• פגיעה בתנאים עובדת בהריון- ללא היתר

עו``ד ליאת שטיין
    12/02/2009

שולמית שלום,
    על המעסיק, מרגע היוודע לו כי הינך בהריון, לחדול מההרעה, ואם ירצה להחיל אותה גם לגבייך, הרי שחובה עליו לפנות לממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת ולקבל היתר לכך.
    העובדה שהוא לא ידע על ההריון בהחלט תקל עימו, אולם באפשרותך לטעון טענות רבות בעניין זה (למשל- הוא אולי לא ידע רשמית, אבל ההריון ניכר עלייך, סבלת מבחילות, וכו), כמו גם העובדה כי הפגיעה הינה רוחבית בכלל העובדים, ולא בך ספציפית.

יחד עם זאת, לרוב, הזמן שחולף עד למתן ההחלטה הינו ארוך, ודבר זה משחק לטובתך. כמובן שיש גם שיטות למרוח את הזמן, היות וככל שחולף הזמן זה לטובתך - את אותה תקופה עד למועד ההחלטה קרוב לודאי "הרווחת".

אני מפנה אותך לכתבה שפורסמה בעיתון "לאישה" בשבוע שעבר (גיליון הבחירות, 02.02.09, עמ' 43) אשר נערכה עימי בעניין זה, ובה הרחבתי בעניינים אלה.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיצויים לאחר לידה
    לי
    11/02/2009

התחלתי לעבוד באוקטובר 2007. ילדתי לאחר עשרה חודשים באוגוסט 2008. האם אני זכאית לפיצויי פיטורין? האם זמן חופשת הלידה נחשב לעניין זה?

לקביעת תור
    סגירה
    פיצויים לאחר לידה

הוספת תגובה

• פיצויי פיטורים ודמי הבראה

עו``ד ליאת שטיין
    12/02/2009

לי שלום,
    חופשת הלידה באה במניין הותק לצורך חישוב פיצויי פיטורים, ותהיי זכאית הן לפיטורים והן לדמי הבראה.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרעת תנאי עבודה בגלל המשבר הכלכלי
    אביבה
    10/02/2009

שלום רב, כידוע היום יש משבר כלכלי כלל עולמי. בחברה בה אני עובדת מזה ארבע שנים מנסים לעשות תוכנית התייעלות על מנת לשרוד את התקופה. במסגרת ההתייעלות מתכננים הורדה של שעת עבודה ליום לכל עובדי החברה על חשבון ימי החופש ובגמר ימי החופש על חשבון העובד. האם זו נחשבת פגיעה לא חוקית (לאשה בהריון כמובן)? לא החלטתי אם להביע התנגדות למהלך מתוך הבנה למצב - אני פשוט מעוניינת לדעת מהם החוקים (ליתר בטחון). אודה לתשובתך המהירה... ערב טוב, אביבה

הוספת תגובה

• הרעת תנאים

עו``ד ליאת שטיין
    12/02/2009

אביבה שלום,
    מדובר בהרעת תנאים. על הרעת תנאים תוכלי לקרוא בהרחבה באתר האינטרנט שלי, אולם על קצה המזלג אסביר כי הסעד היחידי שיעמוד לך הוא התפטרות תוך קבלת פיצויי פיטורים (בכפוף לקיום הפרוצדורה הנדרשת), שכן לא ניתן לכפות על מעביד שלא לבצע הרעת תנאים.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות בנושא התפטרות
    אילנית
    09/02/2009

שלום, הנני התחלתי לעבוד בתאריך 08.01.08 וילדתי ב-02.12.08 , אני אמורה לחזור באמצע חודש מרץ, אני עדיין מתלבטת בנושא התפטרות , במידה ואם אני מודיע אל התפטרות כמה שבועות לפני ולא חודש מראש , האם אני עדיין זכאית לפיצויים? יש איזה עונש אל אי נתינת הודה מוקדמת? השאלה נוספת אם אני בכל זאות חוזרת לעבוד ומחליטה אחרי שבוע להתפטר בגלל הילד האם אני צריכה בכל זאות לתת הודעה של 30יום ? האם מגיע לי חל"ת למרות שעבדתי פחות משנה בעצם עם חופשת לידה אני מגיע לשנה וחודשיים, במקרה והמעביד מסכים לחופשה ללא תשלום האם מותר לו לאחר מכן לפטר אותי ללא תשלום הודעה מוקדמת? איך אני יכולה להוכיח שמעביד הסכים לחל"ת? סליחה על השאלות רבות אך בימים האלה אני צריכהלהגיע להחלטה קשה , אני אודה לך אם תוכלי לעזור. אילנית

לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות בנושא התפטרות

הוספת תגובה

• תשובות לשאלות בעניין הודעה מוקדמת

עו``ד ליאת שטיין
    12/02/2009

אילנית שלום,
    חובת מתן הודעה מוקדמת חלה בכל מקרה, ללא קשר למועד מתן הודעת ההתפטרות, והיא הדדית (חלה גם עלייך וגם על המעסיק), אם כי בהסכמה ניתן ששני הצדדים יותרו עליה.
    אי מתן הודעה מוקדמת כנדרש מקימה למעסיק זכות לקזז לך משכרך את עלות התקופה.
    כדי להוכיח את הסכמת המעסיק לחל"ת צריך פשוט להעלות את הדברים על הכתב ולהחתימו.
    פיצויי הפיטורים יגיעו לך בכל מקרה שתתפטרי לצורך טיפול בילד, והמעסיק לא יוכל לשלול אותם.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוכחה על הסכמה של מעסיק לחל"ת

אילנית
    13/02/2009

שלום, תודה על תשובותך, יש לי עוד שאלה לגבי מכתב הודעה לחל"ת, האם אפשר לשלוח MAIL ובמקרה ויש הסכמה זה כביל כהוכחה כמכתב? תודה אילנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראיה בכתב

עו``ד ליאת שטיין
    15/02/2009

בהחלט כן.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמי לידה תביעה לתשלום
    א
    09/02/2009

שלום יש לי בעיה ניגשתי לביטוח לאומי להגיש מסמכים על מנת לקבל דמי לידה הפקידה שאלה אותי לאיזה חשבון להכניס את הכסף הסברתי לה שחשבוני מעוקל ואני כרגע מיוצגת על ידי עו"ד בנושא העניין הוא שאני קורבן למעשה מירמה ומעילה בכספים דבר שנעשה ללא ידיעתי ועכשיו לא רק שאני צריכה לשלם עבור עו"ד שייצג אותי ואני נרדפת על ידי נישומים והוצאה לפועל ,עד שהעניין יטופל בבית משפט וזה לוקח זמן ,אני מקבלת "פאול"מביטוח לאומי שזורקים אותי בתשובה שזה לא מעניין אותם אודה לכם על תשובה בנושא מה עליי לעשות? אני חסרת אונים אני צריכה את הכסף למחייה. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דמי לידה תביעה לתשלום

הוספת תגובה

• תשלום דמי לידה

עו``ד ליאת שטיין
    12/02/2009

שלום לך,
    שאלתך קשה וספציפית מאוד, וקשה מאוד לענות כאשר לא כל הנתונים בפני, אבל אנסה בכל זאת, במגבלות.
    מאחר וזה המצב אצלך, נסי למסור להם מספר חשבון של קרוב משפחה אחר אשר יוכל להעביר אלייך את התשלום ללא חשש (אבא / אמא / דוד / אולי אף חברה טובה).
    סביר מאוד להניח שיש להם פתרונות מהסוג הזה, שהרי לא כל אישה בישראל הינה בעלת חשבון בנק(בייחוד במגזרים החרדים והערבים), ונהיר כי הן אינן מוחלות על זכותן לקבל דמי לידה, אלא מוצאים פיתרון הולם.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מותר להם לשנות את העמלות שלי
    לילה
    09/02/2009

שלום רב, הינני עובדת במכירות ונמצאת בחודש השישי להריוני. אני אחראית על לקוחות גדולים אשר כל תהליך מכירה איתם לוקח בממוצע כשנתיים. משום כךמשכורתי מתבססת על 100% משכורת ו3% עמלה בגין כל עסקה שאני סוגרת. לאחרונה עקב שינויי הנהלה התחלף לי מנהל. האם הוא רשאי לשנות לי את אחוז העמלה על לקוחות שאני כבר עובדת עליהם מעל לשנה? כמו-כן, מה קורה במצב בו נסגרת העסקה דוקא כשאני בחופשת הלידה? האם גם אז אהיה זכאית לקבל את העמלה? תודה רבה מראש, לילה

הוספת תגובה

• פגיעה בתנאי העסקה לעובדת בהריון

עו``ד ליאת שטיין
    11/02/2009

דלית שלום,
    על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך ובעמלות, אלא אם יפנה לממונה על עבודת נשים ויקבל היתר מיוחד לכך (הליך ארוך בפני עצמו), ויהיה עליו להוכיח כי ההרעה אינה קשורה להריון.
    אני מפנה אותך לכתבה שפורסמה בעיתון "לאישה" בשבוע שעבר (גיליון הבחירות, 02.02.09, עמ' 43) אשר נערכה עימי בעניין זה, ובה הרחבתי בעניינים אלה.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה