פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חלף הודעה מוקדמת לאחר חל"ד וחל"ת
    נאטס
    17/02/2009

שלום רב. אני עובדת כ 10 שנים בתפקיד בכיר בהייטק. חזרתי לעבודה חצי שנה לאחר הלידה (חל"ד+חל"ת). נודע לי באופן חצי רשמי שהמעסיק מתכוון לפטר אותי בגלל קיצוצים. כרגע החזירו אותי לתפקיד זמני ("תפקיד רוחב") והכוונה היא לתת לי חלף הודעה מוקדמת בתום ה 60 יום. 1. מכיוון שברור שאין כוונה להחזיר אותי לעבודה לאחר חופשת הלידה בניגוד לחוק שמחייב אותם לנסות לשלב אותי בשוק העבודה - האם יש דרך לחייב את המעסיק להחזיר אותי? 2. האם זה חוקי לתת חלף הודעה מוקדמת במקרה זה? 3. האם חלף הודעה מוקדמת הוא ללא סוציאליות? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חלף הודעה מוקדמת

עו``ד ליאת שטיין
    18/02/2009

נאטס שלום,
    ככל שהמעסיק השיב אותך לעבודתך משך התקופה בה חל עליו איסור לפטרך, הרי שהוא מילא חובתו על פי חוק.
    ככל שהפיטורים אכן יהיו על בסיס קיצוצים, הרי שאין בהם כל דופי, ואינך זכאית עוד לכל הגנה בתום התקופה המוקנית לך על פי חוק.
    למעסיק מותר ליתן חלף הודעה מוקדמת (במקרה שלך, לאור העובדה כי היית בחל"ת, הרי שמותר למעסיק אף לחפוף את ההודעה המוקדמת עם 60 הימים בהם חל איסור לפטרך).
    חלף הודעה מוקדמת הינו אכן בסיס בלבד, ללא זכויות סוציאליות.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשלום חופשת לידה
    נטע
    17/02/2009

שלום רב, ידוע לי כי על שלושת החודשים הראשונים משולמים ע"י בטוח לאומי ונחשבים כותק בעבודה נכון?? באם ארצה להמשיך את חופשת הלידה ב- 3חודשים נוספים א. מתי עליי להודיע למעסיק ב. האם תקופה זו גם נחשבת לותק ג. האם יכול המעסיק לפטר אותי בתקופה הזו? אלף תודות.

לקביעת תור
    סגירה
    תשלום חופשת לידה

הוספת תגובה

• חל"ת וחל"ד

עו``ד ליאת שטיין
    18/02/2009

נטע שלום,
    חופשת הלידה נכללת בותק, מהחל"ת נכללים רק שבועיים על פי חוק.
    על המעסיק חל איסור לפטר אותך בתקופה זו ובשובך ממנה משך 60 ימים.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנאי עבודה
    קרני
    17/02/2009

צהריים טובים, אני עובדת בחברה כבר 4 שנים וכרגע אני בשבוע 19 יש לי שכר בסיס + עמלות החודש העלו לי את היעדים זה פוגע בשכר בצורה משמעותית האם מותר לחברה לעשות זאת? אודה לתשובתך :-)

לקביעת תור
    סגירה
    תנאי עבודה

הוספת תגובה

• פגיעה בתנאים - עובדת בהריון

עו``ד ליאת שטיין
    18/02/2009

קרני שלום,
    עקרונית חל איסור על המעסיק לפגוע בתנאייך בהיותך בהריון, אלא באישור הממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת.

עלייך לפעול בעניין זה מול המעסיק על מנת שהתנהגותך לא תתפרש כהסכמה - יש לדבר השלכות רבות, לרבות על דמי הלידה ודמי האבטלה.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח לאומי- דחוף!!!
    גליה
    17/02/2009

עבדתי מספטמבר 2007 עד לספטמבר 2008 מתאריך 2אוקטובר 2008 הייתי בשמירת הריון עד ללידה בתאריך 17.12.08 . בשנה הראשונה לעבודתי הועסקתי בשכר שעתי ובשנה השנייה בשכר חודשי. קיבלתי מכתב מביטוח לאומי שחישב לי את דמי הלידה לפי התאריכים 05.11.08 עד 10.02.09 . למה זה? הרי ב05.11 הייתי בשמירת הריון שהחלה בתאריך 02.10 והסתיימה ביום הלידה בתאריך 17.12 ולהבנתי דמי לידה מחושבים מתאריך הלידה ועד לסיומה כעבור 12 או 14 שבועות? האם ביטוח לאומי יכול להתחמק מתשלום גימלת שמירת הריון? מתנצלת מראש על השאלות הרבות תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ביטוח לאומי- דחוף!!!

הוספת תגובה

• תשובה

עו``ד ליאת שטיין
    18/02/2009

יסמין שלום,
    שאלתך זו ספציפית מידי ונוגעת לנתונים הספציפיים שלך, לצורך בחינתם יש לבדוק לעומק את נתוני העסקתך אל מול התקופות הרלונטיות, ומשכך לא ניתן להשיב על שאלה זו במסגרת הפורום.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת הריון
    חסוי
    17/02/2009

שלום, אני בחודש השמיני להריוני ויושבת מזה חודש בבית עקב צירים מוקדמים, בכוונתי להגיש בקשה לשמירת הריון. באם ביטוח לאומי לא מאשר לי את השמירה, האם מקום העבודה שלי צריך לשלם לי על ימי המחלה האלה [למרות שמגיע לי רק יום וחצי בחודש לפי החוקים]? יש לי ותק של שנה ו-5 חודשים במקום העבודה שלי, בנוסף, רציתי לדעת האם מבחינה חוקית בזמן מחלה או שמירה אני חייבת לענות לטלפונים מהעבודה? תפקידי הוא פקידת קבלה ומשגעים אותי בטלפון 4-5 פעמים ביום בשאלות ובקשת עזרה, בנוסף מבקשים ממני להגיע ליום אחד על מנת ללמד את המחליפה שלי [שכבר התחילו להעסיק] את העבודה. אפילו כשאושפזתי בבי"ח הציקו לי טלפונית ללא הפסקה וזה די נמאס עלי. האם אני חייבת להם משהו מבחינת החוק? שאלה אחרונה: מניסיונכם האם ביטוח לאומי מאשר שמירה על צירים מוקדמים [באם הרופא שלי מורה על כך]? אושפזתי ליומיים ומאז אני מטופלת בכדורים מעכבי צירים, באופן כללי בריאותי תקינה, אך יתר מאמץ יכול להחזיר לי את הצירים והעבודה שלי תובענית בת 9 שעות עבודה ביום. מצטערת על השאלות הרבות, אשמח לתשובה, יום נעים.

לקביעת תור
    סגירה
    שמירת הריון

הוספת תגובה

• אשמח להתייחסותכם

חסוי
    20/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת הריון

עו``ד ליאת שטיין
    21/02/2009

שלום לך,
    שמירת הריון, ככל שלא תוכר ע"י המוסד לביטוח לאומי, תכוסה (גם אם חלקית) באמצעות ימי המחלה שנצברו לך (אכן, יום וחצי לחודש), עד למכסת הימים שנצברה לך.
    אינך חייבת לעמוד לרשות המעסיק בימים אלה, שכן הדבר נחשב כמחלה לכל דבר ועניין.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפןל בילד ומכתב התפטרות- תודה
    גליה
    17/02/2009

ילדתי במז"ט את בני בכורי בתאריך 17.12.08 ואני עובדת במקום עבודתי מחודש ספטמבר 2007 . ברצוני לדעת כמה שבועות של חופשת לידה מגיעים לי על פי חוק? 12 שבועות או 14 שבועות? כמה ימים מראש עלי להודיע למעסיק שאני מתפטרת לצורך טיפול בילד, והאם הודעה טלפונית יכולה להיכלל במסגרת אותם הימים, ואת המכתב אשלח למעסיק כמה ימים אח"כ? מה עלי לכלול במכתב ההתפטרות? מתנצלת מראש על השאלות הרבות תודה

הוספת תגובה

• הוספת מידע

גליה
    17/02/2009

מספטמבר 2008 אני מועסקת בשכר חודשי [ עד לאותו תאריך הועסקתי בשכר שעתי] מאוקטובר 2008 הייתי בשמירת הריון עד ללידה[17.12.08] ,האם ביטוח לאומי רשאי לא לשלם לי על שמירת ההריון, אלא רק על חופשת הלידה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לטיפול בילד ונוסח מכתב

עו``ד ליאת שטיין
    18/02/2009

יסמין שלום,
    לאור התיקון לחוק את זכאית ל 14 שבועות חופשת לידה.
    על התפטרות יש להודיע 30 ימים קודם לכן, אלא אם נקבעה תקופה ארוכה יותר בהסכם עבודה ו/או בהסכם קיבוצי החל בענף.
    הודעה טלפונית יכולה לבוא בחשבון, אולם יהיה לך קשה להוכיח קיומה אם המעסיק יטען אחרת.
    לגבי נוסח מכתב ההתפטרות לצורך טיפול בילד, צריך שתהיה בו סיבת ההתפטרות (התפטרות לצורך טיפול בילד), תאריכים (ההודעה + מועד סיום יחסי עובד מעביד, וכדומה), ודרישה לתשלום הכל על פי חוק.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמי אבטלה לאחר פיטוריי מעבודה
    שרון
    17/02/2009

שלום רב, התפטרתי מעבודתי לאחר 3.5 שנים. משתי סיבות: 1. העתקת מיגורים מירושלים לראשון לציון. 2. טיפול בילדי (אני שלושה וחצי חודשים לאחר לידת בני). שאלתי היא, האם מחובתם של לשכת התעסוקה למצוא לי עבודה למרות שהתפטרתי לשם טיפול ילדי? |(וגם העתקת מגורים). מזה 3 שבועות אני "מחתימה" בלשכה, והפקידה אומרת לי שהיא תמצא לי עבודה, למרות שאני התפטרתי לשם טיפול בילד,ואני רוצה להישאר בבית עם ילדי,לכן התפטרתי אז היא יכולה לשלוח אותי לעבודה? תודה, שרון

הוספת תגובה

• התפטרות לטיפול בילד ולשכת התעסוקה

עו``ד ליאת שטיין
    18/02/2009

שרון שלום,
    אין קשר בין הדברים.
    ההתפטרות לצורך הטיפול בילד רלונטית אל מול המעסיק, שאז היא מקימה זכאות לפיצויי פיטורים.
    אולם, אל מול לשכת התעסוקה - ככל שתחפצי להישאר עם בנך בבית ותסרבי לעבודה שתוצע לך ע"י הלישכה, הרי שהדבר ייחשב לסירוב וישלול ממך את דמי האבטלה (על אף שבמצב המשק היום, ספק אם יש לך סיבה לדאגה...).

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר הריון
    רינת
    17/02/2009

שלום, ילדתי בתאריך 4/9/2008 כרגע אני בחופשה ללא תשלום באישור בע"פ מהמעביד שלי . ותק במקום עבודתי- 8 שנים. אם אני בהיקף משרה של 80%-מהו היום האחרון בו אני יכולה להודיע למעביד על התפטרות לצורך טיפול בילד מבלי לאבד הזכות לקבלת פיצויים מלאים (כולל הודעה מראש אם צריך?), האם יש משמעות להיקף המשרה? האם יש נוסח מיוחד או ניסוח עפ"י חוק של מכתב ההתפטרות?

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות לאחר הריון

הוספת תגובה

• מועד ההתפטרות ונוסח מכתב

עו``ד ליאת שטיין
    18/02/2009

רינת שלום,
    אישה לאחר לידה זכאית להתפטר מהלך 9 חודשים מיום הלידה לצורך טיפול בילד תוך שיש לה זכאות לקבלת פיצויי פיטורים.
    אין רלונטיות להיקף המשרה - תקופת ההודעה המוקדמת צריכה להיות 30 ימים, אלא אם נקבע מועד ארוך יותר במסגרת הסכם העבודה ו/או ההסכם הקיבוצי.
    לגבי נוסח המכתב, צריך שתהיה בו סיבת ההתפטרות (התפטרות לצורך טיפול בילד), תאריכים (ההודעה + מועד סיום יחסי עובד מעביד, וכדומה), ודרישה לתשלום הכל על פי חוק.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חל"ת
    עידית
    17/02/2009

הנני עובדת במקום עבודתי שנתיים ושלושה חודשים (ללא חופשת הלידה) לכמה זמן לפי החוק חייב המעסיק לחכות לי?

לקביעת תור
    סגירה
    חל"ת

הוספת תגובה

• תקופת חל"ת מירבית

עו``ד ליאת שטיין
    18/02/2009

עידית שלום,
    תקופת החל"ת המירבית לה את זכאית הינה 12 חודשים.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

עידית
    19/02/2009

ומה קורה אם המעסיק אינו מוכן לחכות לי שנה? האם זה נחשב לפיטורים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

עו``ד ליאת שטיין
    21/02/2009

עידית שלום,
    ככל שהמעסיק לא יכבד זכותך על פי חוק, הרי שיהיה מדובר בפיטורים, אולם מומלץ לגבות את הדברים בכתב על מנת להימנע מאוחר יותר מויכוחים האם היתה זו התפטרות או פיטורים.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר לידה
    שרית
    16/02/2009

שלום, אני עובדת במקום עבודתי שנתיים וחצי וישי לי בן בן 10 חודשים. המעביד היה צריך לדבר עם העובדים על קיצוצים ולבסוף לא עשה זאת. נכנסתי אליו שבוע לאחר שלבני מלאו 9 חודשיים והודעתי שאני מעוניינת שיעזיב אותי כדי לקבל את כל מה שמגיע לי . אני רוצה לדעת אם אני זכאית לפיצויים אפילו שפספסתי בשבוע תודה שרית

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות לאחר לידה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר 9 חודשים מהלידה

עו``ד ליאת שטיין
    18/02/2009

שרית שלום,
    עקרונית המחוקק קבע את התקופה בה ניתן להתפטר לצורך טיפול בילד וקבלת פיצויי פיטורים מהלך 9 חוד' מיום הלידה. ככל שחלף המועד, אפילו בשבוע, הרי שאין את מוגנת עוד מכח החוק, אלא נתונה לחסדי המעסיק האם לבוא לקראתך בעניין זה.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיצוצים בהריון
    מיכל
    16/02/2009

אני עובדת בעבודתי 8 שנים, ואני בהריון בחודש שישי,הבוס החליט על קיצוצים. 1.האם באפשרותי לסרב לקיצוצים, למרות שהקיצוצים עקב המצב הכלכלי ולא עקב היותי בהריון, לאחר הסירוב אוכללקבל פיצויי פיטורין? 2.האם לאחר קבלת פיצויי פיטורין בהריון אוכל לחתום הבטלה? 3.האם אקבל דמי לידה וחופשת לידה לפי משכורתי האחרונה? 4,האם לאחר חופשת הלידה אוכל להמשיך ולחתום הבטלה? תודה ואשמח לתשובות.....

לקביעת תור
    סגירה
    קיצוצים בהריון

הוספת תגובה

• פגיעה בתנאי העסקה - עובדת בהריון

עו``ד ליאת שטיין
    18/02/2009

מיכל שלום,
    עקרונית חל איסור על המעסיק לפגוע בתנאייך בהיותך בהריון, אלא באישור הממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת. לא בהכרח תאושר הפגיעה מהנימוק של המצב הכללי במשק, אולם אין לדעת, והדבר תלוי מאוד בנסיבות המקרה הספציפיות.
    כך או כך, עליךך לזכור שקבלת החלטה אינה מהירה בדר"כ, וכל החלטה שתתקבל לרוב תתקבל מאותו יום ואילך, ולא תחול רטרואקטיבית, וגם זה שיקול חשוב.

באם תפוטרי ובאם תתפטרי עקב הרעת תנאים, תהיי זכאית לפיצויי פיטורים.
    אבטלה תוכלי לחתום רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים, אלא אם יהיה מדובר בפיטורים (ואז הזכאות מיידית)

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר לידה
    שירה
    16/02/2009

שלום, ברצוני להתפטר ממקום עבודתי על מנת לטפל בתאומים שנולדו לי באוגוסט 2008 המעסיק לא מאשר לי הארכה עד ספטמבר, אלא רק עד מאי על פי החוק מהם זכויותי? יש צורך לרשום תאריך בו ברצוני להפסיק עבודתי במכתב ההתפטרות?

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות לאחר לידה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר לידה

עו``ד ליאת שטיין
    18/02/2009

ליאת שלום,
    שאלתך אינה ברורה דייה, אולם אנסה להשיב בכל זאת.
    ככל שכוונתך להארכת חופשה ללא תשלום, הרי שככל שעבדת למעלה משנה, תהיי זכאית לחופשה של עד מקסימום 12 חודשים (חל"ת).
    ככל שאת חפצה בתקופה ארוכה יותר והמעסיק מסרב, הרי שתהיי זכאית להתפטר.
    אם ההתפטרות תעשה מהלך 9 חודשים מיום הלידה לצורך טיפול בתאומים שנולדו, הרי שתהיי זכאית לפיצויי פיטורים.

מהמוסד לביטוח לאומי תהיי זכאית לדמי אבטלה רק לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים לאור העובדה שהתפטרת ולא פוטרת.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה מחופשת לידה למשרה שונה - הרעה?
    צורי
    16/02/2009

שלום רב, וסליחה מראש על אורך ההודעה... המעסיק שלי ערך שינויים ארגוניים בתקופה האחרונה ולטענתו המשרה שלי אינה יכולה להשאר כשהיתה לפני הלידה. הוא מציע שנשב יחד ונגדיר מחדש משרה עבורי בהתאם לצרכי הארגון. היות וברור לי כי כל משרה אחרת תרחיק אותי מהתחום בו אני מעוניינת להתפתח מקצועית (אני לוןמדת לתואר שני בתחום), האם אני יכולה לטעון להרעה בתנאים? ברור לי שהמעסיק התכוון לפטר אותי, אך מעדיף להמנע מתשלום 60 הימים ומכוון אותי להתפטר מיוזמתי. מה אני יכולה לעשות?

הוספת תגובה

• פגיעה בתנאים לאחר חופשת לידה

עו``ד ליאת שטיין
    18/02/2009

צורי שלום,
    ראשית חלה הגנה על תנאי העסקתך לפחות משך 60 הימים הראשונים מתום חופשת הלידה + 30 ימי הודעה מוקדמת, בהם חל איסור לפגוע בתנאייך ללא אישור מהממונה על עבודת נשים.
    נהיר כי יש לבחון אם אכן מדובר בהרעה בתנאים במקרה הספציפי שלך.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורים בזמן חל"ת
    מיכל
    16/02/2009

שלום רב, אני נמצאת כרגע בחל"ת (כבר חודש וחצי). החברה שבה אני עובדת נמצאת בתהליך של מכירה לחברה אחרת וכל העובדים יפוטרו ברגע שהחברה תמכר. שאלתי היא האם עדיין אהיה זכאית לתשלום של 60 ימים והודעה מוקדמת ברגע שהחברה תמכר. מבירור שבצעתי ראיתי כי המעביד יכול לקבל היתר לפטר עובדת שנמצאת בחל"ת ממשרד העבודה והרווחה, השאלה היא האם הוא יכול לקבל היתר לפטר אותי גם שהחברה נמכרת וממשיכה לפעול אצל מעסיק אחר תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורים בזמן חל"ת

הוספת תגובה

• פיטורי עובדת בחל"ת

עו``ד ליאת שטיין
    18/02/2009

מיכל שלום,
    כאמור, על המעסיק החפץ לפטר חובה לפנות לבקשת היתר למשרד התמ"ת.
    אין כל שוני או ייחוד בנתונים הספציפיים שתארת, וככל שהממונה תתרשם שזה בגלל ו/או קשור להריון, היא לא תאשר זאת.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר לידה
    אילנית לוי
    16/02/2009

אני יודעת שתוך 9 חודשים מיום הלידה אפשר להודיע על פיטורין , השאלה האם ההודעה מוקדמת נכללת בתקופת ההודעה על פיטורין במהלך התשעה חודשים או שיש להודיע ואז מתחיל זמן ההודעה המוקדמת. אודה לך על תשובתך יום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות לאחר לידה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר 9 חודשים והודעה מוקדמת

עו``ד ליאת שטיין
    18/02/2009

אילנית שלום,
    עקרונית לשון החוק הינה התפטרות, כך שבפירוש דווקני נראה כי תקופת ההודעה המוקדמת לא נכללת בתקופה זו, וזו אכן הפרשנות שניתנה ע"י בית הדין במספר מקרים, אולם מאחר ואין התייחסות ספציפית של החוק בעניין, נראה כי אין תשובה חד משמעית.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה