פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפטרות לאחר חלד
    הילה
    26/01/2009

היי אני כרגע בחופשת לידה שעומדת להסתיים בעוד כ6 שבועות אינני מעוניינת לחזור לעבודתי. אני יודעת שעליי להודיע 30 יום מראש. 1. באם ולא הודעתי בזמן האם ניתן להאריך את החופשה על חשבוני ואז זה ייחשב כזמן ההודעה? 2. לפי מיטב הבנתי אם אני מתפטרת לצורך גידול הילדה אני צריכה להתייצב בלשכה ביום הראשון לאחר סיום העבודה, ורק אחרי 90 יום לקבל את התשלום? 3. אם אני מתפטרת לצורך גידול הילדה המעסיק לא אמור לתת לי מכתב פיטורין כאילו הוא פיטר אותי? 4. כמה זמן ניתן לחתום בלשכה? 5. אם שכרי היה בממוצע 5000 ועבדתי מ5.7.06 עד לעוד 6 שבועות כמה אני אמורה לקבל פיצויים? 6. האם זה נכון שאני לא מקבלת את כל הסכום כי חלק מופרש לקרן פנסיה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות לאחר חלד

הוספת תגובה

• התפטרות

עו``ד ליאת שטיין
    26/01/2009

הילה שלום,
    שאלות רבות לך... אשיב בתמציתיות:
    1. בהסכמת המעסיק בלבד.
    2. נכון, כאשר רק לאחר 90 יום תתחיל להחשב התקופה כמזכה (תסתיים תקופת ההמתנה).
    3. לא, מאחר ומדובר בהתפטרות ולא בפיטורים.
    4. החתימה בלישכה הינה אישית ומושפעת מנתונייך האישיים (גיל, מס' ילדים, האם בן הזוג מובטל, וכדומה) - ניתן לברר זכאות אישית מול המוסד לביטוח לאומי, אפילו טלפונית.
    5. אם מדובר בשכר משתנה (כך משתמע משאלתך), הרי שיש לבצע חישוב ממוצע של 12 החודשים האחרונים, ולהכפיל בתקופת העבודה.
    6. תמיד מחושים הפיצויים על שכר הבסיס בלבד (ולא על הפרשות, נסיעות, שעות נוספות, וכדומה).

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

הילה
    27/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספירת ימי הודעה מוקדמת להתפטרות
    שלי
    26/01/2009

אני עובדת אצל המעסיק הנוכחי מ-1 ביוני 2008, כלומר כמעט 8 חודשים, מתוכם 14 שבועות של חופשת לידה שמסתיימת השבוע (אני חוזרת לעבודה ב-29 לינואר 2009). אם אודיע על התפטרות כעת, מהי ההודעה המוקדמת שעליי לתת? לפי מה שראיתי בחוק, מדובר ב-11 ימים. השאלה היא אם אלה ימים קלנדריים או ימי עבודה. כמו כן, האם עליי לספור את החודש השמיני לעבודתי גם אם אתפטר לפני סופו (אם אתפטר ב-29 לינואר)?

הוספת תגובה

• תקופת ההודעה המוקדמת

עו``ד ליאת שטיין
    26/01/2009

שלי שלום,
    תקופת ההודעה המוקדמת משתנה בהתאם להיקף וסוג המשרה.
    ככל שמדובר בעבודה יומית ו/או שעתית, הרי שהתקופה במקרה שלך בת 8 ימים. אם עבודה חודשית - 13 ימים.
    מדובר בימים קלנדריים (כלומר כולל שישי שבת), והחודש האחרון נחשב גם הוא.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבהירה את שאלתי ( וזה דחוף!)

שלי
    27/01/2009

עבדתי במשרה מלאה במשכורת חודשית. הנה השאלה שלי במדוייק: התחלתי לעבוד ב-1 ביוני 2008, יצאתי לחופשת לידה ב-22 באוקטובר 2008 ואני אמורה לחזור מחופשת הלידה לעבודה ב-29 בינואר (מחרתיים). כמה ימי הודעה מוקדמת עליי לתת אם אתפטר ב-29 בינואר? וכמה ימי הודעה מוקדמת עליי לתת אם אתפטר במהלך פברואר (נניח 3 בפברואר)?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויות
    שלי כהן
    26/01/2009

שלום רב אני בחודש השישי להריון והתחלתי לעבוד בחברה מהחודש הראשון. המעסיקים ידעו כי אני בהריון. ברצוני לשאול מהן הזכויות שלי מצד המעסיק. אני עובדת יומית ומקבלת שכר שעתי , עבודה במשמרות במחלקת הטלמיטנג. אשמח לתשובה בהקדם האפשרי. בברכה, שלי כהן

לקביעת תור
    סגירה
    זכויות

הוספת תגובה

• זכויות אישה בהריון

עו``ד ליאת שטיין
    26/01/2009

שלי שלום.
    שאלתך אינה ממוקדת דיה, שכן הינך זכאית למלוא הזכויות של ישה בהריון.
    תוכלי לראות בעניין זה מאמר שכתבתי הנמצא באתר האינטרנט שלי.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלילת פיצויי פיטורין. נא דחוף.
    אורטל
    25/01/2009

שלום רב, סיימתי את חופשת הלידה ומתחילה עבודה חדשה עם שכר הרבה יותר גבוה ציינתי במכתב ההיפטרות כי לצורך טיפול בילד, אך בפועל לא שווה לי לחזור למקום עבודתי ולשלוח את הילד לגן בשביל השכר שאני מקבלת שם האם יכול לשלול ממני את זכויותיי במידה ויוודע לו זאת?

הוספת תגובה

• דרישה להשבת פיצויי פיטורים

עו``ד ליאת שטיין
    26/01/2009

אורטל שלום,
    טרם נבחנה השאלה האם די בשכר גבוהה יותר על מנת להצדיק התפטרות זו, אולם בכל מקרה די בכך שמקום העבודה החדש יהיה קרוב יותר, ו/או שעות עבודה קצרות יותר על מנת להצדיק התפטרות זו.

עקרונית, אם אינך עומדת בתנאים, הרי שלמעסיק יכולה לקום דרישה להשבה.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרישה להשבה.

אורטל
    26/01/2009

ראשית כל, תודה על תשובתך. שנית, האם אינני יכולה לטעון שבשל השכר שאני מרוויחה לא מישתלם לי לשלוח את ילדי לגן ומאחר ומצאתי מקום עבודה שבו אני מרויחה הרבה יותר ממקומי הנוכחי החלטתי שאני כן חוזרת לעבוד? קיים פער עצום בין המשכורות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לצורך טיפול בילד

עו``ד ליאת שטיין
    27/01/2009

אורטל שלום,
    את יכולה לטעון - השאלה מה בית הדין יחליט.
    מדובר בשאלה פרשנית, שאין לה תשובה חד משמעית.
    בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר חופשת לידה
    מלי
    25/01/2009

סיימתי את חופשת הלידה שלי, רצוני לא לחזור לעבודה מאחר והם אוכפים את החוק ולכן לא ארצה לחזור לאחר תשע שנים, 1. האם אקבל דמי אבטלה מייד לאחר פיטורי ? 2. כמה זמן מותר לי לחתום בלשכת העבודה? 3. בזמן ההחתמה בלשכה יכולים לשלוח אותי לעבודות או בגלל שאני מגדלת תינוק בבית אין באפשרותם לעשות זאת.. אודה על תשובותיכם ... שבוע טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות לאחר חופשת לידה

הוספת תגובה

• התפטרות ודמי אבטלה

עו``ד ליאת שטיין
    26/01/2009

מלי שלום,
    1. את מדברת על התפטרות - במקרה זה תהיי זכאית לפיצויי פיטורים לאחר תקופת המתנה בת 90 ימים (אלא אם תפוטרי, ואז תהיי זכאית לדמי אבטלה מיידית).
    2. תקופת הזכאות היא אינדיבידואלית המושפעת מגיל, מס' הילדים, האם בן הזוג עובד, וכדומה - תוכלי לברר זכאותך הספציפית במוסד לביטוח לאומי (אפילו טלפונית).
    3. כן, אפשר יהיה לשלוח אותך לעבודות, בכפוף לקריטריונים - ראי הנחיות המוסד באתר האינטרנט שלהם.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בקשר לפיטורין
    רבקה
    25/01/2009

עו"ד שטיין שוב שלום לך. תודה רבה על תשובתך המהירה. אני מבקשת לשאול עוד שאלה אחת. בשיחה שניהלנו, מעסיקי ואני, הצעתי להתפטר מרצוני לצורך הטיפול בילד כי היה נראה לי שמצוקתו אמיתית ואף שלחתי לו מייל בעניין. לאחר שהסבירו לי שלא אוכל לקבל אבטלה למשך 3 חודשים ביקשתי ממנו שייתן לי מכתב פיטורין כדי שאוכל לחתום ולא איאלץ להגיע למצב כלכלי עגום עד שאמצא שוב עבודה. הוא ביקש שאכתוב מכתב ובו אני מסכימה להתפטר והוא בתמורה יתן לי מכתב פיטורין ואני "אצהיר" שאין לי דרישות ממנו, לא עכשיו ולא בעתיד וכך עשיתי. לאור כל מה שהסברת לי בתשובתך הקודמת, אם לא יסכים להחזיר אותי לעהודב לתקופה האמורה או לחילופין לשלם לי רטרואקטיבית את כל התקופה - האם מכתב ההתפטרות שכתבתי ישמש כנגדי? למרות שב"מסמך ההבנות" ששלחתי לו כתבתי שהוא הודיע לי שלא יוכל להחזיר אותי לעבדוה ואני במחווה של רצון טוב, אם אפשר לקרוא לזה כך, הסכמתי להתפטר. אני מתנצלת על הסירבול ועל השאלות אבל אני במצוקה של ממש. רציתי לסיים יפה את ההתקשרות למרות כל מה שעברתי שם בתקופת ההריון שלי ונראה לי יריתי לעצמי ברגל....אם זה המצב ההיתי רוצה לשקול את צעדיי ולהיעזר בך בייצוג בעניין הזה. תודה רבה. רבקה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה נוספת בקשר לפיטורין

הוספת תגובה

• תשובה

עו``ד ליאת שטיין
    26/01/2009

רבקה שלום,
    השבתי לך על שאלה זו כשנשאלה תחת השרשור המקורי (כנראה בטעות העלת אותה פעמיים).

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות מעבודה - מגיע לי פיצויים?
    שלי
    25/01/2009

ילדתי בתחילת ספטמבר והודעתי בעבודה שאני מאריכה את שהותי בבית לפחות לחצי שנה (מרץ) , מה המועד המאוחר ביותר שאני יכולה להתפטר ולהיות זכאית לפיצויים ? (אני עובדת בעבודה הנ"ל כשנה ותשעה חודשים)

הוספת תגובה

• התפטרות לצורך טיפול בילד

עו``ד ליאת שטיין
    26/01/2009

שלי שלום,
    המועד המאוחר ביותר בו תוכלי לעשות כן הינו 9 חודשים מיום הלידה.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורים במהלך טיפולי הפרייה
    איציק ג
    25/01/2009

שלום רב רציתי לשאול מה הן זכויותיי כעובד הנמצא בטיפולי הפרייה שע"פ החוק אני יודע שאסור לפטר אותי אך נודע לי ע"י המעסיק כי הוא הולך לפטר אותי בעוד מספר שבועות עקב סגירת העסק ואקבל את הפיצויים המגיעים לי בחוק עקב כך שאני עובד כבר 13 חודשים, אך האם מגיעים לי פיצויים נוספים עקב כך שהפיטורים יהיו עדיין במהלך טיפולי ההפרייה? בתודה מראש איציק

הוספת תגובה

• פיטורים במהלך טיפולי פוריות

עו``ד ליאת שטיין
    26/01/2009

שלום לך,
    עקרונית חל על המעסיק איסור לפטר במקרה זה, אלא בהיתר מתאים מהממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת.
    ייתכן ונוכח הנסיבות יינתן לו היתר, אולם לרוב ההיתר ניתן מאותו רגע ואילך, כך שגם במקרה הגרוע, הרווחת מספר משכורות נוספות, ובמקרה הטוב הרווחת עוד הרבה מאוד כסף.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורין לאחר חופשת לידה
    רבקה
    24/01/2009

עו"ד ליאת שטיין שלום, הארכתי את חופשת הלידה שלי ב- 4 חודשים בהסכמתו ותמיכתו של הבוס שלי. הייתי אמורה לחזור לעבודה בחודש פברואר. בשיחה שניהלנו בתחילת חודש ינואר הודיע לי כי עקב המצב הקשה במשק הוא לא יכול להחזיר אותי לעבודה אך מכיוון והעניין עדין מאוד מאחר ואני חוזרת מחופשת לידה הוא רוצה לעשות את הכל לפי החוק ולשביעות רצון כל הצדדים. שאלותיי הן: מהן זכויותיי במצב כזה מלבד העובדה שהוא צריך לשלם לי פיצויים? האם אני צריכה לחזור למשך תקופה מסויימת או אם הוא כבר הודיע לי על פיטורין אני לא חייבת לחזור למקום עבודה בידיעה שאני מועמדת כבר מראש לפיטורין?האם יש סכום שאני צריכה לקבל מלבד הפיצויים? כמה ימים לאחר שהודיע לי על הפסקת עבודה, (בינתיים רק בע"פ בלבד) ניגשתי ללכת התעסוקה להתחיל לחתום ע"מ שברגע שיהיה לי מכתב פיטורין אוכל להגיש תביעה לדמי אבטלה - האם נהגתי כשורה או שהייתי צריכה לחכות שמכתב הפיטורין יהיה בידי ורק אז לגשת ללשכה? בשיחה שניהלתי היום עם רו"ח של מעסיקי היא אמרה לי שהם מגישים בקשה לגוף שמטפל בעניינים מסוג זה כדי לקבל אישור לתת לי מכתב פיטורין ובכלל לקבל אישור על ההחלטה לפטר אותי במצבי. לא הבנתי מי מטפל ומאשר עניינים אלה. אודה לך באם תוכלי לעזור להבהיר את הנושאים הנ"ל. תודה רבה. רבקה

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין לאחר חופשת לידה

הוספת תגובה

• פיטורים בתום חופשת לידה

עו``ד ליאת שטיין
    25/01/2009

רבקה שלום,
    נהיר כי לא ניתן על גבי הפורום להסביר הכל, אולם אנסה בקווים כללים:
    עקרונית חל איסור פיטרים במקרה שלך גם מהלך 3 החודשים שמתום חופשת הלידה (60 ימים + 30 הודעה מוקדמת, שאסור להם לחפוף).
    באם המעסיק יבקש לוותר על נוכחותך בתקופה זו, הרי שמעבר לכך שעובר על החוק היות ושולל את הראציונל העומד בבסיסו, הרי שהוא חב בתשלום בגין תקופה זו.
    ככל שאכן הוגשה בקשה לממונה, הרי שעלייך להגיש תגובתך, מומלץ ביותר באמצעות עו"ד.
    הממונה יכולה ליתן החלטה רטרואקטיבית, אולם לרוב לא עושה כן, והחלטתה ניתנת מיום ההחלטה קדימה, אולם הכל תלוי נסיבות.
    חתימה בלישכה לא מפריעה, כל עוד לא תגישי תביעה בעניין לביטוח לאומי.
    לאור המצב המעורפל, נראה כי עדיף להמתין להתבהרות העניינים טרם הגשת התביעה למוסד לביטוח לאומי.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בעניין הפיטורין

רבקה
    25/01/2009

עו"ד שטיין שוב שלום לך. תודה רבה על תשובתך המהירה. אני מבקשת לשאול עוד שאלה אחת. בשיחה שניהלנו, מעסיקי ואני, הצעתי להתפטר מרצוני לצורך הטיפול בילד כי היה נראה לי שמצוקתו אמיתית ואף שלחתי לו מייל בעניין. לאחר שהסבירו לי שלא אוכל לקבל אבטלה למשך 3 חודשים ביקשתי ממנו שייתן לי מכתב פיטורין כדי שאוכל לחתום ולא איאלץ להגיע למצב כלכלי עגום עד שאמצא שוב עבודה. הוא ביקש שאכתוב מכתב ובו אני מסכימה להתפטר והוא בתמורה יתן לי מכתב פיטורין ואני "אצהיר" שאין לי דרישות ממנו, לא עכשיו ולא בעתיד וכך עשיתי. לאור כל מה שהסברת לי בתשובתך הקודמת, אם לא יסכים להחזיר אותי לעהודב לתקופה האמורה או לחילופין לשלם לי רטרואקטיבית את כל התקופה - האם מכתב ההתפטרות שכתבתי ישמש כנגדי? למרות שב"מסמך ההבנות" ששלחתי לו כתבתי שהוא הודיע לי שלא יוכל להחזיר אותי לעבדוה ואני במחווה של רצון טוב, אם אפשר לקרוא לזה כך, הסכמתי להתפטר. אני מתנצלת על הסירבול ועל השאלות אבל אני במצוקה של ממש. רציתי לסיים יפה את ההתקשרות למרות כל מה שעברתי שם בתקופת ההריון שלי ונראה לי יריתי לעצמי ברגל....אם זה המצב ההיתי רוצה לשקול את צעדיי ולהיעזר בך בייצוג בעניין הזה. תודה רבה. רבקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

עו``ד ליאת שטיין
    26/01/2009

רבקה שלום,
    ככל שהמעסיק יבחר שלא לשלם לך בהתבסס על מכתב ההתפטרות שלך, לכאורה, הרי שתהיי בבעיה... (הרצון הטוב אכן עלול להיות בעוכרייך).
    מאחר והדברים מאוד דינמיים ומשתנים עם כל התפתחות, הרי שלא ניתן לבחון בשלב זה את כל התרחישים האפשריים, אך אם וכשתתעורר בעיה, אני לרשותך.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויות בעבודתי - הריון בסיכון
    ליאת
    24/01/2009

לפני מספר ימים אושפזתי בבית חולים (חמישה ימי אשפוז מלאים) עקב ערכי סוכר גבוהים מאוד ואני רק בשבוע 13 להריון. אני עובדת כשנתיים במקום עבודתי. הרופא, מנהל מחלקת הריון בסיכון, בבית החולים , קבע שעליי לרדת לחצי משרה כדי שבריאותי לא תפגע ורשם זאת במכתב השחרור שלי מבית החולים בסעיף האחרון - המלצות שחרור. פניתי לרופאת המשפחה שלי בכדי שתמציא לי אישור לרדת לחצי משרה במסגרת שמירת הריון חלקי(?) האם קיימת לפי החוק אכן אפשרות זאת שמירת הריון חלקית? אשמח לקבל תשובה בהקדם בתודה ליאת

הוספת תגובה

• שמירת הריון חלקית

עו``ד ליאת שטיין
    24/01/2009

ליאת שלום,
    אכן קיימת אפשרות זו של שמירת הריון חלקית, ועלייך לפנות בעניין למוסד לביטוח הלאומי, שכן הוא זה אשר משלם לך קצבה זו (ולא המעסיק).

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלו מסמכי אני צריכה

ליאת
    24/01/2009

שלום ליאת תודה רבה על התגובה המהירה. כיון שבאתר הביטוח הלאומי מופיעים טפסים(330,331 ) שעוסקים בשמירת הריון מלאה בלבד האם לביטוח הלאומי יש טופס לשמירת הריון חלקית? באיזה אישורים כדאי לנו להצטייד מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסמכים

עו``ד ליאת שטיין
    25/01/2009

נועה שלום,
    בעניין זה עלייך לפנות למוסד לביטוח לאומי (ניתן גם טלפונית קודם לפנייה ישירה, על מנת לברר מראש לגבי המסמכים)

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת הריון חלקית לא מדויק

דנה
    02/02/2009

שלום, אני נמצאת באותה מקרה ופניתי טלפונית לביטוח לאומי הם אינם מכירים בשמירת הריון חלקית ומתעקשים שמדובר רק כאשר איני נוכחת בעבודה ועליי להישאר רצוף 30 יום בבית אין טפסים שמכסים את המקרה של שמירת הריון חלקית בטוח לאומי מבחינתו אינו מכיר בכך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדאי לבדוק לפני שיוצאים בהצהרות...

עו``ד ליאת שטיין
    02/02/2009

דנה שלום,
    קיימת גם קיימת שמירת הריון חלקית.
    ייתכן כי במקרה שלך (כמו במקרים רבים נוספים) בוחר המוסד לביטוח לאומי שלא להכיר בשמירת הריון חלקית, אולם אין הדבר אומר כי הצדק עימם.
    כדבר שבשיגרה נוהג המוסד לביטוח לאומי לדחות באופן כמעט גורף בקשות לקצבת שמירת הריון חלקי, על אף שרובן נדחות שלא כדין.
    לעומת זאת, חלק מצומצם של בקשות כאלה כן מוכר, ואף בפסיקה מוכרים מקרים אלה (פס"ד ויינברג, פס"ד משעני, וכו').

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת הריון חלקית

דנה
    05/02/2009

ליאת שלום, אני לא הגעתי לשלב של תביעה מול ביטוח לאומי כי לא קיים כזה אופס ובשיחה איתם הם מפורשות מצהירים על כך שהדבר אינו קיים יש מקרים אולי שתבעו (דרך אגב בבית משפט) את השעות אבל למי יש כח לעשות זאת לאחר לידה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת הריון חלקית

עו``ד ליאת שטיין
    06/02/2009

דנה שלום,
    זכויות רבות של עובדים מופרים כדבר שבשיגרה, ולכן אנו קיימים, עורכי הדין בדיני עבודה...
    מקרים רבים של הפרות נאכפים רק בבתי הדין, אולם במקרים רבים, בעיקר במקרים בהם העוול הוא משמעותי, כדאי ללכת עם הצדק עד הסוף ולא לוותר על הזכויות.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבטלה
    עידית
    24/01/2009

שלום, אנני מתכוונת לחזור לעבודתי ואודיע על כך למעסיק חודש לפני שמסתיימת חופשת הלידה. לפי מיטב הבנתי הנני זכאית לאבטלה לאחר 90 יום. אולם לא ברור לי מתי אני צריכה להתייצב בלשכת התעסוקה ולהתחיל לחתום? האם כאשר אני מודיעה למעסיק? או כאשר מסתיימת חופשת הלידה? או רק אחרי 90 יום מחופשת הלידה? אשמח לתשובה בנושא

לקביעת תור
    סגירה
    אבטלה

הוספת תגובה

• מועד חתימה לצורך דמי אבטלה

עו``ד ליאת שטיין
    24/01/2009

נועה שלום,
    עלייך להתייצב בלישכת התעסוקה מייד עם סיום יחסי עובד- מעביד.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבטלה

עידית
    25/01/2009

שזה אומר 30 יום אחרי שהודעתי על התפטרות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מועד סיום יחסי עובד-מעביד

עו``ד ליאת שטיין
    25/01/2009

עקרונית כן (למעט חריגים- למשל, אם בהסכם העבודה האישי שלך הוסכם על הודעה מוקדמת בת חודשיים, וכדומה).

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מגיעים לי פיצויים?
    חמדה הדאגנית
    24/01/2009

שלום רב, ילדתי את ביתי ב24-3-08, הייתי בחופשת לידה עד לתאריך 01-08-08, ביולי(חודש לפני חזרתי, הוצע לי תפקיד אחר והסכמתי, בלית ברירה).לאחר מספר חודשים התפטרתי (תאריך מדויק 11-1-09). 1.האם מגיעים לי הפיצויים? 2.האם מגיעים לי ימי החופשה שצברתי? -אציין שעדיין לא סיימתי עבודתי איתם. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    האם מגיעים לי פיצויים?

הוספת תגובה

• תשובה

עו``ד ליאת שטיין
    24/01/2009

חמדה שלום,
    1. לצורך העניין, לפיצויים מכח עילה של התפטרות לצורך טיפול בילד - אינך זכאית.
    יחד עם זאת, באם היתה זו התפטרות עקב הרעת תנאים (יש לבדוק לעומק את נסיבות המקרה הספציפי), ייתכן ותהיי זכאית לפיצויי פיטורים.

2. ימי החופשה שצברת מגיעים לך בכל מקרה, בכפוף לתקופת ההתיישנות.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לגבי דמי הבראה שנתיים?

חמדה הדאגנית
    24/01/2009

תודה על תשובתך המהירה. 1. מה לגבי דמי הבראה שנתיים? 2. אשמח לפרט לך קצת יותר לגבי הרעת תנאי, איזה פרטים את צריכה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה

עו``ד ליאת שטיין
    25/01/2009

חמדה שלום,
    האמור לגבי חופשה נכון גם לגבי דמי הבראה.
    לעניין ההרעה בתנאים והאפשרות להתפטר בדין מפוטר - ככל שאת חפצה במידע רחב וספציפי יותר, הרי שאוכל לעשות זאת רק במסגרת פגישת ייעוץ פרטנית, לאור מגבלות הפורום.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    03-6245588

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי שפיר ותשלום על העדרות
    דלית
    23/01/2009

אם אישה צריכה לעבור בדיקת מי שפיר והרופא מורה על שני ימי מנוחה, האם אפשר לזקוף את התשלום על 40 השעות לבדיקות שמגיעות לה?

לקביעת תור
    סגירה
    מי שפיר ותשלום על העדרות

הוספת תגובה

• מי שפיר - חלק מ 40 שעות בדיקה

עו``ד ליאת שטיין
    24/01/2009

דלית שלום,
    על פי הפסיקה בדיקת מי שפיר וההעדרות בעקבותיה יכולות להחשב כחלק מאותן 40 שעות.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיצוצים בשעות העבודה
    אלמונית
    22/01/2009

שלום, הנני בשבוע 28, עובדת מזה שנה וחצי במפעל כפקידת קבלה , משרה מלאה, 5 ימים בשבוע. עד לחודש חמישי הייתי עובדת גם שעות נוספות [15-20 שעות] והמשכורת שלי הייתה בסביבות 6000 ש"ח , מאז שהפסקתי לעבוד שעות נוספות המשכורת הממוצעת היא 5000 ש"ח. לפני מספר ימים החליטו כתוצאה מהמשבר הכלכלי לעבור ל-4 ימי עבודה בלבד עד להודעה חדשה. לא רק שהמשכורת שלי נפגעת קשות, אלא גם מה שאקבל בחופשת הלידה. האם זה תקין ? מה ניתן לעשות על מנת לא לצאת נפסדת מכל הכיוונים? אשמח לתשובה מהירה, תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    קיצוצים בשעות העבודה

הוספת תגובה

• למה לא עונים?

חסוי
    24/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת סבלנות :-)

עו``ד ליאת שטיין
    24/01/2009

שלום לך,
    לא קיבלת מענה מיידי לפנייתך לאור העובדה כי מדובר בסוף השבוע, וגם לנו מותר קצת לנוח...

עקרונית, על פי הנתונים שתיארת, הרי שהמעסיק עובר על החוק בהפחתתו ימי עבודה, בכל הנוגע אלייך, שכן הוא יוכל לעשות כן אך ורק באם יינתן לו היתר מפורש מהממונה על עבודת נשים במשרד התמ"ת.
    יחד עם זאת, על מנת שלא לאבד זכותך זו עלייך להביע התנגדותך לכך, ולדרוש את שכרך המלא - מומלץ באמצעות עו"ד.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרות בקשר לזכויות לאחר חופשת לידה
    שלי
    21/01/2009

1. האם למרות האיסור לפטר אישה לאחר חופשת לידה במשך 60 ימים + מספר ימי ההודעה המוקדמת מותר למעסיק לשלם לה עבור תקופה זו מבלי להעסיק אותה בפועל? 2. האם הגבלת הפיטורין האמורה, וכן הזכות לשעת הנקה, חלות גם לאחר חל"ת בהמשך לחופשת הלידה? אם כן, האם גם במקרה שהחל"ת ניתן לאשה בהסכמת המעסיק ולא מכח זכותה לפי חוק עבודת נשים (כשהותק שלה בעבודה לא הגיע לשנה)?

הוספת תגובה

• זכויות לאחר לידה

עו``ד ליאת שטיין
    24/01/2009

שלי שלום,
    1. התנהגות כזו של מעסיק היא אסורה, היות ועומדת בניגוד לראציונל שבבסיס החוק.
    2. הזכות לשעת הנקה - לא, ההגנה מפני פיטורים- כן.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם בהסכמתי מותר לשלם מבלי להעסיק?

שלי
    25/01/2009

אם לאחר חופשת הלידה אסכים כי ישולם לי שכר עבור 60 ימים + הודעה מוקדמת מבלי שאצטרך לעבוד בפועל - האם זה יהיה מותר למעסיק להסכים לכך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

עו``ד ליאת שטיין
    26/01/2009

שלי שלום,
    כאמור, המעסיק חשוף לתביעה ממך, אולם ככל שאכן לא יהיו לך כל תביעות ממנו, המצב תקין.

בברכה,
    ליאת שטיין, עו"ד
    6245588-03

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה