מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפטרות אחרי חופשת לידהליאת24/12/2007
שלום
בעת התפטרות לאחר חופשת לידה וקבלת פיצויים האם יש תקופה בה האמא לא יכולה לצאת לעבודה חדשה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות ויציאה לעבודה
עו"ד זיוה אופק25/12/2007פיצויי הפיטורין מגיעים לך רק אם התפטרת לצורך טיפול בילד. השאלה האם עשית כך היא שאלה של עובדות. עבודה חדשה בתנאים דומים לעבודה הקודמת יכולה לשמש ראיה למעסיק (אם הוא יודע עליה) שהוצאת ממנו פיצויי פיטורין במירמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבראה בתקופת ח.לידהמור24/12/2007
שלום,
שאלתי היא כאשר אשה יולדת ובמהלך חופשת לידה (חודש יולי) היא צריכה לקבל דמי הבראה. אך למעשה היא אינה בעבודה אלא מקבלת דמי חופשת לידה מביטוח לאומי, האם היא זכאית לקבל גם את הדמי הבראה? האם היא מקבלת אותם במועד או רק לאחר שובה לעבודה? תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי הבראה
עו"ד זיוה אופק25/12/2007אין חובה לתת דמי הבראה ביולי. יש חובה לתת דמי הבראה פעם בשנה לבחירתו של המעסיק. הוא אינו חייב בכך דווקא בתקופת חופשת הלידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לאישה בטיפולי פוריות יש זכויות?מיכל24/12/2007
שלום, אני בת 32, גרושה ובטיפול פוריות.
עובדת במקום פרטי, החודש זה חצי שנה.
שאלתי, האם יש למעביד זכות לפטר אותי בגלל שאני מחסירה?? כלומר עקב טיפולים? הוא עדיין לא יודע, אבל כל הזמן שואל למה אני מחסירה ואני אומרת שאני חולה..
האם משנה מתי להגיד שאני בהריון?? האם באמת לחכות עם זה?
האם לאישה בטיפולי פוריות יש זכויות?? כי עדיין איני בהריון. אבל תשושה מהתרופות, ובחילות ומקיאה והכל רגשי וכל כך עדין ואחרי הטיפולים הנוראיים אני חוזרת לעבודה, וכולם חושבים שהייתי ביום חופש... והבוס כועס שאני חולה.. אבל איני חולה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש זכויות בטיפולי פוריות
עו"ד זיוה אופק25/12/2007לפי החוק אסור לפטר אשה בטיפולי פוריות (אלא בדרך ובתנאים שמפטרים אשה בהריון). המלצתי היא שתגידי למעסיק בהקדם האפשרי שאת בטיפולי פוריות שכן אם לא ידע על כך יוכל לפטר אותך ואם ידע על כך את מוגנת.
לגבי הריון: חובה להודיע למעסיק מהחודש החמישי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה במהלך 60 יום שלאחר פיטוריםקרין23/12/2007
ברצוני לדעת האם על פי חוק כאשר מעביד מפטר אותי לאחר חל"ד- כביכול צריך לשלם לי 60 יום+ 30 יום נוטיס- האם בתקופת הזו של 60 הימים עלי להגיע לעבודה סדירה או שבעצם רק המעביד יכול לפטור אותי מכך ולהורות לי להישאר בבית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להגיע לעבודה סדירה
עו"ד זיוה אופק25/12/2007בכל תקופת 90 הימים עלייך להגיע לעבודה סדירה אלא אם המעסיק ויתר על כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא ענו - דחוף!לילך22/12/2007
שלום רב,
אם הודעתי על התפטרות ממקום העבודה לצורך טיפול בבני ועלי לתת הודעה מוקדמת - האם תקופת ההודעה המוקדמת צריכה להיכלל ב 9 חודשים מאז הולדת בני על מנת שאוכל לקבל את הפיצויים ע"פ חוק?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעתי לא
עו"ד זיוה אופק25/12/2007אולם התשובה אינה נקיה מספקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה אחרי חופשת לידהדניאלה בגון21/12/2007
שלום, אני עובדת שנים רבות במקום מרוחק למגורי ונמצאת 5 חודשים בחופשת לידה. אני מעונינת לחזור רק ל-80% משרה ונאמר לי בעבודה שזה אפשרי רק לחודש הראשון ולאחריו הם מצפים שאעבוד במשרה מלאה. אני שוקלת להתפטר בנסיבות אלה. האם עדיף לי להודיע כעת על פיטורים לצורת טיפול בילד או לחזור לעבודה לחודש ואז להתפטר? האם עדין אהיה זכאית לפיצויי פיטורין (התפטרות לצורך טיפול בילד)? בכל מקרה אני אמורה לחזור בעוד שבועיים כך שאין לי גם חודש של הודעה מראש.
תודה מראש על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות אחרי חופשת לידה
עו"ד זיוה אופק25/12/2007קודם כל הינך זכאית להת]פטר לצורך טיפול בילד גם לאחר שחזרת לעבודה למשך חודש וזאת עד שהתינוק בן 9 חודשים.
עלייך להודיע הודעה מוקדמת של חודש אלא אם כן המעסיק מוותר על זכות זו.
לדעתי כדאי לך להתפטר לפני חזרתך בעת ששכרך לצורך הזכויות השונות יחושב לפי המישרה המלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות לאישה שאינה עובדתלימור720/12/2007
האם יש זכויות לאישה שאינה עובדת.?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאשה שאינה עובדת
עו"ד זיוה אופק25/12/2007אם כוונתך לחופשת לידה אז אין זכות כזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהישנן זכויות אחרות
עו"ד זיוה אופק25/12/2007דמי הלידה הראשוניים, קיצבת ילדים וכן זכויות כלליות שאינן קשורות בהכרח ללידה: דמי אבטלה, הבטחת הכנסה וכד'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות מעסיקענבר19/12/2007
האם יש חוק שאומר שעל המעסיק להמשיך להפריש את החלק שלו בהפרשות של קופת גמל, קרן השתלמות והביטוח הפנסיוני (בהנחה שאני מפרישה את החלק שלי)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאלה הנ"ל מתייחסת לתקופת 14 שבועות
ענבר19/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשל חופשת הלידה כמובן...
ענבר19/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
עו"ד זיוה אופק25/12/2007לפי החוק המעסיק חייב בכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצויים לאחר חופשת לידה.דלית19/12/2007
הארכתי את חופשת הלידה שלי ב- 3 חודשים. אני עובדת 24 חודש במקום עבודתי. אני לא מתכוונת לחזור לעבודה לאחר סיום החופשה. אני כמובן מעוניינת להתפטר ולקבל את הפיצויים שלי.
יש לי על הכוונת עבודה חדשה, אני כמובן לא מתכוונת להודיע למעסיק שאני עוברת עבודה אלא מתפטרת לצורך טיפול בילד.
יש לי 2 שאלות:
1. מתי על פי חוק אני אמורה להודיע למעסיק על התפטרותי?
2. מתי אני יכולה להתחיל עבודה חדשה מבלי לפגוע בזכאות שלי לפיצויים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר חופשת לידה
עו"ד זיוה אופק25/12/20071. מוקדם ככל האפשר ולפחות 30 יום לפני מועד חזרתך. במקרה שלך כדאי לך גם להתפטר מוקדם שכן הזמן שתשבי בבית כמובטלת במקום בחל"ת יכול להוות "תקופת צינון" בין שתי העבודות.
2. הזכאות לפיצויים תלויה בכך שאכן באמת התפטרת לצורך טיפול בילד ולכן בכל מקרה בו יצליח המעסיק להוכיח שלא כך הוא הדבר הרי שאינך זכאית לפיצויים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצויים אחרי לידה והתפטרות עקב כךשירה19/12/2007
רציתי לשאול, מהו הקריטוריון על פיו נקבע גובה הפיצויים המגיעים לעובדת שהתפטרה לאחר לידה לצורך טיפול בילד? זה יכול להיות שאחרי עבודה של יותר משנה במשכורת שבסיבות 2700 שח, הפיצוים יהיו בערך 60 שח? בתודה מראש. רבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב פיצויים
עו"ד זיוה אופק25/12/2007החישוב העקרוני לפיצויי פיטורין הוא חודש משכורת על כל שנת עבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת לידה לאבא, ודמי לידהnils19/12/2007
עד ללידה עבדתי כעצמאית בסטודיו שליד ביתי, ובמקביל עבדתי יומיים בשבוע בעיתון כשכירה (אני גרפיקאית).
ביטוח לאומי שילמתי בעצם פעמיים, כעצמאית וכשכירה.
עכשיו, אחרי הלידה, רציתי לפצל את החופשה ביני ונין בעלי, כך שאני אחזור לעבוד רק כעצמאית, אבל כשכירה, אמשיך את החופשה (ז"א אני לא אחזור לעיתון, בינתיים).
בביטוח לאומי אמרו לי שזה בלתי אפשרי, ושאני חייבת לחזור לעבוד בשני המקומות כדי שבעלי יוכל לקחת חופשה במקומי.
א. האם זה נכון, ואם כן, אפשר לערער על ההחלטה הזאת?
ב. אם אין ברירה, האם אני יכולה להתפטר מעבודתי בעיתון, ולעבוד רק כעצמאית, כדי שבעלי יוכל להחליף אותי בחופשה?
אודה לתשובתכם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן
עו"ד זיוה אופק25/12/2007לפי החוק התנאי לחופשת לידה של הבעל היא שאת אינך בחופשת לידה. עבודה חלקית אינה חופשת לידה וככל הידוע לי הדין אינו מכיר בחופשת לידה חלקית. אפשר לנסות ליצור תקדים בביה"ד לעבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה, ושאלה נוספת...
nils30/12/2007במה כרוך יצירת התקדים בבית הדין לעבודה? מה הנוהל?
ובכלל, מה כדאי לעשות עכשיו, האם כדאי לחזור לעבודה רק כעצמאית, ושבעלי יקח חופשת לידה, ולסמוך על כך שהערעור יתקבל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי לידהמיה18/12/2007
שלום רב,
רציתי לדעת אני בסוף החודש ה 6 ועד הלידה יהיו לי 10 תלושי שכר מתוך ה 14 רציתי לדעת בגלל שאני עובדת לפי אחוזים - עמלות אני עוסקת במכירות האם הם ייחשבו לי את השכר לפי 10 התלושים האחרונים או לפי 3 האחרונים. בגלל ההריון עבדתי פחות ולכן המשכורות שלי ירדו .
ורציתי לדעת אני מעוניימת להפסיק כ חודשים לפניי ההריון לעבוד ואין לי כוונה לחזור ולעבוד אצל המעסיק הזה עבדתי כ 5 שנים רצוף (לא אצל אותו מעסיק אצל 2 מעסיקים)האם אחרי 3 חודשי חופשת הלידה אני אהיה זכאית לדמי אבטלה. בתודה מראש, מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב דמי חופשת הלידה
עו"ד זיוה אופק25/12/20071. דמי הלידה יחושבו לפי שלושת החודשים האחרונים לעבודתך.
2. תהיי זכאית לדמי אבטלה 3 חודשים אחרי התפטרותך (ולא אחרי הלידה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאורית18/12/2007
אני בחודש תחילת תשיעי וצריכה ללדת באמצע ינואר שאלתי היא כזאת
אני עובדת אצל מעסיק פרטי (מרפאה) כבר שנה וחצי, ונוסעת כל יום מאשדוד לת"א בשביל העבודה, הוא לא משלם לי את כל הנסיעות אלא רק חצי.
הוא רוצה שאצא בתחילת ינואר למין חופשת מחלה כיוון שלוקח מישהי אחרת במקומי. האם מותר לו לעשות זאת?
אחרי הלידה קשה יהיה לי לחזור בגלל הנסיעות האם אקבל פיציום אם אני אתפטר?
הוא לא משלם לי דמי הבראה, לא מפריש לפנסיה, ולא שום דבר מעבר לשעות שאני עובדת פה. יוצא לי לעבוד כל יום 6 שעות.
האם אני זכאית למשהו? למי עליי לפנות?
ומתי אפשר יהיה לחתום אבטלה (אני אקדמאית) בלשכה אחרי 3 חודי חופשת המחלה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה שעלייך לפנות לבית הדין לעבודה
עו"ד זיוה אופק25/12/2007כיוון שזכויות שונות שלך לא משולמות.
בכל מקרה אם תתפטרי נראה שבנסיבות הללו תהיי זכאית לפיצויי פיטורין ותוכלי לחתום אבטלה לאחר 90 יום ממועד התפטרותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו זמן הודעה מראשדלית18/12/2007
שאני צריכה לתת למעביד לפני הודעתי על התפטרות לאחר חופשת לידה או לאחר הארכה בחודש את חופשת הלידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה מראש
עו"ד זיוה אופק25/12/2007מוקדם ככל האפשר ולפחות 30 יום לפני המועד בו היית אמורה לחזור אלא אם יש לך חוזה עם המעסיק הקובע מועד אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות עקב טיפול בילודקרן18/12/2007
ברצוני לברר מהי זכאותי באם קיימת לפיצויים כשכירה ממעביד עקב התפטרות לשם טיפול בילוד,
תודה
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את זכאית לפיצויי פיטורין
עו"ד זיוה אופק25/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)