פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חזרה לעבודה לאחר עבודה ושעות נוספות
    יעל111
    03/03/2008

שלום! יש לי שני שאלות:
    1. אני חוזרת לעבודה לאחר 3 חודשים של חופשת לידה, השאלה היא האם אני זכאית להישתחרר שעה לפני בתשלום? שעות העבודה שלי הם: מיום א' עד יום ה' מ8 עד 15 וימים ב' וה' מ15 עד 19.

2. במידע ואני מחליתה להיתפטר האם אני זכאית לפיצויים?(לפני הלידה אני עבדתי במקום הזה 9 חודשים) והאם אני זכאית להפטלה ?(אני בת 23)
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• למה לא עונים???

יעל111
    25/03/2008

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיצויי פיטורים

עו"ד דלית דה-קסטרו
    26/03/2008

עובדת שמועסקת במשרה מלאה רשאית רשאית להיעדר מתום חופשת הלידה עד תום ארבעה חדשים מאותו יום - שעה אחת ביום ללא ניכוי משכרה.
    עובדת זכאית להתפטר ולקבל פיצויי פיטורים אם הינה מתפטרת תוך 9 חודשים מיום הלידה לצורך הטיפול בילד.
    לפי הנתונים שמסרת סה"כ את עובדת שנה ולפיכך תהיי זכאית לפיצויי פיטורים אם תתפטרי לצורך הטיפול בילד.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה
    מיטל
    03/03/2008

שלום רב שמי מיטל ואני בהריון שבוע 33 בנובמבר אחרי סקירת מערכות הרופא גילה לי שיליה נמוכה עם פתח בעיקבות דימומים שהיו באים והולכים הוא יישר נתן לי שמירת הריון ואסר עלי לעבוד ולהיות יותר מידי פעילה הלכתי לביטוח לאומי שאמר לי שאני צריכה 30 יום חופשת מחלה ואז להגיש את כול הפרטיים אז באמת אחרי חודש הגשתי להם את כול המיסמכיים שהם ביקשו ומאז אני ממתינה לתשובה כבר עבר 4 חודשיים כמעט ואין להם תשובה הם כול הזמן עוניים לי זה בטיפול זה בטיפול רשמתי מכתב למנהל סניף שבאמת זה מוגזם בעלי מרוויח מינימום פלוס יש לי עוד שני ילדיים להאכיל כבר אין לי ממי לקחת הלוואה והם עוד בשיא חוצפתם אומרים לי זה בטיפול בקיצור השבוע הלכתי לסניף ליד הבית והפקידה הייתה נחמדה היא התקשרה לברר למה זה לוקח המון זמן ואז היא אומרת לי תראי הם חושבים שיש לך קרבה למעסיק הסברתי לה שאין לי שום קירבה חוץ מיזה שאני עובדת עים בעלי אבל כול אחד בתפקיד שונה בעל הבית לא קשור עלי ואז היא אומרת לי גם אולי את לא בהריון וכאלה קמתי הרמתי את החולצה בדמעות ואמרתי לה מה אתם מפגריים זה נראה לך בטן סתם אני תכף צריהב ללדת ואת אומרת לי אולי את לא בהריון והיא התנצלה וזה בקיצור אתמול התקשר אלי מישהו ואמר לי להגיע השבוע באיזה יום לביטוח לךאומי הוא רוצה לישאול אותי כמה שאלות נראה לי חוקר או משהו שאלתי וסליחה על אורך השאלה זה מהם הזכויות שלי הגשתי את כול הטפסיים ובאמת שכול חיי אני עובדת ומשלמת ביטוח לאומי הם ממש מצצו לי את הדם אני ממש מרגישה חרא הם ממש לא בסדר אני רוצה לדעת מה הם זכויותיי לפניי שאני יילח לפגישה מה מותר להם לישאול ומה מותר להם להגיד לי אני מאחלת לכולם שלא יזדקקו להם ממש ככה
    בבקשה תשובה מהירה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• למה אתם לא עונים זה לא יפה

מיטל
    06/03/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה

עו"ד אילן קמינצקי
    07/03/2008

ישנם מקרים בהם המוסד לביטוח לאומי מפעיל חוקרים על מנת לבדוק את הקשר בין העובדת למעסיק.
    לחוקר יש סמכות לבדוק ולשאול שאלות רלבנטיות על מנת לבדוק אם העובדת אכן עבדה באותו מקום, האם יש קרבת משפחה וכו' ולוודא שאכן העובדת תקבל בדין התשלום עבור חופשת הלידה.
    בהנחה ונראה לך שנעשה לך עוול הייתי ממליץ לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי ובמידת הצורך ולהוציא מכתב התראה לפני נקיטת הליכים משפטיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיצויים לאחר התפטרות
    מילה
    02/03/2008

שלום!
    יש לי שאלה קצרה.
    שלחתי למעביד מכתב התפטרות חודש לפני תום חופשת לידה.
    אמרו לי שמעביד חייב לשלם פיצויים תוך 45 ימים.
    שאלה:
    45 ימים אחרי הגשת מכתב התפטרות או 45 ימים לאחר יום הפסקת עבודה?
    זה הבדל של חודש.
    בתודה,
    מילה

לקביעת תור
    סגירה
    פיצויים לאחר התפטרות

הוספת תגובה

• מועד תשלום פיצויי פיטורים

עו"ד דלית דה-קסטרו
    03/03/2008

מילה שלום רב,
    על המעביד לשלם פיצויי פיטורים עם סיום יחסי העבודה. כלומר, אם נתת לו הודעה מוקדמת של חודש,, אז עליו לשלם לך את הפיצויים בתום חודש ההודעה המוקדמת.
    בהקשר זה יצוין כי פיצויים יחשבו כמולנים אם לא שולמו תוך 15 ימים מהמועד לתשלומם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורים במהלך חופשת לידה ללא תשלום
    אלי
    02/03/2008

אני עובדת מעל לשנתיים כאחראית במועדון כושר.
    כרגע אני בחופשת לידה ללא תשלום בהסכמה של המעביד.
    זה כבר כמה חודשים שאני מחכה לתשובה לגבי תנאי חזרתי לעבודה.
    מעסיקי אמר לי שאין באפשרותו להחזיר אותי לעבודה בתנאים שביקשתי ואשר הבטיח לשקול.
    רציתי לדעת מה עלי לעשות על מנת לקבל את פיצויי הפיטורין ודמי אבטלה עם לא אמצא עבודה אחרת?
    הדילמה נובעת מהרצון לשלוח את בני לגן לבין החובה להישאר איתו בבית במידה ולא אמצא עבודה.

הוספת תגובה

• תשובה לעניין פיצויים ודמי אבטלה

עו"ד דלית דה-קסטרו
    03/03/2008

שלי שלום,
    עובדת זכאית להתפטר לצורך הטיפול בילדה תוך 9 חודשים מיום הלידה ולקבל פיצויי פיטורים. יובהר, כי תהיי זכאית לפיצויי פיטורים אף אם תמצאי מקום עבודה אחר המאפשר לך שהות ממושכת יותר עם ילדך (לדוגמא אם הנך עוברת לעבודה בהיקף של חצי משרה לעומת משרה מלאה).
    לעניין דמי אבטלה, ככלל עובדת המתפטרת מרצונה תאלץ להמתין 90 ימים עד לקבלת דמי אבטלה.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורין אחרי חופשת לידה
    דנה
    02/03/2008

יצאתי לחופת לידה המעסיק נתן לי חופה 6 חודשים לאחר מכן הודיע לי על אי חזרתי לעבודה מה הם זכויותי?

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין אחרי חופשת לידה

הוספת תגובה

• תגובה לפיטורים לאחר חופשת לידה

עו"ד דלית דה-קסטרו
    03/03/2008

שלום,
    לצורך מתן תגובה הולמת, אבקש לקבל פרטים נוספים, כגון: כמה זמן את עובדת במקום עבודתך, מתי יצאת לחופשת לידה, מתיהודיעו לך על פיטורייך.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דנה
    03/03/2008

אני עבדתי שם קצת מעבר לשנה ילדתי ב8.9.2007 בסופו של דבר קרה דבר מוזר עוד באותו יום הוא התקשר והתחרט אך יש לי ספק כי אולי בכוונתו לפטר אותי לאחר חזרתי לעבודה בכל מיקרה באם כך מה הם זכויותי תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה בעניין פיטורים שלא כדין

עו"ד דלית דה-קסטרו
    03/03/2008

דנה שלום רב,
    חוק עבודת נשים קובע כי אסור למעסיק לפטר אישה שילדה במשך תקופה של 60 ימים לאחר חזרתה מחופשת לידה. כמו כן, בהתאם לחוק, אם עובדת מאריכה את חופשת הלידה מכח החוק (על פי החוק אישה רשאית להאריך את חופשת הלידה אם עבדה במשך שנתיים במקום עבודתה), אסור למעביד לפטרה אף לאחר 60 ימים לאחר חזרתה מהארכת חופשת הלידה.
    אם מעבידך פיטר אותך בתקופה של 60 ימים לאחר חופשת הלידה אסור היה לו לעשות כן.
    לא ברור לי מהנתונים שהצגת, האם מעבידך דרש ממך לצאת לחופשה ללא תשלום לאחר חופשת הלידה או שמא את ביקשת להאריך את חופשת הלידה והוא הסכים לכך, לכן איני יכולה לתת לך תשובה לשאלה האם מעבידך פעל כחוק.
    מכל מקום עובדת שמפוטרת מעבודתה לאחר שנת עבודתה זכאית לפיצויי פיטורים, הודעה מוקדמת,פדיון חופשה ודמי הבראה. בנוסף, אם פוטרת שלא כדין, את יכולה לפנות לייעוץ משפטי לצורך בירור זכויותיך.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהם?

דנה
    04/03/2008

מה הם הזכויות הנוספות אם פוטרתי לא כדין המעסיק שלי ביוזמתו האריך לי את חופשת הלידה בהתחלה לחצי שנה עכשיו הוא ממשיל לאחרי פסח...ניראה לי כי בכוונתו לפטר אותי מה קורא גם אם אחרי שאני מתחילה לעבוד הוא מפתר אותי בכדי לא לתת לי את זכאויותי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דנה שלום,

עו"ד אילן קמינצקי
    07/03/2008

עם יוחלט על ידי בית הדין כי הפיטורין נעשו שלא כדין בית הדין יהיה מוסמך לחייב אותו לשלם לך פיצוי נוסף מעבר לפיצויי הפיטורין. (גובה הפיצוי תלוי בשיקול דעת בית הדין ויבחן בהתאם לנסיבות המקרה).
    כפי שצויין בתשובה הקודמת אם המעביד לא מחזיר אותך לעבודה לאחר חופשת הלידה, עליו לשלם לך תשלום עבור 60 יום + הודעה מוקדמת.
    אילן קמינצקי, עו"ד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הארכת חופשת לידה
    שלומית
    02/03/2008

שלום
    אני עובדת בחינוך מיוחד באותו מקום כבר 8 שנים וילדתי לפני 5 חודשים.
    במהלך חופשת הלידה ביקשתי להאריך את החופשה בעוד 14 שבועות וקיבלתי אישור לכך.
    לאחר כמה ימים מכמה סיבות החלטתי לבקש הארכה נוספת של שבועיים והתאריךיוצא 3.4.2008.
    התשובה שקיבלתי ממקום עבודתי היא שמוכנים להאריך אבל "צרכי המערכת" הם שאני אחזור רק לאחר פסח, כלומר מאריכים לי את החל"ת בשלושה שבועות נוספים על אף שאיני מעוניינת בכך. (כמובן שהסיבה מבחינתם היא לא לשלם בעבור חופשת פסח). האם מותר למעביד להאריך את חופשת הלידה בניגוד לרצוני? אודה על תשובה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה
    הארכת חופשת לידה

הוספת תגובה

• תגובה בעניין הארכת חופשת לידה

עו"ד דלית דה-קסטרו
    03/03/2008

גלית שלום,
    בהתאם לחוק עבודת נשים, היולדת בוחרת האם ברצונה להאריך את חופשת הלידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף בבקשה!

שלומית
    04/03/2008

אבל האם זה נכון שמותר למעביד לאחר את תאריך החזרה לעבודה של העובדת עד 4 שבועות(מאותו יום שביקשתי לחזור)??? כי אם זה לא נכון אז אני יכולה לחזור לעבודה שבוע לפני פסח והמעביד חייב לקבל אותי על אף שזה "לא מתאים לו" (כלומר- לא רוצה לשלם לי את חופשת פסח)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה בעניין הארכת חופשת הלידה

עו"ד דלית דה-קסטרו
    04/03/2008

גלית שלום, לאור חשיבות העניין להלן נוסח הסעיף בחוק
    "(ד)(1) עובדת שעבדה עד תחילת חופשת הלידה אצל אותו מעביד או באותו מקום עבודה לפחות עשרים וארבעה חדשים רצופים, רשאית להיעדר מהעבודה, מתום חופשת הלידה, מספר חדשים כרבע מספר החדשים שבהם עבדה כאמור, אך לא יותר משנים עשר חודשים מיום הלידה וחלק של חודש לא יבוא במנין;
    (2) העדרה של העובדת מעבודתה מכוח פסקה (1) דינו כדין חופשה ללא תשלום וזמן העדרה לא יבוא במנין לגבי זכויות התלויות בותק;
    (3) עובדת שנעדרה מעבודתה מכוח פסקה (1) והתייצבה לעבודה לפני תום תקופת חופשתה, או הביעה רצונה לחזור לעבודה כאמור, לא יוכל המעביד לדחות את החזרתה לעבודה יותר מארבעה שבועות מיום שהתייצבה או הביעה רצונה לחזור".
    כלומר, אם הודעת למעבידך כי את רוצה הארכת חופשת לידה של חצי שנה, והתחרטת ואת רוצה חופשת לידה של 5 חודשים בלבד, מעסיקך יוכל לדחות את חזרתך לעבודה עד 4 שבועות מיום שהבעת רצונך לחזור לעבודה.
    בברכה ובהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכל מצב?

שלומית
    04/03/2008

למעביד מותר לאחר חזרה לעבודה בארבעה שבועות בכל מצב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הארכת חופשת הלידה

עו"ד דלית דה-קסטרו
    05/03/2008

גלית שלום,
    העובדת בוחרת האם ברצונה להאריך את חופשת הלידה שלה, ולא המעביד.
    אולם אם הודעת שתחזרי כעבור 4 חודשים לדוגמא, וביקשת לחזור לפני הזמן, אז יוכל מעבידך לדחות את חזרתך לעבודה עד 4 שבועות.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הארכת חופשת לידה ללא תשלום

מיטל
    21/01/2009

שלום רב, אני עובדת כבר חמש שנים במקום עבודתי וילדתי לפני שבעה שבועות. לא מזמן בקשתי להאריך את חופשת הלידה שלי במספר חודשים. המעסיק אמר לי כיבתקופה של חופשה ללא תשלום אני לא זכאית לתנאים כגון רכב וטלפון נייד. האמנם?? אנא חזרו אליי. ידוע לי כי חופשה זו לא ממומנת, אך האם אין אני זכאית לתנאים??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכאות פיצויים
    אלמונית
    02/03/2008

שלום לכם בוקר אור!

אני עובדת עם קשישים דרך חברה סיעודית כבר 4 שנים לאחרונה התבשר לי כי אני בהריון ואני אינני מעוניינת להמשיך בעבודה מאחר וזו עבודה פיזית של נקיון והרמת קשישים שאלתי היא...

אם אני מתפטרת מיוזמתי לאחר 4 שנות עבודה אני זכאית לפיצויים?

וממתי אני זכאית לדמי אבטלה או הבטחת הכנסה משום שבעלי לא עובד גם הוא ..

אודה על ההתייחסות יום טוב לכולם ...

לקביעת תור
    סגירה
    זכאות פיצויים

הוספת תגובה

• מדלגים על שאלות

אלמונית
    03/03/2008

למה אתם מדלגים על שאלות זה לא פייררררר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכאות לפיצויים

עו"ד דלית דה-קסטרו
    03/03/2008

קצת סבלנות וגם את תקבלי תשובה לשאלתך...
    בחוק עבודת נשים מצויין כי אישה רשאית להתפטר תוך 9 חודשים מיום שילדה על מנת לטפל בילדה ולקבל פיצויי פיטורים. אולם בשאלתך, את מעוניינת להתפטר טרם לידתך ובחוק עבודת נשים אין התייחסות למצב הנ"ל.
    יובהר, כי חוק פיצויי פיטורים והתקנות שהותקנו מכוחו, קובעים מהם המקרים בהם עובד שמתפטר זכאי בכל זאת לפיצויי פיטורים, כך לדוגמא,
    התפטרות עקב הרעה מוחשית בתנאי עבודה,התפטרות עובד לרגל מצב בריאותו הוא או של בן-משפחתו, ולאור המימצאים הרפואיים, תנאי העבודה ושאר נסיבות הענין היתה סיבה מספקת להתפטרות.
    את יכולה לפנות לייעוץ משפטי ולברר האם את עומדת בקריטריונים של אחד מהמקרים המנויים בחוק ובתקנות המזכ ים עובד שמתפטר בפיצויי פיטורים.
    מכל מקום, את יכולה לנסות ולפנות למעסיקך ולבקש שינסה להתחשב בך ולמצוא לך עבודה שמתאימה יותר למצבך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכאות לקבלת דמי אבטלה
    שני
    02/03/2008

אני עובדת במקום עבודתי הנוכחי כ -9 חודשים. אני אמא לילד בן שנתיים. שחתמתי על החוזה הנוכחי במקום עבודתי לקחתי בחשבון שאוכל לעבוד שעות נוספות מעבר למשרה מלאה. כיום הדבר אינו מתאפשר לי. אני עובדת כל יום בין השעות 9-18 ומנסה לתמרן בין אנשים שיעזרו לי להוציא את הילד מהגן. בעלי גם הוא נמצא בעבודה תובענית שמאלצת אותו להדר לנסיעות תכופות לחול .
    בעבודתי הקודמת -שם עבדתי 3 שנים . סה"כ 4 שנות עבודה ללא הפסקה(למעט חופשת לידה).
    אני אינני מוצאת כרגע עבודה אחרת ,וגם הסוס שלי לא מאפשר לי לרדת באחוזי המשרה וזאת מאחר וכך הסכמנו בחוזה שחתמנו.
    האם, במידה ואני מתפטרת -אני זכאית לקבלת דמי אבטלה עד אשר אמצא עבודה ?או האם אני חייבת שיפטרו אותו על מנת לחתום בלשכה ולקבל דמי אבטלה ?

תודה ואשמח לתשובה מהירה

לקביעת תור
    סגירה
    זכאות לקבלת דמי אבטלה

הוספת תגובה

• תשובה לשני בעניין דמי אבטלה

עו"ד דלית דה-קסטרו
    03/03/2008

שני שלום רב,
    עובד זכאי לדמי אבטלה אם עבד קודם לתחילת תקופת האבטלה, 360 ימים שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה מתוך 540 ימים (עובד שעובד על בסיס יומי, בודקים האם עבד 300 ימי עבודה בתוך 540 הימים האמורים). לכאורה לפי הנתונים שמסרת אכן מילית אחר התנאי הנ"ל.
    מכל מקום, ככלל עובדת המתפטרת נדרשת להמתין 90 ימים עד לקבלת דמי אבטלה.
    איני מאמינה כי מעסיקך יפטרך מכיוון שאסור לו לעשות כן בתקופה של 60 ימים מתום חופשת הלידה.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה דחוף עזרה-התפטרות ואבטלה
    טוני
    01/03/2008

שלום ,
    אני התפטרתי לאחר שלוש שנים של עבודה . בתי בת 8 חודשים ולכן אני אקבל פיצויים -כך נאמר לי ממקום העבודה . מצאתי משרה של 5 שעות ביום לעומת 9 שעות שהייתי .
    רציתי לשאול אם אני עובדת במקום החדש שבוע ומגלה שזה לא מתאים לי פתאום ומתפטרת .
    (אבל כמובן מוציאים לי תלוש בגין זה ), האם נמנע ממני לקבל את דמי האבטלה שמגיעים לפי חוק ?
    אחרי 90 יום...כי זה מקום חדש...?
    כמו כן לא הבנתי אם ה90 יום זה מיום הודעה על התפטרות או מיום ההפסקה בפועל .?

תודה

הוספת תגובה

• תשובה ללבנת בעניין דמי אבטלה

עו"ד דלית דה-קסטרו
    03/03/2008

לבנת שלום,
    הנך זכאית לפיצויי פיטורים מכיוון שהתפטרת לצורך הטיפול בילדך תוך 9 חודשים מיום הלידה. במקרה שלך התפטרותך מאפשרת לך שהות ממושכת יותר עם ילדך.
    לצורך בחינת זכאות לדמי אבטלה, בודקים האם עבדת 360 ימים שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה מתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה.
    אולם מכיוון שהתפטרת מרצונך עלייך להמתין 90 ימים מיום הפסקת עבודתך (מיום ההתפטרות) טרם קבלת דמי אבטלה.ו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורין במהלך הריון שנדחו ע'י התמת
    יפית
    28/02/2008

במהלך הריוני פוטרתי מעבודתי והפיטורין נדחו ע'י משרד התמ'ת כך שחזרתי למקום עבודתי.שאלתי היא האם בתום חופשת הלידה אהיה מפוטרת באופן אוטומטי או שאני יכולה להתפטר בעצמי ולקבל מכתב פיטורין ולהיות זכאית לדמי אבטלה מיד בתום חופשת הלידה

הוספת תגובה

• תשובה בעניין זכאות לדמי אבטלה

עו"ד דלית דה-קסטרו
    01/03/2008

יפית שלום רב,
    מהנתונים שהצגת עולה לכאורה כי בהחלטה שניתנה על ידי משרד התמ"ת נקבע כי פיטורייך בטלים וכי על מעסיקך להמשיך להעסיקך.
    משכך, מעסיקך אינו רשאי אף לפטרך 60 ימים לאחר חזרתך מחופשת לידה והנך זכאית אף לאחר מכן לתקופת הודעה מוקדמת טרם פיטורייך (זאת כמובן אם לא נקבע אחרת בהחלטה של משרד התמ"ת).
    לכן, אם את מעוניינת הנך רשאית להתפטר לצורך הטיפול בילדך תוך 9 חודשים מיום הלידה.
    ככלל, התפטרות זאת אינה מזכה מיידית בדמי אבטלה (למעט מספר מקרים חריגים), ולכן עלייך להמתין תקופה של 90 ימים עד לקבלת דמי אבטלה.
    לשאלתך, איני מאמינה כי מעסיקך ייתן לך מכתב פיטורים בתקופה שלאחר חופשת הלידה משום שכאמור לעיל אסור לו לפטרך בתקופה זו.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מ
    אורלי
    28/02/2008

הודעתי למעביד שאני לא חוזרת לאחר הלידה האם עד השעה 19 זה נקרא משמרות

לקביעת תור
    סגירה
    מ

הוספת תגובה

• תשובה לעניין משמרות

עו"ד דלית דה-קסטרו
    01/03/2008

אורלי שלום,
    על מנת לתת לך תשובה הולמת אבקש שתפרטי את שאלתך. האם את שואלת על מנת לבדוק האם את זכאית להתפטר בדין מפוטרת?
    אשמח לענות אם אקבל פרטים נוספים.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודה במשמרות
    רותי
    28/02/2008

חזרתי מחופשת לידה, ברצוני לשאול אם יש איזה חוק המונע מהמעסיק לשבץ אותי במשמרת ערב ולתת לי לעבוד רק בקרים (מה שהכי מסתדר מבחינתי), המשמרות הם 08:00-16:30 בוקר ללא שעת הנקה ו-14:00-22:30 ללא שעת הנקה.
    המעסיק מבחינתו רוצה שאני אעבוד שני ערבים וקשה לי מאוד, לא הצלחנו להגיע להסדר כל שהוא לגבי הערב.
    במידה ויש חוק כזה אשמח מאוד לשמוע ולהעבירו למעסיקי כמובן.
    תודה מראש
    רותי

לקביעת תור
    סגירה
    עבודה במשמרות

הוספת תגובה

• תשובה בעניין עבודה במשמרות

עו"ד דלית דה-קסטרו
    01/03/2008

רותי שלום,
    ככלל, אין חוק שאוסר על שיבוץ במשמרות ערב, אולם 60 ימים לאחר חזרתך מחופשת לידה מעסיקך אינו רשאי לפגוע בתנאי עבודתך והנך אמורה לחזור לעבוד באותו היקף כפי שעבדת קודם ליציאתך לחופשת לידה. לכן, אם קודם לכן עבדת רק משמרות בוקר, על מעסיקך להמשיך ולהעסיקך באותה צורת העסקה וחל איסור על הרעת תנאי עבודתך בתקופה זו.
    כמובן, שבמשך ארבעה חודשים מתום חופשת הלידה אם הנך עובדת במשרה מלאה הנך רשאית להעדר שעה אחת ביום ללא ניכוי משכרך.
    לידיעתך, תוך 9 חודשים מיום הלידה הנך רשאית להתפטר על מנת לטפל בילדך ולקבל פיצויי פיטורים. אבהיר אף כי התפטרות לצורך טיפול בילד תתקבל אף מדובר במעבר לעבודה אחרת שמאפשרת שהות ממושכת יותר עם ילדך.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הביתה בעקבות טעות
    איילת
    27/02/2008

שאלתי היא כזאת
    האם המעסיק יכול לשלוח אותי הביתה לחופש (עד הודעה חדשה), בגלל שביצעתי טעות במהלך יצור מוצר אלקטרוני במפעל בו אני עובדת?
    האם אין חוק שאוסר עליו לשלוח אותי הביתה, והאם ישלם לי על הימים הללו?
    תודה
    (אני בחודש השלישי להריוני).

לקביעת תור
    סגירה
    הביתה בעקבות טעות

הוספת תגובה

• תשובה לאיילת בעניין השעייה/חופשה

עו"ד דלית דה-קסטרו
    27/02/2008

איילת שלום,
    לצורך מתן תשובה מקצועית לשאלה ששאלת עליי לקבל פרטים רבים נוספים, כגון:
    האם חל על המעסיק שלך הסכם קיבוצי/צו הרחבה, האם נערך לך הליך משמעתי כלשהו, האם ערכו לך שימוע, כמה זמן את עובדת באותו מקום עבודה, האם הודיעו לך כי הושעית, כמה זמן את נמצאת בביתך.
    אני ממליצה לך לפנות לייעוץ משפטי בעניין הנ"ל.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמי אבטלה
    שירה
    27/02/2008

הזכות לדמי אבטלה היא 90 יום מיום ההתפטרות או מיום סיום חופשת הלידה?

לקביעת תור
    סגירה
    דמי אבטלה

הוספת תגובה

• זכות לדמי אבטלה

עו"ד דלית דה-קסטרו
    27/02/2008

בחוק ביטוח לאומי, נקבע כי מובטל שהפסיק את עבודתו מרצונו, בלי שהיתה הצדקה לכך, לא יהיה זכאי לדמי אבטלה בעד 90 הימים הראשונים מיום הפסקת העבודה.
    כלומר, לעניינך הזכות לדמי אבטלה הינה מיום ההתפטרות.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר חופשת לידה
    שירה
    27/02/2008

חופשת הלידה היא בת 14 שבועות, האם יום הלידה נכלל בהם?
    אם אני מחליטה להאריך את חופשת הלידה בחודש ורוצה לקבל משכורת עבור חודש זה בגין ימי חופשה שצברתי ולאחר מכן להודיע על התפטרותי, האם המעסיק חייב לשלם לי חודש זה?
    אם אקבל מכתב פיטורין למרות שאתפטר, אוכל לקבל מיד דמי אבטלה? כמה זמן אוכל לקבל דמי אבטלה, בהתחשב בעובדה שאני נעל גיל 35?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות לאחר חופשת לידה

הוספת תגובה

• תשובה להתפטרות לאחר חופשת לידה

עו"ד דלית דה-קסטרו
    27/02/2008

בהתאם לחוק הביטוח הלאומי, מי שהפסיק את עבודתו מרצונו, בלי שהיתה הצדקה לכך, לא יהיה זכאי לדמי אבטלה בעד 90 הימים הראשונים מיום הפסקת העבודה. אם יש בידך מכתב התפטרות, הרי שלא הפסקת עבודתך מיוזמתך אלא מיוזמת מעסיקך ולפיכך סעיף זה לא יחול עליך.
    אולם איני מאמינה כי מעסיקך ייתן לך מכתב התפטרות משום שאסור לו לפטרך בתקופה של 60 ימים מתום חופשת הלידה.
    לעניין החופשה, ככלל נדרשת הסכמת מעסיקך לצורך ניצול חופשתך.
    לידיעתך, הנך רשאית להתפטר לצורך הטיפול בילדך תוך 9 חודשים מיום הלידה.
    לעניין מספר ימי האבטלה קיימים מספר קריטריונים לצורך חישוב תקופת הזכאות, והגיל הינו רק אחד מהפרמטרים - לפיכך את יכולה לחפש את המידע המבוקש באתר המוסד לביטוח לאומי.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה