מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דמי לידהלב21/01/2008
שלום רב,
אני אמורה ללדת בעוד כחודש. למיטב הבנתי, דמי הלידה מחושבים לפי ממוצע 3 המשכורות האחרונות לפני הלידה. במקרה שלי - בחודשיים האחרונים עבדתי פחות שעות מכרגיל, בשל הקושי הנובע מההריון, מה שהוריד לי את גובה המשכורת. האם לא מכירים בכך שדווקא בחודשים האחרונים עובדים לעיתים פחות שעות? ושאלה נוספת - אם אלד באמצע החודש, האם לא תחשב לממוצע חצי המשכורת האחרונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי לידה
עו"ד אילן קמינצקי21/01/2008במידה וב 3 חודשים האחרונים חלה הפחתה במשכורת, יחשובו 3 החודשים לפני ההפחתה במשכורת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העסקה לתקופה קצובהשיר21/01/2008
לצוות המשפטי שלום,
אני מועסקת כבר שלוש שנים ברציפות (סמסטר א'- ארבעה חודשים בשנה , סמסטר ב'- ארבעה חודשים בשנה וסמסטר קיץ- ארבעה חודשים בשנה ) כמרצה מן החוץ באחת המכללות בארץ. בכתב המינוי המחודש מדי ארבעה חודשים נכתב, כי "כתב המינוי הנו לתקופה קצובה (כאמור 4 חודשים) והוא יפקע מאליו ללא צורך במתן הודעה מוקדמת על סיום העסקה".
מצד אחד, על פי כתב המינוי מופסקת העסקתי כל ארבעה חודשים ומחודשת בכתב מינוי חדש לארבעה חודשים נוספים, אולם בפועל אני מועסקת באופן רציף וללא כל הפסקות (אף לא בקיץ) כבר כשלוש שנים רצוף.
במידה והמכללה החליטה, לאחר שלוש שנים, שלא לחדש את העסקתי בכתב מינוי חדש בשל העובדה כי אני עומדת ללדת בסמסטר הקרוב (בו אמור להיות מחודש כתב המינוי), האם אין מדובר בפיטורין הלכה למעשה? בעצם שאלותיי הן:
א- האם אני זכאית לפיצויי פיטורין?
ב- האם אני זכאית לתשלום של 45 ימים לאחר תום חופשת הלידה?
אודה לכם, אם תוכלו להפנות אותי לסעיפים בחוק הרלוונטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העסקה לתקופה קצובה
עו"ד אילן קמינצקי21/01/2008סיום חוזה לתקופה קצובה כמוהו כפיטורין.
במידה ואת בהריון (ועבדת למעלה מ 6 חודשים אצל המעסיק הרי שעל מנת שהמעביד יוכל לפטרך יהיה עליו לפנות לממונה על חוק עבודת נשים ולבקש היתר לפיטורין שלך.
לגבי הזכאות לפיצויים - אכן ישנה בעייה עם מרצים מן החוץ שמפוטרים מידי שנה היות והפסקה של למעלה מ 3 חודשים פוגעת ברצף.
יחד עם זאת באם לא יתקבל היתר לפיטורים יהיה על המעביד לשלם לך שכר עד הלידה וכן 60 יום (ולא 45 יום כפי שהיה בעבר) לאחר חופשת הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי לידה לאחר קבלת אבטלהלי21/01/2008
היי, פוטרתי באוקטובר 07 בהיותי בהריון עם קבלת אישור ממשרד התמ"ת. ביררתי עם הביטוח הלאומי מתי עלי להתחיל לחתום אבטלה האם לחכות לאחר חופשת הלידה או שעלי להגיע ולחתום מיד. הם אמרו לי שעדיף לחתום מיד על מנת שאהיה זכאית. ואכן חתמתי אבטלה מה-29/10/07 ועד 31/12/07 היום בו ילדתי. היום בעת שיטוט באינטרנט מצאתי שמישהי שאלה מה יהיו גובה דמי הלידה שלה האם המשכורות או דמי האבטלה ובעקבות כך התקשרתי לביטוח לאומי לשאול שאלה זו והם אמרו לי שדמי הלידה יחושבו חודשיים עפ"י דמי האבטלה וחודש נוסף עפ"י השכר מה שמוריד משמעותית את גובה דמי הלידה שהרי גובה האבטלה נמוך מהשכר אותו קיבלתי. אני רוצה לדעת מה עלי לעשות במקרה זה שבו הוטעיתי על ידי הביטוח הלאומי. זה הפרש כולל של 6000 ש"ח, מה עושים???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי לידה לאחר אבטלה
עו"ד אילן קמינצקי22/01/2008לצערי אין לי בשורות , להבא מומלץ לברר היטב לפני שמחליטים מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימי מחלהאלין21/01/2008
שלום רב
אני בחודש תשיעי ובשבוע האחרון נעדרתי מהעבודה בעקבות מחלת חום.
האם כדאי לי לדווח ימי היעדרות ע"ח ימי מחלה או ע"ח שעות שמגיעות במסגרת ההריון (40 שעות)
מה ההבדל בין השניים וכן כיצד מחושבת תביעת דמי הביטוח הלאומי (ממוצע3 המשכורות האחרונות)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימי מחלה
עו"ד אילן קמינצקי21/01/2008יש הבדל משמעותי בין השניים: היעדרות לצורך בדיקות במהלך ההריון מזכה בתשלום מלא בעוד שהיעדרות עקב מחלה מזכה בתשלום חלקי בלבד כאשר ביום הראשון להיעדרות המעביד לא מחוייב לשלם שכר , ביום השני והשלישי 37.5% מהשכר והחל מהיום הרביעים להיעדרות 75% מהשכר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרותמילי21/01/2008
שלום רב,
שאלתי היא לגבי נסיבות בהן לעובדת יש ביטוח מנהלים וסעיף 14, יוצאת לחופשת לידה ולא מעוניינת לשוב לאור רצון לטפל בילד. שאלותי הן בבקשה:
1.האם צריך להצביע על משהו מיוחד כשטוענים שמתפטרים לצורך טיפול בילד? ואם ארצה אחרי תקופה של חודשיים מתום חופשת הלידה לחזור לעבודה אבל אצל מעסיק אחר?
2. האם יש לתת הודעה מוקדמת למעביד?
3.האם יש משמעות לכך שחל (להבנתי) סעיף 7 (א) לחוק פיצויי פיטורים בנסיבות בהן יש ביטוח מנהלים וסעיף 14?
4.כיצד אוכל לנצל זכויותי באופן מיטבי במקרה זה?
המון תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מילי שלום,
עו"ד אילן קמינצקי22/01/2008במידה והעובדת מעוניינת להתפטר לצורך טיפול בילד עליה להודיע על כך בכתב למעביד תוך מתן הודעה מוקדמת בהתאם לוותק בעבודה.
הזכות לקבלת פיצויים הינה עקב רצונה של האישה לטפל בילד ולפיכך אם תחזור לעבוד הדבר עשוי לשלול את זכאותה לתשלום פיצויים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה שלי
אלין22/01/2008ובמידה והמעסיק משלם מהיום הראשון דמי מחלה - האם עדיין יש הבדל?
תודה על ההתייחסות המהירה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
עו"ד אילן קמינצקי22/01/2008בכל אופן נראה לי כי חבל לבזבז ימי מחלה ועדיף לנצל את ימי ההיעדרות הניתנים לך לצורך בדיקות בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין בטרם חלפה חצי שנהמירי21/01/2008
שלום רב,
פוטרתי ממקום עבודתי לאחר חמישה וחצי חודשים, ע"פ ההסכם עם המעביד עליו לתת לי הודעה מוקדמת בת 30 יום. ע"פ החוק אסור לפטר אישה בהריון המועסקת חצי שנה. האם הודעת הפיטורין תכנס לתוקף רק בחלוף 30 יום ואז אהיה מועסקת שישה וחצי חודשים או שהודעת הפיטורין אינה נמנית במרוץ הזמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים בטרם חלפה חצי שנה
עו"ד אילן קמינצקי22/01/2008יש לבחון במכתב הפיטורין מתי הפיטורין יכנסו לתוקף.
בכל מקרה גם אם מדובר בפיטורין כעבור 5 וחצי חודשים יש לך בהחלט עילת תביעה בהתאם לחוק שיויון ההזדמנויות בעבודה וישנם מקרים בהם עובדות הוכיחו כי הפיטורין נעשו בסמוך לפני 6 חודשים על מנת שהמעביד לא יצטרך לבקש היתר לפיטורין, חוייב המעביד לשלם שכר עד למועד הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מירי22/01/2008אני מודה לך על תשובתך. במכתב הפיטורין נכתב שהנני מפוטרת מיום 17.01.08. האם בפועל אחשב מפוטרת רק מיום 17.02.08 ? במידה ואכן אסור לו לפטר אותי, האם אני מחוייבת לחזור לעבוד במשרד זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה נוספת
עו"ד אילן קמינצקי22/01/2008התאריך על גבי מכתב הפיטורין בו מופיע המועד שהפיטורין יכנסו לתוקף הינו המועד הקובע. במידה והמעביד פיטר אותך ללא הודעה מוקדמת כי אז עליו לשלם לך תמורת הודעה מוקדמת.
נראה שבמקרה שלך המעביד ניסה לפטר אותך לפני חצי שנה על מנת לנסות ולהמנע מתשלום מקבלת היתר לפיטורין.
כפי שציינתי נראה לי שבהחלט יש כאן מקום לתביעה משפטי בהתאם לחוק שיוויון ההזדמנויות בעבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות וקבלת פיצוייםאמא טריה20/01/2008
חזרתי לעבודה לאחר חופשת לידה לפני כ3 חודשים.
נוצר מצב ושקלתי לקחת לבני מטפלת ולבסוף החלטתי לעזוב לצורך טיפול בילד כתוצאה מחישובים כלכליים שיותר זול לי להישאר עם בני בבית מאשר לעבוד במקום הנוכחי.
בסופו של דבר, מצאתי מקום עבודה חדש בו אני מרוויחה פי 2 מהמקום הנוכחי והחלטתי לקחת לבני מטפלת ולעבור מקום עבודה.
האם יש אפשרות לדרוש את הפיצויים בכל זאת?
השעות אותן שעות בשני המקומות אך המשכורת, כפי שציינתי כפולה!
האם יש לי "קייס" מול המקום הנוכחי לדרוש את הפיצויים בעקבות כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על פניו, לא מגיע לך פיצויים
עו"ד אילן קמינצקי20/01/2008היות ורק התפטרות לצורך טיפול בילד מזכה בתשלום פיצויים מה שאין כן בעניינך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטורים עם חזרה מחל"ת-זכויותיישלי20/01/2008
אני מנהלת ארגון-משרה בכירה.
התחלתי לעבוד בדצמבר 2006,ילדתי באוגוסט 2007. כעת אני בחל"ת.
יש לי חוזה העסקה אישי ובו סעיף 3 חודשי הודעה מוקדמת במקרה התפטרות או פטורין
מתי על פי חוק יכולים לפטר אותי? מה זכויותיי אם מפטרים אותי עם חזרתי מהחל"ת? במקרה פטורין-יגיע לי לקבל 3 חודשי משכורת על בסיס סעיף ההודעה המוקדמת בחוזה האישי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים עם חזרה מחל"ת
עו"ד אילן קמינצקי20/01/2008הכלל הוא שהולכים עם ההוראה לטובת העובד. במקרה שלך יצטרכו לתת לך הודעה מוקדמת של 3 חודשים לפני ההתפטרות (כפוף לכך שאין תנאים אחרים בחוזה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות בזמן טיפולי פוריות ושמירת הרמירי19/01/2008
שלום רב,
שמי מירי ואני עובדת כשכירה מזה כשנתיים ע"ב 6 שעות עבודה יומיות.
לפני כחודשיים התחלתי בטיפולי הפרייה ומאז יצאתי לחופשה. במהלך הטיפולים הובהר לי מהעבודה שמאחר ומיציתי את ימי החופשה השנתיים המגיעים לי,אין באפשרותי לקבל תשלום כלשהו בזמן הטיפולים כשאינני בעבודה.
כרגע,לאחר הטיפול נללטתי להריון ויש לי תאומים.
אני נמצאת בטיפול של רופאת הריון בסיכון גבוה ובשלב זה קיבלתי ממנה 8 ימי מחלה עד הבדיקה הבאה. נאמר לי על ידה שיכול להיות שאקבל אישור לשמירת הריון.
בשלב זה ניגשתי למקום העבודה עם טופס חופשת מחלה ל-8 ימים,שם נאמר לי שמאז שיצאתי לחופשה לטיפולי הפוריות אני מוגדרת כ"מוקפאת" במקום העבודה ושאין לי זכות לקבל תשלום עבור החופש מחלה.
ברצוני לברר מספר דברים:
1.האם זה חוקי להגדיר אותי כ"מוקפאת" בזמן יציאה לטיפולי פוריות? מבלי לשלם עבורי דמי ביטוח לאומי ?
2.במידה ומיציתי את מכסת ימי המחלה שלי בשנה שעברה,האם החל מינואר 2008 מגיעה לי מיכסה חדשה עבור השנה הזו?
3.במידה ואקבל שמירת הריון,הבנתי שהתשלום שאקבל מביטוח לאומי הוא בגובה השכר הממצוע בשלושת החודשים האחרונים. מה קורה אם לא עבדתי במהלך כל שלושת החודשים האלו?או שעבדתי רק בחלק מהחודש? והאם קבלת תשלום עבור חופשת מחלה תפגע בתשלום עבור שמירת ההריון ודמי לידה?
סליחה על מבול השאלות ותודה מראש,
מירי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות בזמן טיפולי פוריות
עו"ד אילן קמינצקי20/01/2008על המעביד אסור לפטר אותך או לפגוע בתנאי עבודתך אלא אם יתקבל אישור ממשרד התמ"ת.
הקפאת העבודה מהווה פגיעה בתנאי עבודתך ולפיכך המעביד אינו רשאי לנהוג כך. מומלץ לפנות למעביד ולהודיע על התנגדותך לפגיעה בתנאי עבודתך.
בכל שנה העובד זכאי ל18 ימי מחלה.
במידה והשכר השתנה באופן זמני הביטוח הלאומי מתייחס ל3 חודשים שלפני השינוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת דמי אבטלה לאחר התפטרותלילי17/01/2008
שלום,
עבדתי במקום עבודה כ-4 שנים ולאחר לידת בתי הבכורה אני מעוניינת להתפטר.
הבנתי כי אם אודיע על התפטרות לפני תום 9 חודשים מהלידה לצורך הטיפול בילדה, אזי תחשב ההתפטרות כפיטורין.
האם אני זכאית לדמי אבטלה? לכמה ימים? החל ממתי?
ובנוסף, לבד מפיצויים בעבור כל שנה, האם על מקום העבודה לשלם לי גם דמי הבראה, ימי חופשה שנצברו? דמי ביטוח מנהלים ומיטבית (קרן פנסיה) שנצברו לזכותי וכו'?
תודה
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלת דמי אבטלה לאחר התפטרות
עו"ד אילן קמינצקי20/01/2008עובדת המתפטרת מהעבודה זכאית לדמי אבטלה לאחר 90 יום.
מעבר לכך תהיי זכאית לכל יתר זכויותייך באם לא קיבלת אותם במהלך העבודה כגון חופשה, הבראה וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסוי15/01/2008
אם אני עובדת במשרד תקופה של 3 שנים ואני יוצאת לחופשת לידה לשלושה חודשים שלאחריה אני לא מתכוונת לחזור לעבודה עקב הטיפול בילד מתי עלי להודיע למעסיק שלי על עזיבתי בתום החופשת לידה או חודש לפני שהחופשת לידה מסתיימת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
עו"ד אילן קמינצקי16/01/2008לפחות 30 יום לפני שאת יוצאת לחופשה ללא תשלום (במקרה שלך תודיעי במהלך חופשת הלידה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר חל"תעינב15/01/2008
שלום, אני עובדת במקום עבודתי שנתיים וחצי ויצאתי לחל"ת ל-4 חודשים נוספים מסיום תקופת חופשת הלידה. ברצוני לדעת האם אני אוכל להגיש את התפטרותי ועדיין לקבל את פיצויי הפיטורין (לצורך טיפול בילד)? עד מתי יש אפשרות להגיש את ההתפטרות? במידה והמעביד יחליט לפטר אותי לפני תום תקופת החל"ת האם עליו לשלם לי בנוסף לפיצויי הפיטורין 60 ימי עבודה נוספים? אם חזרתי לעבודתי בתום החל"ת האם גם אז אוכל להתפטר ולקבל את פיצויי הפיטורין?
בתודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר חל"ת
עו"ד אילן קמינצקי16/01/2008את רשאיתלהתפטר מהעבודה בתוך 9 חודשים מיום הלידה לצורך טיפול בילד ולקבל פיצויי פיטורין.
לאחר חופשת לידה המעביד מחוייב לשלם לך שכר של 60 יום +הודעה מוקדמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעת הנקהאורית15/01/2008
שלום רב,
עפ"י חוזה ההעסקה בארגון בו אני עובדת אם זכאית לחצי שעת עבודה פחות ביום במידה ועובדת במשרה מלאה. למיטב הבנתי החוק אומר שזכאים לשעת עבודה פחות למשך 4 חודשים מלאחר חופשת הלידה. מה תופס במקרה זה?
תודה רבה
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החוק
עו"ד אילן קמינצקי16/01/2008במקרה זה הולכים עם ההוראה לטובת העובד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
אורית16/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלת שוב-תשלום לאחר חופשת לידהמיבן15/01/2008
האם בכל מקרה על המעסיק לשלם שכר של 60 יום (לאחר ה-14 שבועות) או רק במקרה של התפטרות? אני במצב של אי ודאות לגבי חזרה לעבודה לאחר תום ה 14 שבועות, כיון שעקב שינוי בעלים בחברה ייתכן ולא יהיה צורך בי.מצד אחד אסור לפטר אותי, אולם האם אני צריכה לחזור לעבודה אחרי 14 שבועות ואז להתפטר?מתי אני צריכה להודיע על התפטרות? האם במקרה של התפטרות לצורך טיפול בילד אני מקבלת פיצויים בהתאם לותק בעבודה (קצת יותר שנה) או את ה-60 יום?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשלום לאחר חופשת לידה
עו"ד אילן קמינצקי16/01/2008המעביד מחוייב לשלם 60 יום לאחר חופשת הלידה רק אם הוא מפטר אותך. אם את מתפטרת אין הוא מחוייב לכך.
את רשאית להתפטר מהעבודה תוך 9 חודשים מיום הלידה לצורך טיפול בילד ולקבל פיצויי פיטורים.
הפיצויים הם בהתאם לחוק (לפי הוותק שלך בעבודה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לדמי לידההילה כהן14/01/2008
התחלתי לעבוד ב-21.10.06 ויצאתי לחופשת לידה ב-23.11.07, דהיינו עבדתי קצת יותר מ-13 חודשים במהלך כל תקופת עבודתי שולמו עבורי ביטוח לאומי. האם אהיה זכאית לדמי לידה?
תודה, הילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לדמי לידה
עו"ד אילן קמינצקי16/01/2008כן. עלייך לעבוד 10 חודשים מתוך 14 חודשים לפני הלידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)