מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיטורין לאחר חופשת לידהגלי17/12/2007
שלום רב,
עבדתי בחברה 13 חודשים ולאחר מכן יצאתי לחופשת לידה.
היום, 5 חודשים לאחר הלידה הודיע לי מעסיקי כי אינו מתכוון להחזירני לעבודה.
ברצוני לדעת לאילו תשלומים אני זכאית ממעסיקי לשעבר - האם הוא חייב לשלם לי 60 יום + 30 יום הודעה מוקדמת?האם אני זכאית לתשלומי פיצויים?
לתשובתך אודה,
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורין לאחר חופשת לידה
עו"ד אילן קמינצקי17/12/2007המעביד צריך לשלם 60 יום + הודעה מוקדמת (בהתאם לוותק בעבודה). בנוסף תהיי זכאית לפיצויי פיטורין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוזאת למרות שעבדתי בחברה
גלי17/12/2007פחות מ-24 חודשים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן.
עו"ד אילן קמינצקי17/12/200724 חודשים רלבנטי רק לגבי חופשה ללא תשלום לאחר חופשת לידה. היות ועבדת למעלה משנה ופוטרת את זכאית לפיצויים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ...
גלי18/12/2007העניין הוא שכן לקחתי חל"ת, אני כבר חמישה חודשים בבית מאז הלידה
ובכל זאת חייבים לשלם לי את 60 הימים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנא ענו לי על המשך השאלה, תודה
גלי26/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
עו"ד אילן קמינצקי27/12/2007כן. בהתאם לתיקון לחוק, גם לאחר חל"ת מגיע תשלום בגין 60 יום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעם שלישית שאני שואלת!!! דחוףתמר17/12/2007
שלום,
שמי תמר, אני בת 28 מתל-אביב. אני עובדת כשנה ו-9 חודשים בחברה פרטית. בספטמבר יצאתי לחופשת לידה ואני חוזרת בשבוע הבא.
התפקיד שבו עבדתי לפני שיצאתי לחופשת לידה אינו מתאים לאם לתינוק בן שלושה חודשים- 5 ימים בשבוע 8-9 ולפעמים גם 10 שעות כל יום, הייתי משתכרת כ-5500 ש"ח בחודש נטו. בנו לי תפקיד חדש בחברה המתאים יותר לצרכיי- 4 ימים בשבוע מהשעה 09:00 עד 15:30. האם זה נכון שמגיעה לי שעת הנקה ביום בנוסף? ושאלה נוספת- האם הם מחויבים להשאיר לי את אותה המשכורת? ואם לא אז איזו משרה זו נחשב? חצי משרה? שלושת רבעי משרה?
כיצד לחשב זאת? עד השעה 16:30 או עד השעה 15:30?
אשמח לתשובה בהקדם האפשרי.
תודה מראש, תמר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעת הנקה
עו"ד אילן קמינצקי17/12/2007עובדת זכאית לשעת הנקה רק אם היא עובדת במשרה מלאה. היות ואינך עובדת במשרה מלאה אינך זכאית לשעת הנקה.
לא ברור לי מהנתונים בשאלתך מתי המעביד פגע בהיקף משרתך- האם בסמוך לאחר חזרתך מחופשת הלידה?
מעביד אינו רשאי לפטר עובדת 60 יום מתום חופשת הלידה. פגיעה במשכורת ו/או בהיקף המשרה כמוה כפיטורין. במידה והמעסיק שינה את היקף משרתך לאחר 60 יום - כעקרון הדבר אפשרי כפוף להסכמי עבודה אישיים או קיבוציים.
במידה ובמקום העבודה עובדים 5 ימים בשבוע כי אז משרה מלאה הינה 43 שעות שבועיות ולפיכך היקף המשרה שלך יהיה מספר השעות בהם את עובדת ביחס ל 43.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת לידהנועה17/12/2007
שלום רב!
אני עובדת בסופר (שייך לריבוע כחול) מ 1.10.2006 במשרה חלקית של 62.5%.(ז"א שכשאצא לחופשת לידה במרץ 2008 אני אסיים 17 חודשי עבודה)
אחרי חופשת לידה אני מתכוונת לקחת חופש על חשבון שלי, אז:
(1) כמה חודשים אחרי חופשת לידה אני יכולה לא לעבוד?
(2)מתי אני חייבת להודיע למעסיק שאני יוצאת לחופשה על ח-ן שלי?
אחרי שאני אסיים חופשה אני רוצה להתפטר בגלל טיפול בילד:
(3)האם אהיה זכאית לפיצויים או שעליי להתפטר מיד אחרי חופשת לידה בשביל לקבל פיצויים?
(4) מתי עליי להודיע למעסיק שאני מתפטרת לפני סוף חופשה על ח-ן שלי?
(5)לפי מה ששמעתי בגיל שלי (בת 23)לא ניתן לקבל דמי אבטלה, או שאחרי לידה, אם אני מתפטרת בגלל טיפול בילד, אני כן זכאית?
תודה רבא מראש וסליחה על שאלה כל כך מורכבת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשת לידה
עו"ד אילן קמינצקי17/12/2007(1) לא הבנתי את השאלה. אם את בחופשה ללא תשלום אינך רשאית לעבוד.
(2) יש לתת למעביד הודעה מוקדמת בהתאם לוותק בעבודה. במידה ואפשרי רצוי להודיע 30 יום לפני מועד היציאה לחופשה ללא תשלום.
(3) את רשאית להתפטר מהעבודה בתוך 9 חודשים מיום הלידה לצורך טיפול בילד ובמקרה זה תהיי זכאית לפיצויים.
(4) עלייך לתת הודעה מוקדמת לפני ההתפטרות בהתאם לוותק שלך בעבודה.
(5) עובדת המתפטרת מעבודתה ובכלל זה עובדת המתפטרת לצורך טיפול בילד לא תהיה זכאית לדמי אבטלה עבור 90 הימים הראשונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצויים לאחר חל"דטלי גל16/12/2007
אני מסיימת תקופה של כ-14 שבועות של חל"ד (אחרי לידת תאומים) וברצוני להתפטר.
הבוסית שלי ביקשה שאחזור לעוד כחודשיים שלושה ואתפטר לאחר מכן
שאלתי היא האם אהיה זכאית לפיצויים לאחר שחזרתי לעבודה לתקופה זו ואז התפטרתי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן. תהיי זכאית
עו"ד זיוה אופק16/12/2007אם ההתפטרות היא לצורך הטיפול בילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבטלה לאחר חופשת לידהאורית16/12/2007
שלום,
אני עובדת במקום קבוע, רצוף זה חמש וחצי שנים.
מאחר ועבודתי מצריכה שעות עבודה רבות והבוס שלי לא אדם שמבין אמהות עובדות (וגם לא מבין אמהות בהריון), ברצוני שלא לחזור לעבודתי ולהשאר ולטפל בתינוק ובילדי הגדול.
האם אני זכאית לחתום דמי אבטלה? לכמה זמן? תוך כמה זמן מהמועד בו אני יולדת אני זכאית להתחיל ולחתום, לצורך קבלת דמי אבטלה.
אם יש לזה משמעות, אני אקדמאית.
האם אני צריכה להגיש מכתב למעסיקים ? מתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למתפטרת
עו"ד זיוה אופק16/12/2007צריך להודיע למעסיק על התפטרות חודש מראש אלא אם יש הסכם המחייב תקופה ארוכה יותר.
אם התפטרת אז ככלל את זכאית לדמי אבטלה 90 יום לאחר שאת מתחילה לחתום ומשך תקופת הזכאות היא לפי גיל ומצב משפחתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר הארכת חופשת לידהדלית16/12/2007
שלום רב,
אני אם חד הורית, אימצתי את ילדי לפני כחודשיים.
ברצוני להאריך את חופשת הלידה בחודש.
שאלתי: מה הזכויות שלי במידה ואני מחליטה להתפטר לאחר תקופת הארכת חופשת הלידה?
האם אלו אותן זכויות כמו במקרה שהייתי מתפטרת מיד בתום חופשת הלידה המקורית?
תודה
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
עו"ד זיוה אופק16/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדה באחוזי משרה לאחר חופשת לידהמיכל16/12/2007
שלום, אני עובדת כ-4שנים במשרד ממשלתי. ילדתי לפני כשבעה חודשים תאומים ואני נמצאת בחל"ת (לאחר שמירת הריון לאורך כל ההריון). עבדתי במשרה של 75% אשר היתה מחולקת לחצי משרה עם קביעות ורבע משרה על חוזה (ללא קביעות). כיום כשברצוני לחזור למשרתי, נאמר כי אוכל לחזור רק במאי - כשהילדים יהיו בני שנה ורק לחצי משרה. כשביקשתי מכתב פיטורין מרבע המשרה, נאמר לי כי זה לא יהיה חוקי ולכן אוכל לחזור ל-60 יום למשרתי ואח'כ יפטרו אותי.
האם זה חוקי מה שנעשה, שכן אני מרגישה שמפטרים אותי משום שלא אוכל בחצי המשרה לממן את המעון לשני ילדים ולכן אני אאלץ להתפטר. בתודה מראש על תגובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפי נתוני השאלה
עו"ד זיוה אופק16/12/2007תוכלי להתפטר בשל הרעה מוחשית בתנאים או לצורך טיפול בילדים ותהיי זכאית לפיצויי פיטורין. נכון להיום לפי הפסיקה המקובלת אין חובה על המעסיק להחזיר אותך לעבודה בפועל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר 9 חודשים מלאיםאוסנת14/12/2007
שלום , יש לי שאלה :
אם אני מודיעה למעסיק על התפטרותי לאחר 9 חודשים מלאים מיום הלידה (בני בן 9 חודשים עוד שבוע) האם מגיע לי אבטלה ופיצויים? ההתפטרות היא לצורך טיפול בילד ,ולא לעבודה אחרת כלשהי .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
עו"ד זיוה אופק16/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטרים אחרי לידהדפנה13/12/2007
שלום,
הנני עובדת מיקור חוץ בחברה מאד גדולה.
לפני כחמישה חודשים ילדתי ויצאתי לחופשת לידה. בתום חופשת הלידה הודיעו לי שאני מפוטרת מאותה חברה. החברה שאותי מעסיקה, עפ"י חוק אינה יכולה לפטר אותי ואמרה שמגיע לי שכר במשך 90 יום. שאותו אני אכן מקבלת והם אמורים לחפש לי עבודה במקום אחר שעד יום זה הם טרם מצאו. על כן יש לי מס' שאלות.
1. האם זה 90 יום עסקי?
2. האם אני צריכה לקבל הודעה של 30 יום מראש במידה והם לא מצאו לי מקום אחר?
3. בהנחה שאכן אני צריכה לקבל הודעה מראש ולא קיבלתי אותה, האם על המעסיק להמשיך לשלם לי שכר?
4. מה זה הסכם אישי מיטיב?
תודה מראש,
דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעובדת מיקור חוץ
עו"ד זיוה אופק16/12/20071. לא. מדובר ב3 חודשים
2-3. בעיקרון אם הם הודיעו לך שהם כבר משלמים לך את דמי ההודעה המוקדמת אז לכאורה יש בכך הודעה על פיטורין מצד שני אם זה עדיין לא נסגר ייתכן ויש מקום לתביעה ל-30 יום מההודעה.
4. לעיתים יש הסכם אישי או קיבוצי החל על הסכם העבודה ביניכם שתנאיו טובים יותר מתנאי המינימום בחוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבטלהדקלה13/12/2007
סיימתי את חופשת הלידה והודעתי למקום עבודתי שאינני מתכוונת לחזור וזאת על מנת לטפל בילדי וזאת מאחר שעבדתי במשרה מלאה ונדרשתי בנוסף לעבוד שעות נוספות.
אני הולכת ללשכה התעסוקה פעם בשבוע על מנת לחתום אבל פקיד הלשכה שולח אותי לכל מיני עבודות. כמובן שהייתי מעדיפה להישאר בבית שלושה חודשים עם תינוקי אבל כבר התרגלתי למחשבה של למצוא עבודה חדשה. הבעייה היא שהוא שולח אותי למשרות מלאות כשעה ממקום מגוריי ומתעלם מהרצון שלי לעבוד בחצי משרה קרוב לביתי. האם מותר לו לשלוח אותי לכל עבודה שהוא רוצה ולהתעלם מהבקשות שלי? כבר כמעט ונכנעתי והחלטתי שלא לחזור ללשכה ולהישאר בבית על חשבוני אבל קשה לי לחיות על משכורת אחת בלבד, מה עוד שבעלי סטודנט.
האם יש לי זכות לבקש שיפסיק לשלוח אותי לעבודות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
עו"ד זיוה אופק16/12/2007כל עוד העבודה במרחק סביר ממגורייך (כ-40 ק"מ) אז עלייך להסכים לעבוד אלא אם כן את אם חד הורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות/פיטורין/פיצויים/אבטלהפאולה12/12/2007
עבדתי אצל מעסיקי מדצמבר 2005 ובאוגוסט 2007 יצאתי לחופשת לידה. בנתיים מקום העסק עבר כ 25 ק"מ רחוק יותר מהמקום הקודם וכרגע המרחק מביתי הוא 63 ק"מ (במקום 38 ק"מ). עדיין לא התפטרתי או פוטרתי באופן רשמי.
האם בשל המרחק שהשתנה מגיע לי פיצויים ואבטלה ואוכל להפסיק לעבוד אצל אותו מעסיק?
אם אתפטר האם מגיע לי עדיין פיצויים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות נשים לאחר לידה
לימור14/12/2007לאחר חופשת לידה חזרתי לעבודה תוך כמה חודשים אני יכולה לעזוב ולקבל את מלא הפיצועים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרתי לעבודה ואחרי חודש ברצוני להת
אורנה02/12/2008חזרתי אחרי חופשת לידה וחודשיים נוספים ללא תשלום ואחרי חודש וחצי אני רוצה להתפטר על מנת לטפל בילד מהם זכויותי לגביי הפיצוים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם את עוזבת
עו"ד זיוה אופק16/12/2007לצורך טיפול בילד אז תוך 9 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה שכן
עו"ד זיוה אופק16/12/2007נראה שתוכלי לטעון להתפטרות בשל הרעת תנאים מוחשית ויגיעו לך פיצויי פיטורין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לפיצוייםאורית12/12/2007
שלום,
אני עובדת כבר 6 שנים במרפאה פרטית, מתוכם כ-4 שנים המעביד שלי הוא חברה בע"מ. כעת אני בהריון בשב' 23 והודעתי לו שאינני מתכוונת לחזור לעבודה לאחר הלידה.
שאלתי היא:
האם אני זכאית לפיצויי פיטורין, אם המעביד שלי היה עוסק מורשה ולאחר מכן הפך לחברה בע"מ? האם זה משנה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
עו"ד זיוה אופק16/12/2007כיוון שאין הרעה בתנאי עבודתך והשינוי גם היה לפני 4 שנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן לחתום?שני11/12/2007
אני אחרי לידה-מפוטרת.
אומנם משלמים לי הודעה מוקדמת ועוד חודש אך התחלתי לחתום בלשכה.
1.כמה חודשים עליי לחתום על מנת לקבל המירב מביטוח לאומי?
2.אם אתחיל ללמוד בסוף החתימה האם ייפגע בי?
3.האם אוכל לתבוע את ביטוח לאומי באמצע החתימה? כי חסרים לי מסמכים...תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתימות
עו"ד זיוה אופק16/12/20071. לפי כמות הימים להם את זכאית
2. אם זה אחרי החתימה אז לא.
3. כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפלית המעסיק במהלך הריוןנעמה10/12/2007
אני עובדת קבלן של משהב"ט. כלומר המעסיק הישיר שלי שנותן לי את השכר הוא הקבלן והבוס שאני כפופה לו בעבודה הוא מנהל מטעם משהב"ט. הבוס שלי החליט להעלות לי ולמזכירה השניה את השכר ועל כן פנה למשהב"ט בבקשה להגדיל את התקציב לקבלן שמשלם לנו את שכרנו. התקציב אכן הוגדל והמזכירה השניה מקבלת יותר עבור שעה אבל לי לא מוכנים להעלות את השכר בטענה שאני בהריון ואת תוספת התקציב הקבלן יצטרך ע"מ לשלם לי לתקופת ההריון?
מכאן שיש לי שתי שאלות: מי משלם לי את דמי הלידה או האם הקבלן אמור להפסיד סכום כסף מכך שאצא לחופשת לידה ,האם הוא משלם לי מהו?
ושאלה שניה האם אין כאן אפליה או איזשהיא עילה לתבוע את הקבלן על כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפלית המעסיק במהלך ההריון
עו"ד אילן קמינצקי10/12/20071. דמי הלידה משולמים על ידי המוסד לביטוח לאומי. גובה דמי הלידה נגזר מהשכר בחודשים לפני יציאתך לחופשת הלידה. אני לא רואה הפסד כספי של הקבלן בתקופת חופשת הלידה.
2. בהנחה והסיבה לאי העלאה בשכר הינה רק בגלל הריון יש כאן עילה לתביעה בהתאם לחוק שיוויון ההזדמנויות בעבודה האוסר על הפליה בתנאי העבודה גם לגבי עובדת בהריון. יחד עם זאת לעיתים קשה להוכיח כי הסיבה לאי העלאת השכר הינה עקב היותך בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון פחות מ-30 יוםמגלניק יבגני10/12/2007
שלום רב,
שאלה שלי כזאת:
נלד לי בן ב-30.11.07,
לידה מוקדמת, תאריך משוער היה 24.12.07.
מ-8.11.07 אישתי הייתה בשמירת הריון ועברו רק 22 יום מתחילת שמירת הריון עד ללידה.
לפי חוקי ביטוח לאומי אישה זכאית לתשלומי שמירת הריון רק אם מלאו 30 יום מינימום של שמירת הריון.
מה עלינו לעשות?
הרי אישתי לא אשמה שיירדו לה מים 3 שבועות לפני התאריך המשוער ושבועות האליו צריכים להיות על חשבונינו?
אצל מעסיק אין מה לחפש, נגמרו גם ימי חופש וגם מחלה.
האם יש איזו דרך לקבל תשלום על שמירת הריון לא מלאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון פחות מ 30 יום
עו"ד אילן קמינצקי10/12/2007בהנחה ואשתך לא עומדת בתנאים הקבועים בחוק, לא ידוע לי על דרך אחרת לקבלת התשלומים עבור שמירת הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)