מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיטורין לאחר הארכת חופשת לידהדורית06/01/2008
שלום,אני עובדת במקום העבודה כשנה וחודשיים (כולל הארכת חופשת הלידה בחודשיים נוספים לפי בקשתי). לפניו עבדתי ברציפות כחמש שנים במקום עבודה שונה ומייד התחלתי לעבוד במקום העבודה הנוכחי. וברצוני שיפטרו אותי על מנת שאוכל לחתום בלשכת האבטלה. אני בת 33, אמא לתינוק אחד ובעל עובד. רציתי לבדוק האם מבחינה חוקית ניתן לפטר אותי לאחר סיום תקופת הארכת חופשת הלידה או שאאלץ לחזור למקום העבודה לעבוד שם כחודשיים נוספים ורק אז יוכלו לפטר אותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורין לאחר הארכת חופשת לידה
עו"ד אילן קמינצקי09/01/2008בעקרון המעביד מחוייב לשלם לך תשלום של חודשיים נוספים אולם אם יפטר אותך מיידית תהיי זכאית לקבלת דמי אבטלה ממועד הפיטורין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאיילת06/01/2008
שלום שאלתי היא כזאת
אני עובדת אצל מעסיק כבר שנה וחצי, חצי משרה.
בנוסף התחלתי לעבוד אצל מישהו אחר גם כן חצי משרה לפני 3 חודשים רציתי להגדיל הכנסה בבית.
שאלתי היא אם אצא לחופשת לידה כבר בחודש הנוכחי, למה אהיה זכאית מביטוח לאומי והאם אני מגישה להם את התביעה עם התלושים או שזה אוטמטית?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איילת שלום
עו"ד אילן קמינצקי09/01/2008שמעת על דבר שניתן אוטומטי?
כמובן שיש להגיש לביטוח לאומי את התלושים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לעבודה בשעות קצת שונותאילן03/01/2008
אני הייתי אמורה לחזור לעבוד אחרי חופשת לידה ( שהארכתי אותה בחודש וחצי באישור מעסיק) וביקשתי מהמעסיק לחזור לעבוד אך במספר שעות נמוך יותר בחודש עלמנת שאוכל לטפל בילדתיי.ויש לכך כבר תקדימים אצל שתי עובדות אחרות בחברה.
המעסיק הודיע לי שבוע לפני שהייתי אמורה לחזור (וכבר סגרתי אצל מטפלת ושילמתי את התשלום הראשון) שהוא לא מוכן לכך ועדיף שדרכנו יפרדו ועדיף שאני יגיש מכתב התפטרות.
שאלתי האם אני זכאית לפיצויים
ושאלה שנייה האם יש כאן חוסר תום לב ואני זכאית גם ל-45 יום הסתגלות או לחילופין הוא חייב להעסיק אותי במשך 45 יום לפחות.
יש לציין שהוא פירסם במודעת דרושים את המשרה שלי עוד לפני שהודיע לי את תשובתו.בתקווה לתשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לעבודה בשעות קצת שונות
עו"ד אילן קמינצקי09/01/2008במידה והייתה התחייבות מצד המעביד להפחית לך את השעות, המעביד מחוייב לפעול בהתאם להתחייבות.
בכל מקרה בתוך 9 חודשים מיום הלידה, את זכאית להתפטר מעבודתך לצורך טיפול בילד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לעבודה לאחר חופשת לידהיעלה אשכנזי02/01/2008
לפני שילדתי עבדתי מפוצל בשעות 8:00-13:00 ו- 16:00-19:00 בכל יום. כיום לאחר שילדתי ביקשתי מהמעביד אם יוכל להעסיקני בשעות 8:00-16:00 וזאת כי אני מעוניינת להימצא אחה"צ עם בני ולטפל בו. האם המעסיק רשאי לפטרני באם לא מתאים לו להיענות לבקשתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לעבודה לאחר חופשת לידה
עו"ד אילן קמינצקי09/01/2008כן. המעביד אינו מחוייב לשנות את שעות עבודתך כך שיתאימו לטיפול בילד (אף כי רצוי שיעשה כך)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר חופשת לידהגלית02/01/2008
שלום רב,
ברצוני להתפטר בתום חופשת הלידה שמסתיימת ב - 03.02.08 כדי לטפל בילד או למצוא עבודה במשרה חלקית כמה זמן אני צריכה להודיע למעסיק מראש ? (עבדתי באותו מקום עבודה 17 חודשים עד ללידה) האם מגיע לי פיצויים ? והאם אני יכולה לקבל דמי אבטלה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר חופשת לידה
עו"ד אילן קמינצקי09/01/2008בהנחה ועבדת על בסיס חודשי עלייך להודיע 30 יום מראש.
באופן כללי התפטרות לצורך טיפול בילד דינה כהתפטרות המזכה בתשלום דמי אבטלה רק לאחר 90 יום (אף כי ישנם חריגים כגון אם שעות העבודה במקום הקודם לא אפשריות מבחינת טיפול בילד )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה מראש על יציאה לחל"תניקי02/01/2008
האם קבוע בחוק מתי עליי להודיע למעביד שלי, על כך שהנני מתכננת לצאת לחל"ת?
ואם כן, אז כמה זמן לפני תום חופשת הלידה עליי להודיע לו על כוונתי זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה מראש על יציאה לחל"ת
עו"ד אילן קמינצקי09/01/2008הודעה מוקדמת תלויה בוותק בעבודה וכן בהסכם בין הצדדים. במידת האפשר רצוי להודיע 30 יום מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר הארכת חופשת לידהמיבן02/01/2008
אני מתכוונת להאריך את חופשת הלידה בחודשיים נוספים ללא תשלום. האם החוק האוסר על פיטורים 60 יום לאחר חופשת הלידה תקף גם בחודשים האלו?אם אני מחליטה להתפטר במהלך החופשה ללא תשלום -מה הזכויות שיש לי?האם בכלל מגיעים לי פיצויים ( התפטרות לשם טיפול בילד) ואם כן-כמה?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר חופשת לידה
עו"ד אילן קמינצקי09/01/2008לאחר חופשת לידה (גם מוארכת) על המעביד לשלם שכר של 60 יום. אם תתפטרי מהעבודה לצורך טיפול בילד תהיי זכאית לפיצויי פיטורין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,ושאלות נוספות
מיבן10/01/2008האם בכל מקרה על המעסיק לשלם שכר של 60 יום (לאחר ה-14 שבועות) או רק במקרה של התפטרות? אני במצב של אי ודאות לגבי חזרה לעבודה לאחר תום ה 14 שבועות, כיון שעקב שינוי בעלים בחברה ייתכן ולא יהיה צורך בי.מצד אחד אסור לפטר אותי, אולם האם אני צריכה לחזור לעבודה אחרי 14 שבועות ואז להתפטר?מתי אני צריכה להודיע על התפטרות? האם במקרה של התפטרות לצורך טיפול בילד אני מקבלת פיצויים בהתאם לותק בעבודה (קצת יותר שנה) או את ה-60 יום?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובדת בחברת כ"א - דחוףדנה02/01/2008
שלום רב,
עבדתי מטעם חברת כח אדם בארגון כלשהוא ויצאתי לשמירת הריון. במהלך השמירה נמצא לי מחליף בארגון ונאמר לי כי לא אוכל להמשיך לעבוד שם לאחר חופשת הלידה.
כעת, עם תום חופשת הלידה, נאמר לי בחברת כח האדם כי אצטרך לעבוד במשרדי החברה עצמה בתפקיד שונה. יצויין כי בחוזה שלי כתוב כי אועסק בתפקיד הראשון.
אני מעוניינת לטפל בתינוק ולקבל דמי אבטלה, אך הבנתי שלשם כך עלי להוכיח הרעת תנאים.
1. האם העובדה שמדובר בתפקיד אחר מזה המצוין בחוזה מהווה הרעת תנאים ?
2. האם אני חייבת להסכים לעבוד בכל תפקיד שיוצע לי ?
3. הבנתי שבמידה והיולדת לא יכולה לחזור למקום העבודה שלה, ייחשב הדבר כאילו פוטרה לצורך קבלת דמי אבטלה. האם העובדה שאיני חוזרת לאותו ארגון (אך נשארת אצל אותו מעסיק) כלולה בקטגוריה זו ?
4. האם החברה מחוייבת לשלם לי עבור 45 יום לאחר חופשת הלידה היות ואיני מעוניינת לעבוד במשרה שהוצעה לי?
תודה רבה על תשובתכם !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע אינכם עונים לפניייתי?
דנה07/01/2008הי, אודה לכם באם תענו לשאלתי מלפני מספר ימים.הנושא דחוף ביותר !
תודה רבה מראש,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנה שלום,
עו"ד אילן קמינצקי09/01/2008לא כל שינוי בתפקיד מהווה הרעת תנאים. יש לבחון את התפקיד שהוצע לך ביחד לתפקיד הקודם.
אם אכן ישנה הרעת תנאים תהיי זכאית לדמי אבטלה מהיום הראשון בכל מקרה אחר תהיי זכאית רק לאחר 90 יום.
כל יתר השאלות נגזרות מהתפקיד שהוצע לך והאם ישנה הרעת תנאים בתפקיד שהוצע לך. אם מציעים לך תפקיד בתנאים גרועים יותר אינך מחוייבת להסכים לכך ואז המעביד מחוייב לשלם לך תשלום של 60 יום לאחר חופשת הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר לידהענת30/12/2007
שלום
אני שמונה חודשים וחצי לאחר לידה ומעוניינת להתפטר מעבודתי בכדי לטפל בילדתי.
לפי החוק אני מחוייבת לאחר ההודעה על התפטרותי לעבוד חודש נוסף.
שאלתי היא : אם אני מודיעה היום ( לאחר שמונה וחצי חודשים ) על התפטרותי אבל נשארת במקום העבודה חודש נוסף האם אני אהייה זכאית לפיצויי פיטורים?וכמו כן האם אני זכאית לקבל במצב זה דמי אבטלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר לידה
עו"ד אילן קמינצקי30/12/2007על מנת שתהיי זכאית לפיצויים עלייך לעזוב את מקום העבודה תוך 9 חודשים מיום הלידה. נראה כי הפרשנות הנכונה היא שמועד ההתפטרות יהיה בתוך 9 חודשים ולא מועד ההודעה על ההתפטרות.
היות ואת מתפטרת מעבודתך , תהיי זכאית לדמי אבטלה רק לאחר 90 יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לנושא
דורית31/12/2007האם הכוונה ל 90 יום מיום הלידה או מיום חזרתי לעבודה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודה מוקדמת בתקופת חל"תדנה30/12/2007
בהנחנ ואני נמצאת בחל"ת, ורוצה להודיע בתקופה זו על פיטורין.
האם מתן הודעה מוקדמת של חודש מראש יכולה להיעשות בתקופת החל"ת?או שמתן הודעה מוקדמת על פיטורין צריכה להיעשות חודש לפני תום חופשת לידה?
ומה הדין במידה ולא ניחתנה הודעה מוקדמ בזמן הנדרש במקרים הנ"ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה מוקדמת בתקופת חל"ת
עו"ד אילן קמינצקי30/12/2007לא נראה לי שיש כל מניעה להודיע בתקופת החל"ת על הפיטורין.
אי מתן הודעה מוקדמת עשוי לגרור פיצוי כספי בגובה ההודעה המוקדמת שנדרשה מהעובדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לדמי לידהפאני30/12/2007
שלום ,
עזבתי את מקום עבודתי ב-30/11/2007 ואני בהריון שבוע 27 , עבדתי שם מ-1/3/2007-30/11/2007 , סה"כ 9 חודש.
לפני כן חתמתי אבטלה 100 יום במשך 4 חודשים, ולפני האבטלה עבדתי מ- 1/1/2005-30/9/2006 למעשה עבודתי האחרונה (9 חודש )+ האבטלה (4 חודש ) מספיקה לי על מנת לקבל זכאות מלאה 14 שבועות לדמי הלידה?
האם הבנתי נכון , אני צריכה 10 תלושים לקבלת זכאות מלאה של 14 שבועות?
תודה, אודה לתשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לדמי לידה.
עו"ד אילן קמינצקי30/12/2007דמי לידה מירביים – עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) – ישולמו לעובדת שהפסיקה את עבודתה בזמן הריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע לפי הפירוט הבא:
10 חודשים מתוך 14 חודשים שלפני היום הקובע או
15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בבקשה תענו לי!!!!!!!!!!
פאני31/12/2007שוב שלום , הפסקתי את העבודה בחודש 5+ כאשר הייתי בהריון.
כלומר אני זכאית?
לא ענית לי כן או לא?
אודה לתשובה ברורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
עו"ד אילן קמינצקי09/01/2008לא. בהנחה ועבדת רק 9 חודשים לא עבדת את המינימום הנדרש בחוק (10 חודשים מתוך 14).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרצף בעבודות לא תופס?
פאני09/01/2008מדברייך אני מבינה שאני לא זכאית למלא כי עבודתי האחרונה היתה 9 חודשים,אבל עבדתי לפני שנה וחצי וחתמתי אבטלה , מה זה לא נחשב ? הרי שולם דמי ביטוח אומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה, מחכה למענה!
פאני02/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצויים לאחר פיטוריםשרית30/12/2007
עבדתי אצל מעסיקי כ-11 חודש ולאחר מכן הרופא הוציא אותי לשמירת הריון לתקופה של כ-5 חודשים, אני עתידה ללדת תאומות ומעסיקי כבר מצא משהיא אחרת שתמלא את מקומי ואני יודעת כי הוא לא היה מעוניין שאחזור לעבודה היות ונעדרתי לתקופה ארוכה, ברצוני לדעת האם אני זכאית לפיצויי פיטורין? וכן אם הוא יחליט להחזיר אותי לעבודה אני לא מעוניינת מכיוון שאני רוצה להשאר בבית עם בנותי, האם גם כן אני זכאית לפיצויי פיטורין ולאבטלה?(אודה לכם גם אם תציינו לכמה חודשים אני זכאית לאבטלה)ד"א אני בת 30 ולפני עבודתי זו הייתי עצמאית (עוסק פטור) קרוב לשנתיים.
ושוב תודה רבה והמשך יום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצויים לאחר פיטורים
עו"ד אילן קמינצקי30/12/2007לפי מה שהבנתי משאלתך תקופת עבודתך (כולל שמירת ההריון) הינה למעלה משנה.
אציין כי בהנחה ועבדת למעלה מ 6 חודשים, המעביד אינו רשאי לפטר אותך אלא אם יקבל היתר לפיטורין.
לפיכך אם המעסיק יפטר אותך תהיי זכאית לפיצויים. בנוסף אם תעבדי עד הלידה באותו מקום עבודה , לאחר חופשת הלידה תוכלי לעזוב את מקום העבודה לצורך טיפול בילד ובמקרה זה תהיי זכאית לפיצויי פיטורין.
לגבי דמי אבטלה - אם תפוטרי מעבודתך תהיי זכאית לדמי אבטלה החל מהיום הראשון.
אם תתפטרי לצורך טיפול בילד תהיי זכאית לדמי אבטלה לאחר 90 יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת לידה לאחר חופשה ללא תשלוםשרון29/12/2007
שלום רב
לפני כ שנתיים יצאתי לחופשה ללא תשלום לצורך השתלמות בעלי בחו"ל לשנה. בתום השנה הארכנו את שהותינו שם בשנה נוספת, שגם זו אושרה לי ממקום עבודתי. במהלך שנה זו ילדתי וחזרתי לארץ.
ברצוני לברר האם אני זכאית לדרוש שנה מלאה של חופשת לידה או שמה עקב החופשה ללא תשלום המקדימה איבדתי את זכויתיי? יש לציין שעבדתי במקום העבודה החל משנת 2000 ועד 2005 השנה בה נסענו, כמו כן יש לי קביעות במקום העבודה.
אודה לכם מאד יל תשובה מהירה
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשת לידה לאחר חופשה ללא תשלום
עו"ד אילן קמינצקי30/12/2007בהתאם לחוק, על מנת שעובדת תהיה זכאית לדמי לידה עליה להיות מועסקת בארץ מינימום חודשי ביטוח לפני שהפסיקה לעבודה.
התקופה הינה - 10 חודשי ביטוח מתוך 14 החודשים שלפני חופשת הלידה, או 15 חודשי .ביטוח מתוך 22 החודשים שלפני חופשת הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד שאלתי ושאלה נוספת
שרון30/12/2007תודה רבה על המענה המהיר.
האם אני זכאית להיות בחופשת לידה שנה ללא איום של פיטורים גם לאחר החופשה ללא תשלום או שזכות זו לא שמורה לי???( ללא קשר לדמי לידה).
במידה וכן- אני יכולה להיות כשנה בבית אנא סייעו לי לנסח מכתב שיגן על זכויותי.
תודה רבה מראש
האתר הינו המצאה ויוזמה גאונית ברמה הציבורית, כן ירבו
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד שאלתך
עו"ד אילן קמינצקי30/12/2007אני לא משוכנע שהבנתי את שאלתך. חופשת לידה הינה 14 שבועות (אין חופשת לידה של שנה)
לאחר חופשת לידה למעסיק אסור לפטרך 60 יום + הודעה מוקדמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלותאלינה29/12/2007
שלום רב
רציתי לדעת כיצד מחושבים דמי הלידה? והאם הם משולמים כל חודש כפי שמקבלים משכורת?
האם אכן מחושבים עפ"י ממוצע 3 חודשים אחרונים ולכן רצוי "לעבוד" קשה יותר מבחינת שעות נוספות,חוסר היעדרויות וכד'?
שאלה נוספת - לאחר חזרה לעבודה (לאחר 14 שבועות שמגיעים עפ"י חוק)
כמה זמן מאוחר יותר ניתן לפטר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 שאלות
עו"ד אילן קמינצקי30/12/2007שכר העובדת לצורך חישוב דמי הלידה מחושב על-פי ממוצע שלושת המשכורת האחרונות שלפני חודש הלידה. במידה ובשלושת החודשים האחרונים שלפני הלידה עבדה היולדת פחות מחמישה ימים בחודש יחושבו דמי הלידה לפי המשכורת .הממוצעת בחצי השנה שלפני חודש הלידה.
לאחר חופשת הלידה אסור לפטר 60 יום ובנוסף יש ליתן לעובדת הודעה מוקדמת לפני הפיטורין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי לידה@@@@@נועה25/12/2007
שלום רב.
קראתי כתבה שרשום שם מי זכאית לדמי חושפשת לידה. בין כל השאר:
במניין החודשים שיחשבו כי שולם בהם דמי ביטוח יכללו גם, חודשים שהאישה נמצאת בהכשרה מקצועית או בשיקום ובלבד שעבדה לפחות 30 ימים רצופים לפני היום הקובע.
לא הבנתי מילים אחרונות (ובלבד שעבדה לפחות 30 ימים רצופים לפני היום הקובע)?
האם זה אומר שאני לא יכולה להעדר מעבודה בחודש אחרון לפני לידה?
אם לא הבנתי נכון תסבירו לי בבקשה.
ועוד שאלה: יש לכם איזשהו כתובת באינטרנט ששם רשום מה המסמכים שעליי להביא לתביא לדמי חופשת לידה? האם בעל יכול לתבוע בשמי? או שכל העניין הזה כדאי לעשות ע"י עורך דין?
תודה רבא לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היום הקובע
עו"ד זיוה אופק25/12/2007היום שבו יצאת לחופשת לידה או שהתחלת שמירת הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)