מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרעת תנאים?? לאחר חופשת לידהri03/06/2008
שלום רב,
אני עובדת כמדריכה טיפולית במועדונית לילדים בסיכון, ואמורה לחזור ב-1.7.08לעבודה (לקחתי שבועיים חל"ת) לפני יומיים בפגישה עם המנהלת הובא לידיעתי שלא אחזור למועדונית בה עבדתי באופן קבוע אלא אעבור למועדונית אחרת כדי להחליף מדריכה שצריכה ללדת אך אם היא לא תלד בשבוע הראשון של יולי אצטרך לעשות רוטציות בין המועדוניות השונות בעיר אשר רחוקות מרחק רב ממקום מגורי (יש לציין שמקום עבודתי קרוב לביתי), האם זה נחשב להרעת תנאים, שכן מבקשים ממני לעשות דבר שלא היה קודם והם טוענים שלא רשום בחוזה שאני עובדת במועדונית המסויימת הזאת. אשמח לתשובה זה די דחוף ליום הקרוב.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעת תנאים לאחר חופשת לידה
עו"ד דלית דה-קסטרו04/06/2008שלום רב,
אסור להרע את תנאי עבודתך באופ מוחשי במשך 60 ימים לאחר חופשת הלידה.
עליי לדעת פרטים נוספים לצורך בחינה האם מדובר בהרעת תנאים מוחשית. אציין, כי אם המועדוניות רחוקות מאוד ממקום מגורייך ייתכן ויהיה ניתן לראות בכך הרעה מוחשית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריוןמזל02/06/2008
שלום, אני בהריון בשבוע 9 עם סכרת הריונית עדיין לא מאוזנת מטופלת ע"י אינסולין 4 זריקות ביום.
אתמול הייתי אצל רופא נשים שנתן לי שמירת הריון עקב מצבי ועקב סוג העבודה שלי סייעת לילדה נכה שאני גם מרימה אותה. אני עובדת בחוזה אישי והוא מסתיים ב-15 באוגוסט קיבלתי שמירה מ-1 ליוני עד 1 ליולי שאז אני ממילא יוצאת לחופשת החופש הגדוליולי אוגוסט. שאלתי היא האם אני יכולה להאריך את חופשת הלידה גם לאחר החודש הראשון וכך עד סוף ההריון והמעביד חייב להמשיך כביכול להעסיק אותי למרות שהחוזה מסתיים? ומה קורה איתי עד הלידה משלמים לי משכורת ? אודה על תשובתכם מזל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי?
מזל04/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתימת אבטלהשי02/06/2008
שלום,
פוטרתי לפני כחודש ממקום עבודתי.
השבוע קיבלתי את המסמכים שיאפשרו לי להצהיר בלשכה על הפיטורים ולהתחיל חתימת אבטלה.
אני מעונינת להתחיל את החתימה רק בחודש הבא האם עדין אהיה זכאית? או שעלי להתחיל במיידי?
חיפשתי מידע על הנושא ולא מצאתי...
אודה לתשובתכם,
תודה,
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי,טרם קיבלתי התייחסות(תדה)
שי10/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי עלי להגי את התביעה לדמי אבטלה?
עו&amp17/06/2008בוודאי שעליך להגיש את התביעה כמה שיותר מוקדם שכן תקופת האכשרה שנקבעה בתקנות של ביטוח לאומי מורה כי זכאות תקום למי שצברה מעל 360 ימי עבודה מתוך 540 יום שקדמו למועד הגשת התביעה לדמי אבטלה. ככל שתתמהמהי ותגישי את התביעה באיחור יפחת מספר הימים שצברת מתוך אותם 540 יום אחרונים...
שימי לב שאם את עובדת יומית / שעתית יסתפקו ב-300 ימי עבודה מתוך 540 אחרונים
בהצלחה
חיה לזר נוטקין, עו"ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצויים לאחר לידהיפית02/06/2008
שלום
התפטרתי לאחר חופשת הלידה מעבודתי לצורך גידול התינוק
לטענת מהנלת הכספים של החברה
ה יא מבקשת שאני אכתוב מכתב נוסף בו אני מצהירה שאני לא מתכוונת לבוא ולעבוד את ימי ההודעה המוקדמת
לטענתה זהו נוהל כדי שאני לא אתבע אותה בעתיד שלא אמורו לי כביכול על ימי ההודעה המוקדמת
1. לא הבנתי מה היא רוצה והאם אני צריכה בכלל לנסח מכתב כזה- אני חוששת שהיא רוצה סתם
ל"חפש אותי " כדי לעשות כל מני דברים כדי לקזז ימים או משהו כזה.
2. כמו כן היא ביקשה שאני אקח טופס מסויים מהמשרד ואלך איתו למס הכנסה כדי להחתים אותם
על מנת שלא יורידו לי מס על הפיצויים
השאלה- האם אני צריכה לעשות זאת?? ללכת למס הכנסה האם זה לא ברור שלא צריך להוריד
מס על פיצויים של יולדת??
3. כמה זמן מהגשת המכתב אני צריכה לקבל את הפיצויים כחוק?
תודה על תשובתכם המהירה וסליחה על כל האורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה מוקדמת ופיצויים
עובדת רשאית להתפטר תוך 9 חודשים מיום הלידה על מנת לטפל בילדה ולקבל פיצויי פיטורים.
יודגש כי העובדת צריכה לתת הודעה מוקדמת בכתב בהתאם לוותק שלה בעבודה.
אם העובדת לא נתנה הודעה מוקדמת כחוק, מעסיקה רשאי לקזז לה מהכספים המגיעים לה את תקופת ההודעה המוקדמת בה היא חבה.
המועד לתשלום פיצויי פיטורים הינו תוך 15 ימים מיום סיום יחסי העבודה או תוך 15 ימים מהמועד בו דרשת את פיצויי הפיטורים בכתב עקב הטיפול בילדך, לפי המאוחר מבין המועדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפליית נשיםיפית02/06/2008
שלום
עבדתי במקום מסויים כ-4 שנים במהלכו קודמתי לסגנית ומסגנית למנהלת- כמנהלת תיפקדתי כ-שנתיים בערך.
לאחר שנה של ניסיון בניהול ביקשתי העלאה בשכרי היות ומה שאני מקבלת לא תואם את תיפקודיי
אך ניתקלתי בסירוב! - בטענה הרגילה שהמצב לא טוב
נכנסתי להריון והמשכתי לתפקד בצורה הכי טובה שאפשר שעות נוספות עבודה מאומצת
בקיצור נתתי את כל כולי!!
לאחר חזרתי מהחופשת לידה ביקשתי העלאה- ושוב נתקלתי בסירוב על אותה טענה
בנתיים הם הביאו מנהל חדש אשר נתנו לו שכר גבוהה מאוד משכרי - שלא לומר כל ההשקעה והניסיון
העבודה הקשה והניסיון אני עשיתי כנראה שלא עשו עליהם שום רושם!!
חשוב לציין כי המנהל הקודם לפני גם היתה לו משכורת גבוהה ותנאים סוציאליים
עכשיו אנ י שואלת האם זה קשור להיותי אישה??
מנהל לפני ומנהל אחרי מקבלים משכורת גבוהה ופתאום אצלי המצב הכלכלי לא טוב?!
בקיצור התפטרתי מעבודתי עקב הטיפול בתינוק וגם לנוכח העובדה ששני ילדים במסגרת לא
שווים לצאת לעבודה היות ולא נשאר כלום כי הכל צריך ללכת למסגרות- אם הייתי מקבלת שכר גבוהה יותר כמו שהציעו למחליפי או לקודמיי סביר להניח שהייתי נשארת!!
שאלתי היא האם אני יכולה לתבוע אותם על אפליית נשים?
(יש לי מכתבי המצלה מהם המוכיחים שתיפקדתי כראוי שאומר שהדבר לא נבע מחוסר מקצועיות או מתיפקוד לא טוב)
מחכה לתשובתכם
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלייה מחמת מין
בהתאם לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה חל איסור להפלות בתנאי עבודה ובקידום בעבודה בין עובדים מחמת מינם.
כמו כן, חוק שכר שווה לעובד ולעובדת קובע כי עובדת ועובד המועסקים באותו מקום עבודה, זכאים לשכר שווה בעד אותה עבודה.
לפיכך את את מעוניינת, את מוזמנת לתאם עימי פגישת ייעוץ על מנת לבחון מהם סיכויי התביעה בעניינך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדה בדרגה עקב הודעה על הריוןהמופלית02/06/2008
הודעתי למעסיק כי אני בהריון בחודש השלישי. להפתעתי הרבה, קיבלתי שיחת נזיפה מיידית על עבודתי. כשבועיים לאחר מכן, הוא הודיע לי כי לאחר "התייעצות", הוא החליט להשאיר אותי באותם תנאי שכר אך לשנות את תנאי עבודתי. להפוך אותי ממנהלת לעובדת פשוטה.
האם עלי להסכים? כיצד אוכל לבלום את העניין? אינני רוצה להתפטר, מאחר ושום מקום אחר לא יקבל אותי.
תודה... אשמח לתשובה דחופה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלייה עקב הריון
בהתאם לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה חל איסור להפלות אישה עקב הריונה, ולעובדת יכולה לעמוד זכות תביעה עקב כך.
אם את מעוניינת, אם יכולה להיוועץ עם עו"ד וייתכן וניתן יהיה לפתור את העניין בכך שישלח למעסיקך מכתב המורה לו להחזיר לך את דרגתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לפרסם את זה?שני30/05/2008
אני כחודשיים לפני לידה.
בדיוק בזמן הזה ימלאו לי שנה במקום העבודה הנוכחי. (שנה וקצת...)
אני יודעת מעכשיו שאין בכוונתי לחזור למקום עבודה זה.
השאלה: האם כבר אפשר "לפרסם" זאת, לדבר על כך שאין בכוונתי לחזור או שזהו קלף שאני אמורה להסתיר כי זה יהיה בעוכריי???? האם להודיע על ההתפטרות רק אחרי הלידה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עליי....
שני08/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעו"ד לזר האם את תוכלי לענות לי בבקש
שני18/06/2008דילגו עליי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי אבטלה ודמי לידהרונית25/05/2008
שלום,
אני בהריון ויתכן והחברה שאני עובדת בה תסגר בחודשים הקרובים.
האם אני זכאית לדמי אבטלה במלואם וגם לדמי הלידה במלואם?
או האם במידה ואקבל את דמי האבטלה במלואם לא אהיה זכאית לדמי לידה.
תודה ,
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרונית
עו"ד דלית דה-קסטרו28/05/2008רונית שלום,
הגוף שמשלם את דמי הלידה ודמי האבטלה הינו המוסד לביטוח לאומי ולא המעביד.
על מנת לבחון האם הנך זכאית לדמי לידה המוסד לביטוח לאומי בוחן האם שולמו עבורך דמי ביטוח בתקופה של 10 מתוך 14 חודשים, או 15 חודשים מתוך 22 חודשים שקדמו ליום בו הפסקת לעבוד בהיותך בהריון.
לגבי תביעה לדמי אבטלה, ישנם 3 תנאים שבוחנים על מנת לבדוק האם הנך זכאית לדמי אבטלה:
א. האם מלאו לך 20 שנים ועדיין לא הגעת לגיל המרבי לקבלת דמי אבטלה.
ב. האם השלמת תקופת אכשרה קודם לאבטלתך.
ג. האם את מובטלת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
רונית28/05/2008תודה על תשובתך.
רציתי רק לקבל הבהרה-
במידה ואני עומדת בכל הקריטריונים גם לדמי הלידה וגם לדמי האבטלה - האם אקבל את שניהם?
כלומר ביטוח לאומי לא יטענו כי יש כאן כפל תשלום?
תודה מראש
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפטרים אותי בהריון חודש שנירינת25/05/2008
קיבלתי זימון ממשרד התמ"ת שהמעסיק שלי מעוניין לפטר אותי , בזימון רשום את הסיבות שהוא רשם שמרביתם שקרים , האם משרד התמ"ת נוטה להאמין למעסיק , ומה בדיוק יהיה שם ? אני בלחץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרינת
עו"ד דלית דה-קסטרו28/05/2008רינת שלום רב,
מעביד המעוניין לפטר אישה בהריון רשאי לפנות למשרד התמ"ת לצורך קבלת היתר לפיטורייך.
הממונה על חוק עבודת נשים מזמינה הן את העובד והן את המעסיק לשיחה עימה, על מנת לבחון האם ישנו קשר בין הפיטורים להריון.
אם הממונה על חוק עבודת נשים תשתכנע כי מעסיקך מעוניין לפטרך עקב הריונך, היא לא תתיר למעסיקך לפטרך.
לקבלת פרטים נוספים וייעוץ משפטי את מוזמנת לפנות למשרדי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין בהריון- אני עצמאיתרותי25/05/2008
במשך כ 4 וחצי שנים נתתי לחברה ייעוץ מקצועי על בסיס קבוע וקיבלתי את שכרי תמורת חשבונית. הייתי חתומה על חוזה שהשתנה מספר פעמים אך החוזה בשנה וחצי האחרונות כלל סעיף האומר כי אין ביננו יחסי עובד מעביד. כ 9 חודשים לא קיבלתי שכר עקב קשיי החברה. לאחר מכן החברה התחברה לשותף ושינתה את שמה. המשכתי לעבוד עוד כ 3 חודשים בהם קיבלתי את שכרי במלואו תחת החברה החדשה ואז הם החליטו להפסיק את עבודתי לאלתר בטוענה של קשיי נזילות.
אני בהריון בחודש חמישי. שאלותי?
1. האם בתקופה בה החוזה לא כלל סעיף בו אני חתומה על אי יחסי עובד מעביד יכולים לשמש לזכותי כרגע?
2. האם אני יכולה לתבוע את החברה החדשה על חוב של 9 חודשים שלא שולמו לי מהחברה הקודמת?
3. האם מותר היה לבעל החברה להפסיק את עבודתי במהלך ההריון? הוא יד שאני בהריון. הכנסתי נפגעה כי בהיותי בהריון אני לא יכולה להתחיל פרוייקטים אחרים וכמו כן זה יפגע לי בגובה דמי הלידה
תודה רבה, רותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרותי
עו"ד דלית דה-קסטרו28/05/2008רותי שלום,
אין באפשרותי לתת לך תשובה הולמת במסגרת הפורום.
אם הנך מעונייינת, את יכולה לפנות לייעוץ משפטי בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזמן תגובת המעביד
עליזה נחמיאס03/07/2009קיבלתי מכתב פיטורין בתאריך 22.4.09 וקיבלתי חודש ימי הודעה כלומר עד ל22.5.09 בתאריך 24.4.09 הודעתי למעביד שאני בהריון והוא פנה לתמת נערך שימוע ועדיין אין החלטה המעביד לא משך את מכתב הפיטורין ומתעלם כאילו לא קרה דבר האם התמת לא אמור לחייב אותו למשוך את המכתב או לחלופין לחייב אותו בהעסקתי עד להחלטה מי אמור לאכוף את החוק כי למיטב ידיעתי עובדת שפוטרה והינה בהריון פיטוריה בטלים עד לקבלת ההיתר למי עלי לפנות מאחר וגם בעלי מובטל אני לחוצה מאוד אודה על תגובתך בדחיפות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי תשלום מעסיק לאחר החלטת ממונה
עו``ד ליאת שטיין05/07/2009עליזה שלום,
בנסיבות אלה על המעסיק תהא חובה לשלם לך בגין תקופה זו (אלא אם ההיתר יינתן רטרואקטיבית).
מעסיקים רבים מתקשים לעכל חובתם זו, ומשכך לא משלמים את שעליהם לשלם.
ככל שהמעסיק לא ישלם לך בגין תקופה זו, פני לייעוץ פרטני.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
6245588-03* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובת המעביד ותודה
עליזה נחמיאס06/07/2009אמתין עד קבלת ההחלטה והיה וינתן היתר מיום ההחלטה אמתין שבועיים לתגובת המעביד ואם עדיין לא תהיה תגובה אפנה רק אליך תודה רבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה :-)
עו``ד ליאת שטיין06/07/2009
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרעת תנאי העסקה בתום חל"דמירב25/05/2008
שלום רב!
לפני הלידה עבדתי כאחראית משמרת בחברה כ-4 שנים. חופשת הלידה שלי הסתיימה לפני כחודש וכאשר רציתי לחזור לעבודה הוצבו בפניי 2 ברירות : נאמר לי שלא אחזור לתפקידי הקודם אלא אחזור לעבודה כעובדת רגילה - אך יחד עם זאת שכרי ישאר כשהיה, והאפשרות השנייה היא לחתום על טופס התפטרות.יש לציין כי זכיתי בתפקידי בזכות התמדה ועבודה קשה וגם לפני הלידה עבדתי שעות נוספות למרות הקושי שבדבר כדי לדאוג לעתידי והפגיעה הזאת בתפקידי גרמה לי לעלבון רב ולפגיעה אישית קשה. החלטתי להילחם, בדקתי את זכויותי מבחינה חוקית ולאחר ויכוחים וחילופי דברים קשים תוך איומי תביעה משפטית החליטו לתת לי "צ'אנס נוסף" (מחוסר ברירה) ולהחזירי לתפקידי הקודם. אני חוששת שחזרתי לתפקיד תלווה באי-נעימויות ושינסו לבחון אותי ואת עבודתי בקפידה ולחפש סיבות לפיטורי.
מה עליי לעשות? אני ממש אובדת עצות. עיזרו לי בבקשה!!!
בתודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למירב
עו"ד דלית דה-קסטרו28/05/2008מירב שלום,
חוק שוויון הזדמנויות בעבודה אוסר על מעסיק להפלות עובדת עקב היותה אם. אם מעסיקך יפלה אותך בעבודה עקב היותך אמא, ייתכן ותעמוד לך הזכות להגיש נגדו תביעה מכח הפרת חוק שוויון הזדמנויות בעבודה.
כרגע, מעסיקך מחויב להחזירך לעבודה ל- 60 ימים מתום חופשת הלידה ואסור לו לפגוע בתנאי העסקתך בתקופה זו. כמו כן בוודאי שמעסיקך אינו יכול לכפות עלייך להתפטר אם אינך רוצה בכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכובים מצד המעסיק בחזרה לעבודהשרון25/05/2008
שלום,
סיימתי חופשת לידה.
לאחר שיחה עם המעסיק לגבי תנאי חזרתי לעבודה,נתקבלה ממנו תשובה כי כרגע הוא במשא ומתן עם מנהל סניף חדש,וחזרתי לעבודה מותנית בקבלת אותו מנהל לעבודה ושהוא יהיה זה שיקבע אם אחזור או לא.
ברצוני לקבל תשובה במס' נושאים:
א. אני מעוניינת לחזור לעבודה,כמובן בשעות שונות משהיו עד לעכשיו, אך אינני יכולה מכיוון שמונעים ממני זאת,ובנוסף על כך אינני מקבלת שום שכר מאף גורם.מה אני עושה במצב כזה.
ב. באם אני מתפטרת /ואו המעסיק מפטר אותי האם חלה על המעסיק החובה לשלם לי עבור 60 יום+שנת עבודה במקום+הצטברות ימי חופשת הלידה?
אודה על שיתוף הפעולה ומתן תשובה לפני שיחה עם המעביד.
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשרון
עו"ד דלית דה-קסטרו28/05/2008שלום רב,
מעסיקך אינו רשאי להחליט האם תחזרי לעבודה או לא! הוא מחויב להחזירך לעבודה לכל הפחות לתקופה של 60 ימים מתום חופשת הלידה להיקף המשרה שלך קודם ליציאתך לחופשת הלידה. אם לאחר תום 60 הימים הוא רוצה לפטרך, עליו לתת לך הודעה מוקדמת כקבוע בחוק.
אם את מתפטרת לצורך הטיפול בילד תוך 9 חודשים מיום הלידה, את זכאית לפיצוי פיטורים, אך אינך זכאית לתשלום בגין 60 הימים. כמו כן אם את מתפטרת, את זו שצריכה לתת למעסיקך הודעה מוקדמת.
לגבי בקשתך לחזור לשעות עבודה שונות, ולשאלתך לגבי האפשרויות העומדות בפנייך במצבך כעת, את מוזמנת לפנות למשרדי לתאום פגישת ייעוץ 04-8704747, 050-3337086.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוהל התפטרותדורית25/05/2008
שאלה דחופה כיוון שעלי להפגש עם המעסיק - הודעתי על ההתפטרות כחמשה וחצי חודשים לאחר הלידה אך בעל פה! כמו כן לא חזרתי לעבוד אצל המעסיק לאחר הלידה
מהו התהליך הנכון שעלי לבצע כדי לדרוש פיצויים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדורית
עו"ד דלית דה-קסטרו28/05/2008אין באפשרותי לתת לך תשובה לאור הפרטים המעטים שמסרת.
אולם אציין, כי עובדת המעוניינת להתפטר לצורך הטיפול בילד ולקבל פיצויי פיטורים יכולה לעשות כן תוך 9 חודשים מיום הלידה, ועליה לתת למעסיקה מכתב התפטרות המפרט את סיבת ההתפטרות וכן את תקופת ההודעה המוקדמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לצורך טיפול בילדשלומית24/05/2008
אני מתכוונת להתפטר לאחר לידה לצורך טיפול בילד לאחר 10 שנות עבודה. שאלותי הם:
1.האם ניתן להתפטר ולמשוך את כספי הפיצויים או חלקם בלי לפגוע בקרן הפנסיה הותיקה שלי?
2.במידה ואני לוקחת את פיצויי הפיטורין. האם שאר הכספים הנמצאים בקרן הפנסיה חייבים במס אם אני מושכת אותם?
3. האם המעביד חייב לשלם כספי פיצויים נוספים מעבר למצוי בקופת הפנסייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשלומית
עו"ד דלית דה-קסטרו28/05/2008אין באפשרותי לענות לך לשאלותייך במסגרת הפורום מבלי לעיין במסמכים הרלוונטיים.
כמו כן, על מנת שתקבלי תשובה מקיפה עלייך להתייעץ גם עם יועץ פנסיוני ו/או רו"ח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתרעות23/05/2008
אני כרגע בחודש שישי, הרופא אינו מרשה שאחזור לעבודה עד הלידה, כיוון שאני בסיכון גבוה. האם אקבל משכורת דרך ביטוח לאומי עד הלידה, למרות שחוזה עבודתי מסתיים בסוף יוני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה נוספת לרעות
עו"ד דלית דה-קסטרו28/05/2008המצב שלך אינו שכיח ואיני יכולה לתת לך תשובה במסגרת הפורום מבלי לעיין במסמכים הרלוונטיים כגון בחוזה העבודה ומבלי לקבל פרטים נוספים.
ככלל, סיום חוזה לתקופה קצובה כמוהו כפיטורים וחל איסור לפטר אישה בהריון המועסקת מעל 6 חודשים במקום העבודה מבלי לקבל היתר לפיטוריה משר התמ"ת.
לפיכך, לטעמי עלייך לפנות לייעוץ משפטי פרטני. אם את מעוניינת, את מוזמנת לפנות למשרדי לצורך תיאום פגישת ייעוץ. 04-8704747, 050-3337086.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)