פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ברור לגבי חל"ת על פי החוק.
    שרון
    26/02/2008

האם חל"ת על פי החוק לאחר חופשת לידה מחושב ב540 יום של חישוב למתן אבטלה .....
    שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ברור לגבי חל"ת על פי החוק.

הוספת תגובה

• תשובה לעניין הזכאות לדמי אבטלה

עו"ד דלית דה-קסטרו
    26/02/2008

בהתאם לחוק הביטוח הלאומי, תקופת האכשרה לגבי תקופת אבטלה היא 360 ימים שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 הימים בתכוף לתאריך הקובע ("תאריך קובע" - ה-1 בחודש שבו התחילה תקופת האבטלה).
    בחוק נקבע עוד כי אם לא הושלמה תקופת האכשרה מחמת היעדרות מכח סעיף 7 לחוק עבודת נשים (בו מוזכרת בין השאר הארכת חופשת הלידה מכח החוק), ימנו את 540 הימים, בלי למנות בהם את תקופת הארכת חופשת הלידה.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חישוב הפיצויים - דחוף!!!
    יעל
    26/02/2008

שאלתי היא כזו - אני עובדת 15 חודשים במקום עבודה כאשר בעוד יומיים אני מסיימת את חופשת הלידה ואתפטר מהעבודה לצורך טיפול בילד (אני לא חוזרת כלל לעבודה לאחר חופשת הלידה).
    השכר הקובע שלי לפיצויים הוא 5000 ש"ח.
    האם לצורך חישוב הפיצויים יש להכליל את חופשת הלידה (למרות שלא אחזור כלל לעבוד לאחר חופשת הלידה - כלומר האם חישוב הפיצויים יהיה לפי 15 חודשי עבודה או לפי 12 חודשי עבודה(ללא חופשת הלידה)
    אודה על תשובה בהקדם תוך הפנייות מתאימות!!!

לקביעת תור
    סגירה
    חישוב הפיצויים - דחוף!!!

הוספת תגובה

• תשובה ליעל בעניין חישוב הפיצויים

עו"ד דלית דה-קסטרו
    26/02/2008

יעל שלום רב,
    בהתאם לסעיף 7 לחוק פיצויי פיטורים, עובדת רשאית להתפטר תוך תשעה חדשים מיום שילדה, על מנת לטפל בילדה, ולקבל פיצויי פיטורים.
    בסעיף 6 לחוק עבודת נשים נקבע כי היעדרות מעבודה לרגל חופשת לידה לא תפגע בזכויות התלויות בוותק אצל המעביד. משכך, הינך זכאית לפיצויים בגין 15 חודשים (תקופת עבודתך בצירוף תקופת חופשת הלידה).
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חישוב פיצויים ודמי אבטלה
    סיון
    25/02/2008

חזרתי לעבודה בה עבדתי לפני חופשת הלידה, אך הפחתתי שעה ביום, כלומר 8 שעות במקום 9.
    הדבר משפיע על שכרי החודשי, מן בסתם.

אשמח לדעת, האם ישפיע באופן מהותי גם על דמי האבטלה והפיצויים, אם וכאשר אחליט להתפטר לצורך הטיפול בבני.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חישוב פיצויים ודמי אבטלה

הוספת תגובה

• תשובה לסיוון בעניין חישוב פיצויים

עו"ד דלית דה-קסטרו
    26/02/2008

סיוון שלום רב,
    בהתאם לחוק עבודת נשים עובדת רשאית להיעדר במשף ארבעה חודשים מתום חופשת הלידה שעה אחת ביום, בתנאי שהיא מועסקת במשרה מלאה, ואין מנכים שעה זאת משכר עבודה! משכך, לא ברור לי מדוע שכרך ירד.
    מכל מקום, מכח חוק פיצויי פיטורים הנך רשאית להתפטר תוך תשעה חדשים מיום הלידה על מנת לטפל בילדך, ולקבל פיצויי פיטורים.
    לעניין אופן חישוב הפיצויים ישנה משמעות האם הנך עובדת גלובלית או עובדת לפי שעות אולם
    מכל מקום בהתאם לתקנות שהותקנו מכל חוק פיצויי פיטורים אם חל בשכרו של העובד שינוי זמני, יחושב השכר האחרון לפי שכר העובד כאילו לא חל שינוי כאמור.
    כמו כן, ישנה תקנה הקובעת כי עובד שחל שינוי בהיקף משרתו, יחושב שכרו האחרון לגבי כל אחת מתקופות העבודה לפי שכרו ערב פיטוריו באופן יחסי להיקף משרתו.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ובנוסף......

סיון
    26/02/2008

תודה לך על תשובתך,
    רק להבהיר, ירדתי מ9 שעות משרה ל-8 (כרגע אעבוד 7 שעות וישולם לי בעבור 8 שעות).
    רק לוודא שהבנתי-
    הייתי ונשארתי עובדת גלובלית והשינוי שחל במשכורתי אינו זמני, אלא קבוע.
    מה הכוונה "כל אחת מתקופות העבודה? "
    נניח עבדתי 4 שנים במשכורת של 6000 ועכשיו אשתכר 5500 במשך חודשיים, מה התחשיב?
    האם לא לוקחים 3 תלושים אחרונים ועושים ממוצע? אם זה כך, הרי שאני נפגעת..
    מה לגבי חישוב דמי אבטלה? ידוע לך?

ושוב-תודה על הפורום המבורך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה בעניין פיצויים ודמי אבטלה

עו"ד דלית דה-קסטרו
    27/02/2008

סיוון בוקר טוב,
    לעניין פיצויי פיטורים, מתחשבים בשכר האחרון, ובהיקפי המשרה בכל תקופת עבודה. אבהיר את העניין בדוגמא פשוטה:
    עובד שעבד שנתיים ללא שינוי בהיקף המשרה והשתכר 5,000 ש"ח לחודש, יקבל פיצויים בסך 10,000 ש"ח.
    עובד שעבד במשך השנה הראשונה חצי משרה והשתכר 2,500 ש"ח לחודש, ואילו בשנה השנייה עבד במשרה מלאה והשתכר 5,000 ש"ח לחודש, יקבל פיצויים בסך 7,500 ש"ח.
    לעניינך, אם שכר השעה שלך נשאר קבוע והשתנה לך השכר באופן יחסי לשינוי בהיקף המשרה יש לחשב את פיצויי הפיטורים כדלקמן:
    (48/12 * 6000) +( 2/12 * 5,500)

לעניין חישוב דמי אבטלה,
    ככלל, מתחשבים לצורך חישוב דמי האבטלה בשכר היומי הממוצע, שנקבע בהתאם לשכרך בתקופה של 75 הימים האחרונים שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה.
    את יכולה להיעזר בטבלאות המופיעות באתר המוסד לביטוח לאומי לצורך הערכת שיעור דמי האבטלה להם הנך זכאית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תבורכי, עזרת לי מאוד!

סיון
    28/02/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרעה בתנאים לאחר לידה
    אוצוק
    24/02/2008

אני עובדת בחברה מזה 3 שנים.שעות העבודה הנהוגות היו 7:00-16:00.לאחר צאתי לחופשת לידה , החברה נרכשה ע"י חברה אחרת.אני עתידה לחזור לעבודה בחברה החדשה בה אני מצופה לעבוד כל יום עד 19:00 (לא פוטרתי אלא החוזה ממשיך בחברה החדשה).
    האם מדובר בהרעת תנאים?
    אם כן, מהן זכויותי?האם זכותי להתעקש לעבוד בשעות שהיו לי קודם, או רק להתפטר בדין מפוטרת?

לקביעת תור
    סגירה
    הרעה בתנאים לאחר לידה

הוספת תגובה

• תשובה לעניין הרעת תנאים

עו"ד דלית דה-קסטרו
    26/02/2008

במידה והנך נדרשת לעבוד שעות רבות מעבר לשעות שעבדת קודם לכן, נראה כי מדובר בהרעת תנאים וככלל הנך זכאית להתפטר בדין מפוטרת.
    יודגש, כי בהתאם לחוק עבודת נשים מעביד אינו רשאי לפגוע בהיקף המשרה או בהכנסה של עובדת במשך 60 ימים מתום חופשת הלידה, אלא אם קיבל היתר מאת שר התעשיה המסחר והתעסוקה. לפיכך בהתאם לנתונים שמסרת לי נראה כי הנך רשאית בתקופה של 60 ימים מתום חופשת הלידה לעבוד באותו היקף שעבדת קודם ליציאתך לחופשת לידה.
    לידיעתך, עובדת שעבדה במשרה מלאה רשאית להיעדר שעה אחת ביום מתום חופשת הלידה ובמשך ארבעה חודשים ללא ניכוי משכרה.
    כמו כן, עובדת רשאית להתפטר תוך תשעה חודשים מהיום שילדה לצורך הטיפול בילדה, ולקבל פיצויי פיטורים.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסעות ושעות הנקה
    דיקלה
    24/02/2008

שלום רב,

אני גרה בר"ג ועובדת לוד (באותה חברה כבר 4 שנים). החברה מספקת הסעות לכל העובדים
    בשעת הבוקר (עד 8 במשרד) ואח"כ ב 16:30 חזרה הביתה.

אני יודעת על כמה בנות שאישרו להן הסעה מוקדמת הביתה בעקבות שעת הנקה וכמה בנות שלא אישרו להן הסעה כזו.

רציתי לדעת מה החוק אומר במצב כזה? האם מקום העבודה חייב לספק לי הסעה הביתה בשעה מוקדמת יותר?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הסעות ושעות הנקה

הוספת תגובה

• תשובה לדקלה בעניין שעת טיפול בילד

עו"ד דלית דה-קסטרו
    25/02/2008

דקלה שלום,
    חוק עבודת נשים קובע כי אישה המועסקת במשרה מלאה רשאית להיעדר שעה אחת ביום לתקופה של ארבעה חודשים מתום חופשת הלידה ללא ניכוי משכרה.
    אין התייחסות בחוק האמור לעניין ההסעות. אולם, בהתאם לצו ההרחבה בעניין השתתפות המעביד בהוצאות הנסיעה לעבודה וממנה, על מעסיקך להשתתף בהוצאות נסיעתך לעבודה עד למקסימום הקבוע בצו (10.57 ש"ח לכל כיוון), במידה ואינו מספק לך הסעה לעבודה וממנה.
    אולם, אם יש בינך לבין המעסיק הסכם הקובע כי הינו מחוייב לדאוג לכם להסעות, עליו לדאוג לך להסעה גם בסיום יום עבודתך בתקופת זכאותך לשעת טיפול בילד.
    בברכה,
    דלית דה-קסטרו, עו"ד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה - ועוד שאלה

דיקלה
    26/02/2008

ואם אין הסכם כתוב? אני לא עובדת תחת חוזה אך אחת מהסיבות שהסכמתי לעבודה זו היא בגלל ההסעות שהחברה מספקת לכל העובדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה לתשובה בעניין הסעות

עו"ד דלית דה-קסטרו
    26/02/2008

דקלה שלום,
    ככלל אם אין חוזה לעניין השתתפות בהוצאות נסיעה ו/או אין הסכם קיבוצי שחל על הצדדים המתייחס לעניין הנ"ל , חל צו ההרחבה שקובע החזר מקסימלי של 10.57 לכל כיוון, אלא אם המעביד מספק לעובדים הסעה על חשבונו.
    במקרה שלך, ציינת כי עובדות אחרות לאחר לידה זוכות להסעה מטעם המעביד, לפיכך אין סיבה שלא יספקו לך גם הסעה. אני ממליצה לך לפנות למעסיקך ולברר מדוע אינו מספק לך הסעה כמו לשאר העובדות ולהסביר לו כי הנך רואה את ההסעה כחלק מתנאי עבודתך וכדבר מאוד מהותי עבורך.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה

דיקלה
    28/02/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות בהסכמה
    נורית
    23/02/2008

שלום
    ילדתי לפני 7 חודשים, היה לי וותק של 6.5 שנים במשרה מלאה. כשהודעתי למעבידי על רצוני לחזור לעבודה הוא ביקש ממני "להתפטר בהסכמה" והציע לי פיצויים עבור תקופת הוותק שצברתי +3 משכורות + ימי חופשה שצברתי+מכתב התפטרות ומכתב המלצה. האם "התפטרות בהסכמה" תשלול ממני זכויות לאבטלה או זכויות אחרות שהיו מגיעות לי לפי חוק ?

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות בהסכמה

הוספת תגובה

• התפטרות בהסכמה

עו"ד אילן קמינצקי
    24/02/2008

התפטרות אינה מזכה בדמי אבטלה החל מהיום הראשון אלא רק לאחר 90 יום. רק פיטורים (או התפטרות בנסיבות מסויימות כגון "הרעה מוחשית בתנאי העבודה") מזכה בדמי אבטלה החל מהיום הראשון.
    לגבי זכויות כמו הבראה, חופשה וכד' אין הבדל בין התפטרות לפיטורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך "לפיטורים בהסכמה"

נורית
    24/02/2008

אילן שלום
    בהמשך לתשובתך האם במכתב פיטורים הוא לא יוכל לכתוב שהסכמתי לפיטורין ? כי אחרת אצטרך להמתין 90 יום לזכאות לדמי אבטלה?
    תודה רבה
    נורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יציאה לחל"ת לאחר חזרה לעבודה
    שיפרה
    21/02/2008

אני אמורה ללדת במאי וברצוני לחלק את חופשת הלידה עם בעלי ובזמן זה לחזור לעבודה ולקחת ימי חופשה.
    האם בסוף תקופת חופשת הלידה של בעלי אוכל לבקש חל"ת? או שמא חל"ת צריך להיות צמוד לחופשת הלידה שלי?

הוספת תגובה

• יציאה לחל"ת לאחר חזרה לעבודה

עו"ד אילן קמינצקי
    22/02/2008

אין דרישה בחוק כי החל"ת יהיה צמוד לחופשת הלידה. לפיכך בהנחה ובעלך חזר לעבודה בתקופה זו, תוכלי לבקש חל"ת בתנאי שאת עומדת בתנאים הנדרשים בחוק לקבלת חל"ת (עבדת באותו מקום עבודה לפחות 24 חודשים).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכאות לדמי אבטלה
    גלית
    20/02/2008

שלום!
    אני קצת מבולבלת לגבי זכאות לדמי אבטלה ליולדת שהתפטרה לאחר חופשת לידה:
    1. האם מותר להתפטר מיד לאחר חופשת הלידה?מתי עלי להודיע למעבידי על התפטרותי, האם עלי לחכות 45 יום מחופשת הלידה?
    2. במידה והודיע על התפטרותי מיד לאחר חופשת הלידה האם אהיה זכאית לדמי אבטלה בגין 3 החודשים שלאחר תום חופשת הלידה ו"הקנס" הוא קבלת הכסף בעיכוב של 90 יום או שאין זכאות לדמי אבטלה ב90 הימים לאחר חופשת הלידה אלא רק בגין התקופה שלאחר מכן?
    3. האם ניתן לומר "התפטרות מוצדקת" למרחק מעבודה של 25 ק"מ או/ו על סמך שעות נוספות נדרשות: המשרה מוגדרת כ8.5 שעות יומיות אך על סמך תלושים קודמים ניתן להראות שעות נוספות רבות
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    זכאות לדמי אבטלה

הוספת תגובה

• זכאות לדמי אבטלה

עו"ד אילן קמינצקי
    21/02/2008

1. את יכולה להתפטר תוך 9 חודשים מיום הלידה כלומר את יכולה להודיע למעביד בזמן חופשת הלידה על התפטרותך מהעבודה אם סיום חופשת הלידה ובמקרה זה תהיי זכאית לפיצויי פיטורים.

2. במידה ותתפטרי מהעבודה לצורך טיפול בילד לא תקבלי דמי אבטלה עבור 90 הימים הראשונים אלא רק לאחר תקופה זו.

3. לא ברורה לי השאלה. את יכולה להתפטר לצורך טיפול בילד ובמקרה זה תהיי זכאית לפיצויי פיטורים. אם חל שינוי במקום העבודה או חלה הרעה מוחשית בתנאי העבודה ותתפטרי עקב כך, יתכן ותהיי זכאית לדמי אבטלה החל מהיום הראשון (המוסד לביטוח לאומי יחליט האם אכן ההתפטרות הייתה עקב הרעה מוחשית בתנאי העבודה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות ואבטלה
    טוני
    18/02/2008

שלום , יש לי 3שאלות ומאוד זקוקה לעזרתכם.
    1. הודעתי לפני חודש על התפטרותי. האם תוך חודשיים יוכלו לשלם לי אבטלה ? האם האבטלה שניתנת לאחר 90 יום , כוללת בחובה את החודש הודעה מראש למעביד?
    2. במידה ואני מצאתי עבודה חלקית מיד בתום הפסקת עבודתי - מדובר בעבודה של 4 שעות לעומת 9 שעות שעבדתי לפני כן . האם יש למעביד שלי זכות לפסול את הפיצויים שמגיעים לי ?
    3. במידה ואני מחליטה שהעבודה של ה4 שעות לא מתאימה לי , ומתפטרת לאחר כמה ימים . ומוציאים לי תלוש על הכמה ימים הללו , האם נשללת ממני הזכות לפיצויים ?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות ואבטלה

הוספת תגובה

• התפטרות ואבטלה

עו"ד אילן קמינצקי
    21/02/2008

1. החל ממועד ההתפטרות בפועל עלייך להמתין 90 יום ואז תוכלי לקבל דמי אבטלה.
    2. אם התפטרת מהעבודה לצורך טיפול בילד והעבודה החדשה שונה משמעותית מבחינת השעות ומתאימה לטיפול בילד , לא תשלל זכאותך לפיצויים. בית הדין הוא זה שיקבע האם השינוי בשעות העבודה הוא משמעותי ועדיין נחשבת שהתפטרת לצורך טיפול בילד.
    3. הזכאות לפיצויי פיטורים, מותנית בכך שההתפטרות הייתה לצורך טיפול בילד ולא לצורך עבודה במקום אחר. יחד עם זאת במקרים מסויימים ניתן להמשיך לעבוד ולא תשלל זכאותך לפיצויים וזאת אם העבודה החדשה מאפשרת טיפול בילד כאשר העבודה הקודמת לא אפשרה זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודה חדשה לאחר התפטרות
    לי
    17/02/2008

1. עם אני מתפטרת מעבודתי לצורך גידול ילד ולאחר חודש אני חוזרת לעבוד בעבודה חדשה
    איך הבוס מהעבודה הקודמת יכול לעצור לי את הפיצועים?
    2. וכמה זמן לאחר ההתפטרות מגיע לי הפיצויים?
    3. איך אני מחשבת את התאריך של סיום החופשת לידה? ילדתי ב4/12/07
    4. העם הבוס צריך לאשר לי הערכת חופשת לידה?

לקביעת תור
    סגירה
    עבודה חדשה לאחר התפטרות

הוספת תגובה

• עבודה חדשה לאחר התפטרות

עו"ד אילן קמינצקי
    21/02/2008

1. אם התפטרת ולאחר מכן חזרת לעבוד, אינך זכאית לפיצויי פיטורין.
    2. פיצויי הפיטורים מגיעים בסיום יחסי העבודה, יחד עם זאת אם יתברר למעביד כי תקופה קצרה לאחר ההתפטרות התחלת לעבוד במקום עבודה אחר, יוכל לדרוש חזרה את פיצויי הפיטורים.
    3. חופשת לידה הינה 14 שבועות
    4. הארכת חופשת לידה מותנית בכך שעבדת לפחות שנתיים באותו מקום העבודה כאשר ניתן להאריך את חופשת הלידה כרבע מהתקופה בה עבדת ולא יותר משנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמי אבטלה בחל"ת אחרי חל"ד
    ריבי
    14/02/2008

שלום,

חברה אמרה לי שהיא קיבלה דמי אבטלה בחל"ת אחרי חל"ד מהיום הראשון לחל"ת ע"י פס"ד שהגישה לבט"ל.

האם אתה מכיר פס"ד כזה?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    דמי אבטלה בחל"ת אחרי חל"ד

הוספת תגובה

• לא מכיר

עו"ד אילן קמינצקי
    21/02/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות ופיצויים
    טוני
    13/02/2008

אם בתי בת 7 חודשים והגשתי התפטרות , אבל מצאתי עבודה שיותר קרובה לבית בשעות שונות . \
    כלומר : עבודתי הנוכחית התחילה ב7 והסתיימה ב 16:00 אבל בגלל המרחק הייתי יוצאת מהבית ב6 בבוקר מגיעה בכמעט 18:00 בערב הביתה וכעת מצאתי משהו קרוב לבית מ8:00 גם עד 16:00 אבל כאני יוצאת ב7:30 מהבית וכבר ב16:30 אני בבית . האם המעסיק הקודם יכול לשלול לי את הפיצויים בשל כך?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות ופיצויים

הוספת תגובה

• התפטרות ופיצויים

עו"ד אילן קמינצקי
    21/02/2008

על מנת שתהיי זכאית לפיצויים עלייך להתפטר לצורך טיפול בילד. כאשר מדובר בשינוי משמעותי (כגון עובדת שעבדה בלילה עובדת ביום וכד') יכול הדבר להיחשב כהתפטרות לצורך טיפול בילד. המקרה שלך הוא מקרה גבולי ולא נראה לי כי שעות העבודה החדשות יחשבו כהתפטרות לצורך טיפול בילד אולם בכל מקרה לבית הדין תהיה הסמכות להחליט בעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך חישוב פיצויים
    אמירה
    12/02/2008

קבלתי תשובתך בתודה . אבל כן המשכורת הבסיסית היא 2300 ש"ח כי מדובר 1/2 משרה .
    איך מגיעה 7000 ש"ח נטו . זה המצב בתחום הבריאות בבתי חולים בכל הארץ . אם אתה לא עובד תורניות ויושן כל הלילה בבית חולים אז בוודאי אין לך משכורת . דוגמא אני עושה תורנות שבת אחת בחודש ומקבלת 1200 ש"ח עליה( 24 שעות רצופות ) . להוסיף 5 משמרות ערב בחודש ,4 משמרות לילה שכל משמרת בערך 600 ש"ח .

שוב שאלתי מדוייקת : ברנטגנאות :
    1. האם אכן שעות נוספות לא נכללות בפיצויים ( שכר הקובע ) באופן כללי ?
    האם בכלל משמרות ערב ( 2:00 עד 8:00 ערב ) , משמרת לילה ( 8:00 עד 8:00 בוקר ) נחשבות כשעות נוספות לחישובי השכר ?

2. איפה אוכל להשיג הסכם קיבוצי ברנטגנאים ? איך אדע שחל תוקפו על בית חולים פרטי ? ובמידה ויתברר שאכן יש קביעה כזו שאוסרת ומגבילה פיצויים רק לבסיס האם אפשר להתנגד לזה במקרה שלי . ( 10 שנות עבודה רצופות עם משמרות - משכורת 7000 נטו ) .

תודה מהלב .

לקביעת תור
    סגירה
    בהמשך חישוב פיצויים

הוספת תגובה

• אבטלה לאחר 90 יום המתנה
    מריה
    10/02/2008

שלום רב.
    אם התפטרות בגלל טיפול בתינוק זוה סיבה מוצדקת לקבלת דמי אבטה לאחר 90 יום המתנה?
    אזה אישורים נוספים דורשים בביטוח לאומי חוץ מתלושי משכורת במיקרה שלי?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    אבטלה לאחר 90 יום המתנה

הוספת תגובה

• אבטלה לאחר 90 יום המתנה

עו"ד אילן קמינצקי
    21/02/2008

כל התפטרות ובכלל זה התפטרות לצורך טיפול בילד מצריכה המתנה של 90 יום לפני קבלת דמי אבטלה. עלייך להצטייד בתלושי משכורת ומכתב - במידה וקיים - על הפסקת העבודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכתב התפטרות והודעה מוקדמת
    טוני
    10/02/2008

שלום,
    התפטרתי מהעבודה לאחר חזרה מחופשת לידה . עבדתי 3 חודשים וכעת התפטרתי. ציינתי במכתב פיטורין שאני מתפטרת לטובת טיפול בילד . האם זה מספיק כדי לקבל את הפיצויים?

תודה

הוספת תגובה

• כן.

עו"ד אילן קמינצקי
    10/02/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה