פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הודעה על התפטרות לאחר לידה
    גליה
    09/02/2008

מ01/09/07 התחלתי לעבוד בהוראה תחת משרד החינוך. ילדתי בתאריך 03/10/07. בתאריך 08/01/08 חזרתי לאחר חופשת הלידה. כעת רוצה להתפטר כדי לטפל בתינוק. כמה זמן מראש עליי להודיע למעסיק על התפטרותי?

אודה לתשובתך המהירה והדחופה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הודעה על התפטרות לאחר לידה

עו"ד אילן קמינצקי
    09/02/2008

היות ועבדת 6 חודשים עלייך לתת הודעה מוקדמת של 6 ימים לפני ההתפטרות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משרה שלא מתאימה לאמא
    שי-לי
    07/02/2008

שלום

משרתי היא בהיי טק- הפקת אירועים וטיולים לעובדי החברה .העבודה היא גם בשעות הערב
    האם אני יכולה לסרב לעבוד בטיולים מכיוון שאני אפספס הנקה או לסרב לעבודה בשעות הערב ?
    עוד שאלה:כאשה בהריון יכלתי לסרב לשעות נוספות האם גם עכשיו כשאני מניקה?
    דבר נוסף-כמה זמן אני צריכה להודיע בהודעה מוקדמת על הארכה?

לקביעת תור
    סגירה
    משרה שלא מתאימה לאמא

הוספת תגובה

• משרה שלא מתאימה לאמא

עו"ד אילן קמינצקי
    09/02/2008

במידה ואינך מעוניינת לעבוד לאחר הלידה את רשאית להתפטר לצורך טיפול בילד ולקבל פיצוים.
    המעביד מבחינתו אינו מחוייב לשנות את שעות עבודתך כפי שהיה בעבר.
    במידה ואת עובדת משרה מלאה ב 4 חודשים לאחר הלידה את רשאית להיעדר שעה ביום, ללא ניכוי בשכרך לצורך הנקה. הכללים של עובדת בהריון אינם חלים על עובדת מניקה.
    בהנחה ואת עובדת למעלה משנה , רצוי שתודיעי 30 יום מראש על כוונתך להאריך את חופשת הלידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורין לאחר חופשת לידה והארכה
    נעמה
    07/02/2008

אני אמורה לחזור לעבודה באמצא חודש פברואר הודעתי למעביד שלי שברצוני להאריך את חופשת הלידה בחודשיים (כלומר עד אמצע אפריל). המעביד קיבל את בקשתי ואמר שהוא שמח על כך מאחר וכרגע אין לו תפקיד עבורי (הפרוייקט בו עבדתי נגמר). כמו כן הוא אמר כי אם לא יתחיל פרוייקט גדול (שאמור להתחיל כבר שנה). הוא ייאלץ לפטר אותי בתום הארכת חופשת הלידה.
    1. אם אכן המעביד יפטר אותי בתום ההארכה, האם אהיה זכאית ל- 60 יום הקבועים בחוק (בנוסף ל- 30 יום הודעה מראש על פיטורין?)
    2. האם אהיה חייבת לעבוד בחברה בתקופה זו או שאהיה זכאית ל- 60 יום האלה גם בלא לעבוד (כלומר האם זהו קנס שהמעביד צריך לשלם)?
    3. האם אוכל לדרוש דמי אבטלה מיד עם תום תקופת ההארכה (בהנחה שאכן אפוטר)?
    4. האם המעביד יכול לפטר אותי באמצע חודש פברואר (כלומר כאשר מסתימת חופשת הלידה של ביטוח לאומי) ולתת לי שכר עבור 60 יום? במקרה כזה, האם תקופה זו נחשבת לותק לצורכי פיצויים?

בתודה מראש
    נעמה

הוספת תגובה

• פיטורין לאחר לחופשת לידה והארכה

עו"ד אילן קמינצקי
    09/02/2008

1. כן
    2. אם המעביד יבקש ממך לעבוד בתקופת זו, תהיי חייבת לעבוד.
    3. אם תפוטרי תהיי זכאית לקבל דמי אבטלה באופן מיידי.
    4. אם המעביד מפטר אותך לאחר חופשת לידה עליו לשלם לך שכר של 60 יום + הודעה מוקדמת. תקופת הוותק לצורך פיצויים הינה התקופה בה את עובדת בפועל בחברה. החל ממועד פיטורייך לא תיחשב תקופה זו כתקופת וותק בעבודה (אף שהמעביד מחוייב לשלם לך תמורת הודעה מוקדמת, אם פוטרת באופן מידי)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודה נוספת בחופש לידה
    יבגניה
    06/02/2008

האם מבחינת החוק ניתן לעבוד בעבודה נוספת בחופש לידה?

לקביעת תור
    סגירה
    עבודה נוספת בחופש לידה

הוספת תגובה

• לא.

עו"ד אילן קמינצקי
    09/02/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חישובי פיצויים
    אמירה
    06/02/2008

אני שכירה רנטגנאית בבית חולים פרטי 10 שנים . משכורת בסיסית 2300 ש"ח עם שעות נוספות
    (משמרת ערב ולילה ,תורניות ) מגיעה 7000 ש"ח כל חודש זה המצב .
    לציין שאסור לא לעשות משמרות אחרת מפטרים אותך , אתה חייב כל חודש לעבוד תורניות .
    זו משכורתי תמיד ולאורך 10 שנים כל חודש 7000 ש"ח .

היום אני רוצה להתפטר לרגל טיפול בילד (בחופשת לידה נמצאת ), אבל שמעתי שחישוב הפיצויים
    אינו 7000 * 10 חודשים = 70000 אלא החישוב הוא רק על בסיס 2300 ש"ח *10 חודשים=23000 .

טענתם שיש הסכם קיבוצי שמגביל חישובי הפיצויים רק לבסיס .

מה עלי לעשות ? האם זה נכון ?

לקביעת תור
    סגירה
    חישובי פיצויים

הוספת תגובה

• חישובי פיצויים

עו"ד אילן קמינצקי
    09/02/2008

חישוב פיצויי הפיטורין נערך בהתאם לשכר היסוד ותוספות שונות ("השכר הקובע"). יחד עם זאת לא נראה סביר כי שכר היסוד שלך הינו 2,300 ש"ח כאשר השכר המתקבל בכל חודש הינו 7,000 ש"ח. יש לבחון את תלוש המשכורת ואופי העבודה על מנת לבחון מהו אכן השכר הקובע לפיצויים.
    ניתן להתקשר למשרדי לצורך פגישת ייעוץ בנושא בטל: 02-6253156.

אילן קמינצקי, עו"ד
    02-6253156

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנאי להתפטרות לאחר חופשת לידה
    סוכנת
    05/02/2008

שלום רב, אני מבינה שהחוק אומר שאני יכולה להתפטר עד 9 חוד' מהלידה.
    אבל מה קורה אם הילד בתינוקיה ואין בכוונתי להוציאו משם?
    הסיבה להתפטרות היא למעשה עצם העובדה שאני צריכה לעבוד עד 9 בלילה פעמיים בשבוע וקשה לי מאוד, ולא מתחשבים בעובדה שאני אמא ל-2.
    האם עלי להוכיח שאני יושבת עם התינוק בבית לאחר שאני מתפטרת?או שזה בכ"ז לגיטימי להתפטר ולחפש עבודה אחרת יותר נוחה לי?

אשמח לתשובה

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי??

סוכנת
    05/02/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנאי התפטרות לאחר חופשת לידה

עו"ד אילן קמינצקי
    05/02/2008

הסיבה להתפטרות צריכה להיות לצורך טיפול בילד. אם את עובדת עד 9 בלילה ומחפשת עבודה במשרה חלקית בשעות המאפשרות טיפול בילד נראה כי אין בכך כדי לשלול את זכאותך לפיצויים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה על התפטרות בפקס
    מילה
    03/02/2008

שאלה קצרה.
    האם הודעת התפטרות שנשלחה בפקס למעסיק עם אישור שליחת פקס נחשבת להודעת התפטרות בכתב?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הודעה על התפטרות בפקס

הוספת תגובה

• כן

עו"ד אילן קמינצקי
    03/02/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי שאלות
    לילי
    03/02/2008

שלום לך

1. באיזה שלב אניאמורה להודיע למעסיקי על הריוני (באיזה שבוע להיריון)?

2. אני עובדת במקום העבודה הנוכחי רק 6 חודשים. האם אני מפסידה משהו. יש לי זכויות/ חובות ביחס להיריון?

3. האם המעסיק מפסיד מזה שאני בהיריון? למה לא נעים לי ממנו ?

תודה

שלי

לקביעת תור
    סגירה
    שתי שאלות

הוספת תגובה

• שתי שאלות

עו"ד אילן קמינצקי
    03/02/2008

החל מהחודש החמישי יש להודיע למעביד שאת בהריון ואז למעביד אסור להעסיקך בשעות הלילה ובשעות נוספות (אלא אם מתקבל אישור לכך).
    בנוסף לכך עובדת בהריון זכאית להיעדר מהעבודה ללא ניכוי בשכרה, לצורך בדיקות שגרתיות במהלך ההריון.
    הגנה מפני פיטורין - עובדת בהריון שעבדה אצל אותו מעסיק למעלה מ 6 חודשים, המעסיק לא יוכל לפטרה אלא בהיתר מאת הממונה על חוק עבודת נשים ולא ינתן היתר לפיטורין אם יש קשר בין הפיטורין לבין ההריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמי אבטלה לאחר התפטרות
    לימורי
    03/02/2008

ילדתי את בני לפני חמישה חודשים , לפני חודש התפטרתי מעבודתי - קבלתי פיצויים.
    הגשתי טפסים לביטוח לאומי לשם קבלת דמי אבטלה ואף התחלתי לחתום בלשכת העבודה .
    ביטוח לאומי לא אישר לי את קבלת דמי האבטלה זאת לאחר צירוף כל הטפסים הרלוונטיים .
    האם אני יכולה להגיש ערעור לשם קבלת דמי אבטלה ?(סיבת התפטרות - לידה וטיפול בילד )
    האם עליי להמשיך לחתום בלשכת העבודה כל זמן זה על אף שעדיין לא אושרו לי דמי אבטלה ?

אודה לתשובה בנושא .

לקביעת תור
    סגירה
    דמי אבטלה לאחר התפטרות

הוספת תגובה

• דמי אבטלה לאחר התפטרות

עו"ד אילן קמינצקי
    03/02/2008

היות והתפטרת מהעבודה , גם אם לצורך טיפול בילד, לא תהיי זכאית לדמי אבטלה עבור 90 הימים הראשונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכאות לדמי אבטלה לאחר התפטרות מעבוד

ענת
    05/02/2008

הי,
    גם לי מקרה דומה, ילדתי חזרתי לעבודה אחרי 5 חודשים, והתפטרתי אחרי חודש, גם הרעו לי את התנאים וגם העדפתי לטפל בבתי, הגשתי את כל המסמכים לביטוח לאומי כולל מכתב מקדים שמתאר את מה שאירע.
    ביטוח לאומי שלל את זכאותי מלקבל אבטלה, למרות שחתמתי בלישכה כחודשיים - וטוען שאמציא לו אישורים על על תפקודי לפני הלידה בעבודה ואחרי הלידה, שאמציא עוד תלושי שכר, ועוד...

אני לא מבינה אז מה הקטע בזה שאומרים שאפשר להתפטר ולחתום אבטלה? השאלה היא האם 90 יום צריך לחכות לכסף מהם או שרק לאחר 90 צריך להתחיל לחתום? זה ממש לא ברור, אשמח להבהרה בענין.
    תודה,
    ענת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכאות לדמי אבטלה לאחר התפטרות

עו"ד אילן קמינצקי
    05/02/2008

את יכולה לגשת לחתום מייד עם ההתפטרות אולם רק לאחר 90 יום תקבלי כספים.
    אם תוכיחי לביטוח הלאומי כי אכן הייתה הרעה מוחשית בתנאי העבודה ולכן עזבת אתמקום העבודה, יתכן ותהיי זכאית לדמי אבטלה ללא המתנה של 90 יום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיצויי פיטורין לגבי ימי חופשה ורכב
    נורית
    01/02/2008

שלום
    הייתי כ 4 חודשים בשמירת הריון ויצאתי לחופשת לידה של 6 חודשים (הארכתי את חופשת הלידה ב 3 חודשים נוספים ), בתקופה זו חולקה משרתי בין שתי עובדות. הודעתי למעבידי על רצוני לחזור לעבודה והוא הודיע לי כי עקב קיצוצים בתקציב הוא מבצע שינוי באירגון וביקש ממני שלא לחזור לעבודה אלא לקבל פיצויים. יש לי וותק של 6.5 שנים ובתקופה שעבדתי היה לי רכב צמוד ששימש גם לנסיעות פרטיות ובתלוש משכורת קיזזו לי שווי שימוש ברכב בסך 1330 ש"ח לחודש. כמו כן צברתי 30 ימי חופש אותם לא ניצלתי.
    1. האם המעביד יכול לקזז את ימי החופש מהפיצויים ?
    2. האם הפיצויים כוללים את ההטבה ברכב שהיתה לי ?
    תודה
    נורית

הוספת תגובה

• פיצויי פיטורין לגביימי חופשה ורכב

עו"ד אילן קמינצקי
    02/02/2008

1. המעביד אינו יכול לקזז את ימי החופש מהפיצויים: עליו לשלם את מלוא תשלום הפיצויים וכן תשלום עבור ימי החופשה שלא ניצלת

2. פיצויים אינם כוללים הפיצויים אינם כוללים שווי שימוש ברכב / נסיעות, אלא אם סוכם אחרת בינך לבין המעביד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזמינו אותי לשימוע בעבודה תוכל
    דידי
    31/01/2008

לעזור לי להכין את עצמי וגם להבין מה זה אומר?
    רקע: אני עובדת משנת 1999 באותו המקום, בשנה האחרונה הבוס לא היה מרוצה ממני. כרגע הוא עבר תפקיד והסמנכ"ל אמור לערוך איתי שימוע. אני בחל"ת ארבעה חודשים, אחרי השלושה וחצי שהגיעו לי. (ילדתי ביוני).
    בתודה מראש

הוספת תגובה

• שימוע בעבודה

עו"ד אילן קמינצקי
    31/01/2008

שימוע הינו הליך לפני פיטורי העובד בו על המעביד להעלות את הטענות כנגד העובד והעובד יוכל להשיב לטענות אלו.
    אופיו של השימוע משתנה בהתאם לאופיו של המעביד (מעביד ציבורי / מעביד פרטי) כאשר בהחלט ניתן לדרוש פרטים מהמעביד לפני השימוע.
    בכל מקרה הייתי ממליץ לפני השימוע לפנות לקבלת ייעוץ משפטי לגבי זכויותייך.

אילן קמינצקי, עו"ד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראשית תודה

דידי
    03/02/2008

שנית, האם אני יכולה לבקש כל מיני תנאים כגון חמש משכורות נוסף לפיצויים כי לפי החוק מגיע לי 60 יום. האם אוכל לבקש יותר בטענה שמשכו אותי בחל"ת סתם ויכולתי בזמן הזה לחפש עבודה אחרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבקש תמיד אפשר

עו"ד אילן קמינצקי
    03/02/2008

מה תקבלי, קשה לדעת זה מאוד תלוי במעביד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיצויים לאחר חופשת לידה
    m
    30/01/2008

שלום,
    עבדתי בבנק דרך חברת כ"א 10 חודשים לפני הלידה . העבודה זמנית ותלוייה בסיומו של הפרוייקט, אך לא ידוע סיום הפרוייקט.האריכו לי חופשת לידה לעוד 3 חודשים. ואני אמורה לחזור לעבודה כשבני יהיה בן חצי שנה.
    האם אהיה זכאית לפיצויים במידה ואחליט להתפטר לצורך טיפול בילד? האם זה חשוב מתי להתפטר: לאחר 14 שב' חופשת לידה או לאחר חופשת לידה ללא תשלום?
    נאמר לי גם שלא בטוח שאעבוד באותו סניף שעבדתי בו לפני הלידה . האם הם יכולים להעביר אותי לסניף אחר?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    פיצויים לאחר חופשת לידה

הוספת תגובה

• פיצויים לאחר חופשת לידה

עו"ד אילן קמינצקי
    31/01/2008

לאחר חופשת הלידה המעביד מחוייב להחזיר אותך לעבודה לתקופה של לפחות 60 יום.
    את יכולה להתפטר מהעבודה לצורך טיפול בילד בתוך 9 חודשים מיום הלידה ובמקרה זה תהיי זכאית לפיצויים (בהנחה והתקופה הכוללת בעבודה הינה למעלה משנה).
    כדאי להתפטר רק לאחר שעבדת שנה במקום העבודה כאשר ככול שתעבדי תקופה ארוכה יותר פיצויי הפיטורין יהיו גבוהים יותר.

לגבי מעבר לסניף אחר- לאחר הלידה המעביד אינו רשאי לפגוע בתנאי העבודה לפחות 60 יום לאחר הלידה. יש לבחון האם המעבר לסניף אחר מהווה פגיעה בתנאי העבודה (כגון אם מדובר בסניף מרוחק יותר או שעות עבודה שונות וכד')

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורים עקב שינוי בבעלות על חברה
    חסוי
    30/01/2008

שלום רב,

אני בתחילת ההריון (עדיין לא הודעתי למעסיק). החברה בה אני עובדת בה כ-3 שנים נמכרה לחברה אחרת, והבעלים של החברה מכר את כל הבעלות שלו על החברה. שם החברה לא השתנה נכון לרגע זה, ולא מעבירים אלינו מידע אם השתנה הח"פ של החברה.
    ככל הנראה בעוד כחודשיים , בשל מעבר מטה החברה מהצפון למרכז הארץ, תסתיים תקופת עבודתי בכל מקרה.
    מספר שאלות :
    1. האם במידה ואני עוזבת את העבודה כיום, מגיעים לי פיצויי פיטורים בשל החלפת הבעלות של החברה ?
    2. האם במידה ואני עוזבת את החברה כיום , מגיעים לי פיצויי פיטורין בכל מקרה בשל היותי בהריון?
    3. האם שינוי ח"פ של חברה מחייב את פיטורי כל העובדים והעסקתם מחדש תחת הח"פ החדש ?

ממתינה לתשובתך.

הוספת תגובה

• פיטורים עקב שינוי בבעלות על החברה

עו"ד אילן קמינצקי
    31/01/2008

אני מבין משאלתך כי נכון להיום לא חל כל שינוי בבעלות על החברה. לפיכך אם תעזבי היום (לפני השינוי בבעלות) לא תהיי זכאית לפיצויים . לעניין זה אין הבדל אם את בהריון או לא בהריון. להיפך, בתקופת ההריון המעביד לא יוכל לפטר אותך אלא אם יתקבל אישור לפיטורין.

לגבי שינוי מספר החברה, ישנם מקרים בהם למרות שמשתנה מספר החברה אין כל פגיעה בעובדים, כגון אם המעביד החדש מתחייב לא לפגוע בתנאי העובדים. לפיכך יש לבחון במקרה זה האם עם כניסתו של המעביד החדש, תחול פגיעה כלשהי בעובדים או לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חודש עבודה לאחר התפטרות?
    עינב
    29/01/2008

שלום רב,
    אני כרגע בחופשת לידה כאשר נותרו לי עוד כחודשיים
    שאלתי היא: האם אני מחוייבת לתת חודש עבודה בפועל עם חזרתי לעבודה או האם אני אוכל להודיע על רצוני להתפטר ללא צורך בחזרה לעבודה ובכל זאת להיות זכאית לכל זכויותי.
    אציין שיש לי וותק של 4 שנים .
    אודה לך אם תוכל להשיב לי בסוגיה זו.
    תודה רבה רבה
    עינב.

לקביעת תור
    סגירה
    חודש עבודה לאחר התפטרות?

הוספת תגובה

• חודש עבודה לאחר התפטרות

עו"ד אילן קמינצקי
    31/01/2008

במידה ואת מעוניינת להתפטר לצורך טיפול בילד עלייך לתת למעביד הודעה מוקדמת. לפיכך אם יש לך חודשיים עד לסיום חופשת הלידה, אין מניעה כי תודיעי לו במהלך חופשת הלידה על כוונתך להתפטר לצורך טיפול בילד בתום חופשת הלידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר לידה
    ויקי
    29/01/2008

שלום

לפני חודשיים וחצי חזרתי מחופשת לידה. בני כרגע בן חצי שנה ואני רוצה לעזוב את מקום עבודתי לאחר 11 שנים.

על מנת לקבל את הפיצויים אני יודעת שעליי להגיש מכתב התפטרות כשהסיבה היא טיפול בילד או מעבר למקום עבודה המקל עליי את הטיפול בילד (שעות, מרחק וכו').

השאלה שלי מהי תקופת הצינון שבה אני יכולה לעבוד במשרה מלאה מבלי לסכן את קבלת הפיצויים. ברצוני לציין שמאחר והעבודה החדשה היא באותו ענף כמו עבודתי הנוכחית, אין סיכוי שהמעביד הנוכחי לא יידע שחזרתי לעבודה במשרה מלאה שאינה מקלה עליי את הטיפול בילד. מעבר לכך אין ברצוני להרוס את מערכת היחסים שלי עם מעבידי הנוכחי על ידי שקרים.

לתשובתך המהירה אודה.

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות לאחר לידה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר לידה

עו"ד אילן קמינצקי
    31/01/2008

בהתאם לחוק במועד הפיטורין עלייך לעזוב לצורך טיפול בילד כאשר הסיבה האמיתית צריכה להיות התפטרות לצורך טיפול בילד. החוק אינו מגדיר תקופת זמן מינימלית בהם עלייך לטפל בילד. אם לאחר מספר חודשים השתנו הנסיבות ואת מעוניינת לאחזור לעבוד, אין בכך כדי לשלול את זכאותך לפיצויים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה