מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוקף של שועועית אדומהמיכלוש02/03/2009
רציתי לשאול אני אכלתי שעועית אדומה שהושרתה במים מעל 24 שעות....לא יודעת אם זה נכון או לא מבחינה בריאותית- וגם אני לא בטוחה אם היא הייתה בתוקף!!!!! האם יש סכנה לעובר? לא הייתה לי תופעה של קלקול קיבה ששמתי לב אליה אך אני חוששת מאוד!!!! אני חרדה כל כך בבקשה תעני לי!!!!! רק לציין שזה היה אורגני ובישלתי במשך שעתיים במרק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוקף של שועועית אדומה
רויטל בן שושן03/03/2009שלום מיכלוש,
ממה שאת מספרת לא נראה לי שיש לך ממה לחשוש
בברכה,
רויטלבן שושן
דיאטנית קלינית וספורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר-מה לאכול?מ01/03/2009
שוב אני- בימים הקרובים אעבור העמסת סוכר של 50 גרם סוכר. רציתי לשאול מה מומלץ לאכול לפני הבדיקה וממה להימנע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר-מה לאכול?
רויטל בן שושן03/03/2009שלום עטרת,
כמה ימים לפני הבדיקה יש לאכול רגיל, כמו שאכלת עד עכשיו וביום הבדיקה, רצוי שתהייה בבוקר, אפשר לאכול ארוחה קלה.
בברכה,
רויטל בן שושן
דיאטנית קלינית וספורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה תקינה במשקל?מ01/03/2009
אני בשבוע 23 פלוס 4 בת 22 גובה 1.57 התחלתי את ההריון במשקל 49 וכעת אני שוקלת 55 ק"ג האם זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה תקינה במשקל?
רויטל בן שושן03/03/2009עטרת שלום לך,
העלייה במשקל תקינה
בברכה,
רויטל בן שושן
דיאטנית קלינית וספורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה על התגובות המהירות -שאלה נוספתמיכלוש01/03/2009
האם זה מספיק שאני נוטלת רק ברזל פלוס של אלטמן - שמכיל חומצה פולית 400 מק"ג וברזל ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל וחומצה פולית
רויטל בן שושן03/03/2009שלום מיכלוש,
זה מספיק אלה אם כן הרופא יאמר לך אחרת בשל בדיקות הדם
בברכה,
רויטל בן שושן
דיאטנית קלינית וספורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטל לקראת לידהחסוי01/03/2009
את יכולה לאמר האם נושא תה הפטל כהכנה ללידה אכן נכון? אני בשבוע 36. אשמח להבין במה בדיוק מדובר....תה פטל? פטל חי? מינונים....ומה זה נותן, באיזה שלב להתחיל עם זה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטל לקראת לידה
רויטל בן שושן03/03/2009שלךום לך,
לא מכירה את נושא הפטל וכנראה אין מספיק מחקרים התומכים בכך אך יש לכך תמיכה בפורום לרפואה משלימה. חפשי שם ערך פטל יש הסבר מפורט לאיך לקחת ומתי
בברכה,
רויטל בן שושן
דיאטנית קלינית וספורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמי4חסוי28/02/2009
במידה ולא אניק, האם ניתן להשתמש במים הרותחים של תמי 4 להכנת האוכל לתינוק? האם זה בדיוק כמו מים רתוחים בקומקום? האם העובדה שזה מים שעברו סינון פילטר בטרם הרתחה יש משמעות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
נועה הופ28/02/2009עליך להסתכל בהמלצות משרד הבריאות. ככל הידוע לי חשוב לפחות בהתחלה להרתיח את המים מעל 2 דקות לילדים מתחת לגיל שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה :)
חסוי28/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפאיןמיכלוש28/02/2009
האם כוס נס קפה ביום וקוביית שוקולד מריר (75%קקאוו....)ושוקו אחד ביום זה יותר מדי? הריון שבוע 14....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכלוש שלום
נועה הופ28/02/2009הכמות בסדר גמור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3 ואומגה 6 בהריוןתמר27/02/2009
שלום, אני קצת מבולבלת מהמידע שקיים לגבי אומגה 3 ו- 6 בהריון. אני בת 30, הריון ראשון, שבוע 13+5. מתחילת ההריון נוטלת DHA של סולגאר בהמלצת נטורופטית. כיום המליצה לי נטורופטית אחרת להפסיק לקחת DHA ולהתחיל לקחת שמן בוראז' שמכיל אומגה 6. האם אתן יכולות לעזור לי למצוא את הידיים והרגליים בכל המידע - איזה אומגה לקחת וכמה. תודה רבה :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמר שלום
נועה הופ28/02/2009בלי קשר להריון התזונה שלנו מספיק עשירה באומגה 6 וממש אין צורך להעשיר אותה עוד יותר בחומצה זו. חומצת שומן זו נמצא בחומוס, מיונז, שמן סויה, חמניות, פיצוחים, אגוזים לעומת זאת חומצת אומגה 3 שלרוב אנו לא חשופים אליה בתזונה שלנו ולכן חשוב לתסף אותה בצורה חיצונית. חשוב שלפני שאת מיישמת המלצות של אנשי מקצוע שונים להתייעץ עם הרופא המטפל על מנת לקבל חוות דעת שניה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוף לא מבושללירון26/02/2009
אתמול אכלתי בארוחת הצהריים ירך עוף שמבחוץ היה מבושל אבל בפנים הוא היה קצת אדום. את החלקים האדומים לא אכלתי אבל את השאר כן כי זה היה לי מאוד טעים, למרות שהוא היה קצת נא. רק לאחר מכן חשבתי שזה יכול להיות מאוד מסוכן לעובר. אני בשבוע 12 ומאוד מודאגת..האם יש סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת שלום
נועה הופ28/02/2009הי ליאת. אכילה של עוף/ בשר / דגים בצורתם הנאה אינה מומלצת רק מהחשש מזיהום. כאשר המזון עובר תהליכים חימום רוב הסיכויים שרוב החיידקים המזיקים מושמדים. במידה ואת מרגישה טוב אני לא חושבת שיש סיבה לדאגה אבל את יכולה ללכת להיבדק רק כדי להיות רגועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעם לוואי מתכתיעמית25/02/2009
שלום, אני בשבוע 22 בהריון ראשון עם תאומים. לקחתי מתחילת ההריון פרנטאל ופריפול עד כה לא היו לי תופעות לוואי. יצא שבשבוע האחרון לא לקחתי את שני הכדורים כי לא היה לי מרשם עבורם ודווקא מאתמול יש לי טעם לוואי מתכתי לכל דבר שאני אוכלת (וגם כשאני לא אוכלת). מישהי אמרה לי שזאת תופעה מוכרת ותעבור רק בשליש השלישי - אני בחרדות מזה!! יש משהו שאפשר לעשות נגד?? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמית שלום
נועה הופ25/02/2009ככל הידוע לי אכן זה חלק מתופעות ההריון אם כי אני לא יודעת להגיד לך מתי יעבור.. יתכן ומדובר בתחושה שתלווה אותך ימים בודדים ולכן אין צורך להיכנס לחרדות. עלייך לשאול את הרופא המטפל לגבי התופעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מס' שאולות על פרנטל 9 חודשיםריקי25/02/2009
שלום, אני בהריון שבוע 13+3. לוקחת אומגה 9 חודשים, ברזל עדין של חברת סולגר 25מ"ג וחומצה פולית. לאחרונה רופא המליץ להתחיל לקחת פרנטל 9 חודשים (לא שיש בעיה כלשהיא, בדיקות דם שלי בסדר) ויש לי מס' שאלות. 1. האם ויטמין A בפרנטל לא גבוה מדי , כתוב על אריזה 1500IU? 2. האם להמשיך לקחת ברזל עדין ןחומצה פולית בנוסף לכדור פרנטל? תודה על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריקי שלום רב,
נועה הופ25/02/2009כמות הויטמין A בפרנטל תקינה ואף פחות מההמלצה היומית. בפרנטל יש כמות גבוהה יותר של ברזל ממה שאת לוקחת בכמוסה וגם כמות גבוהה יותר של חומצה פולית על כן אני לא יודעת אם צריך להמשיך ליטול את שניהם במקביל. לגבי הפולית בטוח שאין צורך להמשיך במקביל עם שניהם , לגבי הברזל מומלץ לשאול את הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייגל25/02/2009
התחלתי את ההריון במשקל 46 קילו ( גובה 1.63 ) אני בשבוע 22 ( + 4 ) ועד כה עליתי 9 (!!!) קילו כעת אני שוקלת 55 (!) אני לא מגזימה ולא אוכלת שטויות לפעמים בא לי שוקולד או חטיף אז אני בהחלט מנשנשת אבל זה לא קורה כל יום וממש לא בהגזמה. אני לא יודעת מה לעשות אני באמת אוכלת רגיל אפילו לא יותר מלפני ההריון. אני מתחילה בעצם חודש 6 בעזרת השם ביום שבת והדרך עוד ארוכה... מה לעשות? גם אצלכן העלייה היא כזו או שבאמת הגזמתי???? אני לא רוצה לעשות דיאטה ברור שלא אבל לא להפריז עם העלייה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב,
נועה הופ25/02/2009עליי לציין כי התחלת את ההריון במשקל מאוד מאוד נמוך. אני מבינה לליבך שאינך רוצה להשמין בצורה קיצונית ובזה את צודקת אם כי בגלל משקלך הנמוך לפני ההריון העלייה תקינה יכולה להיות אף עד 18 קילו. בכל מקרה קשה לעשות הערכה לגבי כמות צריכת הקלוריות היומיות שלך באופן יום- יומי קחי בחשבון שיתכן וחלק מעלייה קשורה גם לצבירת נוזלים. במידה ואת רוצה לבדוק את הנושא התזונתי יותר לעומק מומלץ בחום להגיע לייעוץ אצל דיאטנית על מנת להעריך האם כמות הקלוריות היומית תקינה. לבנות תפריט מתאים ואף לעקוב על המשקל עד סוף ההריון.
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תהמיכלוש22/02/2009
ישנו תה צאי בדואי שאני שותה רק עכשיו שמתי לב שהוא מכיל עלי מרווה -שמעתי פעם שעלי מרווה אשורים בהריון האם ישנה סכנה בכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכלוש שלום,
נועה הופ22/02/2009אומנם צמחים זה זה שטח פחות חזק שלי אך מה שאני כן יודעת זה שלא רצוי לשתות תה ממקורות לא מוכרים. יתכן ומדובר בחליטות מרוכזות וישנן אכן צמחים שלא מומלצים בהריון כמו מרווה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בהריוןיפעת21/02/2009
שלום, הריון ראשון,שבוע 7+2.גובה 1.65 משקל לפני תחילת ההריון 54 ק"ג. שבועיים לפני קבלת התוצאה החיובית הפסקתי לעשן...עד כה עליתי 2 ק"ג.אני נוטה לשייך את העליה במשקל להפסקת העישון אבל רוצה חוות דעת לגבי כמה דברים: קודם כל-אני כל הזמן רעבה...מה מומלץ לאכול בכדי לענות על צורכי תזונה ולא לעלות יותר מדיי במשקל?בנוסף-אני צמחונית כבר המון שנים ואני מעוניינת לדעת מה מומלץ לאכול על מנת לא להחסיר דבר מהעובר?נושא המשקל מאוד מטריד אותי ואני מתקשה להפריד הין העלייה במשקל בגלל הפסקת העישון לבין זו שנגרמת בעקבות ההריון.זקוקה לחוות דעת...תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה בהריון
רויטל בן שושן22/02/2009שלום גיל,
אז קודם הפסקת לעשן וטוב שכך עשית...
למרבית הנשים ובמיוחד בהריון ראשון קשה עם העלייה במשקל בעיקר בתחילת ההריון וגם מכיוון שעוד אין בטן ממש של הריון. כנראה שאפשר לשייך את העלייה במשקל והתיאבון המוגבר להפסקת העישון. אין לך מה להבהל מהעלייה ובטח לא להמנע מלאכול אך כדי לאפשר עלייה מתונה יותר תנסי לאכול ארוחות קטנות לעיתים תכופות יותר ולהמנע עד כמה שניתן משתייה מתוקה ומתוקים, חטיפים, מטוגן ומזון עתיר בשומן.
בשל היותך צמחונית חשוב שתקפידי לשלב ביצים, דגים- עד - 2 מנות לשבוע, קטניות,דגנים מלאים, דגני בוקר מועשרים, אגוזים וזרעים,מוצרי חלב, פירות וירקות.
* ישנה כתבה שלי באתר למקורות ברזל מין הצומח...
בכל מקרה ממליצה לך בנוסף להיות במעקב ולשלב תוספים לפי הצורך על פי בדיקות הדם
בהצלחה
רויטל בן שושן
דיאטנית קלינית וספורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף בבקשהמיכלוש21/02/2009
הי אני בשבוע 13 השבוע אכלתי אצל חמותי ירקות אפויים בתנור- רק מה?! היא שמה שרי (אלכוהול 24%) במזון המבושל. האם זה מסוכן?היא אמרה לע שהיא שמה משהו כמו שמינית כוס!!!!!!בהכל שזה 4 מנות פחות או יותר. הטעם חזק- אני מרגישה בהכל אך לא חשדתי עדיין......?! אני לא שותה אלכוהול מאז ההריון לא יין ולא שום דבר אחר. האם יש סכנה לעובר? בבקשה תענו לי מהר.....!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיכלוש
רויטל בן שושן22/02/2009אין לך מה להיבהל, שתייה חד פעמית בכמות שתיארת אינה גורמת לפגיעה בעובר וממה שאני יודעת אלכוהול מתאדה בזמן הבישול.
שבוע טוב
רויטל בן שושן
דיאטנית קלינית וספורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)