פורום תזונה בהריון - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עלייה במשקל בהריון תאומים - שבוע 11
    סיגל
    03/05/2009

אני בהריון תאומים שבוע 11, עד כה לא סבלתי מהקאות, במקום זאת חוויתי ועודי חווה תחושות רעב מוגברות ביותר. התחלתי את הריוני במשקל של 63 ק"ג (גובה 1.71). עד כה התווספו למשקלי 4 ק"ג, מרבית המכנסיים שלי לא נסגרים עלי ואני חוששת שקצב העלייה במשקל שלי גבוה מהנדרש.
    האם קצב העלייה במשקל שלי עד כה היה תקין או גבוה מידי?
    איזה משקל מומלץ לי להעלות עד ללידה, בשים לב לנתונים שהיו לפני ההריון ולכך שמדובר בהריון תאומים?
    לתשובתכן אודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סיגל שלום

נועה הופ
    03/05/2009

אכן העלייה היא מעבר לנורמה אבל חשוב מאוד להתייחס לכל מקרה לגופו. חשוב לדעת שלא תמיד העלייה בתחילת ההריון משקפת את ההמשך של ההריון מבחינת עלייה ויתכן וגם העלייה תתמתן בגלל שתחושת הרעב תפחת במשך הזמן. הייתי מקפידה על תזונה נכונה, אכילת כל אבות המזון, אכילת אבות מזון איכותיים כגון פחמימות מורכבות מלאות, חלבונים מן החי או קטניות מהצומח, מוצרי חלב לפחות 3-4 ביום, פירות ירקות ושומנים בריאים כגון שמן זית, טחינה, אבוקדו, אגוזים, שקדים ועוד ולא מגזימה באיכלת ממתקים, שוקולדים, שתייה מתוקה , חטיפים, מזון מטוגן ועוד.
    עקבי על המשקל בעזרת המעקב של טיפת חלב / משקל ביתי אם את רואה שהמשקל ממשיך לעלות בקצב מהיר ממליצה להתייעץ גם עם דיאטנית.
    ההמלצה לעליית משקל בהריון תאומים במשקל תקין לפני ההריון ( כמו שלך ) נעה בין 16 ק"ג - 20 ק"ג.
    בהצלחה.
    אשמח לייעץ ולעזור אם תצטרכי בהמשך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליה במשקל
    לירון
    02/05/2009

שלום
    אני בשבוע ה-4+21 להריוני הראשון, גובה 164, משקל לפני ההריון 56 ועכשיו 62. מתחילת ההריון אני במעקב אצל דיאטנית שדיי מרוצה מהעליה שלי במשקל אבל לי מאוד קשה עם השינויים האלה: לפני ההריון התפריט היומי שלי הסתכם בכ-1000 קק"ל ליום ומיד כשהגעתי אליה, הוא עלה ל-1700 קק"ל ליום, למרות שבפועל אני אוכלת בערך 1500 קק"ל. אני אוכלת מאוד מסודר ובריא- ירקות, פירות, ארוחות מסודרות והרבה מים, ובנוסף עושה הליכה כפעמיים-שלוש בשבוע, אז למה העליה שלי היא ככ מהירה ומתבטאת בעיקר באזור היריכיים והישבנים? כבר עליתי 6 ק"ג ועוד לא סיימתי את השליש השני וממה שקראתי, בשליש האחרון עולים כ-2 ק"ג בחודש לפחות...
    אני מניחה שחלק מהעלייה ההתחלתית במשקל נובע מהשינוי הפתאומי במאזן הקלורי שלי ולמרות זאת אני מאוד מתוסכלת, האם יש משהו שבאפשרותי לעשות בכדי לאזן את העלייה במשקל או לפחות לנסות ולא להשמין ככ באזורים שציינתי?
    תודה, שני

לקביעת תור
    סגירה
    עליה במשקל

הוספת תגובה

• עלייה במשקל

רויטל בן שושן
    03/05/2009

שלום שני,
    אני מניחה שזהו הריון ראשון ואני יכולה מאוד להבין את ההרגשה שלך מכיוון שלפני ההריון הקפדת ושמרת על המשקל וכיום יש לך שליטה על האוכל אבל העלייה במשקל היא חלק בלתי נמנע. העלייה שלך במשקל תקינה לחלוטין ועל פי ההמלצות. את אוכלת מגוון בארוחות מסודרות ובנוסף עושה פע"ג. כל מה שאת צריכה לעשות זה לקבל את השינויים שהגוף שלך עובר בתקופה זו ואת העובדה שבהריון עולים במשקל גם אם לפעמים זה יותר במקומות שאנו לא מעוניינות בהם. אם את אוכלת בריא ומסודר בשילוב פע"ג אין שום סיבה שלא תחזרי למשקלך לאחר הלידה. תסמכי על הדיאטנית שלך וקבלי את ההריון באהבה

בברכה,
    רויטל בן שושן
    דיאטנית קלינית וספורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליה במשקל, תחליפים דיאטטיים וברזל
    אמא של :-)
    30/04/2009

שלום, אני בשבוע 19, התחלתי את ההריון במשקל 51 ק"ג ואני כבר 57. גובהי 1.68. אני מוטרדת מהעלייה במשקל, מה שמניע אותי להמשיך לעשות ספורט במרץ, כמו קודם, אבל עדיין התאבון רב. רציתי לשאול אם זה נכון שאפשר להחליף סוכר בתחליפי סוכר כמו סוכר על בסיס סוכלורוז. בנוסף רציתי לשאול מה אפשר לעשות אם הברזל עושה עצירות.. יתכן שעצירות תורמת לעליה במשקל? ושאלה אחרונה- האם העליה שלי מוגזמת? כמה אני אמורה להעלות עד סוף שליש 2? ועד סוף ההריון? (לפי הנתונים שמסרתי). מודה מאוד מאוד על התייחסותכן!

הוספת תגובה

• ליאה שלום

רויטל בן שושן
    01/05/2009

ראשית העלייה במשקל שלך אינה מוגזמת אך היא אכן מעט מעל להמלצה לשבוע זה של ההריון.
    קחי בחשבון כי חלק מהנשים עולותאת רוב המשקל שלהן בתחילת ההריון. בהריון קשה לפעמים לשלוט בתיאבון אך נסי לאכול ארוחות קטנות לעיתים תכופות מכל אבות המזון, פירות, ירקות ושתייה מרובה של מים והמעיטי במזונות עתירי שומן וסוכר ושתייה ממותקת. פע"ג בהחלט תורמת לאיזון התיאבון אך גם לא מומלץ לעשות פע"ג מאוד מאומצת.
    מכיון שהתחלת את ההריון בתת משקל ההמלצה היא בשלב זה עלייה של כ500 גר' לשבוע וסה"כ בין 12.5-18 ק"ג לכל ההריון.
    אין שום בעייה עם סוכלרוז בהריון אך בשום מצב לא כדאי להפריז עם ממתיקים.
    ישנו ברזל שנקרא ברזל עדין שפחות גורם לעצירות- תנסי אותו.גם במקרה זה מים יכולים לעזור בשילוב סיבים תזונתיים: פירות וירקות בליפתם, דגנים מלאים, קטניות.

שיהיה בהצלחה,
    רויטל בן שושן
    דיאטנית קלינית וספורט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרנאטל בהריון
    תמרית
    27/04/2009

שלום,
    אני בהריון ראשון, שבוע 22.
    עד עכשיו לקחתי פרנטל של חברת אלטמן, שם יש 400 מק חומצה פולית בשילוב עם 2 כדורי ברזל של אלטמן (עקב המוגלובין נמוך), שבכל אחד מהם יש גם 400 מק ח. פולית. בחבילה חדשה של פרנטל שקניתי ראיתי שהעלו את מינון החומצה וכעת זה 800 מק, וזה מביא אותי לדעתי להרבה יותר מדי חומצה פולית... אני יודעת שהגוף מסנן את העודפים, אולם אני מניחה שזה גם יוצר עומס מיותר על הכליות, לא?
    שאלתי היא למה בעמם לקחת פרנטל אם הכדור ברזל מכיל גם B12, גם חומצה פולית וגם ויטמין C? האם זה לא מספיק? והאם באמת יש נזק בלקיחה של יותר מדי חומצה פולית?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    פרנאטל בהריון

הוספת תגובה

• פרנאטל בהריון

רויטל בן שושן
    29/04/2009

שלום תמרית,
    אין סיכון במינון שאת לוקחת אם כי זה באמת מעל להמלצה...
    את הברזל את חייבת לקחת בשל החוסר ובפרנאטל ישנם ויטמינים ומינראלים נוספים לאלה שציינת ולכן חשוב להמשיך לקחת גם אותו, במיוחד אם אינך מקפידה על תזונה מגוונת ובריאה.
    בנוסף התייעצי גם עם הרופא המטפל לגבי המינונים

בברכה,
    רויטל בן שושן
    דיאטנית קלינית וספורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם כדור פרנטאל ביום מספיק בהריון?

נגה
    08/08/2011

שלום,
    אני בהריון בשבוע 26+1. ההריון תקין ואינני סובלת או סבלתי מאנמיה, אף פעם בחיי. ההמוגלובין שלי לפני הריון היה סביב 13.5 ובהריון, בדיקה אחרונה (לפני שבוע) היה 12.8 ובמהלך כל בדיקות הדם בהריון, לא ירד מ-12, אלא תמיד היה מעל.
    אני לוקחת פנטאל מתחילת ההריון, כדור ביום. האם זהו מינון מספיק עד סוף ההריון?
    או שאני צריכה לקבל תוספת ברזל (הרופא שלי אמר שניתן לקחת פולקס).
    אני מעדיפה שלא, מאחר וגם לפרנטאל לקח לי זמן להסתגל מבחינת מערכת העיכול.
    חוששת שאם אוסיף עוד פולקס, לפרנטאל (כדור מפרנטאל בבוקר ומפולקס בערב) זה יגרום לבעיות במערכת העיכול.
    האם הכרחי ליטול את שני הכדורים או שניתן להמשיך עם פרנטאל, כפי שעשיתי עד כה ולעקוב אחרי בדיקות דם ברמה החודישת?
    תודה רבה,
    נגה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם כדור פרנטאל ביום מספיק בהריון? - תגובה

דנה שפילמן
    22/08/2011

שלום נוגה,

המלצת צריכת ברזל בזמן הריון הינה 27 מג' ליום שזו הכמות הנמצאת בפרנטאל.
    לנשים שיש חוסר בברזל ממליצים לקחת תוסף ברזל בנוסף.
    אם אין לך חוסרים אין סיבה להוסיף.
    יש לקחת למשך כל תקופת ההריון וההנקה.
    כמובן שיש להמשיך ולעקוב שהרמות לא יורדות מתחת למינימום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרנטל

אורנה
    22/08/2011

היי רציתי לדעת, אני לקחתי פרנטל של סולגאר בהריון ועכשיו אני שבועיים אחרי לידה ועדיין ממשיכה לקחת בשביל ההנקה השאלה היא אם אפשר להמשיך כל תקופת ההנקה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרנטל - תגובה

דנה שפילמן
    22/08/2011

שלום אורנה,

ההמלצה היא לקחת פרנטל למשך כל תקופת ההריון וגם ההנקה מפני שגם בתקופה זו דרישות הגוף מוגברות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בטן
    לילך
    26/04/2009

שלום ,

אכלתי היום סלט עם גבינה בולגרית במסעדה ולאחר כשעתיים חשתי כאבי בטן נוראיים.לאחר מנוחה תחושתי השתפרה,אך אני מאוד דואגת שמא האוכל היה נגוע באיזשהוא חיידק. מה עליי לעשות? אני חרדה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בטן

הוספת תגובה

• כאב בטן,

רויטל בן שושן
    26/04/2009

שלום לילך,
    יכול מאוד להיות כי כאבי הבטן לא קשורים לסלט שאכלת. אם כרגע את מרגישה טוב יותר את יכולה להיות רגועה יותר. אם כאבי הבטן ימשכו או יתלוו להם סימפטומיםכמו הקאות, שלשולים, חום וכ.. ממליצה לך לפנות לרופא לבדיקה.

בברכה,
    רויטל בן שושן
    דיאטנית קלינית וספורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שר על האש וקציצות
    מיכל ל.
    26/04/2009

שלום
    אני בעבודה אוכלת בחדר אוכל
    עושים הרבה פעמים על האש ואני אוכלת- האם מותר?
    כמו כן קציצות בקר שהם מכינים- האם מותר
    ???
    אני משתדלץ לאכול יותר בשר- כמעט כל יום בשביל הברזל וגם כי זה משביע אותי...למרות שנראה לי שעליתי המון- אני בשבוע 23 ועליתי כבר 6 קילו
    כמה אני אמורה עללות בכלל?
    אני שוקלת 61 והתחלתי 55 גובה 1.69
    ועכשיו יופ העצמאות- מותר לאכול מנגל???

לקביעת תור
    סגירה
    שר על האש וקציצות

הוספת תגובה

• בשר על האש וקציצות

רויטל בן שושן
    26/04/2009

מיכל שלום,
    באופן כללי אין שום בעיה לאכול בשרים וגם על האש. הבעייה היא בבשר שלא מבושל היטבבחשש לזיהום ולכן תדאגי שהבשרים שאת אוכלת יהיו מבושלים היטב גם בפנים. הסירי דאגה מליבך את יכולה להינות גם ביום העצמאות.

בברכה,
    רויטל בן שושן
    דיאטנית קלינית וספורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי המשקל

רויטל בן שושן
    26/04/2009

העלייה במשקל שלך תקינה לחלוטין. את אמורה בשלב זה לעלות כ500 גר' לשבוע וסה"כ בין 12.5-18 ק"ג.

בברכה,
    רויטל בן שושן
    דיאטנית קלינית וספורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה במשקל
    חגית
    25/04/2009

האם זה נורמאלי לרדת במשקל בתחילת ההריון? אני בשבוע 8+3 וירדתי כבר יותר מ-3 ק"ג (שקלתי 65, עכשיו אני 62) בגלל הבחילות וההקאות. אני משתדלת לאכול דברים פשוטים, כמו קורנפלקס, קרקרים ולחם, וגם לשתות, אבל מקיאה כמעט אחרי כל כוס מים שאני שותה. הדברים היחידים שלא עושים לי בחילה זה מתוקים, אז אני אוכלת לפחות 2 חטיפי שוקולד ביום כדי שיהיה לי כוח לעשות דברים. זה בסדר, או שכדאי ללכת לרופא ולקבל טיפול לבחילות?

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה במשקל

הוספת תגובה

• ירידה במשקל

רויטל בן שושן
    26/04/2009

שלום חגית,
    ירידה במשקל בזמן ההריון היא לא רצויה אך בשל הבחילות וההקאות זה בלתי נמנע לכן הברירה היחידה היא למתן את הירידה עד כמה שניתן.
    השתדלי לאכול לעיתים תכופות אפילו משהו קטן משום שהמנעות מאכילה אף היא גורמת לבחילות. המשיכי לאכול את המאכלים שלא גורמים לך לבחילות ותנסי להעלות את הכמויות. תנסי לשלב שקדים, אגוזים, טחינה, אבוקדו, פירות יבשים ומאכלים שיוסיפו לסך הקלוריות היומי.
    בכל אופן ממליצה לך להמשיך לעקוב אחר המשקל ולהתייעץ עם הרופא לגבי טיפול...
    ברוב המקרים התופעות האלו יעלמו להם כאילו ולא היו בסביבות השליש בשני

שיהיה בהצלחה
    רויטל בן שושן
    דיאטנית קלינית וספורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייה במשקל בהיריוןן עם תאומים
    דנה
    24/04/2009

אני בת 24 נמצאת בשבוע 15 עם היריון תאומים.חשוב לי לציין כי התחלתי את ההריון במשקל תקין (1.76 63 קילו). למיטב ידיעתי בהיריון תאומים נדרשת ורצויה עלייה גדולה ומהירה יותר במשקל. עד כה הצלחתי לעלות 1.5 בלבד ולמעשה לא ניתן בכלל להבחין בהריוני. אציין גם שאינני רעבה כלל ועד לא מזמן סבלתי מהקאות ובחילות מרובות דבר שמתחיל להשתפר. אציין כי אמנם אני מקפידה על לקיחת פרנטל וחומצה פולית אולם עדיין אני מודאגת שמא העובדה כי אינני מצליחה לעלות תשפיע על תקינות ההריון ועל בריאות העוברים. האם עליי להיות מודאגת או שמא עלייה כזו היא נורמאלית ובריאה לשלב זה ? האם נורמאלי בתקופה זו לא לחוש ברעב? תודה רבה דנה

הוספת תגובה

• דנה שלום

נועה הופ
    25/04/2009

סה"כ לטרימסטר ראשון שהסתיים לא מזמן העלייה היא תקינה בנוסף לעובדה שסבלת מבחילות והקאות שמורידות את התיאבון. לא תמיד העלייה בתחילת ההריון משקפת את ההמשך אבל הייתי מקפידה על תזונה נכונה, אכילת כל אבות המזון, אכילת אבות מזון איכותיים כגון פחמימות מורכבות מלאות, חלבונים מן החי או קטניות מהצומח, מוצרי חלב לפחות 3-4 ביום, פירות ירקות ושומנים בריאים כגון שמן זית, טחינה, אבוקדו, אגוזים, שקדים ועוד.
    עקבי על המשקל בעזרת המעקב של טיפת חלב וכמובן על משקל העוברים בהערכת משקל.
    ההמלצה לעליית משקל בהריון תאומים נעה בין 16 ק"ג - 20 ק"ג.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נרגעתי

דנה
    27/04/2009

תודה רבה על תשובתך המרגיעה והמהירה דנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה במהלך ההריון
    תמר
    23/04/2009

שלום רב,
    אני נמצאת בשבוע 24 להריון , בבדיקת משקל במעקב הריון גיליתי שעליתי בחודש 3 ק"ג וכרגע אני שוקלך 58 ק"ג-מתחילת ההריון עליתי 11 ק"כ.
    מה עלי לאכול כדי שחודש הבא לא העלה שוב ב-3 ק"ג
    מחכה לשובתכם
    תמר

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה במהלך ההריון

הוספת תגובה

• תמר שלום

נועה הופ
    25/04/2009

עליית המשקל בהריון תלויה במשקל שבו התחלת את ההריון. את שואלת שאלה מאוד כללית ולא נתת מספיק נתונים לגבי עצמך כגון מה הגובה, משקל לפני ההריון ובכלל מה הם הרגלי התזונה שלך כיום האם את מפריזה באוכל. בדקי את עם אחות טיפת חלב לגבי צבירת נוזלים / בצקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ג'אנק פוד+שוקולד
    לילך
    23/04/2009

מותר לאכול שווארמה? מקדונלד?ומיני ג'אנק פוד?
    האם זה עלול להזיק לעובר?
    בץ האם אכילה יומיומית ומופרזת של שוקולד (כל יום חטיף שוקולד+ממרח שוקולד+מתוקים) עלולה להזיק לעובר? אני אוכלת המון מתוק מתחילת ההריון ואני כעת בשבוע 28.

לקביעת תור
    סגירה
    ג'אנק פוד+שוקולד

הוספת תגובה

• לילך שלום

נועה הופ
    25/04/2009

ג'אנק פוד הוא לרוב מזון שמן וחסר ערך תזונתי לכן מן הסתם מזון שהוא ללא ויטמינים/ מינראלים ומכיל בעיקר סוכרים פשוטים ושומנים לא טובים מזיק לך ובסופו של דבר גם העובר לא מקבל מזה הרבה חומרים תזונתיים חיוניים.
    ישנם מזונות הנקראים כג'אנק פוק אבל סה"כ מכילים דברים טובים כגון פיצה שהגבינה הצהובה מכילה הרבה סידן וגם שווארמה אומנם מכילה לא מעט שומן אבל יש שם ירקות, בשר , חומוס שהם לא דברים רעים.
    הייתי מתמקדת לאכול בקר רזה או טחון מחלקים רזים / קנוי מוכן מראש כי אז הוא מכיל הרבה שומן לא בריא ומורדיה בעיקר את כמות השוקולד שמכיל הרבה סוכר ושומן לא בריא.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומצה פולית +ברזל
    חסויה
    22/04/2009

הפסיקו לצערי לייצר את ה slaw fe polic
    מה אני יכולה לקחת במקום?
    איזה סוג של חומצה פולית ? איזה חברה??

לקביעת תור
    סגירה
    חומצה פולית +ברזל

הוספת תגובה

• חסויה שלום

נועה הופ
    23/04/2009

לא משנה איזו חברה פשוט תגידי לרוקח שאת רוצה חומצה פולית ( אני מניחה לזמן ההריון ) אם אין בעיה רפואית או המלצה ספציפית מהרופא לגבי המינון, אז המינון המקובל הוא 0.4 גרם ( 400 מק"ג ).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מותר לעשות יוגה,בהריון תאומים
    אני
    22/04/2009

בס"ד

שלום רב:
    אני בשבוע 12 בהריון ראשון . בת29.5 תאומים זהים בטיפול הפריה .
    ברוך השם הכל תקין אצלי .
    ברצוני להתחיל יוגה להריון,
    השאלה מאחר וזה תאומים זהים,,עלי להמנע,או שיש משהו מסוים בתרגילים שעלי להימנע מהריון רגיל?
    לציין כי כרגע אני במנוחה ולא עובדת,מרצון ובקשה מיוחדת מהרופא על מנת שאוכל לתת את כולי להריון.ולאכול בזמן,מאחר ועבודתי היא דורשת מאמץ.
    השאלה עם הליכות תעזור,ומנוחה רבה ישיבה תזיק?
    אין המלצה מיוחדת,רק נאמר לי להמנע ממאמץ רב.

הוספת תגובה

• אני שלום

נועה הופ
    23/04/2009

עלייך לקבל הנחיות מפורשות מהרופא נשים מה מותר ומה אסור. בטח שזה לא יהיה מקצועי לתת אותם פה בפורום באינטרנט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומצה פולית ברזל ו B12
    ורד
    22/04/2009

שלום רב,

ברצוני להכנס להריון בשלושה-ארבעה חודשים הקרובים והתחלתי ליטול חומצה פולית במינון של 5 מ"ג ליום. בנוסף אני נוטלת כדורי סלו-פה עקב מחסור ב FERRATIN ותוסף תזונה של B12 במינון 1000 מק"ג ושוב חומצה פולית במינון של 400 מק"ג- האם זה בסדר? אני יכולה כעיקרון לוותר על תוסף ה B12 ? אני נוטלת אותו בכדי לשקם את השיער...

תודה מראש

ורד

לקביעת תור
    סגירה
    חומצה פולית ברזל ו B12

הוספת תגובה

• ורד שלום

נועה הופ
    23/04/2009

עליך להתייעץ עם הרופא משפחה או נשים לגבי המינונים שאת נוטלת. בגדול אם אין בעייה רפואית או המלצה מרופא מומלץ ליטול לפני הריון חומצה פולית במינון 400 מיקרוגרם ואין צורך במעבר לזה.
    לגבי תוספי הברזל וה- B12 עליך לשאול את הרופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחילת הריון
    נעה
    20/04/2009

שלום רב!
    אני בתחילת ההריון הראשון שלי (עוד לא הייתי אצל הרופאה) רציתי לדעת מה מותר ומה אסור לי לאכול בכלליות.אני יודעת שכבר נשאלו שאלות בנושא,אך ברצוני לדעת מה כן ומה לא ( ולא מבחינה דיאטטית).

לקביעת תור
    סגירה
    תחילת הריון

הוספת תגובה

• נעה שלום

נועה הופ
    21/04/2009

הנושא מאוד רחב וקשה לענות עליו בקצרה. דנו בנושא פה הרבה פעמים בפורום ויש הרבה מאוד כתבות בנושא תוכלי לדפדף אחורה כמובן
    את מוזמנת לגלוש בפורטל ולקרוא
    http://www.beok.co.il/Articles.aspx?ArticleCategoryID=1
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמין c בתחילת ההריון
    חסויה
    20/04/2009

בערך מהשבוע החמישי עד השביעי אכלתי כל יום 2 קיווי?
    האם יש בעיה עם זה?
    קראתי שעודף ויטמין c עלול לגרום למומים מולדים.

לקביעת תור
    סגירה
    ויטמין c בתחילת ההריון

הוספת תגובה

• חסויה שלום

נועה הופ
    21/04/2009

אין שום בעיה עם אכילה של 2 קיווי ביום. נהפוך הוא...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה