מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ביצים לא בקירורשרה31/03/2009
שלום
אתמול אכלתי ביצה קשה- בושלה כרבע שעה אחרי הרתחה,
אחכ נזכרתי שתבנית הביצים נשארה כמעט יממה במקרר שהופשר-כלומר ללא קירור וחלק מהזמן גם מחוץ למקרר
[הביצה בתוקף מבחינת התאריך שחתום עליה]
האם יש עם זה בעיה?
תודה
שרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביצים לא בקירור
רויטל בן שושן31/03/2009שרה שלום,
אם הביצה בתוקף ובושלה היטב אין לך מה לחשוש...
בברכה,
רויטל בן שושן
דיאטנית קלינית וספורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעם מר בפהנעמי30/03/2009
כל הזמן יש לי טעם מר, ובגלל זה אני כל הזמן מחפשת מה לאכול.
האם יש לך פתרון לבעיה זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעם מר בפה
רויטל בן שושן31/03/2009נעמי שלום,
טעם מר בפה, הוא גם חלק מתופעות ההריון הבלתי מוסברות...
את יכולה להעזר בסוכריות ומסטיקים ללא סוכר ובכך להמנע מלאכול יותר מידי... אולי סוגים שונים של ירקות שאפשר לנשנש במשך היום...
תנסי להיות יצירתית ולבדוק מה עוזר לך להעביר את התחושה...
בברכה,
רויטל בן שושן
דיאטנית קלינית וספורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשר טחוןשרה25/03/2009
שלום אני בהריון שליש ראשון רציתי לשאול לגבי אכילת בשר טחון
קניתי בסופר קובה עם בשר למרק [קפוא] ובישלתי אותו כארבעים דקות במרק לאחר שהמרק רתח. [בהוראות כתוב 30-40 דקות במרק שרתח לא הבנתי אם הייתי צריכה לבשל זאת כל הזמן ברתיחה..] ראיתי היום כתבה באינטרנט על בשר טחון וטוקסופלסמה או חיידק אחר מסוכן שחייבים להכין בשר טחון בקר ב 170 מעלות [מה שלא אפשרי בסיר] או לוודא שהוא מוכן היטב היטב. הבשר היה נראה בסדר לא יודעת אם מספיק מבושל לפי מה שהמליצו בכתבה וכעת אני מודאגת
מה דעתכם ?
תודה מראש
שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרה שלום
נועה הופ25/03/2009טוקסופלסמה הוא בכלל לא חיידק אלא טפיל שנמצא בקקי של חתולים. אינני יודעת איזו כתבה קראת את מוזמנת להביא את האינפורמציה או את הקישור של האתר. קשה לי לענות על סמך המידע הנ"ל. בכל מקרה אם בישלת והרתחת את הבשר למשך 30-40 דק' והמים באו לידי רתיחה זה לא מותיר הרבה חיידקים במזון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עולה ועולה ולא במובן החיוביאמא של :-)25/03/2009
שבוע 14, שוקלת 55 וחצי, התחלתי 51 וחצי. עברתי את שלב הבחילות (בו אכלתי כל דבר), ועכשיו אני ממש מתקשה לאכול מסודר. הייתי אצל דאטנית שאמרה שסה"כ התפריט שלי בריא. הבעיה היא שאני חורגת מעבר לתפריט בסופי שבוע, וזה פשוט לא יורד במהלך השבוע, כפי שהיה לפני ההריון. התפריט היומי שלי:
בבוקר- 2 אקטיביה עם דבש
ביניים- תפוח ותפוז או ביצה קשה עם עגבניה בימים שאני ממש רעבה
צהריים- מנה חמה וגדולה של עוף ותפו"א, או בקר, וירקות. קינוח- תפוח או כמה קוביות שוקולד (צריכה מתוק, יש לי נפילת אנרגיה קשה...)
ביניים- 2 אקטיביה עם דבש
ערב- פריכיות תירס (*אני רגישה לקמח) עם גבינה לבנה וצהובה, או קוטג' וצהובה וקצת ירקות, או סלט עם טונה ו2 ביצים קשות. בערב בא לי בעיקר גבינות. בימים שאני מנסה להלחם בעצמי להוריד את התוספות של הסופ"ש (בדרך כלל קילו שלם ועקשן) אני מנסה לאכול מרק ירקות בערב בלבד.
האם התפריט תקין? איפה אני יכולה להוריד קצת?
את האקטיביה אני אוכלת בעיקר לאור העצירויות, זה ממש עוזר לי.
אשמח לעזרה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאה שלום
נועה הופ25/03/2009מבחינה איכותית התפריט נראה תקין הוא מכיל את כל אבות המזון, מכיל מספיק מוצרי חלב, לא מכיל הרבה מתוקים שזה טוב. מבחינה כמותית יהיה קשה לי קצת לעזור לך דרך האינטרנט כי על זה צריך מעקב ובקרה. נסי לבצע רישום אכילה של מה שאת אוכלת למשך שבוע ולבדוק את המשקל לפעמים שעושים רישום מתגלים דברים נוספים שאנחנו "שוכחים" אותם. בכל מקרה המשקל לא צריך כעת לרדת אלא פשוט לעלות בקצב מתון ( במידה והתחלת במשקל תקין לגובה קצב עלייה רצוי הוא של 400 גרם לשבוע ) בכל מקרה ישנם שבועות שגם ניתן לשמור על המשקל ולא חייב כל שבוע לעלות נסי לכוון למטרה של שמירה ולא לירידה.
למקרה ואת לא מצליחה להשתלט על העלייה אני מציעה לחזור לדיאטנית לצורך ליווי ובקרה.
אשמח לעזור לייעץ במידה הצורך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה תקינה במשקלהילה24/03/2009
שלום רב, בהריון תאומים לאחר IVF גובה 1.64 משקל התחלתי 76 כיום בחודש חמישי שבוע 20 אני שוקלת 77 סה"כ עלייה של 1 ק"ג בלבד. האם זה תקין? בהנחה גם שאני חסרת תיאבון לגמרי בשונה מלפני ההריון. תודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילה שלום
נועה הופ25/03/2009קשה לענות רק על סמך הנתון היבש לגבי העלייה. מאוד חשוב זה להסתכל מה את אוכלת וכמה את אוכלת יתכן ואת ממעטת מידי ויתכן כי את לא מספקת את כל צרכי המזון הדרושים לך. חשוב לאכול את ה- 1800 קלוריות ביום ( מינימום ) כי הגוף לוקח לך כ- 300 קלוריות מתוכם וחשוב להקפיד על אכילה מגוונת של כל אבות המזון.
בכל מקרה יש לקחת בחשבון שגם התחלת את ההריון בעודף משקל ולכן ברור שאת צריכה יותר לשמור ולדאוג לכך שעלייה לא תהיה מופרזת. טווח המשקל לעלייה אופטימאלית הוא בין 7-11.5 קילו לכל ההריון.
כמו כן צריך לעקוב אחרי הגדילה וההתפתחות של העובר ולראות כי הוא תואם את האחוזונים לגיל העובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיץ וגלידהמיכל22/03/2009
הי שבוע טוב אני בשבוע 18 ברוך השם ורציתי לשאול 2 שאלות: האם מיץ פריגת (מאלה ששותים במסעדות ובתי קפה- לא סחוט במקום) זה בסדר? ומה לגבי גלידה? האם זה מפוסטר? בגלידריה וקנוי מהסופר.....אני שואלת כי בסופר לדוגמא כשרציתי לקנות היה כתוב חלב טרי...ולא מפוסטר תודה מראש מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל
נועה הופ23/03/2009אם את שואלת לגבי מיץ פריגת מההיבט של הפיסטור אין שום בעייה כמובן אך חשוב לזכור שזה אכן לא מיץ טבעי שלרוב מה שיש בו זה רק סוכר והרבה קלוריות.
לגבי גלידה - אין שום בעייה עם גלידה קנויה. היום הרבה מהגלידות הקנויות הן גלידות צמחיות או שאין בהן שמנת מתוקה וביצים, גם אם זו גלידה שיש בו ביצה וזה מחברה מוכרת הן מפוטרות ולכן אין שום בעייה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמחים בהריוןדורית21/03/2009
שלום, 1. האם ישנם צמחים מסויימים שמש צריך להמנע מהם בהריון שגורמים להפלות או נזק אחר? 2. האם למרות שלא ניתן לי עדיין (שבוע 7) ניתן לקחת תוסף ברזל של סולגאר ללא חשש? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דורית שלום
נועה הופ23/03/2009ישנם צמחים שאינם מומלצים בהריון כגון נענע ומרווה. יתכן ויש עוד אך אין לי את האינפורמציה הדרושה על מנת לענות לך עליך לשאול אדם מומחה בתחום.
לגבי תוסף ברזל - רופא הנשים שלך אמור להמליץ לך על תוסף בהתאם לרמות ההמוגלובין בדם. בשלב זה של ההריון את יכולה לקחת מולטיויטמין כגון פרנטל המכיל כמות יפה של ברזל אך לא כמות מוגזמת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל מקולקלתמרה19/03/2009
ברור לי ולכולם שבכללי ובמיוחד בהריון אסור לאכול אוכל מקולקל השאלה שלי מה באמת קורה לעובר אם נכנס אוכל מקולקל יותר מפעם אחת תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמי שלום
נועה הופ23/03/2009המטרה כמו שאת אומרת היא למזער כמה שיותר את הסיכונים. אי אפשר את ההשפעה לדעת כי אצל כל אישה זה יכול להשפיע אחרת . במקרה הפחות גרוע זה יגמר בקילקול קיבה ללא השפעה על העובר, אך כפי שאת יודעת במזון מקולקל יכולים להימצא גם חיידקים מסוכנים, שיכולים להפריש רעלנים לכן מומלץ לבחור את האוכל בקפידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה מהירה במשקלקטי19/03/2009
שלום, אני בת 26 +11 חודשים, בהריון ראשון, בשבוע 14+2. גובה 161 ס"מ והתחלתי את ההריון במשקל 53 ק"ג. כיום אני שוקלת כבר 57.5 ק"ג כלומר עליה של 4.5 קילו עד כה, האם העליה מהירה מדי? כמו כן התפריט שלי מאוד לא מאוזן למרות שלפני ההריון אכלתי באופן מסודר ומאוזן מאוד, אבל בגלל הבחילות וההקאות רוב התפריט שלי מורכב מפחמימות (בעיקר לחם מקמח לבן) וממש לא מסוגלת לאכול ירקות טריים, בשר ודגים. האם יש לך אולי המלצה כיצד לשנות את התפריט? כדי שאוכל לקבל את כל אבות המזון מבלי שאצטרך לקחת תוספים שגורמים לי להקאות. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטי שלום רב,
נועה הופ23/03/2009העלייה היא אכן מעבר לנורמה בשלב זה של ההריון. העלייה יכולה אומנם להתמתן כי שלב הבחילות הוא שלב קשה שרוב הנשים לא מסוגלות לאכול מזונות רבים והדבר הזמין והנוח יותר לעיכול הן פחמימות פשוטות וזמינות או פחמימות מורכבות שהמרכיב העיקרי שלהן הוא העמילן.
נסי בשלב הזה לאכול ארוחות קטנות ותכופות לעיתים הבחילה מתגברת כאשר יש ירידה ברמות הסוכר בדם ולכן צריך כך כמה שעות לספק לגוף מזון. השתדלי בשלב הזה להמעיט כמה שיותר בממתקים ולאכול פחמימות מורכבות כגון לחם, אורז, פסטה, תפוחי אדמה, קרקרים,דגני בוקר, ירקות, מוצרי חלב ( בד"כ הם נעכלים יותר בקלות מחלבונים אחרים כגון בשרים ודגים ), ביצים.
לגבי לקיחת תוסף אני ממליצה בכל מקרה - ניתן לקחת את הפרנטל המכיל את כל הויטמינים והמינראלים במינונים מותאמים להריון וכמובן לא במינוני עודף.
בלי קשר ממליצה לשמור על עצמך מההיבט התזונתי ולדאוג לא לעלות בצורה מופרזת במשקל.
את יכולה בהחלט גם להיעזר באנשי מקצוע כגון דיאטנית לצורך הרכבת תפריט מותאם להריון ולצורך מיתון העלייה במשקל.
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה מוגזמת במשקלחגית18/03/2009
בוקר טוב, אני בשבוע ה-22 להריון ועליתי עד כה 10 ק"ג. אני יודעת שזה מעל הממוצע ואני גם יודעת את כל הסיבות לעלייה. הרשתי לעצמי לפרוץ כל גבול וכל הסוכר האפשרי בכל דרך נכנס לגופי. זהו ההריון השני שלי (לאחר תאומים) והייתי רוצה לדעת במידה ומרגע זה אוכל נכון, אפחית באופן משמעותי את הסוכרים, האם אוכל עצור את המשך העליה הדרסטית במשקלי בעזרת דיאטה מתונה? שאלה שנייה. אני בת 33 גובה 175 משקל נוכחי 76 (לפי ההריון 66), כמה עלי לעלות בסך הכל? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חגית שלום
נועה הופ23/03/2009הריון הוא אינו הזמן לעשות דיאטות לירידה במשקל אך אם זאת בהחלט ניתן לעצור את מגמת העלייה ולהתחיל לשמור על המשקל על ידי תזונה נכונה ואכילה של כמות קלוריות לא מופרזת ( כזאת שגרמה לעלייה הקיצונית עד כה ) הורדת הסוכרים והאוכל ללא ערך תזונתי מהתפריט הוא בהחלט הבחירה הנכונה לעשות כי על ידי כך תצמצמי באופן משמעותי את כמות הקלוריות.
אני ממליצה לך בחום אף להיעזר בגורם מקצועי כגון דיאטנית לצורך הרכבת תפריט המותאם לצרכי ההריון ואף לעקוב אחרי המשקל משבוע לשבוע לראות שהעלייה מתמתנת.
אשמח לעזור ולייעץ לך במידה ותרצי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנהלירון17/03/2009
אני בשבוע ה-15 להריוני ועליתי כבר 1.5-2 ק"ג למרות שאני מאוד מקפידה על תזונה נכונה אבל זה לא מה שמפריע לי אם כי המקום בו מצטברים השומנים... שמתי לב כי האזור בו אני מרגישה את הק"ג האלה הוא הירכיים ואיני יודעת איך להתמודד עם זה כיוון שגם ככה קשה לי מאוד עם כל השינויים הפיזיולוגיים שקורים ושעתידים לבוא. העור שלי באזור זה מקבל צורה של קליפת תפוז ושאלתי היא האם ביכולתי לשנות זאת או שמא זה עיניין גנטי מוכתב מראש? חשוב לי לציין כי איני עוסקת בפעילות גופנית כלשהי כיוון שבמרבית הזמן אני מאוד עייפה וחלשה מההקאות. גובהי 164 ס"מ ומשקלי 58 ק"ג. תודה רבה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוית שלום
נועה הופ23/03/2009סך הכל עליית המשקל עד כה היא תקינה אך זה כמובן שזה לא מבטל את כל החששות שיש לך שהן בהחלט לגיטימיות. הריון הוא מצב של שינויים ובהחלט יש לקחת בחשבון שהגוף משתנה ועוד הולך להשתנות. חלק מהשינויים הללו מוכתבים מגורמים גנטיים שעליהם אין לך שליטה ועומת זאת על חלק מהשינויים הנגרמים בגוף יש לך שליטה כמו לדומגא הבחירה על מה את מכניסה לפה ועל כמות הקלוריות שאת מכינסה והדאגה לכך שלא תעלי יותר מידי במשקל על מנת למזער כמה שיותר את הישנויים שיתרחשו כתוצאה מהעלייה בגוף ובעור. במידה ואת עושה ותעשי את המקסימום, יותר מזה אין מה לעשות... אחרי ההריון גם לגוף לוקח זמן לחזור לעצמו אך רוב הנשים מצליחות לעשות זאת בהצלחה. במידה ואת מאוד חוששת מומלץ לפנות ולדבר על כך עם גורם מקצועי ואולי אף לשקול לפנייה לדיאטנית שתעזור למעזר את העלייה כמה שניתן על מנת שתעלה במשקל את מה שצריך ולא יותר.
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה חריפהתמרה17/03/2009
ערב טוב! לפני 3 ימים גיליתי שאני בהריון בשבוע 9, כל התקופה הזאת שלא ידעתי שאני בהריון חודשיים בערך, הייתי בדיאטה די חריפה רק כ 800 קלוריות ביום אחרי שגיליתי על ההריון יתחלתי לאכול יותר כי ההריון יותר חשוב לי השאלה שלי האם זה פגע בעובר שלא הייתי אוכלת טוב כי אני יודעת שבשבוע כזה רוב האיברים המרכזיים כבר קיימים, ואני נורא בלחץ שיזקתי לו סליחה על אורך השאלה, תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה חריפה
רויטל בן שושן17/03/2009תמי שלום,
דיאטה של 800 קלוריות לא מומלצת לאף אחד וטוב שהתחלת לאכול יותר מאז שהתבשרת בבשורה המשמחת והמרגשת. את הנעשה אין להשיב ולכן חשוב שתקפידי לאכול מכל אבות המזון בכמות מספקת ובצורה מגוונת. הקפידי לשלב כל יום מנה בשרית/דג/עוף וכ', מוצרי חלב, ביצה, פירות וירקות, דגנים וקטניות... לא צריך לאכול בשביל שניים אבל בהחלט לדאוג לצרכים שלך ושל העובר...
אני לא מאמינה שנגרם נזק לעובר אך חשוב מאוד שהמשך ההריון יהיה כראוי.
בהצלחה,
רויטל בן שושן
דיאטנית קלינית וספורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר 100 גרם- עזרה!!מ16/03/2009
אני בהריון שבוע 25+5 הבוקר ניגשתי לבצע בדיקת העמסת סוכר של 100 גרם.לאחר צום. (בבדיקה של ה 50 גרם יצא לי 147.7 שזה מעט גבוה) האחות לקחה לי דם ושתיתי את המים המסוכרים. חשתי בסחרחורות ובחילה ...ולאחר חצי שעה הבחילה גברה והקאתי המון המון מים. לא הצלחתי לעצור את ההקאה, מאוד ניסיתי. האחות שלחה אותי הביתה ואמרה שעליי לבוא שבוע הבא לבדיקה חדשה . רציתי לשאול איך אפשר למנוע הקאה נוספת??? איך אפשר לעבור את הבדיקה בשלום??? בנוסף, לאחר שהקאתי כמות גדולה של מים ,הקאתי מים ורדרדים מעט אדומים, האם זה דם? מה זה יכול להיות? ולמה? (ההקאה לאחר צום של 12 שעות, לא יתכן שזה מאכל מסוים) תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר 100
רויטל בן שושן17/03/2009שלום לך,
נשים רבות מדווחות כי הוספה של לימון לשתייה או מציצת הלימון לאחר השתייה עוזרת להעביר את הבחילה.
לגבי ההקאה הורדרדה אין ביכולתי לנחש מה זה היה אך אני מניחה שאם זו הייתה הקאה חד פעמית אז הכל בסדר
בברכה,
רויטל בן שושן
דיאטנית קלינית וספורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
מ17/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב לא מפוסטר בהריוןסקרנית16/03/2009
הנני בשבוע ה12 ושכחתי שאסור לאכול גבינות לא מפוסטרות בהריון ומידי פעם הייתי אוכלת פיתה דרוזית עם לבנה (הדוכנים של הדרוזים שיש בקניון!). האם יש חשש לעובר, אם נדבקתי בחיידק האם הייתי יודעת מזה? אני ממש דואגת לעובר שלי עכשיו :O(. אני משתגעת, איזה נזק יכול להגרם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב לא מפוסטר בהריון
רויטל בן שושן17/03/2009שלום הריונית,
ההמלצה להמנע ממאכלים מסויימים בהריון היא כדי להמנע מזיהום שיכול להיות במזון אך אם אכלת והכל תקין אין לך ממה להבהל- הכל בסדר.
בברכה,
רויטל בן שושן
דיאטנית קלינית וספורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צ'יקוסופיה16/03/2009
האם מותר לשתות משקה צ'יקו" בהריון?(אבקה להכנת משקה צ'יקוריה)הוא עשוי מצמח העולש ורשום שאינו מכיל קפאין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צ'יקו
רויטל בן שושן17/03/2009ג'ולי שלום,
עד כמה שידוע לי אין בעייה לשתות צ'יקו, שהיא בעצם אבקה כמו נס קפה ללא קפאין.
בברכה,
רויטל בן שושן
דיאטנית קלינית וספורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)