פורום תזונה בהריון - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בטיחות תוספי מזון להיריון
    lh
    08/02/2009

שלום, רציתי לברר לגבי תוסף מזון קרנמיקס (חמוציות, ויטמין C, תמצית עלי בוכו ותמצית עלי סרפד) של חברת אלטמן, כנגד דלקות בדרכי השתן. איך ניתן לדעת האם הוא בטוח בטרימסטר ראשון? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלום

נועה הופ
    09/02/2009

אינני יכולה לענות לך על השאלה. עלייך להתקשר לשירות הלקוחות של החברה ולשאול אותה האם המוצר בטיחותי בהריון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמין A בהיריון
    מירי
    08/02/2009

שלום רב יש לי שלוש שאלות: 1. האם יש הבדל בין ויטמין A מסוג PALMITATE לויטמין A מסוג ACETATE ( שניהם בכמות של 1500 יב"ל אך כל אחד מהם בפורמולת ויטמינם אחרת ואני מתלבטת בין שתי הפורמולות). האם אחד מהם מסוכן יותר מהשני (כי הרי בכל זאת כפי שאני מבינה מדובר ברטינול...ונשים בהיריון....) ? 2.אני בשבוע 35. לוקחת פורמולה מסויימת כחודשיים. האם מותר/יש טעם להחליף כעת את סוג הפורמולה ולעבור למולטיויטמינם של חברה אחרת ? 3. האם מותר לקחת חומצה פולית במינון של 1.400 מ"ג ? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ויטמין A בהיריון

הוספת תגובה

• מירי שלום

נועה הופ
    09/02/2009

ויטמין A הוא ויטמין מסיס בשומן ולכן הוא ימצא במזונות שומניים. לגבי ה- PALMITATE אני מניחה כי מדובר בויטמין A שמקורה בחומצה פלמיטית שזה שומן דקלים לגבי אצטט אין לי תשובה.
    כל מה שעליך לדעת שבהריון הכמות המומלצת לויטמין A היא עד 2500 יחב"ל ( ממקור רטינול ) והתוסף אכן עומד בכמות הנ"ל. יש לציין שגם בטא קרוטן הוא מקור לויטמין A אם כי הוא אינו מסוכן ואינו יכול לגרום למומים כמו רטינול הנלקח בעודף.
    לגבי חומצה פולית אין בעיה במינון קצת יותר גבוה מהנורמה כי העודף מופרש בשתן במולטיויטמנים יש בד"כ כמות של 1 מ"ג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשה לי לאכול בשר בקר, טונה ועוד
    פאני
    05/02/2009

שלום, אני בהריון 1 עם תאומים והופתעתי מהמשקל (הרצוי עבור אישה בהריון עם תאומים) שעליי להגיע כדי לספק לעוברים התפתחות תקינה. אני אוכלת ארוחות מסודרות ומשתדלת לספק לעצמי תחליפים מתאימים בעבור אילו שאיני מסוגלת לאכול. קשה לי נורא לאכול בשר בקר או אדום בכלל, טונה איני מכניסה לגוף כיום מאז תחילת התעברותי ובכלל הפכתי להיות קשה יותר עם אוכל (אם היה אפשר לאכול רק ג'נק פוד, הייתי שמחה). אני משתדלת לאכול עוף אך הכי טעים ומתקבל מבחינתי לאכול שניצל. אילו תחליפי מזון את יכולה להציע לי במקום בשר בקר או טונה ועוף מבושל או בתנור? אגב אני בשבוע 13 ועליתי בקילו וחצי בערך האם זה בסדר ?. ממתינה לתשובתך המהירה, בברכת לילה טוב, פאני בן ברוך

הוספת תגובה

• שלום פאני

רויטל בן שושן
    06/02/2009

פאני שלום,
    לנשים רבות ישנה סלידה ממזונות מסויימים בהריון.ממליצה לך לנסות לאכול את הבקר והדגים בצורות שונות כמו קציצות או בולונז לדוגמה. בשר בקר ודגים הם מקור לחלבון מין החי ולברזל. עוף קצת פחות אך גם הוא בסדר(עדיף לא מטוגן)- תנסי הודו אדום- גם מקור טוב לברזל וכמובן ביצים. אם גם זה לא עובד חשוב לדאוג למקורות אלו ממזונות אחרים- ראי כתבה שלי בנושא באתר.
    העלייה שלך במשקל עד כה היא תקינה ויש שוני כמובן בין אישה לאישה בעלייה במשקל. המשיכי לאכול מסודר ומגוון מכל אבות המזון העלייה הרצוייה במשקל היא כ-700 גרם לשבוע.

שבת שלום,
    רויטל בן שושן
    דיאטנית קלינית וספורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בנוגע לספורט ונטילת אומג

פאני
    07/02/2009

היי תודה רבה על התשובה המהירה, רציתי גם לשאול בהקשר להיותי בעלת תאומים - הרופאה שלי אמרה לי שכרגע (שבוע 13) איני צריכה ליטול 2 כמוסות של אומגה 3, ה שאלה שלי היא מתי אני צריכה להתחיל ליטול שתי כמוסות? ולפי דעתך אם בכלל אני צריכה? ורציתי לדעת אילו תרגילים אני יכולה לבצע בעת הריון עם תאומים כדי לחזק את חגורת האגן? תודה רבה ושבוע טוב... פאני בן ברוך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספורט ואומגה 3

רויטל בן שושן
    08/02/2009

שלום פאני,
    אין המלצה רישמית לנטילת אומגה 3 בהריון אך מחקרים מראים על היתרונות של אומגה 3 ובמיוחד DHA על התפתחות המוח והראייה של העובר מהשליש השני להריון שזהו השלב שאת כבר נכנסת אליו. ההמלצה היא למינון של עד 300 מ"ג DHA.

מתארת לעצמי שהתכוונת לחיזוק רצפת האגן... מצרפת לך לינק שיכול לעזור לך.

בהצלחה
    רויטל בן שושן
    דיאטנית קלינית וספורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי להוסיף את הלינק

רויטל בן שושן
    08/02/2009

שכחתי להוסיף את הלינק:

http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5619

יש מקורות נוספים לתרגילים לחיזוק רצפת האגן- תעשי לך חיפוש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהתייחס למה שרשמת לי...

פאני
    14/02/2009

היי רויטל, תודה רבה על המענה- ברישומייך אין לי מושג אם הנתונים שציינת מתאימים להריון מרובה עוברים. יש לי תאומים (שני שקים נפרדים). בעלי קרא במאמר של פרופסור כלשהו שנשים עם הריון מרובה עוברים אינן יכולות לקחת חלק בספורט שנתון בסיבולת לב ריאה כגון: שחייה ואירובי. מה דעתך על כך? בשאלתי הקודמת בנוגע לאומגה 3, אני לוקחת בכל מקרה אך רציתי לדעת באיזה שלב ואם בכלל אני צריכה להגדיל את המינון עבור שני העוברים? תודה רבה על זמנך. פאני בן ברוך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספורט ותוספים בהריון תאומים

רויטל בן שושן
    16/02/2009

היי פאני,
    פעילות גופנית מתאימה לכל הריון בתנאי שהוא תקין ולאחר התייעצות עם הרופא המטפל.
    ההמלצה היא לפעילות מתונה ואפילו יומיומית למשך חצי שעה. אין בעייה עם פעילות אירובית קלה ושחייה- אפילו מומלץ.
    לגבי האומגה 3- לדעתי את יכולה לקחת בשלב זה של ההריון 2 כמוסות אך ממליצה לך להתייעץ בפורום נוסף:
    http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=93

בברכה
    רויטל בן שושן
    דיאטנית קלינית וספורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשקל בסדר???
    פיי
    05/02/2009

שלום, משקלי הוא 59 וגובהה 1.52 אני נמוכה בזמן האחרון עליתי קצת זה הריון IVF אחרי טיפול הורמונלי . לפני יומיים מבדיקות דם שביצעתי קיבלתי תשובה חיובית שאני בהריון רציתי לדעת בבקשה מה אוכל לעשות בכדי לא לעלות יותר מידי במשקל והאם ההתחלה היא טובה ? או שיש כאן כמה קילוגרמים מיותרים??? שאלה נוספת האם את יודעת אם אישה בהריון לשתות כל בוקר וערב חילבה ??? מאז שאני קטנה רגילה לשתות חילבה כל בוקר וערב . פשוט משרה אותה בלילה ובבוקר מרתיחה אותה ושותה . או שזה יעשה לי משהו לא טוב בגוף בבקשה תעני לי זה גם מאוד חשוב לי. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    המשקל בסדר???

הוספת תגובה

• משקל וחילבה

רויטל בן שושן
    06/02/2009

שלום תתה,
    שמחה בשבילך על הבשורה המשמחת...
    אולי עלית במשקל בעקבות הטיפולים אך את מתחילה את ההריון במשקל תקין.
    הרבה נשים מוטרדות מעניין המשקל בהריון וזה טבעי אך את רק מתחילה ולכן הייתי מציעה לך לדאוג לגוף, לאכול בריא מכל קבוצות המזון ומגוון.ההמלצה היא, עלייה של 0.9- 1.8 בשליש הראשון להריון אך גם זה שונה מאשה לאשה.
    אני יודעת שחילבה לא מומלצת לנשים בהריון אך ממליצה לך להתייעץ בעוד פורומים לגבי ההגבלה...

שבת שלום,
    רויטל בן שושן
    דיאטנית קלינית וספורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבוע 7, הריון ראשון, הבלבול רב...
    אמא של :-)
    05/02/2009

שלום, גובהי 1.67 ולפני שהריתי שקלתי51 ק"ג ומאוד שמרתי על משקלי. הייתי אוכלת 2 ארוחות ביום ובערב אוכל קל בלבד, ללא קמח (צליאק), והתאמנתי בקביעות. מאז ההריון הפחתתי מאוד באימונים, עברתי להליכות. הבעיה היא שיש לי התקפי רעב, בהם הבטן ממש כואבת ומקרקרת, אני לא רגילה לזה.. אז אני אוכלת יותר מכפי שהורגלתי. בשלושת השבועות האחרונים עליתי 2 ק"ג ואני חוששת מההמשך. אשמח לייעוץ בנושא התפריט שלי: בבוקר: 2 יוגורט אקטיביה ופרי צהריים: בשר בקר, עוף או דג ואורז, ירקות. מנה גדולה.... אחהצ: 2 פירות ערב: פריכיות תירס עם חומוס/גבינה/נקניק או 2 ביצים קשות ירקות וגבינה כיצד עלי לאכול?

הוספת תגובה

• שבוע 7, הריון ראשון

רויטל בן שושן
    06/02/2009

ליאה שלום,
    השינויים ההורמונליים בהריון משפיעים בוודאי גם על התזונה ואין ספק שהפחתה באימונים גם תורמת לעניין. אז קודם זיכרי שזה חלק מכל ההתרגשות והשמחה וזה טבעי שאת מבולבלת.
    נסי לאכול בריא ומגוון ולפזר את הארוחות על פני היום .את לא אמורה להגיע למצבים בהם הבטן כואבת מרעב. לא יודעת איך אכלת לפני ההריון אך התוספת הקלורית בהריון היא 300 קלוריות ליום.
    אם קצב העלייה במשקל נמשך כך הייתי ממליצה לך להגיע לדיאטנית להתאמת תפריט אישי

שבת שלום,
    רויטל בן שושן
    דיאטנית קלינית וספורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליה במשקל
    גל
    05/02/2009

שבוע 19 התחלתי את ההריון 46 קילו גובה 1.63. כעת המשקל 52 קילו ( עליה של 6 קילו ) הייתי במקרה אצל רופאה שהיא לא הרופאה שלי והיא בדקה וראתה את העלייה שלי ואמרה לי כך: את יודעת כמה את אמורה לעלות במהלך ההריון? אז אמרתי לה שלפי מה שקראתי שמעתי והסבירו לי - בין 12.5-18 קילו. אז היא אמרה לי מה פתאום?את אמורה לעלות בין 10-12.5 קילו במהלך ההריון ואת כבר עלית 6 קילו לאן את רוצה להגיע?..... הייתי בשוק ולא ידעתי מה לענות לה...... מה נכון ומה לא??? אשמח לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    עליה במשקל

הוספת תגובה

• עלייה במשקל

רויטל בן שושן
    05/02/2009

שלום גלגל,
    אז נכון, סך העלייה במשקל עבורך הוא בין 12.5- 18 ק"ג. עד כה עלית מעט מעל להמלצה אך זו עלייה תקינה. ישנן נשים שדווקא בתחילת ההריון עולות יותר מההמלצה ולאחר מכן העלייה יותר מתונה. הקצב המומלץ הוא כ-500 גרם לשבוע.
    כל עוד את אוכלת בריא ומסודר והעלייה יציבה אין לך ממה לחשוש... רק תזכרי שבדרך כלל העלייה הגדולה יותר במשקל היא בשבועות האחרונים להריון.

שיהיה בהצלחה,
    רויטל בן שושן
    דיאטנית קלינית וספורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכינציה בהריון
    ריקי
    04/02/2009

שלום , אני בהריון שבוע 10. האם מותר לקחת אכינציה בהריון, ואם כן מה יותר עדיף בכדורים או בסירופ? ועוד שאלה, שמעתי שמייונז הינו ממולץ לאכילה בהריון. האם נכון הדבר לגבי כל הסוגים. האם מיונז Hellmans קנוי בסופר בטוח לאכילה? תודב מראש על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    אכינציה בהריון

הוספת תגובה

• אכינציה ומיונז בהריון

רויטל בן שושן
    04/02/2009

ריקי שלום,
    אני לא מכירה איזשהיא הנחייה לא ליטול אכינציאה בהריון. בכל אופן לא מומלץ לקחת על בסיס יומי ורק במצבים אקוטיים לא ליותר מכמה ימים. לא יודעת לומר לך מה עדיף כדורים או סירופ....

אני לא שמעתי שמיונז הינו מומלץ לנשים בהריון.... מיונז קנוי עשוי מביצים מפוסטרות ולכן בטוח לשימוש בהריון. בכל אופן לא הייתי מפריזה עם הכמויות... הרבה שומן....

בברכה,
    רויטל בן שושן
    דיאטנית קלינית וספורט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומצה פולית ואומגה 3
    ליה
    03/02/2009

שלום, אני מתכננת להיכנס להיריון בעוד כ- 3,4 חודשים ואמרו לי להתחיל ליטול חומצה פולית. 'הבעיה' שאני שותה כבר זמן מה אומגה 3. ולכן אני לא יודעת,האם אפשר ליטול את שני הסוגים מבלי לחשוש או שעליי ליטול רק חומצה פולית/אומגה 3? אשמח לתשובה מירב

לקביעת תור
    סגירה
    חומצה פולית ואומגה 3

הוספת תגובה

• חומצה פולית ואומגה 3

רויטל בן שושן
    03/02/2009

שלום ליאת/ מירב,
    התחילי לקחת חומצה פולית, ההמלצה היא למינון של 400 מק"ג ליום.
    אין שום בעייה עם אומגה 3 בהריון, להיפך אפילו מאוד מומלץ...

בהצלחה,
    רויטל בן שושן
    דיאטנית קלינית וספורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיחקת אותה עם העירנות ;)

ליה
    04/02/2009

ליאת/מירב :) בכל אופן,השאלה שלי הייתה האם אני יכולה ליטול גם אומגה וגם חומצה פולית בו זמנית? אני שותה אומגה כבר תקופה ובגלל שאני מתכוונת להיכנס להיריון התחלתי לשתות גם חומצה,השאלה האם זה מותר ולא מזיק? תודה ויום מקסים מירב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אומגה 3 וחומצה פולית

רויטל בן שושן
    04/02/2009

שלום מירב,
    אין שום בעייה לקחת במקביל תוסף של אומגה 3 וחומצה פולית. ישנו אפילו תוסף של אלטמן במיוחד להריון המכיל את שניהם יחד.

רויטל בן שושן
    דיאטנית קלינית וספורט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי, רק עכשיו שמתי לב..

ליה
    06/02/2009

רשמת שהמינון הנכון הוא 400 מק"ג ,הסתכלתי על החומצה פולית שהרופא נתן והמינון שלו 5 מ'ג בלבד. לא מבינה.. זה טוב או לא טוב? ללכת להחליף למינון אחר או להישאר עם זה? אודה לתשובה מירב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון חומצה פולית

רויטל בן שושן
    06/02/2009

מירב שלום,
    ההמלצה לתוסף חומצה פולית היא עד 1 מ"ג כך שהתוסף שיש לך הוא מעל להמלצה
    התייעצי עם הרופא המטפל שלך לגביו

שבת שלום,
    רויטל בן שושן
    דיאטנית קלינית וספורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה שאני משגעת אותך אבל... :)

ליה
    08/02/2009

יש לי עוד שאלונת..(אני לא מתייעצת עם הרופא שלי כי לא מתאפשר לי ללכת אליו בשבוע הקרוב.) אם אמשיך ליטול את הכדורים שיש לי עד חודש הבא זה יהיה בסדר או שזה לא מומלץ? יש לציין שאף פעם לא היו לי בעיות בריאותיות וכשהרופא נתן לי את המרשם הוא נתן לי אותו בלי בדיקות או שאלות מיותרות. אם יהיה אפשר לקבל קצת הסבר למה זה משמעותי בכמויות,אני אשמח.(הרי זה ויטמין,לא?) תודה מראש מירב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומצה פולית 5 מ"ג

רויטל בן שושן
    08/02/2009

הי מירב, ואת לא משגעת אותי...
    מהבנתי בדר"כ הרופאים ממליצים על חומצה פולית במינון 5 מ"ג במקרים של עבר של מומים מולדים או במהלך טיפולי פוריות. לא ידוע לי על סיכון בנטילה של עודף מהויטמין רק על כך שהוא יכול להפריע באבחנה של חוסר בויטמין B12

בברכה,
    רויטל בן שושן
    דיאטנית קלינית וספורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומצה פולית ומוצרי חלב

דינה
    13/05/2009

האם זה קריטי לקחת חומצה פולית בסמיכות לאכילת חלב ומוצריו, או שאפשר ללא שום חשש שיזיק לחומצה פולית ?
    תודה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומצה פולית ומוצרי חלב

רויטל בן שושן
    13/05/2009

דינה שלום,
    אין שום הגבלה לקחת חומצה פולית ליד כל מזון אחר, עם או בלי הארוחה...
    את אולי מתבלבלת עם ברזל אותו יש להפריד ממוצרי חלב ועוד

בברכה,
    רויטל בן שושן
    דיאטנית קלינית וספורט- "מדיקס"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייה במשקל +ברזל
    אורית
    03/02/2009

שלום... אני בשבוע 24 גובהי...(אם אפשר לקור א לזה גובה...) 159 ס"מ לפני תחילת ההריון שקלתי 49/50 קילו ועכשו אני נעה בין 55/56 השאלה האם זה בסדר? האמת שזה הריון שלישי שלי (אני בת 33) בהריונות הקודמים עליתי 7 וחצי קילו וילדתי בשבוע 39. ואת השנייה שלי ילדתי בשבוע 42 ועליתי 12 קילו......האם הפעם הגזמתי???? שאלה נוספת......בתחילת ההריון הייתי לוקחת פוריק הריון ובנוסף הרופאה המליצה לי על תוסף של אלטמן ההאמת שהייתי ממש מקפידה עד שהרגשתי ממש רע (כאבי בטן חזקים וכ"ו....) הפסקתי עם התוסף והמשכתי עם הפוריק לאט לאט מצאתי את עצמי לא לוקחת גם אותו......השאלה אם זה בסדר? אני עצמי מרגישה ממש בסדר.....זה יכול להיות חסר לעובר? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    עלייה במשקל +ברזל

הוספת תגובה

• עלייה במשקל וברזל בהריון

רויטל בן שושן
    03/02/2009

אורית שלום,
    העלייה במשקל תקינה.
    לגבי תוסף הברזל... יכול להיות שאת מרגישה טוב למרות המחסור בברזל...
    חשוב לעקוב אחר בדיקות הדם ולזכור שאת צריכה לדאוג לגוף גם אם הכל נראה בסדר...
    כמו שאת יודעת מנסיון, הגוף מאבד דם גם בלידה ולכן ההמלצה היא להמשיך ליטול ברזל גם לאחר הלידה.

בהצלחה,
    רויטל בן שושן
    דיאטנית קלינית וספורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אורית
    06/02/2009

תודה רבה ... אני אקח לתשומת ליבי.... שבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון תאומים וויטמינים
    חוששת....
    02/02/2009

שלום רב הריון ראשון , תאומים שבוע 17, גובה :1.67 משקל לפני ההריון 54 ק"ג משקל היום 58 ק"ג. כשהייתי אצל רופא הנשים שאלתי לגבי ויטמינים מומלצים בהריון, שמעתי מחברות שבהריון שהן לוקחות ויטמין בשם "פרנטל" שהוא מיוחד לנשים בהריון, הרופא אמר לי שאין כל צורך בויטמינים הללו. אני לוקחת חומצה פולית וברזל. שאלתי גם לגבי ויטמין סי ואומגה 3 כי הייתי מקוררת מספר פעמים ואני רוצה למנוע את ההתקררות. גם אותם הרופא אמר שאין צורך לקחת. זה נשמע מוזר, אם כך מדוע כל ההריוניות שאני מכירה כן לוקחות את הויטמין "פרנטל" ? קראתי באינטרנט על המרכיבים שלו . אם כך אילו ויטמינים מומלצים לקחת בהריון? תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    הריון תאומים וויטמינים

הוספת תגובה

• ויטמינים בהריון

רויטל בן שושן
    03/02/2009

שלום לך,
    פרנטאל הוא מולטי ויטמין המיועד לנשים בהריון ודווקא לאחרונה רופאים רבים ממליצים עליו. את התוסף מומלץ לקחת לכל אורך ההריון והוא אף מכיל ברזל וחומצה פולית.
    אומגה 3 הוא בהחלט תוסף נוסף המומלץ בהריון... יש לאלטמן תוסף חדש של אומגה 3 המיוחד לנשים בהריון וביחד עם פרנטל...

בברכה,
    רויטל בן שושן
    דיאטנית קלינית וספורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נבטים בהריון.
    נטלי
    02/02/2009

שלום. האם מותר לאכול נבטים בהריון? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    נבטים בהריון.

הוספת תגובה

• נבטים בהריון

רויטל בן שושן
    03/02/2009

שלום נינה,
    אפשר לאכול נבטים בהריון בתנאי שהם מבושלים.
    לא מומלץ לאכול נבטים טריים או מוקפצים מחשש להמצאות של חיידקים.

בברכה,
    רויטל בן שושן
    דיאטנית קלינית וספורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברזל
    מירי
    31/01/2009

שלום לכן אני בשבוע 26 להריון ועשיתי בדיקת דם , הברזל אצלי נמוך למרות שאני לוקחת תוספת של כדורי ברזל. מה אפשר לעשות כדי לשפר את רמת הברזל בדם , אני צמחונית וזאת קצת בעיה בשבילי לאכול בשר. אשמח לקבל עצה תודה מראש מירי

לקביעת תור
    סגירה
    ברזל

הוספת תגובה

• ברזל וצמחונות בהריון

רויטל בן שושן
    01/02/2009

מירי שלום,
    דגים (עד 2-3מנות בשבוע) וביצים הם מקור לברזל מין החי ויש בהחלט מקורות לברזל גם מהצומח כמו קטניות, ירקות ירוקי עלים, אגוזים, פירות יבשים, טחינה...

ישנם כמה דברים אותם תוכלי לעשות בכדי לשפר את ספיגת הברזל:
    * ברזל נספג טוב יותר ליד ויטמין C, לכן שלבי ליד פרי הדר, תותים, גויאבה, קיוי, גמבה..
    * השתדלי לקחת את הכדור על בטן ריקה אם זה לא גורם לך לאי נוחות (נספג הכי טוב)
    * רצוי לא ליטול את הכדור ליד מוצרי חלב (סידן), קפה, תה, דגנים מלאים- אפשר שעה לפני או שעתיים אחרי

בכל מקרה ממליצה לך התייעץ עם הרופא שלך לגבי הבדיקות והמינון של תוסף הברזל...

בהצלחה,
    רויטל בן שושן
    דיאטנית קלינית וספורט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטריות שמפניון
    לירון
    30/01/2009

האם יש איזשהי בעיה לאכול פטריות שמפניון בצורתם החיה?

לקביעת תור
    סגירה
    פטריות שמפניון

הוספת תגובה

• הי רינת

נועה הופ
    31/01/2009

הי רינת לא ידועה לי על המלצה למניעה רק צריך לשטוף אותן היטב לפני האכילה. בכל מקרה מומלץ להתייעץ בעוד פורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מס שאלות
    גליה
    30/01/2009

שלום רב! אני בשבוע 5 הריון ראשון ורציתי לשאול אתכן: 1. האם סושי אסור בהחלט לאכילה? (נורא אוהבת וביאס אותי לשמוע שאסור) 2. מאיזה שבוע מומלץ לקחת את האומגה 3? 3. צריך לקחת גם את הפרנטל וגם את האומגה 3 ביחד או מספיק משהו אחד מהם? עד סוף ההריון? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מס שאלות

הוספת תגובה

• גליה שלום

נועה הופ
    31/01/2009

הסושי אינו מומלץ בגלל השימוש בדגים נאים שלא עברו תהליך בישול ולכן חשופים יותר לזיהומי מזון. לגבי האומגה 3 מומלץ לשאול את הרופא נשים יש רופאים הממליצים מהתחלה ויש כאילו הממליצים מהטרימסטר האחרון שזה השליש שבו מוחו של העובר מתפתח במהירות רבה.
    אין קשר בין הפרנטל לבין האומגה 3 מישום בפרנטל אין אומגה 3.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי קוטג' תנובה
    מיכלוש
    30/01/2009

הי אני אוכלת המון קוטג' תנובה 3 % רק עכשיו שמתי לב שכתוב ברכיבים חלב מלח ים וחומר משמר כלשהו האם זה חלב מפוסט? האם מותר כי זה לא רשום שהחלב מפוסר

לקביעת תור
    סגירה
    לגבי קוטג' תנובה

הוספת תגובה

• הי מיכלוש

נועה הופ
    31/01/2009

הקוטג' עשוי בהחלט מגבינה מפוסטרת לכן אין לך מה לדאוג. השתדלי לבחור קוטג' ללא חומר משמר ( לא בטוח שיש כזה ) או לבחור בגבינה לבנה שם בוודאות אין חומר משמר. בכל מקרה מהחומר המשמר לא תוכלי להתחמק לחלוטין מישום שהוא נמצא בהרבה סוגי מזונות כגון גבינות קשות יותר, חומוס,טחינה מוכנה קנויה ועוד מיני מזונות.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה