פורום תזונה בהריון - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריכה יומית ממולצת
    יערית
    18/05/2009

שלום רב
    אני בשבוע 19 להריוני, לפני ההריון גם במהלכו ועד היום אני עושה תפריט מסודר של 6 ארוחות ביום לפי תפריטים שונים שכמובן מכילים את כל אבות המזון ולפחות3 ליטר מים ביום ( לא ממותק )
    לפני ההריון שקלתי 66 קילו וכיום אני שוקלת כבר 72. זה נראה לי הרבה מידי וגם לאחות טיפת חלב. כמו כן אני רשומה בסטודיו והולכת לשיעורי עיצוב וחיטוב.
    הגובה שלי הוא 1.61 לערך
    כמה קלוריות אני אמורה לצרוך ליום, ומה עלי לעשות מעבר למה שאני עושה כיום?
    אצין שלאהיו לי מתחילת ההריון כלל הקאות ובחילות למינהם
    שאל נוספת היא בנושא תוספים למינהם
    כיום אני נוטלת ברזל מסוג פריפול
    האם כדאי לי להוסיף משהו כגון אמגה 3 ויטמינים וכדומה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריכה יומית ממולצת

הוספת תגובה

• יערית שלום

נועה הופ
    18/05/2009

יערית שלום רב,
    אף על פי שהתחלת את ההריון מעט בעודף משקל סך הכל העלייה של המשקל תקינה.
    זה מצוין שאת אוכלת ארוחות מסודרות, קצת קשה דרך האינטרנט לבדוק כמה קלוריות את אוכלת ביום ולאות האם את חורגת או לא.
    בכל מקרה עלייה תקינה צריכה להיות בבמוצע כ- 300 גרם - 400 גרם לשבוע. את בהחלט יכולה להגיע לייעוץ אצל דיאטנית לצורך בדיקה של כמות הקלוריות היומית וכמובן הערכה של איכות התזונה. ניתן לאמר כי בהריון לא מומלץ לאכול פחות מ- 1800 קלוריות אך חשוב שכמות הלקוירות היומית תקבע על פי התאמה אישית.
    לגבי תוספים ניתן וחשוב להתייעץ קודם עם הרופא המטפל במיוחד אם את נוטלח תרופות שונות.
    ישנו תוסף של אומגה 3 המותאם להריון של חברת אלטמן- נוטרלייף ( אלספה 9 חודשים ),
    ישנן נשים המגבות את עצמן כל תקופת ההריון עם מולטיויטמין להריון - פרנטל אני לא חושבת ישיש צרוך צורך לקחת גם חומצה פולית וגם פרנטל במקביל לגבי הברזל עליך להיוועץ עם רופא הנשים.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליה במשקל
    לירון
    15/05/2009

אני בשבוע ה-23 להריוני הראשון. עליתי כבר 6.5 ק"ג מתחילת ההריון ואני מרגישה את הקילוגרמים האלה בייחוד באזור הירכיים.
    אני במעקב אצל דיאטנית ואוכלת כ-1600 קק"ל ביום, ארוחות מסודרות, הרבה ירקות ופירות ועושה הליכה של 50 דק' 2-3 פעמים בשבוע ולמרות כל זה אני מרגישה שהעליה שלי במשקל היא גדולה מדי. אני יודעת שכרגע העליה במשקל תקינה, אך בהתחשב בזה שאני רק חודש חמישי והחודשים הקריטיים עוד לפניי, אני חוששת שאעלה הרבה מעבר למומלץ.
    שאלתי היא, האם יש משהו נוסף שביכולתי לעשות בכדי שהעלייה לא תתבטא ככ באזור הישבן והירכיים? איך זה שאני עולה בממוצע 500-600 גרם בשבוע למרות המשטר התזונאי שאני נמצאת בו?
    תודה רבה...

לקביעת תור
    סגירה
    עליה במשקל

הוספת תגובה

• עלייה במשקל

רויטל בן שושן
    17/05/2009

שלום לך מיואשת, למרות שאין לך סיבה להיות...
    למרות שלא רשמת את הגובה והמשקל בו התחלת את ההריון אני מניחה שהתחלת את ההריון במשקל תקין ולכן העלייה במשקל עד כה תקינה.
    כמובן שאנחנו לא יכולות לבחור איפה נעלה יותר ואיפה פחות אבל חשוב שתביני כי עלייה במשקל היא חלק מההריון ותשלימי עם כך ואם את אוכלת מסודר ובריא ומשלבת פע"ג סביר להניח כי תמשיכי לעלות במשקל בצורה מתונה...

שיהיה בהצלחה,
    רויטל בן שושן
    דיאטנית קלינית וספורט- "מדיקס"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני יודעת שאני במצב תקין ולא...

לירון
    17/05/2009

הגזמתי מדי אבל עדיין...
    גובהי הוא 164 ס"מ ומשקלי לפני ההריון היה 56-57
    איך יכול להיות שאני מוקפת נשים בחודש השביעי-שמיני להריונן שעלו 7-8 ק"ג בלבד? ומלבד זאת, יש להן רק בטן, הן נשארו כפי שהיו לפני ההריון רק עם בטן...?!!!!!!!!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה במשקל
    מירב
    15/05/2009

שלום, אני בחודש השלישי , היות וגיליתי שאני בהריון רק בחודש השני, מתחילת ההריון הורדתי 10 ק"ג, (משקל התחלתי 103 וכרגע 93). מרגע שגיליתי שאני בהריון הפסקתי לעשות דיאטה ואני אוכלת מאוזן. השאלה שלי האם הירידה הדרסטית במשקל גרמה לנזק של העובר?

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה במשקל

הוספת תגובה

• ירידה במשקל

רויטל בן שושן
    17/05/2009

שלום מירב,
    ירידה במשקל לא רצוייה במהלך ההריון וטוב עשית כשהפסקת את הדיאטה.
    אם הדיאטה שעשית הייתה לא מאוזנת יכול להיות שישנם חסרים תזונתיים בגופך כתוצאה מכך אך לא אוכל להגיד לך אם העובר ניזוק מכך. מצד שני נשים רבות יורדות שלא מרצונן במשקל בשלב זה של ההריון כתוצאה מבחילות והקאות ללא שום נזק לעובר.
    הכי חשוב כרגע שתאכלי מאוזן ובריא ותעשי את כל הבדיקות הנדרשות בכדי שתוכלי להשלים חסרים במידה וישנם. בכל מקרה אם עדיין לא התחלת אז התחילי לקחת חומצה פולית 400 מק"ג ליום.

בהצלחה,
    רויטל בן שושן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התיעצות לגבי משקל
    אורלי
    13/05/2009

היי
    אני בשבוע 22 והתחלתי את ההריון במשקל 70 קילו ועכשיו אני שוקלת 76.5 בגובהה 168
    ישל ציין שכל הבגדים שלי שקניתי לפני הלידה עולים עליי כמו תמיד
    אני פשוט יודעת שיש לי עודף משקל כבר לפני ההריון ורציתי תפריט מסוים שאוכל לישם עלמנת לא לעלות עוד יותר מדיי

אני לא יודעת אם העליה ברובה קשורה להריון או לי
    כי אני משתדלת לא לאכול יותר מדי( פרט לחגים האחרונים שקצת חרגתי

בכללי אני אוכלת :
    בוקר נס+ 2 עוגיות
    בסביבות 12 סנדיויץ עם גבינה או טונה או משהו דומה(לרוב בלחמניה)
    ב5 ארוחת צהרים מבושלת או בתנור או על האש בבית
    ובערב זה משתנה יכול להיות כמו בוקר או כמו צהרים או קרונפלקס
    אני משלבת ירקות והרבה שתיה

אשמח לקבל המלצה ותיקונים
    תודה

גם אם אפשר לרשום לי מזון שמקל על תופעת העצירות בהריון שנובעת מהכדורי ברזל

לקביעת תור
    סגירה
    התיעצות לגבי משקל

הוספת תגובה

• עלייה במשקל בהריון

רויטל בן שושן
    14/05/2009

אורלי שלום,
    אז קודם דעי לך שהתחלת את ההריון במשקל תקין ושהעלייה במשקל עד כה הינה רק מעט מאוד מעל להמלצה.
    סה"כ בהריון את צריכה לעלות בין 11.5-16 ק"ג ובכל שבוע כ- 400 גר'.
    זה לא מקצועי לתת תפריט בפורום. בסך הכל את אוכלת בסדר. את יכולה לאכול לעיתים קרובות יותר- כל 3-4 שעות, לשלב גם פירות, ביצים שלא רשמת..., אולי להחליף את הלחמנייה בלחם מלא... ולהוסיף עוד מוצר חלבי אחד לפחות ביום- יכול להיות יוגורט (לפחות 3 מוצרי חלב ליום)
    אם כדור הברזל גורם לך לעצירות את יכולה להחליף אותו ל"ברזל עדין" שכמעט ולא גורם לתופעות שכאלה וכמובן להרבות במים וצריכת סיבים תזונתיים: לחם מלא, דגנים מלאים, קטניות, פירות וירקות...

בהצלחה
    רויטל בן שושן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לקראת הריון
    חסויה
    13/05/2009

ברצוני לשנות את חיי בהרגלי תזונה נכונים לקראת הריון שבע"ה מקווה שיבוא טבעי מה עלי לעשות
    שהגוף יהיה חזק ויוכל לקלוט הריון וליצר ביציות איכותיות ?

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לקראת הריון

הוספת תגובה

• תזונה לקראת הריון

רויטל בן שושן
    13/05/2009

שלום לך,
    1. חשוב להתחיל את ההריון במשקל תקין
    2. התחילי לקחת תוסף של חומצה פולית
    3. עשי בדיקות דם מקיפות בהם תוכלי לדעת האם ישנה בעייה בריאותית או חסרים תזונתיים
    4. איכלי מסודר 5-6 ארוחות ליום- 3 עיקריות ו-2-3 ביניים
    5. אכלי מגוון מכל קבוצות המזון, שלבי בתפריט היומי דגנים מלאים,פירות, ירקות, מוצרי חלב- לפחות 3 ביום, קטניות, מנה בשרית כל יום (בקר/הודו/עוף/דגים- עד 3 מנות לשבוע),ביצים, שמנים מהצומח- בהגבלה.
    6. הגבילי את צריכת הקפה והתה (קפאין) לעד 3 כוסות ליום- יש גם בקולה, שוקולד, נסתה
    7. אם אינך עושה אז רצוי להתחיל פעילות גופנית
    8. כמובן שאם את מעשנת אז זה הזמן להפסיק- כנ"ל עם אלכוהול
    ניסיתי לפרט עד כמה שניתן אך אשמח לעזור אם יש לך שאלות ספציפיות לגבי חלק מהסעיפים

בברכה,
    רויטל בן שושן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לתשובתך

חסויה
    21/05/2009

אם אני מעשנת 3-4 סיגריות ליום זה יפריע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסויה שלום

נועה הופ
    21/05/2009

אני חושבת שאם תפני את השאלה הנ"ל לכל בעל מקצוע בתחום הרפואה וגם לאילו שאינם בתחום הרפואה אף אחד לא יקח על עצמו את האחריות ויתן לך את התשובה שאת רוצה לשמוע.
    תפעילי את שיקול הדעת שלך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליה במשקל
    נהריינית
    12/05/2009

שלום, אני בהריון עם תאומים אחרי הפרייה בשבוע 16
    אני תמיד הייתי במשקל יתר,כל החיים אני בדיאטות ויש לי גם טבעת בקיבה מאז תחילת ההריון שקלתי 116 ק"ג לפני חודש ירדתי 2 ק"ג
    והיום עליתי 2 ק"ג האם באופן טבעי למרות משקל היתר שלי זה נורמלי לעלות במשקל? או שעליי לעשות דיאטה לפי דברי הרופא ולרדת במשקל?
    ברצוני לציין שאני מרגישה מעולה וטוב ואני עובדת אבל הרופא החליט שעליי לנוח בבית שבועיים מפני שהוא מדד לי לחץ והוא היה קצת גבוה... בגלל שהתעצבני קצת באותו רגע והוא מדד לי לחץ דם...

לקביעת תור
    סגירה
    עליה במשקל

הוספת תגובה

• באותו נושא

נהריינית
    12/05/2009

דרך אגב הרופא שלי אמר לי שאני לא אמורה בכלל בכלל לעלות במשקל הגיוני?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליה במשקל

רויטל בן שושן
    13/05/2009

נהריינית שלום,
    הריון זה לא הזמן להיות בדיאטת הרזייה- החסרים שיכולים להיווצר אצל העובר יותר חשובים מהסיכון של הריון בעודף משקל. כמובן שזה לא אומר שאפשר לעלות במשקל כמה שרוצים אך עלייה מתונה מאוד במשקל חייבת להיות.
    ההמלצה לעלייה במשקל בעודף משקל הינה עד 7 ק"ג סה"כ. בשלב בו את נמצאת זה אומר כ-250-300 גר' לשבוע.
    בכדי לעלות באופן מתון במשקל כבר מעכשיו את יכולה לסגל לעצמך הרגלים לאכילה נבונה ובריאה:
    הפחיתי משמעותית מזונות מטוגנים, מתוקים, שמנים, חטיפים, מאפים ושתייה מתוקה.
    המשיכי מעקב אחר לחץ הדם גם אם זה היה רגעי.

בהצלחה,
    רויטל בן שושן
    דיאטנית קלינית וספורט-"מדיקס"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סושי בהריון
    tuti
    07/05/2009

שלום,
    אני בהריון שבוע 23
    מאד אוהבת סושי, ומכיוון שלא מומלץ לאכול סושי במסעדות אני מכינה סושי צמחוני (!) בבית.
    שאלתי האם מותר לאכול אצות וגי'נגי'ר כבורש. בעקרון אני עושה סושי הפוך כשהאצה בפנים .
    האם מותר?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    סושי בהריון

הוספת תגובה

• דנה שלום

נועה הופ
    08/05/2009

בגדול אין בעיה לאכול אצות וגינג'ר כבוש. גם בבית במידה ואת מיכנה יחד גם סושי עם דג נא הפרידי בין משטחי העבודה. לא מומלץ להגזים באצות בזמן ההריון מכיוון שהן מכילות הרבה יוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשק למתוק
    שיר
    06/05/2009

שלום, אני בשבוע 11 להריון, חווה בחילות קשות אך בלי הקאות, לפני ההריון הייתי בעודף משקל של 5-6 קילו , בשבועות הראשונים ירדתי 2 קילו עקב חוסר חשק לאכול שעליתי אותם די מהר.
    אני בחורה שמאד מקפידה על אוכל בריא, אך מאז ההריון מאד קשה לי לאכול ירקות וכל מה שבריא לאכול אבל כל הזמן בא לי פירות ופחמימות בעיקר לחם ותפו"א, אני מרגישה שנהיה לי צמיג בבטן בגלל שצרכתי יותר מידי פחמימות ואני מפחדת שאני כבר מתחילה להשמין עוד לפני שההריון התחיל, האם יש הסבר לכך שאני מאד רוצה פחמימות כל הזמן?

לקביעת תור
    סגירה
    חשק למתוק

הוספת תגובה

• שיר שלום רב,

נועה הופ
    08/05/2009

החשק למזון פחמימתי בפרט שיש בחילות הוא מאוד לגיטימי, הפחמימות גם מעלות את רמת הסוכר בדם ( חלק מהסיבות לבחילות בוקר הן רמה נמוכה של סוכר בדם ) , והן מתעכלות יחסית מהר ולא מכבידות על מע' העיכול. אם זאת ברור שחשוב להקפיד על תפריט מאוזן ובריא בגבולות האפשר ובהתאם לסלידתך כרגע ממזונות מסוימים. ממליצה בחום לפנות לדיאטנית לצורך ייעוץ להרכבת תפריט מותאם להריון ולהמשך מעקב על המשקל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליית משקל במהלך הריון
    גל
    06/05/2009

שלום רב!
    אני בסוף שבוע 18 להריוני, שוקלת 48 וגובהי 1.50 כאשר התחלתי את ההריון במשקל 44. ב-3 החודשים הראשונים כמעט ולא עליתי במשקל ובחודש וחצי האחרון עליתי 4 ק"ג. האם זו לא עלייה חדה מדי בשביל תחילת סימסטר שני?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עליית משקל במהלך הריון

הוספת תגובה

• עוד שאילה קטנה

גל
    06/05/2009

שכחתי לשאול- כמה מותר לי עוד להעלות עד סוף טרימסטר השני לפי המידות שלי?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי גל

נועה הופ
    08/05/2009

בטרימסטר הראשון אין חובה לעלות במשקל אם כי עלייה תקינה נחשבת עד כ- 2 קילו. אחר כך לפי נתוני גובה ומשקל שלך בתחילת ההריון ניתן לעלות כ- 400 גרם - 500 גרם בממוצע לשבוע.
    שיהיה בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי גל

נועה הופ
    08/05/2009

עליית המשקל שלך תקינה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה חביבה- לגבי ויטמין A
    הריון ראשון
    05/05/2009

היי
    סורי על ההצפה...קראתי פשוט קצת אחורה בפורום וראיתי שאסור בשליש הראשון להרבות בויטמין A
    אני מרבה לאכול ירקות
    כל יום אני מנשנשת בעבודה בערך 5 פלפלים, 2 גזרים ו3 מלפפונים וגם בערב אני אוכלת קבוע סלט חסה גדול עם עגבניות- אני לא ממש מבינה בזה ולכן אני שואלת..האם אני עושה נזק לעובר בזה שאני אוכלת את הירקות האלה? האם יש בהם ויטמין A?
    בנוסף- לקחתי בחודשים האחרונים בהמלצת הדיאטנית שלי קפסולות של מולטי ויטמין- הסתכלתי עכשיו והם מכילים גם ויטמין A- האם להפסיק לקחת אותם? האם יכול להיות שכבר גרמתי נזק אם אני בשבוע החמישי? מדובר ב2500 יב"ל בקפסולה
    סליחה על ההיסטריה- זה פשוט ממש מתסכל לגלות כל מיני דברים שלא ידעתי שהם בכלל אסורים...

הוספת תגובה

• חשוב לציין ש..

הריון ראשון
    05/05/2009

אני יודעת שאני בהריון רק שבוע
    אבל המחזור שלי הוא של 5 שבועות...
    אני ממש בלחץ עכשיו- האם יכול להיות שגרמתי מומים לעובר??. האם זה משהו שאפשר לבדוק אותו?
    הצילו!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

נועה הופ
    06/05/2009

מקורו של ויטמין A בפירות וירקות ( בעיקר כתומים ) הוא ממקור של בטא קרוטן שאינו מסוכן לעובר לעומת צורת ויטמין A ממקור רטינול שעלולה להיות מסוכנת רק במינוני עודף - כדור אחד של מולטיויטמין להריון בד"כ מכיל ויטמין A משני המקורות ( בטא קרוטן ורטינול ) וכמות הויטמין A איננה מסוכנת כי היא לא מגיעה לכמות המומלצת היומית אבל חשוב להתסכל על התוסף ולראות כמה יח' יש שם של ויטמין A רטינול ולהתקשר לחברה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת- ממתיקים מלאכותיים
    הריון ראשון
    05/05/2009

היי
    רציתי לדעת אלו ממתיקים מלאכותיים- אם בכלל- מותרים בהריון
    את הסוכרזית הרגילה שהייתי משתמשת בה החלפתי בסוכרזית על בסיס סוכרלוז- אך שאני מבשלת אני משתמשת בסוכרזית נוזלית המכילה ממתיק בשם "סודיום סכרין" האם ממתיק זה מותר בכמויות קטנות? האם אסור באופן כללי?
    יש לכן המלצה לסוכרזית לבישול אחרת שהיא כן מותרת?
    אודה לתשובתכם המהירה היות וזה דבר שאני רגילה להשתמש בו על בסיס יומיומי ואיני רוצה לגרום נזק שלא ביודעין לעובר.

שאלה נוספת- אני יודעת שלא מומלץ לשתות יותר מכוס קפה אחת ביום בזמן ההריון...אבל קפה ללא קפאין זה בסדר נכון?

לבסוף- לגבי יין- אני אוהבת לשתות יין שאני יוצאת עם הבעל למסעדה מדיי פעם..עוד מעט אנחנו נוסעים לפריז- ומן הסתם אני רוצה להנות במסעדות שם כמו שצריך- אבל לא אעשה שום דבר שיפגום בעובר
    האם מותר לי לשתות כוס יין אחת מדיי פעם? האם מותר לי לאכול כבד אווז במסעדות בצרפת- אם מדובר בפעמים יחידות או שזה מסוכן?

הוספת תגובה

• שלום רב,

נועה הופ
    06/05/2009

לגבי הממתיקים המלאכותיים כרגע שבגלל שאין מספיק מחקרים בנושא מומלץ להמעיט או להימנע מכל ממתיק במהלך ההריון בפרט סכרין ( הממתקים הנוזלי או כזה בשקיות וורודות או טבליות קטנות ) שידוע שהוא עובר את השלייה.
    לגבי קפאין - מותר לשתות עד 300 מ"ג ביום קפאין בהריון שזה יותר מכוס אחת של קפה נמס ולכן את לא צריכה לעבור לנטול קפאין .
    לגבי אלכוהול יש איסור מוחלט לשתות אלכוהול בהריון. אלכוהול בבישול אפשר בכמות קטנה מכיוון שהאלכוהול כנראה לא נשאר בכמות גדולה במזון לאחר החימום. .
    לגבי כבד מומלץ להמעיט מכיוון שזה חלק שעשיר מאוד בויטמין A בצורת רטינול אשר יכול להזיק לעובר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה נקרא להמעיט?

הריון ראשון
    06/05/2009

אם אני מבשלת עם ההממתיק המלאכותי (על בסיס סוכרלוז שאמור להיות בסדר)
    ואני לא שמה כמות גדולה...זה נחשב בסדר אם זה מתערבב בכמות גדולה של אוכל?
    קשה לי מנטלית לעבור לסוכר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

נועה הופ
    08/05/2009

אמרתי ... רצוי שלא להישתמש בכלל במידה ואת לא משתשת גם ככה בכמויות גדולות של סוכרזית ביום אז לעבור לסוכר זה לא ישנה הרבה מבחינת ערכים קלוריים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה קלוריות ביום?
    הריון ראשון
    05/05/2009

היי
    שבוע שעבר גיליתי כי אני בהריון.
    אני בעלת מודעות גבוהה מאוד למה שאני אוכלת- ומקפידה על תפריט של כ1200-1400 קלוריות ליום- זהו תפריט שדיאטנית בהולמס פלייס יצרה עבורי ואשר עזר לי להשיל 3 ק"ג שמאוד הציקו לי לפני ההריון.
    המשקל הנוכחי שלי הוא 55 קילו והגובה שלי הוא 1.55
    ברור לי כי אני לא יכולה להמשיך עם התפריט היומי הדל קלוריות- אך ברצוני לדעת מה מס' הקלוריות שעלי לאכול כל יום..
    בספרות שקראתי כתוב שצריך לאכול בערך 2000 קלוריות! זה נשמע לי ממש מטורף!

עצה?

לקביעת תור
    סגירה
    כמה קלוריות ביום?

הוספת תגובה

• שלום רב,

נועה הופ
    06/05/2009

מספר הקלוריות ביום צריך להיקבע על פי גורמים אישיים וכמובן על פי מעקב על המשקל וכיצד הוא מגיב לאכילת X קלוריות. 1200 קלוריות זה מעט מאוד להריון ומעט מאוד באופן כללי אומנם זה משרת מטרת הרזייה אך כרגע המטרה שלך היא לא לרזות אלא לעלות במשקל באופן נורמאלי ותקין לגובהך ומשקלך לפני ההריון. על מנת לפתור את הבילבול אני מציעה שוב לגשת לדיאטנית שתעזור לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביצים חיות
    ליאת
    05/05/2009

היי!

אני יודעת באופן כללי שביצים חיות הן דבר לא מומלץ , אבל מדוע אוסרים אותו באופן חד משמעי לנשים בהריון?

מאכל שיש בו ביצים חיות, אם מכניסה להקפאה ללילה האם משנה משהו מבחינת הביצים?

תודה רבה,
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    ביצים חיות

הוספת תגובה

• ליאת שלום

נועה הופ
    06/05/2009

אוסרים על אכילת ביצים חיות בגלל החשש לסלמונלה ( חיידק הנמצא על קליפה הביצה ויכול לעבור לביצה עצמה ) צריך לבשל את הביצה בגלל שהחיידק לא שורד טפרטורות גבוהות.
    במידה והביצה החיה עוברת פיסטור אין חשש לאכול אותה או מזונות המכילים אותה כגון מיונז , גלידה של חברות מוכרות עם פיקוח לגבי הנושא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חינין וכאבי שרירים
    יערה
    05/05/2009

אני בחודש השלישי להריון ויש לי כאבי שרירים איומים.
    קראתי ששתיית מיי טוניק יכולה לעזור בגלל מולקולה בשם חינין שמונעת את הכאבים.
    האם זה נכון?

לקביעת תור
    סגירה
    חינין וכאבי שרירים

הוספת תגובה

• יערה שלום

נועה הופ
    06/05/2009

אין לי ידע בנושא לעזור לך אנא התייעצי עם הרופא המטפל האם זה בסדר לשתות זאת במהלך ההריון.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה בהריון- מוטרדת
    ק
    04/05/2009

שלום - רציתי לדעת האם ניתן לרדת במשקל בהריון - כלומר לאכול בריא בלי תוספות לא רצויות,שום דבר שיסכן את העובר אבל יוריד במשקל? אני בהריון שני ונדמה לי שהפעם הגזמתי בגדול, עם ההריון הראשון דיי הסתדרתי מבחינת מראה אבל כרגע אני דיי נמנעת מלראות אנשים.
    ובכן שאלתי היא האם מישהי איי פעם הצליחה להרזות בהריון(לא בזמן הבחילות) אלא בשלב יותר מתקדם. אני בשבוע 22 ומאד מוטרדת מהנושא.

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה בהריון- מוטרדת

הוספת תגובה

• ק שלום

נועה הופ
    04/05/2009

בהריון לא רצוי לעשות דיאטת רזון מכיוון שאז מדובר על אכילה מועטה יחסית של קלוריות אשר יכולה לפגוע בך ובעובר.
    אם עלית הרבה עד כה במשקל ניתן לנסות לשמור על המשקל כמה שיותר. נשים אשר מתחילות את ההריון בעודף משקל ושומרות פחות או יותר על משקלן במהלך ההריון בסופו יורדות כמה קילו במשקל. הייתי מציעה לך לפנות ליעוץ דיאטטי לצורך מעקב, ליווי הדרכה בניית תפריט לא תוכלי כל ההריון להימנע ולראות אנשים. המצב הוא נתון ואת צריכה להתמודד איתו . אני חושבת שפגישה עם אשת מקצוע יכולה גם לעודד אותך וקצת להכניס אותך לפרופורציות נכונות וכמובן לתת לך מוטיצביה להמשך הדרך גם אחרי ההריון !
    אשמח להיות לעזר אם תרצי.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה