מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מזון בתחילת ההריוןאלה19/04/2009
שלום רב!
ראיתי שכבר נשאלו שאלות מסוג זה, אך חשוב לי לחדד לגבי כמה דברים.
אני בתחילת ההריון ( לא הייתי עדייןאצל הרופא) אך רוצה לברר האם אפשר לאכול דג מלוח, זה שקונים, לדוגמא בטיב טאם במשקל, אותה שאלה מתייחסת לסרדינים שנכבשו בבית. שאלה נוספת היא לגבי עוף מעושן (אני חושבת שעשיית עוף כזה זה כמו פסטרמה). לגבי דג מלוח, לא הצלחתי בפיתוי ו אכלתי 3 פרוסות לא גדולות. עכשיו, לאחר המעשה אני מתחילה לדאוג.( אני זוכרת שעוד לאמא שלי היתה נטייה בהריון לאכול המון דגים מלוחים ואף אחד לא אמר שזה מסוכן). בכל מקרה אני מקווה שכך. שאלה נוספת, אם כבר עושים מעשה מסוג זה מתי הסיכוי יור גבוה בתחילת ההריון או בשלבים יותר מתקדמים, הרי שהרבה נשים במשך כחודש בכלל לא בטוחות או שכלל לא יודעות שהן בהריון. אולי יש דברים למניעה. אשמח לתגובתכם לכל סעיפי השאלה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלה שלום
נועה הופ19/04/2009ההמלצה לאכילה של דגים ( וגם בשר / ביצה / עוף ) היא בצורתם המבושלת ולא בצורתם הנאה בגלל חשש לזיהום של חיידקים. פעולת חימום לרוב הורגת את החיידקים המזיקים ולכן גם פסטרמה /עוף עוף מעושן אם לא עבר תהליך של חימום הייתי מחממת אותו / צולה אותו לפני האכילה.
זהירות צריכה להינקט בכל שלבי ההריון אבל מן הסתם ההתחלה היא יותר מסוכנת.
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה בתחילת הריון
אלה20/04/2009נועה שלום,
קודם כל תודה על תשובה מהירה, דבר השני התשובה היא אינה אופטימית בהתייחסות לדברים שנעשו כבר. עכשיו בתת מודע יש כל מיני חששים, אך להתפטר מהם, הכוונה האם יש דיקות, או בדיקות שגרתיות במהלך ההריון יראו את התוצאות, או שיש ברמה ביתית משהו שיעזור להמנע מהדברים הלא נעימים שיכולים לקרות. וכלל מה הסטטיסטיקה, האם נעשו מחקרים בנושא? אשמח שוב לתגובתכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלה שלום
נועה הופ21/04/2009אני חושבת שאת שואלת שאלות מאוד מורכבות שלא בטוח שיש עליהן תשובות. רצוי להביא את עצמך להימנע מהמצבים הללו מראש אבל מן הסתם דברים קורים גם מבלי ידיעתנו ולפעמים אוכלים משהו מקולקל מבלי לדעת או אוכלים משהו שיש בו אלכוהול בלי לדעת... וכו' אי אפשר להימנע מהכל וגם לא הכל משפיע על העובר כמובן אבל מה שאת מודעת אליו חשוב ליישם ולעשות !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון בהריוןנועה19/04/2009
שלום רב!
אני בשבוע 11+5 ובקושי רב צורכת חלבון.
לגבינות כולל מוצרי חלב בכללותם לא נוגעת בשום פנים ואופן(לא אוהבת באופן כללי ובהריון זה התחדד לתיעוב).
ביצה במאמץ רב פעם ביום.דג פעם בשבוע.בשר פעם בשבוע.
זהו בערך.
סויה אני לא אוכלת.עוף לא אוכלת.טונה וסרדינים גם לא.קטניות,קינואה ואורז אוכלת אבל לא יכולה כל יום,חייבת לגוון.
קראתי שאישה בהריון זקוקה ל60 גרם חלבון ביום. זה לא המון?...
האם יש תוסף חלבוני שמומלץ לנשים בהריון?
ניסיתי ממרח שמרים שהתברר כבלתי אכיל בעליל.(חבל,הוא עשיר בחלבון)
כל טוב ותודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נועה שלום
נועה הופ19/04/2009כמות החלבון המומלצת היא תלוית משקל גוף ההמלצה לאישה ( לא בהריון ) / גבר עומדת על 0.8 גרם ליום פר ק"ג משקל גוף אך עדיין רוב האנשים עוברים כמות זו בקלות.
כמובן שחשוב להסתכל על טיב החלבון ולא רק על כמותו, את יכולה לקבל חלבון ( אומנם בכמות קטנה ) גם מהלחם אבל החלבון לא בעל ערך ביולוגי גבוה.
המקרה שלך אכן בעייתי מקורות טובים לחלבונים יכולים להיות קטניות במיוחד אם משלבים אותן יחד עם דגנים ואז את יכולה לקבל חלבון מלא המכיל את כל חומצות האמינו לדוג' מג'אדרה או גרגרי חומוס אם סוג של פחמימה, עוד סוגים של קטניות הם פולי סויה ( אדממה ), אפונה ירוקה, עדשים, שעועית לבנה. את יכולה לשלב בתפריט אגוזים בוטנים שקדים שאומנם מקור לשומן אך גם מקור לחלבונים. קינואה זה גם מקור טוב לחלבון. בכל מקרה חשוב למצוא לפחות 1-2 מוצרי חלב ביום שאת כן מסוגלת לאכול כגון גבינה צהובה שמכילה הרבה סידן גבינה צפתית, בולגרית... אחרת בנוסף לחוסר חלבון יהיה גם חסר לך סידן. מקור החלבונים האיכותי ביותר בא מן החי כגון ביצים, עופות, דגים לכן מאוד חשוב לנסות לשלבם בתפריט איך שהוא ולא לוותר לעצמך כי כרגע את צריכה לדאוג גם לך אך גם לעובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהריון שבוע 11,תאומים,שאלות חשובותאני16/04/2009
בס"ד
שלום רב,
אני בהריוןראשון תאומים זהים, שבוע 11 בת 29.5 1.70 שוקלת ברגיל 57לפני ההריון,כמה מומלץ לעלות במשקל לבריא?
יש לי חוסר ברזל והרופא נתן לי כדורים,וגם חומצה פולית אני לוקחת כבר שנה וחצי.
השאלה:
על דעת עצמי קניתי אומגה 3 אלפסה הבקבוק הכחול,זה בסדר לקחת?
לציין כי אני אוכל בריא ,הרבה הרבה ירקות מגיל קטן מכורה לירק.
ובשר,עכשיו מקפידה.
דגים וטונה איני סובלת.
מה דעתך?
ועוד שאלה חשובה:
אני לא אוהבת כלל לשתות מים,ניסיתי מים עם טעמים לא עזר.
האם אשתה לפחות 2 ליטר ביום מים עם ויטמנציק פטל זה בסדר?
ואני אוהבת ממרח שוקולד פעמים בשבוע בסנביץ זה יזיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהריון שבוע 11,תאומים
רויטל בן שושן16/04/2009שלום לך,
ההמלצה היא לעלייה של 16 -20 ק"ג אם כי לכל אחת קצב עלייה משלה... עלייה של 700 גר' לשבןע נחשבת תקינה.
תוסף אומגה 3 חשוב בזמן הריון - את יכולה לקחת 1-2 כדורים ליום.
חשוב שחלק מהתזונה השבועית תחיל גם דגים: 2-3 מנות. את נוטלת אומגה 3 כך שאת משלימה את החסר.
2 ליטר מים עם ויטמינציק ליום הם בסדר אך קחי בחשבון כי הימים נהיים חמים יותר ואת תצטרכי לשתות יותר. בנוסף את לא תוכלי להתרגל לטעם המים אם תוסיפי להם תרכיז ממותק כל הזמן. בכל אופן השתדלי להוסיף ממש מעט מהתרכיז כי יש בו גם קלוריות...
פעמיים בשבוע כריך עם שוקולד זה בסדר - תאכלי לך אותו כממתק באחת מארוחות הביניים שלך.
בברכה,
רויטל בן שושן
דיאטנית קלינית וספורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במשקל בתחילת הריוןחגית14/04/2009
הי. אני בת 25, הריון ראשון, שבוע 9. הגובה שלי הוא 1.65 והמשקל לפני ההריון היה 65 ק"ג.
בשבוע האחרון אני סובלת מבחילות וכמעט לא אוכלת, וירדתי שני קילו בתוך כמה ימים. (אני גם לא יכולה לאכול לחם, כי פסח, אז כמעט אין דבר שאני מסוגלת לאכול). האם זה מסוכן לעובר? האם יש תרופות או תרגילים לטיפול בבחילות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה במשקל בתחילת הריון
רויטל בן שושן16/04/2009חגית שלום,
בחילות הן בהחלט החלק הלא נעים של השליש הראשון של ההריון... תתנחמי בזה שהן אמורות לעבור מתישהו...
את חייבת לאכול וזה לא חייב להיות בכמות גדולה אך כשאת נמנעת מאכילה את רק מגבירה את תחושת הבחילה... ארוחות קטנות לעיתים קרובות יכולות לסייע לך. תתכנני לך לפי השעון כל שעתיים מזונות יבשים וללא טעמים חזקים כמו צנימים- כבר אפשר.., פירכיות אורז, בייגלה, אורז, קורנפלקס, פירות, ירקות, גבינות ובכלל כל מה שאת יכולה ועוזר לך להעביר את התחושה.
חשוב ללעוס היטב את האוכל ולשתות הרבה, שלא תתייבשי. המנעי ממאכלים שומניים שרק מגבירים את הבחילה.
את יכולה לנסותלג'ינג'ר שיכול להקל על התחושה.
בהצלחה
רויטל בן שושן
דיאטנית קלינית וספורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות והקאות בהריוןנילי12/04/2009
שלום
אני סובלת מהקאות ובחילות לאורך כל היום. נאמר לי כי עדיף בתקופה זו לאכול מזון בסיסי ולא חומצי. התפריט שלי מאוד מצומצם. חוץ מאורז , תפוחי אדמה , לחם קלוי או צנימים ולעיתים גזר מבושל, ביצים קשות וגבינת עיזים, אני לא יודעת מה עוד לאכול. אני צמחונית כך שזה מצמצם לי את התפריט עוד יותר. דגים אני אוכלת ( אילו דגים עדיפים?). אלו מזונות בסיסיים אפשר לאכול בנוסף?
תודה נילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נילי שלום
נועה הופ14/04/2009לא שמעתי על עיניין המזונות הבסיסיים אם כי ברגע שיש הקאות חומצה עולה לוושט ולכן יתכן ואכילת מזונות חומציים המגבירים הפרשת חומצה יכולים לגרום לך להרגיש פחות טוב.
נסי לאכול לעיתים תכופות מזונות המתפרקים ונעכלים מהר כגון לחם, תפו"א, פסטה, אורז, צנימים, ריבה , דבש, פירות.
נסי לשלב דגים כעת פחות חשוב אילו דגים ( אומנם יש עדיפות לדגי ים כגון סלמון, טונה, מקרל, סרדינים ) אבל גם אם זה לא דגי ים חשוב לאכול את ה- 2 מנות דג בשבוע על מנת לספק לגוף חלבונים חשובים.
שלבי ביצים ומוצרי חלב שעושים לך טוב שהם מקור לחלבונים איכותיים. קטניות זה מזון עתיר בויטמינים ומינראלים וגם מקור טוב לחלבונים ( עדשים, אפונה, שעועית לבנה, גרגירי חומוס, פולי סויה ) נסי לשלב אחד מהם בתפריט.
אם קשה לך לאכול ירקות אז נסי פירות שהם גם מקור לויטמינים מינראלים. התקופה הזאת היא תקופה לא קלה אבל היא עוברת. שורש גינג'ר יכול להקל על הבחילות, לימון, שתייה קרה.
נסי את כל אילו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזק לעובר מסוכרת הריוןמ12/04/2009
אני בשבוע 29+4 בבדיקת העמסת סוכר של 100 גרם שעשיתי יצא ערך אחד גבוה.
אני מאוזנת בעזרת דיאטה בלבד ועושה בדיקות סוכר לאחר כל ארוחה .
דיאטנית אמרה לי לעשות בדיקה שעה לאחר ארוחה ואסור שיצא מעל 130.
רציתי לקבל פירוט איזה נזק יכול להיגרם לעובר אם לפעמים הבדיקה מראה ערך גבוה מ130.
(יצא לי פעם אחת 150, השאר תמיד היו מתחת)
בליל הסדר לא בדקתי כי אני שומרת שבת, ואני בטוחה שיצא גבוה למרות שהשתדלתי מאוד לאכול מאוזן (רק המצה מקפיצה את הסוכר, וזה עוד לפני מנה עיקרית).
עד כמה זה מזיק? ול-מה זה גורם?
אם אדע עד כמה זה מזיק אולי אצליח לשמור יותר טוב .
(קשה לי מאוד מאוד ההגבלה מהפחמימות, אני לא מצליחה להיות שביעה)
אודה לך מאוד אם תפרטי לי קצת על העניין ותתני לי הצעות איך לא להשאר רעבה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ שלום
נועה הופ14/04/2009את צריכה להבין שברגע שרמת הסוכר גבוהה בדם ( גם כתוצאה מהתפרצות הסכרת ההריונית וגם כתוצאה מאכילה רבה של פחמימות וסוכרים שבסופו של דבר מתפרקים במערכת העיכול לסוכר, נספגים לדם ומעלים את רמת הסוכר בדם ), הגוף לא מפנה טוב את הסוכר מהדם ולא מכניס אותו בצורה טובה אל תוך התא. כתוצאה מכך חלק מהסוכר יכול לעבור לעובר דרך השליה ולגרום לו לגדול בצורה מואצת מה שגורם להיוולדות של תינוקות גדולים, מה שמגדיל את הסיכוי לניתוח קיסרי. בנוסף סכרת לא מאוזנת יכולה לגרום לחסור בשלות של איברים מסוים בעובר אבל עליך לשאול את הרופא נשים יותר בהרחבה. הנזק כמובן הוא לא רק לעובר אלא גם לך ... סכרת לא מאוזנת גורמת להפרשת עודף הסוכר בשתן יכול לגרום לדלקות, גורמת לחמצת לתאים מצב שיכול להיות מאוד מסוכן גם לך וגם לעובר מכיוון שהגוף מתקשה להכניס את הסוכר כמו שצריך אל תוך התא ( ולכן בחלק מהמקרים אנשים סכרתיים וגם נשים עם סכרת הריונית צריכות להיעזר באינסולין במידה ויש חוסר שליטה על רמות הסוכר על ידי האוכל בלבד ), ובכלל סכרת זה מחלה שבמידה והיא לא מאוזנת היא יכולה לפגוע בכלי דם קטנים וגדולים ( אילו אומנם סיבוכים לטווח הארוך של הזמן אך בהחלט צריך לקחת אותם בחשבון )
עליך לנטר באופן מתמיד את רמות הסוכר בדם ולא לזלזל להקפיד בצורה אחראית על התפריט שרשמה לך הדיאטנית על מנת לראות האם את מצליחה להיות מאוזנת על ידי דיאטה בלבד או שמה יהיה צורך להתחיל עם תרופות / אינסולין !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצות בזמן שינהאורית12/04/2009
יש לי התקפי התכווצויות שרירים במיוחד באזור התאומים ברגליים בזמן שינה.
אותה סצנה כל לילה מחדש. ברגע שאני שוכבת במיטה כבר מתחילה לספור אחורה להתקף הבא.
עיסוי עוזר אבל זה לא פרקטי במצבי. האם יש פתרון לתופעה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אורית
נועה הופ12/04/2009אם מדובר על התכווציות במהלך הריון זו תופעה שכיחה. מבחינה תזונתית יש כאילו המשייכים זאת לחסר למינראל מגנזיום ויתכן אף לסידן מזונות שבד"כ מכילים יותר מגנזיום הם כל סוגי האגוזים והגרעינים כגון גרעינים שחורים, אגוזי מלך, שקדים, צנוברים, בוטנים, טחינה גולמית, דגנים מלאים.
מזונות עשירים בסידן הם בעיקר מוצרי חלב בפרט מוצרי חלב קשים כגון גבינ ה צפתית, בולגרית, ריקוטה, צהובה, מותכת.
נסי זאת אך במביל התייעצי עם רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי נועה
אורית13/04/2009תודה לך על התשובה המהירה.
אני צורכת את המשזונות שציינת אמנם לא בכמויות גדולות אך זה בהחלט חלק מהתפריט שלי.
האם עלי לצרוך סידן או מגנזיום?
אשמח את עצתך לתוסף תזונה בהתאם.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורית הי
נועה הופ14/04/2009זה לא מתפקידי להמליץ על תוסף ובטח לא באינטרנט עליך לגשת להתיעץ עם הרופא נשים אני בטוחה שאת לא הראשונה ששואלת על תופעה כזאת ובטח תהיה לו תשובה לגבי תוסף מסוים
אם עליך לקחת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספי תזונה
יערה16/04/2009שלום אורית
בהחלט יש אפשרות להתייעץ עם רופא אך מנסיוני הפתרון הוא מגנזיום והדרך הכי פשוט לצרוך אותו מלבד תרד שוקולד ושקדים הוא ע"י כמוסה של preg cramps buster לפני השינה. הוא משפיע באופן מיידי ומותאם לנשים בהריון.
שיהיה לך הריון קל ובריא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקה חםסופיה10/04/2009
אני מאוד אוהבת לשתות חם במשך היום .אסור תה וקפה בהריון. אלו משקאות חמים אחרים ניתן לשתות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג'ולי שלום
נועה הופ12/04/2009זה לא נכון שאסור לשתות תה וקפה בהמלך ההריון אלא פשוחט צריך לשתות זאת עד מינון מסוים
שתייה של 2-3 כוסות נס קפה ביום או לחלופין 3-4 כוסות תה ביום היא בגדר הסביר ואינה עוברת את ה- 300 מ"ג קפאין ליום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאט קולהסופיה09/04/2009
האם עדיף לשתות דיאט קולה ללא קפאין בהריון?האם זה מותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת שלום רב,
נועה הופ10/04/2009מומלץ להימנע משתיה דיאט בהריון בגלל הממתיקים המתאכותיים ועל אחת כמה וכמה אם יש שם קפאין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום וחג שמחאושרית09/04/2009
תחילה, אני רוצה להחמיא לכן על הפורום הנהדר, אתן עושות עבודה נפלאה ועונות בצורה מקיפה ועניינית .
אני בשבוע 13, רציתי לדעת מתי מפסיקים ליטול חומצה פולית ואיזה תוספי תזונה מומלצים לאחר שמפסיקים עם החומצה פולית . ( ויטמין C , אומגה 3 )
הברזל שלי תקין ( 12.5) אך חשוב לי לציין כי הוא היה יותר גבוה לפני ההריון וגם לציין כי ה rbc - שלי היה מתחת לנורמה ( כדוריות דם אדומות) האם עלי להתחיל ליטול ברזל ואם כן, באיזה מינון מומלץ .
תודה רבה
אושרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אושרית שלום
נועה הופ10/04/2009רב תודות על המחמאה.
בגדול אין חובה להפסיק ליטול חומצה פולית רופאי נשים בדרך כלל ממליצים לקחת עד טרימסטר ראשון אך אין מניעה להמשיך לקחת גם אחרי את החומצה הפולית במינון של 0.4 גרם ( 400 מיקרוגרם שזה המינון היומי המומלץ שאיננו מינון עודף ).
יש לעקוב אחרי ההנחיות של רופא הנשים לגבי התוספים ולשאול אותו את כל השאלות הללו.
לגבי ויטמין C אין צורך לקחת בכמוסה את יכולה לאכול גמבה אחת ליום שתספק לך את מינון הויטמין C הדרוש לך.
ולגבי אומגה 3 את צריכה להיוועץ עם הרופא לפני.
בגדול ניתן לקחת מולטיויטמין לנשים הרות הנקרא פרנטל המכיל את כל הויטמים והמינראלים לא במינון עודף .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דג טונה מבושל -דג מרוקאילילך09/04/2009
אכלתי בליל הסדר הרבה מאוד דג טונה מבושל ברוטב. זה מסוכן?אני בלחץ נוראי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילך
נועה הופ10/04/2009בגדול ההמלצה היא ל- 2 מנות דג בשבוע ביחד זה מסתכם ל- 200 גרם, ההמלצה להגביל זאת זה בגלל המתכות שנמצאות בדגים אבל גם אם היתה חריגה בכמות תורידי את הלחץ פשוט אל תאכלי עוד דגים להמשך השבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקעות ורדיםהילי08/04/2009
אני בשבוע 18 להריוני ואתמול קניתי ויטמין C 500 מ"ג אני לוקחת בדרך כלל אחד ליום שמתי לב שרשום שזה מכיל גם פקעות ורדים האם זה בסדר בהריון פקעות ורדים? תודה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילי שלום
נועה הופ08/04/2009אינני יודעת עליך להתקשר לחברה הייצרנית או להתקשר למרכז הטרטולוגי
6243669-02, 6243663 - 02
בכל מקרה מדוע את לוקח ויטמין C במינון כה גבוה? מספיק שתאכלי פלפל אדום ותקבלי כמות מאוד יפה של הויטמין. אם את אוכלת 2 פירות ביום ועוד כמה ירקות את יכולה לקבל בקלות את הויטמין הזה. המינון היומי שאת זקוקה לו הוא בסך הכל 70 מ"ג ליום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותלילך06/04/2009
שלום,
הרגלי התזונה שלי לא משהו...אני אוכלת הרבה שוקולד -גם לפני ההריון, ומעולם לא השמנתי בעקבות הרגלים אלה. אני בשבוע ה-25 להריוני וכעת שאלותיי הן:
1.אני אוכלת כל יום שוקולד-חטיפי שוקולד וממרח שוקולד. מעבר לזה שזה עלול להשמין, זה מסוכן לעובר?
2. אני שותה כל יום פחית קולה או פחית דיאט קולה.מסוכן?מה לגבי מיצים ממותקים כמו מיץ שקדים.אני יודעת שהם מכילים הרבה סוכר, אבל אני מוצאת עצמי שותה אותם ולא מים....
3. אם אין רגיש/ות לבוטנים במשפחתי-אפשר לאכלם?
4.האם גם בתה יש קפאין?כמה כוסות תה ביום מותר לשתות?
5. בד"כ אני אוכלת הרבה מאוד לחם לבן.אני יודעת שעדיף לחם דגנים, אבל האם זה עלול להשפיע על האם או על העובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילך שלום
נועה הופ07/04/2009באופן כללי תזונה עשירה בקמח לבן וסוכרים ודלה בדגנים מלאים פירות וירקות מן הסתם פחות טובה מכיוון שהיא דלה בויטמינים ובמינראלים שחשובים הן לך והן לעובר.
כל המזונות שהזכרת כגון שוקולד, לחם לבן, מיצים ממותקים הם מזונות עתירים קלוריות ללא ערך תזונתי רב.
לגבי דיאט קולה מומלץ להימנע ממשקאות המכילים ממתיקים מלאכותים בהריון.
לגבי תה - כמות הקפאין משתנה בהתאם לסוג התה בתה ירוק הכי פחות קפאין בתה שחור הכי הרבה. במידה ואת לא שותה קפה אני חושבת ש- 3-4 כוסות תה ביום זה בהחלט בסדר.
לגבי בוטנים אם אין רגישות במשפחה ניתן לאכול.
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה במשקללירון01/04/2009
שלום
אני בת 25.5, שבוע 17 להריוני הראשון והתחלתי את ההריון במשקל 56 ק"ג (גובה 164 ס"מ). עד הרגע שגיליתי שאני בהריון, תזונתי היתה מבוססת בעיקר על מוצרי חלב והסתכמה בכ-900-1000 קק"ל ביום (עבר של הפרעות אכילה) אך מהרגע שגיליתי שאני בהריון, התחלתי מעקב אצל דיאטנית וכיום אני שוקלת 59 ק"ג. היא אומרת שהעליה תקינה אך אני מאוד מתוסכלת: התפריט שלי עומד על 1700 קק"ל, שזה המון בשבילי, ואיני יודעת האם העליה במשקל היא תגובת הגוף לשינוי הדרמטי בהרגלי האכילה או שמא זו עליה מההריון.
חשוב לי לציין כי אני אוכלת מאוד מסודר ונמנעת מאכילת חטיפים, ממתקים ומוצרים מטוגנים.
אני מאוד חוששת לעלות יותר מדי בהריון כיוון שכבר עליתי משקל מעבר למומלץ לשלב ההריון בו אני נמצאת. אם עליתי בשליש הראשון כחצי ק"ג בממוצע בשבוע זה אומר שבהכרח העליה תגדל בשבועות הבאים?
אני קצת לחוצה מזה..
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במשקל
רויטל בן שושן02/04/2009שלום לך,
אז קודם כל הרגעי לך כי העלייה במשקל היא בדיוק ע"פ ההמלצות.
למרבית הנשים, גם ללא עבר של הפרעות אכילה ישנה בעייה עם העלייה במשקל במהלך ההריון.
נורא קשה, במיוחד כשכל הזמן אנו דואגות להשאר במשקל מסויים, לקבל את העובדה שהמשקל עולה ועולה ללא הפסקה. זה חלק מהעניין במיוחד בהריון ראשון.
אם את דואגת לאכול מסודר ובריא אין שום סיבה שתעלי יותר מידי וגם אם כן תדעי שלכל אחת יש את קצב העלייה שלה.
את יכולה לשלב- לאחר התייעצות עם הרופא שלך- פעילות גופנית מתונה שיכולה לעזור לך בעלייה מתונה יותר במשקל.
בברכה,
רויטל בן שושן
דיאטנית קלינית וספורט- "מדיקס"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה צמחונית בהריון?א01/04/2009
שלום
אני מנסה להרות ושאלה שלי היא לגבי תקופה הזאת וגם לגבי תקופת ההריון עצמו.
אני סובלת מבעית המעי הרגיז ואני מרגישה מאד לא טוב לאחר אכילת בשר - נפיחות,עצירות,לפעמים קצת כאבי בטן וחוסר תאבון לאחר מכן. אני שמתי לב שכאשר אני עוברת לתזונה ללא בשר אני בריאה לחלוטין וגם מצליחה לעלות במשקל (אני רזה מאד)
1.האם אי אכילת בשר יכולה להזיק לפוריות והריון?
יש לציין שאני לוקחת חומצה פולית ומקפידה לאכול אוכל צמחוני עשיר בויטמינים .
2. אני שמעתי שגרעיני חמניות יכולים להיות תחליף לבשר.האם זה מספיק טוב לתקופת ההריון?
המון תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה צמחונית בהריון
רויטל בן שושן02/04/2009שלום לך,
בתקופת ההכנה להריון רצוי לדאוג כי לא יהיו חסרים תזונתיים ולכן מאוד חשוב שתקפידי גם על כמות נאותה של ברזל בתפריט היומי.
אין ספק כי המקור הטוב ביותר הוא בשר ומוצריו... האם רק בקר גורם לך לתופעות שהזכרת? מה עם עוף, הודו ודגים? את יכולה לנסות אולי לטחון את הבשר וללעוס היטב, אולי זה יעזור לעיכול טוב יותר?
בכל מקרה ישנם מקורות נוספים לברזל כמו ביצה ומהצומח כמו ירקות ירוקי עלים, קטניות, דגנים מלאים מועשרים וגם אגוזים, גרעינים וזרעים... ראי כתבה שלי בנושא באתר...
בנוסף, לפי בדיקות הדם תוכלי לדעת האם את נמצאת בחוסר ואז במידת הצורך תשלימי בתוסף תזונה. במהלך ההריון תצטרכי בכל מקרה להתחיל ליטול ברזל..
בברכה,
רויטל בן שושן
דיאטנית קלינית וספורט- "מדיקס"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)