מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון ראשוןאורטל01/06/2009
שלום רב,
אני נמצאת בשבוע ה-7 להריון ורציתי לשאול מספר שאלות:
1.מהי התזונה הבריאה והנכונה ביותר לי ולתינוק?
2.גובהי 1.62 ומשקלי הוא 47 ק"ג, מה תהיה עלייה בריאה בהריון?
3.איך אני שומרת לא לעלות הרבה מעבר למה שבאמת צריך?
תודה מראש על העזרה
אורטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורטל שלום
נועה הופ01/06/2009מזל טוב.
תזונה בריאה באופן כללי היא תזונה המכילה מזון עם ערך תזונתי גבוה משמע מזון המכיל ויטמינים, מינראלים, חומרים חיוניים כגון חלבונים חשובים, שומנים חשובים, סיבים תזונתיים ולא סתם לאכול כמו שאומרים "פחמימות ריקות".
חשוב לאכול מכל אבות המזון (פחמימות, חלבונים, שומנים), לבחור פחמימות מזינות ומלאות עם סיבים תזונתיים, לבחור חלבונים הן מן החי (ביצים, עופות, דגים - עד 2 מנות בשבוע מומלץ דגי ים, מוצרי חלב - לפחות 3 ביום, הודו, חלקי בקר רזים ) וחלבונים מן הצומח כגון קטניות, לבחור שומנים טובים כגון אבוקדו, טחינה, שמן זית, מיני אגוזים, חשוב לאכול בין 5-9 פירות וירקות ביום.
ישנם הנחיות ספציציות יותר להריון כגון מה לא מומלץ לאכול ועל זה יש הרבה כתבות בנושא.
עלייה מומלצת למשקלך היחסית נמוך לגובה יכולה להיות בין 11- 18 קילו.
בכדי לא לעלות הרבה איכלי ארוחות מסודרות ומזינות המעיטי בנישנושים שתייה מתוקה ובאוכל חסר ערך תזונתי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!!!
אורטל01/06/2009תודה, את מדהימה ועזרת לי מאוד...
התוכלי אולי גם לכוון אותי לאותם מאמרים עליהם את מדברת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורטל שלום
נועה הופ02/06/2009יש אין ספור באינטרנט בטוחה שגם פה בפורטל פשוט תחפשי על תזונה בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חליטת צמחיםלירון31/05/2009
מזה כבר כמה שנים, למרות תזונה עשירה בירקות, סיבים תזונתיים והמון מים, אני סובלת מעצירות כרונית בשל דיאטות קיצוניות. זה תמיד הפריע לי אך עכשיו יותר מתמיד בשל העייפות, החולשה ותחושת הכבדות הנלוות לזה מההריון. אתמול הייתי אצל חברה ואמה הכינה לנו חליטת צמחים טבעית ואמרה לי שזה מאוד עוזר לעצירות. לחברתי זה באמת עזר והיא שתתה חצי כמות ממני, ולי ממש לא. העיניין הוא שמרוב שאני נואשת (כבר שבועיים ללא פעילות מעיים) לא חשבתי לרגע שיכול להיות כי אחד ממרכיבי החליטה מסוכן בהריון ואני מאוד מודאגת שמא צרכתי משהו אסור ואולי פגעתי בעובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך...
לירון31/05/2009אמה לא יודעת להגיד לי מהם מרכיבי החליטה, היא נקנית במשקל כך שעל האריזה לא מופיעים מרכיביה ובקיצור, עד שהיא תברר לי ממה הוכנה החליטה הזו, אני לא ארגע וכיוון שאיני יודעת ממה היא מורכבת, איני יכולה לברר עליה דבר...מה לעשות? אילו צמחים אסורים לצריכה בהריון מלבד נענע ומרווה? יש משהו שאני יכולה לעשות עכשיו? אני בלחץ!!!!!!!
חשוב לי לציין כי איני מרגישה שום תופעות לוואי או סימנים יוצאים דופן
תודה מראש,ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאת שלום
נועה הופ31/05/2009את הנעשה אין להשיב, הרבה מחליטות הצמחים מבוססות על צמח הסנה שהוא מאוד משלשל חזק וגורם גם לתלות במערכ' העיכול. בנוסף ישנם גם צמחים שאינם מומלצים לשימוש בזמן ההריון ולכן לא הייתי לוקחת סיכון ומשתמשת בהם שוב. מכיוון שאינני מתמצאת בתחום הצמחים עלייך לפנות לאדם היותר מומחה בתחום.
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות כרוניתלירון31/05/2009
לאחר ש-כ-ל תרופות הסבתא והמאכלים הטבעיים לא עוזרים לי, האם ניתן לשתות שמן פראפין להקלה על עצירות? אני נואשת...!!!
אם זה רלוונטי, הריון ראשון שבוע 25 וגם לפני ההריון סבלתי מעצירויות, פשוט עכשיו זה יותצר מפריע לי, אני בקושי יכולה לאכול (עצירות משמע כבר מעל שבוע וחצי שלא הייתה לי פעילות מעיים ועד שכבר יש לי, היא מאוד קטנה).
תודה רבה,שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת שלום
נועה הופ31/05/2009לצערי הפורום אינו יכול לתת מענה לגבי ייעוץ תרופתי. עלייך לפנות לרופא הנשים ולשאול האם השימוש בשמן פארפין ניתן בהריון. בלי קשר מצב של עצירות כזו הוא אכן בלתי ניסבל אם כי לא הייתי מרימה ידיים בכל מה שקשור לתזונה.
שזיפים, סלק, שתייה מרובה לפחות 2 ליטר ביום, פעילות גופנית ברמת האפשר, ארוחות מסודרות, צריכת סיבים תזונתיים כדוגמת פייבר 1 / ברנפלקס, שתיית מיץ שזיפים מרוכז, אכילה של לפחות 5 ירקות ביום, יוגורט ביו / אטקימל.
בנוסף ישנם תכשירי סיבים שאינם גורמים לתלות במערכת העיכול ופשוט מגדילים את נפח הצואה שווה לברר עם הרופא אם ניתן להשתמש במהלך ההריון כי יש כל מיני חברות בשוק על בסיס סוגי סיבים שונים. ( כדוגמת פסיליום/ גואר גאם / מטהמוציל ועוד... )
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתחיל הריון, לא צורכת מוצרי חלב כללליאת31/05/2009
שלום,
אני ממש בתחילת ההריון (שבוע 5) ובאופן כללי אני לא צורכת שום מוצר חלב (פרט לחלב בקפה שגם אותו הפסקתי לשתות. ניסיתי לאכול יוגורט אבל הטעם פשוט מגעיל אותי וגורם לי להקאה. אני לא אוהבת דגים וטופו, אוכלת בשר אדום ועוף, ירקות ופירות.
האם אני צריכה לקחת תוסף סידן ? יש מקורות חלופיים לסידן פרט למוצרי חלב?
אם אשתה בקבוק אקטימל כל יום, זה מהוהה תחליף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת שלום רב,
נועה הופ31/05/2009מוצרי חלב מהווים את המקור העיקרי לסידן ומשם הסידן נספג בצורה הטובה ביותר.
מקורות אחרים לסידן הם: טחינה שומשום מלא, קטניות, מיני אגוזים, שקדים, ברוקולי, דגני בוקר מועשרים, סרדינים ( שחשוב לאכול אותם עם העצם משם בא הסידן ). מעבר לזה יתכן ואכן תזדקקי לתוסף סידן המגיע מכדור אנא התייעצי על כך עם הרופא נשים שלך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא אוהבת בשרלירון27/05/2009
אני בשבוע 25, משקל לפני ההריון 57 ועכשיו 62. לפני שגיליתי על ההריון, התזונה היומית שלי הייתה בעיקר מוצרי חלב כך למשל, ארוחת הצהריים שלי הייתה סלט ירקות, גביע קוטג' 3% ו-2 פרוסות לחם קל, כל יום. מאז הגילוי, התחלתי לחזור לאכול מוצרי בשר (עוף) וארוחת צהריים חמה (ממנת בשר, פחמימה וירקות) אך לאחרונה, אולי בשל החום, התחלתי להיגעל שוב מהאוכל המבושל ואני מוצאת את עצמי אוכלת חלבי בעיקר (אני אוהבת דברים קרים). שאלתי היא האם כמות של 150 גרם בערך של גבינה לבנה/קוטג' או כל גבינה אחרת הינה מספיקה כתחליף למנת בשר והאם 2 פרוסות לחם מקמח מלא מהוות תחליף טוב למנת הפחמימות, לא רק מבחינה קלורית אלא מבחינת ויטמינים, אבות מזון וכו..?
מאוד חשוב לי לא להחסיר כלום מהעובר ומעצמי, יחד עם זאת אני לא יכולה לסבול את תחושת הכבדות שבאה אחרי ארוחת צהריים מבושלת בחום שכזה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכת מוצרי בשר בהריון
רויטל בן שושן29/05/2009שלום לך,
מוצרי בשר אכן חשובים מאוד ובתקופת ההריון אף יותר... מהווים מקור טוב בעיקר לחלבון איכותי, ברזל וויטמין B12
מוצרי חלב לא מחליפים מנה בשרית אך לחם יכול להחליף תוספת פחמימתית
את יכולה בהחלט לשלב כריכים בארוחת הצהריים עם טונה (עד 3 קופסאות לשבוע)/ חזה עוף/ פרגיות/ קציצות בקר/הודו וכ...
בכדי להקל על תחושת המלאות את יכולה בצהריים לשלב בשר עם סלט ללא תוספת פחמימה.
דגנים בשילוב קטניות מהווים מקור טוב לחלבון כמעט כמו הבשר ולכן אורז עם עדשים לדוגמא יכולים להיות מנה לארוחת צהריים במקום בשר לעיתים.
בכל מקרה בקשי מהרופא שלך בדיקות דם הכוללות ברזל, פריטין (מאגר הברזל) וB12 ואם ישנו חסר תוכלי להשלים בעזרת תוספי מזון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעב תמידי בתחילת ההריוןאילנה27/05/2009
שלום,
אני אחרי IVF הריון שלישי שבוע 6
הפעם בניגוד להריונות קודמים אני כל הזמן מרגישה רעב.
אני קמה בבוקר רעבה חייבת לאוכל משהו, בדרך כלל גרנולה עם יוגורט ואחרי שעתיים שוב מתחילה להרגיש רעב. כל שעתיים לערך אני אוכלת משהו.
אני אוכלת הרבה לחם כדי להרגיש שבעה לא עוזר במיוחד
בנוסף אני לוקחת וטימינים להריון.
האם הרעב התמידי מראה שהתזונה לקויה ? או שיש בגוף חוסרים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעב תמידי בתחילת ההריון
רויטל בן שושן28/05/2009אילנה שלום,
רעב תמידי הוא חלק מתופעות ההריון והדרך להתמודד עם המצב הוא לנסות למתן את הרעב ולמזער נזקים:
1. אכילה כל שעתיים שלוש היא נכונה- המשיכי לאכול כך ארוחות קטנות בכל פעם
2. תקפידי להרבות בשתיית מים- לעיתים תחושת הצמא מתבלבלת עם תחושת הרעב.
3. נסי להחליף את הלחם שלך בלחם מלא- משביע לזמן ארוך יותר ואפילו לחם קל- פרוסת לחם רגיל= 2 פרוסות לחם קל.
4. הפחיתי בצורה משמעותית מהתפריט מאפים, מתוקים, חטיפים, מטוגנים, שתיה מתוקה וכ...
5. הקפידי לאכול מגוון ובריא: דגנים,קטניות, מוצרי בשר, דגים, מוצרי חלב, פירות, ירקות, אגוזים וזרעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקל בזמן הריוןגל26/05/2009
שלום רב!
רציתי לשאול בבקשה, אני בשבוע 21+4 הריון ראשון. התחלתי את ההריון עם משקל 44 ק"ג בגובה 1.50 כיום אני שוקלת 49.700 האם זה לא עלייה מוגזמת מדי? כמה מותר לי להעלות סה"כ עד סוף הריון יחסית לגובה ומשקל שהתחלתי? אם עד עכשיו העליתי 6 ק"ג הקצב הזה לא מהיר מדי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה במשקל בזמן הריון
רויטל בן שושן27/05/2009שלום גל,
העלייה שלך במשקל היא בדיוק ע"פ ההמלצות. אך שימי לב בשל גובהך ההמלצה לעלייה סה"כ בהריון היא עד 12.5 ק"ג.
בברכה,
רויטל בן שושן
דיאטנית קלינית וספורט- "מדיקס"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי צריכת מוצרי חלבשירן25/05/2009
שלום
אני בשבוע החמישי להריון
איני צורכת מוצרי חלב חוץ מחלב עיזים
האם ישנם תחליפים כלשהם המומלצים במהלך ההריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי צריכת מוצרי חלב
רויטל בן שושן26/05/2009שלום שירן,
את זקוקה ל1000 מ"ג סידן ליום. מה עם גבינות עיזים?
סידן נמצא גם בירקות ירוקי עלים, סרדינים, שומשום, טחינה גולמית, סויה ומוצריה.
אם אינך מגיעה לתצרוכת היומית התייעצי עם הרופא המטפל לגבי תוסף סידן
בברכה,
רויטל בן שושן
דיטנית קלינית וספורט- "מדיקס"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה במשקלמעין25/05/2009
שלום,
אני שבוע ,29 הריון שלישי, בת 21..
יש לי בעיה שאני עולה במשקל בצורה ממש גבוהה... כבר עליתי בערך 13 ק"ג מתחילת ההריון שבשליש הראשון רזיתי 2 קילו מההקאות...
אני מרגגישה,להבדיל מכשאני לא בהריון, שאין לי מעצורים באכילה... כאילו כל מה שבא לי אני אוכלת.. אומנם תמיד אני זוכרת ומשתדלת אבל לא כמו לפני הריון.. לפני הריון אני ממש "במשמר" ואני לא ייגע בשוקולד או גלידה גם אם יהיה לי ליד הפה...
מה שהפוך הוא בהריון אני יקנה ויאכל .. למה זה???
והאמת.. אני לא מרגישה שאני אוכלת 'כל-כך' הרבה... קצת יותר מהרגיל- שברגיל אני באמת בקושי אוכלת... אני אוכלת כמו בנאדם רגיל ואפילו הרבה פעמים וכמעט רוב השבוע, מחסירה ארוחה.. אין לי ממתקים שוקולדים או עוגות בבית... מידי פעם בעלי מפנק אותי בשוקולד :) שזה דבר שאני לא עומדת בפניו... זה ממש מתסכל אני אפילו אוכלת בריא יותר ואופה בבית למניות קמח מלא לא אוכלת יותר מאחת אני מכינה את החביתה במים במקום שמן ובכל ארוחת צהריים מוסיפה סלט וגם ארוחות הצהריים מאוד נורמטיביות אצלי.. לא שניצלים ודברים שומנים.. אורז תפו"א מבושלים חתיכות שניצל צלויות וסלט... אני ממש מתוסכלת מזה...
זה פסיכולוגי או שזה באמת איזו השפעה מההריון.. אני ממש חסרת אונים מזה וממש קשה לי לחזור לעצמי אחרי לידה... רק אחרי שנה של אימוני כושר מתמידים ושמירה לא נורמאלית על אכילה אני יורדת הכל ,(20-18 ק"ג)
האם יש לכם עצה בישבילי??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במשקל
רויטל בן שושן26/05/2009שלום מעין,
בהריון לעיתים קשה יותר לשלוט באוכל ובכמויות ובשלב זה העלייה במשקל שלך היא אכן מעל למומלץ. יהיה לך יותר קל רק אם תחליטי שאת מוותרת על המתוקים או מגבילה את הכמות ותעדיפי אוכל בריא יותר בכמויות קטנות יותר. אין צורך לוותר על ארוחות.
את יודעת כמה קשה לך ההתמודדות עם הירידה במשקל לאחר הלידה ומהריון להריון זה רק קשה יותר ולכן זה הזמן להתחיל למזער נזקים- כמובן שלא לפצוח בדיאטה אבל לאכול בריא יותר ובכמויות מבוקרות.
ממליצה לך להגיע לדיאטנית שתוכל לעקוב אחרייך באופן אישי ולהתאים עבורך תפריט מגוון ובריא.
בברכה,
רויטל בן שושן
דיאטנית קלינית וספורט- "מדיקס"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה והריוןיסמין25/05/2009
שלום רב.
שמי יסמין ואני בת 29 ושוקלת 59 קילו (1.65 גובה) בארבעת החודשים האחרונים ירדתי 16.5 קילו בדיאטה עם תפריט מסודר.
בשבוע שעבר גיליתי שאני בהריון. רציתי לדעת אם אני יכולה להמשיך לאכול עם התפריט שלי ואם יש דברים שאסור לאכול שאני צריכה לדעת, אני אוכלת כל כמה שעות לפי הפירוט הבא:
בוקר- 2 פרוסות לחם קל עם קוטג' 5% +כוס נס חלב דל שומן כפית סוכר
ביניים: חטיף אנרג' או מעדן דיאט 0%
צהריים- כוס פחממות , מנת בשר/ עוף/ דג וירקות מבושלים וטריים
ביניים2 - כמו בבוקר
ערב - 4 פרוסות לחם קל עם משהו למריחה (ריבה דיאט או גבינה או קוטג'...)
חשוב לי למרות ההריון לשמור על ה"הישג" שלי ...עבדתי עליו קשה מאוד...
אשמח לתשובתכם המהירה
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה קטנטונת...
יסמין25/05/2009התפריט הנ"ל הוא תפריט לירידה במשקל...
האם אפשר להמשיך לרדת במשקל בשבועות הראשונים? אם כן עד מתי?
למזלי הרב אין לי בחילות או הקאות...
תודה רבה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיאטה והריון
רויטל בן שושן26/05/2009שלום יסמין,
אני בטוחה שחשוב לך לשמור על ההישג אך עם זאת חשוב שתשימי לב כי אינך ממשיכה לרדת במשקל.
לגבי התפריט: אני הייתי מוסיפה 2 פירות ליום- את יכולה בארוחות הביניים, את יכולה להוסיף ביצה (מבושלת היטב) בערב/ בבוקר, אני הייתי עוברת למעדן 1.5-3%, נסי לשלב גם קטניות בצהריים ושימי לב שאת לא אוכלת יותר מ-3 מנות דג לשבוע. השאר נראה לי בסדר.
ישנן המון כתבות על מאכלים אסורים בהריון- חפשי לך באתר...
בברכה,
רויטל בן שושן
דיאטנית קלינית וספורט- "מדיקס"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקלשני25/05/2009
שלום,
אני חצי שנה לאחר לידה, בהריון עליתי המון (כמעט 30 ק"ג) שלצערי עד היום לא הצלחתי להוריד אותם.
כעת אני שוב בהריון ממש בהתחלה (עם העודפים מההריון הקודם...) ואני מאד מפחדת להשמין הרבה שוב, רציתי לדעת מה המשקל התקין המינמלי שאפשר לעלות בהריון ? האם יש אפשרות לרזות בתחילת ההריון (כמובן בלי לפגוע בהריון)? האם מותר מוצרים דיאטטים בהריון? אם כן האם להגביל את השימוש בהם? האם יש ממתיקים שמותר יותר וכאלה שפחות?
אודה על כל עיצה בנושא אני ממש מחפדת מעלייה במשקל.
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה במשקל
רויטל בן שושן26/05/2009שני שלום,
דיאטה בהריון בכל שלב לא מומלצת אך עלייה מתונה יכולה לעזור. לא רשמת את משקלך והגובה אך מניחה שאת מתחילה את ההריון בעודף משקל ולכן העלייה המינימלית עבורך היא 7 ק"ג. בתחילת ההריון אין צורך בתוספת קלורית יומית ולכן בשליש הראשון את יכולה לשמור על המשקל הקיים.
אפשר להשתמש במוצרים דיאטטים בהריון אך צריך לשים לב שלא מפריזים בכמויות ועדיף להמנע מכאלה המכילים סכרין (ממתיק). בכל אופן אני הייתי ממליצה לך פשוט לאכול בריא ומגוון בכמויות קטנות שפרוסות לאורך כל היום וכמובן להמנע ממתוקים, מטוגן, חטיפים, שתייה מתוקה, מאפים וכ..
קצב העליה משבוע 14 לערך הוא 300 גר' לשבוע. אם תרגישי שאת לא מצליחה תמיד תוכלי לפנות לייעוץ תזונתי.
שיהיה בהצלחה
רויטל בן שושן
דיאטנית קלינית וספורט- "מדיקס"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 12-עליה במשקל והתעמלותטלטל24/05/2009
שלום,
אני בתחילת שבוע 12 התחלתי את ההריון עם משקל 62 קילו (גובה 1.63) וזאת לאחר שהעלתי קצת במשקל עקב נסיונות הכניסה להריון....
כעת אני שוקלת 64.3 (לפי הבנתי מעל לתחום הנורמה) ואני חוששת מאוד מעלייה נוספת. יש לציין כי אני עדיין עם בחילות נוראיות, אשר עוברות יחסית עם מאכלים כגון לחם, פתי בר, קרקרים וקורנפלקס בלי חלב. למרות שאני משתדלת גם לאכול ירקות ופירות ועוף.
כמו כן, בגלל התחושות הרעות אני לא עושה שום התעמלות ורק מחכה לעבור את התקופה של הבחילות.
קבעתי תור לדיאטנית אך התור הוא לעוד שבועיים. האם יש משהו שאני יכולה לעשות בינתיים? הלחיצו אותי מאוד מהתחלת הריון עם כזה משקל עודף...אני חוששת שאם לא אוכל את הפחמימות אזי יחזרו לי הבחילות ואז אסבול יותר.
אשמח לעצה לתקופה זו.
תודה לכן על פורום כה מועיל ומסייע לנשים בהריון- ישר כוח!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 12-עליה במשקל והתעמלות
רויטל בן שושן25/05/2009שלום טלטל,
את ההריון התחלת במשקל תקין ונכון שעד כה עלית מעט מעל להמלצה אך נשים רבות דווקא בשליש זה עולות יותר בשל הבחילות.
אין ספק כי הבחילות גורמות לך לאכול יותר ובעיקר פחמימות אך נסי עד כמה שאפשר לאכול את הפחמימות הדלות יותר בשומן- שימי לב לכמות השומן בקרקרים ובקורנפלקס, נסי לאכול לחם מדגנים מלאים- אולי לעבור ללחם קל ולא להפריז עם כמויות הפתי בר. כמובן לשלב את כל אבות המזון בתפריט מגוון + פירות וירקות ולא לשכוח מוצרי חלב. תנסי לראות מתי בשעות היום את פחות מרגישה את הבחילה ואז אולי לנצל זאת לפעילות גופנית.
ארוחות קטנות שמפוזרות לאורך היום יכולות גם לעזור. בכל אופן קחי בחשבון שלרוב הבחילות נעלמות ואז יותר קל מבחינת השליטה על האוכל
תודה על הפרגון ובהצלחה
רויטל בן שושן
דיאטנית קלינית וספורט- "מדיקס"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה במשקל ותזונה נכונה- שבוע 22יונית21/05/2009
שלום, העלתי כבר 8 ק"ג מאז תחילת ההריון (התחלתי 51 ק"ג ואני כבר 59 ק"ג, 1.68 גובה). עברתי את שלב הבחילות, עכשיו אני פשוט רעבה וזקוקה ל-2 ארוחות מלאות ביום. אני אוכלת:
בוקר- יוגורט וגרנולה
ביניים- פירות
צהריים- בשר ופחמימה מנה גדולה
ביניים- פירות או יוגורט, ארטיק
ערב- סלט וביצה, או סנדביץ' עם טחינה גולמית
לילה- ארטיק או ירקות חתוכים
אני לוקחת ברזל, חומצה פולית ואומגה. משתדלת שהאוכל יהיה בריא, פעם- פעמיים בשבוע חוטאת בגלידת שמנת או שוקולד או גם וגם....
מה שקורה זה שאני עולה חצי ק"ג כל שבוע!!!!!!! בלי הפסקות. זה אומר שעד סוף ההריון אני אגיע למשהו כמו 67 ק"ג או יותר, שזה אומר שאני אעלה -17 16 ק"ג..... אי אפשר לעשות משהו עם זה?
שכחתי לציין שאני עושה הליכות, הפסקתי לרוץ לצערי.
מה דעתכן?????????? יש דרך למתן את העליה, לא לעלות כל שבוע?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלית שלום
נועה הופ21/05/2009מכיוון שאינני יכולה לתת הערכה לכמות קלוריות שאת אוכלת מיום אחד שכתבת ובלי קשר אני חושבת שהפורום הוא לא המקום המתאים לעשות זאת.. קשה לי להגיד האם עם התפריט הנ"ל תמשיכי לעלות או שמגמת העלייה תתמתן. השבוע שלנו מורכב מימים בהם האוכל שיגרתי.. אך גם מסופי שבוע בהם אוכלים יותר וברוך השם לא חסרים לנו תירוצים לאכול... לכן האנמנזה שנתת כאן אולי ספציפית ליום אחד אך בח לא לכל התקופה מאז תחילת ההריון.
סך הכל הסדר היומי הוא טוב, הארוחות מסודרות יש מקום להוסיף אולי קצת גבינות עד 5% לתפריט
אך כמובן שגם מאוכל בריא ניתן לעלות הרבה במשקל ולהשמין כי מדובר גם בכמויות נכונות וכאן המקום לייעוץ יותר אישי של דיאטנית במידה ותרצי.
בכל מקרה העליית משקל יכולה להתמתן ולהיעצר וזה לא מחייב שאכן תמשיכי לעלות בקצב כזה.
אשמח לעזור ולייעץ אם תרצי
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזלענת20/05/2009
שלום,
מהו סוג הברזל המומלץ ביותר ללא תופעות לוואי לאישה בשבוע 16?
כמו כן, מה המזונות המומלצים לארוחת בוקר, צהריים וערב ?
אודה לתשובה מהירה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת שלום
נועה הופ20/05/2009מינון הברזל וסוגו יקבעו על ידי רופא הנשים שלך. ישנם תכשירי ברזל הנקראים ברזל עדין קלים יותר לעיכול אך מכילים מינון נמוך לברזל וישנם תכשירי ברזל עם מינונים גבוהים יותר של ברזל שיכולים לגרום ליותר תופעות לוואי במערכת העיכול אך לא בטוח. בכל מקרה מינון הברזל צריך להיקבע בהתאם לרמת המוגלובין / פריטין בבדיקת דם.
לגבי מזונות מומלצים יש המון כתבות בנושא של מה מומלץ לאכול ואף לא לאכול בהריון. בגדול מומלץ לאכול ארוחות מסודרות, לשלב מספר ירקות ופירות ביום, לפחות 3 מוצרי חלב, דגנים ( פחמימות ) רצוי מלאים, קטניות, שומנים בריאים כגון טחינה, אבוקדו, שמן זית, זיתים, שקדים, אגוזים ומנת חלבון מן החי ביום כגון בשר/ עוף / הודו / דג / ביצה.
למעט בנישנושים ובצריכת השומנים הלא בריאים ממרגרינה, חמאה ובכמות הסוכרים הפשוטים.
בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבמיכלוש20/05/2009
שלום יש לי שתי שאלות בבקשה:
האם זה מותר לשתות חלב מועשר שמכיל תוספת ויטמין A ו D כי שמעתי שויטמין A בהריון אסור
שנית
התחלתי את ההריון במשקל 55 או 56 ועד כה עליתי 7 קילו אני בשבוע 26
האם הגזמתי?
אני לא עושה פעילות גופנית כי אני מממממש עייפה ופעילה במהלך היום לימודים עיסוקים וכאלה....
אני שוקלת להתחיל לעשותץ הליכות על הליכון שאקנה כי חם לי בחוץ וגם אין לי ממש חשק ללכת לבד
מה את אומרת על המשקל?
מבחינת אוכל אני אוכלת
בוקר:2 פרוסות לחם קל עם גבינה וירק
ביניים פרי או 3 קוביות שוקולד לבן (פיתחתי אהבה חדשה :-) )
צהריים עוף או הודו עם ירקות מבושלים וטריים או מגאדרה עם ירקות בערך כוס וחצי מנה של מג'אדרה
ביניים פרי או שניים
ערב חלב עם קורנפלקס מסוג ברנפלקס 30-40 גרם ומעט קורנפלקס ממותק רק לטעם- פחות מ15 גרם או ביצה וגבינה וירקות ו
לפעמים אבטיח
או יוגורט לקינוח
במהלך היום אני אוכלת גם ארטיק קרח אחד
זה לא נשמע לי הרבה מדי בכלל......ואני עולה!
רק לעיתים רחוקות אני חורגת עם גלידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיכלוש
נועה הופ20/05/2009לא מומלץ להגזים עם צריכת ויטמין A בהריון מכיוון שצריכה גבוהה שלו מתקשרת למומים מולדים ולכן אפשר לוותר על חלב מועשר בויטמין A ולעבור לחלב רגיל או מועשר בסידן.
העלייה במשקל היא נורמאלית בהנחה שהתחלת את ההריון במשקל תקין, לגבי הפעילות הגופנית אין בעיה לשלב הליכות אך לא להגזים מעבר ליכולותיך הפיזיות.
לגבי התפריט זה לא המקום לייעוץ תפריט אישי מה שכן את אוכלת מסודר ולא מנשנשת בין הארוחות שזה טוב יתכן ואת ממעטת בקלוריות ובמוצרי חלב קחי זאת לתשומת ליבך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב לגבי החלב
מיכלוש24/05/2009החלב שמוכרים בסופר שהוא מועשר בסידן בצד שלו כתוב מועשר בויטמין A וD לגבי 2 חברות מוכרות אני מתכוונת
מה לעשות? האם יכול להיות שנגרם נזק?
יש לציין כי אינני צורכת פרנטל כך שאין לי תוסף של ויטמין A אלא אני לוקחת ברזל עדין ואומגה 9 חודשים (שלא ידוע לי שמכיל תוספת ויטמין A אלא אם כן אני טועה ואת יודעת משהו אחר לגבי זה)
מה את אומרת? אני אוכלת חלב עם קורנפלקס מדי פעם ושותה אותו עם נס קפה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלב וויטמין A
רויטל בן שושן25/05/2009מיכלוש שלום,
לא יודעת להגיד לך מה כמות הויטמין A בחלב המועשר אך מחמת הספק הייתי עוברת לחלב אחר.
מהכמות שרשמת שאת שותה מהחלב סביר להניח שלא נגרם כל נזק.
בברכה,
רויטל בן שושן
דיאטנית קלינית וספורט- "מדיקס"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי רויטל
מיכל26/05/2009פניתי לתנובה ונענתי כי במאה מל חלב יש 42 מקג של ויטמין A
האם זה הרבה<אני צורכת די הרבה מוצרי חלב -האם יש בהם ויטמין A גם ככה? בלי העשרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין A
רויטל בן שושן26/05/2009שלום מיכל,
אין לך מה לחשוש ממוצרי חלב, להיפך חשוב מאוד לאכול מהם בשל הסידן
ויטמין A נמדד ביחידות בינלאומיות ולכן 42 מק"ג שווה ל 140 יח"בל שזה לא נורא בכלל ואפילו מעט לחלב מועשר. זאת משום שויטמין A בהריון את יכולה לצרוך עד 10000 יח"בל.
בברכה,
רויטל בן שושן
דיאטנית קלינית וספורט- "מדיקס"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנרגעתי!תודה רויטל חג שמח
מיכלוש27/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)