מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשוב ביותר בבקשהמיכל13/03/2009
עד כמה מסוכן מנה שמכילה סויה טריאקי ורוטב צדפות??????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
מיכל13/03/2009אני מזמינה לעיתים מנה של ירקות מוקפצים ועוף והיום גיליתי שהיא מכילה מעט רוטב צדפות לשיפור הטעם מן הסתם יותר לא אזמין את המנה היא מכילה גם מונוסדיום גלוטומט עד כמה זה מסוכן אני ממש בלחץ אני בשבוע 16
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
נועה הופ14/03/2009מומלץ להתייעץ עם הייעוץ הטטרולוגי:
02-6243669
02-6243663* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיכלוש12/03/2009
הי רציתי לשאול- אני בשבוע 16 ונוטלת ברזל רך שמכיל 400 מקג חומצה פולית האם זה מספיק או שעדיף ליטול פרנטל? כמו כן אומגה 3 תשעה חודשים- האם יש לשמור במקרר? מרגע פתיחה לכמה זמן זה טוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
נועה הופ14/03/2009השאלה לאיזה צורך את לוקחת את התוסף ברזל. האם בגלל שההמוגלובין נמוך / ירד. במידה וכן בברזל עדין יש בד"כ 25 מ"ג ברזל לעומת הפרנטל שיש 60 מ"ג אם כי טוענים כי הברזל העדין נספג בצורה יותר טובה מן הברזל הנמצא בפרנטל או בכל תוסף אחר.
לגבי האומגה 3 לא ידוע לי יש להתסכל בעלון או להתקשר לחברה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצות תזונה באתר משרד הבריאותיוליה11/03/2009
שלום, להלן ציטוט מאתר משרד הבריאות - המלצות תזונת נשים בהריון :
"מצרי בשר, עוף ודגים שאינם מומלצים...
א ....דגים מעושנים ומשומרים שלא עברו תהליך בישול... הרינג
ב. ...נקניקים ובשרים כגון פסטרמה שלא עברו תהליך עישון חם...
....להמנע לצריכת סלטי חומוס... קנויים..."
אנא עזרתך:
האם הכוונה לא לאכול דג מלוח בשמן, פסטרמה הודו רגילה (לדוגמא אמריקאית) וחומוס קנוי בסופר?
האם הבנתי נכון? אם לא - בבקשה תנחי אותי מה מומלץ, מה לא ולפי איזה היגיון?
:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
נועה הופ11/03/2009מזהמי מזון העלולים להמצא במזונות שלא בושלו כראוי ולכן ההמלצה היא להמנע מנקניקים שלא עברו תהליך של עישון חם. קשה לי להגיד לך אילו מהנקניקים עוברים עישון חם ואילו עוברים עישון קר ולכן ליתר ביטחון את יכולה לטגן זאת קלות במחבת לפני האכילה או להרתיח לפני.
אותו דבר לגבי דגים שלא עברו תהליך של בישול.
לגבי סלטי חומוס לא ידוע לא בעיה אם זה נקנה מחברה מוכרת שגם ככה משתמשת בחומר משמר המאריך את חיי המדף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתתתמ09/03/2009
אתמול עשיתי העמסת סוכר לאחר 50 גרם ובאותה דקירה גם ספירת דם.
להלן התוצאות המחשידות :
WBC 11.03 k/ul
netrophils 75.0%
%lymphocytes 17.7
neutrophils 8.28 k/ul
glucose 147.7 mg/dl לאחר 50 גרם סוכר .
לתשובתך המהירה אודה
מודאגת מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
נועה הופ11/03/2009לגבי ספירת הדם התייעצי עם הרופא המטפל
לגבי ההמעסה. הערך חורג מגבול הנורמה שזה עד 140 . מכיוון שזה מבחן לאיתור נשים הנמצאות בסיכון לפתח סכרת הריון אין זה אומר שיש לך סכרת אך זה אומר שאת צריכה לעשות העמסת סוכר של 100 מ"ג על מנת לשלול סכרת.
במידה והתוצאות של 100 גרם העמסה לא יהיו תקינות חשוב לקבל הכוונה אישית מדיאטנית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מ12/03/2009הסבירו לי איך מבצעים את הבדיקה של ה100 רק לא הבנתי. זו בדיקה שנעשית 3 שעות...והמעבדות קופ"ח פתוחות רק שעה וחצי-שעתיים. איפה עליי לבצע את הבדיקה אם כך? שאלה נוספת - כרגע במה עליי להפחית מבחינה תזונתית? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
נועה הופ12/03/2009ככל הידוע לי את צריכה לעשות את הבדיקה בקופת חולים או במרכזי בירות האישה שם הם כבר רגילים לעשות את הבדיקה הנ"ל. זה הכל תלוי לאיזו קופה את שייכת ואת כל האינפורמציה הזו צריך לתת לך הרופא שלך או אחות מעקב ההריון שלך. כרגע מבחינה תזונתית לא הייתי נלחצת, ולא הייתי משנה את התזונה לפני הבדיקה ופשוט אוכלת רגיל כמו ממקודם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל בהריוןמ08/03/2009
אני בשבוע 24+4 התחלתי את ההריון במשקל 49 וכעת אני שוקלת 56. (גובה 1.57) האםן תקין? כמה עליי לעלות עד סוף ההריון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
נועה הופ08/03/2009עליית המשקל שלך תקינה. עד סוף ההריון מומלץ לעלות בקצב של כ- 0.4 גרם לשבוע דייהנו עד סוף ההריון עוד כ- 6 קילו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמ08/03/2009
אני בשבוע 24 ומזה שבוע אני משלשלת...ליתר דיוק זו צואה מאוד רכה עם ריח רע וצבע חום כהה. רציתי לשאול מה יכול להיות הגורם לזה? אני מנסה להפסיק את זה בעזרת בננות אבל זה לא עובר...זה התחיל כמה ימים אחרי שהעלתי את כמות המים ליום...(משני ליטר ל-3) יכול להיות קשר? מה אפשר לאכול כדי להפסיק את זה? או ממה להימנע? עשיתי בדיקות דם, אם הן יצאו תקינות, אין ממה לחשוש? תודה
נועה הופ08/03/2009על מנת לשלול זיהום חיידקי מומלץ לתת בדיקת צואה.
קשה להגיד מה הסיבה כי זה יכול להיות הרבה דברים. נסי בעזרת ניסוי וטעייהלראות האם ישנם מזונות שיכולים להקל על כך לדוגמא כמו בננות שניסית, אורז לבן, צנימים. נסי להימנע מחלב לשתייה (אין מניעה לאכול קוטג' וגבינות קשות, מוצרי עיזים או כבשים שאינם מכילים לקטוז = סוכר החלב שבזמן שילשולים יכול להחריף את המצב )
מאוד יתכן שזה גם קשור לכך שהעלת את כמות המים ליום ואז הצואה הפכה לרכה יותר. האם העלת בגלל שחשת צורך לעשות זאת, הרגשת צימאון מוגבר .. או פשוט סתם כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מ09/03/2009כאשר הגעתי לשבוע 21 רופא אמר לי להתחיל לשתות 3 ליטר....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית בהריוןלירון07/03/2009
היי, יש לי 2 שאלות עיקריות: 1. אני בשבוע ה-13 להריוני הראשון. עד לפני כחצי שנה עסקתי בפעילות גופנית קבועה (הליכה/ ריצה של 5 ק"מ כ-5-6 פעמים בשבוע) ומכל מיני אילוצים הפסקתי לעשות כל פעילות גופנית. עד עכשיו, מתחילת ההריון, לא יכולתי לחשוב על פעילות גופנית כלשהי כיוון שהייתי מקיאה המון, מה שמאוד החליש אותי. עכשיו אני מרגישה שאני מתחילה להתחזק קצת ומאוד חסרה לי פעילות גופנית, לא רק לגוף, אלא גם לנפש. השאלה היא מהי רמת הפעילות המותרת בשלב זה של ההריון, באיזה אופן עליי לחזור לפעילות גופנית כך שהחזרה תהיה הדרגתית, בריאה וללא נזקים? 2. שאלה אחרת לגמרי: אני מאוד אוהבת אבטיח (יכולה לאכול רק אבטיח כל היום...) ולפני ההריון לא היה אכפת לי שיבוא במקום ארוחה אבל עכשיו אני מאוד מקפידה על ארוחות מסודרות ולא רוצה להגזים כיוון שאני חוששת לפתח סכרת הריון (אמי ואביה חולי סכרת). מהי הכמות המקס' שאני יכולה לאכול? כמה קלוריות יש בפלח גדול? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת שלום
נועה הופ08/03/20091. לגבי מינון ועצימות הפעילות הגופנית מומלץ להתייעץ עם הרופא נשים שלך אני מניחה כי הוא לא ישלול סוגי פעילות גופנית מתונה כגון הליכה, שחייה ואף יעודד זאת.
2. לגבי מינון אכילת אבטיח וסכרת הריון - את קיומה /אי קיומה של סכרת הריון צריך לשלול על ידי בדיקות דם לסוכר בצום ובנוסף על ידי בדיקת מבחן סוכר כמו שעושות כל הנשים בהריון. אם לאמך היתה סכרת יתכן ויש לך את הנטייה הגנטית ולכן מאוד חשוב מעבר לאכילת אבטיח.. זה לשמור על תזונה מסודרת, לא להרבות באכילת ממתקים וסוכרים ולא לעלות בצורה מוגזמת במשקל. כמות של כוס אבטיח - פלח דק מאוד = מנת פרי = 60 קלוריות. אבטיח נחשב לאחד הפירות היותר עתירים בסוכרים. ניתן לאכול גם פלח קצת יותר גדול של אבטיח אך חשוב שזה לא יבוא במקום ארוחה מזינה במכילה את כל אבות המזון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כל הזמן רעבה... מה עושים?צורית105/03/2009
היי אני בשבוע 13, ופחות או יותר מתחילת ההריון התאבון שלי גבר משמעותית. יוצא לי לאכול כמעט כל שעה- שעתיים, אני משתדלת לאכול פתית שבדי וגבינות בעיקר, אך ברור לי שגם זה- בכמויות גדולות- לא ממש "דיאטטי".. קראתי שאם את רעבה- זה לא בריא ואף עלול להזיק לתינוק, האם זה נכון? איך את מציעה להתמודד עם התיאבון המוגבר הזה ומה לאכול? כמה קלוריות ביום מומלץ? (כדי לא להשמין מידי) תודה רבה. תורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל הזמן רעבה... מה עושים?
רויטל בן שושן06/03/2009צורית שלום,
התאבון בהחלט מוגבר במהלך ההריון וזה בהחלט בסדר לאכול כל שעתיים. תנסי לשלב ארוחות קלות ובכמויות קטנות עד כמה שניתן. ברוב הזמן מאוד קשה לשלוט בכך ולכן בכל מקרה את תשארי רעבה. מאוד חשוב לדאוג לאכול מכל קבוצות המזון, בריא ומגוון. ממליצה לך לשלב פעילות גופנית- לאחר התייעצות עם רופא, העוזרת למתן את קצב העלייה במשקל. כמות קלורית תלוייה בנתונים אישיים כמו גובה ומשקל.
בברכה,
רויטל בן שושן
דיאטנית קלינית וספורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עושים?
נני08/03/2009מהתשובה שניתנה הכותבת בטוח התכוונה ל"אל תישארי רעבה"...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דברי דיאטתמרה04/03/2009
ערב טוב! רציתי לשאול האם מותר לאכול דברי "דיאט" בהריון? כמו סוכרזית, חלב 1 אחוז, יוגורטים 0 אחוז וכו... תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דברי דיאט
רויטל בן שושן06/03/2009שלום תמי,
בעיקרון הבעייה היא בעקר עם הממתיק סכרין החודר את השלייה ולכן מומלץ להמנע ממנו.
ממתיקים כמו סוכלרוז, אספרטיים ואצסולפאם K בטוחים בזמן הריון.
בברכה,
רויטל בן שושן
דיאטנית קלינית וספורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת דגיםעמית04/03/2009
שלום, הבנתי שלא מומלץ לאכול בהריון דגים טריים (בסושי למשל) האם יש בעייה גם עם סלמון מעושן? מצג שני הבנתי שחשוב לצרוך אומגה 3 - איך זה מסתדר? אני מעדיפה לאכול דברים בריאים ולא לקחת תוספי מזון או ויטמינים. (נ.ב.- תודה על התשובה לגבי הטעם המתכתי , ב"ה זה עבר אחרי יומיים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילת דגים
רויטל בן שושן06/03/2009שלום עמית,
נכון שלא מומלץ לאכול דגים טריים בהריון. לגבי סלמון מעושן יש אומרים כי אם נעשה בתהליך עישון כראוי ונמצא בתנאים מתאימים אז אפשר לאכול אותו בהריון. יש שאומרים שעדיף להרתיח לכחמש דקות ויש שאומרים שמחמת הספק עדיף להמנע.
לגבי אומגה 3- אפשר לקבלו גם מדגים מבושלים/ אפויים-עד 2 מנות לשבוע ולכן זה לא סותר ובכל מקרה ישנה המלצה לתוסף במיוחד מסוג EPA ו- DHA.
בברכה,
רויטל בן שושן
דיאטנית קלינית וספורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה במשקל בהריוןתמרה04/03/2009
שלום , אני בהריון שני שבוע 12 . בהריון ראשון עליתי 22KG ולאחר לידה לא הורדתי את כל זה , לכן בהריון זה מאד מפחדת לעלות הרבה כי כבר התחלתי עם משקל 65.5 , התיאבון לא עובר והבחילות עוברות לאחר אוכל , איך להימנע מעלייה , אני כבר שוקלת 67.5 ? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במשקל בהריון
רויטל בן שושן06/03/2009שלום תמרה,
אני מבינה את החשש שלך מעלייה מוגזמת במשקל במיוחד לאור העובדה שהבחילות משנות את כל הרגלי האכילה והתיאבון רק גדל. בשלב זה כמעט ואין מה לעשות חוץ מלמזער נזקים, כלומר להמנע מלאכול מאכלים עם ערך קלורי רב כמו ממתקים, מאפים, חטיפים, מטוגנים וכ..., לאכול ארוחות קטנות בכל פעם, לשלב דגנים מלאים הגורמים לתחושת שובע לאורך זמן ואפשר גם להתחיל בפעילות גופני מתונה- כמובן לאחר בדיקת הרופא. עד כה 2 ק"ג הם לא הרבה מעל להמלצה.
בכל אופן אם כל אלה לא עזרו ממליצה לך להיות במעקב ובייעוץ אישי לתפריט עבורך
בברכה,
רויטל בן שושן
דיאטנית קלינית וספורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה במשקלסקרנית02/03/2009
הי, אני מתחילה שבוע עשירי. משקל לפני ההריון 54 ק"ג וגובה 1.67. עליתי מתחילת ההריון קילו אחד והבטן ממש נפוחה.(סובלת מגזים +עצירות). הג'ינסים לוחצים וסה"כ מדובר בקילו אחד! האם העליה תקינה או שבשבועות הראשונים לא אמורים לעלות במשקל? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במשקל
רויטל בן שושן03/03/2009ורד שלום,
העלייה במשקל תקינה והנפיחות שאת מתארת אופיינית לשבוע בו את נמצאת. נסי ללבוש מכנסיים פחות לוחצים.
בברכה,
רויטל בן שושן
דיאטנית קלינית וספורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת הריוןפיצפוץ02/03/2009
שלום, אני בשבוע 7 להריון וסובלת מבחילות רוב היום. גיליתי שמה שעוזר לי זה לאכול כל שעתיים בערך. הבעיה היא שהדבר היחיד שאני מסוגלת לחשוב על לאכול אותו זה סנדוויץ. השאלה היא, מה עושים? סנדוויץ כל שעתיים יביא אותי להראות כמו פיל בסוף החודש הראשון... מה עושים במקרה זה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחילת הריון
רויטל בן שושן03/03/2009שלום פיצפוץ,
אכילה לעיתים תכופות בהחלט עוזרת להעביר את הבחילות. כריך דווקא יכול להיות נכון ובכמות קלורית לא נוראית על פני היום. נסי לשלב לחם מלא קל ולגוון עם גבינות, טונה, ביצים, חזה עוף, קציצות וכ.. וכמובן ירקות. תנסי לשלב גם 2 פירות במהלך היום.
בכל אופן התופעה חולפת לה ואז תוכלי לחזור לאכול יותר מסודר.
בברכה,
רויטל בן שושן
דיאטנית קלינית וספורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה בהריוןשלי02/03/2009
אני בת 29 וסובלת מעודף משקל השבוע גילתי שאני בהריון ואני מאוד חוששת לעלות יותר במשקל . האם מותר לעשות דיאטה להורדה במשקל במהלך ההריון? גם אם זה לירידה מתונה . האם יש תפריט מומלץ לתחילת ההריון כדי לרדת מעט לפני העלייה הבלתי נמנעת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה בהריון
רויטל בן שושן03/03/2009שלום שלי,
הריון זה הזמן הכי לא טוב להתחיל בדיאטה. אם את חוששת מעלייה גדולה במשקל בהריון ממליצה לך להיות במעקב שגם יתן לך מענה אישי לתפריט המתאים לך.
בברכה,
רויטל בן שושן
דיאטנית קלינית וספורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומרי הדברהיוליה02/03/2009
באתר משרד הבריאות כתוב להמנע ממגע בחומרי הדברה. עד כמה בטוח לאכול פירות וירקות רגילים, לא אורגניים? האם רצוי לקנות אורגניים להריון? האם עדיף בכלל לקחת מולטיויטמין? באותו אתר כתוב לאכול 4 ירקות ו-2 פירות ביום. אני אוכלת כחצי מזה, לא אוכלת דגים. מה ההמלצה לגבי מולטיויטמינים ואוממגה 3? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומרי הדברה
רויטל בן שושן03/03/2009שלום לך,
אין בעייה לאכול פירות וירקות לא אורגניים. יש לשטוף היטב את הפירות במים וסבון. נסי לשלב פירות וירקות על פי ההמלצה ודגים לשבוע אך ללא קשר למה שאת אוכלת אפשר לשלב מולטיויטמין המיועד לנשים בהריון ואומגה 3, יש גם מיוחד להריון.
בברכה,
רויטל בן שושן
דיאטנית קלינית וספורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)