פורום תזונה בהריון - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גזים בזמן הריון
    אורית נהרי
    19/02/2009

רויטל שלום אני בחודש רביעי להריוני ובזמן האחרון אני חשה שינוי במערכת העיכול , קרקורים בבטן , תנועות במעי הגס ואף בעיות גזים חריפות מאוד. בהמלצת הרופא אני לוקחת כדורים (שלא אפרסם את שמם) שאמורים למנוע זאת ושאלתי היא - ממה מומלץ להמנע בתפריט היומי על מנת למנוע מצבים לא נוחים אלו? תודה מראש אורית נהרי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גזים בזמן הריון

הוספת תגובה

• גזים בהריון

רויטל בן שושן
    19/02/2009

שלום אורית,
    העתקתי תשובה שכבר עניתי בעבר:

כל התופעות שאת מתארת אכן אופייניות להריון וגזים הם בהחלט תופעה לא נעימה.
    את יכולה להקל על התופעה באכילת ארוחות קטנות במשך היום ולאכול וללעוס את המזון היטב ולאט.
    בנוסף ישנם מזונות מסויימים הגורמים יותר לגזים כמו כרוב, כרובית, צנון, קולורבי, משקאות מוגזים, מזונות מטוגנים ושומניים. קטניות אף הם גורמים לגזים אך מאוד חשוב לשלבם בתזונה- אפשר להשרות אותם לפני הבישול או לבשל אותן מונבטות.
    בכל אופן את מכירה את הגוף שלך הכי טוב לכן שימי לב אילו מזונות גורמים יותר לגזים ונפיחות בבטן.

בברכה,
    רויטל בן שושן
    דיאטנית קלינית וספורט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחילות בהריון
    חן
    19/02/2009

שלום, שמי חן אני בתחילת ההריון והתחילו לי בחילות... אני מגיעה למצב שאני נגעלת מכל דבר ולא יכולה לאכול כלום... אני אפילו לא יכולה לחשוב על אוכל. זה הריון ראשון ואני לא יודעת איך להתמודד עם זהאני מרגישה חלשה מאוד וכל הזמן עייפה.

לקביעת תור
    סגירה
    בחילות בהריון

הוספת תגובה

• בחילות בהריון

רויטל בן שושן
    19/02/2009

שלום חן,
    אכן תופעת הבחילות בהריון היא לא נעימה אבל את יכולה להתנחם בכך שהיא בדרך כלל עוברת עד לשבוע 14.

בינתיים למרות הקושי את חייבת לאכול ולשתות. הבחילות נוצרות גם בעקבות התחושה של הרעב.
    זו לא חייבת להיות ארוחה אבל לפחות משהו קטן. תנסי לאכול ארוחות קטנות לעיתים קרובות.

אצל כל אחת התחושה מושפעת ממאכלים וריחות שונים אך לרוב מזונות כמו קרקרים, צנימים, בייגלה,אורז, פסטה, פירות, תפו"א, סודה עם לימון, ג'ינג'ר ועוד עוזרים להעביר את הבחילה.
    רצוי להמנע ממטוגן ומזונות שומניים.

גם העייפות מגבירה את תחושת הבחילה ולכן תנסי לישון למרות הקושי.

בהצלחה
    רויטל בן שושן
    דיאטנית קלינית וספורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפוזים
    אלין
    17/02/2009

היי , 1. כל יום אני שותה מיץ תפוזים שאני סוחטת במסחטה מ2 תפוזים, האם זה משמין? קראתי באינטרנט שתפוזים עשויים לגרום לילד היפראקטיבי לי זה נשמע מופרך ומטופש, רציתי לדעת האם יש ביסוס מחקרי לטיעון זה.. 2. אני בת 24, גובה 1.63,שבוע 14, העלתי 3.5 ק"ג עד כה, דהיינו כעת שוקלת 55 ק"ג, האם העלייה מוגזמת?

לקביעת תור
    סגירה
    תפוזים

הוספת תגובה

• תפוזים

רויטל בן שושן
    18/02/2009

דורית שלום,

1.תפוז ופירות הדר הם מקור מצויין לויטמין C. לגבי הכמות, באופן כללי מנת פרי היא תפוז בינוני/ חצי כוס מיץ. מיץ תפוזים מ2 תפוזים זה בסדר אך תנסי לשתות את המיץ באחת מארוחות הביניים ולא לצד הארוחה.
    2. לא מכירה כל ביסוס מחקרי לטענה וישנם אינספור מיתוסים לגבי תזונה והריון בכלל.
    3. עלייה של 3.5 ק"ג עד כה היא קצת מעל להמלצה אם כי ישנן נשים שעולות יותר בתחילת ההריון. שימי לב כי התחלת את ההריון במשקל תקין ולכן הקצב כרגע ואילך צריך להיות כ-400 גר' לשבוע.
    4. הכי חשוב כרגע זה לדאוג לגוף- לאכול מאוזן בריא ומגוון מכל קבוצות המזון

בהצלחה
    רויטל בן שושן
    דיאטנית קלינית וספורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה :)

אלין
    18/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוליק אסיד
    רחלי
    17/02/2009

שלום, אני בת 29,בדיקות הדם שלי הראו כי רמת הפוליק אסיד שלי היא-18,הבנתי מהרופא שזה קצת נמוך, מה גם שברצוני בחצי שנה הקרובה להכנס להריון,יש ברשותי כדורי פוליק אסיד 800mcg רציתי לדעת אם אכן המינון הנכון הוא 400mcg ליום ואם יש אפשרות ליטול חצי כדור(של ה800) ואם יש משמעות לשעת הנטילה תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    פוליק אסיד

הוספת תגובה

• פוליק אסיד

רויטל בן שושן
    17/02/2009

שלום רחלי,
    אין שום בעייה יכולה ליטול כדור שלם של חומצה פולית 800 מק"ג

בברכה,
    רויטל בן שושן
    דיאטנית קלינית וספורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעת הנטילה

רויטל בן שושן
    17/02/2009

שכחתי להוסיף,
    השעה לא משנה אך תנסי לקחת כל יום באותה השעה

בברכה,
    רויטל בן שושן
    דיאטנית קלינית וספורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילת גזר בהריון
    ריקי
    17/02/2009

שלום, סליחה על שאלה קצת טיפשית. אני בהריון שבוע 12+2 . מאוד אוהבת גזר. אוכלת כ 2-3 גזרים לא מבושלים ביום. קראתי כתבה שגזר מכיל כמות גדולה של ויטמין A . האם אני גרמתי נזק לעובר ? האם להפסיק לאכול גזר לגמרי? תודה מראש על התשובה. אני מאוד לחוצה!

לקביעת תור
    סגירה
    אכילת גזר בהריון

הוספת תגובה

• גזר בהריון

רויטל בן שושן
    17/02/2009

ריקי שלום,
    הסירי דאגה מליבך,2-3 גזרים ביום הם בסדר...

בברכה
    רויטל בן שושן
    דיאטנית קלינית וספורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירה על התזונה במהלך ההריון
    הילה
    15/02/2009

שלום רב, ברצוני לקבל תפריט שאוכל להתנהל לפיו במהלך ההריון אני בשבוע 9 ודואגת כי אעלה יותר מידי במשקל, כרגע גובהי הוא 1.67 ומשקלי 62 מתחילת ההריון עליתי כבר 3 קילו מאחר ובעקבות הבחילות וההרגשות הלא נעימה בשבועות הנ"ל קשה לי לאכול ורוב הדברים מגעילים אותי אך למרות זאת אני עולה במשקל אשמח לקבל הכוונה לגבי מה לאכול מתי וכמה. עשיתי את כל בדיקות הדם הנדרשות והכול בסדר תודה הילה

הוספת תגובה

• שמירה על התזונה במהלך ההריון

רויטל בן שושן
    16/02/2009

שלום הילה,
    השינויים ההורמונליים בהריון בהחלט משפיעים על ההרגשה הכללית והתיאבון. 3 ק"ג הם מעל ההמלצה לשבוע 9 אך ישנן נשים שעולות דווקא יותר בתחילת ההריון ולאחר מכן העלייה מתונה יותר.
    בפורום לא ניתן להתאים תפריט אישי ולכן הייתי ממליצה לך לפנות לדיאטנית לייעוץ אישי.
    בכל מקרה השתדלי לאכול בצורה מסודרת ובריאה והמנעי עד כמה שניתן ממתוקים, שתייה מתוקה, מטוגן, מאפים ומזון עתיר שומן.

בברכה,
    רויטל בן שושן
    דיטנית קלינית וספורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קופאין ותה צמחים בהריון
    מיקי
    14/02/2009

שלום רב, אני נמצאת בשליש האחרון להריון. סובלת מיתר לחץ דם ולוקחת טרנדט ואספירין. יש לי 3 שאלות: 1. כמה כפיות נס קפה מותר לצרוך ליום? 2. כמה כפיות קקאו מותר לצרוך ליום? 3. האם מותר לי לשתות תה צמחים מנגו- פסיפלורה, תה תפוח - קינמון ותה מעלי נענע?

לקביעת תור
    סגירה
    קופאין ותה צמחים בהריון

הוספת תגובה

• קפאין ותה צמחים בהריון

רויטל בן שושן
    16/02/2009

שלום מיקי,
    ההמלצה לקפאין בהריון עומדת על 300 מ"ג ליום אך בשל הנסיבות אני הייתי ממליצה לך להמנע כמה שיותר ומפחיתה את הכמות בחצי לפחות.
    כפית נס קפה מכילה כ100 מ"ג, וכפית שוקו כ 10 מ"ג. אין בעייה עם תה צמחים בתמציות קנויות ללא קפאין. בהריון מומלץ להמנע מעלי נענע.
    שימי לב כי קפאין נמצא גם בתה רגיל/ ירוק/קר, קולה, שוקולד ומשקאות אנרגיה.

בברכה,
    רויטל בן שושן
    דיאטנית קלינית וספורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קראתי שכדי להמנע מתמציות קינמון או

אירן
    16/02/2009

צמחים, אני שותה די הרבה תה רגיל של ויסוצקי ללא קפאין (5-7 כוסות ביום) ובדרך כלל מכילים קינמון (תפוח קינמון, תות וניל, תפוז קינמון וכו') האם יש בעיה עם זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תה קינמון

רויטל בן שושן
    17/02/2009

שלום אירן,
    אין בעייה עם תמצית קינמון בהריון,הבעייה היא יותר עם חליטות תה אך למען הסר ספק נסי להפחית בכמויות של התמציות המכילות קינמון

בברכה
    רויטל בן שושן
    דיאטנית קלינית וספורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צמא ויובש
    נוי
    12/02/2009

שלום... אני בשבוע השישי להריון ראשון אני בת 20 בזמן האחרון נורא קשה לי לעבוד אני נהיית צמאה מהר ואם אני לא שותה אני מרגישה יובש וסחרחורות [גם שאני לא עובדת וסתם נחה או שלא עושה פעילות גופנית] פתאום אני מרגישה ממש צמאה אם הייתי שותה 8 כוסות מים ביום בערך עכשיו אני שותה בין 2 ל 3 ליטר הריצות לשירותים זה בלתי ניסבל חוץ ממים אני אוכלת כול כך הרבה אני נהיית רעבה מהר ואם אכלתי טיפה יותר מדי אז זה בחילות מה אפשר לעשות האם אפשר לפתור את זה או שזה עוד שלב בהריון ???? חוץ מזה אני נורא מפחדת מהסוף למרות שאני רק בהתחלה אני נורא מפחדת מזריקות וכנראה שבגלל זה אפידורל אני לא יקח יש משהו אחר שנותנים להרגעה בבית חולים ? תודה רבה !

לקביעת תור
    סגירה
    צמא ויובש

הוספת תגובה

• נוי שלום

נועה הופ
    14/02/2009

הצימאון והרעב המוגבר הם חלק מהסימפטומים של ההריון. כל אישה חווה את הסימפטומים של ההריון בצורה קצת שונה והסימפטומים המופיעים אצלך לאו דוקא שיופיעו אצל אחרת. יתכן מאוד ושלב הצימאון יעבור .. כרגע הוא מתרחש הן בגלל שינויים הורמונאלים והן בגלל עלייה בנפח הדם שלך. לגבי הרעב המוגבר גם הוא מתרחש ברובו מהשינויים ההרומונאלים בגוף ויתכן וגם הוא ירגע בהמשך. חשוב להקפיד ולעקוב אחרי עליית המשקל תקינה. אכילה מופרזת תביא לעלייה קיצונית במשקל. בנוגע לפחדים ... הם מאוד לגיטיים ומובנים אני ממליצה לך להשתתף בעוד פורומים בנושא הריון ולידה. לשתף את פחדים שלך עם עוד נשים ותגלי שעוד הרבה חוששות כמוך אולי תוכלו תמוך אחת בשנייה ולעודד אחת את השנייה.
    אני ממליצה לך לקנות ספר בנושא הריון שם כתוב על כל שיטות ההרגעה בזמן צירים ובכלל על כל החוויה המדהימה הזו.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייה תקינה במשקל
    גל
    11/02/2009

שלום רב! כמו כולן רציתי לשאול על עלייה תקינה במשקלי :) אני בשבוע 7 שוקלת 44 בגובה 1.50 מתחילת הריון העליתי חצי קילו. כמה מותר לי להעלות במשקל יחסית לגובה הנמוך שלי? כמה ק"ג אפשר להעלות בטרימסטר הראשון (בגדר הנורמה)? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עלייה תקינה במשקל

הוספת תגובה

• עוד 2 שאלות קטנות לגבי תזונתי

גל
    11/02/2009

עוד 2 שאלות קטנות לגבי התזונה- 1. מותר לשתות תה בטעמים (קנויים מהסופר)- פירות יער, פטל, היביסקוס וכד'.? קשה לי מאוד לשתות מים אז אני שותה הרבה תה (4-5 כוסות ביום). 2. מותר לאכול מרקים נמסים בכוס? בחורף אני מאוד אוהבת לאכול אותם בעבודה. (1-2 מרקים ביום)? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי גל

נועה הופ
    14/02/2009

כל מה שקשור לחליטות תה קנויות מהסופר ( ולא תמציות מאוד מרוכזות שקונים אותם במשקל ) אין ממה לחשוש. אני לא מומחית בצמחים רק אני יודעת שיש מספר צמחים שלא מומלץ לשתות במהלך ההריון כמו נענע, מרווה ואולי עוד לכן מומלץ לשאול בעוד פורום.
    לגבי מרקים נמסים בכוס, הם מכילים כמות מרוכזת מאוד של נתרן, כמות של 2 מרקים ביום מכילה את כמות הנתרן המומלצת ביום ואני מניחה שאת משתמשת בעוד מלח, ואולי אוכלת עוד מזונות מלוחים כמו אולי שימורים, אולי שניצלים מוכנים וכו'...
    לכן מומלץ להפחית ולא להגזים בשימוש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גל שלום רב

נועה הופ
    14/02/2009

עלייה תקינה יכולה להיות כל מה שבטווח ה- 11 קילו - 16 קילו לנשים כמוך המתחילות את הריונן במשקל תקין. ההמלצה היא לעלות עד כ- 2 קילו בטרימסטר הראשון אין חובה לעלות במשקל בטרימסטר זה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אייס קפה/וניל
    לירון
    11/02/2009

היי אני מאוד אוהבת לשתות אייס קפה/ וניל מבלי קשר להריון. לפני ההריון הייתי שותה 1-2 פעמים בשבוע אך בשבועות האחרונים כל הזמן בא לי דברים קרים, קרי: גלידות, אייסים וארטיקים ואני מוצאת את עצמי שותה כמעט כל יום אייס קפה/וניל. במוצרים האלו יש הרבה סוכר ולכן איני רוצה להפריז בצריכתם שכן אמי וסבי חולי סכרת כך שאני מאוד חוששת לפתח סכרת הריונית. לפני ההריון הייתי שותה משקאות חמים עם סוכרזית ואוכלת מוצרי חלב ללא סוכר ומאז ההריון אני נמנעת כמעט לחלוטין מצריכת סוכרזית ועכשיו כל כוס שתיה חמה כרוכה בכפית וחצי סוכר, מעדנים עם סוכר וכו'. אני משתדלת לשמור על תזונה מאוזנת ואיני מתפתה לאכול דברים מתוקים כמו שוקולדים או סוכריות אך עדיין חוששת מהשפעת האייסים ומלבד הסוכר שבהם, הם בטח עתירי קלוריות ושומן.. אשמח אם תוכלי להמליץ לי על מינון נורמלי ואיך אפשר להפחית את החשק הזה.. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    אייס קפה/וניל

הוספת תגובה

• שכחתי לציין..

לירון
    11/02/2009

שכחתי לציין: אני בשבוע ה-9 להריוני, גובה 164 ס"מ ומשקל 57 ק"ג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רינת שלום

נועה הופ
    11/02/2009

אכן את צודקת שבאייסים הקנויים יש די הרבה קלוריות שמקורם מסוכר וגם שומן. אם אני לא טועה כוס יכולה להכיל בשקט את ה- 400 - 500 קלוריות.
    במידה ועשית בדיקות דם של סוכר בצום והכל יצא תקין אז כרגע אין מה לחשוש מהסכרת אבל כמובן שיש לעקוב אחרי זה כי סכרת זה גם גנטי. את צריכה לשמור על עצמך גם מההיבט של העליית משקל בהריון, עודף משקל בשילוב גנטיקה לסכרת יכולים לגרום למחלה.
    מוטב לצמצם למינימום את השתייה כי זה יוביל עם הזמן להשמנה. כיום בשוק יש מגוון גלידות על בסיס יוגורט שלא עולות על 150 קלוריות שניתן להיעזר בהם.. כמובן שגם בהם יש סוכר אך לפחות הרבה פחות קלוריות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליה במשקל
    יהלי
    10/02/2009

ערב טוב, אני בשבוע 32 במשקל 61 1.70 מ' לפני ההריון שקלתי 56 האם העליה תקינה? מו כן כמה עלי לעלות עד סוף ההריון? תודה רבה,

לקביעת תור
    סגירה
    עליה במשקל

הוספת תגובה

• יהלי

נועה הופ
    11/02/2009

העלייה אף נמוכה מההמלצות בפרט שהתחלת את ההריון במשקל יחסית נמוך לגובה. האם את ממעטת באכילה? מרבה בפעילות גופנית ?
    העלייה תקינה ל- BMI (יחס בין גבוה למשקל ) יכולה לנוע מ- 11-18 קילו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליה במשקל

יהלי
    11/02/2009

היי אז זהו שאני אוכלת 2 ארוחות מלאות בכל יום בנוסף מקפידה על 2 פרות+2 ירקות ולא מבצעת פעילות גופנית בכלל. אגב משקל העובר תקין לפי השבוע. יש ממה לחשוש?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יהלי

נועה הופ
    14/02/2009

במידה ומשקל העובר תקין אני מאמינה שאין מה לחשוש אך חשוב להמשיך ולעקוב אחרי עליית משקלך ושל העובר כמובן.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליה במשקל

יהלי
    15/02/2009

תודה רבה :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמנה כתוצאה מתאבון מוגבר בהריון
    יעל
    10/02/2009

שלום, אני בשבוע 20, 1.65 התחלתי את ההריון במשקל תקין 58 ק"ג, בכושר גופני טוב ופחות או יותר מרוצה מגופי.. תחילת ההריון היתה לי לא קלה, סבלתי מבחילות וגם מדימום שבעקבותיהם הפסקתי את הפעילות הגופנית שעסקתי בה. בחודש האחרון התחילה אצלי תופעת רעב נוראית.. זה לא רק חשק לאוכל אלא ממש רעב מוגבר פעמים רבות במהלך היום. ממש השמנתי ואני יודעת שהעליה במשקל היא לא רק מההריון עצמו שכן הירכיים והישבן שלי תפחו ונהייתי רופסת. אני לא יודעת בדיוק כמה עליתי אני מניחה שבין 7-10 ק"ג מהתחלת ההריון. ( 3 מהם בשליש הראשון). השאלה העיקרית שלי היא האם בהנתן שזה משקל עודף ומיותר שעליתי במהלך ההריון אפשר גם להוריד אותו במהלך ההריון. אני יודעת שלא מומלצת דיאטה אבל זה קצת כמו שסותמים את הפה אחרי חג עמוס.. איך אני יכולה לחזור לגזרה נורמלית כבר עכשיו???

הוספת תגובה

• יעל שלום

נועה הופ
    11/02/2009

אני לא אחדש ואגיד לך שלא מומלץ לרדת במשקל במהריון בצורה מגמתית. כמובן שמידי מס' ימים או שבוע יכולות להיות תנודות במשקל לפה ולפה אבל לא כאשר יש ירידה מכוונת. הדבר שכן אפשר לפחות לנסות לעשות הוא שמירה של המשקל ועלייה של המינימום הדרוש. את מציינת תופעה של רעב בלתי נשלט.. לכן משימה של לרדת במשקל לא רק שזה לא דבר נכון לעשות כרגע אני חושבת שזה גם יהיה מאוד קשה ליישום. הייתי מציעה לך בחום להגיע לייעוץ אישי ומעקב עד סוף ההריון לדיאטנית לצורך בנייה של תפריט המותאם לך וכמובן לצרכי ההריון ועל מנת לשמר את המשקל ולעלות את המינימום הדרוש, המצב יכול הליות בשליטה אם את תחליטי ובהחלט ניתן למתן את העלייה במשקל עד סוף ההריון.
    אשמח לעזור אם תרצי
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לצוות התומך
    גלית
    09/02/2009

הייתי מעוניינת לדעת אחת ולתמיד בקשר לתזונה בהריון- האם זנגוויל טרי ו\או יבש מותרים כמו כן-בשר של חזה עוף והודו-יום יומי סלק אדום לא מבושל טופו ורוטב דגים סוכרזית-עד כמה גבינות בולגריות והפרתין שלי וההמוגלובין נמוכים-צורכת באופן קבוע אקטיפרין-F מכיל חומצה פולית. האם זה מספיק בהריון? במיוחד האם מספיק לגבי החומצה הפולית תודה רבה מראש גלית

לקביעת תור
    סגירה
    שלום לצוות התומך

הוספת תגובה

• גלית שלום

נועה הופ
    09/02/2009

זנגוויל טרי ו\או יבש, בשר של חזה עוף והודו-יום יומי סלק אדום לא מבושל טופו, גבינה בולגרית - אין בעיה
    לגבי סוכרזית - מומלץ להמעיט בשימוש
    לגבי רוטב דגים - אני לא בטוחה מומלץ לשאול בעוד פורום.
    לגבי התוסף אקטיפירין - לא ידוע מה מינון הברזל שהתוסף מכיל על הרופא נשים שלך להתאים את מינון הבזרל בתוסף לפי חומרת האנמיה ולפי כמות מחסני הברזל ( פריטין ) ולכן קשה לי לענות על השאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר ברזל וסחרחורת
    שלי
    09/02/2009

אני בשבוע 27 ונוטלת תוספי ברזל וB12 בהמלצת רופא. לאחרונה התחלתי לסבול מסחרחורות, האם יכול להיות קשר בין מחסור בברזל וסחרחורת?

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר ברזל וסחרחורת

הוספת תגובה

• מאיה שלום

נועה הופ
    09/02/2009

בהחלט יכול להיות קשר בין השניים. חוסר ברזל גורם להמוגלובין נמוך המוביל לאנמיה המובילה לחולשה , לכן יתכן ובמצב הזה יהיו גם סחרחורות. כמובן שמומלץ לבדוק זאת לעומק אם התופעה חוזרת על עצמה. יתכן וזה אחד מתסמיני ההריון בלי קשר לברזל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילת בשר בהריון
    טולי
    08/02/2009

שלום , אני בשבוע 9. כמעט ולא אוכלת בשר , לפעמים בשר טחון כמו קציצות. אותו דבר בנוגע לדגים... אולי טונה בקופסה פעם ב... אלו מזונות חלופיים אני יכולה לאכול על מנת לקבל חשבלון? האם מותר לאכול כל יום ביצה מבושלת? ועוד שאלה, במידה ואני עושה קציצות כמה זמן ניתן לשמור ותן במקרר אחרי הטיגון? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אכילת בשר בהריון

הוספת תגובה

• אסתי שלום

נועה הופ
    09/02/2009

לצורך קבלת חלבונים ובפרט שאת לא מרבה לאכול בשר / דגים בתדירות גבוהה מומלץ מאוד לשלב ביצה כל יום בתפריט ( אלא אם כן ידוע על בעיית כולסטרול שאז כן צריך לעשות הגבלה מסוימת ) מומלץ לשלב הרבה מוצרי חלב, מומלץ לשלב מיני זרעים כגון אגוזים, שקדים, בוטנים , וגם קטניות כגון עדשים, אפונה, סויה, שעועית לבנה, גרגירי חומוס, פול.
    גם קינואה - מקור עשיר לחלבון
    ניתן לשלב דגים עד 2 מנות בשבוע אפשר לדוג' 2 קופסאות טונה בשבוע.
    שמירה של המזון צריכה להיות בצורה נאותה אני מניחה שלא יותר מכמה ימים במקרר. ניתן גם להקפיא זה שומר בצורה טובה יותר על טריות המזון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה