פורום תזונה בהריון - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אומגה 3
    נעמי
    30/01/2009

הרופא שלי המליץ לי לקחת אומגה 3 ולהפסיק כרגע (שבוע 6) עם החומצה הפולית ולעבור לפרנטל. האם זו ההמלצה הרווחת בשלב זה? האם אני לא אמורה להמשיך עם הפולית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אומגה 3

הוספת תגובה

• הי נעמי

נועה הופ
    31/01/2009

לגבי אומגה 3
    ישנם 2 סוגים של אומגה 3 - אומגה 3 שהן חומצות שומן ארוכות שרשרת הנקראות EPA ו- DHA . חומצות אילו נמצאות בדגים ים ובכמוסות אומגה 3 והן אילו שלרוב מעורבות בכל התהליכים בגוף; כגון EPA חשובה עבור התפתחות מוח העובר, DHA חשוב יותר לאם בכל הקשור להפחתת תסמינים של דיכאון לאחר לידה. בלי קשר חומצות שומן אילו מעורבות בעוד הרבה תהליכים בגוף כגון הפחתת דלקת, הפחתת לחץ דם ועוד. ישנן חומצות אומגה 3 ממקור צמחי שהיא חומצת שומן יותר קצרה הנמצאת בזרעי פשתן, אגוזי מלך, שמן פשתן ( בעיקר ), שמן קנולה..בגוף החומצה הקצרה יכולה להתארך לארוכות (EPA,DHA ) אבל לרוב זה לא תמיד קורה לכן כן חשוב להקפיד לאכול כ- 2 מנות דג בשבוע. בכל מקרה את יכולה לשלב זרעי פשתן בתפריט רק במתינות ( כי הם מכילים פיטואסטרוגנים ). את יכולה לשלב כמוסת אומגה 3 לחברת אלטמן יש תוסף מיוחד של אומגה 3 המותאם למצב הריון.
    לגבי חומצה פולית - עדיין צריך לקחת חומצה פולית הרופאים ההמלצה היא לפחות עד סוף הטרימסטר ה- 1 בפרנטל יש חומצה פולית בנוסף לעוד ויטמינים ומינרלאים נוספים כך שזה בסדר גמור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד אמורה התזונה שלי להשתנות
    נעמי
    30/01/2009

אני ממש בתחילת ההריון שלי. קצת מבולבלת מנושא התזונה. בד"כ אין לי בעיה להעלות במשקל אבל לפני ההריון הייתי בתהליך של שמירה ואפילו ירידה מאוזנת בשומרי משקל. כמובן שהפסקתי את הדיאטה מתחילת ההריון המשמח. אבל.. לא יודעת מה מותר לי ומה אסור לי ואיך אפשר לאפשר לגוף לעלות במתינות מבלי לחגוג יותר מדי.

הוספת תגובה

• נעמי מזל טוב

נועה הופ
    31/01/2009

להכוונה אישית יותר הייתי מציעה לפנות לייעוץ אישי אצל דיאטנית על מנת לבנות תפריט ולקבל הכוונה המותאמת למצב הנוכחי. כרגע אכן המגמה לא צריכה להיות ירידה נוספת אלא שמירה על הקיים ובמידה ונשאר עודף משקל אז עלייה מתונה במשקל לאורך כל ההריון.
    לגבי מה מותר ומה אסור לאכול בהריון יש לא מעט כתבות בנושא
    אשמח להיות לעזור ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אומגה 3
    שלי
    29/01/2009

ראיתי כתבה בטלוויזיה שאומרת שחשוב מאוד לצרוך אומגה 3 בהריון עבור התפתחות מוח העובר. אני יודעת שאומגה 3 מצוי בדגים אבל מפחד הליסטריה אני קצת חוששת לאכול דגים כמו מקרל/ לקרדה/סלומון ולבשל דגים ממש לא מתאים לי- בכל זאת באיזה סוגי מזון נוספים קיים אומגה 3 והאם ניתן לקחת בהריון תוסף של אומגה 3?

לקביעת תור
    סגירה
    אומגה 3

הוספת תגובה

• הי שלי

נועה הופ
    30/01/2009

בכל מקרה לא מומלץ לאכול דגים נאים בהריון. ישנם 2 סוגים של אומגה 3 - אומגה 3 שהן חומצות שומן ארוכות שרשרת הנקראות EPA ו- DHA . חומצות אילו נמצאות בדגים ים ובכמוסות אומגה 3 והן אילו שלרוב מעורבות בכל התהליכים בגוף; כגון EPA חשובה עבור התפתחות מוח העובר, DHA חשוב יותר לאם בכל הקשור להפחתת תסמינים של דיכאון לאחר לידה. בלי קשר חומצות שומן אילו מעורבות בעוד הרבה תהליכים בגוף כגון הפחתת דלקת, הפחתת לחץ דם ועוד. ישנן חומצות אומגה 3 ממקור צמחי שהיא חומצת שומן יותר קצרה הנמצאת בזרעי פשתן, אגוזי מלך, שמן פשתן ( בעיקר ), שמן קנולה..בגוף החומצה הקצרה יכולה להתארך לארוכות (EPA,DHA ) אבל לרוב זה לא תמיד קורה לכן כן חשוב להקפיד לאכול כ- 2 מנות דג בשבוע. בכל מקרה את יכולה לשלב זרעי פשתן בתפריט רק במתינות ( כי הם מכילים פיטואסטרוגנים ). את יכולה לשלב כמוסת אומגה 3 לחברת אלטמן יש תוסף מיוחד של אומגה 3 המותאם למצב הריון.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלורופיל בהריון..
    שחר
    29/01/2009

שלום, אני בשבוע 6. רכשתי משקה כלורופיל של חברת NSP צריך לשתות פעמים ביום כפית של כלורופיל בכוס מים. אני יודעת שזה דבר בריא וטוב אך מצויין על האריזה שנשים הרות צריכות להיוועץ ברופא.. מה הבעייה בכך?האם אסור לי לקחת? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כלורופיל בהריון..

הוספת תגובה

• הי שחר

נועה הופ
    30/01/2009

לא ידוע לי מידע בנושא. את צריכה לשאול רופא וגם את המרכז הטרטולוגי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימורי תירס מקולקלים
    ד
    27/01/2009

שלום. אכלתי כמות לא קטנה של סלט שבתוכו היתה כמות גדושה של תירס מקופסת שימורים. מכיוון שהרוטב היה מאוד חזק, לא שמתי לב שהתירס היה מקולקל לחלוטין. טעמתי לאחר מכן מהתירס נטו שיצא מהקופסא והוא היה רך לחלוטין (ממש נמרח) ופשוט מקולקל (והרגיש תוסס). מהם הגורמים לתירס מקולקל ? האם ייתכן שהכיל חיידק שמסכן את ההריון ? אני בחודש חמישי. מודאגת מאוד ותודה מראש על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    שימורי תירס מקולקלים

הוספת תגובה

• ד' שלום

נועה הופ
    28/01/2009

התירס וגם המים המשומרים הם מצע לכל מיני חיידקים בפרט שזה מכיל סוכר, חלבון וכו'...
    כל מזון שאינו נשמר בתנאים נאותים יכול להתקלקל. החיידקים מתסיסים ומפרקים את המזון וכך מתקבל הטעם לוואי ... קצת קשה להגיד מה ההשלכות לכך. אני מניחה שאם כבר... מי שיפגע זו תהיה מערכת העיכול שלך ולא העובר אבל מומלץ לשאול בעוד פורום רפואי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פשטידה שמכילה ביצים
    שני
    27/01/2009

היי אכלתי פשטידת ספגטי ואמרו לי שבהכנתה לפני הבישול שמו ביצים טרופות חיות.
    האם חצי שעה בתנור זה מספק או שבעצם אכלתי ביצים חיות ואני יודעת שזה אור בהריון

אודה על תשובתכם אני קצת בלחץ מזה

לקביעת תור
    סגירה
    פשטידה שמכילה ביצים

הוספת תגובה

• הי שני

נועה הופ
    28/01/2009

זה בסדר, להכין חביתה לוקח הרבה פחות מחצי שעה.... ואת הפשטידה אופים בחום די גבוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת
    מיכלוש
    27/01/2009

כמה כוסות נס קפה מותר לשתות ביום?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה נוספת

הוספת תגובה

• הי

נועה הופ
    28/01/2009

מותר לשתות כ- 3 כוסות קפה ביום . כמות הקפאין המותרת ביום לא צריכה לעלות על 300 מ"ג ביום שזו הכמות בערך ב- 3 כוסות נס קפה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מים מוגזים
    מיכלוש
    27/01/2009

כל הזמן יש לי חשק למים מוגזים- האם זה בסדר?אין הגבלה? כמו כן גלידה דיאא עם אספרטיים וסוכרלוז אחת ביום זה מותר?אני לא שותה ואוכלת דיאט בדכ אך בא לי......... :-)

לקביעת תור
    סגירה
    מים מוגזים

הוספת תגובה

• הי

נועה הופ
    28/01/2009

בגדול אין בעיה עם מים מוגזים.. אבל היתה כתבה שאם משאירים בחוץ ללא קירור כאשר הבקבוק נפתח זה מתקלקל לכן יש להיזהר.
    לגבי שימוש בממתיקים מלאכותים מומלץ להוריד למינימום האפשרי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון שני
    ננה
    26/01/2009

שלום לכן, בד"כ אני פריקית של אוכל בריא, טבעונית, קיצונית ביותר לגבי ג'אנק פוד, מטוגנים, עוגות וכו'. אבל... מאז תחילת הריוני השני - עכשיו שבוע 14 - אני נתקפת קרייבינגס למאכלים שבד"כ לא היה עולה בדעתי לאכול כמו פיצה, פלאפל, סמבוסק?? זה עושה לי ממש דיכאון לאחר האכילה, מה גם שעליתי כבר 2.5 ק"ג מתחילת ההריון (גובהי 1.57). האם יש טעם להילחם בבולמוסים הנ"ל? עלי לציין שאני מבשלת בבית ומכינה קערות עם ירקות טריים או מבושלים זמינים, אך לא מסוגלת לגעת בהם. צריכה עזרה.....

לקביעת תור
    סגירה
    הריון שני

הוספת תגובה

• ננה שלום

נועה הופ
    26/01/2009

אני יודעת שאולי זה ישמע לך מוזר שאני אומרת זאת ... אך לפעמים הגוף צריך לפעמים גם את הדברים האילו. עצם המניעה של מזונות אילו מהגוף שלך לאורך זמן בשילוב עם ההריון שבו מתעוררים חשקים בין אם על צורך פיזיולוגי או פסיכולוגי גרמו לכך שפתאום יש את החשק לאכול זאת.. ברור שלאורך זמן אכילה של מזונות אילו אינה בריאה ומן הסתם יכולה לגרום לעלייה גבוהה במשקל...אך אם מדובר בתקופה שבאה והולכת זה טבעי ואין ממה לפחד...
    זה ידוע שבהריון החשק לאכילה של מזונות כמו ירקות, דגנים מלאים וכו' לפעמים יורדת.. אבל זה יכול לחזור.
    עוד דבר חשוב בגלל שאת טבעונית ונמנעת מהרבה מזונות חשובים כגון בשר, דגים, ביצים וכו' מאוד חשוב לפנות לייעוץ אישי לצורך התאמת תפריט וגם לבדוק בבדיקות דם האם קיימים חסרים תזונתיים.
    אכן מומלץ במקרה כמו שלך לשים דגש על דגנים מלאים , זרעים, מיני אגוזים, קטניות, ירקות פירות והרבה מוצרי חלב... ממזונות אילו תקבלי את הויטמינים והמינרלאים הדרושים לגוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקאות ממכונה
    לירון
    25/01/2009

האם ישנה איזה מגבלה בדבר שתיית משקאות חמים ממכונות השתייה כגון: פרנץ' ונילה,שוקוצ'ינו וכו.. אני יודעת שהם לא הכי בריאים בלי קשר להריון אז כנראה שבהריון עדיף להימנע מהם לחלוטין או שמא מותר לשתות אותם בכמות מוגבלת כלשהי? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    משקאות ממכונה

הוספת תגובה

• אושרת

נועה הופ
    26/01/2009

רצוי להמעיט ממספר סיבות :
    1. תכולת קלורית מאוד גבוהה
    2. מכילים שומן צמחי מוקשה (שומן טרנס ) המזיק בריאות הלב
    3. מכילים הרבה מאוד סוכר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אורן
    25/01/2009

שלום, אני מעוניין לגוון בירקות שאני אוכל ולכן לפעמים אני רוצה לשלב גם אפונה ושעועית אך אלו ירקות שקשה לקנות ואז להתחיל לבשל זה בלאגן שלם. לכן רציתי לדעת האם הירקות הקנויים בשקיות גם הם בריאים ומכילים את הטוב של הירקות הטריים עד כמה שאפשר??? ומה לגבי קופסאות שימורים??

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הי אורן

נועה הופ
    26/01/2009

אני לא יודעת אם פנית לפורום הנכון אבל בכל זאת אני יענה לך..
    הירקות הקפואים לפי מה שאני יודעת נארזים בשיטה הנקראת fast freez
    שזו שיטה ששומרת על הערכים התזונתיים של הירקות ממה שהחברה אומרת ילו זה משמר בצורה טובה יותר מירקות אשר עומדים כבר כמה ימים בספר...
    לגבי קופסאות שימורים גם ניתן לשלב אבל עדיף את הקפואים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזים בהריון
    אפרת
    22/01/2009

אני בשבוע 26. עוד לפני ההריון הייתי סובלת מעט מגזים אבלעכשיו זה ממש יומיומי בעיקר בשעות הבוקר ואחה"צ ערב. האם זה אופייני להריון ואם כן, מה ניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    גזים בהריון

הוספת תגובה

• גזים בהריון

רויטל בן שושן
    23/01/2009

שלום לך,
    גזים הם בהחלט תופעה לא נעימה אך אופיינית להריון (אצל חלק מהנשים יותר וחלק פחות)
    את יכולה להקל על התופעה באכילת ארוחות קטנות במשך היום ולאכול וללעוס את המזון לאט.
    בנוסף ישנם מזונות מסויימים הגורמים יותר לגזים כמו כרוב, כרובית, צנון, קולורבי, משקאות מוגזים, מזונות מטוגנים ושומניים. קטניות אף הם גורמים לגזים אך מאוד חשוב לשלבם בתזונה- אפשר להשרות אותם לפני הבישול או לבשל אותן מונבטות.
    בכל אופן את מכירה את הגוף שלך הכי טוב לכן שימי לב אילו מזונות גורמים יותר לגזים ונפיחות בבטן.
    בברכה,
    רויטל בן שושן
    דיאטנית קלינית וספורט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דייסת שיבולת שועל
    לירון
    21/01/2009

האם מנת דייסת שיבולת שועל (מנה=קערית קטנה, בערך בגודל של מנת קורנפלקס, על בסיס חצי מים חצי חלב) הינה בעלת ערכים תזונתיים טובים או שמא יותר משמינה מאשר בריאה? האם ישנה איזשהי מגבלה בהריון לגבי דייסות? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דייסת שיבולת שועל

הוספת תגובה

• דייסת שיבולת שועל

רויטל בן שושן
    23/01/2009

שיבולת שועל הינה מקור טוב לפחמימות מורכבות וסיבים תזונתיים. אין כל בעייה עם שיבולת שועל בהריון אך כמובן כל דבר במידה. אם זו הכמות שאכלת לפני ההריון המשיכי לאכול את אותה הכמות ואם לא התוספת הקלורית הרצוייה לתפריט היומי הינה 300 קלוריות לכן שימי לב כי כ-5 כפות שיבולת שועל עם חצי כוס חלב הם 200 קלוריות.

בברכה,
    רויטל בן שושן
    דיאטנית קלינית וספורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אילו ותוספיתזונה מומלץ לצרוך לפני
    גלית אלוני
    21/01/2009

תוך כדי ואחרי הלידה. הנני צמחונית מזה 22 שנים, ומכאן שמניחה כי יגלו אצלי חוסרים לקראת הכניסה להריון (שאנו כה מייחלת לו).אשמח לדעת אילו ויטמינים או תוספים מומלץ לקחת טרם אכנס להריון ואילו מקודות מדללים במהלכו. שבוע נפלא לכולן, ותודה מראש למשיבות

הוספת תגובה

• הרשימה ארוכה מאוד, החל מחומצה פולית

גלית אלוני
    22/01/2009

ועד סידן או מגניזיום. בכל אחת מגלה בבדיקת דם מה חסר לה, ובנוסף יש ויטמינםי שתמיד מומלץ לקחת (במהלך הלידה בפרט). אני למשל, צמחונית. על כן אני נוטלת B12 וברזל לסירוגין, לפני הלידה נטלתי חומצה פולית, וגם במהלכה. לקראת אמצע הריון התחלתי ליטול מגנזיום בשם PREG CRAMPS BUSTER,לאחר שהרופא שלי טען כי הם היחידים שנפסגים בגוף ביעילות גבוהה,וכן לא מעוררים צרבות. הגברת צריכת התוספים בהריון נובעת מהעובדה שהעובר צורך את הוויטמינים שלך, ומכאן שצריכים להגדיל את המצבורים הקיימים בגוף. מקווה שעזרתי, הריון קל ומהנה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספים

רויטל בן שושן
    22/01/2009

שלום לך,
    התחילי לקחתחומצה פולית, כדור אחד ליום 400 מק"ג . בשלב זה ובהריון חשוב שתאכלי בריא ומכל קבוצות המזון והקפידי לשלב מוצרי חלב, ביצים, דגים, קטניות, דגנים מלאים, אגוזים וזרעים. ממליצה לך לעשות בדיקות דם כבר עכשיו ובמידת הצורך לשקול תוספים נוספים.
    בהצלחה
    רויטל בן שושן
    דיאטנית קלינית וספורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי...

נועה הופ
    22/01/2009

אני מסכימה מאוד עם רויטל... וחושבת שאת יכולה אם תרצי להתחיל לקחת גם מולטיויטמין לנשים הרות המכיל את כל הויטמינים והמינראלים לא במינוני עודף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני שבוע ה-15. הריון ראשון
    עדינה
    21/01/2009

שלום רב, זהו ההריון הראשון שלי, אנחנו מתרגשים מאוד....אבל הדבר שמדאיג אותי מאוד הוא נושא העליה במשקל. כבר יצאנ לי בטן קטנה , לא מאוד בולטת וההרגשה שלי כאילו זה שומן ולא התינוק. הייתי רוצה לדעת אם בשלב זה כב אמורה לצאת בטן. בנוסף, המשקל שלי לפני ההריון היה תקין עם בערך שלושה ק"ג עודפים . אני רוצה לדעת אם התפריט שאני אוכלת כיום יעזור לי לא להשמין מעבר לדרוש עבור ההריון או שכדאי להפחית. אני עובדת 8 שעות ביום ואוכלת- ארוחת בוקר סנדביץ טוב (לא דקיק!) עם טונה / ביצה/ חביתה במהלך הבוקר תפוח ותפוז צהריים עוד סנדביץ' (גם מכובד) עם טונה/ ביצה / חביתה/ אבקדו. ושני מלפפונים. בערב בסביבות 5.5-6 אני אוכלת צלחת קטנה של קורנפלקס עם חלב. וארוחת ערב עם בעלי: צלחת מרק. מנת עוף ותוספת . לאחר תפריט כזה אני שבעה כל הזמן ולא מרגישה צורך בנשנושים למעט פעם בכמה ימים או אחת לשבוע. אבל עדיין אני מרגישה שזה תפריט מלא מאוד ואולי ניתן להפחית ממנו כי אני מאוד חוששת שאני משמינה מעבר לנדרש. אציין שלפני ההריון לא אכלתי מסודר בלבד. פירות בכל מהלך יום וסנדביץ' אחד אבל בעלי מקיד מאוד שאוכל היטב כי יש לי אחריות גם על הילד והוא מפחד שאנסה דיאטות הרזיה ואסכן את שלומי ושלום התינוק. אשמח מאוד לקבל עצה לגבי הרגלי התזונה שלי זה מאוד מאוד יעזור!!!! תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אני שבוע ה-15. הריון ראשון

הוספת תגובה

• שוב עדינה.

עדינה
    21/01/2009

קראתי את התגובות הקודמות שלך וראיתי שיש התייחסות לגובה ומשקל. אז הגובה שלי 1.62 ומשקל לפני הריון 63 ק"ג לא נשקלתי מאז תחילת ההריון (אני קצת מפחדת לראות את התוצאה )אבל לפי ההרגשה יש לי בערך שלושה ארבעה ק"ג שנוספו. אני רוצה לדעת אם זה יותר מידי. תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקל והרגלי אכילה

רויטל בן שושן
    21/01/2009

שלום לך עדינה,
    הריון ראשון ובכלל הוא מאוד מרגש וכל הכבוד לבעלך שדואג לך ולעובר. מה שאת מתארת זו תופעה טבעית של הגוף בתחילת ההריון כשהבטן מתחילה לצאת. התחלת את ההריון במשקל תקין ועד כה עלייה של 3 ק"ג היא תקינה לחלוטין. חשוב שתיהיי במעקב גם אצל האחות (משקל, לחץ דם וכ..). לגבי האוכל- בגדול הייתי מוסיפה מוצרי חלב- סידן וגם בשר בקר/ הודו 1-2 בשבוע ומגוונת יותר בירקות אך לא יהיה מקצועי מבחינתי להתייחס לכל התפריט שלך כאן בפורום.
    בברכה
    רויטל בן שושן
    דיאטנית קלינית וספורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה