מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קקאושירה30/07/2014
היי רציתי לדעת אם על הסוכרזית שלי רשום לא מכיל סכרין ואספרטיים אני יכולה לשתות מזה כמות יותר גדולה ביום?או שעדיין מסוכן?
ושאלה שניה,התחלתי לשתות במקום נס קפה ,שוקו אבל לא שוקולית אלא אבקת קקאו רגילה של עלית. יש הזה הרבה קפאין?או שאני יכולה לשתות ביום יותר משתי כוסות? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קקאו - תגובה
נטעחן ליבנה31/07/2014הי שירה,
בעיקרון מומלץ להפחית את כמות הממתיקים המלאכותיים במהלך ההריון. אם הממתיק לא מכיל סכרין ואספרטיין איזה ממתיק הוא כן מכיל?
ממתיק כסטיביה או אגבה הם טבעיים וניתן לצרוך ללא חשש.
לגבי הקקאו - קקאו מכיל הרבה פחות קפאין מקפה.
בכוס שוקולית לדוגמא יד 1.1-2.4 מ"ג קפאין.
את יכולה לצרוך יותר כוסות שוקו מקפה, רק שימי לב שאת לא צורכת מעל ל-300 מ"ג קפאין ביום.
בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טונה ועודשירה24/07/2014
היי אני מאוד אוהבת טונה שימורים האם מותר בהריון רגיל?או שיש הגבלה??
ולגבי קולה זירו האם מסוכן אם אני שותה ביום בסביבות ה5 כוסות?זה נוסף על שתי כוסות נס קפה ביום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טונה ועוד - תגובה
נטעחן ליבנה27/07/2014vהי שירה,
טונה בשימורים מותרת לאכילה.
לגבי הזירו, לא מומלץ בזמן הריון. גם בגלל הממתיקים המלאכותיים וכמובן כמויות הקפאין.
הקפידי לא לצרוך כמות גבוה מ- 200 מ"ג קפאין ביום.
בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במשקל בהריוןעלמה22/07/2014
הי, אני בתחילת חודש חמישי. עד עכשיו די הגזמתי עם האוכל ועליתי בערך 7 ק״ג אז החלטתי לקחת אחריות והתחלתי לאכול קצת יותר בריא וגם להקשיב לגוף - זאת אומרת לוודא שאני אכן רעבה לפני שאני אוכלת. העניין הוא שכמויות המזון הצטמצמו דרמטית ואני מתחילה לזהות ירידה קלה במשקל. האם זה מסוכן? בסופו של דבר אני בסה״כ קשובה לגוף שלי (שמסתבר שזקוק להרבה פחות מזון ממה שנהגתי להכניס אליו) אבל לא הייתי רוצה לגרום חלילה לאיזה שהוא נזק... חשוב לי לציין שכאשר אני אוכלת אני אוכלת לשובע ולא מונעת מעצמי דבר.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה במשקל בהריון - תגובה
דנה שפילמן24/07/2014שלום עלמה,
לא נתת נתונים לגבי משקלך לפני ההריון. בהנחה שהמשקל היה תקין, במהלך כל ההריון ניתן לעלות עד 16 קג. אלא אם יש עודף משקל משמעותי עם גורמי סיכון לא מומלץ לרדת במשקל במהלך ההריון. אני ממליצה לך לפנות לדיאטניות קלינית לבחינת תפריטתך, התאמת תכנית מותאמת ומעקב לאורך ההריון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידהבמשקל בהריון
עלמה24/07/2014תודה על התשובה, לפני ההריון שקלתי 61 והגובה שלי הוא 157. בתחילת חודש חמישי כבר שקלתי 68. אני לא עושה דיאטה אבל ויתרתי על הגאנק (שצרכתי די הרבה ממנו...) ועברתי לתזונה בריאה יותר - ירקות, פירות, תבשילים וסלטים. השינוי הזה מן הסתם גורר ירידה במשקל, מצד אחד אין לי רצון לרדת (מעדיפה פשוט לעלות מעט) ומצד שני נראה לי לא הגיוני לחזור לבורקסים ולעוגות כדי לשמור על המשקל כפי שהוא... עצתך?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידהבמשקל בהריון - תגובה
דנה שפילמן24/07/2014שלום עלמה,
התחלת ההריון במשקל תקין ולכן אין לרדת במשקל. כמובן שלא הכוונה לחזור להרגלייך הקודמים אלא לאמץ הרגלים חדשים בריאים יותר- להעלות את הקלוריות שאת אוכלת ממזון בריאות. לכן המלצתי לך לפנות לדיאטנית באופן פרטני ולהרכיב תכנית אישית המותאמת עבורך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל בהיריון מתקדםאנה22/07/2014
שלום
אני שבוע 32 ב"ה...רציתי לדעת אם מותר מידי פעם לשתות אייס קפה דיאט? כי הוא פחות סוכר
והאם לחם קל זה בסדר לאכול? כמובן שאני יאכל את הכמות המספקת
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל בהיריון מתקדם
אנה22/07/2014התחלתי היריון עם משקל 45 קילו גובהה 1.57...ועכשיו אני שוקלת 55.5
האם זה תקין? אני שבוע 32
תודה מראש על המענה על כל השאלות
אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקרה בהריוןסימונה22/07/2014
שלום,
האם ניתן לאכול בהריון איקרה (ביצי דגים) מקופסת שימורים (איקרה רוסית)?
התוקף של האיקרה הוא שנה מתאריך הייצור
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקרה בהריון - תגובה
נטעחן ליבנה22/07/2014הי דלית,
למיטב ידיעתי איקרה זה ביצי דגים שלא עברו בישול.
ההמלצה היא להימנע מדגים ובשרים שלא עברו בישול מלא, במהלך ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיקרה בהריון-המשך
סימונה22/07/2014תודה על תשובתך המהירה
אני מכירה את ההנחיה לגבי דגים, אך מה לגבי זה שהאיקרה היא בקופסת שימורים?
הרי אוכל כזה (קופסת שימורים) עובר תהליך של השמדת חיידקים. האם האיקרה בכל זאת לא בטוחה למאכל בהריון?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיקרה בהריון-המשך - תגובה
דנה שפילמן24/07/2014שלום דלית,
שימורים זה לא בישול. לא להריון אלא לאחר חימום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 1200-1300שירה21/07/2014
היי נטעחן לא אני בכלל לא בדיאטה פשוט סתם יצא לי לשים לב שאיזה שבוע ככה אכלתי ממש מועט בסביבות ה1200 האם זה מסוכן לעובר?אם זה ימשיך כך גם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 1200-1300 - תגובה
נטעחן ליבנה22/07/2014קשה לי לומר, ההמלצה הכללית היא לאכול לפחות 1400 קק"ל ביום.
אני ממליצה לפנות לרופא להתייעצות, כל עוד העובר מתפתח והכל תקין אין מה לדאוג. יחד אם ז\את הקפידי לאכול מספיק על מנת שלא יהייה עיקוב בהתפתחות העובר, וכמובן על מנת שתעברי את ההריון בקלות ועם הרבה אנרגיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה מומלץ לעלות במשל בהריוןוולא20/07/2014
שלום לכן
אני בהריון ראשון בשבוע 7 , אני שוקלת 61 והגובה שלי 1.58;אני יודעת שאני בעוד משקל של 3 קילו, ולא רוצה לעלות הרבה במשקל בהריון, עד כמה קילו מומלץ עבורי לעלות בכל תקופת ההריון??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה מומלץ לעלות במשל בהריון - תגובה
דנה שפילמן22/07/2014שלום,
התחלת את ההריון במשקל תקין ולכן את יכולה לעלות עד 16 קג במהלך ההריון.
אני ממליצה לך לפנות לדיאטניות קלינית למעקב אכילה, משקל ובדיקות דם במהלך ההריון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
וולא22/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרעי פשתןא20/07/2014
שלום
אני בשבוע 11 להריון. נוהגת לטחון זרעי פשתן ולהוסיף לסלט הרבה פעמים בגלל אומגה 3 שיש בזרעי הפשתן. שמעתי לאחרונה שיש מרכיב רעיל בזרעי פשתן ולא כדאי כל כך להשתמש בזמן הריון. האם זה נכון?
האם אסור לאכול זרעי פשתן בהריון? זה רעיל? מזיק?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרעי פשתן - תגובה
נטעחן ליבנה20/07/2014לא מכירה את זה.....
איכן קראת את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלוריותשירה18/07/2014
היי אני בהריון ראשון שבוע 16 רזה מטבעי שוקלת 42 בת 25
רציתי לדעת האם צריכה קלורית של 1200-1300 ביום שיוצא לי לאכול זה מעט ועלול לסכן את העובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלוריות - תגובה
נטעחן ליבנה19/07/2014הי שירה,
זה נשמע מעט מאוד. את שומרת על דיאטה קפדנית?
בעיקרון המינימום לאישה בהריון זה 1400 קק"ל ביום, כאר ההמלצה היא לבדוק כמה אכלת בעבר ועל זה להוסיף 300 קק"ל ביום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה
שירה20/07/2014היי נטעחן לא אני בכלל לא בדיאטה פשוט סתם יצא לי לשים לב שאיזה שבוע ככה אכלתי ממש מועט בסביבות ה1200 האם זה מסוכן לעובר?אם זה ימשיך כך גם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות לא מספיקה של חלבון?נטי15/07/2014
שלום רב אני צמחונית כרגע בשבוע 14. משתדלת לאכול 2 ביצים ביום ו3 מעדני חלב. אני אוכלת גם מעט גבינה וטחינה. מאוד קשה לי לאכול קטניות וחומוס כי זה עושה לי בחילה. האם כמות החלבון מספיקה? האם יש תוסף לקחת כי אני מכריחה את עצמי לאגול אוכל שדוחה אותי. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות לא מספיקה של חלבון? - תגובה
נטעחן ליבנה16/07/2014ההמלצה היא לצרוך 71 גרם חלבון ביום בזמן הריון.
2 ביצים = 14 גרם חלבון
מעדני חלב (תלוי איזה) = כ- 21 גרם חלבון
גבינה וטחינה (תלוי כמה)
מעריכה שאת צורכת כ- 40-45 גרם חלבון ביום.
ממליצה לך לפנות לדיאטנית על מנת לבנות תפריט מאוזן שיתאים לצרכיך ויכולתך במהלך ההריון.
מזונות צמחוניים נוספים שעשירים בחלבון : טופו, חלבון ביצה (בלי החלמון), סייטן, מוצרי חלב, שקדים ואגוזים (מכילים כמות נמוכה של חלבון אך מכילים עדיין חלבון).
בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דנהאנה06/07/2014
שלום רציתי לשאול כמה חריף מותר לאכול בזמן היריון? אני שבוע 30 וכבר כמה שבועות עם חשק עז לחריף כל ארוחה...לפני ההריון לא הייתי אוכלת..והבנתי שזה לא כזה בריא ..מה גם בזמן האחרון כואבת לי הבטן אולי זה מזה?...כמה מותר לאכול באופן כללי בזמן היריון? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה - תגובה
דנה שפילמן07/07/2014שלום דנה,
בעקרון מבחינה בריאותית אין בעיה לאכול חריף בהריון. אם כי מעלה סיכוי לצרבות!
הפסיקי לאכול חריף כמה ימים ותראי אם יש שיפור בכאבי הבטן. בכל מקרה של חשד- פני במהרה לבדיקה אצל אחות/ רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרינטלשלי05/07/2014
שלום,
אני בשבוע 11 וצריכה לקחת פרינטל. בבית המרקחת הרוקחת נתנה לי פרינטל של StanlySunrise. כשהסתכלתי על המרכיבים הם ניר או לי בכמויות גבוהות- חומצה פולית -1 מג. ויטמין a ובטאקרוטן סהכ 3000 יחידות. ברזל 60 מג.
יש לציין שיש לי קרישיות יתר. האם יש חברות מומלצות והאם אתן מכירות את הפרינטל מחברה זו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרינטל - תגובה
דנה שפילמן07/07/2014שלום שלי,
אני לא מכירה את החברה. אני ממליצה לך להיוועץ עם הרופא המטפל שלך נוכח העובדה שיש לך קרישיות יתר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפה בהיריוןאנה01/07/2014
שלום...אני שבוע 29 ברוך ה...אני שותה 2 כוסות נס קפה ביום וזה רק מחודש רביעי
האם עדיף לשתות נטול או את הרגיל?והאם 2 כוסות ביום בכוס בינונית זה בסדר? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפה בהיריון - תגובה
נטעחן ליבנה03/07/2014ההמלצה היא לא לצרוך מעל 200-300 (תלוי לפי איזו המלצה הולכים) מ"ג קפאין ביום.
אם הקפה שאת שותה הוא אינסטנט, כוס קפה מכילה כ-30 מ"ג קפאין.
שימי לב שההמלצה היא לשתי כוסות קפה ביום, כי את צורכת קפאין גם ממקורות אחרים במהלך היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לאכול סושי מטוגן ?טולי30/06/2014
האם הטיגון הקצר בשמן עמוק הורג את החיידקים שיכולים להיות בסושי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מותר לאכול סושי מטוגן ? - תגובה
נטעחן ליבנה03/07/2014אני לא מכירה את המאכל.
בעיקרון אם הדגים עוברים בישול מלא לא אמורה להיות בעיה. שימי לב שלא מדובר בסושי מצופה בפתיתי פנקו מטוגנים, כמו שמגישים במסעדות רבות.
מותר לאכול רק דגים שעברו בישול.
ושהחיתוך של הסושי לא יתבצע על משטח עליו נחתכו דגים חיים או באותו סכים, שכן אלו עשויים לגרום לזיהום חיידקי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסטרמה ונקנקיות בהיריוןאנה29/06/2014
שלום אני שבוע 29 ברוך ה ועד עכשיו נמנעתי מפסטרמה ונקנקיות כי אמרו לי שזה אסור...האם זה נכון ועדיף להימנע בכלל או פעם ב לאכול זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסטרמה ונקנקיות בהיריון - תגובה
נטעחן ליבנה29/06/2014מנקניקים מומלץ להימנע.
נקניקיות שעברו בישול מלא אין כלל בעיה לאכול. כמו כל בשר הקפידי שהנקניקיות הכן עברו בישול מלא (וול דאן=WELLDONE)
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)