מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוף בבקשה- אומגה d3 ופרנטל בהריוןמיה27/03/2013
שלום
אני בהריון בשבוע 29+5- נוטלת פרנטל שבו יש, בין היתר, ויטמין d בשיעור של 400 יחב"ל.
אני מעוניינת לקחת כעת גם כדור אומגה המכיל: DHA- כמות 350 מ"ג, EPA- כמות 40 מ"ג, ויטמין D3- כמות 400iu
1. האם היחס בין ה- dha ל- epa בסדר?
2. האם יש מניעה לקחת את שני הכדורים האלה יחד?
3.האם המינון של ויטמין d לא יהיה גבוה מדי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף בבקשה- אומגה d3 ופרנטל בהריון - תגובה
דנה שפילמן31/03/2013שלום מיה,
1. היחס בהריון אמנם צריך להיות לטובת הDHA אך ביחס 3:1, בפורמולה שאת מציגה היחס הוא 8:1, עדיף למצוא פורמולה אחרת.
2. אפשר לקחת פרנטל ואומגה יחד
3. אפשר לקחת ויטמין D עד מינון של 2000 יחידות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר עליה במשקלשיר25/03/2013
היי רציתי לברר האם חוסר עליה במשקל בשבוע 20 מעידה כביכול על ירידה במשקל? ( גובה1.66 משקל 51 ק׳ג)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכוונתי עד שבוע 20
שיר27/03/2013חוסר עליה מתחילת ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר עליה במשקל - תגובה
דנה שפילמן31/03/2013שלום שיר,
העובר, השליה ומי השפיר יש להם משקל, שהולך ועולה עם התקדמות ההריון. אם עד עכשיו לא עלית במשקל, סימן שירדת ממשקל גופך הבסיסי.
עד עכשיו היית כבר אמורה לעלות מספר קילוגרמים, אני מציעה לך לפנות במהירות לרופא המטפל למעקב ובירור שהכל תקין אצלך ואצל העובר, ומעקב צמוד במרפאת הריון למעקב משקל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקל הריון ראשוןגיגי16/03/2013
היי,
זהו הריון ראשון שלי, אני מאוד מוטרדת מקצב העליה שלי במשקל. אני בשבוע 21+4, התחלתי את ההריון במשקל 58 (הייתי ממש רזה יחסית לעצמי...) הגובה שלי הוא 1.67 וכרגע אני שוקלת 66!!! אני חייבת לציין שאני מאוד משתדלת ומקפידה לאכול בריא ונכון: ירקות , דגנים מלאים, קטניות , המון מים...פה ושם כמו כל הריונית אני חוטאת בשוקולד או צ'יפס לעיתים רחוקות ממש.
יש לציין שרק החזה והבטן גדלו... שאר הגוף שלי נשאר אותו הדבר...
אך לפי הbmi שלי אני אמורה לעלות בין 11-16 ק״ג וכבר עליתי 8!!!
בקיצור אני מודאגת מאוד.....
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה במשקל הריון ראשון - תגובה
דנה שפילמן17/03/2013שלום גיגי,
כפי שציינת, הטווח לעליה הוא 11-16 קג'. בעקרון ככל שהמשקל נמוך יותר כך העליה יכולה להיות גדולה יותר. את בשבוע 22 ועלית כמחצית מהמשקל. את נמצאת במקום טוב ויש לך מודעות. בכל מקרה אני מציעה לך לפנות לדיאטנית לבחינת תפריטך ומעקב לאורך ההריון כדי שתראי בוודאות שהכל בסדר ולא תדאגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פולית בהריוןיעל14/03/2013
אני בשבוע 24 ורציתי לדעת עד איזה שבוע לוקחים חומצה פולית? והאם יש איזושהי דרך לקבל מספיק חומצה פולית מתזונה? דבר נוסף בבדיקות דם ההמוגלובין שלי היהנמוך והרופאה המליצה על תוספת של ברזל, איזה ברזל מומלץ לקחת? האם יש תוסף אחד שמשלב את כל הויטמינים והמינרלים שצריך בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית בהריון
נטעחן ליבנה14/03/2013חומצה פולית מומלץ לקחת לכל אורך ההריון, ונמצא בכמות מספקת בוויטמין הפרינטל.
לגבי ברזל, עדיף שהרופא יתן לך מרשם, בהתאם לתוצאות של בדיקת הדם.
בקשי ממנו ברזל קל לעיכול, על מנת שיהיו כמה שפחות תסמינים. במערכת העיכול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה טבעונית בהיריוןלוני12/03/2013
שלום,
רציתי לשאול מה דעתכן על תזונה טבעונית בהיריון?
בהנחה שמדובר בתזונה בריאה ומגוונת כגון הרבה ירקות ופרות, פסטה/ אורז מלא, עדשים וקטניות, אגוזים וכדומה....
תודה!
לוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה טבעונית בהיריון - תגובה
דנה שפילמן12/03/2013שלום לוני,
האם את חיה על תזונה טבעונית תקופה? מה עם בדיקות הדם?
בשל מגבלה של מגוון מזונות וסיכון למחסור בחלבון, ברזל, סידן וכדומה- אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית לייעוץ פרטני מקיף ומעקב רציף לאורך כל ההיריון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרי פסיפלורה בתחלית הריוןענת07/03/2013
שלום אני בשבוע 7,ויצאתי לי לאכול מפרי הפסיפלורה.האם יש סכנה באכילת הפרי הזה?כי מקריאה באינטרנט אני מבינה שיש לו תכונות מרדימות???
אני בלחץ אדיר,נא תשובתכם המהירה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - עוגיות יין- כשרות לפסחשי04/03/2013
שלום, אני ממש ממש אוהבת עוגיות פרח עם חור באמצע כשרות לפסח. כרגע אני בתחילת הריון ממש, תוהה אם מותר לאכול את העוגיות האלה, ידוע כי שמן הוא עוגיות יין ואכן במרכיבים שלהם רשום יין, השאלה אם האלכוהול התנדף באפייתן?
אשמח לתשובה משמעית בנושא.
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוגיות יין- כשרות לפסח - תגובה
דנה שפילמן05/03/2013שלום שי,
האלכוהול באחוז נמוך ואכן מתנדף ולכן אין בעיה מבחינה זו לצרוך אותן.
כמובן לא להגזים, כמו כל דבר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3- מתי?מעיין04/03/2013
בת 29, שבוע 8 ואני מנסה להתאפס על עצמי. זה ההריון הראשון שלי ואני מוקפת בכל כך הרבה מידע: איזה ויטמינים צריך לקחת, כמה לאכול, איזה בדיקות ועוד ועוד.
אני מנסה לעשות לעצמי סדר, איזה ויטמינים ותוספים צריך? הבנתי שיש צורך גדול באומגה 3 אבל למשל כמה ומאיזה שבוע לוקחים את זה? צריך כבר עכשיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומגה 3- מתי? - תגובה
דנה שפילמן04/03/2013אומגה 3 מומלץ לקחת בעיקר בטרימסטר 3, גם שם הדעות חלוקות.
אם את צורכת דגי ים 2-3 שבשבוע זה לרוב מספיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומגה 3- תוסף בהריון
נטעחן ליבנה04/03/2013האומגה 3 מומלצת במהלך ההריון מכיוון והיא חיונית להתפתחות המוח ומערכת הראיה בעובר.
ההמלצה היא לצרוך שתי מנות דג בשבוע. העדיפי דגים שמכילים כמויות נמוכות של כספית כסלמון, טונה משומרת וזה בון. חשוב להקפיד שהדגים יהיו מבושלים היטב מחשש למזהמים.
אם את צמחונית ונמנעת מאכילת דגים מומלץ לקחת תוסף של אומגה 3. העדיפי תוסף צמחי.
בנוסף את יכולה להגביר צריכה של מזונות עשירים באומגה 3.
זרעי פישתן טחונים, שמן פשתן, אגוזי מלך, פקאנים, ברוקולי וכרוב ירוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומגה3
שירן05/03/2013היי
אני אישית התחלתי לקחת ממש התחילת ההיריון אומגה D3 של סופרהב, זה בעצם שילוב גם של אומגה וגם של ויטמין D וזה מבטיח שמירה על התינוק וגם עלייך בתקופת ההיריון.
אני לקחתי בין כמוסה לשתיים ביום עם ארוחת הצהריים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתלחוצה..01/03/2013
הי
אני רואה שאין אחידות בין הרופאים לגבי המינון המומלץ של חומצה פולית ואני דיי לחוצה ומבולבלת כבר..התחלתי לקחת בהמלצת הרופא המטפל מינון של 5 מ"ג (לא מק"ג אלא מ"ג) + כדור 1 ביום של פרנטל שגם הוא מכיל חומצה פולית. זה הרבה הרבה מעבר למינון שראיתי שממליצים בקופות החולים.
יש לציין שלא היה לי מחסור בחומצה פולית. הבדיקת דם לפני התחלת הנטילה יצאה תקינה לגמריי.
היום נודע לי, שזה לא מדויק לומר שאין נזקים בעודף חומצה פולית בגוף. יש מחקרים שמצאו קשר בין עודף בתוסף זה לבין שפעול של תהליכים סרטניים בגוף, פגיעה במערכת החיסון ועוד..זה קצת מלחיץ אותי. (אני גם עם מחלה אוטו-אימונית ברקע)
בעיקרון התחלתי טיפולי פוריות (לא בגלל בעיה אלא כי אני רווקה) ועוד שבועיים אמורה לקבל תשובה לגבי הריון. (לטיפול הראשון)
אני נוטלת את המינונים הנ"ל כבר 3 חודשים.
את חושבת שכדאי כרגע לעשות הפסקה עם החומצה הפולית עד לתשובה ואז לעבור למינון נמוך יותר? (אני בטוחה שאין לי מחסור בזה)
או לעבור למינון נמוך יותר בלי לעשות הפסקה?
יש באמת צורך במינון כ"כ כ"כ גבוה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית לפני הריון
נטעחן ליבנה03/03/2013ההמלצה של משרד הבריאות היא ליטול 400 מק"ג חומצה פולית לכל אשה בגיל הפוריות.
אני לא יודעת למה הרופא המליץ לך ליטול כמות כזו גבוה. אבל אני הייתי ממליצה לפנות אליו שוב לייעוץ.
את יכולה גם לפנות לרופא אחר ולקבל חוות דעת נוספת. יכול להיות שהכמות הזו ניתנת לך בגלל טיפולי הפוריות.....
בכל מקרה פני לרופא ובקשי לדעת למה הוא נותן כזו כמות גבוה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן זיתלחוצה..01/03/2013
שלום.
רצתי לדעת אם יש איזשהי מגבלה בצריכה של שמן זית במהלך הריון.
האם יש איזשהו מינון שלא מומלץ לעבור?
האם הוא מכיל ויטמין A בכמות שיכולה להיות מסוכנת?
האם יש מצב בו השמן מתחמם יותר מידי ונוצרים חומרים מסוכנים? (קראתי את זה איפשהו..)
אני משתמשת בו יחסית הרבה בבישול (וגם במריחה על השיער מידי פעם).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן זית - תגובה
דנה שפילמן03/03/2013שלום,
שמן זית נחשב את חומרי הגלם הבריאים והמומלצים שיש. כמובן שהכי טוב לצרכו ללא חימום. בבישול עדיף לחמם כמה שפחות ולמשך פחות זמן. ההמלצה להוסיף בסוף הבישול לטעם. על השיער אין שום השפעה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום,אשמח להמלצות על תזונה לתחילת הנטע01/03/2013
שלום,
אני ובעלי מנסים להרות בצורה הטבעית. רציתי לשאול על מה עלי להקפיד בקשר לתזונה בתקופה זו, ובמיוחד בתחילת הריון, הייתי רוצה לשמור על תזונה מתאימה בכל מקרה, כי בין הנסיונות עד לברור האם אכן אנו בהריון יעברו מספר שבועות, לא הייתי רוצה לעשות טעויות בתקופה זו.
אני בת 32, זה יהיה ההריון הראשון שלנו. אני עושה דיאטה עם דיאטנית במהלכה הורדתי 7 קילו בארבע חודשים אחרונים, וכעת משקלי עומד על 81 קילו. 155 ס"מ הוא גובהי. אני מקפידה על 6 ארוחת ביום, כל עד 3 שעות, בעיקר לחם מקמח מלא.
אוכלת אורז מלא או רגיל, הרבה ירקות, אבל בזמן האחרון קשה לי להקפיד על יחס נכון של חלבונים, שומנים, ואני אוכלת את "האוכל הבריא" אבל בכמויות גדולות יותר- 2 כפות אבוקדו, טחינה וכדומה במקום כף, 6 כפות אורז במקום 4 וכדומה.
האם מותר כף קטשופ מדי יום?
האם אפשרי להמשיך בהתחלה בתפריט הדיאטה?
לא מעשנת, לא שותה אלכוהול. אני שותה בדר"כ 1-2 כוסות קפה או נס קפה ביום ועוד 1-2 כוסות תה שחור רגיל, ולפעמים גם קולה דיאט או זירו, אני לא שותה המון. יש ימים שזה אולי כוס קפה אחד, כוס תה אחד, ושום קולה, או 2 כוסות קולה. הבנתי שקפאין מזיק, ורציתי לשאול האם להמנע לגמרי מקפאין? זה יהיה מאוד קשה לי, אני אוהבת תה שחור ולא תה אחר וצריכה לפחות כוס קפה ביום, האם לעבור לנטול קפאין? הבנתי שהוא לא נטול לחלוטין. האם יש משקאות חמים אחרים שאוכל לשתות? אני אוהבת לשתות קקאו, אבל יש בו קפאין, האם אפשר כוס שוקו- מ2 כפיות שוקולית פעם ביום?
האם מותר מרקי 10? אבקה בכוס?
האם מותר לי להתחיל בפעילות גופנית? בזומבה? התחלתי לפני שבועיים רק.
האם אופני כושר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי אומגה 3
נטע01/03/2013אני לוקחת אומגה 3 של דרך חיים - הכללית, 3 ביום, זה עוזר לי, בין השאר גם ליציבות במצבי רוח, האם אפשר להמשיך עם זה בהריון או לעבור לאומגה 3 צמחי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומגה 3 בהריון
אלינור שילק03/03/2013שלום לך,
לאומגה 3 חשיבות רבה בזמן ההריון וההנקה. לפי ההנחיות המקובלות יש לצרוך לפחות 200 מ"ג DHA בתקופה זו.
למידע ויעוץ אישי בנושא תזונה ותוספי תזונה בהריון והנקה ולקבלת שובר הנחה למוצרים, את מוזמנת לפנות אלינו .
בברכה,
אלינור שילק
מחלקת הדרכה אלספה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקול קיבהשיר27/02/2013
הי,
אני ממש בתחילת ההריון השני, בשבוע 8. אכלתי מרק שמראה לי היה מקולקל ומאז יש לי כאב בטן. האם יכולה להיות איזו שהיא פגיעה בעובר? במהלך ההריון? האם אני צריכה לפנות לרופא או פשוט לתת יום יומיים לעבור???
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקול קיבה בהריון
נטעחן ליבנה28/02/2013אני ממליצה לפנות לרופא על מנת לוודא שלא נגרם שום נזק, למרות שסביר להניח שלא נגרם שום נזק. מה הכוונה נראה לך היה מקולקל ? המרק היה מסריח ? חמוץ ? או שאת חושבת שהיה מקולקל בגלל כאבי הבטן שאת חשה.
בהמשך ההריון, אני ממליצה להימנע מאכילת מזון שחשוד כמקולקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלתי על פוליפרין ופרנטלמירי25/02/2013
שלוםם. בהמשך לתשובה שניתנה לי, כתבת שמותר לקחת עד 1000 מ"ג חומצה פולית ביום.
כפי שציינתי אני לוקחת 2 פוליפרין ביום (ולא אחד) ובנוסף פרנטל כך שאם כל פוליפרין מכיל 500 ופרנטל מכיל 400 אז יוצא שכל יום אני צורכת 1400 מ"ג חומצה פולית ביום (וזה בלי מה שמתקבל ממאכלים כגון קורנפלקס). אם כך, אני חורגת מהמקסימום, אכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספים של חומצה פולית
נטעחן ליבנה26/02/2013אם את לוקחת כמות של 1400 מק"ג את אכן חורגת מהכמות.
בגדול לא אמור להיות נזק מנטילה עודפת של חומצה פולית. מכיוון והחומצה הפולית הינה מסיסה במים, היא לא נוטה לגרום לנזקים. הנזק היחיד שמוכר הינו מיסוך על חסר בוויטמין 12B.
לגבי חומצה פולית במזון, אין הגבלה כלל. את יכולה לצרוך כמה שאת רוצה ללא חשש.
על מנת להשקיט את הדאגה הייתי ממליצה לברר עם הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל תקין?מירי22/02/2013
שלום.
אני בשבוע 17+4 .
לפני ההריון שקלתי 47 ק"ג (1.54 ס"מ) ושמרתי על משקל זה בעיקר משום שהאם הייתי אוכלת יותר ביום מסוים, למחרת הייתי אוכלת הרבה פחות או מדלגת על ארוחות וכך לאורך שנים שמרתי על המשקל.
התחלתי את ההריון כאמור במשקל 47 ק"ג. כיום אני בשבוע 17+4 והעליתי כבר 5 ק"ג, זאת בעיקר משום שהפסקתי לעשות קיצוצים כמו שנהגתי כדי לא לפגוע בהריון.
האם המשקל תקין לשבוע זה? לאיזה משקל אני אמורה להגיע על סמך נתונים אלו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלית משקל בהריון
נטעחן ליבנה24/02/2013נשמע שהתחלת את ההריון במשקל מאוד נמוך. לפי מה שאת מספרת התזונה שלך לא הייתה כל כך מאוזנת לפני שנכנסת להריון.
במהלך ההריון את אמורה לעלות 12-15 ק"ג.
כרגע את עולה במשקל בקצב מצויין. אין לך ממה לחשוש.
חשוב מאוד שבמהלך ההריון תשמרי על תזונה מאוזנת. השתדלי שלא לדלג על ארוחות או לקזז.
בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרנטל ו2 כדורי פוליפיריןמירי21/02/2013
עקב המוגולובין נמוך הרופא הורה לי להתחיל לקחת 2 כדורי פוליפירין ביום. כששאלתי את הפקידה שלו האם זה בנוסף לפרנטל, היא אמרה שכן כיון שהפרנטל מכיל רק ויטמינים אבל כעת ראיתי שגם הפרנטל מכיל ברזל וחומצה פולית. האם אין סכנה במינון יתר של פרנטל ו-2 כדורי פוליפיין הן מבחינת הברזל והן מבחינת החומצה הפולית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבול עליון לחומצה פולית
נטעחן ליבנה24/02/2013הגבול העליון של חומצה פולית שניתן לקחת ללא סיכון הינו 1000 מ"ג.
פוליפרין מכיל 500 מ"ג חומצה פולית. פרינטל מכיל 400 מ"ג חומצה פולית.
כך שאין שום בעיה מבחינת חומצה פולית.
לגבי הברזל, אם הרופא המליץ על התוסף אני בטוחה שאין בעיה.
חג שמח :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)