מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סלמון מעושן בהריוןאפרת21/10/2013
שלום. שאלתי היא האם מותר לאכול בהריון סלמון מעושן שחומם במיקרוגל, ואם כן, כמה זמן צריך לחמם אותו כדי שהוא יחשב לבטוח?
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סלמון מעושן בהריון - תגובה
דנה שפילמן21/10/2013שלום אפרת,
אכן סלמון מעושן לא מומלץ בגלל שנחשב מזון קר. מותר לאכול מזון שחומם מעל 70 מעלות. לצערי איני בקיאה בדרגות החום במיקרוגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תאומים שבוע 22תאומים15/10/2013
שלום רב,
אני בהריון תאומים שבוע 22+3 , וכעת אני שוקלת 58 (גובה 1.64). התחלתי את ההריון במשקל של 49, ועד עכשיו עליתי 9 קילו. האם העלייה תקינה?
מה שיותר מבהיל אותי שעליתי 5 קילו, קפיצה ענקית, בין שבוע 17 עד ל-22. אני לא מרגישה שאני אוכלת הרבה.. האם יכול להיות שהקפיצה הינה בגלל שבתחילת ההריון לא עליתי כלל וזה פשוט השלים את הפער?
אני מפחדת לעלות יותר מדי...
תודה ויום מקסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון תאומים שבוע 22 - תגובה
נטעחן ליבנה15/10/2013ראי למטה תשובה על הריון תאומים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתרחל14/10/2013
שלום
אני בת 22, מתכוננת להריון, בעזרת השם. קראתי שחומצה פולית חיונית לגוף כ-3 חודשים לפני ההריון.
ברוך השם, אני בריאה, ללא בעיות רפואיות, אוכלת בריא ונקי כבר שנים, מתעמלת כ-5 פעמים בשבוע.
אשמח לקבל הסבר לגבי חומצה פולית- מינון וכמויות, מתי להתחיל ומתי להפסיק.
תודה רבה וכל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית - תגובה
נטעחן ליבנה15/10/2013רחל שלום,
חו7מצה פולית היא ויטמין מקבוצה B, והיא חיונית להתפתחות תקינה של מערכת העצבים בעובר. לפי הנחיות משרד הבריאות על כל אישה בגיל הפוריות ליטול תוסף של חומצה פולית המכיל 400 מק"ג. את התוסף יש ליטול שלושה חודשים לפחות לפני ההריון ולכל אורך ההריון.
את יכולה גם ליטול את התוסף בקומפלקס מולטיויטמין להריון.
בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכת קלוריות בהריוןיעל11/10/2013
שלום, בת 30, שבוע 11 של הריון ראשון.גובה 1.62 התחלתי את ההריון במשקל 54, ובינתיים עליתי קילו - קילו וחצי...
ברצוני לשאול מהי תוספת הקלוריות היומית (או כמות הקלוריות היומית) שעליי לצרוך ומאיזה שלב בהריון?
קראתי מספר דברים סותרים באתרים שונים –באתר אחד שרק משהליש השלישי יש להגביר את צריכת הקלוריות בכ300 קלוריות ליום... ובאתר אחר שמשהליש השני יש לצרוך עוד 200 קלוריות ליום ומהשליש השני עוד 500 קלוריות ליום...
תודה רבה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכת קלוריות בהריון - תגובה
דנה שפילמן14/10/2013שלום יעל,
בגדול מגבירים ב-300 קק"ל ליום מהטרימסטר השני ועד סוף ההריון. אני מציעה לך לפנות לדיאטנית לבחינת תפריטך ומעקב הריון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספיםחן03/10/2013
שלום,
אני בשבוע 21, הריון ראשון.
עד כה נטלתי פארנטל, אך מכיוון שגרם לי לעצירויות הרופא החליף לי לאקטיפרין.
האם כדאי להתחיל לקחת גם אומגה 3?
האם אין מניעה שזה יחד עם האקטיפרין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספים - תגובה
נטעחן ליבנה04/10/2013אקטיפרין זה בשביל הברזל בלבד. זה לא תוסף של מולטיויטמין כמו הפרנטל.
לגבי האומגה שלוש זו החלטה שלך ביעוץ עם הרופא. ההמלצה היא כן לצרוך אומגה שלוש, בעיקר בטרימסטר השלישי, מכיוון וזה משפיע באופן חיובי מאוד על ההתפתחות הקוגנטיבית של העובר.
לגבי האם לצרוך תוסף או לאכול שתי מנות דג בשבוע יש להתייעץ עם הרופא. ישנם רופאים שממליצים על תוסף וישנם שחוששים שתוספים עלולים להכיל עקבות של כספית שמסוכנת בזמן הריון.
בהצלחה וסוף שבוע נפלא :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקלתאומים29/09/2013
שלום,
אני בהריון תאומים שבוע 20, התחלתי את ההריון במשקל 49 (גובה 1.64) וכיום אני שוקלת 56, האם העלייה או תקינה או רבה מדי..?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל - תגובה
דנה שפילמן30/09/2013העליה דווקא קטנה לתאומים. אנא פני לדיאטנית לבחינת מצבך ומעקב לאורך ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקל
תאומים30/09/2013קודם כל תודה על התשובה.
הייתי רוצה לדעת, אז כמה אני הייתי אמורה לעלות עד עכשיו? כי רופאת הנשים אומרת שזה טיפה הרבה מדי יחסית לשבוע... ( 7 קילו לשבוע 20)
תודה ויום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקל - תגובה
נטעחן ליבנה30/09/2013ההמלצה לגבי מי שנכנסת להריון בתת משקל היא לעלות 11-16 ק"ג עד שבוע 20. ועד שבוע 28 להגיע כבר לעליה של 17-23 ק"ג.
שימי לב שהעליה עד שבוע 28 היא החשובה ביותר במהלך הריון מרובה עוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה במשקל שבוע 16גלית17/09/2013
אני בשבוע 16, גובה 1.65 משקל התחלתי 50.5 וכיום 53.3 , האם מדובר בעליה סבירה?
כמה אני אמורה לעלות במהלך הטרימסטר השני? כמה קלוריות מומלץ לצרוך מידי יום על מנת לעלות את העליה הרצויה והמבוקרת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במשקל שבוע 16 - תגובה
נטעחן ליבנה17/09/2013הי גלית,
ממה שאת מתארת התחלת את ההריון בתת משקל ולכן את אמורה לעלות יותר משקל במהלך ההריון, על מנת להבטיח התפתחות תקינה ובריאה של העובר.
ההמלצה היא להוסיף לתפריט הרגיל שלך (לפני ההריון) כ-300-400 קלוריות אקסטרה במהלך ההריון.
יחד עם זאת מכיוון והתחלת את ההריון ממשקל נמוך אני ממליצה לפנות לדיאטנית שתתאים לך תוכנית ותנהל מעקב הריון.
חג שמח ובהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל בהריון תאומיםתאומים16/09/2013
בוקר טוב,
ברצוני לברר בהריון תאומים כמה אמורים לעלות במשקל?
עד שבוע 20? ועד שבוע 28?..
(משקל התחלתי 49, גובה 1.64 )
אני שבוע 18, עד כה עליתי כמעט 6 קילו? האם תקין?
תודה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל בהריון תאומים - תגובה
דנה שפילמן16/09/2013שלום הריונית,
לפי הנתונים שלך התחלת ההריון בתת משקל. את אמורה לעלות במהלך כל ההריון 20-24 ק"ג. נראה כי עלית יחסית מעט עד כה. אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית קלינית לבחינת תפריטך ומעקב משקל לאורך ההריון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקל הריון תאומים
תאומים17/09/2013קודם כל תודה על התשובה!
אני קצת מבולבלת... אתמול הייתי אצל רופאת נשים שלי ,והיא אמרה שעליתי יחסית הרבה . היא טוענת שיש צורך לעלות עד 15 קילו בתאומים.
עליתי עד עכשיו (שבוע 18) כמעט 6 קילו. אני פוחדת לעלות יותר מדי. יש לציין שזהו הריוני השני, ובהריון הראשון לא זכור לי שהייתה לי כל כך בטן בשלבים האלה...
תודה וחג שמח! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקל הריון תאומים - תגובה
נטעחן ליבנה17/09/2013בהריון עם שני עוברים אמורים לעלות הרבה יותר מהריון עם עובר אחד.
מרבית העליה במשקל אמורה לקרות עד שבוע 28.
לגבי הבטן, כל הריון שונה מהקודם.
ממליצה לפנות לדיאטנית לבנית תוכנית תזונתית מתאימה להמשך ההריון.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקל הריון תאומים
תאומים17/09/2013היי, תודה על התשובה.
האם העלייה באמת גדולה, האם אני צריכה להפחית? או שהיא תקינה?
(גובה 1.64, משקל התחלתי 49, משקל נוכחי 54.5, שבוע 18)
תודה, וסליחה על השאלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקל הריון תאומים - תגובה
נטעחן ליבנה17/09/2013לא עלית מספיק במשקל.
התחלת את ההריון במשקל נמוך מאוד, יש שיאמרו אפילו לא בריא.
ההמלצה למי שהתחילה את ההריון ב- BMI נמוך מ-19.5 לעלות יותר במשקל, גם בהריון עם עובר אחד.
את בהריון עם תאומים, את חייבת לעלות יותר במשקל ומהר.
גודל העוברים משפיע על מצבם הבריאותי בלידה ולאחריה.
פני לדיאטנית בהקדם.
חג שמח :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על משקאות דיאט בהריוןמיק08/09/2013
היי
אני בשבוע 13, שתי שאלות על תזונה בהריון :
1. משקאות דיאט בהריון - אני יודעתש דיאט בכללי לא בריא וכו' אבל חיה על שציה דיאט כבר שנים מטעמי דיאטה. לא מסוגלת לשתות מים בלי טעם. השאלה היא האם זה רק לא בריא בכללי או שבאמת יש בזה סיכון ממשי לעובר ?והאם משנה עם איזה סוג ממתיק ? והאם משנה אם מיץ או מוגז ?
2. אני בלי רקע סוכרתי, אצלי או במשפחה שלי (אמא של בעלי סוכרתית אבל אני מניחה שזה לא קשור?) . האם לתזונה שלי יש השפעה ממשית על הסיכוי לסכרת הריונית ? אני אמנם ממש לא חזקה בשוקולדים, אבל חזקה מאוד דפחממימות פשוטות ...
המון תודה
מיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על משקאות דיאט בהריון - תגובה
דנה שפילמן08/09/2013שלום מיק,
גם ללא נטיה גנטית לסוכרת, לא מומלץ לצרוך פחמימות פשוטות רבות בבריאות היומיום בכלל ובהריון בפרט. מיצי דיאט עם ממתיקים שיותר נסבלים בהריון. לגבי מוגז דיאט עדיף קולה זירו ולא דיאט רגיל. כן, יש קשר להתפתחות העובר אך במינונים גבוהים, ואם את חיה על זה אני מציעה לך להפחית כמה יותר. אם את לא יכולה מים לבד, אז לפחות למהול את השתיה עם מים/ סודה, ניתן גם להוסיף למים לימון/ נענע/ קינמון.
אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית קלינית לבניית תכנית אכילה ושתיה שתהיה מותאמת לך באופן אישי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ! מה הממתיקים שיותר עדיפים בהר
מיק08/09/2013בהריון ?
ואל הבנתי, עדיף שתיה דיאט מוגזת או לא אם בכל מקרה אני שותה ? או שזה לא משנה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ! מה הממתיקים שיותר עדיפים בהר - תגובה
דנה שפילמן09/09/2013סוכרלוז הנו ממתיק עדיף. יש להזהר עם אספרטם ואצוספלם K.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בהנקהשני05/09/2013
היי.
בתי בת 5 שבועות ויונקת בערך כל 3 שעות מיום הלידה. היא סובלת מגזים ויש לה יציאות כל 5 ימים בממוצע. אני משתדלת מאוד לאכול בריא ומסודר. מה עלי לאכול בכדי להקל עליה? ממה עלי להימנע? האם כל מה שאני אוכלת מגיע אליה בסופו של דבר? (לדוגמא אם אכלתי כרוב שידוע כמעורר גזים מיד לאחר ההנקה, האם כעבור 3 שעות כשאניק שוב זה יגיע אליה?)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה בהנקה
נטעחן ליבנה08/09/2013חלי שלום,
בגיל 5 שבועות הנקה כל 3 שעות היא בהחלט נורמאלית.
לגבי היציאות את גם לא מתארת משהו לא מוכר. בשלב זה יכולה להיות יציאה גם רק פעם בשבוע.
אני ממליצה לפנות לרופא מטפל אם את חוששת אבל הדבר נורמאלי לחלוטין.
לגבי מה עליך לאכול כדי להקל עליה. אין באמת שום מחקר שמוכיח כי מה שאמא אוכלת משפיעה על מצב הגזים של התינוק. יחד עם זאת את יכולה להימנע ממזונות שידועים כיוצרי גזים דוגמת ירקות מצליבים (ברוקולי, כרוב, כרובית, קולורבי וצנוניות)
בהצלחה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקל בהריון תאומיםתאומים03/09/2013
היי,
אני בהריון שני עם תאומים, שבוע 16.
התחלתי את ההריון במשקל של 49 ובתחילה ירדתי עוד 2 קילו, עד שהתאזנתי וחזרתי למשקלי.
כיום אני שוקלת 52 (גובה 1.64), האם זאת לא עלייה מוגזמת?
כמה מצופה ממני לעלות בשבוע זה?
אני די מודאגת שעליתי יותר מדי..
שנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה במשקל בהריון תאומים
נטעחן ליבנה03/09/2013הי תותית,
לפי מה שאת מתארת נכנסת להריון במשקל נמוך מאוד ועוד המשכת לרדת.
והעליה שלך במשקל עד כה היא ממש מעטה.
ההמלצה לגבי מי שנכנסת להריון בתת משקל היא לעלות 11-16 ק"ג עד שבוע 20. ועד שבוע 28 להגיע כבר לעליה של 17-23 ק"ג.
שימי לב שהעליה עד שבוע 28 היא החשובה ביותר במהלך הריון מרובה עוברים.
ממליצה לך מאוד לפנות לדיאטנית להתאמת תפריט שיאפשר עליה מהירה יותר במשקל.
בהצלחה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגוזי ברזיל בהריוןדנה02/09/2013
שלום.
אני בהריון בשבוע 22. לפני כמה שבועות ראיתי בבדיקות דם שההמוגלובין והברזל שלי ירדו. הלכתי לחנות טבע ושאלתי איזה אגוזים כדאי לצרוך אם חסר לי ברזל. אמרו לי לצרוך אגוזי ברזיל. קניתי כמות מכובדת של אגוזים ב-22 ש"ח ובמשך כמה שבועות צרכתי כמה אגוזי ברזיל ליום כדי לעלות את כמות הברזל. היום במקרה כשדיברתי עם חברה שלי היא אמרה לי שיש לה חברה שאוכלת אותם אבל בכמות של 2 ליום כי זה יכול להיות רעיל ואני עוד צרכתי כמות כזאת בהריון ועכשיו אני ממש בלחצים ופחדים שהזקתי חלילה לעובר שלי בגלל שלא ידעתי ולא ביררתי. האם אתן מכירות נשים בהריון שזה קרה להן ולמרות זאת ילדו ילד בריא והכל בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגוזי ברזיל בהריון
נטעחן ליבנה03/09/2013הי דנה,
אני לא מאמינה שיכולה להיווצר בעיה, אך אם את מודאגת פני לרופא המטפל והתייעצי איתו.
בעיקרון ההמלצה היא לא לצרוך יותר משני אגוזי ברזיל ביום אבל אני סבורה שבמספר שבועות לא יגרם כל נזק.
לגבי הברזל למה שלא תאכלי בשר אדום פעמיים בשבוע?
בנוסף את יכולה להעשיר את התפריט בטחינה, ירקות ירוקיים עליים, שקדים, גרעיני חמניה וקינואה.
בהצלחה, ושנה טובה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת משקל בהריוןיפעת29/08/2013
אהלן.
אני בהריון ראשון, בת 23, שבוע 12.
אני תמיד הייתי בתת משקל, עשיתי דיאטות, בדיקות וכל זה, ותמיד די מהר חזרתי למשקל שלי- איזור 45 קג' (גובה 164) מתחילת ההריון אני עם כאבי בטן (בדקתי- זה תקין) ובלגן בבטן. קצת הקאות ובלי בחילות. בגלל התחושה הרעה נורא קשה לי לאכול, ואני יורדת כל הזמן במשקל- התחלתי בערך 45-46 ועכשיו אני 42 במקרה הטוב. ראיתי שאני לא מצליחה לשמור על המשקל אז יצרתי קשר עם דיאטנית והיא ממש הפחידה אותי שזה יביא אותי לאשפוז.
אני באמת אוכלת כל מה שאני מסוגלת! יש איזה פיתרון? מניעה? אני קצת אובדת עצות ורק עוד שבוע יש לי. תור לרופא נשים ולאחות.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קודם כל לא להילחץ :)
נטעחן ליבנה01/09/2013הי יפעת,
ממה שהבנתי כל חייך היית במשקל נמוך. ממליצה להגיע לרופא בהקדם האפשרי, אבל לזכור שזו תופעה מוכרת שבטרימסטר הראשון בגלל השינויים יכולים להיות סימפטומים שונים.
לגבי המשקל, אני ממליצה להתחיל לאכול ארוכות תכופות יותר ודחוסות קלורית.
את יכולה לאכול כל שעתיים שלוש משהו קטן ועשיר קלורית. כמו כן ממליצה לך להעשיר את התפריט בשומנים בריאים (חד ורב בלתי רווים). מזונות כטחינה, אבוקדו, שקדים, בוטנים, אגוזים, חמאת בוטנים, זיתים. לדוגמא: לאכול פרוסה של לחם מלא עם ממרח שומני יותר בין הארוחות.
בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגידי את רצינית???
דנה03/09/2013הבחורה אנורקטית בתת משקל חמור. איזו מן תגובה לא אחראית זו "לא להלחץ"???
יקירתי ב BMI כזה (פחות מ 16) זה רעב קיצוני ותת תזונה שתפגע בעובר שלך.
אני מניחה שיש לך הפרעת אכילה כלשהי היות וזה לא משקל נורמלי, גם לא לבחורה רזה מטבעה. מציעה שתגשי לרופא בדחיפות. גם אם יאשפזו אותך - עדיף מאשר עובר חולה או מת. החיים שלך ושל העובר חשובים יותר מכל דבר.
בהצלחה מכל הלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטיחות תזונה בהריוןגלית09/08/2013
שלום.
1. האם אכילת גבינות מפוסטרות מהסוגים הבאים: רוקפות, קממבר/ברי וגבינות כחולות אחרות הנה בטיחותית במידה והגבינות עברו פסטור?
2. האם אכילת נבטים לא מבושלים כגון נבטים סיניים, נבטי חמניות ואלפלפא בטיחותית בהריון?
אודה מאוד לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבל בהמלצות הללו אין שום התייחסות
גלית11/08/2013למה ששאלתי - לא לנבטים ולא לגבינות. כיצד זה עונה על השאלה שלי? אודה לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיף להימנע מנבטים
נטעחן ליבנה11/08/2013בשל החשש לזיהום.
גבינות קשות שעברו פסטור הן בסדר גמור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם מדובר בגבינות חצי קשות ורכות
גלית12/08/2013שיש להן עובש וכו' כמו קממבר, ברי ורוקפור? תודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם מדובר בגבינות חצי קשות ורכות - תגובה
נטעחן ליבנה12/08/2013גבינות כברי, קממבר, פטה, גבינות כחולות. עשויות מחלב שלא עבר פיסטור.
ולכן מומלץ להימנע מאכילתן.
אבל..... שימי לב שיש מחלבות שדווקא כן מפסטרות את החלב (מאוד תלוי במחלבה).
חשוב מאוד שאם את כן בוחרת לאכול גבינות מסוג זה תוודאי שהן עשויות מחלב שעבר פיסטור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייחסתי לגבינות מהסוגים האמורים
גלית12/08/2013שכן עברו פסטור, היות ורוב הגבינות הללו - בכל אופן אלו שנמכרות ברשתות שווק - עשויות מחלב מפוסטר, שכן למיטב הבנתי מכירת חלב לא מפוסטר אסורה בארץ. השאלה היא האם למרות שעברו פסטור יש בגבינות הללו עדיין סיכון בריאותי כי הן מכילות עובש וכד'. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה משמעותיתאורנית04/08/2013
שלום רב,
אני בשבוע 19, עד עכשיו העלתי 9 ק"ג.
אני 1.60 אגב ובת 35.
רק עכשיו התעוררתי בנושא אבל עדיף מאוחר מאשר אף פעם...
עכשיו אלך לתזונאית עם מעקב כמובן עד הלידה.
שאלתי היא, האם מותר להוריד קצת במשקל?
או שמעתה, רק לשמור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה משמעותית - תגובה
דנה שפילמן04/08/2013שלום אורנית,
הדבר תלוי בכמה גורמים, אין אפשרות לתת מענה בדרך זו. אני שמחה ששמת לב למצב ומאחלת לך בהצלחה רבה מעתה ועד הלידה ובכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)