מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהירדנה24/02/2008
אני בהריון ראשון שבוע 24+3. את ההריון התחלתי במשקל של 65 ק"ג.אתמול נשקלתי והמשקל הוא 73 ק"ג . עליתי עד חודש שישי 8 ק"ג. האם העלייה היא לא גבוהה מידי? מה המשקל הממוצע שרצוי לעלות בהריון?
הייתי רוצה לדעת האם יש מזון מסויים שכדאי להתמקד בן בהריון והאם השיטה שבה אני פועלת של אכילת מנה קטנה כל שלוש שעות היא נכונה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשיטתי
ורד לב24/02/2008כדאי לאכול לפי הרעב והשובע ולהתמקד במזונות מזינים וקרובים למקורם ככל הניתן.
נועה, הדיאטנית שבינינו, בחופשת לידה ואולי תכנס בקרוב להצצות חטופות.
אני מייצגת את הגישה שאינה עוסקת במדידות ושקילות מרובות ומאמינה (לא רק מאמינה, אלא גם מתרגלת וממליצה כך למטופלות שלי) שהגוף לוקח את מה שהוא זקוק לו ונפטר מהשאר בעת הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 28+5 (שבוע 29)סתו21/02/2008
עד כה עליתי כ-9 ק"ג. האם העלייה תקינה?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינני הדיאטנית שבצמד
ורד לב24/02/2008נועה, הדיאטנית, ילדה ונמצאת כרגע ב"חופשת לידה".
אני מייצגת את הגישה שאינה מערבת שקילות, מדידות וטבלאות, כך שאינני יכולה לעזור לך לדעת אם עלייתך במשקל תקינה או לא.
כן יכולה לשאול אותך- איך את מרגישה עם העלייה שלך במשקל עד כה? האם נוח לך? מרגיש לך נעים? להיפך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאכלים חריפיםמודאגת19/02/2008
אני בשבוע 16 להריוני. ואני אוכלת המון מאכלים חריפים עד חריפים מאוד.
מישהי הפנתה את תשומת ליבי שזה אסור ועלול לפגוע בעובר.
האם זה נכון? כיצד מאכלים חריפים משפיעים על העובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ידוע לי על כך כלל
ורד לב21/02/2008המזון שאת אוכל מתעכל בגופך ומתפרק לרכיבי המזון הבסיסיים. אלה עוברים בדמך למקומות הנדרשים להם.
העובר שלך ניזון מדמך, כשם שתינוקך יהיה מוזן מחלבך.
לא רואה שום סיבה שמזון חריף יפגע בעובר, או בתינוק. זה נכון שיש תינוקות המגיבים למזון חריף שאמהותיהן המניקות אותם אכלו. אם כי בד"כ מדובר על נשים שאינן נוהגות לאכול מזון חריף באופן שגרתי ושגופן שלהן מגיב לכך לא טוב בעצמו.
חישבי על נשים בחלקים נרחבים מהעולם (אסיה המזרחית והתיכונה, דרום ומרכז אמריקה) הנוהגות לאכול מזונות חריפים בדרך קבע. אז מה, הן לא נכנסות להריון? לא יולדות? לא מניקות?
שוב, לא רואה סיבה להפסיק לאכול את המזונות המסורתיים שלך ואת אלה האהובים עלייך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספיםטל17/02/2008
שלום,
אני בהריון תאומים והיום התחלתי את השליש השני (שבוע 14). צמחונית מילדות, אך דואגת לאכול שתי מנות טונה בשבוע, הרבה מוצרי חלב ומידי פעם גם ביצים.
אני נוטלת תוסף מולטיויטמין (כבר שנים רבות) שנקרא פוליויט 30+, ומכיל 10 מ"ג ברזל, בין היתר. בנוסף, אני נוטלת חומצה פולית במינון 5 מ"ג ואומגה 3 של אלספה להריון.
קראתי בספרה של טובה קראוזה שמומלץ להתחיל לקחת תוסף ברזל בשלב זה, של לפחות 30 מ"ג. האם אני צריכה לקחת תוסף כזה, בנוסף על המולטיויטמין, ואם כן באיזה מינון? האם זה יכול להזיק?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזל טוב
ורד לב17/02/2008חשוב כמובן שלא להגזים עם התוספים גם כן, כי יותר מדיי מדבר טוב אינו בהכרח טוב יותר...
אני משערת שאת במעקב של בדיקות דם ותוכלי לברר מה רמות ההמוגלובין והפריטין שלך במהלך ההריון. כך תדעי האם יש לך צורך להגביר מינון של ברזל.
אם תרצי, תוכלי להוסיף את מינון הברזל הרצוי לך בנוסף לכמות שישנה כבר במולטיויטמין שאת נוטלת. אין צורך לקחת מעבר לכך.
מצרפת לך גם את המאמר שלי על תכולת ברזל במזון, כי אני מאמינה שזה בסופו של דבר מה שחשוב ולאו דווקא התוסף: http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=4624
שיהיה בהצלחה בהמשך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרהנטלשיר14/02/2008
שלום
באיזה שלב בהריון כדאי להתחיל לקחת תוסף כמו פרהנטל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי לוקחים פרנטל?
ורד לב15/02/2008בעקרון אפשר להתחיל ולקחת אף משלב תכנון ההריון, או בכל שלב בו את מרגישה צורך לכך.
זהו תוסף המיועד לנשים בשנות הפריון שלהן- לפני, במהלך ואחרי הריונות.
חשוב לי לומר שתוסף מזון, כשמו כן הוא, הוא מתווסף למזון ואינו אמור לבוא במקומו.
אל לנו לחשוב שאם קיבלנו מספיק מויטמין X או ממינרל Y אין לנו צורך להקפיד על תזונתנו הבסיסית...
נקודה למחשבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצרי חלבלילוש13/02/2008
שלום
אני יודעת שבתקופת ההריון מומלץ לאכול רק מוצרי חלב מפוסטרים! אך בגלידות למשל שמכילות חומרים מתחבים ומוצקי חלב לא רשום מפוסטר! האם אמור להיות רשום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בד"כ זה בטוח למדי
ורד לב15/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי יודעת?אפרת12/02/2008
אני בהריון בשבוע 21 ואני שמנה כמו לא יודעת מה.....
מי באזור יבנה רחובות יכולה לעזור לי?
אםרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אפרת.
אתי12/02/2008אני מכירה מקום בנס ציונה, מרכז ללווי נשים בהריון בשיתוף תזונאית, ונשות רפואה משלימה נוספות,
שיכולות לעזור לך. לפרטים טלפון: 08-9380177 . תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אפרת12/02/2008תודה לך גם לי סיפרו על משהוו דומה ואני חושבת שזה אותו הדבר שאת מספרת לי עליו אני אנסה תודה לך
וברשותך אם יהיו לי שאלות אשוב אליך
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זו הודעה פרסומית?
ורד לב12/02/2008אם יש לכן מידע רלוונטי, אתן מוזמנות לחלוק אותו עם משתתפי הפורום.
הודעות עלומות אינן מתאימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחלקות בידע
אפרת13/02/2008כנראה מדובר על המרכז להתפתחות וקידום הילד בנס ציונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת טונה בהריוןאירית11/02/2008
שלום,
רציתי לדעת מה הגישה לגבי אכילת טונה (מקופסאת שימורים) בהריון,
בחלק מהמקומות קראתי כי מותר עד 2 חבילות בשבוע כי צריך להיזהר מהכספית,
אך היה מקום שקראתי שממליץ בכלל לא לגעת בזה- גם בגלל שזה משומר.
מה דעתכן בנושא?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש פה תשובות בפורום בנושא
ורד לב12/02/2008נועה הופ ענתה על זה בעבר, עשי חיפוש.
עד כמה שידוע לי אין בעיה לאכול טונה מקופסא מאחר וזה הסוג שאין בו כספית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירית10/02/2008
האם יש נזק בצריכת ממתיקים מלאכותיים? מה בנוגע לממתיק סכרין?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין נזק, אולם
ורד לב10/02/2008אני לא מאמינה שזה משהו שמזין אותנו בכל מיני רמות.
זה בסדר להשתמש בממתיקים מלאכותיים לעתים, אולם לא הייתי ממליצה להשדתמש בהם באופן קבוע.
נועה ענתה פה בעבר על שאלות דומות, עשי חיפוש בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוקולד וקפאיןיעל06/02/2008
אני בשבוע 16, אוכלת כמעט כל יום כ 50 גרם שוקולד. עד כה העלייה במשקל תקינה. הבנתי שיש קפאין בשוקולד, רציתי לדעת כמה קפאין יש ב100 גרם שוקולד(חלב ומריר) והאם הכמות שקולה לכמות של כוס קפה ,אני נמנעת מקפה כדי שלא לעבור את כמות הקפאין המותרת ליום.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט יש קפאין בשוקולד
ורד לב07/02/2008ההמלצות הרשמיות עומדות על מקסימום 3 כוסות קפה ביום, או עד 300 מ"ג קפאין ליום.
בשוקולד מריר יש בכל 100 גרם בין 17-117 מ"ג קפאין ובשוקולד חלב 25 מ"ג קפאין על כל 100 גרם.
ממליצה לחפש טבלאות מסודרות כדי שתחשבי לעצמך את הכמות המתאימה לך. אם יש לך את הספר של טובה קראוזה "המדריך השלם לתזונה בהריון" יש בו טבלה כזו (אם את לא מכירה, ממליצה בחום).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרזיה בהנקהרויטל06/02/2008
שלום רב
ילדתי לפני 7 חד' , ונשארתי עם עודף משקל של כ- 6 ק"ג עד עתה הנקתי מלא ולא ירדתי במשקל בשונה מהלידות הקודמות . ברצוני לדעת איזו דיאטה אפשר לעשות בהנקה ?
תודה מראש , רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשלב זה
ורד לב07/02/2008בהחלט אפשר להכנס למשטר דיאטה, לא רצחני, כמובן, אם כי בהחלט אפשר להתאים תכנית הנכונה לך ולאורח חייך.
ממליצה שזה יעשה בהתאמה אישית ועם מעקב של איש מקצוע- נטורופת/ית או דיאטנ/ית.
את מוזמנת ליצור קשר, אם תרצי לתאם פגישה אישית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתשיר06/02/2008
שלום,
אני נמצאת באמצע שבוע 15,האם להמשיך לקחת חומצה פולית גם בשליש השני? (לא לקחתי לפני ההריון אבל לקחתי כל השליש הראשון)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההמלצה הרשמית היא
ורד לב07/02/2008להמשיך לקחת חומצה פולית במהלך ההריון ובכלל לתוך שנות הפריון.
אני בדיעה שבשלב זה של ההריון תוכלי לאזן את רמות החומצה הפולית שלך דרך התזונה, אם תקפידי לצרוך את המזונות המתאימים.
אין לי כרגע זמן לקשר, חפשי את המאמר שלי על חומצה פולית (הקישי "חומצה פולי" ו"ורד לב" ותגיעי). יש שם טבלה עם תכולת הויטמין במזונות.
שיהיה בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוגורט ומרקיםטל05/02/2008
הי,
מצטערת מראש על השאלות המוזרות.
האם ניתן לאכול בהריון את כל היוגורטים שמכילים חיידקי "ביו" למינהם?
האם אכילה של מרק חם מזיקה לעובר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין לך על מה להתנצל :-)
ורד לב07/02/2008בשביל זה אנחנו כאן- תרגישי חופשי.
בהחלט אפשר לאכול יוגורטי ביו, אפילו רצוי. הפרוביוטיקה הוכחה כתורמת להפחתת אלרגיות עתידיות לעובר (תינוק) ולמניעת בעיות עיכול למיניהן.
אין כל בעיה לאכול מרקים חמים, או תבשילים חמים.
בעקרון, הגוף שלך מאזן ומווסת את הטמפרטורות וכמעט כל דבר שעובר דרכו. מעט הדברים שעוברים את העובר ועשויים להזיק לו, אם כי בהחלט כדאי להכיר ולדעת מה לא מומלץ לאכול בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריטין נמוךמיכל05/02/2008
שלום רב, אני בשבוע 17 ביצעתי בדיקות דם והפריטין שלי הוא 31 בגבול הנמוך, רציתי לברר מה מומלץ לי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומלץ בחום
ורד לב07/02/2008להגביר את צריכת הברזל שלך דרך המזון ואף בתוסף.
פריטין הוא מאגר הברזל שלך ועוד יהיה לך צורך רב בו במהלך ההריון.
חשוב גם לדעת שתינוקות בונים את מאגר הברזל שלהם לקראת השליש האחרון של ההריון, ואם לך לא יהיה, גם לו/ה לא יהיה מספיק.
לא כדאי להזניח את הנושא הזה.
אין לי זמן כרגע לקשר, אך חפשי את המאמר שלי פה בפורטל בנושא תכולת ברזל במזון.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקל-שבוע 21ליטל05/02/2008
גובהי 1.69,התחלתי את ההריון במשקל 55 ק"ג ועד כה עליתי כ 4.5-5 קילו.
האם העלייה תקינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה הדיאטנית לא עונה??
ליטל12/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנועה הופ ילדה בשעה טובה
ורד לב12/02/2008ולכן תעדר מהפורום בימים הקרובים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)