מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טעם רע בפהליהי01/02/2008
שלום רב
פורום מדהים ללא ספק.. ישר כח על התמיכה
אני בשבוע 15 לאחר תקופה ארוכה שבה סבלתי מבחילות קשות יש רגיעה מסויימת ושיפור אם כי הבחילות לא חלפו לגמרי..
כרגע מה שמטריד אותי זה הטעם הרע שמלווה אותי . אני מתעוררת מוקדם עם טעם נורא בפה (כאילו הקאתי )אני שותה , אוכלת מנסה סוכריות אך הטעם החומצי בפה ממשיך ללות אותי כל היום
מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליהי שלום רב
נועה הופ02/02/2008יתכן והטעם בפה משתנה בעקבות שינויים הורמונאלים. אין לי המלצות תזונתיות מיוחדות לתת לך חוץ מעובדה שחשוב לא לדלג על ארוחות. אי אכילה לאורך זמן יכולה לגרום לטעם רע בפה. אם זה ממשיך אולי תשקלי להתייעץ עם רופא שיניים יתכן וזה קשור לחניכיים ?...
בכל מקרה מקווה שזה יחלוף במהרה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם כאן
ורד לב03/02/2008אני מאמינה שלרפואה הסינית יש מענה למצב, שווה להיות בקשר עם מטפל/ת בתחום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אתר חדש תבליני נעמה מדהיםלימור30/01/2008
http://naamaspice.com/default.asp
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עובד לי...
ורד לב03/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במשקללילי30/01/2008
שלום לכן
אני בשבוע 11+4
בתחילת ההיריון שקלתי 65 ק"ג
כעת 57 ק"ג
כי אני לא מפסיקה להקיא ולא לאכול יותר מידי.
מה לעשות לפי דעתכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן ירידה משמעותית במשקל...
ורד לב03/02/2008האם את מקיאה כל הזמן? אינך מרגישה כבר איזו הטבה או הקלה במצב?
מה את מנסה לעשות במצבי הבחילות/ הקאות?
האם יש מה שמקל עלייך?
הצפי הוא שבתום השליש הראשון ישתפר המצב ותוכלי להעלות בחזרה את המשקל שהפסדת ועוד, אם כי בהחלט כדאי לנסות להיטיב עם מצבך כבר עכשיו, או לפחות לנסות ולמתן את הירידה הזו במשקל.
אולי תוכלי להעזר ברפואה סינית או בהומיאופטיה. אפשר גם לנסות לבחור מזונות שפחות מגרים לבחילות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיהאורית28/01/2008
שלום רב
אני בשבוע 25+3 עם ברזל 9.7, איזה מזונות מכילים כמות גדולה של ברזל, אני מתקשה לאכול בשר בהריון, אז אם ניתן להמליץ על בשר מסויים וגם על מזונות ממקורות אחרים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב,
נועה הופ29/01/2008ברזל קיים הן ממקור צמחי והן ממקור מהחי. ספיגתו הטובה ביותר היא מהחי ופחות טובה מהצומח. כאשר אוכלים ברזל ממקור צמחי מומלץ להוסיף מזון העשיר בויטמין C כגון גמבה אדומה , עגבנייה, תפוז טרי שעוזרים בספיגת הברזל.
ברזל נמצא בכמות גבוהה בבשר בקר ובאיבריים פנימיים כגון כבד ובבשר הודו . ( גם עוף, דגים, ביצים ומוצרי חלב מכילים ברזל אך הכמות קטנה יותר ).
מן הצומח ניתן לקבלו מירקות עליים ירוקים, סוגי גרעינים ואגוזים, ובעיקר מקטניות ( כגון עדשים, סויה, פול, וכו' ) .
בכל מקרה ברמה נמוכה של ברזל כשלך חובה לתגבר עם תוסף תזונה המכיל מינון גבוה של ברזל של לפחות 100 מ"ג לכמוסה. עליך להיוועץ עם רופא הנשים לגבי המינון וסוג התוסף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצרפת לך גם
ורד לב30/01/2008את המאמר שלי בנושא ברזל: http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=4624
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפאין, טונהטל27/01/2008
שלום לכן,
קודם כל תודה על הפורום הנפלא והתשובות הנעימות והמהירות שלכן, אתן עושות עבודה מבורכת.
אני בהריון תאומים אחרי IVF ויש שני נושאים שמציקים לי:
היום בעיתון הארץ התפרסמו שתי כתבות מטרידות- אחת על כמויות כספית גדולות בטונה והשניה על המחקר שהראה כי נשים הרות הצורכות קפאין מפילות יותר.
אני צורכת שתי קופסאות טונה בהירה בשבוע (של סטארקיסט)- האם זה בסדר? להוריד? (אני צמחונית מילדות והתחלתי לאכול טונה רק לפני שנים אחדות)
ולגבי הקפאין- איני שותה קפה כלל (מעולם לא שתיתי) וגם לא תה. אבל אני כן שותה שוקו (בהכנה ביתית, מאבקה) בערך 1-2 כוסות ליום. האם כמות הקפאין בשוקו מסוכנת? כמה היא משמעותית לעומת הכמות בקפה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילה שלום
נועה הופ27/01/2008לנשים בהריון מותר לאכול טונה בהירה מקופסאות שימורים- 2 מנות בשבוע ולא יותר מ-350 גרם בשבוע.
הדגים העלולים להכיל כספית הינם דגים גדולים כמו כריש, דג החרב, מקרל גדול, סטייק טונה, טונה לבנה (לא הטונה שנמצאת בקופסאות שימורים) וטונה אלבקור.
לגבי הריון וקפאין - המינון המותר בהריון שנבדק כי אינו גורם להשפעה מזיקה על העובר הוא עד 300 מ"ג קפאין ביום שזה בערך 3 כוסות נס קפה ( תלוי בכמות הקפה ) שוקו מכיל מינון נמוך של קפאין ולכן 2 כוסות שוקו ביום זה בסדר גמור.
מתוך אתר של משרד הבריאות :
תכולת הקפאין במזונות/משקאות
כ-75 מ"ג לכוס המכילה 190 מ"ל - קפה נמס
כ-100-180 מ"ג לכוס המכילה 190 מ"ל - קפה פילטר, אספרסו או מפרקולטור
כ-4 מ"ג לכוס המכילה 190 מ"ל - קפה נטול קפאין
כ-15-110 מ"ג לכוס המכילה 190 מ"ל - תה מסוגים שונים (רגיל מסוג אולוג, ירוק ושחור)
1.1-8.2 מ"ג לכוס המכילה 200 מ"ל - משקה שוקו המוכן מאבקת קקאו בהתאם להוראות יצרנים שונים
28-87 מ"ג לפחית המכילה 250 מ"ל - משקאות אנרגיה המכילים קפאין או גוארנה
10-70 מ"ג לפחית המכילה 330 מ"ל - משקה מסוג קולה (רגיל או דיאט)
6-40 מ"ג לחפיסה של 50 גרם - שוקולד
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאכלים "מרגיעים"לילוש27/01/2008
שלום לכן
ראיתי שרשמת למשהי על טיפולים פוריות וההשלכות שלהן על תגובות בהריון, כנראה שהיציאה שלי מפרופוציה לגבי הכרוב מגיעה מכאן! אני עושה לעצמי דמיון מודרך, אך הייתי רוצה לעזור לעצמי גם עם תזונה. גם ככה הורדתי מהתפריט קפאין או דברים מסוכרים מידי שיכולים לעזור למתח לבעבע , אך ישנם מאכלים מסויימים שיכולים לעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילוש שלום
נועה הופ27/01/2008יתכן וורד תוכל לעזור לך בגישת התזונה המזרחית עם מזונות מרגיעים. מבחינת התזונה המערבית טוב עשית שהפחתת מינון קפאין, סוכרים פשוטים מקווה שגם את לא מעשנת או צורכת אלכוהול.
מעבר לכך פשוט איכלי מאוזן ומסודר , אל תדלגי על ארוחות , איכלי מזונות בעלי ערך תזונתי גבוה ולא מזונות ללא ערך תזונתי עתירים בפחמימות ריקות ושומנים לא בריאים . תשני טוב ותנוחי והגוף ידאג לעשות את השאר הבחירה היא בידיים שלך אם להילחץ לרוב או להיות רגועה.
תחשבי שגם במדינות עולם שלישי ששם התזונה מאוד דלה ולקויה, מביאים ילדים בריאים לעולם כך שהגוף כבר מנווט את עצמו בצורה הטובה ביותר .
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה עם נועה
ורד לב30/01/2008ושמחה עבורך שהורדת קפאין, סוכר וכו'. הם אכן עשויים לגרות את המערכת ולא להקל עליה.
לגבי מזונות מרגיעים- בעקרון, אכילה מסודרת נותנת לגוף את השקט הדרוש לו.
זה נכון שישנם מזונות כמו שיבולת שועל וירקות כתומים שתורמים לתחושה הטובה ולרוגע. ובכלל שילוב של פחמימות מלאות בתפריט שלך יעזרו לאזן את משק הסוכר שלך, לשמור על רמות מאוזנות של סוכר בדם ויספקו את מלאי האנרגיה הדרושה לך. הם גם יעלו את רמות הסרוטונין האחראי על תחושה טובה בגוף.
מזונות העשירים בויטמיני B ו-C תורמים אף הם להרגעה ושוב יש לנו את הדגנים המלאים, הקטניות, בשר ופירות.
יש גם את גישת הצבעים, לפיה כל צבע משפיע עלינו באופן אחר. אדום, למשל מעורר ואילו כחול- סגול מרגיע.
רצוי גם לאכול בסביבה רגועה ולא תו"כ צפייה בטלויזיה, טלפונים, עבודה וכו'. כך תוכלי ללעוס את האוכל ולחוש בטעמיו יותר בנינוחות.
לגבי הרגעה ספציפית, הייתי ממליצה לך להעזר בפרחי באך, או שיטות אנרגטיות כמו טתא הילינג והרפיות למיניהן. דמיון מודרך זה ממש מעולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקישור למאמר
לילוש30/01/2008שוב תודה רבה לשתיכן
ורד, אני אשמח לקבל שוב את הקישור למאמר שלך, כי משום מה הוא לא עולה לי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כספית בדגדנה27/01/2008
אכלתי דג שמקורו מהאוקיינוס (בארהב) והתברר שהוא היה מלא בכספית.
אני בהריון.
לאחר מכן שתיתי בערך 3 ליטר מים כדי לדלל את הרעלים
מה עוד אני יכולה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
נועה הופ27/01/2008את הנעשה אין להשיב , אם מדובר במקרה חד פעמי לדעתי אין ממה להילחץ .
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת בוטניםאירית26/01/2008
שלום
עשיתי הזרעה ב 28.12 ואני בהריון
רק שבוע הבא יש לי תור לאולטראסאונד לראות שהכל תקין.
אכלתי אתמול בוטנים כי שכחתי שאסור
האם יש סכנה כלשהיא?!
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיוון שלום
נועה הופ26/01/2008אם לא ידועה אלרגיה לבוטנים במשפחה אין הנחיות להמנע מאכילת בוטנים ומוצריו ( כגון במבה, חמאת בוטנים וכו' ) במהלך ההריון
בברכה,
נועה הופ
דיאטנית קלינית
www.dietnoa.com* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה עצמית- הרגעה
ורד לב26/01/2008סיון שלום לך,
אני מתארת לעצמי שכל תהליכי ההפריות שלך לא משאירים אותך שלווה ורגועה במיוחד.
ועם זאת אני מציעה לך להעזר בפתרונות פשוטים יחסית של הרגעה והרפייה בכדי לסייע לעצמך בתהליך הזה.
אורח החיים המערבי לחוץ ממילא והתהליכים אותם את עוברת מן הסתם מעצימים את רמות הסטרס שלך.
ישנם כלים פשוטים ללמידה ויישום, כמו: הרפיה, מדיטציה, דמיון מודרך, NLP, תטא הילינג, EFT, נשימות ועוד.
כי יהיו הרבה דברים שיעוררו את הפחדים והשדים לצאת החוצה. הפעם אלה הבוטנים (שאגב, מסכימה לחלוטין עם נועה, אם אין אלרגיה ידועה, אין כל בעיה איתם) ובפעם אחרת זה יכול להיות משהו אחר.
קחי זאת כהזדמנות!
שיהיה בהצלחה, הריון ארוך סתמי ופשוט!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזון 35סתו26/01/2008
אני בשבוע 24+6 .
בסריקה אתמול נאמר לי כי העוברית שלי באחוזון 35 ויש לבצע מעקב.
מה זה אומר? האם מדובר על בעיה בהתפתחות פיזית בלבד? האם באפשרותי להשפיע על האחוזון (אכילה שונה, תוספת הורמונים וכו').
לציין כי עד היום כל הבדיקות היו תקינות, כולל מי שפיר (אני במעקב במרפאת הריון בסיכון גבוה עקב מחלת בכצ'ט והיפרקואגולנטיות).
אני מאד לחוצה ואשמח לתשובה מהירה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתו שלום
נועה הופ26/01/2008שאלתך לא רלוונטית לפורום הנוכחי פנ י לפורום העוסק ברפואת נשים בהריון. בקשר לתזונה אינני מכירה את הרגלי התזונה שלך ולכן קצת קשה לי לענות. האם עלית במשקל במהלך ההריון ? האם את אוכלת מכל אבות המזון ( חלבונים כגון מוצרי חלב, ביצים, דגים, בשר, עוף. פחמימות כגון פסטה, אורז , תפו"א. שומנים כגון שמן זית, אבוקדו, זיתים, ירקות ופירות ) ?
בברכה,
נועה הופ
דיאטנית קלינית
www.dietnoa.com* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד כה
סתו26/01/2008עליתי 6.2 ק"ג במשקל (שבוע 26). אני אוכלת מסודר (אך לא הרבה בשר), מקבלת עירויי ונופר (ברזל) אחת לחודש.
יש קשר לתזונה בכלל? אם כן- אילו מזונות עלי לאכול יותר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסתו שלום
נועה הופ27/01/2008העלייה במשקל תקינה ולכן יש לפנות לרופא הנשים שלך בהקדם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפאיןמיכל24/01/2008
שלום. האם בספרייט יש קפאין וכמה אפשר לשתות ביום בהריון ? אני חייבת לציין שזה עוזר לי לפחות לבחילות. ועוד שאלה , האם מותר לאכול עוגת נפוליאון קרמשניט? העוגה של פילסברי וכשחיפשתי ברכיבים לא כתוב שהיא מכילה ביצים.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל שלום
נועה הופ26/01/2008בספרייט אין קפאין ולכן אם הוא מקל לך על הבחילות את יכולה בהחלט לשתות אותו. קחי בחשבון שזה משקה המכיל הרבה סוכר פשוט ובכוס ספרייט קטנה יש כ- 90 קלוריות כך שהשתדלי לא להגזים. לגבי העוגה במידה והקרם מכיל ביצים שעברו בישול אז את יכולה לאכול. אם הוא לא מכיל ביצים בכלל אז זה לא רלוונטי.
חיידק הסלמונלה, שיכול להימצא על קליפת הביצים וכך לחדור לביצה, אינו עמיד בחום ולכן חשוב להקפיד לאכול מוצרים עם ביצים שעברו תהליך של חימום/ בישול .
בברכה,
נועה הופ
דיאטנית קלינית
www.dietnoa.com* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לגבי השבועות הראשוניםלילוש24/01/2008
השבועות הראשונים מאוד חשובים להתפתחות, אני בשבוע 5 והבנתי שצריך לאכול המון תפוזים, קיווי ותותים כי יש בהם המון ויטמין C, האם ישנם דברים ומזונות נוספים שאת ממליצה בשבועות אלה להקפיד לאכול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילוש שלום
נועה הופ24/01/2008אינני יודעת היכן קראת שדווקא ויטמין C הוא בעל חשיבות עיקרית לשבועות הראשונים. בגדול ויטמין C חשוב אך כמוהו חשובים עוד הרבה ויטמינים ומינראלים נוספים כגון חומצה פולית למניעת מומים מולדים ובכלל יש חשיבות לאכילה מאוזנת ובריאה אשר תכלול את כל אבות המזון בכדי לספק לגוף מספיק אנרגיה, חלבון, שומן ופחמימות. תזונה מאוזנת ומגוונת תדאג לכל הויטמינים והמינראלים הדרושים לגוף ולעובר.
ממליצה לך לחפש בדפים אחורה בנושא ישנם הרבה איסורים של מזונות מסוימים כגון לא לצרוך כמות גבוהה של ויטמין A בעיקר בטרימסטר הראשון, למעט בצריכת קפאין, לא לצרוך מזונות שלא עברו פיסטור, לא לאכול דגים או בשר שלא עבר בישול... הנושא הוא מאוד רחב.
בנוסף באינטרנט תמצאי מאמרים בנושא תזונה מומלצת ולא מומלצת בהריון.
בהצלחה
נועה הופ
דיאטנית קלינית
www.dietnoa.com* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף
לילוש25/01/2008קראתי מאמרים די מפחידים על ויטמין A, בשבוע החולף שהוא שבוע 4 להריוני , אכלתי המון כרוב מבושל ולא טרי- כל יום! האם גרמתי נזק?! בדרך כלל איני אוכלת כרוב בכלל אבל עם ההריון גם בא החשק!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגעה!
ורד לב25/01/2008כאשר מדובר על עודף בויטמין A מתייחסים לתוספים. ממזון קשה מאד להגיע לעודפים של ויטמין A, אלא אם כן את צרכנית כבדה של כבד (המכיל המון ויטמין A ולכן ממליצים להגביל את כמותו בהריון).
כך שאל לך לדאוג לגבי הכרוב.
מה גם שבמזונות מן הצומח יש בד"כ את הצורה הצמחית של ויטמין A, הבטא קרוטן. זה הופך בגוף ל-A ואין עמו בעיה של עודף, כי מה שעודף מופרש החוצה מהגוף.
חשוב לקחת את כל מה שאת קוראת ושומעת בפרופורציה ולא להלחץ!
בהצלחה בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא קורטן נמצא בכתומים ולא בכרוב
לילוש26/01/2008דווקא לפי מה שקראתי בכרוב נמצא ויטמין A ולא בטא קורטון שההפף מויטמיןA אינו טטרוגני שהופך בגוף לויטמין A, אני בלחץ מכך שבכל 89 גרם כרוב יש 28 מ"ג של ויטמין, כאשר קראתי שמומלץ לאכול עד 3 מיליגרם ליממה, ואני לפי החישוב אכלתי הרבה יותר! אשמל לדעת האם יש דרך לבדוק את העודף? האם בירק מבושל כמות הויטמין יורדת שכן אכלתי את הכרוב אחרי בישול מאסיבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלילוש שלום
נועה הופ26/01/2008אני מסכימה עם ורד . בכרוב כמות הויטמין A מאוד קטנה וכמו שורד אמרה לך ויטמין A ( בצורת בטא - קרוטן שאינו מסוכן ) נמצא בעיקר בירקות ופירות כתומים.
תורידי את רמת החרדה.
בברכה,
נועה הופ
דיאטנית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא קרוטן ו-A
ורד לב26/01/2008כפי שאת יכולה לראות פה http://www.nutritiondata.com/facts-C00001-01c20cF.html בכל 100 גרם כרוב יש רק 2% מהצריכה היומית המומלצת של הויטמין.
אגב, בטא קרוטן קיים לא רק בכתומים, אלא גם בירוקים (הכי הרבה בעליים הירוקים).
הכל בסדר! תוכלי להמשיך ולאכול להנאתך את מה שאת אוהבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לשתיכן
לילוש26/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרחל23/01/2008
אני בהריון. בשבוע 35+2 ושוקלת 61 ק"ג.
בשבוע 33+1 שקלתי 61.
התחלתי הריון עם משקל 47, גובה 1.62.
הערכת משקל העובר 2470 (הרופא אמר שתקין).
האם זה בסדר שירדתי במשקל בשבוע כזה? ממה זה נובע? מה לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחל שלום רב,
נועה הופ23/01/2008אין ממה להילחץ . הערכת המשקל של העובר תקינה וזה מה שחשוב. יתכן והיו שבועיים בהם אכלת פחות ואז הגוף לקח את הקלוריות והארגיה שהיה צריך ממאגרי השומן הקיימים בגופך. כמו כן אל תשכחי שמשקל גוף מושפע גם ממשק הנוזלים בגוף ולא רק מהאוכל ולכן יתכן ובשבוע מסוים העלייה היתה גדולה מידי בגלל צבירת נוזלים מסוימת שאח"כ ירדה... , חוסר יציאות גם יכול להטות את מאזני המשקל כלפי מעלה ולהראות משקל גוף גבוה לא בגלל שמאגרי השומן עלו אלא בגלל חומרי פסולת שהצטברו... והסיבות הן רבות. לא הייתי מוטרדת מכך בפרט שהיתה מגמה של עלייה במשקל לאורך כל ההריון.
בברכה,
נועה הופ
דיאטנית קלינית
www.dietnoa.com* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין B12מלכה21/01/2008
אני בהריון בשבוע ,30 לאחר בדיקת דם שבצעתי הרופא אמר שחסר לי בדם ויטמין B12, ברצוני לדעת באיזה מזון ניתן למצוא הכי הרבה ויטמין B12. בשלב זה קיבלתי זריקת ויטמין B12 ועל מנת שלא אזדקק לזריקות נוספות אודה לתשובה בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מלכה
נועה הופ22/01/2008ויטמין B12 נמצא אך ורק במזונות מן החי ומחסור בו יכול להוביל למצב של אנמיה ובמקרים קיצוניים של חוסר ממושך יכול לפגוע אף בתפקוד מערכת העצבים.
הויטמין נמצא בכמויות גבוהות בבשר בקר ובכבד
כמו כן הוא נמצא בעוף, דגים, הודו, ביצים ומוצרי חלב.
מומלץ לאכול לפחות פעמיים בשבוע בשר בקר רזה על מנת לקבל את הויטמין מהאוכל בנוסף לקבל הנחיות מהרופא לגבי נטילת תוסף ( המכיל בד"כ 1000 מ"ג של הויטמין שזו כמות מאוד גבוהה. )
בברכה,
נועה הופ
דיאטנית קלינית
www.dietnoa.com* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה לאכול?אסתי20/01/2008
אני בהריון עם שלישיה בשבוע 20 וממש אין לי תאבון,אני מכריחה את עצמי לאכול,השאלה שלי כמה באמת אני צריכה לאכול על-מנת לספק לכל העוברים את כל מה שהם צריכים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וואה, כל הכבוד לך!
ורד לב20/01/2008אני בטוחה שזה לא קל.
אכן חשוב בהחלט לאכול. בכל הריון ובכלל בחיים, אך אעל אחת כמה וכמה בהריון עם שלישייה.
גם כאן אצטט לך מהספר (המצויין) של טובה קראוזה "המדריך השלם לתזונה בהריון":
"מומלץ לעלות עד שבוע 20 בין 14-18 ק"ג, עד השבוע ה-28 בין 21-27 ק"ג, וסה"כ עד הלידה (שצפויה בשבוע 34 לערך) בין 26-34 ק"ג".
מה שהייתי מאד מציעה לך הוא להפגש עם נטורופת/ית או דיאטנ/ית להרכבת תפריט אישי.
זה חשוב ביותר במצבך,
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 17מיקי20/01/2008
שלום רב,
הריון שני, גובה 1.74 משקל התחלתי 53 ק"ג. אני בשבוע 17+1 ועד כה העלתי 5 ק"ג.
ברצוני לציין כי בהריון הראשון העלתי 23 ק"ג , ולקח לי שנה להיפטר מהעודפים.
1. האם העליה במשקל עד כה תקינה?
2. כמה עלי להעלות בסה"כ עד סוף ההריון?
בתודה מראש,
מיקי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקי שלום רב,
נועה הופ20/01/2008ראשית עלי לציין כי התחלת את ההריון במשקל מאוד נמוך , אפשר אף לאמר תת משקל . עליית משקל תקינה ב - BMI נמוך כשלך נעה בין 12.5 ל- 18 ק"ג.
אם זאת עדיין את צריכה לשמור שלא לעלות יותר מידי. החל מהשבוע ה- 12 עליית משקל שבועית ממוצעת תקינה (בנשים המתחילות במשקל נמוך ) נעה בין 400 גרם ל- 600 גרם לשבוע . עד כה העלייה היא תקינה.
המשך הריון קל ונעים
בברכה,
נועה הופ
דיאטנית קלינית
www.dietnoa.com* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)