פורום תזונה בהריון - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עלייה במשקל בתחילת הריון
    שמנמונת
    23/06/2008

שלום,
    אני בשבוע 7, הפסקתי לעשן לפני כשלושה שבועות,
    בינתיים עליתי כבר 3.5 ק"ג! ואני מאד מודאגת מהקצב.
    התחלתי את ההריון במשקל 56.5 ק"ג וכיום אני שוקלת 60 ק"ג!!

אני מקפידה על 1/2 שעה של פעילות גופנית ביום, וכפי שאני רואה זה בעיקר עוזר להרגשה הכללית ולא למשקל.

אני יודעת שדיאטת הרזיה איננה רצויה, אך מה כן ניתן לעשות בכדי לשמור על משקל סביר?
    הבעיה העיקרית היא התיאבון הגדול למתוקים בכל פעם שבא לי סיגריה.
    ובעיה נוספת משמעותית היא מערכת עיכול שנהיתה עצלנית ביותר.

אשמח לכל המלצה
    המון תודה
    ה-שמנמונת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עלייה במשקל בתחילת הריון

הוספת תגובה

• ממליצה מאד

ורד לב
    23/06/2008

על איזון של גופך תו"כ ההריון בשילוב של תזונה נכונה, המתאימה באופן אישי לך ודיקור.
    זו תמיכה משולבת שיכולה לסייע מאד להפחתת הצורך במתוק וניקוי הגוף מהסיגריות, במקביל לתמיכה בהריון.

שיהיה בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

נועה הופ
    23/06/2008

לגבי מערכת העיכול- זו תופעה נפוצה מאוד. ממליצה להיעזר במזון עתיר סיבים כגון דגנים מלאים, דגני בוקר מלאים כדוגמת ברנפלקס. לקיחה של חיידקים פרוביוטים בכמוסה או בשתייה כגון אקטימל יכול מאוד לעזור, שזיפים שחורים, סלק ושתייה מרובה של מים !!!
    גם פעילות גופנית תעזור מאוד.
    לגבי עליית משקל, לא ציינת את גובהך במידה ויש לך נטייה להשמנה אני ממליצה לך בחום לפנות לייעוץ אישי אצל דיאטנית לצורך הרכבת תפריט + מספר מפגשי מעקב לראות שאת מצליחה לאזן את קצב העלייה. כמובן שהתפריט יהיה מותאם קלורי לעלייה מתונה ויכיל את כל אבות המזון שאת זקוקה להריון בנוסף יתחשב בסדר היום והעדפות מזון והצורך למתוק שאת מתארת.
    לא הייתי ממליצה להזניח זאת מכיוון שאז את יכולה למצוא את עצמך בסוף ההריון עם עודף משקל גדול שיהיה לך קשה להוריד אח"כ, שלא נדבר על ההשלכות הבריאותיות השליליות של עודף משקל בהריון.
    אשמח לייעץ לך במידה ותרצי
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עמסת סוכר
    לי
    22/06/2008

העמסה הראשונה של 50 התוצאה יצאה 160 אמרו לי לעשות העמסה של 100 והצואות הן: גלוקוז יצאה 82 GTT60 - 164, GTT 180 - 95, והGTT 120 לא היתה תשובה בדך הבדיקה שאלתי במעבדה אמרו לי שזה לא מאושר עוד כנראה יצאה הרבה שאלה שלי בגלל הערך אחד שלא יצאה תקין אני אצטרך לעשות דיאטה או לא?

והיום גם קיבלתי התוצאה של GTT120 - 172

לקביעת תור
    סגירה
    עמסת סוכר

הוספת תגובה

• לי שלום

נועה הופ
    23/06/2008

הערך של ה- 120 יצא גבוה מהנורמה ( אמור להיות לא יותר מ- 155 ).
    תוצאות העמסת 100 גרם סוכר נחשבות חריגות אם נמצאו 2 תוצאות חריגות.
    ממליצה לשאול את דעתו של הרופא בכל מקרה ממליצה לשמור על תזונה נכונה של ארוחות מסודרות לא להגזים בצריכת פחמימות, להעדיף פחמימות מורכבות מלאות, למעט אכילה של סוכרים פשוטים כנ"ל פירות ומיצי פירות.
    ממליצה לך להגיע לייעוץ אצל דיאטנית לבניית תפריט ( תשאלי את הרופא האם הוא יכול לתת לך הפנייה במסגרת הקופה ) שתנחה אותך מה צריך לאכול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוסף אומגה 3 בהריון
    רותם
    21/06/2008

שלום,
    אינני צורכת דגים וברצוני לדעת האם קיים תוסף תזונה של אומגה 3 המומלץ לנשים בהריון.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תוסף אומגה 3 בהריון

הוספת תגובה

• בהחלט כן

נועה הופ
    21/06/2008

חברת אלטמן-נוטרלייף יצאה עם תוסף אומגה המיוחד לחודשי ההריון המוצר נקרא "אלספה 9 חודשים" והוא מכיל יחס מיוחד בין חומצת השומן DHA ו- EPA המותאם במיוחד לצרכי הריון והנקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה נוספת

ורד לב
    22/06/2008

תוסף המבוסס גם הוא על שמן דגים.
    הוא הכי איכותי שאני מצאתי בארץ ולראייה אינו נמכר בחנויות, כי חשוב מאד לאלו שמייבאים אותו שיהיה בתנאי איחסון טובים, בקרור ולא על מדפים ומחסנים מי יודע כמה זמן. זו נקודה חשובה כי אם כבר משקיעים כסף, כדאי שזה יהיה שווה את זה.
    את יכולה להכנס לאתר של "אומגה 3 גליל".

אם מאיזושהי סיבה אינך יכולה לסבול שמן דגים (ציינת שאינך אוכלת דגים), יש אופציות אחרות, אם כי פחות איכותיות מבחינת יכולת הגוף לעבד את התוסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמינים
    לי
    20/06/2008

שלום אני בשבוע 26 הריון שני הבדיקת העמסת סוכר שעשיתי לא יצאה טובה וגם בעמסה שניה ערך אחד שך GTT120 אין תוצאה כנראה יצאה גבוה מידי ובנוסף הימוגלובין שלי נמוך מאוד אני לוקחת FOLEX 400 שמכיל 100 מג ברזל ו400 פולית האם צריך לקחת עוד חומצת פולית ואם 100 מג ברזל לא יזיק לי? והאיזה מאכלים יש הכי הרבה ברזל ומה זה פחממות פשוטות ממה צריך להמנע כדי לא לגרום לסכרת הריונית? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    ויטמינים

הוספת תגובה

• לי שלום

נועה הופ
    21/06/2008

לגבי ערך ההמולגובין ( שלא פירטת כנ"ל גם לגבי הערכים של העמסת סוכר )... מומלץ לעקוב על פי הנחיות הרופא.. ברמת העיקרון ברגע שההמוגלובין יורד אז מוסיפים תוספת ברזל לגבי המינון הרופא יקבע כמה. לגבי פחמימות וסכרת ממליצה מאוד לפנות לדיאטנית לצורך הרכבת תפריט מאוזן המכיל כמות מוגבלת של פחמימות. פחמימות פשוטות הן למעשה חד סוכר ודו סוכר ( כגון גלוקוז, פרוקטוז, לקטוז, סוכרוז... ) הנמצאים במזונות כגון: סוכר לבן, ממתקים, פירות, חלב ניגר. הפחמימות הפשוטות נספגות מאוד מהר במערכת המעיכול ומעלות בצורה חדה את רמת הסוכר בדם דבר שאינו בריא לחולי סכרת ( להם יש קושי בפינוי הסוכר מהדם והכנסתו לתוך התא ) לכן יש צורך בהגבלת הכמות של פחמימות מסוג זה בנוסף יש להגביל את כמות הפחמימות באופן כללי אצל חולים סכרתיים, גם פחמימות בריאות יותר שהן הפחמימות המורכבות המלאות ( דגנים מלאים כגון אורז מלא, פסטה מלאה, לחם מלא וכו' ).
    לגבי החמצה פולית אין צורך לקחת בנוסף אלא אם כן הרופא אמר אחרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה
    קרן
    19/06/2008

שלום,

אני ממש בתחילת ההריון שבוע שישי ולאחרונה יש לי כל הזמן בחילות קשות.

קשה לי מאוד לאכול וכל דבר עושה לי בחילה.

מה שכן אני מכריחה את עצמי לאכול מידי פעם פירות, יוגורט, לחם.

רציתי לשאול אם פיתות או ביגלה שנקנה מהמאפיה הוא טוב עבורי?

או שעדיף לאכול לחם דגנים או לחם מחיטה מלאה שיותר בריא.

דווקא ביגלה או פיתה עם משהו לא עושה לי בחילות.

אודה לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה

הוספת תגובה

• קרן שלום

נועה הופ
    21/06/2008

ברמת העיקרון אין כאן חוקיות אם יש מאכלים שלא גורמים לך לבחילות כגון אילו שהזכרת את יכולה לאכול אותם רק השתדלי לא להגזים בהם מכיוון שהם מכילים לא מעט קלוריות. מבחינה בריאותית עדיף מוצרים מקמח המלא אבל אם הם עושים לך בחילה, זה בסדר גמור גם אם תאכלי פחמימות לא מלאות כדוגמת אילו שציינת. השתדלי לאכול ארוחות קטנות לעיתים תכופות,לאכול מאכלים קלים שמתעכלים בקלות. מזונות שפחות גורמים לבחילה הם מזונות יבשים כגון קרקרים, צנימים, פירות, אוכל לא שומני או מתובל יתר על המידה. הקפידי לשתות, שתיה קרה, מים קרים, קולה קרה יכולה לעזור, מציצת קרח. שורש ג'ינגר גם הוא יכול לעזור לבחילות.
    לקראת הערב עדיף להימנע מארוחה כבדה עדיף לאכול מזון קליל שמתעכל בקלות. מזונות שמבוססים על פחמימות בד"כ מתעכלים די בקלות ולא מכבידים על מערכת העיכול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצרפת מאמר בנושא לקריאה

ורד לב
    22/06/2008

http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=4613

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דג נע
    לירון
    19/06/2008

שלום , אני מניקה ורציתי לדעת עם דג נע סלומון זה אפשרי לאכול כול עוד אני מניקה זה יכול לפגוע בתינוק?
    תודה ואשמח לתשובה מהירה
    יום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    דג נע

הוספת תגובה

• לירון שלום

נועה הופ
    21/06/2008

מומלץ להימנע מדגים נאים גם בזמן הנקה מאותן סיבות שמהן נמנעים בהריון ( הרעלת מזון, חיידקים וכו' )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עד כמה שידוע לי אין המלצה להמנע

ורד לב
    23/06/2008

מזונות לאחר הלידה עוברים דרך מערכות העיכול, החיסון וההפרשה של הגוף.
    והיה והגוף נתקל בטפיל כזה או אחר ישנם חומרים חזקים מאד בגופנו המסוגלים לטפל בו. גם אם יש לאמא איזשהו מצב כרוני אין זה משפיע על החלב מהאספקט הזה שזה יעבור גם אל היונק.
    יש את מחסום השד שהוא דיי חזק בסה"כ.

לא צריכה להיות בעיה לאכול מזון נא, סושי, סשימי וכד'. כמו כן גם המזונות שאינם מומלצים בהריון מותרים אחריו.

חשוב להבין שההגנה על העובר היא הרבה יותר שברירית, מאחר וזה אינו מסוגל לדאוג לעצמו.
    תינוק שנולד כבר מתחזק מיום ליום ומערכת החיסון שלו עצמו מתפתחת (במיוחד אם הכל קורה כמו שצריך, הוא יונק ומקבל את מה שמתוכנת ביולוגית לקבל).
    אם הוא "יחטוף" משהו, אם זה דרך אמו, אביו, אחיו, האוויר וכו' הוא יפגין את כל הסימנים שנפגין אנחנו, המבוגרים, במצב זה. אולי יעלה לו קצת החום, אולי הוא ישלשל, אולי הוא יקיא.
    כל אלה הם פונקציות של מערכות הסילוק והחיסון של הגוף- זה דבר טוב ביותר!
    תינוק שמקיא החוצה דברים לא רצויים הוא תינוק מאד בריא וחיוני. זה מה שהוא אמור לעשות ואין כ"F מה לחשוש מזה.
    ברור שזה לא משהו שנרצה לעודד ולחשוף אליו ברמת היומיום, אולם גם אין מה להיות סטריליים ולהתחיל לנסות ולמנוע הכל, כי זה לא ממש אפשרי.
    אנחנו חיים בעולם ויש הרבה השפעות עלינו ועל ילדינו שלא תהיה לנו כל דרך למנוע!

בהצלחה! ובתאבון!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמין B12
    דני
    18/06/2008

היי בנות,
    אז ככה מחסור(130) ב- B12 לוקחת פולקס וחומצה פולית, הרופא המליץ על מולטי ויטמין
    אך לאחר בדיקה גילתי שהכמויות במולטי ויטמין אינן מספיקות וגם חסרון בכך שצריך לקחת את זה בבליעה מה שמשפיע על ספיגתו של הויטמין.
    אז השאלה שלי, קניתי B12 של סולגר -1000 מק"ג טבלית מציצה נראה לכם שאני יכולה לקחת?

לקביעת תור
    סגירה
    ויטמין B12

הוספת תגובה

• 12-B

ורד לב
    21/06/2008

בהחלט אפשר לקחת כדור אחד ליום. פשוט מניחים אותו מתחת ללשון ולא מוצצים.
    זה נספג ישירות למערכת הדם.

כדאי לבדוק שוב בבדיקת הדם הבאה שתעשי, כדי להבין עם איזו רמה את ומה צריך לעשות בהמשך.

ללא קשר, ואולי חשוב יותר, מומלץ לברר מהיכן נובע המחסור העמוק הזה. מדובר בכמה שנים שלוקח לגוף להגיע למצב שכזה.
    ממליצה על יעוץ תזונתי ספציפי, עם המלצות קונקרטיות להמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

נועה הופ
    21/06/2008

התייעצי עם הרופא !! האם בתדירות יומיומית האם מספר פעמים ביום ... הערך מאוד נמוך !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כניסה להריון
    ד
    17/06/2008

לפני מס' ימים החלטנו להכנס להריון בשעה טובה, היתי אצל רופאת משפחה ששלחה אותי לבצע מס' בדיקות דם ושתן מה עוד צריך לעשות בקשר לחומצה הפולית היא אמרה שלאחר התוצאות היא תראה איזה מינון צריך לתת לי. איזה עוד צעדים אני צריכה לעשות, והאם ניתן לראות בבדיקות אם נקלטתי לאחר מס' ימים של קיום יחסי מין בזמן ביוץ? או שצריך לחכות עד לקבלת המחזור?
    סליחה על הבורות

לקביעת תור
    סגירה
    כניסה להריון

הוספת תגובה

• הכנה להריון

ורד לב
    18/06/2008

שיהיה בשעה טובה ובהצלחה!

יש בהחלט לא מעט דברים שאפשר ורצוי לעשות לקראת הכניסה להריון, במיוחד אם אכן הדברים מתוכננים ורצויים.

לגבי ביוץ, ווסת וכד'- המחזור החודשי חוזר על עצמו ובאופן כללי הדימום מופיע כ-14 יום לאחר הביוץ. אני אומרת כ, כי זה קצת יכול להשתנות בין אישה לאישה.

ממליצה בחום על הספר "גופה של אישה, תבונתה של אישה"
    המאפשר להבין מאד לעומק מה מתרחש בגוף הנשי וגם על סדנאות ה"מודעות לפריון" של שירלי פבליק וענת ארד

ובכלל אולי זו ההזדמנות שלך להתקרב יותר למהות הנשית שלך, להכיר את גופך, את דרכי פעולתו ודפוסיו כדי שתרגישי בו יותר בנוח, שהוא יותר מוכר לך.

שיהיה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ד
    18/06/2008

תודה ורד את מקסימה, רק לא קיבלתי את הלינקים שצרפת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הלינקים הם בגוף ההודעה

ורד לב
    18/06/2008

המערכת הזו קצת מוזרה ולא ממש מאפשרת הכנסת לינקים אמיתיים. כך שתאלצי להעתיק ולהדביק את הכתובות הרשומות פה לתיבת הכתובת שלמעלה.

מקווה שזה ילך, אם לא, תוכלי לכתוב לי מייל שלך ואשלח לך לינקים לשם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ושיהיה בשעה טובה

נועה הופ
    18/06/2008

לקיחה של חומצה פולית במינון של 400 מיקרוגרם זה חובה 3 חודשים לפני ההריון ולכן בלי קשר לבדיקות הדם מומלץ כבר להתחיל לקחת ניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם רופא. אינני מכירה אותך ואת הרגלי התזונה שלך אבל מומלץ לאכול טוב ומגוון מכל אבות המזון ואם יש משקל עודף לטפל בו. אני מצרפת לך קישור של משרד הבריאות על תזונה לקראת הריון ובהריון
    לגבי המחזור צריך לחכות לפחות 14 יום מרגע ההתעברות ( ביוץ ) עד אשר רואים זאת בבדיקת הדם/ שתן (בודק את רמות הורמון ההריון Beta-hCG ) במידה והמחזור שלך סדיר ואת יודעת מתי את מבייצת פחות או יותר .. במידה והמחזור יאחר בקשי מהרופא בדיקת דם להריון.
    שיהיה ב-ה-צ-ל-ח-ה !! :)
    http://www.health.gov.il/pages/default.asp?pageid=856&parentid=854&catid=116&maincat=35

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב קר
    שני
    16/06/2008

נועה וורד היקרות

אני בשבוע 31.

נורא אוהבת חלב קר טרי (ההוא של תנובה/טרה 3%). בערב, בבוקר, בלילה. מתי לא.

יש עם זה בעייה לדעתכן?

לקביעת תור
    סגירה
    חלב קר

הוספת תגובה

• תלוי את מי תשאלי

ורד לב
    16/06/2008

נועה ודאי תאמר שאין בעיה, שאפילו כדאי 3 מוצרי חלב ביום (נכון, נועה?)
    ואילו אני מייצגת דיעה אחרת הגורסת שאיננו אמורים לצרוך חלב ומוצריו מעבר לגיל הינקות שלנו. שגופנו מתקשה בייצור האנזימים המיועדים לעיכול החלב ושעקב כך אנשים רבים חווים קשיי עיכול ומיני מינים של בעיות הקשורים בהמשך אכילת החלב הזו.
    זו, אגב, אינה דיעה אישית שלי ואם תערכי חיפוש בנושא תמצאי הרבה הרבה חומר. לאחרונה אף ראיתי סרט מצויין בנושא http://www.ecocinema.org.il/?layout_id=17&page_id=13 מומלץ ביותר, במיוחד לאלה שלא מבינים על מה כל המהומה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מילה קטנה לתוספת

חסוי
    17/06/2008

אגב- אם את שותה הרבה חלב, עדיף מבחינה תזונתית שתצרכי את החלב המועשר של יטבתה 3%, ולא את זה של טרה או תנובה. תהליך הפיסטור שהוא עובר הוא הרבה יותר בריא, ואני מניחה שהתזונאית תסכים עמי. ואני לא קשורה בשום צורה זו או אחרת לאף אחת מהחברות שמייצרות חלב- פשוט אחותי מהנדסת מזון בוגרת הטכניון וזה מה שהיא אמרה לי, מה גם ששמעתי את זה ממהנדסי מזון ותזונאים אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חושבת

נועה הופ
    17/06/2008

שאין שום בעייה רק הפרידי מלקיחת ברזל ומומלץ לקחת את זה המועשר בסידן: אם כבר.. אז כבר !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילת דגים ופירות ים בהריון
    תמר
    16/06/2008

האם מותר לאכול פירות ים בהריון ? אילו דגים מומלץ לאכול ומאילו להמנע? תודה

הוספת תגובה

• תמר שלום

נועה הופ
    17/06/2008

מצרפת לך קישור מפורט
    http://www.health.gov.il/pages/default.asp?pageid=856&parentid=854&catid=116&maincat=35

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוזמרין
    עדי
    15/06/2008

שלום רב,
    האם מותר לאכול רוזמרין רפואי בהריון?
    קראתי שזה יכול לגרום להפלה
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    רוזמרין

הוספת תגובה

• הנהנ מידע בנושא

ורד לב
    15/06/2008

מהאתר של "ראן צמחים"
    http://www.ranherbs.com/monograph.asp?pid=408&t=b

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמן רוזמרין
    דני
    14/06/2008

יש לי שאלה לגבי שימוש בשמן רוזמרין כמעכב חימצון טבעי במזון, ספציפית נתקלתי בו בגלידה של שטראוס (קסטה זאת עם הביסקווטים) האם בעייתי לאכול מוצרים כאלה בהריון- פשוט היה לי חשק מטורף ורק אחרי גילתי כי קיים מרכיב זה.

לקביעת תור
    סגירה
    שמן רוזמרין

הוספת תגובה

• לא שידוע לי

נועה הופ
    15/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמינים
    לי
    12/06/2008

אני בחבוע 25 רציתי לשאול מה הצריכה יומית שלי של ברזל,סידן? ואיזה תוספות של ויטמינים שאני צריכה לקחת.תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ויטמינים

הוספת תגובה

• לי שלום

נועה הופ
    15/06/2008

בהריון צריכת הסידן עומדת על 1000 מ"ג ליום
    מקורות לסידן:
    מוצרי חלב מהווים את המקור הטוב ביותר לסידן. ההמלצה לצרוך לפחות 3 מוצרי חלב ביום מסוגים שונים חלב, יוגורט וגבינה.
    מקורות נוספים- סרדינים (עם העצם), טחינה מלאה, שקדים, אגוזים.
    ירקות ירוקים כמו ברוקולי, שעועית ירוקה, כרוב (מהם ספיגת הסידן פחות טובה).
    לגבי ברזל - מספיקה כמות של 30 מ"ג ברזל ליום. ניתן לשלב תוסף ברזל מהטרימסטר השני לגבי המינון התייעצי עם הרופא. ( צריך גם להתאים את המינון ע"פ בדיקות הדם )
    ניתן לקבל תוסף מולטיויטמינין להריון כגון פרנטל המכיל את כל הויטמינים והמינראלים הדררושים במינונים שהגוף צריך ( ולא בעודף )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה, ויטמינים והיריון
    סמלה
    12/06/2008

מניקה כבר שנה וחודשיים ללא כל תוספות ועכשיו אני בשבוע 12
    ההנקה אצלי בעיקרה בבוקר בסביבות 05:30 ונמשכת זמן רב ואני מרגישה גמורה, מרוקנת ומאוד עייפה וזה התחיל מאז ההיריון החדש.
    הפנטזיה שלי היא שהקטנה פשוט תיגמול את עצמה אבל לא ממש נראה לי שזה עומד לקרות,
    מבחינת ההיריון החדש אני יודעת שזה בסדר ולא מפריע רפואית הבעיה היא שאני כבר מרגישה קושי ועייפות קשה,
    ולשאלה.....
    מה לעשות? היא מתעוררת ב05:30 ובזכות ההנקה היא חוזרת לישון המחשבה לא להניק ולפתוח את היום כל כך מוקדם הורגת אותי, מה הייתן עושות?
    פרט לחומצה פולית אני לא לוקחת כלום, רעיונות לויטמינים או כל דבר שיחזיר לי קצת כוח...
    תודה ובהצלחה לכולן עם ההנקה זה לגמרי "שווה" את זה

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה, ויטמינים והיריון

הוספת תגובה

• שלום

נועה הופ
    15/06/2008

מאוד מבינה את הקושי שאת מתארת אבל קשה לי לקחת את ההחלטה עבורך... התיעצי עם אחות טיפת חלב אני מאמינה שהיא תוכל לייעץ ולעזור לך.
    לגבי התזונה - האם את מקפידה לאכול כמו שצריך ? לשתות כמו שצריך? גם הנקה וגם הריון בו זמנית גוזלים אנרגיה רבה מהגוף ולכן יש בתוספת קלורית ומעבר לכך יש להקפיד על תזונה מאוזנת הכוללת את כל אבות המזון ביום. מה קורה עם משקל הגוף ?
    לגבי ויטמינים אני ממליצה בחום לקחת תוסף המכיל את כל הויטמינים והמינרלים הדרושים בהתאמה להריון יש את פרנטל או מטרנה התיעצי עם הרופא נשים אולי כדאי כל עוד את מניקה לקחת מינון כפול... כי בכל זאת הגוף "גוזל" ממך את הויטמינים והמינראלים גם להריון וגם לייצור החלב ! ממליצה גם להתחיל לשלב ברזל ואומגה 3 המותאם להריון רק לפני זה להתייעץ עם רופא הנשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה, כמה שאלות

סמלה
    15/06/2008

לגבי אחות טיפת החלב שלי...איך לומר בעדינות...אם לא היה צריך ללכת לא הייתי הולכת אליה, היא לא ממש אסמכתא לפחות לא מצטיירת ככה שלא לדבר על זה שהיא לא בדיוק מפרגנת להנקה והיא לא האדם לדבר איתו.
    לגבי התזונה נגעת בנקודה רגישה...אני אוכלת די נורא, אין לי תיאבון ואני די אוכלת שטויות, אני עם המון משקל עודף ובהריונות בדרך כלל מורידה במשקל, בקיצור לא האדם הכי בריא שיש.
    לגבי הויטמינים אני אכן רוצה לקנות ואני אקנה את האומגה 3 ומה לגבי מולטי ויטמין? רופא הנשים שלי איש מקסים אבל הוא לא ממליץ ומאמין בויטמינים פרט לחומצה פולית ולברזל כשיגיע הרגע ולכן מה שתיכתבי לי שמומלץ אניארכוש ואודה לך.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבינה את דברייך

ורד לב
    16/06/2008

לגבי טיפת חלב. אכן, לצערי לא תמיד האחיות שם מבינות בהנקה או תומכות בה.

לגבי הגמילה, זו החלטה שתצטרכי להחליט וליישם בכל כיוון.
    אם תחליטי לגמול, תצטרכי להכנס איתה לתהליך.
    אם תחליטי להניח לה ללכת בקצב שלה תוכלי אולי להרוויח את השקט הזה בבוקר ואולי בעוד זמנים, אולם אין פה שום הבטחה לגמילה עצמית בהריון.
    אני יכולה לומר לך ששני ילדיי לא גמלו את עצמם בהריון, שניהם המשיכו לינוק בהריון ולפחות הגדולה המשיכה גם בצמד (אחיה, אני מקווה, ילך בעקבותיה).
    אולי את שמה לב שאני מעוניינת בכך ולכן לא עשיתי דבר כדי למנוע זאת. אין הדבר אמור לגבי כל אישה ויש בהחלט להערך למה שהולך לקרות.

את מוזמנת להתייעץ עם מדריכות לה לצ'ה בקו החם- 1599525821, או להגיע לקבוצת לה לצ'ה הקרובה לאזור מגורייך.
    תוכלי גם להפגש עם יועצת/ מדריכת הנקה בכדי להתייעץ בנושא הגמילה, איך עושים את זה, הנקה בהריון והלאה וכו'.

לגבי התזונה ובכלל הטיפול בך עצמך- ממליצה על כך בחום.
    תראי, אינני מאמינה בכוחן של כמה כמוסות בכדי לעשות שינוי של ממש.
    יש לך פה הזדמנות לקחת את עצמך לטיפול טוב שישלב כמה אספקטים ויעזור לך לבנות את כוחותייך, את מאגרי האנרגיה שלך ועוד.
    אפשר לשלב טיפול סיני, תזונה, טיפול אנרגטי, עבודה רגשית ועוד.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העמסת סוכר
    לי
    12/06/2008

שלום. השבוע עשיתי בדיקת עמסת סוכר 50 והתוצאה יצאה 160 שזה המון אני צריכה לעשות עמסת 100 השאלה שלי האם אני צריכה לאכול פחות סוכרים ולהיות בדייטה? ומה זה אומרת התוצאה שיצאה לי בעמסת סוכר 50 ?

לקביעת תור
    סגירה
    העמסת סוכר

הוספת תגובה

• לי שלום

נועה הופ
    15/06/2008

העמסה של 50 גרם סוכר, אינה מאבחנת סוכרת הריונית (זו בדיקת אבחון הסיכון בלבד) תוצאה מעל 140 נחשבת "סיכון" לסוכרת לכן יש לחכות לתוצאות של העמסת 100 גרם סוכר. מומלץ לקבוע תור במהרה. יתכן ובהעמסה זו הכל יצא תקין ולכן ממליצה לחכות לתוצאות לפני התערבות תזונתית.
    בכל מקרה תמיד מומלץ להמעיט בצריכת סוכרים פשוטים כגון שתייה מתוקה, מיצי פירות, הגבלה בפירות, וממתקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה