פורום תזונה בהריון - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עליה במשקל
    סתו
    19/01/2008

שלום,
    אני נכנסת לשבוע 25 ועד כה עליתי כ-6-6.5 ק"ג. האם זה תקין? לציין כי התחלתי עם ההריון במשקל תקין.
    תודה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עליה במשקל

הוספת תגובה

• סתיו שלום רב,

נועה הופ
    20/01/2008

העלייה במשקל תקינה לחלוטין. מקובל לחלק את העלייה באופן כללי ל- 6 ק"ג ב - 2 הטרימסטרים הראשונים + 6 ק"ג נוספים לטרימסטר האחרון. כל מה שנע בטווח של 11-16 ק"ג נחשב לעלייה תקינה בהריון לנשים בעלות משקל תקין לפני ההריון.

בברכה,
    נועה הופ
    דיאטנית קלינית
    www.dietnoa.com

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאלונה- גבינות בהריון
    ורד לב
    18/01/2008

משום מה אני לא מצליחה לענות לשאלתך.
    מקווה שתראי.

אכן גבינות עם עובש אינן מומלצות.
    ככלל, אני ממליצה ללכת לכיוון גבינות העזים/ כבשים למיניהן.
    לגבי כבד- ברור שאם מכינים בבית זה סיפור אחר מאשר בחוץ. ממליצה על כבד עוף אורגני, או טבע- עוף.
    חשוב גם לזכור שבכבד יש גם הרבה ויטמין A ולכן לא ממליצים להרבות בו בהריון, כי עודף A עלול לגרום למומים.
    אפשר, אם כן, לאכול פטה כבד לעתים לא קרובות מדיי כדי לא להעמיס על הגוף. זו בהחלט אינה סיבה להמנע בעיניי, כי בכ"ז זה מזון חשוב.

לקביעת תור
    סגירה
    לאלונה- גבינות בהריון

הוספת תגובה

• תודה רבה ראיתי

אלונה
    20/01/2008

מה זה אומר כבד אורגני או טבע עוף?משיגים באטליז רגיל? עוף אני ממש לא יכולה לחשוב על זה...
    לגבי פטה כבד כמובןלא יותר מפעם בחודש קצת מסובך להכין אז....
    עוד שאלה לגבי דיאט קולה זה הדבר היחיד שעוזר לי להרגיע את ההרגשה הרעה שתוקפת אותי אך אני משתדלת לא יותר מפחית אחת ביום בגלל תחליף הסוכר (קפה אני שותה פעם ביום כך שאין בעיית קופאין) האם זה בסדר?אילו תחליפי סוכר יותר או פחות בטוחים לשימוש?
    שוב בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחסור בברזל
    אירית
    18/01/2008

שלום
    בתחילת השבוע, לאחר בדיקת דם גיליתי שאני בהריון.
    במקביל עשיתי גם בדיקת דם כלליות- כל התוצאות יצאו תקינות פרט לברזל שיצא בערך 30.
    כמה שאלות ברשותכן-
    1. האם כדאי כבר להתייעץ עם רופא הנשים שלי לגבי לקיחת כדורי ברזל
    2. כדי לנסות להעלות אותו בצורה טבעית- מה המאכלים המומלצים (פרט לכבד..)
    3. יש קשר בין ברזל ל B12. כי הוא דווקא יצא לי תקין- 403

תודה רבה..

לקביעת תור
    סגירה
    מחסור בברזל

הוספת תגובה

• להתייעץ זה אף פעם לא מזיק

ורד לב
    18/01/2008

רוב הסיכויים שיאמרו לך לקחת תוסף.
    אם תרצי לטפל בכך באופן תזונתי בלבד בשלב זה, תוכלי להעזר במאמר הבא:
    http://www.articles.co.il/article/6447/באילו%20מזונות%20יש%20ברזל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רחל שלום

נועה
    20/01/2008

המערכת עושה הרבה בעיות ולכן אני עונה לך דרך הפורום עצמו.
    ממה שאני יודעת גבינות כגון רוקפור יכולות להיות אכן מפוסטרות אבל אחרי תהליך הפיסטור יכולים להדביק אותה בעובש. כמו כן אני גם לא כל כך בטוחה לגבי הפיסטור ( אם הן אכן מפוסטרות.... פיסטור הרי אמור להרוג את כל החיידקים והפטריות והרי עובש זה סוג של פטרייה ). בכל מקרה לא הייתי ממליצה לך לאכול זאת כי עדיין הגבינה יכולה להכיל חיידקים/ פטריות וזה לא מומלץ בהריון.
    מקווה שתשובתי מובנת יותר.

בברכה,
    נועה הופ
    דיאטנית קלינית
    www.dietnoa.com

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיפלורה
    שיר
    17/01/2008

קראתי שיש להימנע מצמח הפסיפלורה בזמן הריון, אך האם אסור לאכול גם את הפרי (טרי) עצמו?
    אני אוכלת פרי פסיפלורה אחד ביום, האם להפסיק?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פסיפלורה

הוספת תגובה

• לא ידוע לי על המלצה כזו

ורד לב
    18/01/2008

אולי הכוונה לצמח המרפא. אם כן, אין זה חל על הפרי.
    אשמח אם תקשרי לפה את המקור להמלצה או לחשש שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מותר לאכול דגני בוקר בהריון?
    מיכל
    16/01/2008

אני מתכוונת מכל הסוגים. גם פיטנס וגם אלה עם שוקולד וכ'.

הוספת תגובה

• מאיזו בחינה את שואלת?

ורד לב
    17/01/2008

חשוב לזכור שדגני בוקר הם מזון מעובד ביותר. אין קשר בין הדגנים המקוריים לבין התוצר הסופי, המתוסף בהרבה חומרים, סוכר ותוספים מלאכותיים.
    אישית, אני מגדירה אותם כ"ממתק", הם לא נחשבים אוכל בעיניי.

אם כבר, עדיף לצרוך את הסוגים שאינם עתירי סוכר והם על בסיס דגנים מלאים.

במקום דגני בוקר אפשר לאכול בבוקר: גרנולה טבעית ללא סוכר http://www.articles.co.il/article/6562/מתכון%20גרנולה%20ביתית (לא שיש לי בעיה עם הטעם המתוק, אפשר מתוק טבעי מפירות טריים ויבשים. אין לנו את הצורך בתוספת הסוכר הסתמית הממכרת והמזיקה), דייסת קוואקר עשירה http://www.articles.co.il/article/10686/דייסת%20קוואקר , לחם שיפון עם אבוקדו, טחינה משומשום מלא וכו'.

הרבה בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טולי שלום

נועה הופ
    17/01/2008

אין בעיה לאכול דגני בוקר רק יש עדיפות בריאותית לדגני בוקר מלאים וכאילו שלא עתירי סוכר פשוט דגני בוקר מלאים מכילים הרבה סיבים תזונתיים שיכולים לעזור בפועולת העיכול , לאיזון רמות הסוכר בדם ולתרום לתחושת השובע.

בברכה,
    נועה הופ
    דיאטנית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזים
    מילי
    16/01/2008

שלום, יש לי הרבה גזים בימים האחרונים, זה גורם לי ללחץ גדול בבטן ואפילו כאבים. מה ניתן לעשות או לקחת כדי להקל על התחושה?

לקביעת תור
    סגירה
    גזים

הוספת תגובה

• חשוב לברר ממה הם נובעים

ורד לב
    17/01/2008

גזים לא נוצרים סתם.
    הם יכולים להיות קשורים לתזונה, למצב רגשי- נפשי, לבעיית עיכול כלשהי.
    את יכולה לתת עוד פרטים?
    ערכת בדיקות כלשהן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מילי שלום

נועה הופ
    17/01/2008

מסיכמה עם ורד . ישנם המון גורמים לגזים. הריון גורם להמון רגישויות של מערכת העיכול גם בגלל הורמונים שונים , בגלל שהרחם פיזית לוחץ על המערכת עיכול דבר שיכול לגרום לגזים ועצירויות, ובגלל שספיגת המזון בזמן הריון במערכת העיכול יותר איטית.
    האם את סובלת במקביל מעציריות ? האם את אוכלת הרבה ירקות ? פרטי יותר .

בברכה,
    נועה הופ
    דיאטנית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות נוספות לגבי תזונה
    ליהי
    14/01/2008

ראשית ברצוני להודות על הפורום המקסים . יישר כח על ההקשבה והתשובות המקצועיות

אני בהריון תאומים שבוע 13 כמעט. התחלתי את ההריון עם 53 ק"ג וגובהי 1.61.
    שאלותי הן:
    1. מהי העליה המומלצת במשקל ?
    קראתי מאמר שמציין כי צריכה מוגברת של קלוריות בהריון עשויה להיטיב עם משקל העובר בלידה . מנגד קראתי בפורומים שונים על נשים בהריון תאומים שסיפרו כי עלו כ 10 ק"ג וילדו תינוקות במשקל של 3 ק"ג לעומתם נשים שעלו 15-20 ק"ג וילדו תינוקות קטנים.. מכאן שאין קשר בין מס הק"ג שעולים בהריון למשקל התינוקות.
    אני בשאיפה לעלות את המינימום בהריון תוך שמירה על תזונה בריאה מבלי לפגוע בפוטנציאל הגדילה של העוברים. האם יש לחשוש מעלייה מתונה של 10-12 ק"ג בהריון זה?

2. לאור מאמרים רבים שקראתי בנושא מוצרי חלב בהריון והשפעתם המזיקה וגם עקב רגישות לחלב אני משתדלת להימנע כמעט לחלוטין מחלב וממוצריו. כתחליף וכדי להשלים צריכת סידן אני צורכת חלב סויה, אגוזים , שקדים, קטניות ועוד..(וזאת למרות המלצת הדיאטנית שלי לצרוך מוצרי חלב דלים בלקטוז בשל הרגישות)
    כיצד אני יכולה להיות בטוחה שאני מספקת לגוף את כמות הסידן הנדרשת? האם מומלץ לקחת מולטיויטמין בנוסף לברזל וחומצה פולית?
    תודה מראש וסליחה על האורך...

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות נוספות לגבי תזונה

הוספת תגובה

• מציעה לך לשאול גם בפורום תאומים

שירי
    16/01/2008

כאן באתר, זה אחלה פורום, אני תמיד מתייעצת איתן בכל נושא שקשור לתאומות שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק עוד הערה

רחל
    20/01/2008

בנוסף למה שכתבתי אני מצרפת קישור לאתר של טובה קראוזה מחברת הספר המדריך השלם לתזונה בהריון (שאליו הגעתי דרך אתרכם הנפלא....)
    עצותיה לאסור ומותר לאכול בהריון תואמות את סברתי....
    ושוב אודה לכן על תגובתכן!תודה!
    [a href=http://www.tzuna-tova.co.il/index2.php?id=49&lang=HEB&catId=5 id=link]http://www.tzuna-tova.co.il/index2.php?id=49&lang=HEB&catId=5[/a]

למי שלא נפתח.... אז הנה הכתובת
    http://www.tzuna-tova.co.il/index2.php?id=49&lang=HEB&catId=5

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייה במשקל- תאומים

ורד לב
    17/01/2008

אני מצטטת מהספר של טובה קראוזה "המדריך השלם לתזונה" שהוא מאד מומלץ בעיניי:
    "אם את במשקל תקין מומלץ לך לעלות עד השבוע ה-20 בין 9-14 ק"ג, עד השבוע ה-28 בין 14-21 ק"ג וסה"כ עד הלידה בין 18-25 ק"ג."
    ההמלצות, כמובן, משתנות אם את בתת משקל, או בעודף משקל.

ממליצה לך בחום להשתתף באחת מסדנאות ההכנה להנקת תאומים שעורכת נועה פורת המנהלת את פורום הנקת תאומים בתפוז.
    בדיוק אתמול שמעתי הרצאה שלה ויש לה הרבה ידע ונסיון. שווה! זה גם ללא תשלום לפי הבנתי ומתקיים במודיעין.

לגבי סידן, הנה מאמר שלי בנושא http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5376 , תוכלי לראות רשימה של מזונות העשירים בסידן ואיך לשלבם במזון. אם קשה לך מדיי "לג'נגל" אם המזונות תוכלי לחשוב על נטילת תוסף מתאים.

אם את זקוקה לייעוץ תזונתי ספציפי, אשמח לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך ןתודה לשירי

ליהי
    19/01/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רחל שלום - נועה הופ דיאטנית קלינית

נועה
    20/01/2008

המערכת עושה הרבה בעיות ולכן אני עונה לך דרך הפורום עצמו.
    ממה שאני יודעת גבינות כגון רוקפור יכולות להיות אכן מפוסטרות אבל אחרי תהליך הפיסטור יכולים להדביק אותה בעובש. כמו כן אני גם לא כל כך בטוחה לגבי הפיסטור ( אם הן אכן מפוסטרות.... פיסטור הרי אמור להרוג את כל החיידקים והפטריות והרי עובש זה סוג של פטרייה ). בכל מקרה לא הייתי ממליצה לך לאכול זאת כי עדיין הגבינה יכולה להכיל חיידקים/ פטריות וזה לא מומלץ בהריון.
    מקווה שתשובתי מובנת יותר.

בברכה,
    נועה הופ
    דיאטנית קלינית
    www.dietnoa.com

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחילות והקאות
    לילי
    14/01/2008

לנועה וורד שלום רב!

אני בשבוע התשיעי.

בחילות והקאות ללא סוף. האם זה נורא לא לאכול בשלב הזה? פשוט כל מה שאני אוכלת אני מקיאה...

מאכלים שאהבתי בעבר - אני לא יכולה לסבול כעת: ירקות, מים, נודלס, בשר... ועוד. פשוט לא מסוגלת. האם זה נורא שלא אוכל? או שיש תחליפים לזה?

תודה רבה!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    בחילות והקאות

הוספת תגובה

• בחילות וןהקאות

ורד לב
    15/01/2008

זה שלב, וזה עובר, אצל רוה הנשים.
    מתחילים לאזן את התזונה כשזה עובר, כי תו"כ זה ממש קשה.
    קישרתי באחת ההודעות האחרונות את המאמר לשי על בחילות בהריון, את מוזמנת גם לקרוא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלי שלום רב,

נועה הופ
    20/01/2008

אכן מדובר בתקופה שבה אף אפשר לרדת כ- 5 ק"ג ממשקל הגוף. נסי לאכול מזונות קלים לעיכול כגון קרקרים, צנימים, אורז, פירות, את יכולה גם לשתות מיצי פירות טבעיים ( עדיף סטוחים טרי ) המספקים אנרגיה, ויטמינים ומינרלים. מעבר לכך אין הרבה מה לעשות התחושות עוברות לקראת הטרימסטר השני ואז רוב הנשים מפצות על חוסר האכילה.
    הקפידי ליטול מולטיויטמין של הריון וכדורי ברזל על מנת לספק לתינוקך את כל הויטמינים והמינראלים הגוף יכול לפרק את מאגרי השומנים של עצמו ועל ידי כך לספק לתינוק אנרגיה.

בברכה,
    נועה הופ
    דיאטנית קלינית
    www.dietnoa.com

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה ותוספות בהריון
    ליהי
    14/01/2008

שלום רב
    ברשותך שתי שאלות. אשמח אם תוכלי לעזור לי
    בנושא הנקה:
    אני בהריון ראשון תאומים שבוע 13 חוששת מאוד מנושא ההנקה. לפני מס' שנים עברתי נתוח להגדלת חזה. כתוצאה מכך יש לי רגישות מוגברת למגע באיזור הפטמות. אני חוששת שלא אוכל להניק בשל כך או אולי בשל חוסר חלב . מה דעתך??
    בנוסף יש נשים שטוענות כי מאוד רצו להניק אך לא היה להן חלב.. כיצד ניתן להתגבר על בעיה זו?
    שאלה נוספת :
    אני לוקחת תוסף ברזל וחומצה פולית. ישנו תוסף השם "מטרנה" האם מומלץ לקחת?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה ותוספות בהריון

הוספת תגובה

• הנקת תאומים

ורד לב
    15/01/2008

ליהי שלום,
    נושא ההנקה נשמע לי טעון מאד מבחינתך.
    עם הרבה חששות, פחדים, אי ודאויות וצורך במידע.
    מאחר ואת עוד בתחילת הדרך יש לך את הזמן לחקור את הנושא באופן הדרגתי ולנסות להבין מה נכון עבורך.
    הצעתי לך היא לא להחליט כבר מעכשיו. להשאיר פתח להתנסות, כדי לראות איך זה ירגיש לך אחרי הלידה ועם תחילת חייהם של ילדייך (טפו, טפו, טפו).

יש פורום צמויין בתפוז של הנקת תאומים, שאת יכולה להתרשם ממנו.
    תוכלי גם להיות בקשר עם יועצת הנקה המתמחה בהנקת תאומים (יש כמה כאלה) כדי לדסקס נושאים שיעלו לך.

באופן עקרוני חלב נוצר אצל מרבית האמהות עם % נמוך ביותר שלא מצלייחות לייתר מספיק עקב בעיות הורמונליות בריאותיות למיניהן. ושוב מדובר על % קטן ביותר, ממש אפסי.
    חלב נוצר לפי דרישה, כך שככל שתהיה דרישה מצד ילדייך, יווצר החלב בשדייך.

אין צורך לאכול משהו מיוחד כדי לייצר חלב.

לעניין התוספים, אכן חומצה פולית וברזל מומלצים. יש מולטי ויטמינים לנשים בהריון שאפשר לחשוב על לקחת במידת הצורך.
    ממליצה לך ביותר על ספרה החדש של טובה קראוזה "המדריך השלם לתזונה בהריון". יש שם גם התייחסות להריון תאומים.

בהצלחה ואת מוזמנת לבקר פה ולהתייעץ, לשתף וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייה במשקל
    איה
    14/01/2008

אני נמצאת בשבוע 31 ועד כה עליתי 15 ק"ג
    התחלתי את ההריון במשקל 64 וגובהי 161
    אני חוששת מאוד שזו עלייה גדולה מאוד במשקל,
    אני משתדלת לצמצם בפחמימות, האם יש דבר נוסף שניתן לעשות?
    אני מפחדת שהעלייה הזו רק תקצין בחודשיים הקרובים.
    אודה לעזרתכן

לקביעת תור
    סגירה
    עלייה במשקל

הוספת תגובה

• שלום רב

נועה הופ
    14/01/2008

אכן העלייה יחסית גבוה לשבוע ההריון . נסי לאמץ בשבועות הבאים מגמה של שמירת משקל. אם יש לך משקל בבית מומלץ אף להשקל כל מספר ימים על מנת לראות שמגמת העלייה מתמתנת.
    אפשר גם לשמור ולעלות מעט בטרימסטר האחרון זה לא דבר בלתי אפשרי . התחלת את ההריון במשקל תקין ולכן גם 16-17 ק"ג זה עדיין כמו לעלות 20 ויותר ק"ג.
    איכלי ארוחות מסודרות, איכלי מכל אבות המזון והעדיפי דגנים מלאים, וותרי על נישנושים ומתוקים, שתי המון מים, איכלי הרבה ירקות אשר תורמים לתחושת השובע ונטולי קלוריות. כמובן שאילו המלצות כלליות בלבד והן לא מחליפות ייעוץ ובניית תפריט של דיאטנית בקהילה. במידה ותרצי אפשר אף עכשיו לפנות לדיאטנית לצורך בניית תפריט מסודר ומעקב על המשקל , בנוסף תוכלי להמשיך איתה אחרי ההריון ולהוריד את העודפים שישארו ולהתאים תפריט להנקה.

אשמח לעזור במידה ותרצי ייעוץ בתחום

בהצלחה,
    נועה הופ
    דיאטנית קלינית
    www.dietnoa.com
    0546844457

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחילות
    דפי
    14/01/2008

יש לי בחילות כבר כמה ימים (ללא הקאות). אני רעבה, אבל לא ממש יכולה לאכול.
    יש לכן הצעות מה לאכול / לשתות כדי להקל על המצב?

לקביעת תור
    סגירה
    בחילות

הוספת תגובה

• דפי שלום רב,

נועה הופ
    14/01/2008

השתדלי לאכול מאכלים קלים שמתעכלים בקלות.
    ארוחות קטנות וקרות עשויות להקל על בחילות.
    איכלי מזונות שפחות גורמים לבחילה כגון מזונות יבשים - קרקרים, צנימים, פירות וכו, אוכל לא שומני או מתובל יתר על המידה.
    הקפידי לשתות, שתיה קרה, מים קרים, קולה קרה יכולה לעזור, מציצת קרח.
    שורש ג'ינגר גם הוא יכול לעזור לבחילות.
    מקווה שתרגישי טוב במהרה
    בברכה,
    נועה הופ
    דיאטנית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאמר בנושא בחילות

ורד לב
    15/01/2008

מצרפת לינק למאמר שלי בנושא
    http://www.articles.co.il/article/6434/המלצות%20תזונתיות%20למצבי%20בחילות%20בהריון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטול קפאין
    יעל
    12/01/2008

האם מותר לשתות קפה נטול קפאין? האם יש הגבלה על הכמות? האם עדיף לשתות נטול קפאין על פני קפה רגיל במהלך ההריון?

לקביעת תור
    סגירה
    נטול קפאין

הוספת תגובה

• יעל שלום

נועה הופ
    13/01/2008

נושא זה כבר הועלה בעבר בפורום ולכן את יכולה לבדוק זאת בדפים אחורה. בגדול קפה נטול קפאין עובר תהליכים כימיים ולכן מכיל חומרים מזיקים.
    עדיף לשתות קפה רגיל ולהגביל את מינונו מאשר לצרוך קפה נטול ללא הגבלה.
    בהריון מותר לשתות עד 3 כוסות קפה ביום . מינון של עד 300 מ"ג קפאין נמצא ללא השפעה מזיקה על העובר.

בברכה,
    נועה הופ
    דיאטנית קלינית
    www.dietnoa.com

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבינות בהריון
    רחל
    09/01/2008

האם גבינות כמו קממבר רוקפור וברי שמיוצרות מחלב שהוא כן מפוסטר מותרות בהריון?

לקביעת תור
    סגירה
    גבינות בהריון

הוספת תגובה

• רחל שלום

נועה הופ
    09/01/2008

גבינות אילו אינן מותרות בהריון מכיוון שיש בהן עובש. ממליצה לך לקרוא מאמרים באינטרנט בנושא מותר ואסור בהריון .

בברכה,
    נועה הופ
    דיאטנית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עובש

רחל
    20/01/2008

תודה רבה על התשובה.
    מקריאת המאמרים ששלחת אותי לקרוא (ותודה לך על כך!!!) מובן שהבעיה היחידה בגבינות עובש שהן לעיתים לא מפוסטרות. אך מכיוון שבארץ יש חוק האוסר על ייצור גבינות לא מפוסטרות אני עדיין איני רואה בעיה באכילת גבינות אלו כל עוד הן מפוסטרות.
    הייתי שמחה להבין באם בכל זאת יש מניעה לאכול גבינות עובש אם הן מפוסטרות.
    (אכלתי כבר כיוון שחשבתי שהבעיה היא בפיסטור....)
    אודה על תשובתכן
    רחל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק עוד הערה קטנה

רחל
    20/01/2008

ההודעה שלי קפצה למעלה משום מה אז אני רושמת אוה שוב. תודה

בנוסף למה שכתבתי אני מצרפת קישור לאתר של טובה קראוזה מחברת הספר המדריך השלם לתזונה בהריון (שאליו הגעתי דרך אתרכם הנפלא....)
    עצותיה לאסור ומותר לאכול בהריון תואמות את סברתי....
    ושוב אודה לכן על תגובתכן!תודה!

למי שלא נפתח.... אז הנה הכתובת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאכלים ללא חמציות
    רינה
    09/01/2008

שלום לרופאים ולחברי הפורום הנפלאים

אני בהריון בשבוע ה-24 חוץ מצרבות ברוך השם הכל דבש.....

אני סובלת כבר כמה חודשים מצרבות, אבללללללללללללללללללללללללללל
    אתמול התחילו לי צרבות ששרופות לי את כל הגוף, אלו לא צרבות רגילות שהיו לי אלה משהו קטלני ביותר.

הלכתי לרופא שלי והוא אמר לי לא לאכול מאכלים שיש בהם חומציות כמו פרות הדר, והוא אמר לי כשיש לי את הצרבות האלה לשתות סודה לשתייה ככפית סודה לשתייה עם מים.

וכמובן שבצרבות האלה לא עוזרים לי הטאמס, השקדים, הקרח, החלב, המלפפון, וארטיק, אלה רק הסודה לשתייה הזו, שיהיה זוועתית אבל מקלה אין מה לומר.

העזרה שלכם היא אם משהוא יכול לומר לי באילו מאכלים אין חומציות שאני יוכל לאכול כדי שהצרבת הזוועתית הזו לא תחזור אלי.

תודה תודה לכולם ושיהיה המשך הריון מהנה ללא צרבות.

לקביעת תור
    סגירה
    מאכלים ללא חמציות

הוספת תגובה

• רינה שלום

נועה הופ
    09/01/2008

קשה למנות את כל המאכלים ללא חומציות אך קל למנות את אילו שכן. כגון פירות הדר, עגבנייה, פירות יער, גמבה אדומה המכילה הרבה ויטמין C ( שהוא חומצה ), קיווי
    צרבות הן תופעה מוכרת בהריון. נסי להמעיט במאכלים מתובלים, מזונות הגורמים לסוגר בין הוושט והקיבה להיחלש כגון מנטה, שוקולד, עישון ואלכוהול ( אם כי אני מקווה שמהם את נמנעת ללא קשר בגלל ההריון ), קינמון, שום, מזון שומני מאוד
    לא לאכול 3 שעות לפני השינה. ונסי לישון עם הגבהה של הראש פחות ב- 15 ס"מ

בהצלחה

נועה הופ
    דיאטנית קלינית
    www.dietnoa.com

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת

ורד לב
    09/01/2008

ממליצה להעזר ברפואה סינית.
    דיקור יכול לעשות פלאים במצב זה, לאזן את האנרגיה של הגוף שלך.
    זה בנוסף לכל ההמלצות שכבר נכתבו ונאמרו לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרבות

גלי
    26/02/2008

היי,
    קבלתי עצה מהדיאטנית שלי לגבי צרבות
    אז, דבר נוסף שדווקא מגביר צרבות זה מוצרי חלב, בעיקר חלב ניגר כמו חלב,לבן וריוויון. כאשר הם מגיעים לקיבה , אז שם משהו בתהליך הפירוק הופך אותם לחומצי יותר. אולי באותו רגע ששותים זה יכול להקל אך לאחר זמן זה מעלה את החומציות ומגביר צרבות. הבעייה היא בעיקר בלילה, תנסי דווקא בשעות הערב להפחית מוצרי חלב. ואולי זה גם יעזור
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברזל
    יעל
    09/01/2008

מאיזה שבוע מומלץ לקחת ברזל? ובאיזה כמות יומית? האם כדאי לקנות ברזל עם ויטמין סי או סידן? מהי הקומבינציה המומלצת ? והאם יש מותג מומלץ,וכזה שלא גורם לעצירות?.האם יש להפסיק את נטילת החומצה הפולית כאשר מתחילים עם הברזל?
    שאלה נוספת: אני אוכלת בשר פעם בשבוע, ניסיתי לאכול יותר אבל אני לא מחובבי הבשר ולפעמים מצליחה לאכול פעמיים בשבוע.. בדיקות הדם תקינות, האם יש בעיה עם זה? (אני בשבוע12-13).
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    ברזל

הוספת תגובה

• הילית שלום

נועה הופ
    09/01/2008

מומלץ לקחת ברזל החל מהטרימסטר השני להריון במינון של 100 מ"ג ביום. כל אישה בוחרת לעצמה את החברה שעושה לה הכי פחות תופעות לוואי ( לא מחייב שיהיה לך... )
    סביר להניח שלא תמצאי תוסף ברזל עם סידן בשוק מכיוון שהם נוגדים את הספיגה אחד של השני ולכן לא מומלץ לקחת תוסף ברזל בסמוך לאכילת חלב ומוצרי.
    אין קשר בין נטילת חומצה פולית לברזל ויש להמשיך עם החומצה הפולית עד סוף ההריון ואף לבמשך ההנקה ( אלא אם כן את רוכשת תכשיר משולב המכיל הן ברזל והן חומצה פולית ) .

בברכה,
    נועה הופ
    דיאטנית קלינית
    www.dietnoa.com

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשר

יעל
    09/01/2008

ראשית תודה
    שנית האם מומלץ לקנות את הברזל בשילוב עם ויטמין סי באותו כדור?
    שלישית אני אוכלת בשר פעם בשבוע, ניסיתי לאכול יותר אבל אני לא מחובבי הבשר ולפעמים מצליחה לאכול פעמיים בשבוע.. בדיקות הדם תקינות, האם יש בעיה עם זה? (אני בשבוע12-13).
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילית שלום

נועה הופ
    09/01/2008

בשר הוא לא המקור היחידי לברזל יש גם במוצרי חלב , בביצים ודגים. את יכולה לקבל ברזל גם ממקורות צמחיים כגון כל סוגי הקטניות למינהן רק תדעי שהספיגה של ברזל ממקור צמחי פחות טובה מספיגה של ברזל ממקור מהחי. לגבי ויטמין C הוא עוזר בספיגת הברזל רק במידה ומקור הברזל הוא מהצומח . אם מקור הברזל מהחי אין לזה כל כך משמעות. בתוספי תזונה יש כל מיני סוגים של ברזל ולכן אני לא יכולה להגיד לך אם התוספת של הויטמין C היא כזאת משמעותית. עדיף לרכוש תוספים של ברזל המכילים ברזל תלת ערכי הנספג בצורה הטובה ביותר ( זאת הצורה המופיעה גם במזון מן החי ).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה