מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הני לקסהילה12/03/2008
שלום, אני בשבוע 9 סובלת מעצירויות נוראיות היום הייתי בבית טבע ונתנו לי הני לקס של חברת פארמהסין ואמרו לי שזה מאוד עוזר אך לפי ההרואות צריך להיוועץ עם רופא שאלי היא האם אני יכולה להשתמש בדבש הזה (הריון מI.V.F ועדיין לוקחת תרופות חיזוק).
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא בעד שימוש במשלשלים
ורד לב16/03/2008אם את סובלת מעצירויות, כדאי לערוך ברור מעמיק יותר לגבי מקורו.
במיוחד בהריון יקר כ"כ
כדאי להקפיד על הרבה נוזלים וסיבים במזון.
מקשרת לך מאמר בנושא http://www.5-elements.co.il/ShowDoc_Section_Baby5.asp?SectionID=22&DocID=1673.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סושי בהריוןל.12/03/2008
האם מותר לאכול סושי בהריון?
כי הבנתי שבגלל הסלמון אסור לאכול. ואם אוכלים סושי עם ירקות אז מותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההנחיות הן
ורד לב16/03/2008לא לאכול בשר ודגים נאים (שאינם מבושלים) במהלך הריון.
לגבי הסושי, לא מומלץ גם סושי צמחוני, אם מכינים אותו על אותם משטחים שמכינים סושי עם דגים.
אם את מכינה סושי עם ירקות לבד בבית, אין בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסושי המשך
ל.17/03/2008שלום ותודה על התשובה לגבי הסושי.
רציתי לדעת מה בעצם נגרם מאכילת סושי ז"א דגים לא מבושלים בזמן הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסושי בהריון- המשך
ורד לב19/03/2008דגים נאים ובכלל בשרים שאינם מבושלים, ביצים שאינן מפוסטרות וכו' וכו' עשויים להכיל חיידקים שונים, כמו הסלמונלה, הליסטריה, הטוקסופלאסמה ועוד.
אלה עשויים לפגוע במערכת העצבים של העובר, שעדיין אינה ערוכה להתמודד עמם ולהרחיקם ביעילות. עלינו, מן הסתם, זה פחות ישפיע.
זה צ'אנס שלא כל אחת רוצה לקחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מולטיויטמיןל.12/03/2008
שלום
אני כרגע נמצאת בשבוע 28, כבר בשבוע 17התחלתי לקחת מולטיויטמין של פרנטל פעמים ביום + אומגה 2 של אלטמן פעמים ביום. התזונה שלי ממש לקויה היא כוללת ברובה המון ג'אנקפוד וממתקים , שאלתי היא האם הויטמינים שאני נוטלת מכסים על התזונה הלקויה שלי?
שאלתי השניה היא האם ויטמינים יכולים לגרום לעובר להיות גדול בשבועיים מהגיל האמיתי שלו , כי על פי US הוא גדול בשבועיים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספי מזון
ורד לב16/03/2008כשמם כן הם, תוספת למזון.
הם אינם אמורים להחליף את הרכיבים מהמזון עצמו.
לכן לא נכון להתייחס בצורה בה תארת, אכילת ג'אנק פוד ונטילת ויטמינים להשלמה.
ממליצה על התבוננות אמיצה במצב ולראות איך אפשר לשנות.
לא מאמינה שיש קשר בין הויטמינים לבין גודל העובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תאבון והקאותאור11/03/2008
גם אני סובלת מחוסר תאבון ואינני מסוגלת לשתות מים בכלל
את המעט מאוד שאני כן אוכלת אני בד"כ מקיאה
אני מפחדת שאני מזיקה לעובר ומשתדלת מאוד לאכול אך הדבר גורם לי לסבל רב
אני כרגע בשבוע 15 ובנתיים ירדתי במשקל 2 ק"ג
חשוב לציין שלפני ההריון היה לי תאבון בריא ולכן אני יותר מודאגת
יש למישהו עצה בשבילי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זו אכן תקופה מתסכלת ביותר
ורד לב11/03/2008שאמורה- בתקווה- לחלוף במהרה.
מקשרת לך מאמר שלי בנושא:
http://www.articles.co.il/article/6434/%D7%94%D7%9E%D7%9C%D7%A6%D7%95%D7%AA%20%D7%AA%D7%96%D7%95%D7%A0%D7%AA%D7%99%D7%95%D7%AA%20%D7%9C%D7%9E%D7%A6%D7%91%D7%99%20%D7%91%D7%97%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%AA%20%D7%91%D7%94%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%9F* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה המאמר שלך קצת הרגיע
אור11/03/2008בניגוד לאלו שמכתיבים מה לאכול ובכמויות בלתי אפשריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום - יש לי שאלהאני אני11/03/2008
אני בטיפולי פריון ורציתי לשאול אילו דברים כדאי לקחת
חוץ מאומגה 3 וחומצה פולית שכמובן לא מפספסת לרגע מלקחתם
תודה רבה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיהיה בהצלחה קודם כל!
ורד לב11/03/2008מקשרת לך מאמר בנושא ההכנה התזונתית להריון, בתקווה שיסייע
http://www.articles.co.il/article/6364/%D7%94%D7%94%D7%9B%D7%A0%D7%94%20%D7%9C%D7%94%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%9F%20%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%99%D7%A0%D7%94%20%D7%AA%D7%96%D7%95%D7%A0%D7%AA%D7%99%D7%AA* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3 ותה שומרהדס10/03/2008
אני לוקחת אומגה 3 +חומצה פולית של אלספה DHA 300 מליגרם ו EPA 100 מיללגרם משולב עם 400 מק"ג חומצה פולית האם זה מינון נכון ואם לא אז איזה תוסף לקנות?
האם תה שומר טוב בהריון?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ורד לב10/03/2008נשמע בסדר גמור בסה"כ.
אני משערת שאת לוקחת כדור אחד ביום...
זו הסיבה שאינני אוהבת את התוספים המשולבים, כי מבחינת החומצה הפולית זה בסדר, אולם אומגה 3 אפשר בהחלט להרחיב את המינון לפי צרכייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם צמחונית וממליצה...
מ.שירה24/03/2011אני גם צמחונית ויש לי קושי בתאבון,
את ומי שצריכ\ה אפשר להעזר באנשור פלוס,
שמספק חלבון ופחמימות,ניתן להשיג בבית מרקחת,
או דרך מרשם רופא,
כמו כן בתמצית מספר 21+12 לחוסר תיאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תיאבון מוחלטטל09/03/2008
שלום,
אני בהריון תאומים שבוע 18. יש משהו שמטריד אותי מאוד- מתחילת ההריון ממש, ובמיוחד מאז החל השליש השני, אין לי תיאבון בכלל! אני ממש מכריחה את עצמי לאכול בשעות קבועות, כיוון שאיני מרגישה רעב כלל, ויותר מזה- אחרי שאני אוכלת משהו פצפון, גם אם זה אחרי לילה ארוך של צום כביכול, מיד מתנפחת לי הבטן ואני מרגישה מפוצצת, ולא יכולה יותר לאכול.
שיניתי את כל התזונה שלי בגלל זה- אני כמעט ולא אוכלת מאכלים מכבידים- שומניים, פחממתיים (בצקים), לא נוגעת במתוקים (פשוט אין לי חשק) ולא מסוגלת לאכול בחוץ. אני חיה כמעט רק על ירקות טריים, גבינות רזות, קצת ביצים ומעט מאוד לחם או קרקרים (ופה המקום לציין שאני צמחונית ומשתדלת להקפיד על מזון אורגני ככל שניתן).
הבעיה היא שאני מודאגת כי בכל מקום כתוב שאני צריכה להגיע לרמת חלבונים מסויימת ביום על מנת שהעוברים יתפתחו באופן תקין- ואני אפילו לא מתקרבת לזה. רוב המאכלים עושים לי רע, ובכלל, לאכול מתוך חוסר תיאבון זה אחד הדברים הכי קשים לי. זה גם גורם לי להמון בחילות והקאות כי אני לא מסוגלת לאוכל בתדירות גבוהה יותר.
בינתיים העוברים מתפתחים תקין, ולא העליתי גרם אחד מאז תחילת ההריון- אבל אני נורא פוחדת שאני לא מספקת להם די מרכיבי מזון חיוניים. מה עושים?? ניסיתי לחשוב על מאכלים ש"בא לי לאכול", ולצערי לא מצאתי כאלו, אני יכולה לחשוב שעות על מה לאכול היום ובסוף לבחור בחוסר חשק בדבר שהכי פחות עושה לי רע- וככה אני גם לא מגוונת את התפריט, בנוסף לזה שאני פשוט סובלת מהארוחות.
כל הזמן מדברים על נשים ש"אוכלות בשביל שניים", ועל תיאבון מוגבר- אצלי יש שני עוברים והכל מתנהל הפוך- מה לא נורמלי בי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי דז'ה וו :-)
ורד לב10/03/2008האם כתבת פה בעבר את הדברים הללו? כי אני דיי משוכנעת שהייתה פה שאלה ממש דומה לא מזמן...
בכל אופן, הייתי מנסה להעזר בשיטות שונות לאיזון, כמו דיקור או עבודה אנרגטית.
אני חושבת שכרגע האכילה שלך צריכה להיות מהשכל, מתוך הבנה שגופך ועוברייך זקוקים לאספקה איכותית ושוטפת עכשיו.
בהחלט מרגישה שיש פה עבודה לעשות.
האם זהו הריון ספונטני? או בעקבות טיפולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
טל10/03/2008תודה על תשובתך. מה זאת אומרת "יש מה לעשות?" מה הכוונה?
בכל מקרה, לא כתבתי זאת בעבר, וזה הריון ראשון אחרי טיפולים ארוכים. מה את מציעה לי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכוונתי
ורד לב11/03/2008היא שכדאי להביא את הגוף לאיזון עד כמה שאפשר.
חלק מהאיזון יהיה לחוש את תחושות הרעב, שהן תחושות נורמליות לכל אדם.
אני בהחלט לא פוסלת מצב בו בעקבות הטיפולים הגוף יצא מהאיזון שלו ואחת התגובות הן בתאבון.
מתארת לעצמי שאת מרגישה בעצמך את העובדה שאינך במצבך המאוזן.
האם עלית במשקל בעקבות הטיפולים? האם הייתה בעיה הורמונלית בשלה היית זקוקה להם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספי מזוןחגית09/03/2008
שלום, האם יש צורך בתוספי מזון מעבר לחומצה פולית וברזל, כמו ויטמין סי, מולטיויטמינים וכיוצ'?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעקרון באופן נורמלי
ורד לב10/03/2008אין ממש צורך, אלא אם כן יש מצבים ספציפיים הדורשים התייחסות.
לא כל אחד צריך לקחת סוללת תוספים ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלוחים, פיצוחים וכו'חגית06/03/2008
שלום, האם אכילת מלוחים, גרעינים ופיצוחים עשויה להזיק לי בחודשי ההריון הראשונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטעמי כן
ורד לב09/03/2008זו כמובן החלטה אישית, אם יכ חשוב לדעת שמדובר בקלוריות רבות שאינן איכותיות.
למה כוונתי?
זה נכון שאגוזים וזרעים הם מזונות חשובים, אם כי כאשר קולים אותם, מתחמצנים השמנים שבהם והופכים לשמנים מזיקים שאינם פעילים בגוף ואפילו להיפך, פוגעים בתהליכים חשובים של הגוף.
ההמלחה מספקת לך כמויות גבוהות בהרבה של נתרן, מכפי הרצוי לך, כך שיש גם לזה את הנזק שלו.
ממליצה בחום על אכילת אגוזים וזרעים במצבם הטבעי, כשאינם קלויים.
אפשר כמו שזה, כארוחת ביניים, או בתוך סלטים ותבשילים. מומלצים במיוחד: אגוזי מלך, שקדים, ברזיל, גרעיני דלעת וחמניות, שומשום מלא ופשתן, פקאנים ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות וטחוריםשני03/03/2008
שלום לך!!!
אני בשבוע 16.
סובלת מעצירות וטחורים.
יש לך עצה קולינרית בשבילי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט יש
ורד לב04/03/2008זו בעיה נפוצה ומוכרת את נשים בהריון וכדאי בהחלט לשנות קצת את הרגלי התזונה והחיים גם כן.
להכניס יותר פעילות גופנית ליומיום במקביל.
הנהנ מאמר שלי בנושא, כדי שלא אחזור על דבריי:
http://www.articles.co.il/article/6433/%D7%98%D7%97%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D%20%D7%91%D7%94%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%9F-%20%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%A2%D7%94%20%D7%95%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלכתי לאיבוד בין כל המאמרים
שני04/03/2008ולא מצאתי את המאמר הרלוונטי. האם תוכלי לרשום בקצרה מאכלים שיש לאכול במצ"ב הנ"ל?
תודה וסליחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה קישור אחד
ורד לב04/03/2008שיש להעתיק ולהדביק בחלון כתובת האתר למעלה.
חשוב לי שכן תקראי את המאמר כי הוא נותן ראיה רחבה יותר על הנושא ולא רק זבנג וגמרנו. אני מאד מאמינה בגישה ההוליסטית ובכך שעלינו להרחיב את ראייתנו והבנתנו כמה שיותר ולא לצמצמה רק לכדי פתרון וזהו.
לנוחותך, תוכלי לקרוא אותו במקור שקישרתי אליו וגם בקישור נוסף:
http://www.5-elements.co.il/ShowDoc_Section_Baby5.asp?SectionID=22&DocID=1512* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצאתי! תודה!
שני05/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה לא מסודרתאיריס03/03/2008
שלום, אני בתחילת ההריון ואיני מצליחה לאכול מסודר, בד"כ אני אוכלת ארוחה בצהריים ובערב ולא בבוקר, האם ארוחת בוקר חיונית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחת בוקר
ורד לב04/03/2008היא הארוחה החשובה ביותר ביום.
זה הסיפתח שלך ליום, זה המצע האנרגטי לפיו תתפקדי במהלך הבוקר שלך.
את קמה, פעילה, מוציאה אנרגיה. הגוף שלך צריך לקבל דלק. תארי לך לסוע באוטו ללא דלק להנעה, זה לא ממש יצליח נכון?
מקשרת לך את מאמרי בנושא "ארוחת הבוקר" לקריאה נוספת
http://www.articles.co.il/article/10684/%D7%90%D7%A8%D7%95%D7%97%D7%AA%20%D7%91%D7%95%D7%A7%D7%A8* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל ואומגה 3יעל29/02/2008
אני בשבוע 20, התחלתי לקחת ברזל ואומגה 3.אני נוטלת את שני הכדורים ביחד לפני השינה, האם יש בכך בעיה? הבנתי שלפני ואחרי נטילת הברזל ,אין לאכול מוצרי חלב, האם יש הגבלות נוספות לגבי האומגה או הברזל? (עם הארוחה,עם פרי הדר?...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת אומגה 3
ורד לב04/03/2008בד"כ אני ממליצה לאנשים לקחת אומגה 3 קצת לפני ארוחה שיש בה מרכיב שומני. זאת מאחר והטעם של שמן הדגים יכול לעלות מעט וארוחה מיד אח"כ דיי מונעת את המצב.
מה גם שאומגה 3 נספג טוב יותר בסביבה שומנית.
לכן הייתי מנסה לשנות את מועד הנטילה של האומגה 3.
איזה מינון את נוטלת וכמה פעמים ביום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומגה 3 וכמוסות ברזל
יעל04/03/2008אומגה 3 -אני נוטלת 2 כמוסות ביום (100 מ"ג חומצת שומן DHA-בכל כמוסה)נוטלת אותן ביחד
ברזל- אני לוקחת פעם ביום (פריפול)הכמוסה מכילה 100מ"ג ברזל ו 0.4 מ"ג חומצה פולית,
האם זה מספיק?/יותר מידי? מעבר לכך בכמוסת הברזל יש גם 1.5 מ"ג אספרטיים-האם יש כמוסות ברזל וחומצה פולית ללא אספרטיים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשמע סביר
ורד לב04/03/2008אם יהיה צורך בהמשך, תוכלי לעשות התאמות.
בטוחה שיש כמוסות ברזל ללא אספרטיים. בגדול יש לי העדפה לברזל עדין, או כאלה ממקור טבעי ולא סינטטי.
לגבי האומגה 3, לתפיסתי יש לצרוך חומצות שומן מסוג DHA ו- EPA גם כן ולא רק DHA. אלו נחוצות ביחס מאוזן ביניהן, של לפחות 2:3 לטובת ה EPA
את מוזמנת לקרוא עוד בקישור הבא, שהוא אמנם של אתר מסחרי, אם כי לטעמי התוסף הטוב ביותר שקיים בשוק בארץ כיום http://www.omega3galil.com/article_page.asp?id=33* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיכן ניתן לרכוש
יעל07/03/2008היכן ניתן לרכוש את הגליל 3 הנ"ל והאם כמות האספרטיים בברזל שאני לוקחת יכולה להזיק? כי בסך הכל הברזל הנ"ל לא גורם לי לתופעות לוואי. תודה רבה על התשובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרופא שלי ממליץ רק על
טל08/03/2008תוסף ברזל שנקרא foric, נמכר בבתי מרקחת ללא מרשם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקישור שנתתי לך
ורד לב09/03/2008אני מאמינה שכמות האספרטיים היא בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מולטיויטמין בהריוןמיכל29/02/2008
שלום,
האם יכולה להיום בעייה לקחת מולטיויטמין מיוחד לנשים הרות (של חברת מטרנה) ללא התייעצות עם רופא? האם יכול להיות עודף בברזל או ויטמינים שנובע מלקיחת המולטיויטמין העלול חלילה להזיק?
(אני פשוט לוקחת את התוסף לחיזוק ולא על סמך חוסר כלשהי מבדיקות דם)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעקרון לא אמורה להיות בעיה, אולם
ורד לב02/03/2008בהחלט כדאי לערוך בדיקות דם כדי לברר מה מצבך.
מעבר לבדיקת המוגלובין, אפשר לברר גם ערכי פריטין (מאגרי הברזל), 12-B וחומצה פולית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת דגיםמיטל חן28/02/2008
שלום, האם אכילת טונה מקופסת שימורים, גם כן נחשבת למנת דג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד כמה שידוע לי, בהחלט כן
ורד לב28/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומוס וטחינהדנה25/02/2008
האם מותר חומוס וטחינה קנויים (צבר) בזמן ההריון? ואם לא מדוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ידועה לי כל מניעה לכך, אבל
ורד לב25/02/2008ממליצה לך בחום להעדיף את ההכנה הביתית.
עדיף לקנות חומוס בחומוסיות ביתיות המכינות ללא חומרים משמרים.
טחינה קל מאד להכין לבד בבית מטחינה דולמית. כך גם תוכלי להעדיף טחינה משומשום מלא שהיא עשירה פי 10 בערך בסידן ומשמעותית גם בברזל. מומלץ בחום!
כמה שפחות מזונות תעשייתיים עם חומרים משמרים וכל מיני עדיפים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)