פורום תזונה בהריון - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה חלבונים צריך
    טל
    07/01/2008

שלום, אני בתחילת הריון תאומים (שליש ראשון), עדיין בחשש להפלה (טפו טפו טפו). משקלי 104 ק"ג.

רציתי לדעת כמה חלבונים אני צריכה לאכול ביום על מנת שההריון יתפתח בצורה תקינה, וכיצד ניתן להשיג את החלבונים הללו ממזון צמחוני (כמה מוצרי חלב מותר, כמה ביצים, כמה דגים, מה אסור וכו')?

ושאלה נוספת- בגלל שזו תקופת הבחילות וההקאות, אני מאבדת תיאבון רוב הזמן ולא מסוגלת לחשוב על לאכול. כמה זה מזיק אם אני רק מקפידה לשתות הרבה ולא מצליחה להגיע לכמות החלבונים הדרושה ביום (אפילו לא מתקרבת...)?

האם החלבונים נהרסים בבישול (כמו בישול או טיגון ביצים, התכת גבינות וכד')?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה חלבונים צריך

הוספת תגובה

• הי לולי

נועה הופ
    09/01/2008

מזל טוב ושיהיה בשעה טובה.
    לגבי מקורות לחלבונים : מהחי - בשר, דגים, עופות, מוצרי חלב, ביצים.
    מהצומח : בעיקר קטניות כגון עדשים, אפונה, פול, סויה, שעועית לבנה, חומוס וגם בסוגי אגוזים מסויימים.
    בחימום אומנם מבנה החלבון משתנה אבל זה לא צריך להטריד אותך בכלל מכיוון שמה שהגוף צריך מהחלבון זה את אבני הביניין הבונים אותו ואילו הן חומצות האמינו שלא נהרסות בחום.
    כמות חלבון להריון יחיד היא 0.8 גרם חלבון לכל ק"ג משקל גוף + תוספת של 10 גרם
    (לא מצאתי המלצה לתאומים אבל הכמות לא גדלה בהרבה, בלי קשר היום אנשים עוברים בקלות את המלצת החלבון היומית וצורכים עודף חלבון כך שזה לא צריך להטריד אותך ).
    חלבונים מהחי מספקים חלבון מלא, כלומר מכיל את כל חומצות האמינו להן הגוף זקוק. (ביצה , מוצרי חלב, עוף, בשר, דגים).ביצה ומוצרי חלב אומנם מספקים חלבונים איכותיים אך לא מספקים מספיק ברזל ו- B12 כמו שאר המזונות החלבוניים מהחי.
    נסי למצוא מתוך מבחר החלבונים שיש את אילו שלא עושים לך בחילות/ הקאות.

בברכה,
    נועה הופ
    דיאטנית קלינית
    www.dietnoa.com

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייה גדולה במשקל בשבוע 16 של הריון
    נני
    07/01/2008

אני בסוף חודש רביעי של הריון וכבר עליתי 8 ק"ג. התחלתי להילחץ...הבעיה אצלי לא ממש אוכל אלא לחם ומתוקים.. אני מסוגלת לחטוף כמה דברים מתוקים ביום...לפני הריון, זה היה גם אבל עכשיו עוד יותר...אשמח לקבל הכוונה כמה קלוריות מותר לאכול בשלב הזה בהתיחס למה שכבר עליתי..
    איך התפריט שלי צריך להיות מחולק לפי קבוצות אוכל...פחמימות, חלבונים, ...האם להפסיק לגמרי מתוקים ולבחור משהו מפנק דל קלוריות ביום...
    אנא עזרו לי...
    בתודה,
    נני

הוספת תגובה

• שלום רב,

נועה הופ
    07/01/2008

אכן עלית המון במשקל בהתחשב לשבוע ההריון שאת נמצאת. הייתי ממליצה לך לא לחכות ולפנות במהרה לדיאטנית על מנת שתוכל לעזור לך בבנית תפריט מתאים להריון ולמיתון העלייה במשקל. בנייה של תפריט אישי לוקח בחשבון את העלייה עד כה, כמה קלוריות אכלת, את העדפותיך מבחינת האוכל, את סדר היום, מצב בריאותי ועוד בנוסף הייתי ממליצה לך על מעקב וליווי למשך זמן מה על מנת לראות שמגמת העלייה מתמתנת.
    עלייה גדולה במשקל מהווה סיכון לסכרת הריון, רעלת הריון, בצקות, לחץ דם ועוד תופעות לא רצויות.
    עליך לקחת את עצמך בידיים עכשיו.
    ברמת העיקרון מומלץ לאכול מכל אבות המזון בהריון ואף מותר לשלב מתוק אך כמובן שהכל חייב להיות במידה ויש לשים לב לעיניין כמויות האוכל בתפריט. בהריון אין לאכול פחות מ- 1800 קלוריות ביום.

אשמח לייעץ לך בתחום

בברכה,
    נועה הופ
    דיאטנית קלינית
    0546844457
    www.dietnoa.com

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חריף
    מירית
    07/01/2008

שלום, אני בתחילת ההריון ונוהגת לאכול הרבה חריף, האם אני יכולה לצמצם את הכמות ולהמשיך לאכול קצת חריף בזמן ההריון, האם זה משנה באיזה שלב של ההריון?

לקביעת תור
    סגירה
    חריף

הוספת תגובה

• מירית שלום רב,

נועה הופ
    07/01/2008

גם אני לא רואה סיבה שלא להמשיך לאכול חריף. זה קצת יכול לעשות בלגן בבטן אז לא להגזים עם זה .

בברכה,
    נועה הופ
    דיאטנית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע את שואלת?

ורד לב
    07/01/2008

האם מישהו העיר לך על עניין החריף?
    אומר לך את האמת, נשים רבות אוכלות חריף ברחבי העולם. גם בהריון, גם בהנקה. ללא כל בעיה.
    תחשבי על כל עמי המזרח הרחוק, דרום ומרכז אמריקה- מדובר ברוב אוכלוסיית העולם, נכון?
    לא נראה לי שעניין החריף של הוא issue...

אלא אם כן יש לך כל מיני תופעות גופניות בעקבות אכילת החריף. זה כבר סיפור אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון ותופעות אחרות
    שי
    05/01/2008

הי לכולן
    אני בת 31 וככל הנראה בשבוע ה6 להריוני הראשון,
    מאחר ואני כבר מנסה הרבה זמן להרות(בטיפולים) ...תופעות הרעב שהיו אמורות להגיעה מאמצע ההריון היו לי עוד הרבה לפני, וכך העלתי 15 קילו ממשקלי.
    מוזר שאין תופעות בחילות והקאות? או אולי עוד יגיעו בשלב מאוחר יותר?
    ואך אני מפסיקה את הרעב הבילתי מוסבר הזה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הריון ותופעות אחרות

הוספת תגובה

• בחילות והקאות אינן must

ורד לב
    06/01/2008

חשוב לדעת. אם כי אני בהחלט מבינה אותך שאת מצפה להן... אחרי שסופסוף הצלחת להכנס להריון...

לגבי הרעב, אני משערת שזה קשור להורמונים שקיבלת ולמצבך הנפשי- רגשי הלא קל בתקופה זו.
    ממליצה להעזר בהכוונה תזונתית פרטנית, עם התייחסות לאורח החיים שלך ולכל מה שק'ורה כרגע בחייך.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזל טוב ושיהיה בשעה טובה

נועה הופ
    06/01/2008

מסיכמה עם ורד ... בחילות והקאות לא חייבות להופיע אבל אל תדאגי אם אילו לא יופיעו יהיו לך תופעות לוואי אחרות "להצדיק" את ההריון.. לא חסר...
    הרעב יכול לנבוע גם מהטיפולים ההורמונאלים וגם מההריון. את מציינת שעלית 15 ק"ג בזמן הטיפולים כך שגם לזה יש חשיבות מאוד גדולה ויתכן ונפח הקיבה גדל והגוף התרגל לאכול יותר ממה שצריך... המון סיבות. כמו שורד ציינה ואמרה בגלל שזה הריון יקר ובגלל שהעלת כבר 15 ק"ג מומלץ להגיע בחום לייעוץ פרטני לבניית תפריט נכון להריון לקבל הנחיות תזונתיות מה לאכול ומה לא.. איך להתמודד עם הרעב ולמנוע עלייה מיותרת במשקל שיכולה לגרום לסיבוכים כגון לחץ דם רעלת הריון סכרת הריון וכו'.

אשמח לייעץ לך בתחום
    בברכה,
    נועה הופ
    דיאטנית קלינית
    www.dietnoa.com
    0546844457

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקל והריון
    אפרת
    02/01/2008

שלום לכולן.
    אני בהריון השלישי שלי שבוע 17+1 . התחלתי את ההריון לאחר דיאטה מסיבית במשקל 64 והיום אני שוקלת 69 קילו. גובהי 1.60. אני מאוד מודאגת כי בהריונות הקודמים עליתי כל ההריון 12 קילו. האם אני בעודף משקל משמעותי?
    אנא ענו לי.......

לקביעת תור
    סגירה
    משקל והריון

הוספת תגובה

• שלום אפרת

נועה הופ
    02/01/2008

הטווח לעלייה בשני הטרימסטרים הראשונים משתנה אצל נשים. בד"כ מה שמקובל זה לעלות עד 0-2קילו עד שבוע 12 ומהשבוע 12 לעלות בממוצע כ- 400 גרם כל שבוע עד סוף ההריון.
    העלייה אצלך היא קצת מעבר למה שצריך . את צריכה לשים לב האם זה באמת כתוצאה מאכילה מוגברת מהרגיל ולשים לב להרגלי האכילה. ממליצה לך לבצע רישום מס' ימים של כל דבר שאת אוכלת ולקבל תמונת מצב . ציינת שעשית "דיאטה מאסיבית" לפני ההריון. למה את מתכוונת שאת אומרת מאסיבית האם הירידה הייתה מהירה מאוד ?
    בכל מקרה ההמלצה היא אומנם לא לעשות דיאטה אבל אין צורך להפריז בכמויות האכילה. בהריון הגוף צריך תוספת של כ- 300 קלוריות בלבד. אני ממליצה לך בחום אף לבוא לדיאטנית שתרכיב לך תפריט מותאם להריון, להעדפות מזון, לסדר יומך, ולעליה סבירה במשקל ולהמשיך איתה למעקב של מספר מפגשים בכדי לפקח על העלייה.
    כעת את בהחלט יכולה לאמץ מגמה של שמירת משקל למספר השבועות הקרובים.

בברכה,
    נועה הופ
    דיאטנית קלינית
    www.dietnoa.com
    0546844457

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רונה
    01/01/2008

האם חלב סויה עדיף לנשים בהריון על פני חלב רגיל.
    מה הם היתרונות של חלב סויה?
    כמו כן, כמה חלב מומלץ לאישה בהריון לשתות?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• חלב

ורד לב
    05/01/2008

זה מאד תלוי איך את מסתכלת על הדברים.
    לתפיסתי, לבני האדם אין ממש צורך בחלב כאשר הם מסיימים לינוק.
    לאט לאט נעלמים האנזימים המעכלים חלב בגוף ובעקבות כך יש הרבה בעיות עיכול המקושרות לחלב בתרבות המערבית הממשיכה לצרוך חלב באופן קבוע.

זו נקודה אחת.

אם את מהאנשים שחלב לא עושה להם טוב, אז ללא קשר להריון, לא הייתי ממליצה לך להמשיך לצרוך אותו.
    אם את ממש חייבת, נסי לשנות לחלב עזים/ כבשים/ נאקות ומוצריו ואף להפחית משמעותית את הצריכה שלו (לא בכל ארוחה, לא הרבה פעמים ביום, לא הרבה משקאות חלביים וכו').

הנקודה השנייה היא לגבי חלב סויה.
    חשוב להבין שחלב סויה אינו ממש תחליף לחלב הרגיל.
    זה נכון שאפשר להוסיף אותו לקפה, לתה, לדייסה, לתבשילים וכו'. אך גם כאן צריך לשמור על פרופורציה.
    סויה היא סוג של קטניה וחשוב לשלב אותה בתפריט השבועי, לא להתבסס עליה כמקור חשוב- יומיומי בתפריט.
    מאחר והיא מכילה חומרים דמויי הורמונים עשוייה להיות לה השפעה על פעילות הגוף שלנו- סיבה נוספת לא להרבות בצריכה שלה.
    היא מכילה גם הרבה רכיבים חשובים בעלי פעילות אנטי- סרטנית, מפחיתי כולסטרול וסוכר, המאזנים משקל-תאבון וכו'- סיבה מעולה כן לכלול אותה בתפריט, אך שוב, לא על בסיס יומיומי.

מה שאני מנסה להמחיש לך פה הוא עניין המידה.
    חשוב להקפיד על מידה נכונה ופרופורציונלית לחיים שלנו באכילת המזונות השונים.
    אם זה אפשרי, תוכלי לצרוך חלב במידה.
    כדאי לצרוך סויה במידה.
    בכל מקרה, כדאי שיהיו אלה מזונות הקרובים ביותר למקורם הטבעי, ככל האפשר. כלומר, לא מוצרים מעובדים עם חלב וסויה, אלא מוצרים פשוטים, כמו יוגורטים טבעיים, קוטג' ולבנה ושאר הגבינות הטבעיות, טופו, טמפה וכויוצ'.

הריון מהנה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    פיפי
    30/12/2007

השבוע נודעתי שאני בהריון. אני אישה שמעשנת גראס ושותה אלכוהול בתדירות גבוה.
    אני לא מסוגלת להפסיק לגמריי, אז רציתי לשאול מה המינימום שבו אני יכולה לעשן ולשתות.
    לדוגמה, פעם בשבוע לשתות זה עוד בסדר?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• קרן אהיה מאד גלוייה איתך

ורד לב
    30/12/2007

האם ההריון הזה חשוב לך?
    האם הוא רצוי?

אלה לא שאלות טריויאליות. יש נשים שהתשובה לא ברורה להן מאליה.

חשוב לזכור שחומרים אלה שתארת- גראס ואלכוהול- יכולים להשפיע (ולא לטובה) על העובר שלך ועל התינוק שהוא יהיה.

מקשרת לך מאמר חשוב בנושא:
    [a href=http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5233 id=link]למה אסור לך אלכוהול בהריון?[/a]

חשוב לי לומר שכמובן שההחלטה על איך לנהוג היא שלך בלבד. לך היכולת להחליט עבור גופך, עוברך ולעשות את השינויים הנדרשים באורח החיים שלך.
    אם יש לך צורך להתייעץ באיש מקצוע, כדאי בהחלט לעשות כן. לטובת בריאותך ובריאות עוברך והריונך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרן שלום

נועה הופ
    31/12/2007

מסכימה עם ורד
    קחי אחריות על חייך ועל חיי התינוק שלך. אני לא מתכוונת להטיף לך אני רק חושבת שזה לא נורמאלי מצדך להמשיך עם אותם דפוסי התנהגות בהריון ובכלל בחיים... במיוחד שאת עתידה להיות אמא לילד ולשמש מודל לחיקוי מסוים.

נועה הופ
    דיאטנית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאן נעלמה השאלה שלי?
    מיטל
    27/12/2007

שלום רב,
    כתבתי היום שאלה כשהכותרת הייתה "כל הזמן רעבה" והיא נעלמה. האם מחקתן אותה בטעות?
    אחזור שוב על השאלה.
    אני בת 31, שבוע 24 הריון שני. גובהי 163 ומשקלי לפני ההריון 58. כעת אני שןקלת 65. בהריון הראשון עליתי 30 קילו- התחלתי אותו בחמישים קילו וסגרתי 80 קילו בחדר לידה. היה לי מאוד קשה להוריד את המשקל ולא הצלחתי להוריד הכל, נתקעתי עם 8 קילו מיותרים מההריון הקודם. ילדתי את ביתי הבכורה לפני שנה ושבעה חודשים. היא ינקה עד לפני שלושה חודשים והפסיקה ברגע אחד ללא התרעה מוקדמת (אני יכולה רק לשער שזה בגלל שינוי טעמו של החלב או מיעוטו) בכל מקרה אני איתה בבית וכל הזמן רעבה ורוצה לאכול, לא משנה מה. העיקר לאכול.
    אני ממש לא רוצה לחזור על הטעות שעשיתי בהריון הראשון ולהיות שוב פרה ובנתיים עליתי מעל הממוצע. מה עושים? איך סותמים את הפה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לאן נעלמה השאלה שלי?

הוספת תגובה

• נשמע לי

ורד לב
    28/12/2007

שאת יכולה להרוויח מאד מייעוץ תזונתי פרטני. כזה הלוקח בחשבון גם את אורח החיים שלך, סדר יומך ומשלב פעילויות תומכות לאורך היום.
    מה דעתך?
    את בטח כבר יודעת שאין פה קסמים...צריך לעבוד כדי להשיג תוצאות. אם כי זו לא חייבת להיות עבודה קשה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי מיטל

נועה הופ
    29/12/2007

ראשית אני מתנצלת יש כאן בעיות עם המערכת וגם אני ראיתי ששאלתך נמחקה כמו כן השבתי לך על השאלה וגם תשובתי נמחקה .
    לשאלתך אני מבינה שהתחלת את משקלך בעודף מההריון הקודם אף עך פי שגם משקל 58 לפני הריון וגובה 1.63 הוא משקל תקין לגמרי. גם העלייה במשקל עד כה תקינה ( בגבול העליון , אך תקינה ).
    אני מבינה את חששותיך לגבי עלייה מופרזת במשקל. אני חושבת שתחושת הרעב אצלך קשורה גם הרבה למנגנון פסיכולוגי ולעניות דעתי השהות בבית רק מחמירה זאת כי את נמצאת סביב האוכל כל הזמן. עם כל הקושי נסי לאמץ לך שעות אכילה קבועות וארוחות מסודרות, אל תרבי באכילת מתוקים ופחמימות פשוטות שכן אילו יגבירו רק את תחושת הרעב. נסי לשלב דגנים מלאים בתפריט כגון דגני בוקר מלאים, לחם מלא וכו'. פחמימות מלאות אילו משביעות לאורך זמן.. איכלי מכל אבות המזון ואל תוותרי על אכילת חלבונים ושומנים בריאים כגון טחינה ואבוקדו לטובת הפחמימות. איכלי הרבה ירקות שתורמים לתחושת השובע ונסי להתאוורר מעט ולצאת מהבית זה מאוד יעזור.
    אני ממליצה לך בחום לבוא למעקב וייעוץ אצל דיאטנית לבניית תפריט מותאם להריון ומעקב שבועי לויסות העלייה במשקל. דיאטנית תבנה לך תפריט תואם לסדר היום ולמזונות שאת אוהבת.

אשמח לייעץ לך בתחום

בברכה,
    נועה הופ
    דיאטנית קלינית
    0546844457

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקאות
    גילה
    27/12/2007

אני בחודש רביעי ומקיאה ללא הפסקה כל מה שאני אוכלת. יש לי כמעט כל הזמן בחילות גם במהלך היום ולאחר כל ארוחה אני פשוט סובלת יותר. יש לך עצה בשבילי אולי?

לקביעת תור
    סגירה
    הקאות

הוספת תגובה

• גילה שלום רב

נועה הופ
    27/12/2007

ראשית הייתי מציעה לך לשאול את רופא הנשים שלך איזו תרופה את יכולה לקחת בהריון שתקל על הבחילות וההקאות כי חבל שתסבלי.
    לגבי התזונה השתדלי לאכול מאכלים קלים שמתעכלים בקלות.
    ארוחות קטנות וקרות עשויות להקל על בחילות.
    איכלי מזונות שפחות גורמים לבחילה כגון מזונות יבשים - קרקרים, צנימים, פירות וכו, אוכל לא שומני או מתובל יתר על המידה.
    הקפידי לשתות, שתיה קרה, מים קרים, קולה קרה יכולה לעזור, מציצת קרח.
    שורש ג'ינגר גם הוא יכול לעזור לבחילות.
    מקווה שתרגישי טוב במהרה
    בברכה,
    נועה הופ
    דיאטנית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכימה עם המלצות התזונה ועוד

ורד לב
    28/12/2007

נראה לי שתוכלי גם להרוויח מעזרה ברפואה המשלימה: דיקור, הומיאופטיה, פרחי באך, הילינג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתוק
    ליהיא
    25/12/2007

היי, אני בשבוע 18 ויש לי תשוקה רצינית למתוק, הכוונה למשקאות חמים כמו שוקו, עוגות ושוקולד. האם עלי להגביל את עצמי?

לקביעת תור
    סגירה
    מתוק

הוספת תגובה

• כדאי לשמור על פרופורציה

ורד לב
    25/12/2007

מאחר ועודף סוכר ומתוקים יכול לגרום לנשק ותרום לעלייה מוגברת במשקל ולהתפתחות סוכרת הריונית.

מבחינת הרפואה הסינית חשק למתוק מעיד על חוסר איזון באיברים. אפשר בהחלט להעזר בטיפול סיני להפחתת החשק למתוק, בשילוב עם תפריט מתאים המקפיד לספק מתוק טבעי ומאוזן יותר, לצד מאכלים שאינם נחשבים לבריאים כשהם מתוחמים.
    אם תרצי ייעוץ ספציפי, את מוזמנת ליצור קשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאכלי ים
    עדי
    23/12/2007

שלום, אני בחודש שישי ובמהלך השבוע אוכלת כ3-4 פעמים מאכלי ים. האם זה בריא לעובר?

לקביעת תור
    סגירה
    מאכלי ים

הוספת תגובה

• עד כמה שידוע לי

ורד לב
    23/12/2007

לא מומלץ לצרוך מאכלי ים שאינם עוברים בישול, כמו צדפות וכדאי שלא לאכול דגים נאים (ואף בשר נא, או שלא בושל לדרגת well done).
    האם ב"מאכלי ים" כוונתך גם לדגים, או רק לפירות ים?
    עם דגים מבושלים/ אפויים אין בעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאכלי ים

עדי
    25/12/2007

היי, הכל מבושל כמובן אך הכוונה היא לקלמארי וסרטנים - זהו מרכיב גדול במזון שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואהו, איפה את גרה?

ורד לב
    25/12/2007

אני שואלת, כי זה לא נשמע התפריט הישראלי הממוצע :-)
    עד כמה שידוע לי לא מומלץ על פירות ים ומאכלי ים שאינם מבושלים. עם כאלה שעוברים בישול לא צריכה להיות כלל בעיה.
    בתאבון!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה בהריוו
    לימור7
    21/12/2007

אני בשבוע 12 להריון ועליתי כבר 5 ק"ג

בחדשיים וחצי האחרונים סבלתי מבחילות קשות שבגללן לא תפקדתי בכלל
    מה שאומר שהביקורים היומיומיים שלי בחדר כושר פסקו
    הייתי רצה כל יום 9 ק"מ ורוקדת המון

עכשיו אני לא מסוגלת להפסיק לאכול כי אם אני לא אוכלת כל 3 שעות משהו שישביע אותי אני סובלת עוד יותר מהבחילות

מה שאני אוכלת זה בעיקר לחם קל עם גבינות לבנות של 5% ומעדנים עד3% (לא מסוגלת פתאום להתקרב לדיאט) ירקות ופירות לפחות 3-4 מנות
    מרקים וקרקרים למיניהם..ולפעמים טבעול ,פסטה ,דגני בוקר מחיטה מלאה.אני לא נוגעת במתוקים כי זה דוחה אותי אבל הבעיה היא שאני אוכלת די הרבה כדי שלא יהיו לי בחילות מה אפשר לעשות עם זה?

אני מרגישה שאם אני לא אחזור להתאמן אני אשמין 30 ק"ג

ואני גם ככה עכשיו בעודף משקל של 9 ק"ג

ממש מייאש מה אפשר לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה בהריוו

הוספת תגובה

• לימור שלום רב,

נועה הופ
    22/12/2007

את מתארת אכן מצב לא קל. האם את נעזרת בתרופות נגד הבחילות ? רופא הנשים שלך יכול להנחות אותך באיזו תרופה מותר להשתמש.
    לגבי החזרה לפעילות הגופנית, את חייבת לזכור שכעת את בהריון ועלייך להוריד קצת את המינון אני חושבת שבזמן הריון זה קצת מוגזם לרוץ כל יום 9 ק"מ וגם לרקוד. ברגע שתרגישי קצת יותר טוב את בהחלט יכולה לחזור לעשות פעילות גופנית רק פחות אינטנסיבית.
    לגבי התזונה. את מעידה כי ירקות את אוכלת והם לא עושית לך בחילה, נסי להגביר מעט את כמות הירקות בתפריט על חשבון הפירות ועל חשבון דברים אחרים. פירות זה אומנם מאוד בריא אך זה הם עתירים בסוכרים פשוטים. מה לגבי מרקים חמים חמים ? אפשר לעשות אחלה מרקים לא משמינים ודי משביעים כמו מרק עגבניות, מרק דלעת, מרק ירקות ...
    אין כל רע לשלב גם פסטה, דגני בוקר וכל מה שציינת שאת אוכלת העיניין זה באמת הכמויות שצריך לשים לב . לדוג' כוס קטנה של פסטה מבושלת = 160 קלוריות שזה 2 פרוסות לחם רגיל ו- 4 פרוסות לחם קל. נכון שזה די מעיק דווקא בתקופה זו שאת לא במיטבך לשים לב למה שאת מכניסה לפה אך אם זה ימשך את באמת עלולה לעלות הרבה.
    מה שכן אני יכולה לעודד אותך שהבחילות בד"כ עוברות לקראת הטרימסטר השני.
    אני ממליצה לך בחום להגיע לייעוץ אצל דיאטנית ולמספר מפגשי מעקב. בייעוץ, הדיאטנית תבנה לך תפריט מתאים מבחינה קלוריות למצב ההריון, להתפחות העובר וגם שלא תעלי במשקל יותר מידי.
    אשמח לייעץ לך בתחום

בברכה,
    נועה הופ
    דיאטנית קלינית
    0546844457

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצרפת את המאמר שלי על תזונה בהריון

ורד לב
    23/12/2007

http://dietbesttips.com/Home.aspx?ID=3

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה בריאה בתחילת הריון
    אלמה
    19/12/2007

שלום רב,
    אני חדשה כאן ובכלל בכל נושא ההריון.
    אני בת 34 גובהי 1.65 ומשקלי בד"כ 55 ק"ג. כשנכנסתי להריון שקלתי 57. מהיום הראשון של האיחור יש לי בחילות איומות ורעב ענק- עצום- בלתי נגמר!

קראתי בהמון מקומות שלא צריך לאכול בשביל שניים בהריון, קראתי שבסך הכל צריך להוסיף 300 קלוריות לצריכת הקלוריות הרגילה במהלך ההריון, התחייבתי לעצמי ולבעלי שכשאכנס להריון אני לא אעלה יותר מ-7-8 קילוגרם.
    היום אני בשבוע השביעי להריון ואני נקרעת מצחוק מכל זה.

שבוע שביעי וכבר העליתי בערך 3 ק"ג ואני לא יודעת מתי התחושה הזו של הרעב האינסופי תגמר.

אני נגעלת מעוף ומרוב סוגי התבשילים, אני נגעלת ממתוקים שבדרך כלל אני ממש אוהבת.
    פתאום אני רוצה בעיקר דברים חמצמצים וקרירים או פחממתיים. למשל פסטה ולחם זה הדברים שהכי בא לי (גם בורקסים מגעילים אותי- לפחות זה המזל שלי :))
    .
    אבל זה לא החשק שגורם לי לאכול אלא הצורך העז והרעב העצום. אם לא אכלתי משהו כשעה- שעתיים אני מסתחררת, מרגישה חולשה, עלייה בדופק, עייפות, התחזקות בבחילות ותחושה כללית איומה.

יש למישהי רעיון מה עושים עם הרעב הלא נגמר הזה? יש מאכלים שאפשר לאכול שיכולים להאריך את תחושת השובע או לתת יותר אנרגיה בלי לעלות כל כך מהר במשקל?

המון תודה מראש על העצות :)

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה בריאה בתחילת הריון

הוספת תגובה

• אלמה שלום רב,

נועה הופ
    20/12/2007

זה ברור שבהריון אין לאכול בשביל 2 ולא צריך להגזים באכילה, מצד שני לקחת זאת לקיצוניות השנייה ולהתחייב מראש לעלות 7-8 ק"ג זה די מוגזם. לנשים המתחילות את ההריון מ- BMI תקין
    ( טווח ה- BMI נמצא בין 20-25 , התחלת את ההריון מ - BMI 20.9 ) מומלץ לעלות בין 11-15 ק"ג במהלך ההריון. גם אם אחרי ההריון יוותרו לך מספר קילוגרמים עודפים, יש להם חשיבות והם ישמשו את גופך בזמן ההנקה.
    לגבי תחושת הרעב התמידית מה שיכול לגרום לה זה הרבה גורמים : הורמונים שונים בגוף, את מעידה על בחילות ועל כך שאת אוכלת בעיקר מזונות פחמימתים ופחות חלבוניים ולכן איזון המרכיבים הנוטה לטובת הפחמימות בתפריט גם הוא יכול להגביר תחושת רעב מאחר שפסטה או לחם לבד בארוחה ללא תוספת חלבונית בצד מתעכלים ונספגים הרבה יותר מהר ולכן תחושת הרעב ממהרת לבוא, ככל הנראה בגלל הבחילות את גם אוכלת ארוחות יותר קטנות ואז את רעבה לעיתים תכופות יותר.
    במידה וכרגע הנטייה שלך היא אכילת פחמימות מוגברת השתדלי לאכול פחמימות מלאות אשר יותר משביעות מפחמימות מזוקקות. לדוג': לחם מקמח מלא, דגני בוקר מלאים, אורז מלא, פסטה מלאה וכו'. במידה ובשר מגעיל אותך כרגע נסי לשלב חלבונים אחרים כגון מוצרי חלב, גבינות רכות, ביצים, טונה. מצאי לך ירקות שאת מסוגלת לאכול ושלבי אותם בתפריט. ירקות הם דלים בקלוריות ויכולים להחליף חלק מהפחמימות העודפות שאת צורכת.

בכל מקרה במידה והתחושות שאת מתארת אינן מפסיקות הייתי ממליצה לך בחום להגיע לדיאטנית על מנת שתוכל לבנות לך תפריט מתאים הן בכדי לא לעלות במשקל בצורה מוגזמת והן להתפתחות תינוקך

אשמח לייעץ לך בתחום

בברכה,
    נועה הופ
    דיאטנית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מותר ואסור בהיריון
    לילי
    19/12/2007

שלום לך

האם תוכלי לרשום שוב את הלינק שבו מדברים על מה מותר לאכול ומה אסור?

לקביעת תור
    סגירה
    מותר ואסור בהיריון

הוספת תגובה

• האם כוונתך למאמר על תזונה בהריון?

ורד לב
    20/12/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן!

שני
    24/12/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה, הנה

ורד לב
    24/12/2007

http://www.articles.co.il/article/6361/תזונה%20בהריון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דייסת שיבולת שועל
    רונה
    18/12/2007

אני בת 27, שבוע שישי, וסובלת בשבועיים האחרונים מעצירויות ונפיחות בבטן.
    קראתי שמומלץ לאכול בבוקר דייסת שיבולת שועל עם מים או חלב,
    רציתי לדעת האם זה משמין? מה הכמות המומלצת ביום? האם זה באמת יעזור לעצירות?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    דייסת שיבולת שועל

הוספת תגובה

• נטע שלום

נועה הופ
    18/12/2007

ישנם מזונות רבים שיכולים להקל על עצירות. מזונות אילו מכילים ריכוז גבוה של סיבים תזונתיים. מצד שני ישנם אנשים שאכילה של הרבה סיבים בתפריט יכולה להחריף תופעות של גזים ונפיחות ולכן את צריכה לנסות ולראות האם לגוף שלך זה עושה טוב. מזונות המכילים הרבה סיבים הם כל הדגנים המלאים בינהם נכללת השיבולת שועל שעשירה בסיבים ופירות וירקות עם קליפתם.
    את יכולה להעזר במזונות נוספים כגון משקאות פרוביוטים, שזיפים שחורים וסלק.
    באכילה רבה של סיבים בתפריט חשוב לשתות המון מים.
    כ- 2 כפות גדושות של שיבולת שועל = פרוסת לחם שזה 80 קלוריות וכל מזון שמגזימים בו תורם בסופו של דבר להשמנה.

בברכה,
    נועה הופ
    דיאטנית קלינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפי הבנתי

ורד לב
    18/12/2007

אין מזון שגורם לעצירות, או שעוזר לעצירות.
    יש מזונות שתורמים לאיזון של גופך ולעבודתו התקינה.
    אפשר לשנות מרכיב אחד בתפריט ולראות מה ההשפעה שהוא עושה, אך לא בהכרח תהיה השפעה אם ממשיכים לחיות באופן שאינו מאוזן.

אינני אומרת כאן שזה מה שאת עושה, כי אינני מכירה אותך או את אורח חייך. חשוב לי להציג את הגישה הזו ולהסביר שאין פתרונות קסם של זבנג וגמרנו.
    ייתכן ועקב ההריון את סובלת יותר מעצירות ומגזים, כי מערכת העיכול והשרירים החלקים בכלל עובדים פחות טוב בהריון, כי יש יותר לחץ על מערכת העיכול מצד הרחם וכו' וכו'. אך לא כל אישה סובלת מתופעות אלה. מדוע אצלך ישנם תנאים שמובילים למצב זה? איך אפשר לנסות ולאזן את מצבו של גופך ולאפשר לך הריון נעים יותר? ובכלל מהם הרגלי חיים שכדאי לך לאמץ כדי לחיות יותר בשקט עם הגוף שלך?

טוב, לא התכוונתי לתת לך פה הרצאה, אלא בהחלט לעורר קצת מחשבה בנושא.
    הריון קל ומהנה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה