מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משקל תקין?מיטל03/11/2011
שלום, אני בשבוע 16+3 מתחילת ההריון לא היו לי בחילות והקאות אלא להיפך, התאבון גדל מאוד (רעב מתמשך..) עד כה עליתי 3 קילו שלמים ואני מאוד חוששת. האם זה תקין? מה אפשר לעשות כדי למתן את העלייה והאם אפשר לרדת קצת בהריון? אודה לקישורים בנושא:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל תקין? - תגובה
דנה שפילמן03/11/2011שלום מיטל,
זה טבעי להיות יותר רעבים בהריון כי הרי צריך לצרוך יותר קלוריות, כ- 300 קקל' יותר ממה שאכלת לפני ההריון. אם משקלך תקין את אמורה לעלות סהכ' 11-16 קג' לכל ההריון בקצב של כ-400 גרם בשבוע. כמובן שיש שינויים בין החודשים ובין הנשים השונות לאורך ההריון. לא מומלץ לרדת במשקל במהלך ההריון.
אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית להרכבת תכנית אישית ומעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3ספיר02/11/2011
אני צמחונית וקשה לי מאוד לקחת את האומגה 3 מדגים ברוב המקרים לאחר שאני לוקחת את האומגה אני מקיאה. אני בשבוע 8 , מאיזה שבוע הריון מומלץ לקחת אומגה 3?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומגה 3 - תגובה
דנה שפילמן02/11/2011שלום מיכל,
מומלץ לקחת בעיקר בטרימסטר 3.
אין תחליף למקור מן החי, תחליף פחות יעיל מהצומח= פשתן, אגוזי מלך, מרווה מרושתת בצורת תוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומגה 3
טל03/11/2011אומגה 3 מורכב בעיקר מEPA וDHA.
EPA ניתן להשיג מכמוסות הפשתן.
DHA של סולגאר ממקור אצה(שממנה ניזון הדג..) ניתן לקנות כתוסף נפרד.
יש חברה בשם DEVA שמייצרת מוצרים לטבעונים וניתן לקנות DHA גם שלהם.
בקיצור , לא חייבים לאכול דגים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומגה 3 - תגובה
דנה שפילמן03/11/2011שלום טל,
לא בדיוק. כמה שלא ננסה להחליף, אין תחליף למקור מן החי.
מסקירה רחבה של מחקרים, היעילות של תכשירים אלו לא משתווה לתוספים מהחי.
למרות שבכל מקרה אין מסקנות חד משמעיות לגבי היעילות של תוסף אומגה 3 על העובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומגה 3 צמחית
Gramse14/11/2011היי ספיר,
אנחנו ממליצים לך לנסות את אומגה 3 נוזלית של חברת גרמזה, בטעם לימון עדין, קלה לעיכול ולספיגה וניתנת לערבוב עם האוכל, כך שלא מרגישים כלל שזה מדגים. אפשר לערבב כפית מהשמן עם סלט טונה, סלט חומוס, למרוח בתוך סנדוויץ' וכו'. מניסיון – לא מרגישם שזה שם... בכל מקרה אומגה 3 ממקור של שמן דגים (בניגוד לאומגה 3 צמחית) יעילה יותר מאחר והיא מכילה את הנגזרות הפעילות של אומגה 3 (EPA +DHA) שהגוף צריך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל במיקרוגל?חן02/11/2011
האם מותר לאישה בהריון לאכול אוכל שחיממה במיקרוגל?לא מזיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל במיקרוגל? - תגובה
דנה שפילמן02/11/2011שלום חן,
כל עוד האוכל חומם מעל ל-70 מעלות.
שימי לב שטעם, ריח ומרקם טובים לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה מומלצת כשיש סוכרנועה01/11/2011
שלום רב, עשיתי בדיקת העמסת סוכר 50 ויצא לי ערך גבוה. בבדיקה השנייה הערכים יצאו תקינים אך עדיין הרופא המליץ לי להקפיד על תזונה מותאמת. אשמח להמלצות לתזונה מומלצת ללא סוכרים ומה ניתן לאכול שמתחשק מתוק.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה מומלצת כשיש סוכר - תגובה
דנה שפילמן02/11/2011שלום נועה,
בגדול מומלץ לאכול ארוחות מסודרות, מפוזרות לאורך היום. דגש על פחמימות מורכבות, הפחתת מתוקים. אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית להרכבת תכנית אישית ומעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכרנטלי31/10/2011
שלום רב,
בבדיקת העמסת סוכר 50 יצא לי ערך של 139.
הרופא שלי אמר לי שמכיון שזה מתחת ל140 מבחינתו אני ממשיכה לאכול רגיל ולא עושה שום שינוי, רק אם עוד חודש יהיה ריבוי מי שפיר אז לעשות בדיקת סוכר 100.
אני חוששת שיגרם נזק לעובר בעקבות כך, מה דעתך?
תודה,
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר - תגובה
דנה שפילמן02/11/2011שלום נטלי,
זה אכן גבולי. אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית להרכבת תכנית אישית ומעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל בשבוע 15קטי30/10/2011
שלום,
השבוע התחלתי שבוע 15. אני לא עולה במשקל אלא להיפך, לא היו לי הקאות אלא בחילות בשבועות הראשונים. התחלתי את ההריון עם משקל 67 גובה 1.73 והיום אני 63.5.
אני לא מסוגלת לאכול הרבה בשר או בכלל דברים בשריים אלא אוכלת בעיקר סנדוויצ'ים עם לחם קל וגבינות.
מתי מתחילה עליה משמעותית? האם מהשבוע הזה ואילך יחזור אלי התיאבון ואני אתחיל לעלות במשקל?
אני פוחדת שזה ישפיע על ההתפתחות של העובר.
תודה מראש,
קטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל בשבוע 15 - תגובה
דנה שפילמן30/10/2011שלוםן קטי,
בטרימסטר הראשון לא אמורים לעלות במשקל, לפעמים נצפית ירידה בשל הקאות/ שינוי בתאבון בכלל ולמזונות מסוימים בפרט.
למה את אוכלת לחם קל? יש לאכול לחם מלא רגיל.
אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית להרכבת תפריט אישי ומעקב משקל לאורך ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חמאה ואומגה 3 בהריוןספיר29/10/2011
1.האם מותר לאכול הרבה חמאה בהריון, מפני שיש לזה ויטמין A וקראתי שהרבה ויטמין A עלול לגרום למומים?
2. האם לאבוקדו יש אומגה 3? אני צמחונית ומחפשת במה יש אומגה ממקור צמחי? אני לא מסוגלת לאכול דגים וגם הקפסולות משמן דגים גורמות לי לבחילה ואני מקיאה אותן, מה אפשר לאכול במקום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חמאה ואומגה 3 בהריון - תגובה
דנה שפילמן30/10/2011שלום מיכל,
עודף ויטמין A מגיע לרוב מתוספים, קשה להגיע לעודף צריכה מהמזון. אני דווקא הייתי דואגת לגבי החמאה מהכיוון של העליה במשקל ומהשומן הרווי, גם בהריון חשוב לשמור על רמות כולסטרול תקינות.
לגבי האומגה, מקורות צמחיים לאומגה 3 הינם אגוזי מלך, פשתן, מרווה מרושתת. את הפשתן והמרווה ניתן להשיג גם כתוסף בקפסולות. יש לקחת בחשבון שאומגה ממקור צמחי מגיע בצורתו הלא הפעילה ולכן פחות יעיל ממקורות מן החי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם אפשר לשתות חלב קר?חן27/10/2011
האם אפשר לשתות חלב קר של חלב פרה תנובה 3 אחוז?או שחובה להרתיח?
ויש את הבלינצ'ס של רוזי'ס גבינה,האם אפשר לאכול?לא רשום על קופסא שהיא מפוסטרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם אפשר לשתות חלב קר? - תגובה
דנה שפילמן27/10/2011שלום חן,
כל מוצר מפוסטר, אפשר לצרוך גם קר.
לגבי כל מוצר שאת לא בטוחה לגביו, כפי שרשמתי- התקשרי לחברה לברר מולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל בהיריון לאחר טיפולי פוריותדליה27/10/2011
שלום. הייתי בטיפולי פוריות כשבעה וחצי חודשים עקב שחלות פוליציסטיות. את הטיפולים התחלתי במשקל 57.5. להפריה חוץ גופית הגעתי במשקל כמעט 61 (וזה עוד אחרי מלחמה של שמירה). לאחר ההפריה משקל 62.5. מאחר וההפריה הצליחה והיה לי גירוי יתר אין לי מושג כמה מהעליה 'אמיתית'. בכל אופן עכשיו אני בשבוע 10, ושוקלת 63.6. אני סובלת מבחילות והקאות וסוגי המזון שאני יכולה לאכול הצטמצמו פלאים לפחמימה, אם כי אני דוחפת גם ירקות.
האם המשקל תקין עד כה?
כמה אני צריכה להעלות?
ושאלה אחרונה- האם ייתכן שבגלל הסלידה שלי מסוגי מזון עכשיו, בשליש השני התזונה שלי תאוזן. זה חשוב לי מאוד כי ככלל אני אוכלת בריא וזה מאוד קשה לי לאכול בעיקר לחם עכשיו.
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל בהיריון לאחר טיפולי פוריות - תגובה
דנה שפילמן27/10/2011שלום דליה,
קודם כל משקל תקין נגזר גם מהגובה. אם את 1.6 מ' ומעלה משקלך בגדר התקין.
טווח העליה המומלץ בהריון למשקל תקין הינו 11-16 קג' סהכ'.
לגבי האכילה כמובן שרצוי לגוון את מקורות המזון אך חשוב כמובן להיות ערים ליכולות הפיזיות בתקופה זו וכל פעם לבדוק מה כן את יכולה לאכול.
אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית קלינית לבניית תפריט אישי ומעקב אחרי האכילה, בדיקות דם ומשקל לאורך ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלטים מוכנים מותר?חן26/10/2011
האם מותר לאכול סלט כרוב אדום של "צבר"?לא רשום מפוסטר...
והאם מותר לאכול סלט חצילים במיונז של "שמיר"?
ומה זה אומר המילה "קנוי" הכוונה מיונז קנוי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סלטים מוכנים מותר? - תגובה
דנה שפילמן26/10/2011שלום חן,
בעקרון סלטים מוכנים מותרים למאכל אם זה מחברה גדולה ונמכר בסופרים מוכרים לא צריכה להיות בעיה. שוב, אם את חוששת, את יכולה לפנות ישירות לחברה (צריך להיות טלפון על האריזה) ולברר מולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד דג שיבוטשירן26/10/2011
שלום!
שאלתי היא האם קיימת סכנה באכילת 180 גרם של כבד דג שיבוט משומר באופן חד פעמי בהריון????
נורא מתחשק לי.....
אודה על תשובה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד דג שיבוט - תגובה
דנה שפילמן26/10/2011שלום שירן,
בעקרון לא מומלץ לאכול דג נא בזמן ההריון בשל סכנת הרעלה. לגבי שימורים זה פחות חד משמעי. אולי תתקשרי לחברה (צריך להיות טלפון על האריזה) לשאול אותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבד דג שיבוט
שירן26/10/2011דנה שלום!
1. ציינתי בהדגשה שזה דג משומר ולא נא. מה שאני כבר יודעת שמותר
2. מה חברה יכולה לעזור ולדעת היא לא מומחית- המלצה מיותרת
3. שמעת אולי על עודף בויטמין A שקיים בכבד הדג שעלול לגרום למומים בעובר?? זו הבעיה ושאלתי הברורה היא שוב האם קיימת סכנה באכילת הדג באופן חד פעמי???
תודה ומקווה שהובהרתי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה דנה אך...חן26/10/2011
הכוונה שהקפאתי אוכל במקרר אתמול והיום הוצאתי מהמקרר ואכלתי זה בסדר?
כי שניצל מצופה בביצה מטוגנת מבושלת ממש טוב זה מותר?
במקרר לא מרבה חיידקים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה דנה אך... - תגובה
דנה שפילמן26/10/2011זה בסדר, נכון שגם במקרר החיידקים מתרבים אך בקצב הרבה יותר איטי, ואם מבשלים- מחממים את האוכל כמו שצריך, לא צריכה להיות בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מותר לאכול דג פילה אמנון?חן26/10/2011
הריון שבוע 7 בעז"ה-האם מותר לאכול דג פילה אמנון שבושל?אבל מתחתיו יש סיבים שהם מסוכנים,לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מותר לאכול דג פילה אמנון? - תגובה
אם הדג מבושל דיו אין בעיה, יש לאכול את הנתח הנקי ללא עור/ עצמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לאכול אוכל שהוקפא?תשובהחן26/10/2011
שבוע 7 בהריון בעזרת השם.בישלתי אתמול ספגטי ברוטב עגבניות,ושניצל עם תבלינים וביצה טיגנתי ושמתי אותם ביחד בסיר והקפאתי במקרר רגיל ,האם מותר לאכול אוכל כזה למחרת?
האם מותר לאכול אוכל שהוקפא למחרת?
בבקשה תשובה,ותודה יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מותר לאכול אוכל שהוקפא?תשובה - תגובה
אם האוכל הוקפא שעות אחרי הבישול, היה בתנאים מתאימים ובושל עד לרתיחה לאחר מכן לא צריכה להיות בעיה. כמובן שיש לשים לב למצב האוכל, מרקם וריח- אם חשוד לך, עדיף לא לאוכלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצב מהיר של עליה במשקל במהלך ההריוןnon26/10/2011
בתחילת ההריון שקלתי כ 50 קג (גובה 1.64).
אני נמצאת בסוף שבוע 24 ושוקלת עתה 57.2 קג.
אני נמצאת במעקב דיאטית מתחילת ההריון בשל ריבוי בחילות. הבחילות נעלמו לאחר השליש הראשון, ועתה אני אוכלת כרגיל. אני מקפידה לאכול על פי התפריט שהומלץ לי, שהותאם לצרכי עד סוף ההריון. סהכ הוספו לי כ 300 קלוריות ליום לעומת התפריט טרם ההריון.
בנוסף אני צועדת במשך כשעה אחת כמעט בכל יום, כפי שעשיתי גם לפני ההריון. ועדיין, קצת העלייה שלי במשקל הוא של כ 800-1200 גרם בשבוע, הרבה מעבר לקצב העליה שהומלץ לי של 400 גרם לשבוע.
אני לא מבינה מה מקור קצב ההשמנה המוגזם, מכיוון שאני מאוד מקפידה גם על התזונה וגם על ספורט. מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין...
non26/10/2011בנוסף לכך, אני לא סובלת מבצקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין... - תגובה
דנה שפילמן26/10/2011שלום,
לפי התאור שלך גם לי לא ברור המצב.
האם בדקת את תפקוד בלוטת התריס? לפעמים מתחילה תת פעילות בזמן ההריון.
מכיוון שאת כבר נמצאת במעקב תזונתי ורפואי אני ממליצה לך לחזור לצוות הרפואי שמכיר אותך כדי לבחון את המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)