פורום תזונה בהריון - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טסיות דם נמוך בהריון ותוסף אומגה 3
    רוית
    21/07/2011

שלום,
    לאורך ההריון מדד טסיות הדם שלי הולך ויורד ואני מתחילה לחשוש שמא לא אוכל לקבל אפידורל בלידה. (מדידה אחרונה היתה 122 בשבוע 30). אני עכשיו בשבוע 35.
    אני לוקחת בחדשים האחרונים תוסף הריון שכולל מכל הבא ליד (ברזל, ויטמין B, D, C) וגם כדור (נפרד) של אומגה 3 (בהמלצת רופאת הנשים שלי בתחילת ההריון).
    הבנתי שאומגה 3 יכול להשפיע על מדד הטסיות - האם זה נכון? האם כדאי להפסיק עם התוסף בחודש שנותר עד ללידה?
    האם יש עוד משהו שניתן לעשות על מנת לשפר את מדד הטסיות בדם?
    תודה רבה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טסיות דם נמוך בהריון ותוסף אומגה 3 - תגובה

דנה שפילמן
    21/07/2011

שלום רוית,

רק ברמות של 100,000 ומטה נוטים להימנע מאפידורל.
    אמנם רמת הטסיות נמוכה אך עדיין בטווח הנורמה.
    אומגה 3 אמנם מדלל דם אך בזמן הריון יש נטיה לקרישיות יתר ולכן אין בעיה איתו.
    אני מציעה לך לעשות בדיקת טסיות נוספת לראות אם הרמה ירדה עוד באופן משמעותי.
    את יכולה להפסיק לקחת את האומגה כשבועיים לפני הלידה כדי להיות יותר רגועה.
    בכל מקרה אני ממליצה לך גם להתייעץ עם הרופא המטפל שמכיר אותך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומצה פולית
    יעל
    20/07/2011

הנני נמצאת בשבוע 20.
    התחלתי לקחת תוספים: ברזל, אלספה, ויטמין D וסידן.
    בברזל ובאלספה יש גם חומצה פולית כך שסה"כ אני לוקחת חומצה פולית 0.9 מ"ג ליום
    (0.5 +0.4).
    האם כמות החומצה הפולית לא גבוהה מדי ?

לקביעת תור
    סגירה
    חומצה פולית

הוספת תגובה

• חומצה פולית - תגובה

דנה שפילמן
    21/07/2011

שלום יעל,

המינון גבוה מההמלצה בשגרה, שהינה 400 מק"ג ליום.
    ההמלצה המקסימלית במצב של חסר הינה 5 גר' ליום.
    הרמה שאת לוקחת לא גבוהה מדי לטעמי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוביוטיקה
    שחר
    20/07/2011

אני שותה אומגה 3+חומצה פולית ופראנטל, האם יש צורך גם בפרוביוטיקה?
    ושאלה נוספת האם אפשר לשתות נורמלקס במקרה של עצירות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פרוביוטיקה

הוספת תגובה

• פרוביוטיקה - תגובה

דנה שפילמן
    21/07/2011

שלום שחר,

פרוביוטיקה לא קשורה לשאר התוספים, אם ברצונך לקחת לא צריכה להיות בעיה.
    לגבי תכשיר משלשל הייתי מתייעצת עם הרופא המטפל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה בסדר?
    רינת
    19/07/2011

שלום
    אני בשבוע 7 ויש לי שאלה לגבי:
    1. שתיית נס קפה.
    בדר"כ אני שותה פעמיים -3 ביום, כפית נס אחת.
    האם מומלץ לשתות פחות בשלב זה או שזה בסדר ורק בשלב מאוחר יותר כדאי להוריד במינון?
    2. האם חליטות של הצמחים:
    א. ילקוט הרועים.
    ב. מרווה.
    ג. רוזמרין.
    תקינה בהריון?
    ואם לא , מדוע?

לקביעת תור
    סגירה
    האם זה בסדר?

הוספת תגובה

• האם זה בסדר? - תגובה

קרן גרינבלט רגב
    19/07/2011

הי לימור,
    לגבי הקפה, הכמות שאת שותה נשמעת לי תקינה
    לגבי חליטות הצמחים, אינני מתמצאת כל כך בנושא הצמחים, כעקרון ככל הידוע לי ההמלצה היא להמנע מצמחי מרפא בהריון כיוון שאין מספיק נתונים לגבי הבטיחות שלהם. לגבי המרווה, למשל, שמעתי דעות לכאן ולכאן ולכן אין לי תשובה מספקת. נראה לי שתה צמחים של חברות מוכרות יהיה בטוח לשתייה בכמות מתונה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייה במשקל
    שרית
    19/07/2011

אני בשבוע 20 עד כה העלתי 4 קילו האם זה תקין ? רצוי לציין שגובהי 165 ומשקלי 83 כמה אמורים להעלות עד סוף השליש השני?

לקביעת תור
    סגירה
    עלייה במשקל

הוספת תגובה

• עלייה במשקל - תגובה

קרן גרינבלט רגב
    19/07/2011

הי שרית, אני מניחה שהמשקל שרשמת הינו המשקל הנוכחי, ותחת הנחה זו, העלית את המקסימום האפשרי. ההמלצה בBMI שלך היא להעלות בין 7-11.5 קג ולכן הייתי כן מנסה למתן קצת את העליה.
    ממליצה לגשת לדיאטנית ליעוץ
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות לגבי תזונה
    מיכל
    19/07/2011

האם כדאי לצרוך אומגה 3 כבר בשבוע 21? האם דג טונה בשימורים מותר בהריון ? האם מיונז אסור רק בשלושת החודשים האחרונים ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות לגבי תזונה

הוספת תגובה

• שאלות לגבי תזונה - תגובה

דנה שפילמן
    19/07/2011

שלום מיכל,

אומגה אפשר לצרוך כל הזמן, במיוחד בטרימסטר השלישי להריון.
    אפשר טונה בשימורים, הבעיה היא עם דגים נאים.
    צריך להיזהר ממיונז לאורך כל ההריון בשל נטייתו להתקלקל בקלות בחום. את יכולה לצרוך ממנו בבית כאשר שהה במקרר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית משקל
    מיכל
    19/07/2011

שלום אני בשבוע 21 משקלי בתחילת ההריון 83 היום אני שוקלת 85 קילו גובהי הוא 1.66 הבעיה שהתחלתי את ההריון עם עודף משקל. שאלתי היא כזאת. אני מאד שומרת על תזונה על מנת לא לעלות המון ....אני אוכלת במינונים קטנים . היות ואני עם עודף משקלת מהו המקסימום שאני יכולה לעלות ? האם זה נכון שנשים עם עודף משקל צריכות לעלות עד 8 קילו וזה בסדר? זה לא פוגע בעובר? עד כה שהעלתי שני קילו זה תקין ?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית משקל

הוספת תגובה

• בעיית משקל - תגובה

דנה שפילמן
    19/07/2011

שלום מיכל,

כל מה שאמרת נכון. אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית קלינית לבחינת התפריט שלך ומתן הנחיות המותאמות לך באופן אישי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה אחרי הפלה ולקראת ההריון הבא..
    דנה
    18/07/2011

שלום,
    אני יומיים אחרי הפלה לא שלמה + גרידה שהתרחשה בשבוע 6. מה הן ההמלצות שלכם לתזונה בריאה ונכונה כך שאוכל לחזק את הגוף שלי לקראת ההריון הבא? לגבי ההמלצה על כמות הירקות והפירות שראיתי בהרבה מקומות - בהנחה שלא מדובר בפירות/ירקות אורגנים מה ההתייחסות שלכם לכמות חומרי ההדברה שנכנסים לגוף מכמות כה רבה של פירות וירקות??

תודה!

הוספת תגובה

• תזונה אחרי הפלה ולקראת ההריון הבא.. - תגובה

דנה שפילמן
    18/07/2011

שלום דנה,

כדי לקבל את ההמלצה הנכונה ביותר עבורך לחיזוק הגוף לפני ההריון הבא אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית קלינית לבניית תכית אישית ומעקב.
    לגבי חומרי ההדברה, אין אפשרות לדעת ולבדוק איך וכמה, זה תלוי בסוג הירק, מקום גידול ועוד. אם יש אפשרות- תצרכי ירקות אורגניים- בעיקר עלים ירוקים אשר הכי חשופים לחומרי הדברה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליה במשקל
    שחר
    18/07/2011

שלום,
    אני בשבוע 26, 1.58. התחלתי את ההריון במשקל 45 וכעת שוקלת 52. האם העליה תקינה?

לקביעת תור
    סגירה
    עליה במשקל

הוספת תגובה

• עליה במשקל - תגובה

דנה שפילמן
    18/07/2011

שלום שחר,

סך העליה במשקל המומלצת בזמן ההריון הינה 8-14 קג'.
    עד היום עלית 7 קג'. אם את ממשיכה לעלות במשקל בקצב של חצי קג' לשבוע תעלי עוד 7 קג', סהכ' 14 קג' לכל ההריון, שזה תקין.
    אם את מודאגת מקצב העליה את מוזמנת לפנות לדיאטנית לבחינת התפריט ולקבל תכנית מותאמת אישית עבורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בייבי D3 כמה ומתי??
    אביה
    17/07/2011

שלום וברכה,
    הרופא שלי נתן לי טיפות של בייבי D 3 - כ 15 טיפות ליום בתחית ההריון (שבוע 10 בערך ) לפני כ3 חודשים העלה לי ל30 טיפות ליום, כיום אני בשבוע 32 מה הכמות הנכונה ליום ?
    אשמח למענה מהיר,
    תודה וברכה.

לקביעת תור
    סגירה
    בייבי D3 כמה ומתי??

הוספת תגובה

• בייבי D3 כמה ומתי?? - תגובה

דנה שפילמן
    18/07/2011

שלום אביה,

בעקרון ההמלצה למינון ויטמין D תלוי ברמתו בדם.
    הרמה המומלצת הינה 32 מינימום. ככל שהיא יותר נמוכה כך צריך לקחת מינון יותר גבוה של התוסף. 30 טיפות נשמע לי קצת הרבה- שאלי אותו מדוע בחר במינון זה והתייעצי מולו מה נכון עבורך, לפי הכרותו אותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמה בדם ויטמין D

אביה
    18/07/2011

תודה על המענה,
    לפני כחצי שנה עשיתי בדיקה , ויטמין D שלי היה 20
    התחלתי עם 15 טיפות, לאחר חודשיים 30 טיפות.
    מה דעתך??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמה בדם ויטמין D - תגובה

דנה שפילמן
    19/07/2011

זה נשמע לי קצת הרבה.
    לכן אמרתי כי תדברי עם הרופא שלך כדי להבין למה בחר במינון זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגוזי ברזיל
    עדי
    17/07/2011

שלום,
    בשבועיים האחרורנים התחלתי לצרוך פרנטל המכיל 25 מ"ג סלניום וכמו כן מתחילת ההריון אני אוכלת 2 אגוזי ברזיל בכל יום. ראיתי שזה עובר בהרבה את המינון המומלץ והתחלתי לדאוג...
    אני בשבוע 13+2

לקביעת תור
    סגירה
    אגוזי ברזיל

הוספת תגובה

• אגוזי ברזיל - תגובה

דנה שפילמן
    18/07/2011

שלום לילך,

ההמלצות מדברות הרבה פעמים על צריכה מינימאלית.
    כדי להגיע לצריכה מקסימלית שעלולה לפגוע צריך מאוד להתאמץ, לא ממולטיויטמין ואגוזי ברזיל כל יום.
    את יכולה להמשיך בכיף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליה במשקל
    מאיה
    13/07/2011

שלום , אני בשבוע 25 בחודש האחרון עליתי 5 קילו(מדובר משבוע 21 עד 25)
    בנוסף יש לי בצקות ברגליים ועובר שגדול בשבועיים מבחינת המשקל)
    שאלתי היא מה זה יכול להיות?האם זה תקין לעלות 5קילו בחודש?
    היום בדקתי לחץ דם +חלבון והיה תקין.
    מחכה לתשובה
    מאיה

לקביעת תור
    סגירה
    עליה במשקל

הוספת תגובה

• עליה במשקל - תגובה

דנה שפילמן
    14/07/2011

שלום מאיה,

זו אכן עליה גדולה במשקל בזמן קצר יחסית. האם עשית כבר העמסת סוכר?
    צריך גם לבחון את התפריט שלך ולראות שאין עליה גדולה בצריכת הקלוריות היומית.
    ממליצה לך לפנות לרופא המטפל בקשר לסוכר ולדיאטנית קלינית לבירור אכילה והתאמת תפריט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אומגה 3
    לידר
    12/07/2011

שלום,
    אני בהריון בשליש האחרון ומעוניינת ליטול אומגה 3 עם הרכיבים הבאים:
    לפחות 600 מ"ג חומר פעיל אומגה 3 מתוכם:
    400 מ"ג EPA
    200 מ"ג DHA
    465 מ"ג שמן דגים בפרקציות שונות בלתי פעילות (כולל אומגה 3, 6, 9, 7 ו 11)
    2 מ"ג אנטיאוקסידנט בצורת Natural Mixed Tocopherols
    ע"פ הנחיות החברה לאדם בריא במשקל של 60 ק"ג מומלץ לצרוך 3-4 קפסולות ביום, כאשר בהריון ההמלצה היא כפולה 6-8 קפסולות ביום. אשמח לשמוע את דעתך בנוגע למינון (6 קפסולות ביום) וליחס בין ה EPA ל DHA?
    בנוסף בכדי למנוע חמצון בגוף של האומגה ולנצל את התוסף בצורה יעילה, יש המלצה ליטול ויטמין E במינון של 200 יחב"ל ליום, במיוחד אם אני נוטלת כמות של 6 קפסולות ביום. מה דעתך לגבי המינון ? כרגע אני נוטלת פרנטל המכיל בין היתר 21 יחב"ל של ויטמין E ?
    האם מספיק שאטול עוד 100 יחב"ל בלבד?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אומגה 3

הוספת תגובה

• אומגה 3 - תגובה

דנה שפילמן
    13/07/2011

שלום לידר,

התוסף בסדר, אין צורך בתוספת ויטמין E.
    3-4 קפסולות ביום מספיקות, את השאר יש לקבל מהטבע= 2-3 פעמים בשבוע דגי ים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה בגין תינוק גדול
    אס
    12/07/2011

שלום,
    אני מתנצלת מראש על ההקדמה הארוכה... נראה לי שהרקע לשאלה חשוב...
    בהריון קודם לפני כשלוש שנים ביצעתי העמסה 100 בעקבות 50 גבולית (לא בצום) ותינוקת גדולה. כל 4 המדדים היו תקינים, והתינוקת נולדה 3700 ב-41+4.
    בהריון הנוכחי, כרגע שבוע 34, (ואני אהיה בת 32 עוד מספר חודשים)/
    1. העמסה של 50 dגר' ,לאחר צום לילה (מ-22 נניח), אך לאחר שעה מאכילת פרוסת לחם עם גבינה נתנה ריכוז סוכר של 72 גר' לדצ"ל, תקין.
    2.בגלל הערכת משקל גבוהה (1.7קג בשבוע 2מגניב, שוב, נשלחתי לבצע העמסת 100 בשבוע 30. הייתי בצום של 8 שעות אך לא שיניתי מאום בתפריט בטרם הבדיקה, ואף אכלתי בכוונה קלחי תירס, מעדן שוקולד ותמרים בערב שלפני הבדיקה. הבדיקה יצאה תקינה (79, 140, 109, 86 בהתאמה).
    ולענייננו... למרות שהבדיקה היתה תקינה ומאיומי הקיסרי (קיוויתי שהלידה השניה תהיה פיצוי והקלה על הראשונה..), החלטתי להכניס את עצמי למשטר...

מאז אני אוכלת בערך:
    בוקר: תה לואיזה עם כפית סוכר, ושתי פרוסות לחם קל עם גבינה או לחילופין יוגורט (plain) עם חופן ברנפלקס, אם אני רעבה אני מוסיפה גם שקדים או אגוזי המלך (נניח 10-12).
    צהריים: עוף/בשר עם חצי כוס אורז, משתדלת מלא, לא תמיד, או גזר גמדי וברוקולי מאודים עם קצת חמאה, או דלעת ורוטב עגבניות.
    אחהצ: תפוח וכוס חלב עם כפית סוכר.
    ערב: סלט שמכיל ירקות+ביצה קשה ו/או טונה ו/או בולגרית ו/או בטטה ו/או שומשום מלא. לאחר ארוחת הערב עוד כוס חלב עם כפית סוכר (חלב פרה, 3%).

כלומר- הורדתי את כל הפירות למעט תפוח, עוגיות ופסטות- אני נמנעת לחלוטין, הורדתי מעדנים ונשאר רק יוגורט, מיצים ממותקים לא היו גם קודם. בסופש האחרון נשברתי קצת ואכלתי חצי כדור שוקולד ופיצה (אבל גירדתי רק את החלק העליון והשארתי את הבצק)... אם אני רעבה אז הנשנוש שלי הוא אגוזים/שקדים/שניצל (כלומר חלבון ולא פחמימה).
    הימים הראשונים היו ממש קשים ואחכ זה עבר, אם כי לעיתים אני רעבה ולא מרשה לעצמי לאכול. אני מרגישה בפנים שלי שרזיתי, למרות שלא זו הכוונה. (לא יצא לי לעלות על משקל לאחרונה, אך לא נראה לי שירדתי במשקל). נכון לשבוע 32 עליתי 9 קג. פתאום אני מודאגת שאולי אני פוגעת בעובר... האם יש חשש שאני מכניסה גופיפי קטון לא רצויים למשוואה? האם העובר יכול להפגע באזשהי צורה? בשבוע 32 היתה הערכת משקל נוספת של 2.4, ותהיה לי עוד הערכה בעוד כשבוע.
    סליחה על האורך, פשוט רציתי לוודא שאני לא פוגעת בעובר. אין לי אישיו עם המשקל, פשוט רוצה לדעת שאני עושה מה שאני יכולה כדי להמנע מקיסרי ומבלי לפגוע בעובר בשום צורה, ופתאום נכנסתי לחרדה שאולי התפריט קיצוני מידי ואני עלולה לפגוע בעובר (קטונים כאמור).
    רב תודות!!!

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה בגין תינוק גדול

הוספת תגובה

• דיאטה בגין תינוק גדול - תגובה

קרן גרינבלט רגב
    12/07/2011

הי,
    אז אכן אין סכרת בשלב זה, האם יש סכרת במשפחה? האם את ו/או בעלך (או אחיכם) גם הייתם תינוקות גדולים? האם אתם גבוהים? לפעמים הסיבה היא תורשתית ולכן אין מה לעשות אלא לקבל את הקטנטנים קצת יותר גדולים.
    לעניינינו, לפי רישומך אין דאגה לקטונים כיוון שאת צורכת פחמימות (לחם, חלב, סוכר, אורז וכד').
    כמו כן, תיקון קטן - אגוזים ושקדים אינם מנת חלבון אלא מנת שומן וזה יכול להיות בסדר, לא צריך להפסיק לאכול.
    אין לי את הנתונים של משקל נוכחי ולפני ההריון, קשה לי להעריך את תפריט מבלי לשוחח איתך (ההרגלים עכשיו ולפני ההריון).
    מציעה לך לפנות לייעוץ אישי לבחינת התפריט הנוכחי לראות שאת אוכלת נכון.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי,

אס
    12/07/2011

תודה על התשובה המהירה. אני אפנה ליאטנית, אבל עד שאקבל הפניה וכו, ואני כבר בשבוע 34... אבל אני פחות מודאג כעת.
    הBMI שלי לפני הריון הוא 22.5 בערך. אני קטנטונת, ובעלי ממוצע. הוא נולד 3.6, לא יודעת באיזה שבוע, ואני נולדתי 3.3 בהריון עודף. הבת הגדולה שלי נולדה 3.7 ב41+4, והעובר הנוכחי עם הנתונים מהתכתובת מעל.
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתיה דיאט
    סיבוב3
    11/07/2011

שלום,
    אני בשבוע 6 (עוד לא הייתי אצל הרופא אפילו...עוד יומיים) הבחילות התחילו, אבל אני כל היום רעבה ומוצאת את עצמי מנשנשת כל היום שתיה מתוקה עוזרת לי קצת ורציתי לדעת האם כדאי להימנע משתית דיאט?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שתיה דיאט

הוספת תגובה

• שתיה דיאט - תגובה

דנה שפילמן
    11/07/2011

שלום,

אם את רעבה סימן שגופך צריך יותר מזון. יש חשיבות לסוג וכמות האוכל על פני היום. עדיף לאכול במקום לשתות שתיה מתוקה. עדיף להימנע מדיאט.
    ממליצה לפנות לדיאטנית לקבלת ייעוץ אישי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, אעשה זאת

סיבוב3
    11/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה