מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אומגה 3 וצריכת דגים במקביללידר12/05/2011
שלום,
שבוע 23 להריון.
במידה ואני נוטלת אומגה 3 (אלספה 9 חודשים), האם אפשר במקביל לצרוך דג (לדוג' סרדינים) במקביל כפעם בשבוע ?
האם יש חשש למינון יתר עקב הימצאות כספית?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומגה 3 וצריכת דגים במקביל - תגובה
קרן גרינבלט רגב16/05/2011הי, אין בעיה לאכול גם כ-2 מנות דג בשבוע בהקשר של הכספית, וזאת מכיוון שהדגים המכילים כמות גדולה של כספית הם דגים גדולים שבדכ לא אוכלים בארץ. כמו כן, הדגים שאוכלים בארץ לרוב מגודלים בבריכות ונמצאים תחת פיקוח כך שאינם מכילים כספית.
בנוסף, אין בעיה לצרוך גם את מנות הדג גם בהקשר של אומגה 3
המשך קל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיונז בהיריוןשרון11/05/2011
שלום,
אני בשבוע 32. במהלך יום העצמאות אכלתי ממרח חצילים במיונז כאשר הקופסא נקנתה ממקום שמכין את הממרחים בעצמו (ולא בסופר). רק בדיעבד חשבתי על כך שיכול מאוד להיות שמדובר במיונז שמוכן במקום ולא קנוי.
האם יכול להיגרם מכך נזק לעובר? אם לא קיבלתי קלקול קיבה אני יכולה להניח שלא נגרם נזק לעובר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיונז בהיריון - תגובה
קרן גרינבלט רגב12/05/2011אני מניחה שגם במקום שבו קנית את הסלט מכינים אותו עם מיונז מעובד.
אם את ממשיכה להרגיש את העובר ובאמת לא קיבלת קלקול קיבה אני מעריכה שיום העצמאות עבר בשלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה במשקלאיריס11/05/2011
היי, שבוע 19+ עד כה עליתי 5 קילו. התחלתי את ההריון במשקל 47 ואני 1.60 ואני מתעמלת.האם תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במשקל - תגובה
קרן גרינבלט רגב12/05/2011התחלת את ההריון במשקל נמוך ולכן ההמלצה לגביך היא להעלות בין 12.5 -18 קג.בשליש הראשון במקרה שלך מומלץ להעלות עד כ-2 קג ובמהשך עד כ-580 גר בשבוע ולכן העליה שלך היא תקינה. לגבי הפעילות הגופנית מומלץ להתייעץ עם רופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה להתפתחות העוברמ10/05/2011
רציתי לדעת האם העובר ניזון מרכיבי תזונת האם באופן ישיר? כלומר: אם באותו היום אכלתי כמות מסויימת של פחמימות, חלבונים, שומנים וכד'- זה מה שיקבל העובר באותו היום, או שהוא מקבל את הרכיבים הדרושים לו ללא קשר למזון האם ועל חשבונה?
מה קורה אם ביום מסויים אני לא אוכלת מספיק חלבונים, או שומנים למשל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה להתפתחות העובר - תגובה
קרן גרינבלט רגב12/05/2011לא, העובר יקבל את הרכיבים הדרושים לי על חשבון מאגרי האם.
חשוב לנסות ולהקפיד על תזונה מאוזנת במהלך כל ההריון אבל גם אם ביום מסוים אכלת פחות ירקות העובר יקבל את הרכיבים החשובים לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סושי בהריוןמיטל09/05/2011
שלום רב, רציתי לדעת אם מותר סושי בהריון,ואם מותר אצות בהריון בכלל??? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סושי בהריון - תגובה
קרן גרינבלט רגב12/05/2011במהלך ההריון מומלץ לא לצרוך דגים נאים ולכן מומלץ לאכול סושי צמחוני, אך אם את אוכלת במסעדה יש לבדוק שהצמחוני נעשה על משטח עבודה שונה מהסושי הלא צמחוני ובסכינים נפרדות. עם האצות אין בעיה.
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ראשון וקצת מוזר לינגי06/05/2011
אני כרגע בשבוע 9 (+6 ימים). אני בחורה רזה מאוד, כל חיי הייתי כך. גם הוריי רזים. בתחילת ההריון בשבוע 6 שקל אותי הגניקולוג ושקלתי 54 קילו. למזלי אינני סובלת מהקאות או מבחילות. החל משבוע שביעי התחלתי לשלש את כמות הארוחות שאני אוכלת (תרתי משמע: כל ארוחה אני אוכלת 3 פעמים בהפרשים של שעה-שעתיים, למשל 3 ארוחות בוקר, 3 ארוחות ביניים, 3 ארוחות צהריים וכו'). לא בגלל שכך החלטתי: כל חיי אכלתי כשהייתי רעבה, והפסקתי לאכול כשהייתי שבעה, ופשוט ככה אני רעבה עכשיו. כרגע אני שוקלת 53 קילו (כלומר ירדתי בקילו). דיברתי על זה עם רופאת המשפחה שלי - היא אמרה לי שזה טיבעי שאני אצרוך יותר קלוריות ויותר מזון משום שאני מוציאה יותר אנרגיה בהריון בגלל התהליכים שקורים בגוף. זה פשוט מוזר לי שירדתי במשקל, למרות שכל שעתיים אני אוכלת (אני לא אוכלת ג'אנק פוד כלל).
זהו ההריון הראשון שלי, אינני טיפוס לחוץ, פשוט הנושא מעורר בי תמיהה. אני לא כלכך מבינה מה קורה לגוף שלי: חיצונית הבטן שלי כבר לא שטוחה כמו שהייתה, החלק התחתון בולט ונפוח, מה שמתאים לכמות האוכל שאני אוכלת. אבל לא מתאים למה שהמשקל מראה. האם זה צריך להדאיג אותי?
בנוסף: האם יש המלצות למזונות מסויים העתירים בברזל פרט לסלק (שאני מאוד אוהבת אבל שונאת להכין) וטחינה (לא מסוגלת לאכול)?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ראשון וקצת מוזר לי - תגובה
קרן גרינבלט רגב12/05/2011לעיתים אכן נשים צורכות יותר קלוריות בתקופת ההריון, וזה אף קורה הרבה אצל בחורות רזות יותר כיוון שאת בהחלט צריכה יותר ולכן אין מה לדאוג . לגבי הירידה במשקל, האם נשקלת באותו המשקל שנשקלת בפעם הראשונה? הקילו הזה יכול להיות גם סטייה שנובעת מלבוש שונה, משעת השקילה וכד'. ולכן אני לא חושבת שיש מה לדאוג, הגוף שלך כמו שהרופאה אומרת בהחלט דורש יותר אנרגיה, אני מאמינה שזה יתמתן בהמשך אבל בכל אופן נסי לאכול מזונות בריאים ולהמנע ממזונות שמנים וג'אנק.
כמו כן, ממליצה לפנות לדיאטנית (דרך קופח למשל) למעקב.
מזונות העשירים בברזל הם מזונות מן החי - בשר, הודו, עוף, קטניות (עדשים, פול, גרגרי חומוס, אפונה, שעועית, אגוזים, טחינה כפי שציינת - מומלץ לצרוך אותם בסמוך לויטמין C שמסייע לספיגת הברזל (פלפל אדום, עגבניה , פירות הדר וכד') ולא לאכול אותם בסמוך למזונות כמו מזונות המכילים קפאין -קפה, תה, קקאו, שוקולד, מוצרי חלב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי לידת תאומיםשלומית05/05/2011
הייתי מאוד מאוד רזה (תת משקל)תי 0ק א ה לרן ועליתי דיי הרבה בהריון עם תאומים שסחבתי עד שבוע 38 (30 קילו בערך), היום אחרי הנקה של 4 חודשים מלא הקטנים כבר בני 4.5 חודשים ואני לא ירדתי גרם מהלידה שבה ירדתי 15 קילו. נשארו עוד 15 קילו לרדת למשקל נורמאלי אני מנסה לאכול בריא והולכת עם הקטנים והעגלה כל יום 40 -50 דקות הליכה דיי מהירה. מה יכולה להיות הסיבה? האם זה הגיוני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי לידת תאומים - תגובה
קרן גרינבלט רגב12/05/2011מזל טוב!!!
כל הכבוד על ההנקה של הקטנים.
נסי לערוך לעצמך רישום אכילה מדויק מספר ימים כדי לראות איך ומה את אוכלת ושותה , לפעמים בעזרת הרישום שמים לב לסיבות.
מעבר לכך הגבירי צריכת ירקות, איכלי באופן מסודר כל כ-3 שעות ארוחות קטנות, המנעי ממזון שמן ו/או מטוגן/שוקולדים/עוגות/עוגיות/בורקסים וכד'.
כמו כן, ממליצה בחום לפנות ולהפגש עם דיאטנית לבחינת תפריטך ובניית תהליך מסודר לירידה במשקל
בכל מקרה המשיכי בפעילות הגופנית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ראשון - מאכליםענבל05/05/2011
שלוום לכן,
לפני כשבוע לערך גילתי כי אני בהריון,
רציתי לדעת באופן כליי (כי הרופא נשים ממש לא עזר לי),
האם יש מאכלים מסויימים שאני צריכה להימנע מהם?
יש לציין כי איני אוכלת מוצרי חלב ולא ירקות ופירות, רוב האוכל שלי בעצם מבוסס על בשר / עוף /ציפס וכדומה.
מה צריך באופן כללי לאוכל ? והאם יש ויטמינים במקום?
** בנוסף אני לוקחת כבר כחודשיים חומצה פולית אבל רק 5 מ"ג האם זה מספיק?
תודה וסליחה על כל השאלות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ראשון - מאכלים - תגובה
קרן גרינבלט רגב12/05/2011בשעה טובה!
מאכלים להמנע מהם הם מאכלים נאים - סושי, ביצה לא מבושלת עד הסוף וכל המאכלים אשר יכולים להכיל ביצים לא מבושלות כגון מוס , בשר נא (מומלץ לאכול well done), דגים או מאכלי ים לא מבושלים
מוצרי חלב לא מופסטרים וכן גבינות בשלות (ברי , קממבר, רוקפור...), אלכוהול, מיצים שלא עברו פיסטור.
מומלץ לאכול מזון איכותי ולהמנע מג'אנק פוד, מטוגנים, שוקולדים, בורקסים, מזונות מעובדים. התחילי לנסות לאכול פירות וירקות כדי שתוכלי לספק גם לך וגם לעובר ויטמינים ומינרלים הקיימים בהם. איכלי באופן מסודר.
לגבי הח' הפולית זה מספיק בדקי עם רופא הנשים האם יש צורך בשינוי המינון או להשאיר אותו כך.
בהצלחה ואת מוזמנת כמובן לשאול שאלות נוספות בשביל זה אנחנו פה!!! :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מעבדה שבוע 8אחת04/05/2011
שלום,
רופא מטפל שלי שלח אותי לבדיקות דם ושתן וקבלתי תשובות, הכל יצא תקין, חוץ מבדיקה הזאת, שאינה בטווח הנורמה
MCHC 31.7
וטווח הנורמה הוא בין 33-37
מה הבדיקה אומרת? שיש לי חוסר ברזל? חוסר דם?
יש לציין כי אני עדיין לא מקבלת כדורי ברזל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מעבדה שבוע 8 - תגובה
קרן גרינבלט רגב12/05/2011מומלץ לשאול רופא לגבי בדיקות הדם, אך למיטב ידיעתי ערך זה מהווה את ריכוז ההמוגלובין בתא, ייתכן והרופא יבקש ממך להתחיל לקחת ברזל ולו רק למניעת אנמיה בהמשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 1800 קלוריות נשמע לי כמו המוןמירי04/05/2011
אני בשבוע 14 להריוני, גובהי 1.56 ס"מ ומשקלי לפני ההריון היה בין 51.5 ל - 52.5 (נשמע הרבה לגובה אבל אני דווקא רזה....) בשליש בראשון עליתי כקילו ובשבועיים האחרונים עוד כחצי קילו. באופן כללי אני נוהגת לאכול די מסודר והמשקל שלי יציב כבר הרבה שנים. אני עוסקת בפעילות גופנית לא ארובית (יוגה). לפי חישוב קלוריות שעשיתי בימים האחרונים אני לא מגיעה אפילו קרוב ל1800 קלוריות ביום.... ביום שאכלתי בו ממש הרבה וגם שטויות אני מגיעה ל - 1400-1500. מאז תחילת ההריון יש לי קרייבים בעיקר לירקות, קוטג', קרקרים, וכד' שזה דווקא בריא אבל דל בקלוריות... (לפני ההריון אכלתי פחות ירקות), אני יודעת שזה נשמע כמו "צרות של עשירים" ויהיו מי שיגידו לי לסתום... :-) אבל אני רוצה לדעת שאני לא מרעיבה את הקטן/ה שבבטן....
בכלל, כמות הקלוריות המומלצת ליום לא מושפעת מגודל האישה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 1800 קלוריות נשמע לי כמו המון - תגובה
קרן גרינבלט רגב12/05/2011נשמע כאילו העליה שלך היא תקינה פחות או יותר ולכן סביר להניח שאת אוכלת מספיק.
נסי אולי לפגוש דיאטנית אפילו באופן חד פעמי לבחינת תפריטך, למרות שעל פניו נשמע סביר ותקין.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופן לקיחת אומגה 3 ופרנטללידר04/05/2011
שלום,
הריון שבוע 22
במידה ואני נוטלת תוסף אומגה 3, האם אני יכולה לאכול דגים (מנת דג בשבוע וגם לא תמיד ) במקביל או שיש להיזהר מחשש למינונים עודפים ?
דבר נוסף אני נוטלת 3 כדורי פרנטל של סולגאר ביום ולעיתים קרובות (בעיקר בבוקר ועיתים בערב) לאחר ארוחה חלבית. האם הפרנטל נספג כמו שצריך? אצייןם כי הפרנטל מכיל ברזל בין היתר. נאמר לי שאין בעיה עם ספיגת הברזל כל עוד הוא מרכיב מיני רבים בתוך הפרנטל ולא בנפרד, האם כך?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרנטל וחלב.
צוות סופהרב04/05/2011שלום רב,
לגבי הפרנטל, אין שום בעיה ליטול אחרי ארוחה חלבית. הברזל בתוך הפרנטל הוא ברזל עדין מצורת הביסגליסינאט וספיגתו אינו מושפעת מחלב. על אף שאם נוטלים אותו כרכיב נפרד עדיף להרחיקו מחלב.
בברכה,
צוות מחלקת הדרכה סולגאר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרנטאלמגי03/05/2011
שלום רב,
הנני בשבוע ה-15 להריוני, בת 34.
מתחילת ההריון אני נוטלת 1 כדור של פרנטאל ליום לפי המלצת הרופא.
שמעתי רק לאחרונה שלא כדאי לקחת את הכדור בסמוך לאכילת מוצרי חלב, אלא שיש להמתין מספר שעות.
ברצוני לדעת:
1. מה הסיבה לכך?
2. אני אוכלת הרבה מוצרי חלב ועד היום בלעתי את הכדור בסמוך לכך, ללא ידיעה. האם עלול להגרם נזק כלשהו לעובר על כך שלא קיבל את מינון הויטמינים מהכדור הדרושים לו?
אודה להתייחסותכם.
בברכה,
מגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרנטאל - תגובה
קרן גרינבלט רגב03/05/2011ישנם מינרלים כמו ברזל שספיגתם מתעכבת/מופרעת בשל הסידן שבמוצרי החלב.
קרוב לודאי שלא נגרם נזק לעובר בגלל הנטילה הסמוכה לצריכת מוצרי החלב כיוון שויטמינים ומינרלים מגיעים גם מהמזון ולא רק מהתוסף ולכן אל דאגה מבהבחינה הזאת...
שיהיה לך המשך קל ורגוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה בתחילת הריוןגילי02/05/2011
שלום,
נדהמתי לראות שבשבוע עליתי 2 קליו שבוע 6 להריון
אודה לך באם תוכלי לרשום מה העליה הנכונה בחודשים הראשונים
תודה רבה
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה בתחילת הריון - תגובה
קרן גרינבלט רגב02/05/2011הי גלית ובשעה טובה
כעקרון ההמלצה לנשים במשקל תקין היא לעלות בשליש הראשון עד 2 קג .
בהמשך מומלץ לעלות בשבוע במומצע כ 400-450 גר כאשר בשליש השלישי העליה גדולה יותר .
ייתכן ואכן עלית עכשיו 2 קג (למרות שלפעמים יש שינויים במשקלים שונים בשעות יום ועוד) . שימי לב האם את באמת אוכלת הרבה יותר (מה שיכול להסביר כמובן עליה) ומתני את עצמך, אל תרשי לעצמך לאכול הכל, הקפידי ושמרי על עצמך
במידה ואת רואה שאת עולה יותר מדי מציעה להפגש עם דיאטנית לבחינת התפריט שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוקו לשתייהלילך02/05/2011
שלום לכם..
האם בקקאו יש קפאין?
האם שתיית שוקו זה כמו שוקולד? או כמו קפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוקו לשתייה - תגובה
קרן גרינבלט רגב02/05/2011קקאו מכיל כמות לא גדולה של קפאין.
בקפה יש יותר קפאין מאשר בשוקו/לד
אבל אין בעיה לשתות גם עד 3 כוסות ביום (לא אספרסו)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם אני שותה 3 כוסות הפוך ביום?
נועה04/05/2011שמורכבות מ-3 מנות אספרסו? אני רואה שכתבת לא לשתות 3 אספרסו ביום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם אני שותה 3 כוסות הפוך ביום? - תגובה
קרן גרינבלט רגב12/05/2011אכן נשמע יותר מדי כיוון שהפוך מבוסס על אספרסו, ממליצה לשקול לעבור לנס קפה או להופחית כמות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון חומצה פולית בשליש הראשוןתוהה01/05/2011
שלום,
אני בהריון שבוע 7 ו 3 ימים. מיום שגיליתי כי אני בהריון התחלתי ליטול חומצה פולית 400 מ"ג כל יום. (ידעתי בערך לפני 3 שבועות).
לא נטלתי חומצה פולית 3 חודשים לפני ההריון.
הרופא היום המליץ להגדיל את המינון ל 800 מ"ג ליום. מה תעדכם? האם המינון לא גבוה מידיי? האם זה שעכשיו אני אטול מנה כפולה, יהיה יעיל יותר? מאחר ולא נטלתי
לפני כן?
אודה ליעוץ.
נ.ב.
לא יודעת אם זה נחשבו, אבל כחצי שנה לפני שנכנסתי להריון הייתי לוקחת חומצה פולית בערך כ - 9 חודשים. האם המאגר נשאר בגוף או שזה לא משנה ולא נחשב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון חומצה פולית בשליש הראשון - תגובה
קרן גרינבלט רגב02/05/2011הגוף יכול לצבור ח' פולית.
אין בעיה להכפיל את המינון (ההמלצות הן עד 1 מג ביום), האם יעיל יותר?-לא בהכרח, עדיף לקחת לפני ההריון, פשוט בגלל שלא לקחת עד עתה עדיף להגדיל את המינון.
בהצלחה ואל חשש
שיעבור בקלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)