פורום תזונה בהריון - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דג סלמון
    איילה
    10/07/2011

לפני יומיים אכלתי דג סלמון. בדיעבר הבחנתי שחלקו לא היה עשוי כ"כ טוב. למחרת הרגשתי בחילות כל היום, ללא תסמינים נוספים (לא ידעתי האם לייחס את זה לכך). האם יש סיבה לדאגה? ואם כן- האם בבדיקת דם פשוטה ניתן לאבחן קימו של החיידק? (אני בשבוע 31)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דג סלמון

הוספת תגובה

• דג סלמון - תגובה

דנה שפילמן
    11/07/2011

שלום איילה,

לא יודעת אם אפשר לקשר את הדג הנא לבחילות.
    לא נראה לי שיש סיבה לדאגה, אך בכל מקרה ידעי את הרופא המטפל לראות אם צריך לעשות בדיקה/ ברור האם יש סכנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת של מגנזיום
    מרינה
    08/07/2011

שלום, אני שבוע 28, הריון תאומים. בזמן האחרון התחלתי לסבול מהתכווצויות בשרירים ברגליים בלילה. הרופא אמר לי שזה ככל הנראה נגרם ממחסור במגנזיום, אך לא המליץ על תוסף מזון אלא אמר שעדיף לצרוך מהאוכל. אז קודם כל- אילו מזונות מכילים מגנזיום וכמה מהם עליי לצרוך על מנת להגיע לרמה נאותה של מגנזיום?

לקביעת תור
    סגירה
    תוספת של מגנזיום

הוספת תגובה

• תוספת של מגנזיום - תגובה

קרן גרינבלט רגב
    11/07/2011

האם את נוטלת מולטי ויטמין?
    מזונות המכילים מגנזיום לדוגמא: כוסמת, בורגולה, קינואה, דג הליבוט, תרד, שיבולת שועל, במיה, שקדים, אגוזים, גרעיני דלעת, חיטה מלאה, קמח תירס, שעועית לבנה, עלי סלק, ארטישוק ועוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה במשקל בהריון
    רננה
    08/07/2011

שלום, אני בהריון רביעי, שבוע 18.
    גובהי 1.70 ואת ההריון התחלתי במשקל תקין של 58.5.
    אני נוטלת פרנטל וברזל.
    לצערי, כמו בהריונות הקודמים, העליה במשקל בשבועות הראשונים היא די מהריה וכך יצא שבשבוע 15 הגעתי כבר למשקל של 65 ק"ג (עליה של 6.5 ק"ג בשליש הראשון).
    בשבועיים האחורנים התחלתי לשמור על המשקל והצטרפתי חלקית לבעלי שמבצע כרגע את דיאטת ששת השבועות של ד"ר פרומן ("לאכול כדי לחיות").
    התפריט היומי שלי:
    בוקר - פרוסת לחם מלא + גבינה 5% + ירקות + כוס מיץ תפוזים סחוט
    צהריים - סלט ירקות גדול + פרוסת לחם מלא + טחינה
    ערב - קטניות וירקות מבושלים ללא הגבלה, סלט ירקות גדול
    במשך השבוע אני אוכלת 3-4 ביצים ופעמיים בשבוע אני אוכלת גם עוף (יש לי דחייה מעוף בהריונות...)
    פירות במשך כל היום ללא הגבלה.
    בשבועיים האחרנים ירדתי כ-2 ק"ג וכעת, שבוע 18, משקלי הוא 63.5 ק"ג.
    אני מרגישה טוב ולא מרגישה תחושת רעב.
    האם התפריט תקין?
    האם הירידה במשקל צריכה להדאיג?
    תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה במשקל בהריון

הוספת תגובה

• פרטים חשובים ששכחתי

חן
    10/07/2011

כמעט כל יום אני אוכלת גם קינואה או אורז מלא (או מרק עם גריסים)
    בנוסף חופן אגוזים ושקדים (לא קלויים) כל יום
    ופעם ביומיים-שלושה גם חצי אבוקדו

האם מנת הבשר שאני צורכת מספיקה (עד עכשיו לא אכלתי בכלל בשר בגלל הבחילות)?
    האם עלי להוסיף דגים או אפשר לוותר על זה?

תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורדה במשקל בהריון - מקפיצה לתגובה

חן
    11/07/2011

דילגת עלי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורדה במשקל בהריון - מקפיצה לתגובה - תגובה

דנה שפילמן
    11/07/2011

אם דילגתי זה בטעות,
    כשיש מספר תגובות הסדר משתנה.
    סליחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים חשובים ששכחתי - תגובה

דנה שפילמן
    11/07/2011

שלום יעלה,

כפי שכתבתי, פני לדיאטנית לייעוץ אישי כדי להתאים את התפריט לצרכים הגופניים שלך.
    המזונות שהזכרת הם מזונות מאוד בריאים, השאלה איך, מתי וכמה אוכלים מהם.
    יש המלצה לצרוך אומגה 3 בהריון, אני בעד טבעי= מהדג עצמו.
    ההמלצה היא 2-3 דגי ים לשבוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה במשקל בהריון - תגובה

דנה שפילמן
    11/07/2011

שלום יעלה,

יש שוני בין נשים לגבי קצב ופיזור העליה במשקל בהריון. חשוב לבדוק מה סך העליה במשקל בהריון והתפתחות העובר. אם יש חריגה מבחינות אלה יש לבדוק מקורן ולטפל.
    באם יש עודף משקל לפני ההריון או עליה מהירה במשקל בזמן ההריון יש למתן את קצב העליה או לעצור אותה במקרים חריגים, אך אין לרדת במשקל!
    גשי בהקדם לדיאטנית קלינית להתאמת תפריט אישי לעליה מתונה יותר במשקל ומעקב צמוד כדי לוודא שהכל תקין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקל לשבוע 32
    מעיין
    04/07/2011

שלום
    אני בשבוע 32 ועליתי עד כה 10.5 קילו. אני חוששת שזו עלייה גדולה מדי לשבוע שלי. אני משתדלת לאכול בריא ונמנעת משוקולדים וחטיפים. יש לציין שהתחלתי את ההריון במשקל 48 גובה 1.60. איך אוכל למתן את העלייה?

לקביעת תור
    סגירה
    משקל לשבוע 32

הוספת תגובה

• משקל לשבוע 32 - תגובה

דנה שפילמן
    05/07/2011

שלום מעיין,

טווח העלייה במשקל הרצוי כיום בזמן הריון הוא 8-14 קג'.
    מהטרימסטר השני אמורים להעלות 300-500 גר' בשבוע.
    גם אם תמשיכי בקצב עליה של חצי קג' לשבוע תגיעי לסהכ' עליה של 14 קג' שזה בטווח
    אם את חוששת ורוצה לדעת אם מה שאת עושה נכון את מוזמנת להיפגש עם דיאטנית קלינית לבחון את המצב ולפעול בהתאם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקל בהריון
    גל
    04/07/2011

שלום רב,
    הגובה שלי 1.60 התחלתי את ההריון במשקל 54.5 ק"ג.
    כעת אני בשבוע 14 ושוקלת 54.4/54.5 ק"ג.
    משהו נראה לי לא תקין בגלל שלא עליתי בכלל במשקל.
    אני אוכלת כמעט הכל בכמויות קטנות אבל לא יכולה לגעת בבשר, עופות ודגים.
    אולי אני צריכה להתייעץ עם איש מקצוע?
    אשמח מאוד לקבל תשובה.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    משקל בהריון

הוספת תגובה

• משקל בהריון - תגובה

קרן גרינבלט רגב
    04/07/2011

שלום גל,
    בשליש הראשון ההמלצה היא לעלות עד 2 קג ולכן קיימת אפשרות גם לא לעלות.
    מעבר לכך, ממליצה כמובן לפנות לאיש/אשת מקצוע לבחינת תפריטך , האם את אוכלת מספיק והאם יש צורך בהעשרה נוספת, בהמשך ההריון מצופה שאכן תתחילי לעלות במשקל.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקל בהריון - תגובה

דנה שפילמן
    04/07/2011

שלום גל,

בטרימסטר הראשון להריון לא אמורים לעלות במשקל.
    החל מטרימסטר שני ממוצע העליה במשקל הנו 300-500 גר' בשבוע, סהכ' עליה 8-14 קג' למשך כל תקופת ההריון.
    בשל ההגבלות שלך במגוון המזונות וכמויות אני ממליצה לך בחום לפנות לדיאטנית קלינית להרכבת תפריט מתאים שיענה על צרכיך בתקופת ההריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היש דבר כזה עודף חומצה פולית?
    kerentz
    03/07/2011

היום החלטתי לקחת אומגה 3 בהריון,
    הרופאה שלי טוענת שצריך לבדוק שלא יהיה יותר מידי ויטמינים בגוף?!??!?
    שכן אני נוטלת ברזל מסוג אקטיפרין (מכיל חומצה פולית 500 מק"ג וסרין) פעמיים ביום
    מולטי ויטמין פרנטאל של חברת סטנלי סאנרייז שמכיל חומצה פולית 1 מ"ג
    כעת רכשתי על דעת עצמי אומגה 3 9 חודשים של אלספה שמכיל 400 מק"ג חומצה פולית
    מה עושים?לוותר על האומגה 3? כי יהיה לי 2.4 מ"ג חומצה פולית ביום.
    לציין שהכל במרשמים של הרופאה למעט האומגה 3.

הוספת תגובה

• היש דבר כזה עודף חומצה פולית? - תגובה

דנה שפילמן
    04/07/2011

שלום קרן,

מדוע את צורכת 2 כדורים של פרנטאל ליום? מספיק 1
    אכן נשמע הרבה חומצה פולית.
    ממליצה לך לצרוך אומגה 3 ממקור צמחי+ השלמה בתזונה 2-3 פעמים בשבוע דגי ים.
    ממליצה לך לפנות לדיאטנית לבחינת מצב הויטמינים והמינרלים בגוף והתאמת התוספים למצבך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי הקודמת
    לידר
    03/07/2011

שלום שוב,

כאמור אני נוטלת אומגה 3 ממקור ימי.
    ראיתי שציינת באחת מתשובותייך שלמרות שהחברות מציינות כי נטול כספית ומתכות, תמיד נשארים שיירים קטנים שיכולים להצטבר. לכן, בזמן ההריון מומלץ לעבור לאומגה ממקור צמחי ובהנקה לחזור למקור מדגים.

במידה ואטול אומגה 3 ללא ח.פולית, חברת סולגאר מציעה אומגה 3 ממקור צמחי המכיל DHA בלבד. מה לגבי ה EPA? האם חשוב שהתוסף יכיל גם EPA?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    בהמשך לשאלתי הקודמת

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי הקודמת - תגובה

דנה שפילמן
    04/07/2011

נכון, תמיד יש השאלה של יעילות מול סיכון. ובזה לא יכולה להיות תשובה חד משמעית.
    מצד אחד ספיגת חומצות שומן חיוניות יעילה הרבה יותר משמן דגים, אך יש הסיכון של נוכחות מתכות כבדות ותוספת החומצה פולית ששאלת בשאלתך הקודמת.
    מצד שני תוסף אומגה 3 ממקור צמחי נחשב בטוח יותר לשימוש אך יעילות ספיגת חומצות השומן ממנו יעילה פחות.
    כאמור, אין כמו צריכה מהטבע. על כן, יש האפשרות לצרוך תוסף אומגה 3 ממקור צמחי ולקבל השלמה ממקור מן החי בצורת אכילת דגי ים 2-3 פעמים בשבוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

צוות סופהרב
    06/07/2011

שלום ,

אחוז ניכר ממשקל המוח עשוי מאומגה 3 מסוג DHA . ה- DHA היא חומצת שומן ממנה עשויה מעטפת המיילין של העצבים ולכן היא חשובה להתפתחות המוח של העובר . כמו כן ה- DHA חיוני לבריאות העין של העובר .
    לעומתו חומצת השומן EPA אחראית לפעילות קרדיו וסקולרית תקינה ,פעילות תקינה של מערכת החיסון ועוד השפעות כגון הפחתת הסיכוי לדיכאון ( כמו גם דיכאון לאחר לידה).
    יש לזכור כי באופן טבעי 2 חומצות השומן הללו מגיעות יחדיו ופועלות באופן סינרגטי ולכן שתיהן חשובות עבורך באותה מידה.
    אך במידה ואת חוששת את בהחלט יכולה ליטול את האומגה 3 ממקור צמחי ( אצות ) DHA 100 מ"ג (חשוב רק לציין את השוני שבין DHA מאצות לבין ALA ממקור צמחי כגון פשתן וצ'יה ששם ההמרה לחומצות שומן EPA ו- DHA לא נעשית במלואה .

אני ממליצה לך ליטול 3 כמוסות ביום של DHA ממקור אצות , עם הארוחה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומצה פולית
    לידר
    03/07/2011

שלום,
    אני נוטלת 800 מק"ג חומצה פולית המצויים בפרנטל של סולגאר + 400 מק"ג המצויים באלספה 9 חודשים. סה"כ 1000 מק"ג חומצה פולית.

מחקר אחד מצא כי נטילת מינונים גבוהים של חומצה פולית עלולה להגביר את הסיכון לחלות בסרטן. ע"פ המחקר ד"ר קים אומר כי מומלץ לצרוך חומצה פולית במינון המומלץ: 400 מיקרוגרם ליום מכל המקורות, בין אם טבעיים או תוספים סינתטיים, והוסיף כי "הייתי דואג מאוד לגבי כל מינון מעבר לזה".
    אני קוראת שוב ושוב שאין לעבור את המנה המומלצת בהריון שהיא 400 מק"ג למרות שרבים, ביניהם גם רופאים , טוענים שמינון מעל 400 מק"ג אינו מזיק מכיוון שעודפים מופרשים בשתן.
    אודה להתייחסותך ולהמלצתך.

האם יש תוסף אומגה 3 המותאם לנשים בהריון אשר איננו מכיל חומצה פולית? אודה להמלצתך.
    בנוסף, מה מינוני ה DHA ו EPA המומלצים בהריון?

לקביעת תור
    סגירה
    חומצה פולית

הוספת תגובה

• חומצה פולית - תגובה

דנה שפילמן
    04/07/2011

שלום לידר,

המלצת ה-FDA לצריכת חומצה פולית בזמן ההריון הנה 400-600 מק"ג ביום, במצב של רמה תקינה. אם הרמה נמוכה יש לצרוך עד 5 גר' ליום!
    את צורכת 1200 מ"ג ליום שהינם פחות מרבע מהמקסימום המומלץ.
    חומצה פולית היא ויטמין B9. ויטמינים מקבוצת B הנם מסיסים במים ועל כן עודף יוצא בשתן.
    יש רק מחקר אחד שמראה קשר לסרטן, השאלה באילו מינונים מדובר ולאורך כמה זמן.
    פה אנו מדברים על תקופת ההריון ומינון שעדיין לא גבוה מדי.
    את יכולה לקחת את התוספים בנפרד כדי שלא יהיה עודף חומצה פולית בזמן אחד בגוף.
    תוספי האומגה 3 מכילים חומצה פולית מפני שנמצא שיחד ספיגתם יותר יעילה לגוף.
    מומלץ לצרוך 2000 מ"ג EPA ליום, לגבי DHA אין מינון ידוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענבים
    מיטל
    02/07/2011

שלום
    האם ישנה בעיה עם אכילת ענבים בתקופת ההריון ?

לקביעת תור
    סגירה
    ענבים

הוספת תגובה

• ענבים - תגובה

קרן גרינבלט רגב
    02/07/2011

לא מכירה בעיה עם ענבים בזמן הריון, שטפי אותם היטב ובתאבון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סלטים קנויים בהריון
    os
    30/06/2011

שלום,
    1. האם סלטים קנויים (שטראוס, אחלה וכו' לא תוצרת פאטית)המכילים מיונז מותרים בזמן ההריון?
    2. האם סלטים מוכנים שמכילים ביצים מותרים בהריון?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    סלטים קנויים בהריון

הוספת תגובה

• סלטים קנויים בהריון - תגובה

דנה שפילמן
    01/07/2011

שלום,

מצד אחד, מיונז וביצים אם לא נשמרו בתנאים הרצויים עלולים להיות מזיקים ועל כן יש להישמר מפניהם. מצד שני, החברות התעשייתיות עומדות בסטנדרטים גבוהים כדי לשמור על טריות ואיכות מוצריהן.
    אם את מקפידה לשמור את המוצרים בקירור ולפי הוראות היצרן לא צריכה להיות בעיה
    הסיבה שאני ממליצה להימנע מסלטים מוכנים בזמן ההריון זה בגלל תכולת המלח הגבוהה והחומרים המשמרים, במיוחד אם יש נטיה ללחץ דם גבוה ורעלת הריון.
    אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית להרכבת תפריט מזין ופרקטי לזמן זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומצה פולית
    נלה
    28/06/2011

שלום
    אני מתכננת הריון ואני לוקחת מולטי ויטמין קואנטום נשים פעמיים ביום ויש בו 200 מק"ג(לאחד).
    לפי בדיקות דם שעשיתי רמת ח.פולית אצלי היא תקינה. שאלתי היא אם אני צריכה להוסיף עוד ח.פולית? ואם כן אז 5מ"ג הוא גבוה מדי?

לקביעת תור
    סגירה
    חומצה פולית

הוספת תגובה

• חומצה פולית - תגובה

דנה שפילמן
    29/06/2011

שלום ננסי,

אם רמת החומצה פולית שלך תקינה, 400 מק"ג ליום מספיקים.
    יש לקחת את התוסף במהלך כל ההריון וההנקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומצה פולית
    דנה
    28/06/2011

שלום,

אני בשבוע 14, לוקחת פרנטל שכולל 400 מג חומצה פולית:

1. אני לוקחת את הכדור לפעמים עם שתיה חמה כמו תה חם. האם זה משפיע על יעילות הכדור ועדיף שאקח עם מים?

2. האם זה מספיק לקחת פרנטל מבחינת חומצה פולית או שצריך לקחת כדור נפרד של חומצה? לקחתי פרנטל מלפני ההריון ועד שבוע 14

לקביעת תור
    סגירה
    חומצה פולית

הוספת תגובה

• חומצה פולית - תגובה

דנה שפילמן
    28/06/2011

שלום דנה,

אין עדויות בספרות לגבי השפעת שתיה חמה על ספיגת ויטמינים. בעקרון מעל 60 מעלות יש פירוק של ויטמינים, בעיקר של ויטמינים המסיסים במים כמו החומצה פולית. על כן אני ממליצה לך ליטול את הכדור עם מים פושרים, בטמפרטורת הגוף, בה הספיגה נחשבת הכי טובה.
    אם אין לך מחסור בחומצה פולית, הפרנטל מספיק.
    יש ליטול מולטיויטמין לנשים בהריון למשך כל תקופת ההריון וההנקה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברזל בהריון
    יעל
    27/06/2011

שלום
    אני בשבוע 20 של ההריון.
    בבדיקות דם מלפני כשבועיים נמצא אצלי המוגלובין 10.8 ואילו כחודש וחצי קודם הערך היה 11.8. אני לוקחת מולטי ויטמין שיש בו 25 מ"ג ברזל אולם בתקופה שלפני הבדיקת דם האחרונה לא הקפדתי ליטול אותו (פעמיים-שלוש בשבוע במקום כל יום).
    השאלה אם מספיק לי המולטי ויטמין באופן קבוע או שעליי ליטול גם כדורי ברזל?
    תודה,
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    ברזל בהריון

הוספת תגובה

• היי ליאת,

ד"ר נסטור
    28/06/2011

רצוי לקחת תוסף ברזל טבעי עם ספיגה גבוהה שמעלה את רמות הפריטין בגוף (פריטין - מאגרי הברזל בגוף).
    לא כל מולטי ויטמין הוא איכותי וכולל את כל דרישות הגוף.
    התוסף שלוקחים צריך להיות בעל יעילות גבוהה - רמת ההמוגלובין תעלה אך ורק אם רמות הפריטין בגוף יעלו לאורך זמן.
    חשוב לציין כי אם נוצר חוסר בברזל כדאי להשלימו במהרה. כדורים מכילים כמות רבה של ברזל שהגוף לא מסוגל לספוג ולכן יש להקפיד על תוסף שכל הברזל שבו יצליח להיספג.

תוסף תזונה שיכול לסייע לך במקרה הזה הוא פלורדיקס - ברזל נוזלי, אשר מומלץ בחום.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברזל בהריון - תגובה

דנה שפילמן
    27/06/2011

שלום ליאת,
    זו אכן ירידה בהמוגלובין אך עדיין על גבול התקין לזמן ההריון. בשל הנטייה והחשש מהמשך ירידה ברמות הברזל ממליצים לקחת תוסף ברזל של עד 100 מ"ג ליום במהלך כל ההריון ועד 6 שבועות לאחר הלידה. אני מציעה לך לפנות לרופא המטפל בכדי להתאים לך את המינון וסוג הברזל שעליך ליטול, כמובן שיש לקחת בחשבון את ה-25 מ"ג שאת כבר לוקחת היום.
    במקביל אני ממליצה לך לפנות לדאטנית לבחינת התפריט שלך והעשרתו במזונות העשירים בברזל לתמיכה תזונתית ראויה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מים עם לימון
    מלי
    27/06/2011

שלום רב,

אני בשבוע 9 ושותה במהלך שעות העבודה מים עם לימון (לימון טבעי, לא תרכיז).
    זה בסדר?
    בשאר הזמן שותה מים רגילים.
    הלימון יכול לגרום תופעות מסויימות?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מים עם לימון

הוספת תגובה

• מים עם לימון - תגובה

דנה שפילמן
    27/06/2011

שלום מלי,

הוספת לימון למים דווקא מומלץ. הלימון מכיל ויטמינים ומינרלים, עוזר לפירוק רעלים בכבד, מעודד ייצור מיצי עיכול ועוד.
    אין תופעות לוואי בהוספת לימון למים- שתי לרוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אומגה 3
    נירה
    23/06/2011

אני בתחילת ההריון ומזה שנים צורכת אומגה 3 דגי כ 2500 מ"ג ביום.

נאמר לי שעדיף ממקור צמחי לתקופת ההריון .

האם אומגה 3 צמחי מועיל כנמו הדגי.? כמובן שאני צורכת של חברות המציינות כי הוא נטול כספית ומתכות.

מה אתם ממליצים לי?

לקביעת תור
    סגירה
    אומגה 3

הוספת תגובה

• אומגה 3 - תגובה

דנה שפילמן
    23/06/2011

שלום נירה,

תוסף אומגה 3 ממקור צמחי צריך לעבור תהליך בגוף כדי להפוך לצורתו הפעילה.
    רוב המחקרים המוכיחים את יעילות האומגה 3 נעשו על התוסף מדגים. נראה כי אומגה 3 ממקור צמחי גם מועיל, אם כי לא ידוע אם באותה רמה כמו משמן דגים.
    למרות שהחברות מציינות כי נטול כספית ומתכות, תמיד נשארים שיירים קטנים שיכולים להצטבר. לכן, בזמן ההריון אני ממליצה לך לעבור לאומגה ממקור צמחי ובהנקה לחזור למקור מדגים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה