מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נשירת שיער לאחר לידה-מה לגבי תוספיםדין30/08/2011
שלום וברכה,
לפני 3 וחצי חוד' ילדתי את ביתי .
לפני כשבועיים בבת אחת החל תהליך של נשירת שיער מאסיבית ביותר!!!!
מדובר בקבוצות שיער שפשוט נושרות במהלך כל היום בלי קשר אם השיער חפוף ואם לא.
קראתי שמדובר בתופעה מוכרת שמופיעה פחות או יותר בתקופה שאצלי זה הופיע ושזה אמור לחלוף.עוד קראתי שמצבי מתח וכיו"ב רק מגבירים את זה(מן הסתם).
יש לציין ששנים רבות אני סובלת מנשירת שיער ברמות משתנות אך אף פעם !!זה לא השתווה לכמויות שנושרות לי עכשיו.
במהלך ההיריון הנשירה פסקה לחלוטין השיער נראה בריא וזוהר.
כמו כן נטלתי כדור ברזל +חומצה פולית שנקרא "פריפול" וכיום הברזל שלי הוא 12.5
מה עליי לעשות????
1.האם לרכוש מולטי ויטמין?
2.האם לשוב וליטול ברזל ?
3.אולי אבץ?
4.האם ללכת לרופא עור?
בהיבט האישי מעט- הדבר קשה לי מאוד כיוון שהתקופה הקצרה הזו שלאחר הלידה ממילא רוויית מתחים וזה עוד נדבך שמוריד את הביטחון .
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער לאחר לידה-מה לגבי תוספים - תגובה
דנה שפילמן30/08/2011שלום דין,
אכן התופעה מוכרת וידועה. אל לך לקחת זאת אישית על מה שאת עושה, זה ישתפר ויחלוף, לוקח לזה זמן. אין ספק שיש להמשיך עם המולטיויטמין כדי להחזיר לגוף את החסרים ממהלך ההריון. אם את מניקה אז לקחת לכל משך תקופת ההנקה לפחות ואם לא אז עד שהנשירה תשתפר. יש תוספים כמו אבץ וקומפלקסים המותאמים לנשירת שיער, כמו גם שמפואים מיוחדים. את מוזמנת לגשת לחנות טבע ולהתייעץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה המהיר,שאלה נוספת
דין30/08/2011האם עליי לקחת קומפלקס רק לנשירת שיער או שבשל עובדת היותי מניקה ובשל היותי לאחר לידה עליי לקחת איזשהו מולטי-ויטמין "מקיף"?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה המהיר,שאלה נוספת - תגובה
דנה שפילמן30/08/2011כאם מניקה את צריכה להמשיך לקחת את המולטיויטמין המותאם להריון עד סוף תקופת ההנקה. בנוסף, את יכולה לקחת עוד קומפקלס מותאם אישית לנשירת שיער.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקל בהריוןדנה29/08/2011
אני בת 37.6 משקל לפני הריון 54 גובה 1.72 רזה ועוסקת בספורט .
אני בהריון שני שבוע 5 וכבר עליתי קילו וחצי ובטני מאד גדלה.
לא אוכלת יותר מבד"כ אותו דבר. החזה עלה מידה ומאד כבד וגדוש.
מדוע עליתי כ"כ הרבה? בהריון קודם עליתי כך בשליש ראשון. עוד לא ברור אם יש לי תאומים. האם זה אופייני להריון שני שהבטן תצא מוקדם ושהעלייה תהיה מהירה (אוכלת אותו דבר ואותה פעילות) או שזה מחשיד לתאומים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה במשקל בהריון - תגובה
דנה שפילמן29/08/2011שלום דנה,
מכיוון שמשקלך מאוד נמוך יחסית לגובהך- כל שינוי קטן מורגש יותר.
בהריון שני יש נטיה לשינויים/ עליה מהר יותר מהריון ראשון.
חלק מהעליה במשקל כמובן קשורה גם לעליה בנפח החזה.
בכל זאת מדובר על התחלה מוקדמת מאוד של ההריון ואין לקפוץ למסקנות לגבי שום דבר.
אם את לחוצה, את מוזמנת להיות במעקב אחות/ דיאטנית לגבי אכילה ומשקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פולית וויטמין בי 12דפנה28/08/2011
אני נוטלת חומצה פולית כמעט שנתיים , מאז שהתחלתי לנסות להכנס להריון וכבר חודש וחצי התחלתי לקחת טבליות של חומצה פולית ובי 12 (ביחד) בגלל רמות מעט נמוכות של בי 12 (290) . רק הבוקר שמתי לב שהן למציצה ואני לא שמתי לב ופשוט שתיתי אותם עם מים , כמו כדור רגיל . האם זה אומר שזה לא נכנס לגוף ? אני אחרי IVF שני ונמצאת כרגע בשבוע ה שישי .
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית וויטמין בי 12 - תגובה
דנה שפילמן29/08/2011שלום דפנה,
זו שאלה שיש להפנות לרוקח.
בכל מקרה התחילי לצרוך אותם במציצה מהיום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'ינג'ר כבושדידי28/08/2011
שלום רב,
האם אכילת ג'ינג'ר כבוש מזיקה לעובר?
היום אכלתי לראשונה והתחילה לכאוב לי הבטן מעט מעל הטבור...
האם יש קשר בין הדברים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג'ינג'ר כבוש - תגובה
דנה שפילמן28/08/2011שלום דידי,
ג'נג'ר נחשב כעוזר לבחילות בזמן ההריון.
לא ידוע לי אם הכבישה של הג'ינג'ר יכולה להיות בעייתית.
ממליצה לך לפנות למומחה בצמחי מרפא בנושא זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט והריון במשקל גבוהALI25/08/2011
שלום:)
אני כ8 חוד' אחרי לידה ונכנסתי להריון בהפתעה.. לא הצלחתי עדיין לרדת את המשקל שעליתי בהריון (40+) ועוד לא הספקתי להכנס בכלל לשגרה הרגילה כי הילדים שלי איתי בבית(2 קטנטנים)... ועכשובהריון ממש בהפתעה.. השאלה היא אם אני יכולה להתעמל בהירון האחרון התעמלתי למרות המשקל ולמרות הכל כ5-6 פע' בשבוע 45 דק' אירובי ..האם יש בעיה לעשות אימון בדופק ממוצע ולא גבוה מידי בהריון עם משקל גבוה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט והריון במשקל גבוה - תגובה
דנה שפילמן28/08/2011שלום ALI
בעקרון אפשר להמשיך להתעמל כפי שהיית רגילה לפני ההריון וההריון הקודם.
אך בכל מקרה אני ממליצה לך להיוועץ עם הרופא המטפל שמכיר את מצבך הרפואי ועם המדריך/ מאמן כושר שמכיר/ה אותך לפני שאת מתחילה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חליטת עלי פטלמגי24/08/2011
שלום רב,
הנני בשבוע 31 להריוני. לפני כשבועיים הייתי בכנס לנשים בהריון שכלל הדרכה וכו', בין היתר המליצו כדי להקל על הלידה, לשתות חליטת עלי פטל החל משבוע 36 בהדרגה החל 1כוס ביום לעד 3 כוסות בשבועות מתקדמים יותר.
כמו כן חברה שילדה 2 ילדים המליצה לי בדיוק את אותו הדבר ואמרה שהיו לה לידות יחסית קלות.
שאלתי, האם זה מומלץ? האם לא גורם נזק לעובר?
אודה להתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חליטת עלי פטל - תגובה
דנה שפילמן24/08/2011שלום מגי,
אכן הדבר מומלץ למי שתומך בשימוש בצמחי מרפא.
אם היה מזיק לעובר לא היו מליצים עליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי ורדים?לולה23/08/2011
יש משקה פרסי שנקרא פלודה והוא מכיל מי ורדים האם מותר לאשה בהריון בחודש שביעי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי ורדים? - תגובה
דנה שפילמן24/08/2011שלום לולה,
אני לא בקיאה בצמחי מרפא, יש להפנותאת השאלה לאדם המומחה בתחום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרנטל וברזל עדיןלילך23/08/2011
שלום,
אני בשבוע 19 ואחות ההריון ורופא הנשים שלי המליצו על נטילת תוסף ברזל מסוג פריפול שלא עושה לי טוב...
בשבוע 12 התחלתי ליטול פרנטל, והיום קניתי ברזל עדין במקום פריפול לאחר שחזרתי והבחנתי שגם הוא מכיל ויטמינים :
60 מ"ג ויטמין C
400 מק"ג חומצה פולית
8 מק"ג ויטמין B12
28 מ"ג ברזל
פרנטל:
100 מ"ג ויטמין C
400 מק"ג חומצה פולית
12 מק"ג B12
28 מ"ג ברזל
האם שני התוספים ביחד זו כמות גבוהה מדי של ויטמינים?
תודה מראש,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרנטל וברזל עדין - תגובה
דנה שפילמן24/08/2011שלום עדי,
אין בעיה לחפיפת הויטמינים והמינרלים ולקיחה יורת גבוהה שלהם.
לגבי הברזל, אם המליצו לך לקחת תוסף ברזל בנוסף לפרנטל- כנראה שאת צריכה אותו וזה בסדר- עקבי אחר רמותיו בדם.
לגבי החומצה פולית המינון גבולי אך עדיין תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום עדי,
Gramse24/08/2011מלבד נטילת ברזל עדין, באפשרותך גם לנטול פלורדיקס שהוא תוסף ברזל נוזלי. הוא מכיל 3.75 מ"ג ברזל בכל כפית (5 מ"ל) - זהו מינון נמוך בעל ספיגה מקסימלית ויעילה מאוד בגוף, אשר אינו גורם לתופעות לוואי אך יחד עם זאת מעלה גם את רמות הברזל וגם את רמות הפריטין (מאגרי הברזל בגוף).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נס קפה או תהויקה17/08/2011
שלום,
הייתי מקוררת שבוע שעבר, והייתי שותה בגלל זה 3 כוסות תה כל יום ( תה ממש חלש, עם תיון אחד הייתי מכינה 3 כוסות).
מאז אני כל בוקר חייבת לשתות משהו חם, מה שנמנעתי ממנו כל ההריון, אני שבוע 22.
השאלה שלי כזאת - האם כוס תה חלש אחד שקול לכוס נס קפה אחד?
איפה יש יותר קפאין?
והאם מומלץ בכל מקרה להמנע גם מכוס קפה או תה אחד ביום בהריון?
אם עדיף להמנע בכלל, אני אעשה את זה. לא קשה לי. פשוט יש לי חשק בזמן אחרון משתיה חמה בבוקר.
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נס קפה או תה - תגובה
דנה שפילמן17/08/2011שלום ויקה,
אפשר לשתות עד 300 מג' קפאין ליום שכולל קפה/ תה/ שוקולד/ קולה.
אם מדובר רק על קפה אז זה כ-3 כוסות ליום.
בתה שחור יש קצת פחות מקפה, כמובן שאם חלש יותר אז פחות!
בתה ירוק יש הרבה פחות קפאין מתה רגיל.
את יכולה גם לשים מים עם מצחים כמו נענע/ לואיזה/ קינמון ודכ' ולהמתיק עם מעט סוכר/ דבש ואז אין לך בכלל קפאין ואת יכולה לשתות חופשי מבחינה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקפאין בשוקולד
ויקה18/08/2011איך אני יכולה לדעת מה כמות הקפאין בשוקולד?
אני בדר"כ אוכלת חטיף ביום = כגון טעמי, קינדרס וכאלה......
שוקולד פרה אני פחות מתחברת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקפאין בשוקולד - תגובה
קרן גרינבלט רגב20/08/2011כמות הקפאין בחטיפי שוקולד אינה גבוהה. השתדלי לא לצרוך כמות גדולה של חטיפים אלה לא בגלל כמות הקפאין כי אם בגלל כמות הסוכר והשומן שהם מכילים.
המשך קל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכירה משהי מאזור קריות חיפה ....
קרן16/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכירה משהי מאזור קריות חיפה .... - תגובה
דנה שפילמן16/08/2011שלחי לי את הפרטים שלך ואדאג שתפנה אליך דיאטנית מהאזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכירה משהי מאזור קריות חיפה .... - תגובה
דנה שפילמן17/08/2011את יכולה לשלוח לי למייל [email protected]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לאכול...כבר לא יודעתקרן16/08/2011
בוקר אור אני בשבוע 16+3 ואת האמת לא אוכלת מי יודע מה ולא בכלל בחילות כי עברו לי אלה סתם אין תאבון. אני קמה בבוקר עם כאבי ראש חזקים ולא יודעת מה לעשות??????
אני רוצה להתחיל לאכול נכון איזה תפריט לעשות צריכה עזרה דחוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לאכול...כבר לא יודעת - תגובה
דנה שפילמן16/08/2011שלום קרן,
קודם כל לגבי כאבי הראש פני לרופא המטפל.
האם את שותה מספיק??
כדי להתאים לך תפריט מתאים ומכוון אישית אליך, עליך לפנות לדיאטנית שתבחן מה את אוכלת כיום, מה סדר היום שלך, העדפות, הגבלות וכדומה, כדי שתוכל "לתפור" לך את התפריט המתאים ספציפית לך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה ..
קרן16/08/2011אני שותה די הרבה יותר 3 בקבוקים של 750 לפעמים גם 4 ...
אני יודעת שאני אוכלת בצורה לא נכונה לא מסודרת אמרו לי לאכול 6 ארוחות ביום קטנות יש קטעים שאין לי פשוט תאבון ואני חוששת מיזה לא בשבילי יותר בשביל העובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה .. - תגובה
דנה שפילמן16/08/2011לגבי כאבי הראש- פני לרופא
מבחינת האוכל, צריך לבחון מה וכמה את אוכלת במהלך כל היום. אם העובר מקבל את מרכיבי המזון החיוניים לו, פחות קריטי אם תאכלי פחות ארוחות. לכן אני ממליצה לך לפנות לייעוץ אישי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקל בהיריוןדנה15/08/2011
שלום,
התחלתי את ההיריון במשקל 70, גובהי 180 ס"מ.
אני בשבוע 22, ועד לשבוע 19 בערך העלתי כחמישה ק"ג.
בשלושת השבועות האחרונים העלתי כ-4 ק"ג.
אני נמנעת מממתקים באופן כללי, אך בחודש האחרון חזרתי לאכול בצורה יותר מסודרת כי הבחילות פסקו, אבל התזונה שלי עשירה בפירות וירקות וחלבונים.
בנוסף, התחלתי התעמלות היריון בחודש האחרון 2-3 בשבוע.
במשפחה שלי יש נטייה גדולה להשמנה ואני ממש חוששת שאני בכיוון לא נכון למרות שלמראית עין לא נראה הבדל מהותי (חוץ מהבטן שיצאה לה לפתע). בנוסף אני חוששת מהשמנה שתגרום לעוברית גדולה, כי כבר עכשיו אמרו שהיא גדולה בשבועיים מהממוצע (אני והאב גבוהים).
האם החריגה משמעותית ? ואם כן? מה מומלץ לעשות? חשבתי לשלב פעילות פחות מתונה כמו שחייה אבל אני מותשת לאחרונה וחוששת שלא אעמוד בזה.
האם להפחית במזון ?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה במשקל בהיריון - תגובה
דנה שפילמן16/08/2011שלום דנה,
ההמלצה לגבי עליה במשקל בהריון הינה 11.5-16 קג'. קצב העליה בטרימסטר שני ושלישי נע סביב חצי קג' לשבוע, זה אומר שאת עומדת על הגבול בממוצע.
אם את ובעלת גבוהים, סביר שגם העוברית. יש לשלול כמובן סוכרת הריונית ולעשות מעקבים לפי הפרוטוקול.
לגבי התזונה אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית קלינית לבחינת התפריט שלך ולהתאים את התזונה לצרכים שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תאומים ותוספיםמירב15/08/2011
שלום,
אני בהריון תאומים, שבוע 18.
אני נוטלת פרנטל, ברזל ואומגה הריון, כדור אחד מכל תוסף.
האם המינון מספיק להריון תאומים?
איך אוכל לדעת אם יש לי מספיק סידן?
כמה מנות חלב עלי לאכול/לשתות ביום?
תודה,
מירב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון תאומים ותוספים - תגובה
דנה שפילמן16/08/2011שלום מירב,
אין המלצות ברורות לגבי השימוש בתוספים בהריון עם תאומים. אין ספק שהדרישה מוגברת אך לא ידוע באיזה אופן ועד כמה. על כן, יש אפשרות שתיקחי תוסף כפול בכל יום מסוג אחד- יום אחד 2 פרנטל, למחרת 2 ברזל וכן הלאה. אני ממליצה לך להיוועץ עם הרופא המטפל שמכיר אותך מה הוא ממליץ עבורך.
לגבי הסידן, אין אפשרות לדעת אם יש לך מספיק בגוף. ההמלצה היא 1200 מג' ליום. מאוד קשה להגיע לכמות זו ולכן ממליצים לקחת תוסף. בנוסף יש לצרוך כ-3 מנות חלב ליום.
כדי להתאים לך את התפריט האופטימלי עבורך אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ פרטני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקלרעות13/08/2011
היי, אני נמצאת בשבוע 18 ועד כה עליתי 4 קילו, אני ממש מודאגת שעליתי יוצר ממה שרצוי לשבוע שלי.
האם העלייה תקינה וכמה רצוי לעלות עד שבוע 18?
התחלתי את ההריון במשקל 57 וכעת אני 61 גובה 165* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה במשקל - תגובה
דנה שפילמן14/08/2011שלום רעותי,
סך העליה הרצויה במהלך ההריון היא 11.5-16 קג', בקצב של כ-חצי קג' בשבוע.
לכל אישה קצב העליה יכול להשתנות מעט לאורך ההריון.
לפי הנתונים שלך לא נראה לי שיש לדאוג אך בכל מקרה אני ממליצה לפנות לדיאטנית לייעוץ אישי לבחון את התפריט שלך ולעקוב אחר העליה במשקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחינהרינת09/08/2011
שלום
אני בשבוע 7 ונאמר לי שהברזל שלי נמוך ויש צורך לאכול טחינה גולמית.
מהי טחינה גולמית והאם סלט טחינה של אחלה /צבר וכדומה נחשבת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחינה - תגובה
דנה שפילמן10/08/2011שלום ליבנת,
בכל מקרה מומלץ בהריון ליטול מולטיויטמין מותאם המועשר יותר בברזל.
במצב של חוסר ברזל מומלץ לקחת תוסף נוסף של ברזל- היוועצי עם הרופא המטפל.
בכל מקרה מקורות עשירים יותר לברזל הינם מהחי.
בטחינה אכן יש ברזל, עדיף טחינה גולמית שזה זרעי השומשום טחונים ללא תוספות והיא המומולצת. סלטי הטחינה המוכנים מעובדים ומוספים להם חומרים משמרים והרבה מלח.
אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית לקבלת המלצות אישיות ותפריט מותאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סויה ומוצריו בהריוןמאיה09/08/2011
שלום רב,
בהריון שבוע 6. עקב רגישות ללקטוז אני שותה חלב סויה - בין חצי כוס לכוס מלאה ביום כבר כמה שנים. לאחרונה קראתי שבמהלך הריון עם בן יש להמנע מסויה ומוצריו בגלל שמזונות אלו עשירים בפיטואסטרוגנים שעלולים להעיב על התפתחות מערך הורמונלי תקין בעוברים בנים.
קודם כל הופתעתי מאוד - הרי במזרח הרחוק נולדים בנים כל הזמן ואימותיהם אוכלות הרבה יותר סויה...
האם יש אמת בדבר? האם כדאי שאפסיק עם חלב סויה עד שאדע את מין העובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סויה ומוצריו בהריון - תגובה
דנה שפילמן10/08/2011שלום מאיה,
גם אני מסכימה שמיליארד סינים לא טועים...
הבעיה היא עם מוצרים מעובדים יותר.
השאלה אם את צורכת עוד מוצרי סויה חוץ מהחלב?
כוס חלב סויה ביום לא נראית לי בעייתית.
את יכולה גם לשתות במקום חלב שקדים/ אורז.
את מוזמנת כמובן גם לפנות לדיאטנית לייעוץ אישי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)