פורום תזונה בהריון - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר תאבון
    נופר
    23/06/2011

שלום רב,

אני בשבוע 24 להריוני הראשון.
    לפני ההיריון משקלי עלה מפאת תקופת מבחנים.
    מתחילת ההיריון עליתי 5 ק"ג - בשבוע האחרון אני חווה חוסר תאבון טוטאלי
    אני יודעת שבשלב כזה אני אמורה לאכול טיפה יותר אך אחרי ארוחת הבוקר שלי
    אני לא ממש רעבה ואין חשק לאכול..
    בבוקר אני נוהגת לאכול 2 פרוסות לחם שחור עם גבינה ועגבניה.
    לאחר 3 שעות יופלה עם ברנפלקס.
    וכאן זה נגמר.. אני ממש מכריחה את עצמי לאכול..
    האם מדובר בדבר טבעי..?
    מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר תאבון

הוספת תגובה

• חוסר תאבון - תגובה

דנה שפילמן
    23/06/2011

שלום נופר,

עד כה נראה כי מהלך ההריון תקין.
    תבדקי האם חוסר התאבון נובע מתוספים שאת לוקחת/ מלווה בכאבים בבטן תחתונה/ תחושות אחרות? אם ממש קיצוני פני לרופא המטפל לבדיקה.
    תנסי אולי לשנות/ לגוון את המזון לראות אם יכול להשפיע.
    מזמינה אותך לפנות לדיאטנית להתאמת תפריט אישי ומעקב אחר משקל ומדדים במהלך ההריון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לגבי אומגה 3 ודילול דם
    שושי
    21/06/2011

רציתי להוסיף שאני סובלת מדליות/ורידים ברגלים שמחייבים אותי ללכת עם גרביון לחץ כל הזמן. בנוסף טסיות הדם בנורמה הנמוך (150 או 170) האם זה נכון שנטילת אומגה 3 מדלל את הדם ועדיף לא לקחת במקרים של טסיות נמוכות?

לקביעת תור
    סגירה
    מה לגבי אומגה 3 ודילול דם

הוספת תגובה

• מה לגבי אומגה 3 ודילול דם - תגובה

דנה שפילמן
    22/06/2011

דליות/ ורידים מעלים סיכון לקריש דם ולכן במצבים אלו דווקא מומלץ לדלל את הדם.
    בנוסף, הריון בפני עצמו נחשב "גורם סיכון" לקרישיות יתר.
    לאומגה 3 אכן יש השפעה מדדלת דם.
    למרות שבטווח הנמוך של הנורמה, הטסיות שלך עדיין בטווח הנורמה! גם ברמות נמוכות יותר של טסיות, יש אפשרות לקחת תוסף של אומגה 3.
    כדי להיות "על הצד הבטוח" אני ממליצה לך לקחת אומגה 3 במינון של 1 גר' ליום בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המוגלובולין בירידה
    שושי
    21/06/2011

שלום רב
    אני בשבוע 28 וההמוגלובין ירד מ12.5 בתחילת ההריון ל11.3 עכשיו. זה הריון שני ואני יודעת מנסיון שזה עוד ימשיך לרדת וגם יגיע לאזור ה10 .עד כה (בשלושת החודשים האחרונים) לקחתי פרוגרד פוליק עם מינון גבוה יחסית של ברזל אך סבלתי עיכול שגרמו לי לעבור לאקטיפרין שגם הוא עושה כאבי בטן אך קלים יותר. השאלה היא האם המינון של כדור אחד של אקטיפרין ליום זה מספיק לי? אני לוקחת גם B12 מתחת ללשון בגלל בעיית ספיגה שהתגלתה בהריון הקודם.
    מחכה לתשובה,
    תודה
    נועם

לקביעת תור
    סגירה
    המוגלובולין בירידה

הוספת תגובה

• היי שושי,

ד"ר נסטור
    28/06/2011

כיוון שאת חשה אי נוחות בבטן בתוספים הקיימים שאת לוקחת, הייתי ממליצה לעבור לתוסף ברזל טבעי שלא יגרום לתופעות לוואי במערכת העיכול.

ברזל טבעי ייספג טוב יותר וגם יעלה את רמות הפריטין (מאגרי הברזל) בגוף. ההמוגלובין יעלה רק אם רמות הפריטין יעלו לאורך זמן, לכן חשוב להתחיל לקחת זאת במהרה.

תוסף ברזל נוזלי שעונה על הדרישות שלך הינו פלורדיקס - והוא מומלץ בחום.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המוגלובולין בירידה - תגובה

דנה שפילמן
    22/06/2011

שלום נועם,

אכן יש נטיה לירידה ברמות המוגלובין ככל שההריון מתקדם.
    יש נשים שנוטלות עד 100 מג' ברזל ליום במצב של רמות מאוד נמוכות/ הריון בסיכון.
    יש להיוועץ עם הרופא המטפל בקשר למינון המומלץ עבורך.
    כמובן שבמקביל יש להעשיר את התזונה במזונות העשירים בברזל ולהתאים מול דיאטנית תפריט אישי עבורך כדי להגיע לכמות ברזל רצויה וזמינה לגופך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחילת הריון
    עדי
    19/06/2011

שלום רב
    לפני חצי שנה ילדתי את ביתי הבכורה והיום אני שוב בהריון שבוע 9 בתחילת ההריון הראשון סבלתי מאוד מבחילות והקאות וירדתי 7 קילו עד לחודש 5 אז התחלתי לעלות במשקל וסה"כ עליתי 14קילו (ב 4 חודשים!!!) גובהי 1.71 והיום אני שוקלת 79 קילו עדיין עם עודף משקל מההריון הראשון ועכשיו אני חוששת שאני ממש ישמין למרות שעדיין לא עליתי במשקל האם יש אפשרות לעשות דיאטה בהריון?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תחילת הריון

הוספת תגובה

• תחילת הריון - תגובה

דנה שפילמן
    20/06/2011

שלום עדי,

מומלץ לעלות בזמן הריון 11-16 קג'. במצב של עודף משקל ההמלצה היא 7-11 קג'.
    אם התחלת את ההריון הראשון שלך במשקל תקין אז עלית בסדר. אפילו שבהתחלה ירדת ואז עלית- הגוף השלים את החסרים וסהכ' היית בטווח התקין.
    כיום את מתחילה את ההריון בעודף משקל קל ולכן מומלץ שתעלי פחות במשקל.
    בזמן הריון לא ממליצים על דיאטה כדי לא לפגוע בהתפתחות העובר. כיוון החשיבה הוא יותר תזונה מאוזנת לעליה מתונה במשקל.
    אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית לבניית תפריט המותאם לך ולעקוב אחר העליה במשקל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין רזה מאוד
    אנני
    19/06/2011

שלום!
    בשבוע 16 להריון. עד כה עליתי 800 גרם. תחילת ההריון BMI 19, משקל 54, רזה מאוד. תמיד הייתי במעקב תזונאית כי תמיד הייתי מאוד מאוד רזה (אני לא אוהבת לאכול פחמימות: פסטה, אורז, תפו"א ולא אוהבת לאכול בשר, ניזונה בעיקר מדגים וירקות ותפוחים. בנוסף: אי-סבילות לקטוז - לא אוכלת כלל חלב פרה ומוצריו, ו- IBS). מתחילת ההריון הוספתי לתפריט מזון כל יום שייק של בננה עם תמר וחלב סויה עם קרח (שיצא קר) ו4 פרוסות לחם מחיטה מלאה עם טחינה ועגבניות. בנוסף, כמות האוכל שאני אוכלת וכמות האורחות גדלה באופן טיבעי בגלל תחושת הרעב (אוכלת בערך כל שעתיים - שלוש שעות). בנוסף: לא סבלתי כלל מבחילות או הקאות בשליש הראשון (לא משוויצה בכך, מציינת שלא היה מה שיעקב עליה במשקל בשליש ראשון).

לפני שלושה ימים הייתי אצל רופא הנשים המטפל בי מתחילת ההריון (וקודם לתחילת ההריון), ובדק לי מדדים: לחץ דם תקין, דופק תקין (אמר שנמוך ביחס לאחרות אבל שאני נמצאת בטווח הנורמה ואין לי מה לדאוג) ובבדיקת המשקל ציין שרוצה שאני אעלה יותר במשקל. אין לי בטן בכלל עדיין, החלק התחתון מעט בולט (בגלל עליית הרחם מעל קו האגן), אבל המידה במכנסיים שלי לא השתנתה: אני עדיין לובשת אותו מידת ג'ינס במכנסיים - הן לא צמודים עליי, מותניי לא התרחבו - ומבחוץ אפילו בעלי לא שם לב שבטני מעט בולטת בחלקה התחתון.

רופא הנשים ביקש שאתחיל ליטול:
    1. פרנטאל - perental - ויטמינים ומינרלים בהריון (מכיל רשימה ארוכה).
    2. ברזל קופלקס של Supherb - מכיל ברזל, ויטמין C, חומצה פולית וויטמין B12.
    סובלת מ- IBS כרגע כדורים אלה לא מחמירים את התופעות בבטן (לעומת אחרים שכן).
    *האם ויטמינים אלה יעזרו לי לעלות במשקל ולקבל סוף-סוף בטן הריון יפה ועגלגלה?

במידה וכדורים אלה לא יעזרו לי לעלות מעט במשקל: בבדיקות הדם רמות הויטמינים גבוהות מאוד (בטווח הנורמה בחלק הכי קרוב לטווח העליון) וההמוגלובין גם מאוד גבוה - כמו כן גם הברזל והפריטין גבוהים, התזונאית שלי הסבירה לי שזה משום שאני אוכלת הרבה דגים והרבה ירקות, האם באמת יש צורך בנטילת ויטמינים נוספים בתקופת ההריון, או שמא פשוט מדובר בסטנדרט רפואי משום שרוב האנשים לא מקפידים היום על תזונה בריאה ובעיקר אוכלים "אוכל זבל" (ג'אנק)?
    אני לא אוכלת בכלל אוכל זבל, אני מאוד לא אוהבת, ואפילו רופא הנשים ציין שרמות הויטמנים שלי מאוד גבוהות וגם ההמוגלובין - לכן איני מבינה את הסיבה להוסיף בכדור משהו שקיים אצלי באופן טיבעי מתזונה טובה ובריאה (ברמה עקרונית: אני לא אוהבת ליטול תוספי מזון או ויטמינים, בכלל כדורים או כימיקאלים שלא לצורך, אין לי בעיה ליטול אותם כשצריך - אבל אם אין צורך אז אני לא רואה סיבה מדוע ליטול אותם). אשמח לחוות דעת.

לקביעת תור
    סגירה
    עדיין רזה מאוד

הוספת תגובה

• עדיין רזה מאוד - תגובה

דנה שפילמן
    20/06/2011

שלום אנני,

קודם כל עניין הרזון הינו גנטי. אם את פוריה ובהריון אז את בסדר. את יכולה לברר עם אמך לגבי משקלה בגילך וכמה עלתה בזמן ההריון.
    המשקל המומלץ לעליה בזמן הריון הינו 11-16 קג'. בשליש הראשון לא אמורים לעלות במשקל ולאחר מכן כל שבוע כ-500 גר'. כמובן שיש שוני בין אישה לאישה.
    לגבי הבטן, בדכ' בהריון ראשון לא רואים בטן אפילו עד שבוע 20. המדד הוא גודל העובר והתפתחותו ולא גודל הבטן.
    לגבי הויטמינים, ההמלצה היא לקחת תוספים למשך כל ההריון וגם בזמן ההנקה. העובדה שיש לך מאגרים גדולים של ויטמינים בגוף נותן לך נקודת מוצא טובה יותר להמשך ההריון אך אין להפסיק את הויטמינים. בפרנטאל יש לך כבר את כל הויטמינים והמינרלים בכמות מינימום הדרושה כתוסף בזמן הריון, אין צורך לקחת גם את הברזל קומפלקס. הויטמינים עוזרים לתפקוד תקין של הגוף בזמן ההריון אך לא מעלים במשקל. העליה במשקל נובעת מאכילת יותר קלוריות.
    המשיכי מעקב עם הדיאטנית שלך לוודא על עליה תקינה בהריון ואכילה מאוזנת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאכלים אסורים?
    טל30
    14/06/2011

שלום
    אני קצת מבולבלת עם עניין הביצים הלא מבושלות.
    האם קצפת צמחית לשמנת לעוגה או שמנת להקצפה של השף הלבן - מותר?

לקביעת תור
    סגירה
    מאכלים אסורים?

הוספת תגובה

• מאכלים אסורים? - תגובה

רויטל בן שושן
    15/06/2011

טל שלום,
    אז בואי נעשה סדר: הבעייה עם ביצים היא החשש לחיידק סלמונלה. כדאי להמנע מלאכול ביצים לא מבושלות או לא מבושלות היטב כמו ביצה רכה או חביתה לא עשוייה לחלוטין. בנוסף גם עוגות או מוסים המכילים קצף ביצים שלא עבר אפייה. עם הקצפות שציינת אין בעייה. עוד כדאי להזהר מרטבים לסלט מביצים לא מבושלות. כנל גם ממיונז ביתי (הקנוי בסדר כי עשוי מביצים מפוסטרות)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכת סידן בהריון
    נירה
    14/06/2011

שלום אני ממעיטה באופן כללי מצריכת מוצרי חלב ושומנים מהחי המצויים בבשר אדום. אני צורכת דיאטה אנטי דלקתית .
    ברצוני לדעת כמ מיליגרם סידן עליי לצרוך ומאילו מקורות מזון כדי להגיע לכמות הסידן הרצןייה בהריון. ומהי הכמות הנדרשת? אפשר להשתמש בתוספים? ואילו?

כמה קלוריות עליי להוסיף לתזונתי ב שליש הראשון להריון? וכמה לשני?

לקביעת תור
    סגירה
    צריכת סידן בהריון

הוספת תגובה

• צריכת סידן בהריון - תגובה

רויטל בן שושן
    15/06/2011

אורי שלום,
    סידן נמצא גם במזונות מהצומח כמו ירקות ירוקי עלים, טחינה (רצוי משומשום מלא), שקדים, מוצרי סויה, סרדינים- בעצמות. הדרישה היומית היא 1000 מ"ג כמו גם ללא ההריון.
    במידה ואינך אוכלת גם ממזונות אלו כדאי להתייעץ עם הרופא לגבי תוסף סידן.
    בנוסף בשליש הראשון אין צורך בתוספת קלורית ובשליש השני התוספת היא 300 קלוריות ליום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוקו
    מגי
    12/06/2011

שלום רב,

אני בשבוע ה-20 להריוני (חודש חמישי) מזה מספר שבועות יש לי חשק עז לשוקו.

כוונתי למשקה קר, 1 כפית שוקולית עם חלב או לשקיות שוקו שמוכרים במרכולים.

ברצוני לדעת האם זה סביר לשתות בין 2-3 כוסות של שוקולית או 2 שקיות שוקו?

מבחינת קופאין, סוכר וכד'

אודה להתייחסותכם.

לקביעת תור
    סגירה
    שוקו

הוספת תגובה

• שוקו - תגובה

רויטל בן שושן
    15/06/2011

מגי שלום,
    מבחינת הקפאין זה בסדר מכיוון שאין הרבה בשוקו אך בגלל הסוכר העדיפי את השוקו הביתי 2 ביום זה בסדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילה של פטריות שמפיניון חיות בזמן הריון
    תודה רבה
    06/06/2011

הי,
    האם מותר לאכול פטריות חיות בהריון?
    הכוונה לפטריות שמפניון שקונים בסופר בקופסא...

הוספת תגובה

• פטריות - תגובה

קרן גרינבלט רגב
    12/06/2011

אין בעיה, שטפי היטב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה בהיריון
    לימונית
    03/06/2011

שלום,

אני מעוניינת לדעת האם יש נזק בשתיית כל אחת מחליטות אלה:

1) חליטת נענע?

2) חליטת לואיזה?

3) חליטת לימונית?

קודם כל אשמח להתייחסות לחליטות טבעיות של העלה במיים.

וגם להתייחסות נפרדת לחליטות הנמכרות בתיונים.

השאלה באה מכיוון שקראתי בעבר שנענע יכולה להזיק להיריון.

בתודה,
    לימונית.

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה בהיריון

הוספת תגובה

• תזונה בהיריון - תגובה

קרן גרינבלט רגב
    12/06/2011

באופן כללי לא מומלץ להרבות בשתיית חליטות צמחים למינהן.
    מומלץ להמנע ממרווה.
    ניתן לשתות עד 2 כוסות של חליטות/תיונים ביממה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלידה בהריון
    hila
    03/06/2011

הבחנתי שיש גלידות העשויות עם ביצה
    גם גלידות שף למינהן וגם גלידות תעשיתיות
    האם יש בעיה לאכול מהן בתקופת ההריון?

לקביעת תור
    סגירה
    גלידה בהריון

הוספת תגובה

• היי דילגו עלי, אשמח לקבל תשובה

מיטל
    07/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלידה בהריון - תגובה

קרן גרינבלט רגב
    12/06/2011

בתעשיה- לא נראה לי בעייתי
    לגבי גלידות שף, אכן ייתכן והביצים לא מבושלות אך יחד עם זאת לרוב אם המקום נקי ומסודר סביר להניח שלא תהיה בעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמינים מומלצים ושמירה על דיאטה
    מתלבטת
    01/06/2011

שלום רב,

אני בשבוע 5 להריון 4 (בת 42).
    לא מתוכנן...אבל בסך הכל החלטנו שזו מתנה. הבת הקטנה שלי בת 10 ביום שישי....והבכורה בת 16.5. מוזר לגמרי
    בחצי שנה האחרונה אני בקבוצת שומרי משקל ורזיתי יפה. כיום שוקלת כ- 60 ק"ג ונראית טוב (מידה 38). רוצה לעלות את המינימום ההכרחי! בהריונות הקומים עליתי בין 17-22 ק"ג.....לא מעוניינת עדיין לחשוף בקבוצה לגבי ההריון.
    להמשיך בתפריט הירידה שלי - 18 נקודות שהן כ- 1,200 קלוריות או להוסיף? אני אוכלת מסודר, מגוון .

אילו ויטמינים מומלץ לקחת? בהתחשב בגיל אולי ובדיאטה?

אשמח לתשובה מהירה

הוספת תגובה

• ויטמינים מומלצים ושמירה על דיאטה - תגובה

קרן גרינבלט רגב
    06/06/2011

קודם כל בשעה טובה.
    בשליש הראשון מומלץ להוסיף עוד כ 100-150 קלוריות ביום בשל הצרכים שעולים בהמהלך ההריון.
    מבחינת ויטמינים - ערכי בדיקות דם לבדוק חסרים ספציפיים.
    ובכל מקרה את יכולה לקחת פרנטל
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמינים

נ
    28/06/2011

אני מצטרפת לשאלה לגבי ויטמינים, אני שמעתי מחברות על פרנטל ושמעתי לרוב של סולגאר, איך צריך לקחת אותו? אשמח להנחיות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמינים - תגובה

דנה שפילמן
    28/06/2011

את המולטיויטמין מומלץ לקחת עם האוכל.
    ממליצה לקחת בבוקר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמינים מומלצים ושמירה על דיאטה - תגובה

דנה שפילמן
    28/06/2011

שלום רב,

טווח העליה במשקל המומלץ כיום בהריון נע בין 8-14 קג'.
    התפריט שאת אוכלת היום הינו קטן מדי, אני מציעה לך כבר לעלות ל-1400 קקל' לפחות. ההמלצה לגבי קלוריות בהריון היא לאכול כפי שרגילים בטרימסטר הראשון ומהטרימסטר השני לעלות ב-300 קק'ל ליום.
    אני ממליצה לך במקביל לשומרי משקל ללכת לדיאטנית קלינית למעקב אחר התפריט שיהיה מאוזן מבחינת מרכיביו התזונתיים והתפתחות תקינה של ההריון.
    לגבי בדיקות הדם, יש קודם כל לבדוק האם אין חסרים תזונתיים. במידה והכל תקין, יש לקחת מולטיויטמין המותאם לנשים בהריון למשך כל תקופת ההריון וההנקה. בנוסף יש העשרה של סידן, ויטמין D ואומגה 3. כמובן שגם במקרים אלו אני ממליצה לך להיוועץ עם דיאטנית קלינית לגבי מה שמתאים עבורך באופן אישי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון תאומים עלייה רבה מדי
    אנונימית
    30/05/2011

שלום,
    אני לקראת סוף שבוע 12. עד שבוע שמיני היו לי שלישייה ואז אחד העוברים איבד את הדופק. בהתחלה שקלתי 71 (גובה 1.65). היום אני 79. זה נשמע לי ממש הרבה ורציתי לדעת האם חשוב לשמור עכשיו לא לעלות הרבה והאם כדאי ללכת לדיאטנית.
    תודה רבה.

הוספת תגובה

• הריון תאומים עלייה רבה מדי - תגובה

קרן גרינבלט רגב
    06/06/2011

בהריון בכלל מומלץ לשמור ולא לעלות יותר מדי גם כמובן בהריון עם תאומים.
    ממליצה בחום ללכת לדיאטנית לשמירה על תזונה נכונה ומעקב לאורך ההריון.
    בהצלחה ושמרי על עצמך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קולה
    שני
    29/05/2011

אני בשבוע השישי להריון
    אני שותה 5 -6 בערך שאלתי האם מותר לשתות קולה /קולה דיאט והאם ששותים יותר מידי זה יכול לפגוע בעובר(הקופאין)?

לקביעת תור
    סגירה
    קולה

הוספת תגובה

• קולה - תגובה

קרן גרינבלט רגב
    06/06/2011

בהריון מומלץ לא לעבור 300 מג קפאין ביממה. פחית קולה/דיאט קולה מכילים כ40 מג. ממליצה לא להרבות בשתיית קולה בגלל כמויות הסוכר הגבוהות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעבה כל הזמן, שבוע 11
    אחת
    29/05/2011

שלום,
    אני בשבוע 11 + 3 ימים. כבר כשבועיים אני מרגישה כל הזמן רעבה, ללא הפסקה. ולא משנה מה אני אוכלת או כמה.
    אני משתדלת לא להקשיב לרעב ואוכל 3 פעמים ביום + ארוחות ביניים כגון חטיף בריאות, פירות וכדומה.
    פעם ביומיים בערך אני מרשה לעצמי לאכול גם קצת אפרופו.
    אני רוצה לציין כי רוב האוכל שלי מורכב מפרוסות לחם + גבינה, או פסטה או תפוח אדמה. אני לא יכולה להריח או אפילו לחשוב על בשר. אני ישר מתחילה להרגיש בחילה אייומה.
    השאלה שלי, 1. מה היית ממליצה לי לעשות נגד הרעב? כי בסופו של דבר תחושת הרעב גוררת אחריו בחילות והרגשה כללית רעה. אבל מצד שני אני גם לא רוצה להעלות יותר מידיי בתחילת ההריון, גם ככה בסוף עולים דיי הרבה.
    אני התחלתי את ההריון במשקל 61 קילו בערך, והגיבה שלי 1.65
    2. עדיין לא נשקלתי מאז. כמה היית ממליצה לי לעלות עד שבוע 12 ? (אזאני נשקלת אצל האחות).

לקביעת תור
    סגירה
    רעבה כל הזמן, שבוע 11

הוספת תגובה

• רעבה כל הזמן, שבוע 11 - תגובה

קרן גרינבלט רגב
    06/06/2011

היי
    יש נשים שאכן מרגישות יותר רעב בתחילת ההריון, חשוב לי שלא תהיי רעבה גם בהקשר של הבחילות וגם בכלל, ולכן ממליצה לאכול מזונות הדלים יותר בקלוריות כמו ירקות בכל טריים/מאודים/מבושלים, את יכולה לאכול כריך מלחם קל עם ממרח בנוסף למה שאת אוכלת וכד.
    לגבי שאלתך השניה בשליש הראשון מומלץ להעלות עד 2 קג.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה