מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ברזל בהריוןלידר14/12/2010
שלום,
כמה ברזל מומלץ לקחת בהריון ? ללא אנמיה. תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל בהריון - תגובה
קרן גרינבלט רגב16/12/2010כעקרון הכמות המומלצת לאשה הרה היא 27 מג ביום
ממליצה להתיעץ עם הגניקולוג באם יש צורך בברזל במקרה שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין סי - מותר לקחת בהיריון?גילי14/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ויטמין סי - מותר לקחת בהיריון? - תגובה
קרן גרינבלט רגב16/12/2010לא ידועה לי בעיה עם ויטמין C.
תרגישי טוב :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת הריוניתמירב13/12/2010
היי
אני בהריון בשבוע 9 בערך. בבדיקות דם שגרתיות נמצא לי ערך מעט גבוה של סוכר ולכן נשלחתי לעשות העמסת סוכר מלאה והנה התוצאות:
זמן 0 97
זמן שעה 175
זמן שעתיים 98
זמן שלוש שעות 73
רופאת הנשים שלי אמרה שערך אחד לא טוב אינו מצביע על סכרת בהכרח אך הפנתה אותי לדיאטנית להתחיל לאכול דיאטה דלת סוכרים ולאחר מכן לבצע ביקורת.
(לאימי היתה סכרת הריונית בכל ההריונות שלה)
שאלתי היא - האם לדעתך ומנסיונך תוצאות אלה מצדיקות את המשך הטיפול של רופאת הנשים שלי? ובנוסף - האם את יכולה אולי לתת לי בגדול דוגמה של תפריט למצב של שמירה על סוכר בהריון?שאדע פחות או יותר לאיזה כיוון אני הולכת?
חשוב לציין שאני מאד שומרת באוכל וגם ככה לא מגזימה בסוכר (אבל אוהבת לחם ופחמימות באופן כללי) ולכן זה מאד מבאס אותי כל העניין..כי עד שאני אוכלת משהו מתוק קטן..עכשיו גם את זה לא אוכל?..
תודה וסליחה על אורך ההודעה
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת הריונית - תגובה
קרן גרינבלט רגב16/12/2010הי מירב,
קודם כל, בשעה טובה.
נשמע לי שהגניקולוגית שלך פעלה בהתאם למצבך, ולכן לא הייתי מחליפה אותה בשל סיבה זו :-)
מציעה בהחלט לפנות לדיאטנית בהקדם שתשב איתך על תפריט מפורט.
כעקרון הסוכרים הפשוטים הם אכן בעייתיים , אך כמו שציינת , גם הפחמימות ויש לשמור על כמות פחמימות מסויימת בכל ארוחה.
ובקצרה -
מנת פחמימה = פרוסת לחם/2 פרוסות לחם קל/חצי כוס אורז/פסטה/קוסקוס/פתיתים מבושל/חצי כוס קטניות-עדשים/שעועית/גרגרי חומוס/פול מבושל/תפוא בינוני/בטטה קטנה-בינונית.
בכל ארוחה עיקרית (בוקר,צהרים, ערב) מומלץ לאכול 2 מנות פחמימה ובמנות ביניים מנה אחת של פחמימה (יכול להיות גם פרי/יוגורט) יתכן ובהמשך ארוחת הבוקר תכיל רק מנת פחמימה אחת.
אבל כל זה מבלבל לקרוא בצורה כזו, ועל כן מציעה לגשת לדיאטנית בהקדם האפשרי לבניית תפריט מתאים הכולל התייחסות אליך ואל הבדיקות שלך
המשיכי מעקב ושמרי על עצמך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא קורטן או ויטמין A בפרנטל ?לידר13/12/2010
שלום רב,
אני נוטלת פרנטל של GNC המכיל 100% בטא קורטן כתחליף לויטמין A.
לאחרונה התחלתי לחשוש...
מה מומלץ יותר ליטול פרנטל שלצד הויטמין A רשום שזה 100% בטא קורטן ומינונו
10000 iu ליממה (מדובר בפרנטל של GNC ובו נוטלים 2 קפסולות ביום) או פרנטל שמכיל ויטמין A בצורת רטינול עד 1500 יחב"ל?
ידוע לי שגם הבטא קורטן הופך לויטמין A. בהנחה שיש 10000 IU כמה יהפול לויטמין
A ?
תודה מראש,
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא קורטן או ויטמין A בפרנטל ? - תגובה
קרן גרינבלט רגב16/12/2010היי ניקי,
בדרך כלל תוספי התזונה המותאמים לנשים בהריון אינם מכילים כמות גדולה של ויטמין A בגלל כל הידוע.
עם בטא קרוטן אין בעיה נמצא בהרבה ירקות ופירות ואינו מהווה בעיה.
אך שוב, מכיוון שאת נוטלת ויטמינים המתאימים לאשה הרה אין חשש מעודף ויטמין A כל עוד, כמובן, את נוטלת את הכמות המומלצת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סושילידר13/12/2010
שלום רב,
הביוץ חל אתמול ב 12.12.
ב 10.12 קיימנו יחסים ויום למחרת אכלתי סושי.
במידה ונקלטתי, האם יכולות להיות השלכות מזיקות ?
תודה מראש,
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סושי - תגובה
קרן גרינבלט רגב13/12/2010לא אמורות להיות השלכות, אל דאגה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3דנה12/12/2010
שלום,
אני מעוניינת להתחיל ליטול אומגה 3 החל מחודש 7 ויש לי כדורים רגילים של אלטמן. מישהי הריונית אמרה לי שחייבים לקנות אומגה 3 מיוחד לנשים הרות ואסור לקחת כדורים רגילים. האומנם? על האריזה כתוב:
שמן דגי מעמקים קרים ובתוכו: 1000 מ"ג
EPA: מ"ג 180
DHA: מ"ג 120
סה"כ אומגה 3: 300 מ"ג
תערובת טוקופרולים: 1 מ"ג
רכיבים: שמן דגים, ג'לטין, גליצרין, מים, תערובת טוקופרולים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומגה 3 לנשים בהריון
דתיה יער13/12/2010שלום דנה
לא מדויק לומר שאסור לנשים בהריון ליטול כדורי אומגה 3 רגילים.
אך יש מוצר יידועי לנשים בהריון שנקרא אלספה 9 חודשים אותו מומלץ ליטול,
מכיוון שיש בו תוספים שעוזרים להתפתחות העובר (לפי מחקרים שנערכו בנושא)
בנוסף ישנו מולטי ויטמין בשם פרנטל 9 חודשים
בכל מקרה, מומלץ להתייעץ עם הרוקח\מומחה בבתי הטבע.
בהצלחה והמון בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומגה 3 - תגובה
קרן גרינבלט רגב13/12/2010אין בעיה לקחת את מה שיש לך עכשיו.
יש אכן תוספי אומגה 3 המותאמים לנשים הרות, אז החלוקה והתכולה של חומצות השומן מתאימה יותר, כביכול, לנשים הרות.
אין בעיה לקחת את מה שיש לך ובהמשך לקנות תוסף אחר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר טובתודה רבה09/12/2010
רציתי לדעת האם מותר לאכול פשטידת פטריות, בצל וגבינה כאשר ידוע שבעת ההכנה מוסיפים ביצים פנימה?
כנ"ל לגבי לזניה חלבית מלא בקוט'ג, רסק עגבניות, פטריות ו3 ביצים חיות (אשר מתבשלות כנראה בתוך התנור).
ובמידה ואסור, התמול אכלתי פרוסת מהפשטידה? האם יכול להיגרם נזק?
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוקר טוב - תגובה
קרן גרינבלט רגב11/12/2010במהלך האפיה הביצים אמורות להתבשל ולכן אין בעיה עם הפשטידות והלזניה.
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על תוספי-מזוןמיכל08/12/2010
שלום,
אני כרגע בשבוע הרביעי ורציתי לדעת מהם תוספי התזונה המומלצים.
אמרו לי על מגה 3, מולטי ויטמין ופרוביוטיקה.
רציתי לדעת איזה סוג מומלץ מכל תוסף, כי יש המון סוגים של הרבה חברות, וכן מהו המינון המומלץ.
כמו כן מה ניתן לעשות עם עצירות?
תודה רבה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על תוספי-מזון - תגובה
קרן גרינבלט רגב11/12/2010מומלץ לקחת מולטיויטמין פרנטל או כל דבר לנשים הרות, אומגה 3 את יכולה מעכשיו אבל חשוב יותר בשליש השלישי, אבל שוב, גם משבוע 7 זה מצוין .
לגבי העצירות - הפרוביוטיקה מצוינת לכך (אני מעדיפה ג'רודופילוס)
הקפידי לשתות לפחות 2 ליטר מים ביום
איכלי כמות גדולה של סיבים תזונתיים : ירקות, 2-3 פירות, דגנים מלאים (לחם חיטה מלאה, קוואקר, ברנפלקס,אורז מלא וכד'), שזיפים מיובשים, יוגורט ביו לסוגיו, אקטימל
הליכה מתונה יכולה גם כן לעזור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נס קפה -שבוע 6+5זוהר05/12/2010
היי,
יש אפשרות לשתות נס קפה ללא קפאין?זה בסדר?זה לא מזיק?
אשמח לתשובתך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נס קפה -שבוע 6+5 - תגובה
נועה הופ06/12/2010נס קפה ללא קפאין גם הוא אינו בריא מישום שהוא עובר תהליכיים כימים אשר מוצאים את הקפאין. באופן עקרוני בזמן הריון אפשר לשתות קפה רגיל בכמות של עד 300 מ"ג ליום כ-2 ספלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית תה בהיריוןקרנית02/12/2010
הי,
אני לא שותה קפה בכלל אבל שותה המון תה.
רציתי לדעת האם יש מניעה לשתות תה במהלך ההיריון.
כיוון שאני מעדיפה לשתות תה ללא קפאין, רציתי לדעת האם יש מניעה במהלך ההיריון לשתות תה לואיזה (לא קנוי אלא מוכן עם עלים של לואיזה).
תודה רבה ויום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיית תה בהיריון - תגובה
נועה הופ06/12/2010למיטב ידיעתי למעט מרווה שאינה מומלצת במהלך ההריון כי יכולה לגרום להתכווציות הרחם, אין בעייה עם שאר הצמחים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתית תה בתקופת הריון
סבטלנה09/12/2010שתיה מופרזת של תה אינה ממולצת למיטב ידיעתי. התה מכיל תאין הוא המקבילה לקפאין .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכריות גומי וטופיקרנית02/12/2010
שלום,
האם יש מניעה מיוחדת לאכול בהיריון סוכריות גומי או טופי - מלבד העובדה שזה באופן כללי לא בריא?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכריות גומי וטופי - תגובה
נועה הופ06/12/2010סוכריות גומי בד"כ מלאות בצבעי מאכל סינטטים ומסוכנים. ממש לא רצוי. לגבי טופי במידה וזה עם צבעי מאכל טבעיים אפשר אבל לא להגזים כי זה לא מזון בריאות בלשון המעטה. מלא בסוכר פשוט והורס את השיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מונוסודיום גלוטמאט- מרק עוףדנה02/12/2010
שלום,
נאמר לי שבהריון לא מומלץ לאכול מרק עוף ויש הרבה מאכלים שאני מוסיפה מרק עוף
קראתי על האריזה שיש שם מונוסודיום גלוטמאט אני לא יודעת מה זה אבל יודעת שזה לא בריא.
1. האם הכמות שיש במרק עוף יכולה להזיק לעובר ועדיף להמנע לגמרי מלהוסיף למאכלים, או שמדובר בכמות מאוד קטנה שאינה מזיקה??
2. ומה זה בכלל מונוסודיום גלוטמאט????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מונוסודיום גלוטמאט- מרק עוף - תגובה
נועה הופ06/12/2010אין בעייה עם מונוסודיום גלוטאמט למיטב ידיעתי. זה בעצם מלח שאליו מתווסף חומצה אמינית הנקראת גלוטאמט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לפני כניסה להריוןיעל02/12/2010
שלום רב
אני ובעלי מנסים להיכנס להריון.
האם יש מזון שעלי להימנע ממנו ? והאם יש מזון שמומלץ בתקופה זו ?
רוב תודות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לפני כניסה להריון - תגובה
נועה הופ06/12/2010שלום ושיהיה בהצלחה ובמהרה !
באופן כללי על מנת לחזק את הגוף לפני ההריון עליך לאכול מזונות בריאים עם ערך תוזנתי רב ולהמעיט במזונות חסרי ערך תזונתי עם ערך קלורי גבוה עתירים בשומנים רווים, סוכירם פשוטים ושמני טראנס.
שימי דגש על ירקות, פירות, קטניות, אגוזים, כל יום מנה בשרית כלשהי רצוי בשר דל שומן ,ביצה אפשר כל יום במידה ואין כולסטרול גבוה,אכילי כל יום 3 מוצרי חלב, דגנים מלאים (שיבולת שועל, כוסמת, קינואה, אורז מלא, בורגול, דגני בוקר מלאים ), שומנים בריאים כגון שמן זית, אבוקדו, טחינה, אגוזים. אכילי 2 מנות דגי ים בשבוע כגון סלמון, מקרל, הליבוט..
והמעיטי בשתייה מתוקה, ממתקים, בורקסים, רוגאלך, שוקולדים, עוגיות , עוגיות וכדומה.
עשי בדיקות דם כלליות ווודאי שמצב הויטמינים והמינראלים, המוגלובין תקין בדם ובמידה וחסר משהו השלימי עם תוסף בייעוץ הרופא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתוקיםמיטל01/12/2010
שלום רב
אני נמצאת בשבוע 27+3 ועד עכשיו עליתי כמעט 5 קילו (טפו, טפו, טפו) יש לציין שהתחלתי את ההריון במשקל גבוהה של 75 ק"ג.
אני מקפידה על ארוחת בוקר מסודרת הכולל לחם עם גבינה לבנה, ותה.
ארוחת צהריים מסודרת הכוללת מנה בשרית+פחממות+פרי.
מנסה להקפיד על יוגורט לבן 1.5% עם קצת סוכר אחה"צ ושותה 2 ליטר ביום.
הבעיה היא שאני לא אוהבת ירקות, אני עדיין משתדלת לאכול אבל לא בכמות גדולה.
והבעייה הכי גדולה היא המתוקים.
אני אוכלת 2 קוראסונים שוקולד ביום ולפעמיים במיוחד עכשיו בחנוכה סופגנייה עד 2 בשבוע .
ושותה פעמיים ביום שוקו וכמובן אוכלת לחם (בצקים)
השאלה שלי היא עד כמה חוסר בירקות יכול לפגוע והכי חשוב עד כמה כמות המתוקים שאני צורכת מסוכנת לעובר בהיתחשב שלא עליתי הרבה במשקל ותוצאות עמסת הסוכר יצאו תקינות.
אשמח לקבל מענה הנושא ממש מטריד אותי
תודה מראש
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתוקים - תגובה
נועה הופ01/12/2010מיטל שלום,
בנוגע לנושא הירקות אני חוששת שלא אחדש ואגיד שירקות אכן מאוד בריאים מהסיבה שהם מקור להרבה ויטמינים, מינראלים, אנטיאוקסידנטים וסיבים תזונתיים. כאשר את נמנעת מירקות את מונעת מהגוף את כל הדברים החשובים הללו שגם חשובים לעובר.
מזונות אחרים שיש בהם גם ויטמינים ומינראלים וסיבים תזונתיים הם דגנים מלאים, קטניות (עדשים, אפונה, שעועית, חומוס ... ), פירות, מיני אגוזים חשוב שתנסי להשלים לפחות מהכיוון הזה. לגבי המתוקים - לרוב מכילים שומן רווי ושומן שטרנס (כמו בקוראסונים שאת אוכלת )שמזיקים לבריאותך וגם לבריאות העובר. כמוסן שהכל במידה חשוב לבחור את המתוקים ללא המרגרינה ולהמעיט בכמות גם מההביט שהם מכילים הרבה מאוד קלוריות ! 2 קוראסונים ביום זה תוספת של 500 קלוריות בשקט שזה המון !
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 6זוהר30/11/2010
היי,
תודה על התשובה המהירה..
שאלה אחרונה מותר לאכול פסטרמה,דברים חריפים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 6 - תגובה
קרן גרינבלט רגב30/11/2010ברכות גם ממני
לגבי הפסטרמה מומלץ שלא
והמזונות החריפים אם לא עושה לך בעיות בעיכול אין בעיה, כעקרון זה עלול לגרום לתחושות לא נוחות, אבל זה משתנה מאשה לאשה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)