פורום תזונה בהריון - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עלייה במשקל
    מעיין
    08/02/2011

שלום,
    אני בשבוע 14 להיריון, לפני ההריון שקלתי 55 ק"ג ולא הייתה לי נטייה להשמנה.
    כעת אני שוקלת 60 ק"ג, האם זאת עלייה סבירה לשלב זה או שעליי לחשוב לשנות את ההרגלי האכילה ואת סוגה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עלייה במשקל

הוספת תגובה

• עלייה במשקל - תגובה

נועה הופ
    12/02/2011

במידה והתחלת את ההריון במשקל תקין BMI עד 25 (את יכולה לחשב זאת על ידי חלוקת המשקל בגובה במטרים בריבוע ) אז כן העלייה היא קצת מוגזמת. אכן מומלץ להתחיל לחושב על כמויות האוכל, לאכול מסודר ולהוריד את הנישנושנים, מתוקים, שתייה מתוקה וכו'. מומלץ להיוועץ עם דיאטנית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צליאק
    קוקה
    06/02/2011

בדיוק היום אובחנתי כחולת צליאק (עקב בדיקות דם שיגרתיות).
    אני בשבוע 9 להריון.
    נשלחתי לדיאטנית לשינוי תפריט מתאים.
    האם יכול להיות שכבר נגרמה פגיעה לעובר בשל המחלה?

לקביעת תור
    סגירה
    צליאק

הוספת תגובה

• צליאק - תגובה

רויטל בן שושן
    08/02/2011

קוקה שלום,
    אני בטוחה שיש לך המון שאלות גם בשל הצליאק ובטח בגלל ההריון
    סביר להניח שאם נכנסתלהריון והעובר בסדר עד כה כנראה שלא נגרם לו כל נזק אך לא יודעת לומר לך מהן ההשלכות של המחלה על התפתחות העובר
    טוב מאוד שהיית אצל דיאטנית ושינית את התפריט בהתאם
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיץ טבעי מדוכן
    suninon
    02/02/2011

שלום,
    אני מתחילה היום שבוע 7. קראתי איפשהו שאסור לשתות מיץ טבעי מדוכנים אלא רק מבקבוק שרשום שמפוסטר.
    האם נכון?
    ואם כן - למה? נראה שהם לוקחים פירות טריים או מוקפאים ועושים מהם מיץ. מה ההבדל בין זה לבין פירות נפרדים שאני אוכלת?

לקביעת תור
    סגירה
    מיץ טבעי מדוכן

הוספת תגובה

• מיץ טבעי מדוכן - תגובה

רויטל בן שושן
    08/02/2011

שלום לך,
    לגבי מיצים קנויים זה אכן נכון צריכים להיות מפוסטרים
    לגבי אלה שסוחטים במקום זה רק עניין של הגיינה במקום בו את קונה כמו בכל מקום עם אוכל בחוץ.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    קרן
    31/01/2011

שלום,
    1.אני בהריון שבוע 24 ונאמר לי עפ"י בדיקות הדם שהתזונה שלי חסרה- צריכה להשלים בתפריט חלבונים וסידן.
    איזה מאכלים מומלץ לאכול (לא משמינים)?
    2. בהריון הקודם עליתי 20 קילו ואני לא מעוניינת להגיע לאותו מצב בהריון הנוכחי.
    הבעייה העיקרית שלי היא שאני לא מצליחה להוריד מהתפריט את המתוקים.
    אוכלת הרבה מתוק- שוקולד, קוראסונים, עוגיות, ממרח שוקולד- כאילו זה איזה צורך שאני לא יכולה בלעדיו.
    ניסיתי להחליף את זה בפירות יבשים או בפרי אבל לא עובד. מה שיוצא בסוף שאני אוכלת גם את זה וגם את זה.
    עד כה אני עליתי 8 קילו פחות או יותר.אני לא מעוניינת לעלות במשקל הרבה יותר כי אם לשמור על משקל מאוזן. מה אני יכולה לעשות:?

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• למה דילגו עליי??

קרן
    02/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות - תגובה

רויטל בן שושן
    08/02/2011

קרן שלום,
    1. מקור לחלבונים וסידן הוא כמובן מוצרי החלב- צריכה לשים לב שיש לך 3-4 מנות ליום (כוס חלב, יוגורט , 2-3 כפות גבינה (עד 5%), פרוסת צהובה (עדיף 9%), בולגרית, צפתית וכ'. בנוסף סידן מהצומח- ירקות ירוקי עלים, טחינה, אגוזים ושקדים. וגם בסרדינים (עם העצמות)
    2. בכדי לוודא שאת מקבלת מספיק חלבון בתפריט את צריכה לשים לב שלפחות ב4 ארוחות על פני היום יש חלבון איכותי (מנה בשרית כל יום, מוצרי חלב, ביצה, טונה)
    3. אין ספק שככל שיהיו יותר מתוקים בתפריט היומי שלך כך תעלי יותר במשקל אך מצד שני אם תורידי את המינון, תקפידי לבחור ארוחות מזינות ולהקפיד על שתיית מיים הצורך ילך וירד בקשר למשקל, לצערי בפורום אין אפשרות להדריך לתפריט או למעקב ולכן ממליצה לך לפנות לייעוץ ומעקב אצל דיאטנית אם העלייה במשקל מאוד חשובה לך
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אומגה 3 + וילטי ויטמין בהיריון
    ורד
    31/01/2011

שלום,

אני בשבוע 21 להיריוני

ואני רוצה לדעת לגבי אומגה 3- הבנתי שיש המלצה של סוג/חברה מסויימת בזמן היריון (אומגה 3 של "גמזי"- זה מגיע בנוזל לפי מה שהבנתי)

האם ידוע לך על זה? לא הצלחתי למצוא את הסוג הזה.

ובנוסף לגבי מולטי ויטמין- המליצו לי של B קומפלקס, האם זה נכון?

כל התחום הזה הוא דיי אפור משום שהאחות /הרופא שבקופת חולים אומרים שאין שום צורך למעט ברזל וחומצה פולית, אך במקומות שאני קוראת בהם יש המלצות לכך.
    מה דעתך המקצועית בנושא?

ומה לגבי גרעיני צ'יה?? גם אותם ממולץ לאכול או שניתן להסתפק שזרעי פשתן?

תודה מראש ויום נפלא...

הוספת תגובה

• אומגה 3 + וילטי ויטמין בהיריון - תגובה

קרן גרינבלט רגב
    31/01/2011

לגבי אומגה 3 מומלץ לבחור אחת המותאמת לנשים בהריון (מכילות מינונים מתאימים למצבך), ניתן למצוא ברשתות הפארמים ובבתי המרקחת של קופות החולים בדרך כלל.
    לגבי מולטיויטמין , הקומפלקס B טוב למצבים מסוימים, אך לאו דוקא בהריון (לא אמור לפגוע אך גם אין לו יתרון ברור במצב שאין חסרים ספציפיים), ולכן ממליצה לשמוע במקרה זה בעצת הרופא שלך ולהמשיך עם ברזל וחומצה פולית.
    מה שכן מציעה לשקול לקחת מולטיויטמין - פרנטל - מותאם לצרכיה של האשה ההרה.
    לגבי צרעי צ'יה אני לא מכירה את נושא הבטיחות שלהם והיתרונות שלהם, לגבי זרעי הפשתן, אין בעיה להמשיך לאכול אותם במידה ואת אוהבת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיתון העלייה במשקל
    נועה
    30/01/2011

שלום, אני בת 32, גובה 1.65, התחלתי את ההריון במשקל 59 ק"ג, היום אני בשבוע 22 ושוקלת 69, כלומר עליתי 10 ק"ג, ואת רובם בשליש השני (בשליש הראשון לא הרגשתי טוב). אני מבינה שעליתי קצת יותר מדי וגם ברור לי למה, זללתי הרבה וחלק מהזמן שטויות. השאלה היא מה נכון לעשות עכשיו ועד סוף ההריון כדי למתן את העלייה? ומהו משקל סביר לסיים בו את ההריון לאור מה שעליתי עד עכשיו אם אנסה להקפיד יותר בהמשך? תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    מיתון העלייה במשקל

הוספת תגובה

• מיתון העלייה במשקל - תגובה

קרן גרינבלט רגב
    31/01/2011

הי,
    כדי למתן את העליה מומלץ להתחיל לאכול בצורה בריאה
    כמו שציינת קודם כל להפסיק לאכול את "השטויות" -החטיפים, הממתקים, שתיה מתוקה, פיצוחים וכד'.
    אכלי כל 3 שעות לערך ארוחות קטנות, להשתדל לאכול דגנים מלאים, קטניות, מנה בשרית , להגביר צריכת ירקות (טריים, מבושלים, מאודים וכו), 2-3 פירות ביום, הקפידי לשתות הרבה מים.
    לעשות פעילות גופנית מתונה (באישור הרופא, תחת ההנחה שהכל תקין)
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיתון העלייה במשקל - תגובה

קרן גרינבלט רגב
    31/01/2011

ועוד בהמשך לשאלתך...
    קשה לצפות כמה עוד תעלי, ומבלי להכיר אותך, נראה לי שעליה של כ-350-300 גרם בשבוע בממוצע יכולה להיות סבירה
    בסך הכל התחלת את ההריון במשקל תקין ולכן נסי להקפיד באמת על הוצאת המזונות המזיקים לשניכם מהתזונה שלך.
    ושוב בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיהוקים
    לנה
    30/01/2011

שלום רב!
    אני בהריון תאומים שבוע 14 (הריון שני). מאז תחילת ההריון יש לי המון גיהוקים ורפלוקס ושטי נוראי, הרבה פעמים נגמר בהקאה, כאשר זה מוקל על ידי ההקאה או/ו אכילת ארוחה יותר יבשה (לחם עם גבינה לבנה, למשל)
    הבעיה, שההקלה היא לפרק זמן קצר בלבד - כחצי שעה עד שעה מקסימום - אין לי תאבון מוגבר כך שאני אוכל לאכול כל הזמן, אני לעתים מכריחה את עצמי לאכול משהו רק על מנת להמנע מההרגשה הנוראית הזאת או מההקאה. אין ולא היו לי בחילות "רגילות" של תחילת ההריון אלא רק הבעיות הנ"ל. זה גורם לי גם לכאבי ראש קשים, אני לא מסוגלת לשתות מיים רגילים (בכמות הנכונה) מכוון שזה מגביר את התחושות הללו, אלא רק תה מתוק,שעוזר לפעמים.
    ידוע אצלי על רפלוקס ושטי סמוי (אין לי צרבות כלל במצב רגיל, ההבחנה היא על ידי רופא א.א.ג על סמך בדיקה וסימנים נוספים.
    אני לא שותה שתייה מוגזת, לא אוכלת כל כך דברים שגורמים לגזים, לעומת זאת אני כן אוכלת דברים שהומלץ להימנע מהם עקב הרפלוקס כגון עגבניות ואוכל מתוגן - הבעיה שזה מה שטעים לי כרגע , ואכילת אוכל מבושל לא מונע את התופעות.
    כל זה גורם לי 90% מהיממה להרגשה כללית של "חולה".
    אולי יש לכם מה להמליץ לי להקל על המצב - אני באמת מרגישה רע מאוד!!!
    תודה מראש על התשובה!

לקביעת תור
    סגירה
    גיהוקים

הוספת תגובה

• גיהוקים - תגובה

קרן גרינבלט רגב
    31/01/2011

הי לנה
    אני מצטערת, אבל אני לא בטוחה שהבנתי עד הסוף את הבעיה העיקרית, אבל אם הבנתי אותך נכון, בעייתך היא בעיקר הריפלוקס.
    האם התחושות הלא נוחות מגיעות רק אחרי ארוחות?
    לריפלוקס כמו שרשמת יש מספר עקרונות תזונתיים, שאני מבינה שאת יודעת פחות או יותר - להמנע מירקות חיים, להמנע מכרוב, כרובית, ברוקולי, כרוב ניצנים, צנון, צנונית, להמנע מקטניות, להמנע מדגנים מלאים (אלא אם אין בעיה אחרי שאכלת אותם), להמנע מקפה, תה, שוקולד, להמנע משיה מוגזת .
    אם את סובלת מבחילות נסי לאכול לעיתים תכופות (כל שעתיים-שלוש לערך) רצוי משהו יבש- קרקרים, צנימים, בייגלה, בדרך כלל הם מסייעים לבחילות
    מציעה בנוסף לפנות לרופא הנשים שלך ולידע אותו במצב, יתכן וישלח אותך לבדיקות נוספות או אולי ימליץ על כדורים לשיפור התופעות
    כמו כן, המנעי ממזונות שגורמים לך להרגיש רע כפי שציינת - מזון מטוגן, עגבניות וכד.
    שקלי גם להתיעץ באופן אישי עם דיאטנית, אחרי שתהיה אבחנה סופית
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיהוקים

לנה
    01/02/2011

תודה על התשובות!!!! רוצה רק לספר שיום אחרי שכתבתי את ההודעה, קצת שיניתי את הדיאטה שלי - קודם כל ויטרתי על התה (קפה אני גם לא שותה) - המליצו לי על לואיזה - חקרתי קצת באינטרנט - כתוב במספר מקומות, שמותר לשתות תה עם לואיזה (VERBENA) בהריון ---- במכון טרטולוגי, לצערי, לא ידעו בוודעות לענות לי על זה...
    עדיין, תה עם לואיזה ובמקביל הפסקתי לאכול עגבניות בכלל....
    אני בעצמי לא מאמינה, אבל כבר יומיים אני מרגישה כמו בן-אדם!!!! אני באמת לא יודעת - האם הסיבה לכך היא ויטור על שתיית תה או האם כל הסיוט היה נחלת טרימסטר הראשון, אבל הכל נעלם כמעט בכלל!!! נשארו ממש מאת צרבות שמגיבות יפה לטמס 1 ביום בלבד ולעתים רחוקות גיהוק אחד או שניים ללא הרגשה הרעה שהייתה מתלווה אליהם!!!!
    זה יומיים מאז 14 שבועות של סיוט!!!

ארוחות הביאו הקלה למצב - לא החמרה.
    תודה רבה לך על התשובה! אני מניחה שכל המצב יחזור בשבועות ההריון המתקדמים, אז באמת אפנה ליעוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתקנת את עצמי...

לנה
    01/02/2011

מצאתי דווקה במקורות באנגלית ששימוש בלואיזה (VERBENA) בהריון לא כל כך מומלץ עקב סיכוי קל להפלות!!!
    חבל! זה עשה לי טוב:-(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    אוריאן
    29/01/2011

רציתי לשאול אם יש בעיה אם שתית קולה בזמן הריון, אם צריך להגבלת שתית קולה כי יש בזה קפאין?

ומה לגבי טונה, ובשר טחון ברוטב {קציצות}?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

נועה הופ
    29/01/2011

הגבלה על קולה צריכה להיעשות גם בגלל שזה משקה שיש בו קפאין אך בעיקר בגלל שזה משקה עתיר סוכר שאינו תורם לבריאות ותורם להשמנה. כל כוס קולה מכילה 90 קלוריות וכ- 4 כפיות סוכר. לגבי דגים ההגבלה היא ל- 2 מנות דג בשבוע, קופסת טונה נחשבת מנה. אין בעייה לגבי בשר טחון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה בהנקה
    לימור
    27/01/2011

האם גם בהנקה צריך להישמרמ מנקניקים דגים מעושנים או שאפשר לאכול כרגיל??? ללא חשש מחיידקים

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה בהנקה

הוספת תגובה

• תזונה בהנקה - תגובה

נועה הופ
    29/01/2011

בהנקה את יכולה לחזור לאכול. החשש מחיידקים תמיד קיים אך לפחות אין חשש שיעברו לעובר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת מה לאכול והכדור לא עוזר...
    דבורה
    27/01/2011

אני בתחילת הטרימסטר השני, הריון ראשון ואני ממש לא יודעת מה לאכול...הפסקתי לקחת פרנתל כי הוא גורם לי להקיא ובנתיים אני מחכה שהרופא יתן מרשם לתוסף אחר..
    אני רעבה מאד בבקרים ואין לי רעיונות לארוחת צהריים או ערב. וזה כמובן לא עוזר כשהריח של מאכל מסויים דוחה אותי...מה לעשות?
    אני רוצה לאכול בריא ולא כל הזמן טוסט עם חמאה...
    אשמח מאד לייעוץ
    תודה רבה..

הוספת תגובה

• לא יודעת מה לאכול והכדור לא עוזר... - תגובה

נועה הופ
    29/01/2011

שלום, מזל טוב, האם ניסית לקחת משהו לקחת נגר הבחילות ? אולי גי'נג'ר ?
    האם ניסת לקחת את הפרנטל לפני השינה כך אולי לא יעורר בחילה ?
    זה אכן קשה לאכול טוב בזמן הבחילות, חשוב לאכול מאכלים קלים לעיכול ולא כבדים, פירות, ירקות, מוצרי חלב, לחם, תפו"א, פסטה, דגני בוקר עם חלב, יוגורטים, חזה עוף אפשר על הגריל אפשר בתוך מרק צח, מהדגים דג סול הכי פחות שומני אפשר לעשות בתנור ולא מטוגן. בגלל ששומן מתפנה לאט מהקיבה ואז יכול לעלות למעלה רצוי לאכול דל שומן, לא מתובל מידי, חריף וכו'...
    מקווה שהמצב ישתפר בקרוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקניקיות טירת צבי בהרתחה מלאה
    לירי
    26/01/2011

ברוך השם אני בשבוע השישי להריוני לא ידעתי שאסור לאכול נקנקיות אבל אכלתי שתיים מורתחות (נקנקיות הודו,),,,קצת במתח,,,זה נורא כל כך?אני אף פעם לא שמעתי שזה בעיה,,,אודה לכם על תשובה מהירה(: תודה ויום נעים,,,

הוספת תגובה

• נקניקיות טירת צבי בהרתחה מלאה - תגובה

קרן גרינבלט רגב
    26/01/2011

כל עוד היו מבושלות לא אמורה להיות בעיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערב טוב

לירי
    26/01/2011

ותודה רבה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתיים מים חמים
    לילך
    26/01/2011

שלום לכן

אני בהריון בשבועות הראשונים
    אני לא אוהבת לשתות מים אז אני שותה בעיקר מים חמים שרתחו, במשך כל היום
    אם זה מזיק? האם עדיף לשתות מים רגילים?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שתיים מים חמים

הוספת תגובה

• שתיים מים חמים - תגובה

קרן גרינבלט רגב
    26/01/2011

אין בעיה (לפחות עד כמה שידוע לי), לרוויה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבש אקליפטוס
    עינת
    26/01/2011

שלום,

עד כמה שאני יודעת אסור בזמן ההריון לקחת חיסונים נגד שפעת, התקררות וכו',
    שמעתי שמומלץ לקחת כפית דבש מלכות או אקליפטוס לצורך חיסון טבעי של הגוף.

האם זה מומלץ בזמן הריון (לא ציינתי שאני בשבוע 13) או שזה עלול להזיק כי הוא 100% טבעי?
    האם זה באמת מחסן?

אשמח לקבלת מענה.

לקביעת תור
    סגירה
    דבש אקליפטוס

הוספת תגובה

• דבש אקליפטוס - תגובה

קרן גרינבלט רגב
    26/01/2011

עד כמה שידוע לי ההמלצה לגבי חיסון נשים בהריון נגד שפעת היא כמו לשאר האוכלוסיה, ממליצה לך לבדוק עם המכון הטרטולוגי.
    כמו כן , לא ידועה לי בעיה עם דבש במהלך ההריון
    שמרי על עצמך ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריג'נטלי וביוטין
    ליאת
    25/01/2011

שלום,
    התחלתי לקחת לפני כשבוע ביוטין ופריג'נטלי בהמלצת נטורופתית ( בלי קשר להריון , במחשבה שיש תכנון הריון)

אתמול גיליתי שאני בהריון. הפסקתי את הביוטין, להנחייתה אין לקחת אותו בהריון.
    למעשה לקחתי אותו שבוע כשאני בהריון מבלי לדעת.

האם זה בסדר?

כמו כן בפריג'נטלי יש 1 מ"ג חומצה פולית. האם זה מספיק?

מה להקפיד לאכול בתקופה הזו?

תודה,
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    פריג'נטלי וביוטין

הוספת תגובה

• פריג'נטלי וביוטין - תגובה

נועה הופ
    25/01/2011

בהחלט מספיק ואף רצוי לא לעבור את ה- 1 מ"ג חומצה פולית.
    חשוב בתקופה זו לאכול אוכל בריא ומזין עם כמה שיותר רכיבי תזונה חיוניים לך ולעובר, דגנים מלאים העשירים בויטמינים, מינראלים וסיבים, פירות , ירקות , חלבונים מן החי, קטניות, מוצרי חלב לפחות 3 ביום, דגים בדגש על דגי ים עד 2 מנות בשבוע, ושמנים טובים אגוזים, שקדים, אבוקדו ,טחינה , שמן זית.
    וכמובן להמעיט כמה שיותר בדברי מתיקה, שתייה מתוקה, אוכל מהיר, עוגות , עוגיות ותורמים רק קלוריות סוכר ושומן לא בריא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי סיבולת ללקטוז
    אוריאן
    24/01/2011

אני אלרגית ללקטוז ובהריון אני צורכת הרבה דברי חלב כי יש לי חשק למוצרים
    זה לא אמור להוות בעיה כלפי העוברר ????

לקביעת תור
    סגירה
    אי סיבולת ללקטוז

הוספת תגובה

• אי סיבולת ללקטוז - תגובה

נועה הופ
    25/01/2011

אין אלרגיה ללקטוז. יש אי סבילות ללקטוז. במידה ויש לך אי סבילות ללקטוז האם צריכת מוצרי החלב גורמת לך לשילשולים ?
    בכל מקרה גם במקרי אי סבילות ללקטוז ישנם מוצרי חלב שלא מכילים כמות גבוהה של לקטוז ויכולים להיות סבילים למערכת העיכול כגון קוטג' , יוגורט ביו, גבינות קשות כגון צהובה, בולגרית, חלב דל לקטוז.
    מה שמכיל יותר לקטוז הם מוצרי החלב הניגרים כגון גבינה לבנה, חלב, אשל, לבן, שמנת מתוקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה